✍️ عدم همراهی آیتالله بروجردی، امام و... با نهضت ملی شدن صنعت نفت...
🔻 در قیام ملی شدن صنعت نفت، آیتالله بروجردی، امام، آیتالله صدر و بسیاری از روحانیون سرشناس حوزه این مبارزات را تایید نکردند، چون جریان اصیل اسلامی را میداندار نمیدانستند و اندیشه و شخص مصدق هیچکدام را قبول نداشتند.
با اینکه یک طرف مبارزه در نهضت ملی شدن نفت، شاه و رژیم پهلوی و دولت انگلستان بودند اما آنها میگفتند این زمین، زمین مبارزه ما نیست.
شعارهایی از قبیل دشمن دشمن ما، دوست ما است جایی در سیره مبارزاتی اهل بیت نداشت و نسبتگیری بزرگانی چون آیتالله بروجردی، امام و... با ملیگرایانی چون مصدق را نیز در امتداد همان سیره باید دید.
🎙 آیتالله سید عبدالجواد علم الهدی نقل میکنند:
آیتالله صدر به ما طلبهها فرمودند که حواستان جمع باشد! من به کاشانی گفتهام "پسر پیغمبر، دنبال امثال مصدقها نرو! اینها تا مادامی که شما آخوندها را برای فعالیت و موقعیت خودشان میخواهند دست شما را میبوسند، وی نه تنها دست شما را میبوسد، دست شاه و زنش را هم میبوسد. او به دنبال کار خودش است. سال ۱۳۴۰ و ایام عید نوروز، آیتالله بروجردی از دنیا رفتند اما درس حاجآقا روحالله مرتب بود. در آن زمان صحبت از این شد که شما با این روحیه سیاسی که دارید چرا در دوران مصدق از ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۲ هیچ عنایتی در درسهایتان به مصدق نداشتید. ایشان سر مبارکشان پایین بود و فرمودند کارهای مصدق هیچکدام برای خدا نبود.
.......
منبع: مصاحبۀ خبرگزاری تسنیم با آیتالله سید عبدالجواد علم الهدی.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
بهترین و تلخترین اتفاق سال گذشته، توسط خبر فوری، بسیار قابل تأمل!
در بهترینها بنده شماره ۳، ۴، ۲ را انتخاب میکنم و اصلا شماره ۱ را خوب نمیدانم چه برسد به بهتر.
در تلخترینها بنده ۲، ۳، ۱، ۴ و ۵ را انتخاب میکنم.
البته در این مدل آمارگیریها نحوه ارائه اطلاعات میتواند نتایج بسیار متفاوتی گزارش دهد، مثلا اگر به هر گزینه ۱ تا ۴ امتیازی میدادند و میگفتند کدام گزینه در مجموع امتیاز بیشتری آورد، آمار دقیقتری بود و به احتمال قوی به آرای بنده نزدیکتر میشد.
نکته بعد در طراحی گزینهها است، مثلا آیا اصلا چندبار قیمتها در سال گذشته بالا رفت؟! مثلا برخی کالاها مثل نوشت افزار اکثر آنها هیچ افزایشی نداشت.
@sharhe_hal
🔴 توضیحات استاد سیدمصطفی حسینینسب پیرامون هجمههای اخیر علیه استاد صدیقی حفظه الله
بسم الله الرحمن الرحیم
قال امیر المومنین(علیه السلام):
«رَحِمَ اَللَّهُ اِمْرَءً أَعَدَّ لِنَفْسِهِ وَ اسْتَعَدَّ لِرَمْسِهِ وَ عِلْمَ مِنْ أَيْنَ وَ فِي أَيْنَ وَ إِلَى أَيْنَ»
الوافی ج۱ ص۱۱۶
🔺در دورانی زیست میکنیم که برخی از تاثیرگذاران در عرصه معرفت دینی اعم از اساتید فقه، اخلاق، فلسفه اسلامی،وعاظ، مداحان و ... با حاکمیت ارتباط دارند و در نظام جمهوری اسلامی فعالیت میکنند. همچنین، افرادی نیز وجود دارند که به دنبال براندازی و یا استحاله نظام جمهوری اسلامی هستند.
