28.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥در سال ۱۳۴۵ با حمایت آیت الله میلانی حوزه علمیه مشهد را تاسیس کرد ... .
با هم ببینیم👆
🔸شما هم می توانید با بازنشرِ👈 پیام فوق برای اطلاع رسانیِ ثبت نام حوزه های علمیه خواهران به حضرت، خدمت کنید و تجربه خود را در سایت تجربت ثبت نمایید.
🌟 سامانه تجربت به آدرس:
🌐Tajrobat.net
با هشتگ های:
#رویداد_رضوان؛
#سفیران_رضوان؛
#پذیرش_۱۴۰۳_۱۴۰۴
🔖آدرس مجازی قرارگاه طلاب فعال خواهر
🌐https://eitaa.com/joinchat/2131755473Ca76844206a
#رزم_انتشار
اعوذُ باللهِ مِنَ الشیطانِ الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا عبدالله(ع)
السلام علیک یا ابا صالح المهدی ادرکنی(عج)
زیارت نامه شهدا
وقتمان را به وقت شهدا تنظیم کنیم؛ آستان قلبمان را به آن سو بسپاریم و عرض ارادتی به آنان نماییم.
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
پرسش :
🌸آیا منظور قرآن از حیات شهداء، زنده بودن واقعی همه شهدا است؟
پاسخ اجمالی:
بعضى از مفسّران بدون توجه به تعبيرات در آيات كه حكايت از حيات شهداء به معناى واقعى كلمه مى كند دست به توجيهاتى زده اند تا حيات بر مفهوم مجازى منطبق شود. برخی هم آيه را تنها مخصوص شهداى بدر دانسته اند؛ اما آيه از شهداى راه خدا سخن مى گويد بى آنكه غير آنها را نفى كند و مقصود حیاتی واقعی در جوار رحمت حق می باشد. سؤال اين است كه: اگر حيات برزخى براى همه انسان هاست، پس شهيدان چه فضيلتى دارند؟! پاسخ اين است كه فضيلت آنها در نوع حيات آنهاست، حياتى در جوار رحمت خدا كه مسلّماً حيات برزخى ديگران آميخته با اين بركات نيست.
پاسخ تفصیلی:
🌸بعضى از مفسّران بدون توجه به تعبيراتى كه در آيات مربوط به شهدا آمده كه همگى حكايت از حيات شهداء (حيات به معناى واقعى كلمه) مى كند دست به توجيهاتى زده اند كه حيات را به مفهوم مجازى آن منعكس مى كند، مانند زنده بودن نام و آثار آنها، زنده بودن هدايت و طاعت و دين آنها و يا زنده شدن روز قيامت از قبور!
آنها دقّت نكرده اند كه قرآن مى گويد شهداء نزد پروردگارند و روزى داده مى شوند و به خاطر نعمت هاى فراوانى كه خداوند از فضل خود به آنان داده خوشحالند ترسى از آينده و غمى از گذشته ندارند. اين تعبيرات چگونه با آن مفاهيم مجازى سازگار است؟ به علاوه، مى فرمايد: شما زندگانى آنها را درك نمى كنيد، اگر حيات به معناى نام و نشان و هدايت و دين باشد براى همه قابل درك است.
ظاهر اين است اين دسته از مفسّران نتوانسته اند حيات برزخى را دقيقاً هضم كنند و «چون نديدند حقيقت، ره افسانه زدند» ولى همان گونه كه فخر رازى در تفسير خود مى گويد: غالب مفسّران بر اين هستند كه حيات در اينجا حيات حقيقى است.(1)
مرحوم طبرسى در «مجمع البيان» هر چند چهار تفسير براى آيه ذكر مى كند؛ ولى تفسير اوّل را كه حيات حقيقى است به عنوان تفسير صحيح آيه بر مى گزيند.(2) البتّه روايات نيز در اين زمينه فراوان است.
ديگر از عجائب اينكه به نقل تفسير «الميزان» بعضى از مفسّران آيه را مخصوص شهداى بدر مى دانند و مى گويند شامل ساير شهيدان نمى شود! (بايد توجه داشت كه شأن نزول یکی از آیات مربوطه طبق تصريح مفسّران شهداى اُحد است و شأن نزول آيه دیگر مربوط به شهداى بدر(3) و همچنین مفهوم آيه همه شهدا را به طور مطلق در بر مى گيرد).
جالب اينكه مرحوم علاّمه طباطبايى بعد از اشاره به اين تفسير مى افزايد: بعضى از مفسران در تفسير آيه 153 بقره كه دستور به استعانت جستن از صبر مى دهد و آیه ای است که قبل از آیات مربوط به شهدا قرار دارد، در برابر اين سخنان لاطائل از خداوند صبر و شكيبايى استدعا نموده اند!(4)
ولى به هر حال آيه تنها از شهداى راه خدا سخن مى گويد بى آنكه غير آنها را نفى كند، اينجاست كه اين سؤال مطرح مى شود: اگر حيات برزخى براى همه انسان هاست، پس شهيدان چه فضيلتى بر ديگران دارند؟!
