🌸« درس بیستم و یکم »🌸
🌟”آفات و موانع را برطرف کن “🌟
🎇🎇یا من کل شی خاضع له🎇🎇
فصل دوم:مهارتهای ارتباط موثر
🔦🔦۱۲: آفات و موانع را برطرف کن، سیستم خودش جلو میرود🔦
وقتی یک سیستم سالم، مزاحم نداشته باشد، وقتی چوب لای چرخش نرفته باشد، درست کار میکند.
خدا کودک👼را سالم و کارآمد آفریده است. اگر از تربیت کردن های ناشیانه دست برداریم، او خودش درست و با نشاط رشد میکند.
اگر لقمه ی حرام به خوردش ندهیم، خودش حق پذیر و صادق میماند.اگر هزار بار نگوییم درس بخوان، خودش عاشق درس و مدرسه هست.
👺اگر همه ی کارهایش را خودمان انجام ندهیم، به زور لقمه در دهانش نگذاریم و او را نادان و ناتوان خطاب نکنیم، خودش از تمام حواس و توانش کمک میگیرد و خلاق، باهوش و قوی میشود.
😕اینها موانع و آفت ها هستند که سیستم درست را خراب میکنند.
هر نعمتی آفتی دارد.آفت دانایی، حوصله نکردن بر نادان هاست.
آفت زیبایی، جلوه گری در کوی و برزن است.
کافی است، آفت جوانی، آفت ثروت، آفت قدرت، آفت علم، آفت عمر و ... را بشناسیم و هر گوهری را از آفت هایش مراقبت کنیم.
👈امام صادق( ع) فرمودند: شخصی به اباذر نوشت، مطلبی ظریف برایم بنویس تا چیزی بیاموزم.اباذر به وی نوشت: دانش بسیار است، اما اگر توان داری، به کسی که دوستش داری بدی نکن. آن مرد نوشت، آیا دیده ای که کسی به محبوب خود بدی کند؟ گفت : آری، نفس تو از هر چیز نفس تو محبوبتر است، وقتی که فرمان خدا را زیر پا میگذاری، به نفست بدی میکنی( و او را مستحق آتش می نمایی.)
این یعنی اگر میخواهی خوب باشی به خودت بدی نکن.
قرآن کریم میفرماید: هل فی ذلک قسم لذی حجر. آیا در آنچه گفته شد، سوگند مهمی برای صاحبان خرد نیست؟!( ۵، سوره مبارکه فجر)
حجر از ماده حجر به معنی سنگ، و ذی حجر به معنی سنگ چین کردن مقابل خود و حفظ همراه با محدود کردن است.کسانی که یاد گرفته اند، چه کارهایی را نباید بکنند، هم خردمند و ذی حجر و هم اهل تزکیه اند.
اگر خداوند میفرماید: یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه( ۱۶۴آل عمران) یعنی خودداری از خلاف و گناه ، قدم اول برای یاد گرفتن کتاب و حکمت و جاری شدن معارف الهی است.
از معصومین ( ع) است که فرمودند: جدیت کنید و تلاش نمایید اگر عمل نیک انجام نمیدهید، ( لااقل) معصیت نکنید، زیرا کسی که ساختمان می سازد و خرابش نمیکند ، بنا بالا میرود اگر چه کم باشد، اما کسی که ساختمان میسازد و خرابش میکند ، بنایش بالا نخواهد رفت.😑
🎍🎍يا رافع الدرجات🎍🎍
فصل دوم : مهارت هاي ارتباط موثر
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🙊🙊🙊١٣: گفتگوي سالم و آرام نشانه ي تفكر رشد يافته است.🙊
آيا لازم است كه همه مثل ما فكر كنند؟ آيا لازم است كه همه با ما موافق باشند؟اگر همه مثل هم مي انديشيدند،اصلا انديشه اي بوجود مي آمد؟
👈هركس سخني ميگويد، طرز فكر و نظر خود را نشان ميدهد.قرار نيست كه همه مثل ما حرف بزنند. قرار نيست كه ما با همه موافق باشيم، يا جواب همه را بدهيم، يا تمام جمله هايشان را ويرايش كرده و به هر حرفي واكنش نشان دهيم.
