🔻۱۷۰۰ مگاوات برق توسط صنایع تا سال آینده به شبکه سراسری متصل میشود
🔹سخنگوی صنعت برق گفت که در راستای توسعه نیروگاههای خودتامین صنایع، یکهزار و ۷۰۰ مگاوات برق توسط صنایع تا سال آینده به شبکه سراسری متصل میشود.
🔹وی ادامهداد: تاکنون ۲ واحد نیروگاهی برق صنایع به ظرفیت هر یک ۱۸۳ مگاوات در سمنان و نیروگاه خودتامین فولاد مبارکه اصفهان به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل و وارد مدار تولید شده است.
🔹مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) با اشاره به نیروگاه آلومینیوم «المهدی» بهعنوان چهارمین نیروگاه خودتامین برق صنایع، خاطرنشانکرد: این نیروگاه در مرحله نخست با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات به شبکه برق کشور متصل شده است و فاز دوم آن نیز به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل خواهد شد.
نتایج مقاله:
🔹طی دهه های گذشته بانک مرکزی ایران، اغلب قادر به دستیابی اهداف خود نبوده و منجر به کاهش اعتبارش در بین آحاد اقتصادی شده و از سویی با استمرار نرخ رشد پولی بالاتر از هدف تعیین شده عملکردش تورش انبساطی داشته و به شکلی قاعده مند به شکاف تولید و تورم واکنش نشان نمی دهد.
🔹با افزایش نرخ سود بانکی، حجم نقدینگی بیشتر از تولید گسترش یافته که این امر نهایتا منجر به افزایش تورم و رکود شده است زیرا اجرای سیاستهای پولی در کنار نبود بازار فعال اوراق و تعیین دستوری نرخ سود، پیامدی جز افزایش رشد حجم نقدینگی، تورم و نوسانات اقتصادی را به همراه نداشته است.
🔹با افزایش اوراق مشارکت حجم پول کاهش می یابد و رفتار بانک مرکزی قاعده مند می باشد.
✍در مجموع راهکار مقاله جهت مهار تورم استفاده از ابزار درآمد ثابت اوراق مشارکت اسلامیست که نتایج برای سالهای مورد بررسی نشان می دهد اگر بانک مرکزی اقدام به انتشار و فروش اوراق نماید، پایه پولی کاهش می یابد و سبب جذب نقدینگی در جامعه و باعث تسهیل مهار تورم می گردد.
#مقاله
#آموزشی
کانال آنالیز سهم ها
نتایج مقاله: 🔹طی دهه های گذشته بانک مرکزی ایران، اغلب قادر به دستیابی اهداف خود نبوده و منجر به کاه
منظور از قاعده مند در این مقاله، یعنی اگر سیاستهای پولی بیشتر به سمت خرید و فروش اوراق مشارکت بجای تنظیم نرخ سود دستوری بانکها پیش رود آن وقت می توان بیان نمود که بانک مرکزی ایران، نرخهای بهره را بر اساس قاعده تیلور، همانند سیاستهای بانک مرکزی ایالت متحده، تنظیم می کند و این مورد باعث کاهش عدم اطمینان در اجرای سیاستهای پولی و قابلیت پیش بینی بیشتر سیاستها و سردرگمی کمتر فعالین بازارها می شود.
نتایج مقاله:
🔹از آنجایی که سرمایه گذار به دنبال یکسان سازی مصرف در سراسر چرخه های زندگی خود است، بنابراین صرفا زمانی سراغ بازارهای پرریسک همانند سهام می رود که اقتصاد برای دوره بلندمدت در رونق باشد.(رونق اقتصاد همانند نیمه های ۱۳۹۷ تا نیمه های ۱۳۹۹) و اگر اقتصاد برای بلندمدت در رکود باشد (همانند نیمه ۱۳۹۹ تا کنون) صرفا زمانی وارد بازار می شود که صرف سهام بزرگی برایش وجود داشته باشد و در این چرخه ریسکگریزی سرمایه گذار بسیار بالا ست.
بنابراین در سراسر چرخه رکود اقتصاد (همانند ۱۳۹۲تا نیمه های ۱۳۹۷) جهت هموار نمودن مصرف چرخه زندگیش، ترجیح می دهد که در بازار ابزار درآمد ثابت باشد.
✍در نظر بگیرید پارسال کلیت اقتصاد برای دوره بلندمدت در رکود بود اما به دلیل صرف سهام بزرگی که وجود داشت، پول هوشمند وارد بازار شد اما برای سال جاری هنوز این اتفاق نیفتاده و صرف سهام را همان افزایش دلار بوجود میاره!
#آموزشی
#مقاله
نه رکودهای شدید پایدار است و نه رونقهای شدید!
هر چیزی به ارزش ذاتی خودش برخواهد گشت.
#اقتصاد
#اخبار و شنیدها کدال
هیئتمدیره #سلار با افزایش سرمایه 1348 درصدی از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی داراییها موافقت نمود.
افزایش سرمایه#وجامی به مبلغ 250 میلیارد تومان به ثبت رسید.
افزایش سرمایه #کفپارس به مبلغ 250 میلیارد تومان به ثبت رسید.
هیئتمدیره #ذوب با افزایش سرمایه 1015 درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها موافقت نمود.
هیئتمدیره #شبهرن با افزایش سرمایه 51 درصدی از محل سود انباشته موافقت نمود.
#وسین برنده مناقصه درمان گروهی کارکنان شرکت راهآهن شد.