پاسخ اين سؤال روشن است، فضيلت آنها در نوع حيات آنهاست، حياتى در جوار رحمت و در پيشگاه خدا و غرق انواع نعمت ها و روزى هاى الهى، مسلّماً حيات برزخى ديگران آميخته با اين بركات نيست.(5)
📚پی نوشت:
(1). مفاتيح الغيب، فخرالدين رازى، ابوعبدالله محمد بن عمر، دار احياء التراث العربى، بيروت، 1420 قمری، چاپ سوم، ج 4، ص 126، سوره بقرة، آية 154.
(2). مجمع البيان فى تفسير القرآن، طبرسى، فضل بن حسن، انتشارات ناصر خسرو، تهران، 1372 شمسی، چاپ سوم، ج 1، ص 433، المعنى.
(3). بعضى نيز گفته اند آيه سوره آل عمران، در مورد شهداى بدر نازل شده در حالى كه شأن نزول آيه بقره شهداى بدر و احد هر دو مى باشد.
(4). الميزان فى تفسير القرآن، طباطبايى، سيد محمد حسين، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسين حوزه علميه قم، قم، 1417 قمری، چاپ پنجم، ج 1، ص 348، نشأة البرزخ.
(5). گردآوري از كتاب: پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دار الكتب الاسلاميه، تهران، 1386 شمسی، چاپ نهم، ج 5، ص 357.
#شهدا
مادران شهدا
در ره عشق به خداوند لبیک گویان به ندای مولایش آنگاه که «ندای هل من ناصر ینصرنی» را می خواند؛ مادرانی ام البنین گونه فرزندانشان را عباس گونه در راه ولایت فدا کردند تا تاریخ بداند هنوز هم مادرانی هستند که چون ام البنین پا به پای ولایت می مانند و از دین و ایمان و حجاب خویش دفاع می کنند؛ آنان این گونه زیستند تا ما ارزش یابیم و در راه رسیدن به معبود خوش بندگی وانسانیت و ادب و فداکاری را بیاموزیم.
مادران شهدا الگوهای وارسته از زنان آزاده و عزتمند هستند که هر بار شایسته احترام می باشند.
قدر بدانیم و تکریم کنیم.
#کوتاه_نوشت
#شهدا
✍خ. محمدجانی
@shamem_hoozoor
♠♠🌲🌲♣♣
#ویژگیهای_زنان_عاشورایی
🌟 شهید پروری
از ویژگیهای زنان عاشورایی شهید پروری است . یکی از این نمونه ها مادر عمرو بن جنادةام خلف می - باشد که این زن مسلمان نه تنها از شهادت جوان خویش در راه عقیده ودین خدا روی بر نمی تابد ، بلکه مشوقی برای اینگونه مجاهدتها وجانفشانی هاست و با جنگیدن و شهادت درراه امام حق آنها را ترغیب می کند تربیت نسلی شهادت طلب وجان نثار ، پیام عاشورا به همه مادران است در مورد حضرت زینب(سلام الله علیها) که دو پسرش عون و محمد که در کربلا به شهادت رسیدند ، جلوه دیگری از شهید پروری مادران شهدا را می بینیم . حضرت زینب(سلام الله علیها) هم دختر شهید و هم خواهر شهید ، هم مادر شهید ، هم عمه شهید بود ، صبر و مقاومت او در برابر این شهادتها بود که او را قهرمان صبر ساخت .
این شهید پروری درقیام عاشورا تأثیرخود را برای همیشه در جهان برقرار ساخت باعث شد در انقلاب اسلامی و در دفاع مقدس مادران وخواهران شهدا ، همچنین همسران شهدای جوان برترین الگوهای ایمان و صبوری و افتخار و شهادت را از عاشورای حسینی آن حضرت بگیرند ، اظهارات مادران شهدا که درباره قربانیان خود به آستان انقلاب واسلام داشته ودارند نشان دهنده عمق تأثیر پذیری آنها از حرکتهای الگویی زنان حاضردر نهضت کربلاست، میراث داری از خط وخون شهدا ، حتی باحجاب خویش ، تبیین اهداف وآرمان های شهیدان همه درسهای است که بانوان ازقیام عاشورا آموختند .
