سه دسته از دشمنان امام حسین(ع) از نگاه امام موسی صدر + فیلم
https://iqna.ir/fa/news/4159378/%D8%B3%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%B9-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
35.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️سفر شهادت/ 6
🎙ارائه دهنده: دکتر شریف لکزایی
🗒سه دسته از دشمنان امام حسین(ع) از نگاه امام موسی صدر
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
🔻سفر شهادت/ ۶
سه دسته از دشمنان امام حسین(ع) از نگاه امام موسی صدر
🔹شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه ششم را میبینید و میخوانید؛
🔹در ادامه مباحث قبل، بخش دیگری از مباحث امام موسی صدر درباره واقعه عاشورا را مطرح میکنم. به هر حال واقعه عاشورا به تعبیر امام موسی صدر، مشعل فروزنده نسلها و و الگویی شایسته برای ماست که بتوانیم از آن پیروی و تبعیت کنیم اما امام موسی صدر از سه گروه از دشمنان امام حسین(ع) یاد میکنند. یک گروه کسانی هستند که امام حسین(ع) را به شهادت رساندند. به تعبیر ایشان، این گروه کمخطرترین گروهی هستند که میتوانیم در مورد دشمنان امام حسین(ع) از آنها یاد کنیم چون اینها جسم امام حسین(ع) را از بین بردند.
مشاهده مشروح خبر
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از خانه راهبران دینی جوان
💠 پادکست #رادیو_مضمون در فصل دوم به #شمایل_نگاری سید موسی صدر میپردازد.
📎 این پادکست در شش قسمت، ابعادی از حیات امام موسی صدر و اقدامات او در لبنان را شرح میدهد.
⏱ مدت تقریبی استماع مجموعه: ۲۴۰ دقیقه
📌 لینک دریافت پادکست :
🌐 https://b2n.ir/d26776
#دنیای_موسی
#خانه_راهبران
🔰 خانهراهبراندینیجوان
💠 @youngleaders
🌐 www.ylhouse.ir
سفر شهادت/ ۷
تأکید امام موسی صدر بر تحول باطنی انسانها + فیلم
امام موسی صدر تلاش میکنند با صحبت درباره فداکاری امام حسین(ع) و یادآوری واقعه عاشورا، ما به گونهای عمل کنیم که این آموزهها در جان مان رسوخ کند و دچار تحول باطنی شویم و مناسبات اجتماعی ما هم دچار تحول شود.
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه هفتم را میبینید و میخوانید؛
در نوبت قبل عرض کردم میتوان سه دسته از دشمنان را در مقابل امام حسین(ع) و واقعه عاشورا مورد یادآوری قرار داد. بخشی از آنها که از نظر امام موسی صدر اهمیت دارد کسانی هستند که به دیگران ظلم و ستم می کنند و در راستای اهداف واقعه عاشورا هم حرکت نمیکنند اما در عین حال ممکن است این ادعا را داشته باشند که از یاران حضرت هستند و جزو کسانی هستند که در عزاداری آن حضرت شرکت میکنند اما امام موسی صدر در پی یک تغییر باطنی، معنوی و محتوایی در درون انسانهاست و میخواهد در جامعه لبنان تغییری اساسی ایجاد کند.
لازم است از فرمایشان ایشان نکتهای را بیان کنم که درباره اینکه چرا ما گریه میکنیم میفرمایند اگر این گریه در ما تغییری ایجاد نکند طبیعتاً مؤثر هم نیست و امام به گریه ما احتیاجی ندارد. امام موسی صدر به خوبی تقریر کردند که اگر ما گریه کنیم ولی در عین حال برای تضعیف اهداف امام حسین(ع) تلاش کنیم، اگر گریه کنیم ولی در طیف مقابل باشیم، اگر گریه کنیم ولی گواهی دروغ بدهیم، اگر گریه کنیم ولی به دشمنان کمک کنید و به اختلاف و تفرقه در جامعه خود دامن بزنیم و اگر گریه کنیم ولی گناهانمان بیشتر شود در اینصورت ما گریه میکنیم ولی در عین حال امام حسین(ع) را نیز میکشیم زیرا تلاش میکنیم هدف حسین را از بین ببریم که گرانبهاتر از خود اوست.
هدف امام حسین(ع) این است که در جامعهای زندگی کنیم که در این جامعه، همه نسبت به همدیگر، تعاون، همکاری و فداکاری داشته باشند و در عین حال اخلاق این جامعه به گونهای باشد که ما بگوئیم یک جامعه اسلامی داریم. در این شرایط میتوانیم نسبت به همدیگر تعامل مطمئنی داشته باشیم. ایشان در جایی میفرمایند اگر میخواهیم با همدیگر گفتوگو و زندگی کنیم این گفتوگو و زیست دارای الزاماتی است و از جمله این الزامات این است که ما به همدیگر احترام بگذاریم، به همدیگر اطمینان و اعتماد کنیم و در فضای امن و آرامی تعامل کنیم که زندگی مطلوبی برای ما شکل بگیرد.
