فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی فضا برای ما مبهم است، بمباران خبرهای بد و سوالات بیپاسخ قدرت تشخیص را از ما میگیرد.
اینجا برگردید از اول شاخصهای اصلی را مرور کنید.
شک داری مهمترین دشمن اسلام و مسلمین صهیونیستها و آمریکاییها هستند، اگر امام زمان ظهور کرده بود تقابلش در خارج از حکومتس با غیر اینها بود؟
خب اینهایی که در ظالم بودن و دشمن بودنشان برای اسلام و مسلمین شکی نیست میگویند دشمن درجه یک ما ایران است، کابوس ما ایران است، سر مار در ایران است و...
اصل مسیر درست است، خودت را در این میان پیدا کن.
@sharhe_hal
✍ شورای حکمیت... (قسمت اول)
🔰 بنا به قانون انتخابات برای اینکه مردم سراسر کشور بتوانند در تصمیمگیریهای کلان کشور دخیل باشند و همچنین با استفاده از ابزارهای لازم برای نمایندگان مجلس، از حقوق خود دفاع کنند، بایست از شهرستانهای مختلف مردم بتوانند نمایندهای برای خود داشته باشند.
🔰 اما از سویی تعداد نمایندگان مجلس نیز باید محدود باشد تا بتوان امور رأیگیری و شورا را عملی کرد. به همین جهت در مجموع ۲۹۰ نماینده از سراسر کشور انتخاب میشود و عدد معیار برای جمعیت معادل هر نماینده ۲۸۰.۵ هزار نفر برای هر نماینده است.
🔰در تقسیم بندیهای حوزههای انتخابیه، عملا عدد معیار همیشه نمیتواند رعایت شود؛ چون برخی استانها تراکم کمتری دارند و برخی بیشتر و سهم برخی مثلاً ۳.۵ نماینده میشود سهم برخی ۰.۸ و خلاصه برخی کمی کمتر از عدد معیار نماینده دارند و برخی کمی بیشتر و نسبت نماینده به جمعیت در استانهای مختلف متفاوت اما نزدیک به عدد معیار است.
🔰 در برخی شهرستانها در مجموع جمعیت دو شهرستان در کنار هم به نزدیک ۲۸۰ هزار نفر میرسد و چارهای نیست جز اینکه از این دو شهرستان یک نماینده انتخاب شود، همیشه نیز دو شهرستان مجاور برای این مشارکت، انتخاب میشوند و متأسفانه معمولاً این ماجرا موجب درگیریها و اختلافات داخلی بین شهرستانها شده است.
🔰 گاهی نماینده دورههای پیاپی از شهرستان پرجمعیتتر انتخاب میشود و شهرستان کمجمعیتتر عملاً نمیتواند نمایندهای برای خود داشته باشد و باتوجهبه اختلافات به وجود آمده در جریان رقابتها، نماینده شهرستان پرجمعیتتر چندان پاسخگوی مردم شهرستان کمجمعیتتر نیست.
🔰 در این میان در جریان رقابتهای درون شهرستانی، بین شهرستانهایی که در مجموع یک نماینده دارند، در برخی شهرستانها برای اینکه با اطمینان بتوانند در رقابت با شهرستان رقیب پیروز شوند، سنتی درست شده است به نام «شورای حکمیت»، یک شورای جدا از رأی مستقیم مردم شکل میگیرد و آن شورا بر روی یک نماینده توافق میکند و مردم شهرستان برای اینکه نماینده از طرف آنها بالا بیاید نه شهرستان رقیب همه به این نماینده رأی میدهند.
به این واسطه عملاً دیگر معرفی نمایندهها و ارائه طرح و برنامه برای مردم و انتخاب اصلح از سوی مردم همه کنار میرود و همه چیز در انتخاب شورای حکمیت و رقابت بین دو شهرستان و وزنکشی آنها تعریف میشود.
ادامه دارد...
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ شورای حکمیت... (قسمت دوم)
🔰در قسمت اول فلسفه شکلگیری شورای حکمیت را عرض کردم. در برخی جاهایی که دو یا چند شهرستان برای انتخاب یک نماینده رقابت میکنند، رسمی به وجود آمده به نام «شورای حکمیت»، در این شورا، یک نماینده از طرف شورا مشخص میشود و مردم برای پیروزشدن بر شهرستان رقیب، بهصورت متفق به این نماینده رأی میدهند. اگر کسی هم تابع شورا نشد با هجمههای مختلف مواجه میشود، این رسم از جهات مختلف اشکالات جدی دارد.
