💠 ظهور امام زمان چه زمانی اتفاق میافتد؟
💠 تحلیلی بر فرایند طبیعی ظهور
🗂 گفتاری از استاد حسینی شاهرودی
🔹 اگر ظهور بهصورت غیرطبیعی رخ بدهد، یعنی معجزهوار و خارق العاده، ممکن است همین هفته باشد. اینگونه دیگر قابل محاسبه نیست و هیچ تحلیلی درباره آن نمیتوان داشت.
🔹 اما وقتی تحلیل کردیم یعنی جنبه طبیعی ظهور را بررسی میکنیم. جنبه غیرطبیعی مثل بعثت انبیاست. اینکه پیامبری در سال و روز معینی مبعوث میشود، هیچکس نمیتواند تحلیل کند. یا اینکه مثلاً وحی بر پیامبر امروز صبح یا فردا صبح نازل میشود و یکباره چهل روز نازل نمیشود، اینها عمدتاً عوامل متافیزیکی، غیر طبیعی، خارق العاده و معجزهوار است.
🔹 در خصوص ظهور هم اگر اینطور بگوییم، که نوعاً نظر عامه علما همین است که میگویند خدا که میتواند. بله، خدا میتواند. اگر بگوییم که این کار را فقط بر خواست و اراده خدا و توان و قدرت خدا متوقف کنیم، هر جمعه ممکن است که این اتفاق بیفتد و اولین جمعه ممکن است که معجزهای بشود.
🔹 اما اگر بهصورت طبیعی باشد، دو گونه تحلیل دارد. یک تحلیل آن است که شرایط طبیعی جهان بشریت بهگونهای رقم بخورد و به سرعت پیش برود که اصلاً اگر ظهور اتفاق نیفتد، خلقت از بین رفته. امکانش هست که چنین اتفاقی بیفتد. یعنی کافی است که مثلاً یک نزاع هستهای ایجاد شود، امام باید برای هدایت مردم بیاید. اگر جنگ هستهای اتفاق بیفتد، احتمال اینکه نسل انسان برای همیشه منقرض بشود هست. آیا چنین چیزی ممکن است؟ آری، ممکن است. اما تا اتفاق نیفتد نمیتوانیم بگوییم که مثلاً یک سال دیگر یک جنگ هستهای است، بنابراین ده ماه یا یازده ماه دیگر باید امام زمان ظهور کند. چون قابل پیشبینی نیست، با اینکه کاری است که تحلیل طبیعی، منطقی و تفسیرپذیر میپذیرد.
🔹 حال بنده جنگ هستهای را گفتم، غیر هستهای هم همینطور است. یعنی فساد یکمرتبه چنان رواج پیدا کند که چیزی از انسانیت باقی نمیماند. مثل گوشههایی که از غرب در تلویزیون یا فضای مجازی گاهی نشان میدهد که ـ دور از محضرتان ـ اتوبوسهایشان به توالت تبدیل شده. یا مثلاً در خیابانها آدمها به اندازه حیوان هم فهم ندارند، اینکه در حضور جمع لباسهایش را در میآورد و معدهاش را تخلیه میکند، اینها یعنی تنزل آدم. اگر این لکههایی که میبینیم گسترش پیدا کند ... در برخی از شهرهای برخی از کشورها گسترش یافته است. چیزهایی مثل عمل قوم لوط دارد رواج پیدا میکند، خیلی جاها قانونی شده، خیلی جاها افتخار میکنند، مخصوصاً وقتی که دولتمردان برخی از کشورها افتخار میکنند، این یعنی میان عامه مردم گسترش پیدا میکند. اگر این فراگیر شود، احتمال ظهور خیلی بالا میرود. یعنی اگر گسترش پیدا کند، قطعاً ظهور اتفاق میافتد. ظهور برای انسانهاست، برای جلوگیری از سقوط انسانها و برای استکمال انسانهاست.
🔹 اینها در حد احتمال است. اما اگر یک تبیین درست و منطقی بخواهیم داشته باشیم، شرایط هم عقلی و هم نقلی باید آرام آرام اتفاق بیفتد. تا به حالا هم خدا نشان داده است که هیچ عجلهای ندارد.