🎈اگر گفتگو منجر به حمله، دفاع، بد معني كردن، برخوردن و جدال شود به هيچ ارتباط مثبت و تعامل عاطفي و انساني منجر نميشود.مگر قرار نيست كه قبل از هر كاري به هدف آن كار فكر كنيم.
كسي موضوعي به ذهنش آمد و چيزي گفت. ميتوان منظور حرف ها را ساده و مثبت برداشت كرد، با شوخ طبعي و رفاقت فضاي خوبي را فراهم نمود از مسائل عبور كرد.
🎉 🎉 آرامش، هنر صرف نظر كردن از انبوه مسائلي است كه ارزش فكر كردن ندارند.🎉 🎉
به برخوردهاي كلامي ساده و صميمي كساني كه آرامش فكري دارند، توجه كنيم. همچنين به برخوردهاي افراد
هيجاني و تكانشي كه هر حركتي را مارش جنگ و هر كلام غير موافقي را حملا دشمن تلقي ميكنند.
📎ميتوان بيش از حرف زدن سكوت كرد،نظرات لازم را كوتاه و آرام، بدون پافشاري مطرح كرد و از بسياري از درگيري هاي بي حاصل گذشت.
📋امام علي(ع) : آدمي در زير زبانش پنهان است.
#برطرف_کردن_آفات_و_موانع
#درس_بیست_یکم
#گفتگوی_سالم_تفکررشدیافته
4_342206205118121387.mp3
5.47M
درس بیست و یکم (آفات و موانع)..
@shamloo
🌸 « درس بیست و دوم »🌸
🌟 ”خودت را دوست داشته باش،
مشکلاتت با عالم حل میشود “🌟
🎆 یا رب النبیین و الابرار🎆
فصل دوم:مهارتهای ارتباط موثر
📜📜۱۴: خودت را دوست داشته باش، مشکلت با عالم حل میشود📜
کنترل و ریشه یابی احساسات و رفتار ها، منجر به خودآگاهی و تسلط بر نفس میشود. ریشه ی بسیاری از حساس شدن ها، زودرنجی ها👺و عصبانیت ها ناراضی بودن از خود است.
از خودت راضی نیستی، چون وقت تلف میکنی، هنر چندانی نداری، میزان تحصیلات، محله یا سطح دارایی تان پایین است، چهره خوبی نداری یا از کارهای بدی که میکنی خسته ای.
👥بعضی از اینها نتیجه ی غفلت و هدر دادن عمر و بعضی دیگر نتیجه ی مقایسه با این و آن است.آنکه وقت تلف میکند و آنکه در مهلکه مقایسه می افتد، قدر و توان واقعی خود را نمیداند😔و ارزشهای زندگی خود را نمیشناسد.
وقتی در لایه های پنهان درونت درگیر شده ایو از خودت خوشت نمی آید، برای فرافکنی و آرام کردن خود، تلاش میکنیتقصیر ها و ایراد هایی هم در بقیه پیدا کنی که کمتر به یاد حقارت خود بیفتی😭.اما نتیجه ی این رفتار درگیری بیشتر با دیگران و نارضایتی های روز افزون تر از خودت است.
👈پس مشکل اصلی را حل کن.
🎉🎈خودت را به خوبی بپذیر، هر بنده خدا چنان مورد توجه اوست که انگار همین یک بنده را دارد.
👏هر روز با صدای بلندی که گوشت بشنودبگو: من خودم را دوست دارم. من همه را دوست دارم. من با همه دوست هستم. همه با من دوست هستند.
هرکسی قرار است با امکانات و دارایی های خودش امتحان پس بدهد. پس توانایی های درونی ات را شناسایی و استفاده کن تا هر روز بهتر و بزرگتر شوی، تا احساس رضایت بیشتری از کارنامه ی زندکیت پیدا کنی، تا بتوانی یقه ی خود و دیگران را رها کنی.
( سوره مائده آیه ۱۰۵)
یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ لایَضُرُّکُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ إِلَى اللّهِ مَرْجِعُکُمْ جَمیعاً فَیُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
اى کسانى که ایمان آورده اید! مراقب خود باشید! اگر شما هدایت یافته اید، گمراهى کسانى که گمراه شده اند، به شما زیانى نمى رساند. بازگشت همه شما به سوى خداست; و شما را از آنچه عمل مى کردید، آگاه مى سازد.