#فاراک برنده مناقصه فروش هفتقلم GATE VALVE به مبلغ 71 میلیارد تومان شد.
فعالیت متوقف شده #شلرد ازسرگرفته شد.
#وشهر 9 رقبه از املاک مازاد خود را از طریق مزایده به فروش میرساند.
#کمینا 5.067.360 عدد بطر به مبلغ 23 میلیارد تومان فروخت.
برنده مزایده #کارام برای فروش آهنآلات ضایعاتی و آلومینیوم ضایعاتی شخص حقیقی به مبلغ 636 میلیون تومان اعلام شد.
13.58 درصد از سهام #ثمسکن به مبلغ 834 میلیارد تومان از سرمایهگذاری گروه مالی سپهرصادرات به شرکت آرمان توسعه مبین مهر سپهر منتقل شد.
🔺 نمادهایی که در پایان معاملات روز جاری متوقف خواهند شد:
🔹 #خمحرکه: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
🔹 #ومعلم: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
🔹 #نوین: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
🔹 #ورازی: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
🔹 #فپنتا: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
🔹 #ثنظام: مجمع عمومی عادی بطور فوقالعاده سالیانه (انتخاب هیات مدیره)
🔹 #ولصنم: مجمع عمومی عادی سالیانه (تقسیم سود)
🔹 #قشرین: مجمع عمومی عادی سالیانه (تقسیم سود)
🔹 #شگل: مجمع عمومی عادی سالیانه (تقسیم سود)
🔹 #وسکاب: مجمع عمومی عادی سالیانه (تقسیم سود)
🔹 #ومعادن: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
(افزایش سرمایه ۵۶ درصدی)
🔹 #کطبس: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
(افزایش سرمایه ۱۴۸ درصدی)
🔹 #تاپکیش: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه (افزایش سرمایه ۱۸۷ درصدی)
🔹 #فولای: مجمع عمومی فوقالعاده سالیانه
(افزایش سرمایه ۴۳ درصدی)
🔹 نمادهای معاملاتی مشمول رفع گره معاملاتی:
#غیوان #فبستم
🔺 نمادهای مشمول تغییرات حجم مبنا:
🔹عدم اعمال حجم مبنا:
#فاهواز
#تحلیل_بازار
بازنده ها در ته خط
امروز به نظر می رسد بدترین روز از نظر حس و حال در بین بورسی ها بود. حس بازنده بودن و خروج از بازار همراه با ضرر اسمی و واقعی قابل توجه و عدم وجود امید به آینده روزی را برای ایشان رقم زد که جز اعصاب خوردی، ناسزا گفتن و نفرین کردن کار دیگری نمی توانستند کاری بکنند. مثل اکثر روزهای بد امسال، ارزش معاملات خرد نیز کم بود و به زحمت به 3300 میلیارد تومان رسید. بورسی ها امروز بازنده هایی بودن که به ته خط رسیدن. حسی که البته در دولت رئیسی بارها آنرا تجربه کرده اند.
رقابت نرخ بهره ای
بعد از حرکت بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره ی رسمی به 30 درصد که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاد، حالا شاهد رقابت سنگین بانک ها برای جذب سپرده هستیم. تقریبا همه بانک ها چه خوب و چه ناتراز، چه خصوصی شده و چه خصوصی بوده نرخ های سپرده ی حدود 30 درصد به مشتریان پیشنهاد می کنند. رقابت نحس جذب سپرده مجددا در بانکداری ایران به جریان افتاده است. صندوق های درآمد ثابت که در حال از دست دادن منابع هستند، برای جا نماندن از رقابت نرخ های موثر خودشان را به بالای 30 درصد رسانده اند و امروز اولین صندوق درآمد ثابت پیش بینی بالای 30 درصدی خودش را منتشر کرد. قبلا بورس منفی می شد، حداقل نهادهای مالی دستی برای خرید داشتند، اما الان همین نهادها هنر کنند، خسارت گواهی 30 درصدی را جمع و جور کنند. مدیریت ساده انگارانه ی نهادهای مالی بدون در نظر گرفتن ریسک های خاص باعث شده است در حال حاضر این نهادها کاسه ی چه کنم چه کنم به دست بگیرند.
زمان رها کردن
آلبر کامو یه حرف بسیار تاریخی دارد. اگر نمی توانی زمان را تغییر بدهی، پس مکان را تغییر بده. اگر نمی توانی شرایط را عوض کنی و به هر دلیل به برنامه ها و وظایف ات عمل کنی می توانی استعفا بدهی. با این سیاست بانک مرکزی و با این سیاست دولت نمی توان زمان را تغییر داد، شاید وقتش رسیده مکان را تغییر داد.
4 سال از عرش به فرش
4 سال پیش این موقع تمام دنیا درگیر کرونا بود اما در همین حال بورسی های ایران با اینکه نگران این بیماری بودند، اما به سود کردن روزانه عادت کرده بودند. هر روز قیمت سهم ها رشد می کرد و سهامداران به اضافه شدن ارزش دارایی هایشان عادت کرده بودن. آن موقع برنده ی مطلق همه ی بازارها بودند اما الان دقیقا در نقطه مقابل قرار دارند. هر روز ضرر می شمارند و فحش می دهد در حالی که بقیه بازارها با تمام توان به برنده بودن خودشان در مقابل این بازار ادامه می دهند. نه آن عرش دوام داشت و نه این فرش
1402/12/07
#حسن_کاظمزاده