🔹 خدا وقتی که میخواهد آدم را بیافریند، هم این آدمی که ما از نسل او هستیم و هم دهها و صدها و هزاران آدمی که در سیارات دیگر هستند که قطعاً هستند، ضرورتاً هستند، نه اینکه شاید باشند، برای عالمی که نامتناهی است، جهان طبیعت نامتناهی است، یعنی نمیشود به انتهای عالم و ابتدای آن هم رفت؛ امکانپذیر نیست. در این جهان نامتناهی، تعداد سیارات قابل حیات نامتناهی است. تعداد سیاراتی که حیات بالفعل یا بالقوه قریب وجود داشته باشد، نامتناهی است، تعداد سیاراتی که انسانها در آن وجود داشتند و بهطور کلی خودشان و سیارهشان منقرض شده باشند، اینها اصلاً به عدد در نمیآید. بنابراین وقتی که خدا میخواهد این آدم یا هر آدمی را بیافریند، طبق فیزیکی که الان موجود داریم و نظریه مهبانگ و انفجار بزرگ، 13 میلیارد سال پیش انفجار بزرگی اتفاق افتاده. حال، انسان و گیاهان و حیوانات کی پدید آمدهاند؟ نهایتاً 100 میلیون سال پیش.
🔹 در 13 میلیارد سال پیش، منفجر شد، مواد مذاب از درون آن ماده کوچک متفرق شده. خدا هم دارد میبیند که قرار است این آرام آرام خنک شود، هیچ عجلهای هم ندارد. 5-6 میلیارد سال طول کشیده تا خنک شود. البته معنایش این نیست که خدا خلق دیگری و جهان طبیعت دیگری نداشت. این جهانی که ما داریم زندگی میکنیم را فیزیک تبیین میکند و الا جهانهای بدیل دیگری که هیچ ارتباط دیگری با هم نداشته باشد، متعدد و متعدد بلکه بیشمار است. یعنی مهبانگهای همزمان و مترتب بر همدیگر عقلاً امکانپذیر است بلکه عقلاً ضرورت دارد، در نقل هم شواهدی برای آن وجود دارد.
🔹 خدایی که برای اینکه آدم را بیافریند 13 میلیارد سال حوصله به خرج داده، برای به کمال رساندش 130 میلیارد سال هم صبر میکند. اینگونه نیست که کسی عجله داشته باشد. یک وقت شرایط بهگونهای فراهم میشود که غیرطبیعی است، قسری میشود و باید ببینیم عوامل قسر پدید آمده یا نیامده که قبلاً گفته شد. اما وقتی که میخواهیم بگوییم بهصورت طبیعی چه اتفاقی میخواهد بیفتد، نه خدا عجله دارد، نه طبیعت و نه آدمها.
🔹 در نتیجه باید شرایط فراهم بشود. شرایط هم بهصورت طبیعی فراهم میشود. چون اگر بهصورت غیرطبیعی بود، بهتر از امام زمان علیه الصلات و السلام، خاتم انبیا صلی الله علیه و آله و سلم بود. چرا صبر کنیم که امام زمان بیاید جهان را اصلاح کند! خود پیامبر اصلاح میکرد. یا چرا اصلاً منتظر خاتم انبیا باشیم؟ جلوتر همهچیز را آماده میکردند، حضرت که تشریف میآوردند، در عالمی وارد میشدند که همه مؤمن، عالم، متوکل، صبور و مخلِص و مخلَص درگاه خدای متعال باشد.
🔹 قرار بر این است که بهصورت طبیعی و اختیاری انجام شود و اصلاً نمیشود زمان معینی برای آن در نظر گرفت.
🔹 در این 1400 سال پیوسته گاهی اوج گرفتیم، گاهی آمدیم پایینتر، یعنی فراز و فرود ملتها بیشتر از آن است که قابل تصور باشد.