💜یا من کل شی خاضع له💜
فصل دوم: مهارتهای ارتباط موثر
👈👈۱۵: چطور با خودم دوست شوم؟👉👉
من کرمت علیه نفسه هانت علیه شهوته؛ هر که خود را ارزشمند بداند، شهوت و هوس هایش نزد او کوچک میشوند. امیرالمومنین ( ع)
چگونه خودمان را دوست داشته باشیم؟ وقتی از خود راضی نیستیم، وقتی کارهایی که میکنیم درست نیست، وقتی زیاد میخوابیم، وقت تلف میکنیم، اهل مطالعه و پیشرفت نیستیم و خیلی ها از ما بهتر و موفق ترند، چطور ناراحت نباشیم؟
🎈اگر یاد بگیریم که مشکل خود را مشخص و شفاف کنیم و با خود گفتگو داشته باشیم، ریشه ی حسادت ها،عصبانیت ها و پریشانی هایمان پیدا میشود. آن وقت به خود میگوییم:« گرچه به تنبلی عادت کرده ام اما نمیشود، یک روز، فقط یک روز آنطوری رفتار کنم که درست تر است؟ شاید روز خوبی شد و دوست داشتم که باز ادامه دهم.»
اگر از خودمان دلزده میشویم، علتش این است که خیلی از کارها و صفات خوب خود را به حساب نمی آوریم و از سوی دیگر کارهای خوبی که میتوان انجام داد را انجام نمیدهیم.
اگر هر روز بگوییم: « من با خودم دوستم!»👏 آن وقت به جای آرزوی توقف دیگران خودمان را می پذیریم و در مسیری رو به جلو حرکت میکنیم.🎆
به اندازه ای که میفهمیم چه شان و جایگاهی نزد خداوند داریم، چقدر دوستمان دارد،چقدر درهای بخشش و رحمت را باز کرده، احساس و رفتارمان عالی میشود و فرصت برای رسیدن به همسایگی حضرت رسول(ص) و کرامات و توانمندی های بزرگی در دنیا برایمان فراهم میشود.
🎉خداوند میفرماید: وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَني آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلي کَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً( ۷۰ سوره مبارکه اسرا)؛ « و ما فرزندان آدم را بسیار گرامی داشتیم ، و آنان را بر مرکبهای آبی و صحرایی سوار کردیم و از هر غذای لذیذ و پاکیزه روزیشان کردیم و قطعا بر بسیاری از مخلوقات خود برتریشان دادیم »
👌پیامبران اینچنین اقلیتی بودند که قدر و قیمت خود را میشناختند، و از خودشان بیش از هرکسی انتظار ادب ، دانایی، بردباری،قدرشناسی و عاقبت بخیری داشتند.
🌀بسم الله الرحمن الرحیم🌀
🔸فصل دوم: مهارتهای ارتباط موثر🔸
🔘۱۶: دوستی با مردم🔘
وقتی با خودت دوست شدی احساس میکنی که مشکلاتت با خانواده و مردم چقدر ساده و قابل بخشش است. دیگران هم ممکن است اشتباه کنند، آنها هم نیاز به محبت و توجه دارند، آنها هم بنده خدا هستند☺، مثل خودت توانشان محدود است و مریضی و دوری و مرگ دارند.