🔹وقایع سال گذشته و سال های پیش از آن نشان داد که بخش قابل توجهی از متدینین که هیچ منفعت مادی از نظام ندارند، در مواقع بحران به دفاع از جمهوری اسلامی پرداخته و نمی گذارند پروژههای براندازان و استحالهگران به نتیجه نهایی برسد.
📛آنچه این متدینین و علاقمندان به دین را به این دفاع برمی انگیزاند برخی اساتید اخلاق، فقه، فلسفه، سخنور، مداح و ... هستند که متدینین را به دفاع از انقلاب و رهبری تحریک می کنند. طرف مقابل قطعا همه تلاش خود را کرده و خواهد کرد تا به هر طریقی متدینین وعلاقمندان به دین را نسبت به این افراد بیاعتماد کرده و این رابطهها را بگسلد.
✅بنده با توجه به آشنایی که با ایشان دارم به اخلاص، غرق در محبت اهل بیت(علیهمالسلام) بودن، بی توجهی استاد صدیقی به دنیا و مناصب آن اطمینان کامل دارم.
⚠️لذا در مورد اخبار منتشره درباره ایشان و سایر اساتید مشابه باید به طور ویژه احتیاط را رعایت کرد.
🔺البته این مطلب بدین معنا نیست که زیر مجموعه ها و افراد مرتبط با ایشان برای هر رفتاری آزاد باشند، بلکه قانون باید فصل الخطاب همه رفتارهای اجتماعی و تخلفات احتمالی باشد.
⚠️در نتیجه از دغدغهمندان خواستارم که تا زمان روشن شدن تمامی ابعاد پرونده به لحاظ قانونی، احتیاط کامل کرده و آتش فتنه طرف مقابل را شعله ور تر نکنند و در نقشه طرف مقابل بازی نکنند.
🔹در پایان امیدوارم دادرسی ها و مراحل قانونی کار هر چه سریع تر صورت بگیرد و با متخلف یا متخلفین احتمالی طبق قانون برخورد شود.
والسلام علیکم و رحمه الله
سید مصطفی حسینی نسب
۲۹ اسفند ۴۰۲ ه.ش
🎙صوت توضیحات استاد👇
https://eitaa.com/hoseininasab/1327
🆔 @hoseininasab
شرح حال
🔴 توضیحات استاد سیدمصطفی حسینینسب پیرامون هجمههای اخیر علیه استاد صدیقی حفظه الله بسم الله الرح
استاد حسینی نسب یکی از آن افرادی است که به واسطه ارتباط ایشان با حوزه ازگل و شهادتشان بر صدق و درستی آیتالله صدیقی بنده نیز بر صدق و درستی آیتالله صدقی اطمینان پیدا میکنم.
✍ مسجد خالی...
امسال روستایی که تبلیغ رفتهام، با ۶۰۰ نفر جمعیت، خانه عالم ندارد، در نتیجه روحانی مستقر هم ندارد، مسجدش فقط ایام تبلیغی روحانی به خود میبیند.
دیروز در مورد اهمیت مسجد و فعال بودنش در تربیت فرزندان روستا و حل معضلات مختلف روستا صحبت کردم. مردها ظهرها خیلی که خوب بیایند ۱۰ نفر پیرمرد و یک جوان که دهیار است و دوتا کودک، شبها هم حداکثر ۵ نفر اضاف شوند، زنها هم بین ۱۵ تا ۲۰ نفر متغیر هستند.
پیرمردی میگفت: سالها قبل ماه رمضان کل مسجد پر میشد اما حالا فقط یک صف تشکیل میشود. میگفتم: ما به آخرت اعتقاد داریم و نباید فقط برای دنیای بچههایمان کار و سرمایهگذاری کنیم، میگفت: جوانهای ما میگویند اصلا آخرتی نیست.