🔰 کسی که بهعنوان نماینده دو یا چند شهرستان انتخاب میشود نماینده طرفداران و مردم شهرستان خود نیست، او امین همه مردم چند شهرستان است، چه به او رأی داده باشند چه نداده باشند، اصل شکلگیری شورای حکمیت یعنی باید هرکس از ما بود رأی بیاورد حتی اگر بهترین و شایستهترین فرد عالم در شهرستان رقیب باشد. اصل بر حفظ منافع ما است نه منافع همه مردم یا کشور! پیروی از این الگو از اساس برخلاف شایسته گزینی و امین بودن برای همه مردم است.
🔰 در احادیث مختلف چنین انتخابی نکوهش شده است.
👈 از نبی مکرم اسلام روایت است: هر كس مردى را بر ده تن رياست دهد و بداند كه ميان آنها كسى هست كه از او برتر است باخدا و پيغمبر و گروه مسلمانان تقلب كرده است.[۱]
👈در روایت دیگری از رسولالله آمده است: مردمی که سرپرستی و ولایت امر خود را به کسی واگذار کند درحالیکه در بین آنان عالمتر از او وجود دارد همواره امور آنها رو به سقوط و انحطاط است مگر آن که به چیزی که رهایش کردهاند بازگشت نمایند.[۲]
👈 در روایتی از امام صادق(ع) آمده است: هر کسی که خارج شود و مردم را بهسوی خود دعوت کند و کسی برتر از او در میان آنها باشد او گمراه بدعتگذار است.[۳]
🔰 جدا از این روایات و دیگر روایتهایی که در قبح گزینش رهبر و رئیس مردم بر اساس منافع من و قبیلهام و نه شایسته گزینی برای همه مردم وجود دارد، خود الگوی شورای حکمیت فضایی بسیار مستعد برای ایجاد فساد است، چون صاحبان قدرت و ثروت اگر نتوانند بدون شایستگی بهصورت مستقیم از جمعیتهای دهها هزارنفری رأی بگیرند؛ اما بهراحتی با لابیگریهای پشتصحنه میتوانند از جمعیتی محدود در یک شورا رأی بگیرند.
🔰 با این الگو اساساً شور و نشاط انتخابات از بین مردم میرود، عوض اینکه نمایندگان، روستا به روستا، شهر به شهر مستقیماً با مردم صحبت کنند و خود را به مردم عرضه کنند، در عوض به یک جمعیت محدود چندنفره خود را عرضه میکنند و آنها معلوم نیست بر اساس چه ضابطهای یک نفر را انتخاب میکنند!
در شورای حکمیت یک عده قیممآبانه بهجای مردم تصمیم میگیرند که به این گزینه رأی دهید و این رأی نیز نه بر اساس نیت انتخاب بهترین گزینه برای مردم است؛ بلکه بر اساس پیروزی ما بر فلان شهرستان و تأمین منافع خودمان است.
📌 شایسته است همه علمای شهرستانها بهصورت متحد مقابل الگوهایی که مردم را از صحنه مشارکت فعال و متعهدانه در انتخابات، خارج میکند بایستند و اجازه ندهند عوض انتخاب آگاهانه و مستقیم مردم، لابیها و قدرتهای پشتصحنه بر اساس غلبه بر بخشی از برادرانمان صحنه انتخابات را ترسیم کنند.
......
✅ پینوشت: فرق الگوی حکمیت با معرفی افراد توسط نخبگان در این است که الگوی اول سازوکار غلبه ما بر دیگری و خارج کردن رقبا از میدان به هر کیفیتی که باشند است ولی دومی معرفی افراد شایسته برای کمک به انتخاب شایستگان و شایستهگزینی است.
.......
📖 منابع:
[۱] «أيّما رجل استعمل رجلا على عشرة أنفس علم أنّ في العشرة أفضل ممّن استعمل فقد غشّ اللَّه و غشّ رسوله و غشّ جماعة المسلمين.» پاينده، ابو القاسم، نهج الفصاحة (مجموعه كلمات قصار حضرت رسول صلى الله عليه و آله)، دنياى دانش - تهران، چ ۴، ۱۳۸۲ش. ص. ۳۶۱.