در این جامعهای که امام موسی صدر از آن صحبت میکند اخلاق هم حضور دارد. مخصوصا ایشان معتقد است ریشه بسیاری از مشکلات در جامعه لبنان و حتی جامعه ما همین اخلاقی است که جامعه را به سمت و سویی برده است که این تعامل مثبت و مفید و احترام و اطمینان متقابل از بین رفته است بنابراین امام موسی صدر تلاش میکنند با صحبت درباره فداکاری امام حسین(ع) و یادآوری واقعه عاشورا، ما به گونهای عمل کنیم که این آموزهها در جان ما رسوخ کند و ما دچار تحول باطنی شویم و مناسبات اجتماعی ما هم دچار تحول شود.
https://eitaa.com/shariflakzaei
تأکید امام موسی صدر بر تحول باطنی انسانها + فیلم
https://iqna.ir/fa/news/4159416/%D8%AA%D8%A3%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
34.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️سفر شهادت/ 7
🎙ارائه دهنده: دکتر شریف لکزایی
🗒تأکید امام موسی صدر بر تحول باطنی انسانها
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند:
🔻هم اندیشی بین المللی:
🔹«هتک حرمت قرآن کریم؛ زمینه ها و پیامدها»
◀️ با ارائه اساتید:
🎙حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی- استاد علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع)- ایران
🎙دکتر قندیل عباس- استاد علوم سیاسی دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد- پاکستان
🎙استاد باقر الدرويش-رئيس منتدى البحرين لحقوق الإنسان- بحرین
🎙دکتر مروة المياحي- استاد حقوق بين الملل بصره- عراق
📋 دبیر علمی جلسه: دکتر مختار شیخ حسینی
📅 زمان: 17 مرداد ماه 1402
⏰ ساعت: 10 الی 12
🌐 لینک شرکت در جلسه:
dte.bz/cptconf
پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
سفر شهادت/ ۸
معنای ستم در کلام امام موسی صدر + فیلم
این سخن امام موسی صدر نکته بسیار قابل تأملی است که هرکسی حقوق انسان را پایمال کند را میتوانیم ستمگر بدانیم و باید دست از این رفتار خود بردارد.
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه هشتم را میبینید و میخوانید؛
در ادامه آنچه در نوبتهای پیشین مطرح شد شاید این سؤال هم مطرح شود که ما چه انتظاراتی از اجتماعاتی که برای واقعه عاشورا برگزار میکنیم داریم؟ این انتظارات ما چه مقدار تحقق پیدا کرده و چه مقدار واقعبینانه و چه مقدار غیر واقع است؟ امام موسی صدر در بخشی از فرمایشات خود درباره ستم صحبت میکنند. قبلا هم بیان کردم یکی از مباحث بسیار مهم واقعه عاشورا این است که نه به دیگران ستم کنیم و نه ذیل ستم قرار بگیریم و آن را بپذیریم.
اما سؤالی که وجود دارد این است که منظور از ستم در فرمایشات امام موسی صدر چیست؟ مباحث مهمی در این زمینه در فرمایشات ایشان وجود دارد. ستم به تعبیر امام موسی صدر، سکوت در برابر حق و پایمال شدن حق خود انسان و دیگران است. البته این ستم از نظر ایشان انواع مختلفی دارد و در یکی از گفتارهای خود به تفصیل آن را بیان میکنند. ممکن است این ستم، شخصی باشد و در نسبت بنده با شخصی دیگر اتفاق بیفتد یا ستم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی فکری باشد که در اینجا بحث استعمار فکری و فرهنگی و مسائلی نظیر استثمار سیاسی و اقتصادی را مطرح میکنند.
به تعبیر ایشان معنای حرکت امام حسین(ع) این است که هرکسی حقوق انسان را پایمال کند ستمگر است. ایشان باب وسیعی را در این زمینه و تأمل در مورد ستم باز میکنند. ممکن است من در ارتباط و تعامل با همسایه یا همکارم اقدامی انجام دهم که ستم تلقی شود. این سخن امام موسی صدر نکته بسیار قابل تأملی است که هرکسی حقوق انسان را پایمال کند را میتوانیم ستمگر بدانیم و باید دست از این رفتار خود بردارد.
