eitaa logo
شراب و ابریشم...
7.8هزار دنبال‌کننده
4.7هزار عکس
1.1هزار ویدیو
70 فایل
تنفس در هوای واژه‌ها اینجا هر چه که هست دستنوشته‌های شخصی من است، لطفا فقط با نام خودم و لینک کانالم نشر بدهید. ملیحه سادات مهدوی| @mehmane_quran مدیر و بنیانگذار مؤسسه شراب و ابریشم شاگردقرآن ایده‌پرداز نویسنده سخنران مدرس دانشگاه مربی نوجوان مجری
مشاهده در ایتا
دانلود
من خیال می‌کنم خدا وقتی داشت رنگ سبز را خَلق می‌کرد، سلیقه‌ی من را لحاظ کرده بود! @sharaboabrisham
شراب و ابریشم...
‌. برخی از برنامه‌های اعتکافهای مدعی جذب: والیبال در صحن مسجد پخش فیلم بازی و مسابقه پذیرایی‌های رنگ
. بعضیها فکر می‌کنند، با جمع کردن بچه‌هایی که نه درک درستی از اعتکاف دارند و نه تفاوت مسجد با سایر اماکن رو می‌دونند و نه از شرکت در اعتکاف هدفی جز خوش‌گذرونی و دورهمی دارند، یک کار اثرگذار و تربیتی کردند! در حالیکه تشکیل جمع‌های اینچنینی در مسجد علاوه بر آسیبهای معمول، چه بسا که اثرات وضعی نامطلوبی هم داشته باشه، چون بهرحال مسجد حرمت داره. من هنوز هم سر حرف خودم هستم و معتقدم اعتکاف جای جذب نیست، اگه کسی مثالی از جذب و تحول داره، اون مثال مربوط می‌شه به بچه‌ای که در اعتکاف تنها بوده و یک تیم با خودش نداشته! بچه‌ها چون تیمی در اعتکاف ثبت‌نام می‌کنند، سین برنامه‌ها رو هم از قبل چیدن و خودشون برای سه روز اعتکاف به قدر کافی بازی و سرگرمی و دورهمی دارن که دیگه فرصت اثرپذیری از فضای معنوی براشون پیش نیاد! اون بچه‌هایی هم که آسیبهای اخلاقی دارند که دیگه هیچ! مربی‌ها و متولیان اعتکاف، فقط توان و انرژی خودشون رو در این اعتکافهای شلم شوربا هدر می‌دن و خودشون رو دچار فرسودگی روحی می‌کنند! از الان بسیاری از مربیها عزا گرفتند که وای باز موعد اعتکاف می‌شه و باز بدبختی ما با این نوجوونا شروع می‌شه! من می‌گم شما یک اعتکاف با مخاطب واقعیش برگزار کن، بعد از اون ببین که هر سال لحظه‌شماری می‌کنی برای دوباره رسیدنِ موعد اعتکاف، اونقدر که در کنار نوجوان مهذب، حظ معنوی هست. کار کردن با این بچه‌ها نه شما رو خسته و کلافه می‌کنه و نه از ادامه‌ی راه بیزارتون می‌کنه. بلکه مشتاقتون می‌کنه برای پیش رفتن و ادامه دادن. الان باز قراره یه عده بیان بگن خب نوجوان مهذب چه نیازی به اعتکاف و برنامه‌ی تربیتی ما داره؟ ما میخوایم اون دسته‌ی دیگه رو جذب کنیم! اولا پیغمبرش که پیغمبر بودند، برای خودشون برنامه‌ی تربیتی داشتند، ما که جای خود داریم. دوما همونطور که در یادداشتهای قبلی توضیح دادم، اعتکاف جای جذب نیست بلکه یک فرصت تربیتی، ویژه‌ی این دسته از نوجوانهاست، تا در این سه روز بازوی اعتقادیشون رو تقویت کنند، روحشون فرصت تنفس در یک هوای پاک رو پیدا کنه و کمی از هیاهوی بیرون نجات پیدا کنند، بیرون یعنی مدرسه، یعنی جامعه و یعنی تمام آسیبهایی که در مدرسه و جامعه داره گل وجود این بچه‌ها رو پژمرده می‌کنه. من با نوجوونهای مهذب هم‌صحبت که می‌شم، احساس می‌کنم یک جون به جونام اضافه می‌شه! برای خودتونم کار کردن با این بچه‌ها پر از فرصت رشده. من شخصا اگه متولی اعتکاف باشم فقط و فقط مخاطبان خاص اعتکاف رو با خودم همراه می‌کنم، کمااینکه قبلا تجربه‌ی برگزاری چنین اعتکافی رو داشتم سال ۸۷ در حالی که خودم هنوز یک بچه محصل بودم، یک اعتکاف برای ۲۳ نفر برگزار کردم، همه هم نوجوون و هم‌سن و سال. نوجوونهای اون اعتکاف که الان بزرگ شدن و خیلیهاشون حتی مادر شدن هنوز که هنوزه هر وقت منو میبینن می‌گن بهترین اعتکاف عمرمون اون اعتکاف بود. دلیلش چی بود؟ دلیلش قطعا این بود که جمع یکدست بود و همه افرادی بودند که از اعتکاف فهم درستی داشتند و فرصت سه روزه رو با بهره‌ی معنوی گذروندن و نه با خوش‌گذرونی... امتحان کن هموطن، ضرر نمی‌کنی. گارد جذب رو بشکن. دست از آماربازی بردار. کیفیت رو فدای کمیت نکن. یک جمعیت کمِ اثرگذار خیلی خیلی ارزشمندتر از یک جمعیتِ زیادِ بی‌اثره... ماچ به کله‌ی همه‌ی متولیان اعتکاف، غیر از اونایی که براشون فقط آمار ثبت‌نامیها مهمه! ✍ملیحه سادات مهدوی @sharaboabrisham .