[۲] «مَا وَلَّتْ أُمَّةٌ قَطُّ أَمْرَهَا رَجُلًا وَ فِيهِمْ أَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا لَمْ يَزَلْ أَمْرُهُمْ يَذْهَبُ سَفَالًا حَتَّى يَرْجِعُوا إِلَى مَا تَرَكُوا» ابن أبي زينب، محمد بن ابراهيم، الغيبة( للنعماني)، نشر صدوق - تهران، چ ۱، ۱۳۹۷ق؛ ص ۱۱۵.
[۳] «مَنْ خَرَجَ يَدْعُو النَّاسَ وَ فِيهِمْ مَنْ هُوَ أَفْضَلُ مِنْهُ فَهُوَ ضَالٌّ مُبْتَدِعٌ» هلالى، سليم بن قيس، كتاب سليم بن قيس الهلالي، الهادى - ايران ؛ قم، چ ۱، ۱۴۰۵ق؛ ج ۲؛ ص ۶۵۱.
...
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
صبح ۲ اسفند ۰۲ قم
آیه بالا را بخوانید، هنگامه جنگ خندق که شرایط بر مؤمنین ظاهرا سخت شده بود، کسانی از داخل جبهه مؤمنین شروع کردند به ترس پراکنی و توصیف نیروهای دشمن و نزدیک شدن لحظه حمله آنها و ضرورت تسلیم شدن پیامبر اکرم (ص) و مؤمنین مقابل احزاب و لشکرهایشان.
اما نتیجهای نگرفتند و جنگ احزاب بدون درگیری خاصی، صرفا با شکست چند نیروی زبده از لشکر احزاب به پایان رسید و پس از آن ورق برگشت و شکست سنگین یهودیان و پیروزیهای بزرگ یکی پس دیگری برای مسلمانان رقم خورد.
تاریخ را که میخوانیم برای فهم سنن الهی و گردش ایام بر محور آن است، آن شرایط، امروز هم رخ میدهد و باید مسیر را از روی آن نقشه پیدا کنیم.
متن زیر به نوعی تطبیقی از شرایط آیه مذکور در زمانه کنونی است، ادبیات ترس پراکنان آن روز در زمانه کنونی.👇
https://eitaa.com/sharhe_hal/5833
🔴 رمزگشایی از تأخیر در حمله تلافیجویانه آمریکا
✍شهابالدین حائری شیرازی
نهم بهمن ماه ۱۴۰۲ متنی منتشر نمودم با عنوان«معامله دو سر باخت» در آن متن نسبت به حمله آمریکا پس از کشته شدن سه نظامی در مرز اردن هشدار دادم ضمنا پیش بینی نمودم طی یکی دو روز آن حمله که گمان میشد ساختاری تنبیهی خواهد داشت رخ دهد.
امروز صبحگاه ۱۲ بهمن است و هنوز علیرغم تحرکات کم سابقه نیروهای آمریکایی در منطقه، اتفاق خاصی رخ نداده است، چرا؟
بنظر میرسد با کنار هم گذاشتن قرائنی به پاسخ دست خواهیم یافت.
نکته مهم از نگاه کارشناسان امنیت ملی آمریکا این است که این قضیه بایست یک بار برای همیشه جمع شود، این بار چند نظامی آمریکا کشته و زخمی شدند اما ادامه این وضع ممکن است به کشته شدن نظامیان بیشتر آمریکا در بحراحمر یا سوریه وعراق بیانجامد و آن روز همه خواهند گفت چرا در همان ابتدا جلو ماجراهای خسارتبارتر بعدی را نگرفتید.
بایدن رئیسجمهور آمریکا رسما مسئولیت کشته شدن نظامیان را به عهده ایران دانست چون تجهیزات آنها از جانب ایران تأمین شده و میشود.
بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفته است پاسخ آمریکا چند مرحلهایست و ممکن است مدتی طول بکشد ضمنا اذعان داشت این عملیات در زمانی که آمریکا انتخاب میکند انجام خواهد شد.
در این میان واکنش ایران به حملات و واکنشهای بینالمللی آن، تنها یک جمله است: آنها از ما دستور نمیگیرند و چاره کار خروج آمریکا از منطقه است!
دیروز در سومین روز از آغاز تنش اخیر، حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن، رسما اعلام کردند با موشک کروز سعی نمودند ناوآمریکایی را مورد هدف قرار دهند که البته آمریکا ضمن اذعان به حمله مذکور، گفت: موشک را رهگیری و نابود نموده.