🔹 بارها و بارها این اتفاق افتاده. در زمان صفویه در خیلی از جنگها که یکی از آن جنگ چالدران است، پرچمهای سیاه را که بر سردرها میچسباندند، میگفتند برندارید تا امام زمان بیاید. مگر میشود که در یک جنگ ما 20 هزار نفر آدم درست و حسابی و جانفدا را از دست بدهیم و امام زمان ما را رها کند؟! چندین سال پرچمها روی درها و دیوارهایشان نصب بود تا اینکه آرام آرام جلوی آفتاب پوسید و از بین رفت. همه انتظار دارند که یکی بیاید و همهی کارها را درست کند. اگر اینگونه باشد که ما رشد نمیکنیم که! آنکه سر سفره مینشیند که رشد نمیکند، آنکه زحمت کشیده رشد میکند. همه باید در این زحمت شریک باشند.
🔹 در این چهل سال نگاه کنید، پیوسته میرویم بالا، میآییم پایین. خدا شهید رئیسی را رحمت کند.
🔹 این اتفاق هزاران هزار بار رخ خواهد داد ولی ظهور انجام نمیشود، بهصورت طبیعی. فرایند طبیعی آن است که آدمها پیوسته در حال رشد باشند، بهجایی برسند که عقل آنها عقل آدمی بشود، علمشان علم نزدیک با کمال بشود، ایمانشان در حد انبیا و اولیا بشود. امام زمان میخواهد در یک جامعهای بیاید که 313 نفر مثل حضرت عیسی و انبیا باید داشته باشد. باید شرایط بهگونهای باشد که یک بار دیگر امام حسین علیه السلام برگردد؛ چه به وجود طبیعی، چه مثالی.
🔹 همین الان اگر بخواهد برگردد، همین میشود که الان هست، اتفاق بزرگی که نمیافتد. الان به ما بگویند دو ماه روضه بخوانید، منبر بروید، سخنرانی کنید، سینه بزنید، همه جان میدهیم. اما بگویند که دو ماه مثل آدمیزاد رفتار کنید که امام حسین شما را بپسندد. دو ماه که نه، دو روز هم نمیتوانیم. شب عاشورا هم نمیتوانیم. شب عاشورا هم جُک گفتنمان بهجا هست، تعریفها و غیبتهایمان بهجا هست. جالب این است که خیلیها آخر شب عاشورا خوابشان میبرد و نمازشان قضا میشود! امام حسین که برای این نبوده که ما خوب سینه بزنیم، روضه خوب بخوانیم، منبر خوب برویم! او آمده اصلاح کند. یعنی کار امام حسین این است که آدمیان در شرایطی باشند که وقتی امام حسین فرمود که این کار را انجام بده، همه بگویند چشم؛ هر کدام از امامان هم همین طور. آن شرایط الان نیست. این شرایط یک امام صبور میخواهد، آنهم در دوره قبل از ظهور، یعنی یکی مثل مقام معظم رهبری که وقتی فشار بر او میآید، شکوه نکند. اشاره خیلی کوتاهی داشتند که ما با اینکه خیلی تأکید کردیم ولی کسی حرف ما را برای جوانی جمعیت گوش نکرد.
🔹 فکر کنید که مثلاً یک بار انتخابات که برگزار شد، بگوید اینهمه من به شما گفتم دقت کنید، چرا دقت نکردید! اصلاً همهچیز از هم میپاشد.
🔹 امام زمان قرار نیست بیاید ناز ما را بکشد، ما باید یک تاریخ ناز امامان را بکشیم و بگوییم در گذشته خطا کردیم، بیایید، جبران میکنیم؛ در عمل هم نشان بدهیم که اهل جبرانیم. کسانی جبران میکنند که توی نوبت رفتند میگویند ما را به لبنان و سوریه بفرستید. کسانی که در حوزه فرهنگی فعالیتهای دقیق و درست و حسابی دارند و شب و روز نمیشناسند، اینها کسانی هستند که نشان میدهند که میتوانند به امام زمان وفادار باشند. بقیه مثل ماها، یک زندگی دنیایی مثل نسلهای گذشته میخواهیم، نمازمان را بخوانیم و روزهمان را بگیریم و حج و جهاد را در حدی که خدا با ما کاری نداشته باشد، امر به معروف هم کنیم و ... به همین میزان مختصری که دهان کدخدا بسته شود، نه بیشتر. این شرایط ظهور نیست.
🔹 این خود میتواند بحث تفصیلی داشته باشد که روایات یکی یکی بررسی شود و روایات در این زمینه برخی از حوادث و رخدادها را نقل میکند که بارها و بارها تفسیر به مصداق شده است. یعنی قوم سیاهپوش از خراسان را قبلاً به خراسانیهای زمان ابومسلم تعبیر میکردند. در حالی که از آن قیامْ امام زمان در نیامد، بنی عباس درآمد که اگر بخواهیم با بنیامیه مقایسه کنیم، صد لعنت به بنی عباس.
🔹 از طریق هوش مصنوعی نسلی از انسانهای جدید خواهند آمد، یا انسانهایی که اصلاح شدهاند یا انسانهایی که بهطور کلی متحول شدهاند، من حدس میزنم که عصر ظهور مالِ آنهاست. آنهایی که امام زمان را درک میکنند، اصلاً تفاوت ماهوی با ما دارند. ما برای اینکه کمی درس بخوانیم 10 سال یا 15 سال درس میخوانیم، باید یکی باشد که وقتی متولد میشود، بگوید انی عبدالله آتانی الکتاب، آتانی العلم و القوه و الحیات. همان اول باید بگوید. این را که گفت، حال سیرش را ادامه بدهد. بعید نیست اینگونه باشد، گرچه این سیر اهل نهایت است ولی بعید نیست و به نظر میرسد که ظهور امام زمان علیه الصلات و السلام به عنوان خاتم ولایت حتماً باید برای چنین انسانهایی باید باشد.
🔹 ما یکی مثل حضرت یونس علیه السلام را میخواهیم که هر موقع کوتاهی کردیم، قهر کند و برود، یعنی اصلاً غیرطبیعی برای ما نیست که سر به سر رهبر و اماممان بگذاریم؛ او بگوید بنشین، من بگویم نمینشینم. لکن یک جمعی هم که الان در راه هستند، به امید اینکه امام زمان میخواهد بیاید، یکمرتبه یک مملکتی برای آنها درست کند که سرِ کار نروند، ساعت 10 بیدار شوند صبحانهشان را آماده بخورند و ... مردم اینها را میخواهند و الا اگر به آنها بگویند که امام زمان بیاید، باید خمس و زکات بدهید، اضافه مالتان را به فقرا باید تقسیم کنید، میگویند اگر اینگونه باشد همین الان این کار را میکنیم، چرا امام زمان بیاید؟
کانال طهور
@sharabetahour
👈 حماس زنده است و زنده خواهد ماند
👈 ما چون همیشه درکنار مجاهدان بااخلاص خواهیم ماند
👈 شهید یحیی السنوار ضربهی جبرانناپذیر هفتم اکتبر را در تاریخ این منطقه به یادگار گذاشت
🔍 متن کامل پیام رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد قهرمان، فرمانده «یحیی السنوار»
khl.ink/f/57913
💠 عاقل در برابر حق متواضع است
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
✔️ علت اینکه تواضع در مقابل حق نشاندهنده عاقل یا اعقل بودن است، و همچنین انسانهای عاقل و زرنگ در مقابل حق کوچک هستند، این است که حق و صدق ـ گفتار یا عقیده یا اخلاق صادق ـ همه تجلیات خدای متعال هستند.
✔️ همچنانکه خدای متعال حق و ثابت و دائم و ضروری است، گزارهها، اخلاق، اعتقادات یا تکوین حق هم دائم، ثابت و ضروریاند.
✔️ به همین خاطر است که تواضع در مقابل حق در واقع تواضع در برابر مرتبهای از مراتب خدای متعال است و چون خدای متعال نامتناهی است، کسی که در مقابل حق تواضع میکند و خود را کوچک میداند، در مقابل خدای متعال و وجه الله کوچک دانسته است.
✔️ بنابراین اگر کسی در مقابل حق گردنکشی کند، نشان حماقت یا سفاهت یا جهالت است.