🌟 پایبندی به حجاب وعفاف
از منظر اسلام یکی از مهمترین وظایف بانوان پایبندی آنها به حجاب و پاسداری و حفظ حریم عفاف است . چنانکه قرآن کریم در این زمینه می فرماید : «قُل للمومنین َ یَغضُوا مِن ابصارِهِم وَیَحفظُوافُرُوجهم ذلک أزکی لَهُم إنَّ اللّه خبیرٌبما یَصنعوُن ؛ ای رسول ما مردان مؤمن را بگو تا چشمها از نگاه ناروا بپوشند و فروج واندامشان را ازکار زشت زنان محفوظ دارند که این بر پاکیزگی شما اصلح است والبته خدا برهر چه کنید آگاه است . » بنابراین کرامت انسانی زن درسایه عفاف او تامین می شود وحجاب به عنوان یکی از احکام دینی برای حفظ پاکدامنی زن و حفظ جامعه از آلودگیهای اخلاقی تشریع شده است ، نهضت عاشورا برای احیای ارزشهای دینی برپاشد که یکی ازآنها حجاب و عفاف بانوان مسلمان بود .
بنابر این اهل بیت امام حسین(علیه السلام) منادی این متانت وعفاف بودند هر چند سپاه کوفه به حریم آنان بی حرمتی کردند ودر دوران اسارت آنان را در مضیقه قراردادند اما بانوان بدون هیچ ناراحتی همچنان از حجاب و عفاف خود دفاع می کردند ، حجاب وعفاف دختران و همسران شهدای کربلا وحضرت زینب( سلام الله علیها) نمونه عملی متانت اسلام است . آنان با اینکه زیر دست دشمن و داغدار واسیر از شهری به شهر دیگر برده می شدند از شأن و مرتبه یک زن مسلمان و متعهد مراقبت می کردند ، اینگونه انتقادها از هتک حرمت یزید نسبت به حریم عفاف وحجاب نوعی حمایت از ارزشهای دینی و شئون مقدسات وحریم حرمتهای الهی است که از زبان اسرای اهل بیت(علیه السلام) شنیده می شد ،آنان در همه حال با سخنرانی های افشاگرانه و انجام رسالت خود وتبیین اهداف عاشورا و حقایق ودفاع از اهداف و ارزشها باز نمی ماندند این درس بزرگی است برای همه بانوان در همه دوران وشرایط ، انقلاب اسلامی نیز بابهره گیری از حماسه عاشورا به انجام رسید و ملت ایران درسایه زیبایی های عاشورایی راه سعادت را طی می کند .
🌟 فعالیت سیاسی بانوان
حضور سیاسی زنان در جامعه آن روز و در قیام عاشورا و اینکه چه وظایفی بر عهده داشتند ، برخی ازآنان فرزندان حضرت علی (علیه السلام) بودند و برخی دیگر نیز از غیر هاشمی بودند ، فرزندان امیر
ا لمومنین (علیه السلام) : حضرت زینب (سلام الله علیها) ، ام کلثوم (سلام الله علیها) ، فاطمه (سلام الله علیها) می باشد ، سکینه و فاطمه دختر امام حسین (علیه السلام) می باشد که در نهضت عاشورا حضور داشتند و از آنجایی که تکلیف اجتماعی مخصوص مردان نیست و همانطور که بنابرتعهد دینی و مسلمانی لازم است ایفای نقش نمایند ، زنان نیز بنابر تعهد دینی مسئول به انجام وظیفه خود هستند و نمی توانند درجریان حق و باطل درجامعه و مسئله ولایت و رهبری ساکت بنشینند ، بنابراین عمده ترین محورهای حضور آنان در عرصه سیاست در جامعه وقیام عاشورا بدین شرح است :
1.صبر و پایداری و مقاومت در برابرسختی ها و مصیبتها چه درطول نهضت وچه پس از حادثه عاشورا.
2 . شهامت ودلیری در افشای حقایق وگفتن سخن حق در برابر سلطه جنایتکاران از بزرگترین جهادها محسوب می شود .
3.پیام رسانی وتبیین روشنگری درطول سفر ، حتی پس ازبازگشت ازسفر کربلا به مدینه که توسط حضرت زینب(سلام الله علیها) و ام کلثوم انجام گرفت .
4.کارهای پرستاری و پشتیبانی و امدادگری در روزعاشورا وصحنه های مختلف سیاسی دیگر که همه از حضور سیاسی آنان حکایت می کند .
📚
1.جواد ، محدثی ، پیام های عاشورا ، ص313 .
2.نور (24)، آیه 30 3.جواد محدثی، پیام عاشورا، ص308 4.همان، ص300 🌲🌲♠♠ #لبیک_یا_حسین https://eitaa.com/shamem_hoozoor
در هر سال با شروع ایام محرم، محکی دوباره به قلبها میزند که تو
تا کجا درطول این یکسال پیش رفتی
آیا تاکنون توانستی ولایت مدار و ولایت پذیر باشی؟
آیا به ندای هل من ناصر امام خویش لبیک گفتی؟
آیا این یک سال به امام و ولایت نزدیک تر شدی، یا عقب ماندی؟
که اگر عقب ماندی و پاسخی ندادی، این لحظات را دریاب
#محرم
#کوته_نوشت
✍خ. محمدجانی
@shamem_hoozoor