همچنین وی در جای دیگری میفرمایند هرکسی که فرصت زندگی را از انسان بگیرد ستمگر است بنابراین باب بسیار وسیعی درباره معنای حرکت امام حسین(ع) باز میشود. هدف حرکت امام حسین(ع) این بود که جلوی یک ستم سیاسی را بگیرد و حکمرانی نامطلوب را نفی کند. همچنین بخشی از آن مقابله با ستم فکری بود چون نظام سیاسی موجود به لحاظ فکری و اعتقادی در حال تأثیرگذاری بر جامعه بود و میخواست محیطی را شکل دهد که فرصت زندگی مطلوب از انسان سلب شود؛ فرصتی که پیامبر گرامی اسلام(ص) تلاش میکرد در اختیار انسان قرار داده شود.
به تعبیر امام موسی صدر، پیامبران و انبیای الهی و امامان در درجه اول به دنبال این هستند که این انسان آزاد شود و با اراده خود تصمیم بگیرد و انتخاب کند به کدام راه برود. این ارزشمندی انتخاب در تفسیر معنای حرکت امام حسین(ع) هم خودش را نشان میدهد و به ما تأکید میکند که حقوق انسانها را پاس داشته و فرصت زندگی را از هیچ انسانی سلب نکنیم.
https://eitaa.com/shariflakzaei
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
34.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️سفر شهادت/ 8
🎙ارائه دهنده: دکتر شریف لکزایی
🗒معنای ستم در کلام امام موسی صدر
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
سفر شهادت/ ۹
تجسم حسینی بودن از نظر امام موسی صدر + فیلم
یکی از تعاریفی که امام موسی صدر برای تجسم حسینی بودن به آن اشاره میکند، فداکاری است. امام حسین(ع) با جان خود به مبارزه با کسانی پرداخت که دین را تحریف کردند، نظامی ستمگرانه را شکل داده و به مردم ستم میکردند و متأسفانه این اتفاقات به نام دین هم رخ میداد.
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه نهم را میبینید و میخوانید؛
بحث بسیار مهمی که امام موسی صدر در ادامه مباحث خود درباره واقعه عاشورا دارند تأکید بر این نکته است که ما به عنوان انسان مسلمان و کسی که عاشق امام حسین(ع) است و میخواهد راه او را ادامه دهد و در آن مسیر حرکت کند باید تجسم حسینی باشیم. اما این حسینی بودن به چه معناست؟ امام موسی صدر، تجسم حسینی بودن را در چند نکته توضیح میدهد که بنده به صورت خلاصه به آن اشاره میکنم.
یکی از تعاریفی که امام موسی صدر برای تجسم حسینی بودن به آن اشاره میکند، فداکاری است. امام حسین(ع) با جان خود به مبارزه با کسانی پرداخت که دین را تحریف کردند، نظامی ستمگرانه را شکل داده و به مردم ستم میکردند و متأسفانه این اتفاقات به نام دین هم رخ میداد و امام حسین(ع) با فداکاری که انجام داد نشان داد این مسیری که توسط این افراد ترسیم شده همان مسیری نیست که پیامبر گرامی اسلام(ص) برای ما ترسیم کرده است بنابراین از جان خود مایه گذاشت.
در اندیشه امام موسی صدر، مباحث انفاق و بخشش، باب بسیار وسیعی است و مهمترین مطلبی که درباره انفاق مطرح میکنند این است که انفاق میتواند ابعاد مالی یا بهداشتی داشته باشد و حتی تأمین امنیت را هم شامل شود ولی مهمترین فداکاری که ممکن است در یک جامعه اتفاق بیفتد انفاق جان است. در این شرایط، انسان خودش را در راستای هدفی که در طول تاریخ ماندگار شده فدا میکند و این مبنای حرکات دیگری در طول تاریخ میشود.
بعد از شهادت امام حسین(ع) انقلابهای کوچک و بزرگ زیادی اتفاق افتاد. در همین دوره معاصر یکی از ابعاد مؤثر در انقلاب اسلامی، واقعه عاشورا و درسآموزی ما از آن است. عنصر دیگری که در تجسم حسینی بودن اهمیت پیدا میکند، وفاداری است. ما در یاران حضرت امام حسین(ع) به خوبی این نکته را مشاهده میکنیم. یکی از اقداماتی که امام حسین(ع) در شب عاشورا انجام داد سنجش میزان وفاداری یاران خود در مسیر قیام بود تا هرکسی ناخالصی دارد از این جمع جدا شود.