#سخن_نگاشت
🔊 صوت در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour
ka09-01.mp3
378.8K
🔊 #صوت
💠 عاقل در برابر حق متواضع است
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
@sharabetahour
💠 نشانه عاقل، تفکر و نشانه تفکر صمت است
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
🔊 صوت در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour
ka09-02.mp3
1.3M
🔊 #صوت
💠 نشانه عاقل، تفکر و نشانه تفکر صمت است
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
کانال طهور
@sharabetahour
💠 نشانه عاقل، تفکر و نشانه تفکر صمت است
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
✔️ لقمان به فرزندش فرمود: یا بنی ان الدنیا بحر عمیق، قد غرق فیها عالم کثیر؛ دنیا دریای عمیق و ژرفی است، جمع بسیاری در آن غرق شدهاند.
✔️ اگر کسی نمیخواهد غرق شود و نجات پیدا کند، باید عاقل باشد. اگر عاقل باشد، صبر و علم و ایمان و توکل هم خواهد داشت. ریشه تمام کمالات عقل است.
✔️ عقلا در جهان طبیعت میآیند، در دنیا زندگی میکنند ولی در عین حال در دنیا غرق نمیشوند و آلوده دنیا نمیشوند.
✔️ یا هشام! ان لکل شئ دلیل و دلیل العقل التفکر؛ هر چیزی راهنما و نشانهای دارد. آدم عاقل نشانهاش تفکر کردن است.
✔️ انسانی که اهل تفکر نباشد، علامت و نشان عقل را ندارد. اینکه عقل باشد ولی تفکر نباشد، از ممتنعات و محالات است و نشدنی است.
✔️ و دلیل التفکر الصمت، نشان تفکر سکوت بسیار و کم سخن گفتن است. مقصود این است که هرجا سخن گفتن لازم است، انسان سخن بگوید به عنوان امر واجب و لازم.
✔️ مزاح و شوخی کردن اگرچه در اصل لازم نیست، اما به عللی از لوازم و ضروریات و واجبات است، بهخاطر اینکه ارتباطات بین خلق و بندگان خدا کمتر شده است، بنابراین زمینه افسردگی و گرههای کور روانی فراهم میشود. بنابراین اگر بهمنظور باز شدن این گرهها و یا پیشگیری از افتادن این گرهها و رفع کسالتهای روحی و ایجاد تحرک روحی شوخی و مزاح کردیم، جزء موارد لازم و واجب است.
چه بسیار شوخیها و لطیفه گفتنها که واجب است، البته به شرطی که توهین به کسی نباشد.
✔️ بنابراین جای باید انسان سخن بگوید که لازم باشد، یا ضرورت دینی داشته باشد یا ضرورت عقلی یا ضرورت عرفی و اجتماعی یا ضرورتهای دیگری. بههر حال در موارد ضروری باید انسان سخن بگوید، اما بیشتر از حد لزوم و ضرورت سخن گفتن و بیخودی پرحرفی کردن نشان تفکر نیست.
#سخن_نگاشت
کانال طهور
@sharabetahour
💠 عقل، تفکر، سکوت و تواضع نباید از هم جدا شوند
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
🔊 صوت در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour
ka09-03.mp3
443.1K
🔊 #صوت
💠 عقل، تفکر، سکوت و تواضع نباید از هم جدا شوند
🗂 گزیده درسهای شرح اصول کافی ـ درس 9
کانال طهور
@sharabetahour
💠 گفتارهایی درباره دعای کمیل
(1) دعای کمیل؛ معارف باطنی ولی کامل
(2) معارف باطنی، عبارت است از توحید و رابطه موحد با توحید
(3) دعای کمیل؛ دریای موّاج مغفرت الهی
(4) نیاز به مغفرت الهی در همه عالم هستی
(5) فلک الحمد علیّ فی جمیع ذلک
(6) عذاب، یکی از مراتب رحمت الهی
(7) دعا، ضروریترین نیاز انسان
(8) اصلاً در عالم استحقاق معنا ندارد
کانال طهور
@sharabetahour