یک خانم بعدا گفت: میخواهید مسجد همچنان شلوغ باشد؟! مردم ما سالی یک بار رنگ روحانی در ایام رمضان میبینند، زمان قبل از انقلاب هر پنجشنبه یک مینیبوس از حوزه دستغیب شیراز میآمد طلبهها را روستا به روستا پیاده میکرد و طلبهها میرفتند در مساجد دعای کمیل برگزار میکردند و سخنرانی و احکام میگفتند، بعدش هم میرفتند خانه مردم شام سادهای میخوردند و آخر شب همان مینیبوس میآمد جمعشان میکرد و میرفت. اینجوری بود که ماه رمضان هم مسجدهامان شلوغ میشد.
@sharhe_hal
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در روایات دو دعا برای نوروز ذکر شده است، یکی در لحظه تحویل سال است که دعای «یا مقلب القلوب» است:
👈 «يَا مُحَوِّلَ اَلْحَوْلِ وَ اَلْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ اَلْحَالِ. وَ بِرِوَايَةٍ أُخْرَى: يَا مُقَلِّبَ اَلْقُلُوبِ وَ اَلْأَبْصَارِ يَا مُدَبِّرَ اَللَّيْلِ وَ اَلنَّهَارِ يَا مُحَوِّلَ اَلْحَوْلِ وَ اَلْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ اَلْحَالِ»
دعای دیگر هم در روز نوروز به تعداد ایام سال است:
👈 «اَللَّهُمَّ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ وَ أَنْتَ مَلِكٌ قَدِيمٌ أَسْأَلُكَ خَيْرَهَا وَ خَيْرَ مَا فِيهَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّهَا وَ شَرِّ مَا فِيهَا وَ أَسْتَكْفِيكَ مَؤُنَتَهَا وَ شُغْلَهَا يَا ذَا اَلْجَلاَلِ وَ اَلْإِكْرَامِ.»
اگرچه هر دو روایت از نظر سند اتصال آن به معصوم معلوم نیست اما با توجه به مضمون زیبای هر دو دعا و اینکه خواندن این دعاها به عنوان یک عمل مستحب است، خواندن این دعاها خوب است.
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در روایتی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آمده است:
نام علی در فارسی نوروز است.
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در روایتی از امام صادق (علیه السلام) بعد از توضیحاتی در مورد فضیلت روز تحویل سال (نوروز) حضرت خطاب به اصحاب عرب خود میگویند:
👈 «مَا مِنْ يَوْمِ نَيْرُوزٍ إِلاَّ وَ نَحْنُ نَتَوَقَّعُ فِيهِ اَلْفَرَجَ لِأَنَّهُ مِنْ أَيَّامِنَا وَ أَيَّامِ شِيعَتِنَا حَفِظَتْهُ اَلْعَجَمُ وَ ضَيَّعْتُمُوهُ»
هیچ روزی از روزهای نوروز نیست الا اینکه ما امیدوار به فرج در آن روز هستیم چراکه نوروز از روزهای ما و شیعیان ما است و غیرعرب (ایرانیان) آن را حفظ کردند و شما (عربها) آن را ضایع کردید.
.....
پینوشت: در مورد نوروز روایتی هم در مذمت آن است و وجه جمع آن ظاهرا چنین باشد که روایات در مدح و تقویت آن، ناظر به مراسمات معمول مردمی و عید گرفتن و دید و بازدید و... باشد و روایت در مذمت آن ناظر به برنامههایی که پادشاهان اموی و عباسی به تقلید از پادشاهان ایرانی برای خود تدارک دیدند.
چرا که در روایت مذمت کننده نوروز منصور عباسی از امام کاظم (علیه السلام) میخواهد حضرت مانند پادشاهان بنشینند و آنچه برایشان به عنوان هدایا میآید بگیرند! حضرت جواب میدهند:
👈 «انه سنة الفرس و محاها ان اسلام و معاذ الله ان نحیی ما محاها الاسلام فقال المنصور انما نفعل هذا سیاسة للجند فسالتک بالله العظیم الا جلست فجلس»
این سنت ایرانیان است که اسلام محوش کرد و به خدا پناه میبرم که آنچه اسلام محو کرده را احیاء کنم.