امروز به دیدن یه مادر شش‌فرزندی رفتم. گفتم عیدتون و روزتون مبارک🌱 اصلا و ابدا انتظارش رو نداشت با این صحنه مواجه بشه و بی‌اختیار گریه کرد... مادرها مادرها این نازک‌ترین بلورهای هستی، واقعا موجودات عجیبی هستند. در همون حال که عین کوه محکمند مثل یک شیشه نازکند و این جمع تضادهاست که از مادرها موجودات شگفت‌انگیزی می‌سازه.... . . دیروز تا الان که دارم برای مادرها هدیه می‌برم، اونقدر اشک و لبخندهای واقعی دریافت کردم که دوست دارم همه‌ی کارهام رو تعطیل کنم و فقط برم به مادرها سر بزنم! هفته‌ی بزرگداشت مقام مادره تا این هفته تموم نشده، مادرهای خاص اطرافتون رو دریابید. مادرهای سرپرست خانوار مادرهای چندفرزندی مادرهای تنها مادرهای جوان‌ از دست‌داده مادرها....
شراب و ابریشم...
. بعضیها فکر می‌کنند، با جمع کردن بچه‌هایی که نه درک درستی از اعتکاف دارند و نه تفاوت مسجد با سایر ا
. پیغمبر هم که پیغمبر بودند، برای امر تربیت کار فله‌ای نکردند. دیگه ما مگه چقدر خفن و اثرگذاریم که بتونیم توی یک اعتکافی که ثبت‌نامش فله‌ای انجام شده و از همه قشری توش هستند اثر بذاریم؟ نتیجه‌ی کار تربیتی پیغمبر وقتی بصورت خصوصی و با مخاطب خاص انجام گرفته، شده امیرالمؤمنین، شده جناب سلمان، شده جناب ابوذر و شده امثال این بزرگواران. کارهای تربیتی پیغمبر با مخاطب عام یکیش حجة‌الوداع بوده! حج با اونهمه ظرفیت و قابلیت عجیبی که داره اگه قرار باشه در معیت رسول‌الله انجام بشه، باید بترکونه، باید از همه‌ی حاجیها سلمان فارسی بسازه! ولی همه‌ی ما می‌دونیم که اون ۱۲۰هزار نفر فله‌ای که توی اون حج خاص حضور داشتند، به پشیزی نَیَرزیدند و زدند زیر اونچه که در غدیر خم با چشم دیده بودند و با گوش شنیده بودند! و اتفاقا باز هم فقط شاگردان جلسات خصوصی و خاص پیغمبر از آزمون غدیرخم سرافراز بیرون اومدند. اعتکاف یک بارقه‌ی کوچیک از حَجه. ما مربی‌ها هم که خاک پای شاگردِ غلامِ پیغمبر هم نیستیم! چطور ممکنه خیال کنیم در یک اعتکاف عمومی و با ظرفیت تربیتی محدود و ناقصمون بتونیم اثرهای تربیتی واقعی و ماندگار بذاریم؟! با مخاطب واقعی کار کنید. انرژیها و انگیزه‌ها رو برای اونی که مخاطب نیست، هدر ندید. مخاطب واقعی تقویت می‌شه، رشد می‌کنه و مثل آفتاب به پیرامونش روشنی می‌بخشه. اونی که مخاطب واقعی اعتکاف نیست، نمی‌تونه در یک کار مقطعیِ سه روزه، اثر بگیره و متحول بشه! حتی اگه اثر هم بپذیره، چون کار مقطعیه، اثر هم مقطعیه! هنوز هم دوستانی هستند که با تخیل جذب دنبال اعتکاف عمومی و فله‌ای هستند و با تمام نیت‌های خیر و دلسوزیهایی که دارند، خودشون هم نمی‌دونند که دارند از برخی مسئولینِ آمارباز، بازی می‌خورند! اونها عاشق کار شما نیستند و هیچ هم شما رو آدمِ کار فرهنگی و تربیتی نمی‌دونند، اونها دنبال بالا بردن آمار معتکفینند تا در گزارشهاشون بگند ما امسال چندهزار دانش‌آموز معتکف داشتیم و پُزِش رو بدن و شما رو تو مسجد و دست خالی با یک عالمه آسیبی که متوجه اعتکافه، رها کنند! ✍ملیحه سادات مهدوی @sharaboabrisham .
. ⛔️مسئولین محترم فرهنگی اعتکاف! نماهنگ مستِ نجف واقعا افتضاحه! لطفا جهت ایجاد فضای شاد در اعتکاف و شب میلاد امیرالمؤمنین این مولودی رو در مسجد پخش نکنید.🙏 برای محتوای اعتکاف اگه فرصت بشه صحبت می‌کنیم ان‌شاالله ولی بعضی چیزها رو دیگه واقعا بدون تعارف و بدون فوت وقت باید گفت. یکیش همین حذف کردن این نماهنگه! .
. هر کس تلگرام داره لطفا توی تلگرام به من پیام بده تا یک لینک براتون ارسال کنم.🙏 توی ایتا ارسال نمی‌شه. آیدی من در تلگرام: @ms_mahdavi .
شراب و ابریشم...
. پیغمبر هم که پیغمبر بودند، برای امر تربیت کار فله‌ای نکردند. دیگه ما مگه چقدر خفن و اثرگذاریم که ب
. خیلی‌ها پیام دادند و پرسیدند برای جلوگیری از آسیبهای اعتکاف، راهکار چیه؟ چه باید کرد؟ راهکار رو چندین بار در خلال همین مطالب بیان کردم. راهکار فقط و فقط گزینش بچه‌هاست. اعتکاف جای همه نیست! این سه روز به هیچ وجه ظرف تحول نیست. بچه‌های آسیب‌دار، مخصوصا اونهایی که آسیبهای اخلاقی دارند رو با بچه‌های دیگه جمع نکنید. آسیبهای اخلاقی قدرت شیوعش خیلی بالاست و عین یک بیماری واگیر کل مسجد رو آلوده می‌کنه! خیلی از مربیان پرده از حقایق تلخی برداشتند که دیگه اینجا به اشتراک نمی‌ذارم، تقریبا همه هم بهش واقفند، یک عده دوست دارند که سرشون رو زیر برف کنند، یک عده توی تخیلاتشون غوطه‌ورند و یک عده هم که اصلا براشون این چیزها مهم نیست، مهم فقط تعداد معتکفینه! اما شما به خاطر امام زمان، به خاطر کشور حضرت زهرا، بیا و هیچ کدوم از اینها نباش! محکم بایست و با وضع قوانین سفت و سخت از ورود یک گروه خاص به جمع معتکفین جلوگیری کن! اونها اقلیتند، اما این اقلیتها در همین فرصت اعتکافها جمعشون رو باز می‌کنند و چند سال دیگه ما به جای ثبت‌نام اعتکاف باید ثبت‌نام کانون اصلاح و تربیت رو تبلیغ کنیم! @sharaboabrisham
شراب و ابریشم...