بنظرمیرسد این جمله بایدن که ما خواهان جنگ گستردهتری در منطقه نیستیم خیال بعضی را جمع کرده که در بین این طوفان سهمگین، همچنان باد میکارند.
رمز گشایی از این جمله بایدن ممکن است اینگونه باشد که ما در حمله به تأسیسات نظامی فقط به دنبال ضربه زدن به قدرت تسلیحاتی ایران هستیم نه یک جنگ تمام عیار، هدف همان سلاحهایی است که دیگر نباید به دست نیروهای نیابتی ایران برسد.
ارزیابی بنده از تأخیر چهار روزه واکنش آمریکا این است که حمله احتمالی، ایذایی و تنبیهی نیست بلکه با هدف نابودی نسبی قدرت تسلیحاتی ایران در حدی است که نتواند از نیروهای نیابتی خود حمایت کند.
ایجاد آمادگیهای اطلاعاتی و لجستیک لازم جهت انجام چنین حملهای نسبتا زمان بر است اما احتمالا چندان طول نخواهد کشید.
این دقایق طلایی فرصت اندک باقی مانده در اختیار ایران است برای پیش گیری از یک بحران نابود کننده.
این حمله قدرت نظامی وهمچنین اقتدار ایران را چنان مخدوش خواهد نمود که با وجود تحریمها فعلا قادر به بازسازی خود در داخل و خارج نخواهد شد.
همزمان نیروهای نیابتی ایران نیز مورد حمله گسترده قرار خواهند گرفت اما مقصد و هدف اول، آنها نیستند بلکه از بین بردن امکان حمایت ایران از آنهاست.
چنین حملهای، اولا آمریکا را به عنوان نیروی بلامنازع ومنجی در دنیا به نمایش خواهد گذاشت، ابرقدرتی که میتواند در زمانی که کشتیرانی جهانی در دریای سرخ که آبراه بیبدیل بین المللی است به خطر افتاده با عوامل ناامنی به تنهایی برخورد نموده و امنیت را برای جهانیان به ارمغان آورد ناگفته پیداست که ائتلاف شکل گرفته در دریایسرخ در چشم دنیا برخورد با معلول(حوثیها)است نه عامل.
ثانیا این حمله میتواند ضمن افزودن به اقتدار بین المللی آمریکا در چشم رای دهندگان، پیروزی حزب دموکرات و بایدن را در انتخابات پیش رو قطعی نماید.
ممکن است سوال شود چرا مانند حمله آمریکا به عراق، این کشور به دنبال ایجاد ائتلاف جهانی علیه حاکمیت ایران و سپس حمله نیست.
به زعم نگارنده ایجاد چنین ائتلافی با توجه به تهدید نیروهای نیابتی ایران برای اصحاب ائتلاف، چندان ساده نیست لذا این آمریکاست که به تنهایی در زمانهای که حاکمیت ایران در ناتوانترین موقعیت خود از نظر پشتوانه مردمی است به این میدان خواهد آمد.
چاره کار هم، آغاز مذاکرات همه جانبه با آمریکاست که البته حاکمیت ایران با توجه به ۴۵ سال مخاصمه و هدر رفت انبوهی از امکانات در این مسیر، حاضر به بازگشت از آن نیست.
صبح ۱۲بهمن ۰۲ شیراز
تلویزیون دهها مسابقه با هزینههای مختلف پخش میکند، ای کاش در دوتاش عوض سؤالهای بیخود که عمر و وقت مخاطب رو هدر میدهد، دستاوردهای مختلف کشور به عنوان سؤال طراحی میشدند.
یکی اینو به گوش مسئولان صدا و سیما برسونه که بهترین فرصت برای تبلیغ دستآوردها و توانمندیهای خاص کشور در میان توده مردم، همین مسابقات معمولی گلزار و... است، شما که هزینهاش رو دادید لااقل سود درست و حسابی ببرین!
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
تلویزیون دهها مسابقه با هزینههای مختلف پخش میکند، ای کاش در دوتاش عوض سؤالهای بیخود که عمر و وقت مخاطب رو هدر میدهد، دستاوردهای مختلف کشور به عنوان سؤال طراحی میشدند.
یکی اینو به گوش مسئولان صدا و سیما برسونه که بهترین فرصت برای تبلیغ دستآوردها و توانمندیهای خاص کشور در میان توده مردم، همین مسابقات معمولی گلزار و... است، شما که هزینهاش رو دادید لااقل سود درست و حسابی ببرین!
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal