⬅️کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی | دولت در اندیشه سیاسی میرزای نائینی
👤ارائه دهنده: جناب آقای دکتر شریف لک زایی
📒ناقد :حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی آل غفور
📒دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر حججی
⏰ زمان: پنج شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۵ساعت ۸:۳۰ الی ۱۰:۳۰
💠مکان: قم؛ پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار پژوهشکده
⬅️لینک ورود به جلسه:
🌐 http://dte.bz/cptconf
✅مجری:کمیسیون اندیشه سیاسی کنگره بین المللی میرزای نائینی
❇️همکاران: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
دشمنان ایران به دنبال نفرت پراکنی در داخل و تضعیف وحدت ملی هستند/ پیگیری مطالبات به حق مردم با استفاده از ظرفیت های رسانه ای - خبرگزاری شبستان ، رسانه حوزه دین ، فرهنگ و اندیشه
http://www.shabestan.ir/detail/News/1224095
روایت جنایت «تاسوکی» از زبان یک گروگان/ وقتی جیشالظلم به 21 ایرانی تیر خلاص زد
https://www.farsnews.ir/news/14010730000434/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AC%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%B3%D9%88%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%DB%8C%DA%A9-%DA%AF%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88%D9%82%D8%AA%DB%8C-%D8%AC%DB%8C%D8%B4%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%B8%D9%84%D9%85-%D8%A8%D9%87-2-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AA%DB%8C%D8%B1
انالله واناالیه راجعون
روح بلند استاد معزز، اسوه علم، ادب، تقوا و تواضع جناب آقای دکتر علیرضا صدرا به ملکوت اعلی پیوست.
خبری بسیار تلخ و غم انگیز،
خبری که باورش در ذهن و وجود به راحتی نمی گنجد.
رحمت الله علیه و محشور با اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام
دولت در اندیشه سیاسی میرزای نائینی.mp3
43.42M
#کمیسیون_اندیشه_سیاسی_کنگره_بین_المللی_میرزای_نائینی
#میرزای_نائینی
#حکمرانی_مردمی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
⬅️کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی | دولت در اندیشه سیاسی میرزای نائینی
👤ارائه دهنده: جناب آقای دکتر شریف لک زایی
🎧از رادیو پژوهش بشنوید
🌐http://dte.bz/ZPBy2
📒ناقد :حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی آل غفور
📒دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر حججی
⏰ زمان: پنج شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۵ساعت ۸:۳۰ الی ۱۰:۳۰
💠مکان: قم؛ پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار پژوهشکده
✅مجری:کمیسیون اندیشه سیاسی کنگره بین المللی میرزای نائینی
❇️همکاران: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه
https://eitaa.com/isca_seda/5168
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
⬅️پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی، در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
◼️ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
🔲مجاهدتها و تکاپوهای علمی آن استاد فقید در عرصهی اندیشهی سیاسی اسلامی فراموشنشدنی است. گامهای مفیدی که دکتر صدرا برای حل مسائل مبتلابه جمهوری اسلامی علیالخصوص تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت برداشتند، قابل توجه بوده و بیشک باقیات الصالحات ایشان محسوب میشود.
◼️جزئیات خبر در لینک زیر
🌐http://dte.bz/4jdSI
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
به مناسبت درگذشت استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران صادر شد؛
پیام تسلیت استاد نجف لک زایی
ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دکتر "علیرضا صدرا"، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شب گذشته دار فانی را وداع گفت. به همین مناسبت پیامی از سوی حجت الاسلام و المسلمین استاد نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و معاونت پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی صادرشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
«يَرْفَعْ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» (مجادله/۱۱)
ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصهی فلسفهی سیاسی اسلامی «دکتر علیرضا صدرا» ضایعهی جانکاهی است که دلمان را عزادار کرد. این ضایعه را به جامعهی علمی ایران عزیز، اساتید، همکاران، علاقهمندان، دانشجویان و بهویژه همسر، فرزندان و بستگان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم.