. خیلی‌ها پیام دادند و پرسیدند برای جلوگیری از آسیبهای اعتکاف، راهکار چیه؟ چه باید کرد؟ راهکار رو چن
. گزینش بچه‌ها در چند مرحله باید انجام بشه. 🔸مرحله‌ی اول گزینش در مدارس باید اتفاق بیفته. مدیران و معاونان مدارس با اعمال قوانین خاص، یک مرحله غربال رو انجام بدن. مثلا اعلام کنند، گوشی ممنوعه، حجاب اجباریه، شرکت در نماز مسجد اجباریه... یکسری قوانین این چنین برای اعتکاف ذکر بشه، تا یک گروه در همون مرحله‌ی اولیه ریزش کنند و از اینکه بخوان برن اعتکاف منصرف بشن. 🔸فیلتر بعدی رو باید معاونین پرورشی و مربیان تربیتی و مشاوران مدارس اعمال کنند، از ثبت‌نام بچه‌های آسیب‌دار به بهانه‌های مختلف ممانعت کنند، مثلا می تونند مسابقه‌ای برگزار کنند و اعلام کنند فقط کسانی که در این مسابقه امتیاز کافی آوردند امکان شرکت در اعتکاف دارند و بعد به بچه‌های آسیب‌دار اعلام کنند امتیاز رو به دست نیاوردند! 🔸مرحله‌ی بعد توسط مسئولین ثبت‌نام اعتکاف غربال انجام بشه، دانش‌آموزی که برای ثبت‌نام اومده مورد مصاحبه‌ی کتبی یا شفاهی قرار بگیره اینکه آیا اصلا می‌دونه اعتکاف چیه؟ با احکامش آشنایی دارند؟ هدفش از شرکت در اعتکاف چیه؟ قرار نیست نگاه یک بچه عین نگاه علمای اسلام باشه، ولی حداقل در حد سن و سال خودش نسبت به اعتکاف نگاه درستی داشته باشه. مادرها مورد مصاحبه قرار بگیرند و اصلا مشخص بشه که این مادر چرا فرزندش رو برای ثبت‌نام آورده. بین صحبتهای شما دوستان موردی بود که مربی می‌گفت مادر قصد داشته با دوستانش بره مسافرت، برای اینکه هم بچه رو از سر واکنه و هم خیالش راحت باشه بچه رو آورده اعتکاف😒 🔸البته قبل از تمام این غربالها متولیان اعتکاف باید غربال بشن! اون متولی که به بچه‌ها قول لوح تقدیر و امتیاز مدرسه و ... می‌ده، معلومه خودش اصلا متوجه فلسفه‌ی اعتکاف نیست و فقط می‌خواد به هر نحوی همه رو بکشونه مسجد! مربیانِ دلسوز و خیرخواه، در همکاری با متولیانِ آمارباز، فقط انرژی و توانشون رو هدر می‌دن! دیگه حقیقتا واضح‌تر از این نمی‌شه توضیح داد. هر کس خودشه و خدای خودش و آنچه که قراره با جمع کردن بچه‌های مردم که امانتهای امام زمانند، رقم بزنه... در ضمن بزرگواران بدون مطالعه‌ی کامل تمام مباحث اعتکافی که در کانال نوشتم، اجازه‌ی پیام دادن و نظر دادن ندارند.🙏 @sharaboabrisham .
رزق زیارت🌱
بَه‌بَه خوشا به سعادتمون😍 چه رزق مبارکی🌱 الحمدلله رب العالمین که ما رو بر محبت امیرالمؤمنین گِرد هم آورده.
. زینب رو که می‌شناسید؟ همون رفیقم که با هم واسه مدرسه‌ها بساط پیراشکی رو پهن کردیم‌. زینب از اون پیراشکی‌ها حاجت گرفت و عروس شد.👰‍♀ کیلی‌لی لی....💃💃 می‌خواستم براش یه بنر بزنم به دیفال کانال و تبریکات و تهنیات ویجه‌ی شراب و ابریشمی‌ها رو خدمتش برسونم که دستم بندِ دومادی سربازا شد و تا اونا رو زن بدم، عقدکنون زینب گذشت. حالا یهو دیدم یه کانال با عنوان آنتی سلبریتی، به زینب اتهام زده و با ادبیات زشت مدعی شده کانال زینب و کانال زیر یک سقف، هر دو تا متعلق به یک نفره و کانالدار داره مخاطبها رو بازی می‌ده😐 صرف اینکه این دو کانال معرفیِ همدیگرو گذاشتن به این نتیجه رسیده اینا یک نفرن🤦‍♀ مثل این می‌مونه که الان یکی بیاد مدعی شه شراب و ابریشم و کانال زینب متعلق به یک نفره، صرفا چون ما دو نفر از همدیگه حمایت می‌کنیم😐 مگه تو دنیای واقعی، دوست و دوستی ندیدن که تو دنیای مجازی انقدر براشون سنگینه که ببینند بعضی کانالدارها با هم رفیقند و از همدیگه حمایت می‌کنند؟! در هر صورت زینب یکی از بهترین کانالدارهای ایتاست که می‌شناسم و علی‌رغم اینکه عروس شده خیلی هم دوستش دارم.😂 زیر یک سقف رو هم که خیلیها می‌شناسند و خیلی از خانمها حتی ممکنه توی دوره‌هاش شرکت هم کرده باشند. خلاصه که من اعلان برائت می‌کنم از ادعای کانال آنتی سلبریتی 😁 و اعلان حمایت می‌کنم از زینب زینب گرچه عروس شدی، ولی عیب نداره، دوسِت داریم.🔪😌 کانال زینب: https://eitaa.com/Goll_Nesa صل علی سترکه چشم ترامپ بترکه @sharaboabrisham