منصور گفت ما این کار را برای مدیرت کردن سپاه انجام میدهیم. تو را به خدا بنشین و حضرت نشستند.
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در حدیثی قدسی از امام صادق (علیه السلام)، آمده است خداوند تبارک و تعالی در مورد نوروز میگوید:
«وَ قَدْ آلَيْتُ أَنْ لاَ يَسْأَلَنِي مُؤْمِنٌ فِيهِ حَاجَةً إِلاَّ قَضَيْتُهَا فِي هَذَا اَلْيَوْمِ وَ هُوَ يَوْمُ نَيْرُوزٍ»
این بنای من است که مؤمنی در نوروز چیزی از من بخواهد آن را برآورده میکنم.
.....
پینوشت: اینکه برخی فضلا گفتهاند نوروز همان جشن مهرگان است و اول مهر بوده است ظاهرا حرف درستی نیست، چون اولا نوروز و مهرگان در روایات دو جشن متفاوت در عرض هم دانسته شده است، ثانیا در مورد نوروز همانطور که مشهور است، در روایت هم آمده است که: «وَ هُوَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ سَنَةِ اَلْفُرْسِ» اولین روز از سال ایرانیان است.
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در روایات نقل است ایرانیها برای حضرت امیر در نوروز هدیه آوردند و حضرت پرسیدند مناسبتش چیست؟ گفتند به مناسبت نوروز است.
حضرت خوششان آمد و ظاهرا به شوخی گفتند: به به هر روز را نوروز کنید.
آن هدیه فَالُوذَجٌ بوده است که نوعی شیرینی بوده است ظاهرا.😊
👈«فَقَالَ مَا هَذَا قَالُوا يَوْمُ نَيْرُوزَ فَقَالَ فَنَوْرِزُوا إِنْ قَدَرْتُمْ كُلَّ يَوْمٍ»
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1
هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
در روایت از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) است که:
«إِنَّ اَللَّهَ أَبْدَلَكُمْ بِيَوْمَيْنِ يَوْمَيْنِ - بِيَوْمِ اَلنَّيْرُوزِ وَ اَلْمِهْرَجَانِ اَلْفِطْرَ وَ اَلْأَضْحَى»
خداوند در عوض روزهای نوروز و مهرگان برای شما روزهای فطر و قربان را قرار داده است.
اگر هم چنین روایتی نبود باز هم مسلم بود که هویت اصلی ما مسلمان بودن ماست و عید اصلی ما اعیاد دینی ما یعنی عید فطر و قربان است.
اما باید دید منظور از عید چیست؟ اگر منظور روز مبارکی است که فرا رسیدن آن مایه خرسندی ماست و آن را به یکدیگر تبریک میگوییم مانند عید غدیر و میلاد نبی و حضرت حجت، از این باب به نوروز هم میگوییم عید.
از باب زمان نو شدن طبیعت، آغاز سال، آداب نیکویی که در نوروز است و اتفاقات مبارکی مانند غدیر و... که بنا به روایات در نوروز محقق شده است، این روز هم برای ما عید است و آن را مبارک میدانیم و فرا رسیدنش را به یکدیگر تبریک میگوییم و لباس نو میپوشیم.
کما اینکه در روایت از امام صادق(عَلَيْهِ السَّلاَمُ) است:
👈 «إِذَا كَانَ يَوْمُ اَلنَّيْرُوزِ فَاغْتَسِلْ وَ اِلْبَسْ أَنْظَفَ ثِيَابِكَ اَلْحَدِيثَ»
وقتی روز نوروز فرا رسید غسل کن و تمیزترین لباس نو خود را بپوش.
اما اگر نوروز میخواست صرفا از باب یک سنت قدیمی و باستانی باشد که شاهان چنین میکردند و... مبارک دانستن آن وجهی نداشت همانطور که مناسبتهای باستانی اینچنین کم نیستند و کسی هم آن را عید نمیگیرد و فرا رسیدنش را تبریک نمیگوید، مثلا چهارشنبه سوری.
https://eitaa.com/joinchat/3499884818C4a82ae00a1