💠امیرالمومنین (ع): مرگ نزدیک است و زمان با هم بودن اندک💠
کسی که با اطرافیانش ناسازگاری میکند، فکر میکند آنها همیشه
هستند و وقت دارد که هر روز آنها را سرزنش کند و درباره اشکالاتشان حرف بزند.غافل از اینکه زمان به سرعت میگذرد و هیچ کس تضمین ندارد عزیزی که ناراضی از خانه ات میرود، دوباره زنده سالم باز خواهد گشت.یا آنکه امشب غمگین میخوابد، فردا دوباره بیدار خواهد شد.😢
✅چه زیبا گفته اند: مدارا با مردم نیمی از ایمان و مهربانی با آنان نیمی از خوشی زندگی است. پیامبر( ص)
بسیار پیش می آید که برای اشتباهات دوستانمان حوصله میکنیم و هر مشکلی را به زبان نمی آوریم، چرا که نمیخواهیم لحظه های شادیمان فدای گلایه ها بشود. اما با افراد خانواده همواره در بحث و مجادله ایم، به این بهانه که دوستشان داریم و برایمان مهم اند.❗️❗️❗️❗️
اگر نشانه دوست داشتن ، ندیدن کاستی ها و بالا بردن سطح روابط صمیمانه است، پس ⬅️آدم فهمیده با حذف تلخی و درگیری از محیط خانواده، ویژه ترین محبت و موافقتش را نثار کسانی میکند که بیشترین زمان عمرش را در کنار آنان میگذراند.
🌸🌸امام صادق ( ع) فرمودند: به راستی که خداوند عزوجل رحم مینماید به مرد ، به سبب شدت محبت او به فرزندش.
🌿🌿اگر دوست داری که از عزیزانت موافقت و همراهی و بله و باشه بشنوی، یادت باشد که آنها هم همین را دوست دارند. بذر دوستی و موافقت را باید کاشت و در طی زمان مراقبت کرد تا وقت گل دهی بوستانش فرا برسد.🌻🌻
🔴شاعر در توصیف امام سجاد( ع) میگوید: اگر برای تشهد نماز نبود، کلمه ی لا( نه) از او شنیده نمیشد
#درس_بیست_دوم
#خودت_را_دوست_داشته_باش
#چطورباخودم_دوست_شوم
#دوستی_بامردم
4_342206205118121390.mp3
7.96M
درس بیست و دوم (خودت را دوست ..)
@shamloo
🌸 « درس بیست و سوم »🌸
🌟 ”انسان،
مسیول اعمال و سرنوشت خویش است “🌟
◻️یا حکیم خبیر◽️
فصل۲: مهارتهای ارتباط موثر
🌕۱۷:انسان مسئول اعمال و سرنوشت خویش است🌕
برخی از مردم برای فرار از مسئولیت و توجیه غفلت و تخلف خود و گاهی تحت تاثیر القائات غلط روان شناسی، رفتارهای خود را به عواملی مانند: خدا، ارث، محیط، سرنوشت، جبر، تاریخ، شانس،آبا و اجداد، شیطان و ... نسبت میدهند و خودشان را از هر کوتاهی و تخلف و گناهی تبرئه میکنند😳. میپندارند هر رحمت و نعمت خداوند، بخششی است که آنها مسئولیتی در قبالش ندارند و در دعاهایشان طلبکارانه با خدا سخن میگویند.
🌀اما در دعای زیبای کمیل، امیرالمومنین (ع) با جملاتی از قبیل:
أَذْنَبْتُه( گناه کردم)،أَخْطَأْتُهَا( اشتباه کردم)،ظَلَمْتُ نَفْسي( به خود ستم کردم)،تَجَرَّأْتُ بِجَهْلي( جهالت)،ما عَمِلْتُهُ في خَلَواتي( پنهان کاری) ،َدَوامِ تَفْريطي وَجَهالَتي( افراط و تفریط) ،كَثْرَةِ شَهَواتي وَغَفْلَتي( شهوت و غفلت)، اِتَّبَعْتُ فيهِ هَوى نَفْسي( پیروی نفس)، َلَمْ اَحْتَرِسْ فيهِ مِنْ تَزْيينِ عَدُوّي( نگریختن از وسوسه های دشمن)، تَجاوَزْت بَعْضَ حُدُودِك( شکستن حدود الهی) َ، وَخالَفْتُ بَعْضَ اَوامِرِكَ ( مخالفت امر) ،اسرافیعَلى نَفْسي( زیاده روی)، مُعْتَذِراً نادِما( عذرخواه و پشیمانم.) مُسْتَغْفِراً مُنيباً مُقِرّاً مُذْعِناً مُعْتَرِفاً( به غفلت و تخلفات و گناهانم معترفم و تقاضای آمرزش دارم)...