مجاهدتها و تکاپوهای علمی آن استاد فقید در عرصهی اندیشهی سیاسی اسلامی فراموشنشدنی است. گامهای مفیدی که دکتر صدرا برای حل مسائل مبتلابه جمهوری اسلامی علیالخصوص تدوین الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت برداشتند، قابل توجه بوده و بیشک باقیات الصالحات ایشان محسوب میشود. ایشان ازیکسو از محضر اساتید صاحبنامی همچون «علامه محمدتقی جعفری» بهره برده و با این پشتوانه به کرسیهای اندیشهی سیاسی اسلامی و ایرانی رونق بخشیده است؛ و ازسویدیگر کثیری از شاگردان را در این حوزه پرورش داد که هر کدام از آنها اینک از اساتید برجستهی مطالعات سیاسی اسلامی در کشورمان شمرده میشوند. ایشان در پایهگذاری مراکز و گروههای فعال مطالعات سیاسی اسلامی این مرز و بوم، همچون دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام بهویژه «گروه علوم سیاسی» این دانشگاه، نقش برجستهای داشتند.
اینجانب که از دورهی کارشناسی علوم سیاسی محضر ایشان را در درک کردهام و تا دو روز قبل از رحلتشان این ارتباط تداوم داشت، وی را فردی آراسته به فضایل و مکارم اخلاقی در حدّ اعلی، نظریهپردازی مسلط به مبانی اسلامی، متفکری معطوف به حل مسائل راهبردی نظام، مدیری کوشا در جهت ارتباط و همافزایی نخبگان حوزوی و دانشگاهی یافتم که توانسته بود دو زیور حلم و علم را بهدور از افراط و تفریط کنار هم جمع کند. همکاری ایشان با «پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی» پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تولید آثاری منتهی گردید که بخشی از آنها منتشر و بخشی نیز در دست انتشار است. دکتر صدرا در «گروه فلسفه سیاسی» مجمع عالی حکمت اسلامی، از آغاز تاسیس تا پایان عمر شریفشان حضوری موثر داشتند؛ اینک در نبود ایشان، از برکات این حضور سالیان سال بهره خواهیم گرفت.
بر دوستداران ایشان واضح است که زندهنگهداشتن یاد و نام «دکتر صدرا» در گرو توجه روزافزون به دغدغههای این استاد فقید، بهویژه در عرصهی گسترش و ترویج اندیشهی سیاسی اسلامی و کاربست آنها در عرصهی عمل از طریق گسترش حکمت عملی و توجه به کارآمدی نظام و ارتقای بهرهوری و اثربخشی، علیالخصوص تعالی و ارتقای حکمرانی در سطح ایران، جهان اسلام و نظام بینالملل است. نقش این متفکر فرهیخته در گسترش مطالعات سیاسی اسلامی، توجه به متفکران قویم این شاخهی دانشی، احیای آثار حکما و فقهای متأله همچون: فارابی، خواجه نصیرالدین طوسی، صدرالمتألهین، علامه نائینی و امام خمینی رحمهاللهعلیه، تحکیم مردمسالاری دینی و در یککلام طرح و ارایهی «سیاست متعالیه» از خاطرها فراموش نخواهد شد.
خدای متعال این روح بیقرار و رحلتگزیده را غریق رحمت واسعهی خود فرماید و اجر جزیل و صبر جمیل را نصیب باقیماندگانشان گرداند. به ما نیز توفیق عنایت فرماید تا همچون آن استاد محبوب در ظلّ و ذیل قرآن و عترت در گسترش معارف ثقلین موفق باشیم.
نجف لکزایی
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی
و رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
با سلام و تسلیت ارتحال استاد علیرضا صدرا
با توجه به سوال علاقمندان و دانشجویان و همکاران استاد، به اطلاع می رسد، ان شاءالله مراسم گرامیداشت و یادبود استاد روز پنجشنبه در شهرستان قم برگزار خواهد شد.
اطلاعیه مراسم پس از هماهنگی های لازم منتشر خواهد شد.
با سلام و تسلیت
لطفا امشب نماز شب اول قبر برای استاد صدرا فراموش نشود.
علیرضا صدرا ابن محمد علی
نماز لیلة الدفن - ویکی شیعه
https://fa.wikishia.net/view/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2_%D9%84%DB%8C%D9%84%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%81%D9%86
🔴 برای دکتر علیرضا صدرا که تجسم عقلانیت سیاسی در روزگار ما بود.
🖋 محسن جبارنژاد
مرگ چنین خواجه نه کاریست خرد
دکتر صدرا از میان ما پر کشید و اکنون در میان ما نیست. چیزی که تصورش نیز دشوار است. او امشب در خاک آرمید و "قالب خاکی سوی خاکی فکند" ، اما "جان خرد سوی سماوات برد"
دکتر صدرا مظهر عقلانیت و حکمت در سیاست بود. چیزی که امروزه به شدت بدان محتاجیم. او پیوسته به ایران می اندیشید و دغدغه اعتلای میهن داشت. گشوده بود و اهل گفتگو و آزاداندیشی. در نهایت فروتنی و احترام و تواضع و محبت با دیگران مواجه میشد. از موضع یک حکیم آگاه و ژرف اندیش به رخ دادهای سیاسی و اجتماعی می نگریست. هیچ گاه جو زده نمی شد. مهر و خوشرویی اش زبانزد بود. بسیار پرانرژی و امیدوار بود. هم ذهن فلسفی او جوال و قدرتمند بود و هم ذهن راهبردی اش و چنانکه میدانیم جمع میان این دو بسیار دشوار است. در عین اینکه در تبیین و تحلیل نظری بسیار توانا بود، آشنایی دقیقی از میدان عمل نیز داشت. تسلط ویژه ای بر متون حکمای مسلمان از فارابی تا ملاصدرا داشت و نقش ویژه ای در ترویج خوانش مدنی از متون کلاسیک حکمت و فلسفه داشت. هم با بنیان های دانش سیاستِ غربی آشنایی خوبی داشت و هم بنیادهای حکمت سیاسی اسلامی را عمیقا میشناخت. مسلط بر تاریخ و ادبیات بود. پژوهش های او در خلا شکل نمیگرفت و بر اساس مساله محوری و
حل مسائل و چالشهای جامعه و دولت پژوهش میکرد. به همین سبب طی سالهای اخیر، یکی از پروژه های اساسی ای که دنبال میکرد بحث کارآمدی دولت و نظام سیاسی بود. عمیقا دلباخته فرهنگ ایرانی و اسلامی بود. هم دقت فلسفی داشت، هم طبع عرفانی و هم ذوق شعری. با حوصله و گشاده رویی با دانشجویان و پرسش گران مواجه میشد و هیچ گاه کسی را از خود نمیرنجاند. اهل فخرفروشی نبود. وارد حواشی نمیشد، قدر گوهر عمر را میدانست و آن را مصروف پرداختن به کارهای اساسی برای کشور میکرد و به همین جهت هم آثار و برکات علمی و عملی فراوانی از خود بر جای گذاشت. روح پاکش میهمان سفره ابوتراب باشد انشاالله. امشب همه برای آرامش استاد دست به دعا برداریم...
@m_jabbarnejad
با توفیق الهی سلسله مباحث تفسیری قرآن کریم با رویکرد راهبردی در 427 جلسه تا به حال انجام شده است که برای دستیابی آسان تر به فایل های صوتی فهرست آن به صورت هشتگ تقدیم مخاطبان عزیز و گرامی کانال می شود.
#سوره_حمد ( 1 جلسه)
#سوره_بقره ( 48 جلسه)
#سوره_آل_عمران ( 27 جلسه)
#سوره_نساء ( 30 جلسه)
#سوره_مائده ( 21 جلسه)
#سوره_انعام ( 23 جلسه)
#سوره_اعراف ( 26 جلسه)
#سوره_انفال ( 10 جلسه)
#سوره_توبه ( 21 جلسه)
#سوره_یونس (14 جلسه)
#سوره_هود ( 17 جلسه)
#سوره_یوسف ( 13 جلسه)
#سوره_رعد (6 جلسه)
#سوره_ابراهیم ( 7 جلسه)
#سوره_حجر (6 جلسه)
#سوره_نحل ( 14 جلسه)
#سوره_اسراء ( ۱۲ جلسه)
#سوره_کهف ( 11 جلسه)
#سوره_مریم (7 جلسه)
#سوره_طه ( 10 جلسه)
#سوره_انبیا ( 10 جلسه)
#سوره_حج ( 10 جلسه)
#سوره_مومنون ( 8 جلسه)
#سوره_نور ( 10 جلسه)
#سوره_فرقان ( 7 جلسه)
#سوره_شعراء ( 10 جلسه)
#سوره_نمل ( 9 جلسه)
#سوره_قصص ( 11 جلسه)
#سوره_عنکبوت ( 8 جلسه)
#سوره_روم ( 6 جلسه)
#سوره_لقمان ( 4 جلسه)
#سوره_سجده ( 3 جلسه)
#سوره_احزاب ( 10 جلسه )
🌐https://eitaa.com/nlakzaee/5119
آثار و اندیشههای دکتر علیرضا صدرا
در گفتوگو با شریف لکزایی
دکتر صدرا علاوه بر این که به منابع اندیشه سیاسی در ایران، اسلام و غرب اشراف کاملی داشتند، از دوران جدید هم غافل نبودند و در آثار ایشان دائم مقایسهای بین اندیشههای سیاسی ایران و اسلام و اندیشههایی که در غرب وجود دارد انجام شده و به مکاتب مختلفی که در این حوزه وجود دارند با این نگاه مقایسهای پرداخته شده است.
از اشراف تا نوآوری
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا): چهارم آبان ۱۴۰۱ علیرضا صدرا پژوهشگر، سیاستمدار و استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دار فانی را وداع گفت. مرحوم صدرا در دوران حیات خویش در عرصههای گوناگون علمی و اجرایی فعالیتهای موثر و مهمی داشتند، اندیشههای او به ویژه در عرصه فلسفه سیاسی قابل تامل و بررسی است.
شریف لکزایی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مورد شخصیت علمی و دانشگاهی مرحوم صدرا به ایبنا میگوید: دکتر صدرا از اساتید بزرگوار ما در دورههای مختلف تحصیل علوم سیاسی به ویژه کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند. در دوران تحصیل من در دانشگاه باقرالعلوم برای کارشناسی نیز لازم به دفاع از پایاننامه بود که ایشان به عنوان استاد راهنما در این امر حضور داشتند و دوره ارشد هم در پایان نامه من نقش مهمی ایفا کردند.
طبیعتا یک بخش از کارهای دکتر صدرا را باید در زمینه تاسیس نهاد در حوزه علوم سیاسی مورد توجه قرار داد؛ برای مثال ایشان از جمله افراد تاثیرگذار در تاسیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) بودهاند و در این حوزه کارهای مختلفی انجام دادهاند.
ادامه گفت و گو از طریق لینک زیر
https://www.ibna.ir/fa/longint/327870/%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D9%81-%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C
از تاسیس تا تدریس مفاهیم فلسفه سیاسی » اصفهان امروز آنلاین
https://esfahanemrooz.ir/805764-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B3-%D8%AA%D8%A7-%D8%AA%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%B3-%D9%85%D9%81%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C.html
◼️با عرض تسلیت ارتحال دانشمند معظم، متفکر گرانمایه و اندیشمند حکیم عرصه فلسفه سیاسی اسلامی دکتر علیرضا صدرا (ره)
◾️مراسم یادبودی همراه با قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی برگزار می شود از همه اساتید و ارادتمندان به آن مرحوم دعوت به عمل می آید.
⏰زمان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۲ساعت: ۷ صبح
⬅️مکان: قم، پردیسان، خیابان دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه منفی یک
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.a
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم رب الشهداء والصدیقین 🌷
مراسم سالگرد شهادت سردار شهید حاج حبیب لک زایی و مسلم لک زایی
پدر و پسر شهید🕊🌷🕊🌷
بیت الزهرای شهدا
خوانش روزامد فلسفه سیاسی اسلامی
نگاهی به تلاش های علمی مرحوم استاد #علیرضا_صدرا
#شریف_لک_زایی
روزنامه فرهیختگان، نهم آبان ۱۴۰۱
روزنامه فرهیختگان | تاریخ:1401/08/09 | صفحه:15
https://farhikhtegandaily.com/newspaper/3721/15/
Page 15 (43).pdf
218.5K
خوانش روزامد فلسفه سیاسی اسلامی
نگاهی به تلاش های علمی مرحوم استاد #علیرضا_صدرا
#شریف_لک_زایی
روزنامه فرهیختگان، نهم آبان ۱۴۰۱
فایل پی دی اف