گوینده دعا را به قبول مسئولیت در برابر همه ی توانایی ها و امکانات و موقعیت های خویش وادار میکند و ضرورت مراقبت از خود را به او تفهیم نموده، می آموزد که غفلت و تخلف و گناهانش را به خود نسبت دهد و به گردن دیگری نیندازد.🌸🍁
#درس_بیست_سوم
#انسان_مسیول_اعمال_خویش_است
4_342206205118121392.mp3
4.44M
درس بیست و سوم (انسان مسئول..)
@shamloo
🌸« درس بیست و چهارم »🌸
🌟 ”اگر این درست باشد “🌟
🌀یا من قوله صدق🌀
🔴🔴۱۸.اگر این یکی درست میشد.🔴🔴
تا کی میخواهیم از دست این و آن نگران و ناراحت باشیم و همه ی اعصابمان را خرج کنیم😒 برای اینکه چرا این حرف را زدند و آن کار را کردند؟
چند نفر را تا به حال توانسته ایم طبق میل خود تغییر دهیم و فکر و فهم چند نفر را توانسته ایم درست کنیم؟ 💌 اگر همین یک نفری که باید بابتش حساب و کتاب پس بدهیم درست شود؛ یعنی یک نفر در این دنیا باشد که درست میفهمد، هیجانی نیست، منتظر تشکر و سپاس این و آن ننشسته، توان و استعدادهای خود را به ظهور میرساند و از رشد و شکوفایی خود در محضر خدا و انجام وظیفه اش لذت می برد،آن وقت یک گوشه ی عالم زیباتر از قبل نخواهد بود؟
✅ اگر بعد از مرگ بفهمیم که تمام آنچه دیدیم👀 و شنیدیم 👂فیلم هایی بود تا فقط نمره و امتیاز🔍 ما را در برخورد با هر یک تعیین کند...؟!!
بارها در روایات آمده که مسلمان نسبت به مسلمان حقوق و تکالیف زیادی دارد. احیانا ممکن است که اطرافیان ما هم جزء مسلمانان باشند! بارها در قرآن آمده که هیچ کس صاحب اختیار، مالک و تصمیم گیرنده برای دیگران نیست. از جمله برای همسر و فرزند👪 که بیشترین مصاحب ما و امانت خدا هستند.
🌼فذكر انما انت مذكر (2۱ )
لست عليهم بمصيطر (22)
ای پیامبر پس تذکر ده که تو فقط یادآوری کننده ای. تو سلطه گر بر آنان نیستی که مجبورشان کنی( ۲۱و ۲۲، سوره مبارکه غاشیه)
👇👇
لطف کنیم مواظب باشیم چه وظایفی داریم و چه وظایفی نداریم!
🔸🔸یا رب النور و الظلام🔸🔸
فصل دوم: مهارتهای ارتباط موثر
☁☁۱۹:خودبینی و خودمحوری تا کی؟😕😕
جهانی با این جمعیت، هنوز شاهد افرادی اینچنین است که جز منافع خودش کسی را نمی بینند و متوجه احوالات، نیازها و تقاضاهای کسی دیگر نیست. استارت ماشین را که می زند شروع میکند به بوق زدن. مبادا دیگر ماشین ها هم بخواهند حرکت کنند و مزاحمش بشوند! وقتی سوار اتوبوس میشود میگوید،آقا در را ببند دیگر جا نیست!😠
تا وقتی فرزند است همه باید مراعاتش بکنند، وقتی پدر میشود نظرش عوض میشود و مقام پدر را از همه چیز مهمتر می بیند. آنکه عروس می شود فکر میکند مهمترین مقام عالی کشور است و همه دار و ندارشان را برایش خرج کنند و به او احترام بگذارند و سالها بعد که مادر شوهر میشود همه چیز را در مورد احساس و عواطف عروس فراموش میکند.
هرجا میرسد میگوید چرا این بی فکر ها 🎃نمیدانند که من آمده ام و باید دست و پایشان را جمع کنند؟
🎀🎀اما آیا میشود برای دیگران هم ارزش قائل شد و به نیازهای آنها هم فکر کرد؟
🛂روزی چند بار از حال دیگران خبر میگیریم به این نیت که مشکلی از آنها رفع کنیم، یا لااقل گوشی برای شنیدن حرف هایشان باشیم؟
🌀🌀🌀
#درس_بیست_چهارم
#خودبینی_خودمحوری
#اگر_این_یکی_درست_باشد
4_342206205118121402.mp3
3.86M
درس بیست و چهارم (اگر این یکی ..)
@shamloo
🌸 « درس بیست و پنجم »🌸
🌟” عقل کاملتر، اخلاق بهتر “🌟
🌙🌙یا رب الصحاری و القفار🌙🌙
فصل ۲: مهارتهای ارتباط موثر
🍎🍎۲۰:عقل کاملتر، اخلاق بهتر🍎🍎
🌼امام صادق(ع) : کاملترین مردم در عقل، بهترین آنها در اخلاق است.
هر کس فکر کند که همه چیز دنیا باید سر جایش باشد، چیزی از اعصاب و روحیه برایش باقی نمی ماند.❗️❗️
اینکه میگویند حلم زینت علم است؛ یعنی هر چه داناتر شدی بیشتر باور میکنی که مردم دارای هوش، امکانات و دریافت های فکری متفاوتی هستند لذا انتظاراتت از آنها کم میشود.
🍃اگر از ایده آل گرایی دست برداری آن وقت از هر اشتباه دیگران و حتی خودت، درسی میگیری برای بهتر شدن.
🍀امیرالمومنین (ع) در اوصاف مومن میفرمایند: کارش سهل( بی تکلف) است و نسبت به حفظ دینش سخت گیر، شهوتش مرده( نسبت به حرام)، غضبش فرو برده، اخلاقش سالم، همسایه اش از او در امان، تکبر در او ضعیف، به آنچه برایش مقدر شده قانع، صبرش متین، کارش با حکمت، و ذکرش بسیار است.🍀
😊😊خوش اخلاقی نشانه ی سازگاری است. آدم خوش اخلاق هم نشاط درونی دارد و هم توانایی ارتباط خوب با مردم . هم برای آدم های فهمیده حوصله دارد و هم کم فهم. به این دلیل که اولا برنامه و هدف خودش را در زندگی دنبال میکند و ثانیا به خاطر کج فهمی دیگران، خود را درگیر هر موضوع و مسئله ای نمیکند.
نمیخواهد که همه مشکلات عالم را یک تنه حل کند و خیال نمیکند که همه مردم باید درست و عالی بفهمند و عمل کنند.
🔍 کسی که امور خود و دیگران را به خدا میسپارد و تلاش میکند تا سهم و وظیفه خودش را در هر ماجرا پیدا کند، عاقل است.
پس خوش اخلاقی غصه ها را کم میکند.
از امیرالمومنین ( ع) پرسیدند: چه کسی غم و اندوهش از همه بیشتر است؟ فرمود: کسی که اخلاقش از همه بدتر است.😕
🎈🎈
🍃🍃یا جابر العظم الکسیر 🍃🍃
فصل دوم: مهارتهای ارتباط موثر
🍀🍀ده کار خوب، یک حرف بد🍀🍀
🎨میگفت: خوب شد آمدی، داشتم دق میکردم. واقعا عروس هم عروس های قدیم. این قدر ناراحتم که نمیدانم چه بگویم؟ آخر شما بگو وقتی خودش مریض است، بچه اش مریض است، میتوانم بگویم به من ربطی ندارد؟ خوب سه روز است میروم کمکشان ، برایش غذا پخته ام، از بچه اش نگهداری کرده ام، هی رفته ام و آمده ام، این هم نتیجه اش. میگوید چرا این حرف ها را میزنید؟
آخر شما بگو آیا این حرفها مشکل دارد؟😕😕
گفتم: حتما بچه ات این مریضی را از تو گرفته؛ خب راست میگویم، دروغ که نگفته ام. یک کلمه دیگر هم گفتم که: چرا مادرت برای کمک به تو نمی آید؟؛ یک حرف دیگر هم زدم. گفتم : « آخ، دیگه خسته شدم». این سه کلمه این قدر ناراحت شدن دارد؟😳
#عقل_کاملتر_اخلاق_بهتر
#ده_کارخوب_یک_حرف_بد
#درس_بیست_پنجم