نکته دیگری که در فرمایشات امام موسی صدر باید اشاره کنم خدمت به دیگران است. امام حسین(ع) هم با فداکاری خودش این خدمت را رقم زده و مسیر درست دینداری را نشان داده و اسلام ظاهری را از واقعی تفکیک میکند و هم این درس را به ما میدهد که اگر به دیگران خدمت کنیم میتوانیم به عنوان تجسم حسینی بودن مطرح شویم.
https://eitaa.com/shariflakzaei
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
34.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️سفر شهادت/ 9
🎙ارائه دهنده: دکتر شریف لکزایی
🗒تجسم حسینی بودن از نظر امام موسی صدر
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰 تجسم حسینی بودن از منظر امام موسی صدر
🔹شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت خبرگزاری ایکنا تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است پرداخته است که متن جلسه نهم میخوانید؛
🔹بحث بسیار مهمی که امام موسی صدر در ادامه مباحث خود درباره واقعه عاشورا دارند تأکید بر این نکته است که ما به عنوان انسان مسلمان و کسی که عاشق امام حسین(ع) است و میخواهد راه او را ادامه دهد و در آن مسیر حرکت کند باید تجسم حسینی باشیم. اما این حسینی بودن به چه معناست؟ امام موسی صدر، تجسم حسینی بودن را در چند نکته توضیح میدهد که بنده به صورت خلاصه به آن اشاره میکنم.
🔹یکی از تعاریفی که امام موسی صدر برای تجسم حسینی بودن به آن اشاره میکند، فداکاری است. امام حسین(ع) با جان خود به مبارزه با کسانی پرداخت که دین را تحریف کردند، نظامی ستمگرانه را شکل داده و به مردم ستم میکردند و متأسفانه این اتفاقات به نام دین هم رخ میداد و امام حسین(ع) با فداکاری که انجام داد نشان داد این مسیری که توسط این افراد ترسیم شده همان مسیری نیست که پیامبر گرامی اسلام(ص) برای ما ترسیم کرده است بنابراین از جان خود مایه گذاشت.
مشاهده متن کامل یادداشت
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
سفر شهادت/ ۱۰
نگاه تمدنی امام موسی صدر به واقعه عاشورا + فیلم
امام موسی صدر در نگاه تمدنی به واقعه عاشورا، سه نکته را مطرح میکند؛ . یکی اینکه تمام معادلات با شهادت رنگ میبازد، حقیقتِ دوم عاشورا تسلیمناپذیری است و سوم اینکه پیروان امام حسین(ع) همواره برای گفتوگو و صلح و ساختن میهن آمادگی دارند.
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه دهم را میبینید و میخوانید؛
یکی از درسهای بسیار مهمی که امام موسی صدر درباره واقعه عاشورا مطرح میکند موضوع تمدن است. شاید سؤال خیلیها این باشد که امام موسی صدر در یک جامعه متنوعِ فرهنگیِ مذهبی و البته محرومی همانند جامعه لبنان در پنج دهه قبل چگونه از تمدن سخن میگوید و وارد این مقوله میشود؟ اگر بخواهم به صورت فشرده اشاره کنم باید بگویم اگر نیازهای ضروری انسانها تأمین شد این جامعه مستعد است که به سمت تمدن حرکت کند و طبیعتاً اگر نیازهای ضروری تأمین نشد کار مقداری ایراد پیدا میکند.
وقتی امام موسی صدر با نگاه تمدنی به واقعه عاشورا نگاه میکند این نگاه ایشان بسیار مهم است. وی در این نگاه تمدنی به واقعه عاشورا و جامعه تمدنی، سه نکته را مطرح میکند. یکی اینکه تمام معادلات با شهادت رنگ میبازد. اگر در جامعهای انحرافاتی وجود دارد طبیعتاً رفع این ستم جز با شهادت اتفاق نمیافتد کما اینکه در انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی این اتفاق افتاد که مردم با انتخاب خودشان حضور پیدا کردند و با شهادتهایی که اتفاق افتاد معادلات پیچیدهای که دشمنان برای مردم رقم زده بودند رنگ باخت. چنین اتفاقی میتواند در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هم رخ دهد و فقط مبتنی بر نظامیگری و جنگ نیست.
حقیقت دوم عاشورا؛ تسلیمناپذیری است. اگر جامعهای به تعبیر امام موسی صدر، تسلیمناپذیر باشد این جامعه میتواند به سمت تمدن حرکت کند. به اعتقاد ایشان با وجود واقعه عاشورا و باور به آن نمیتوان ملتی را تسلیم کرد و اگر ملتی عمیقا به حادثه عاشورا باور داشته باشد این جامعه تسلیمناپذیر است و مسیر خود را پیدا میکند. حقیقت سومی که در باب واقعه عاشورا مطرح میکند این است که پیروان امام حسین(ع) همواره برای گفتوگو و صلح و ساختن میهن آمادگی دارند و این خدمت میتواند کشور را بسازد و ما بر اساس این سازندگی به سمت خلق تمدن حرکت کنیم.
https://eitaa.com/shariflakzaei
نگاه تمدنی امام موسی صدر به واقعه عاشورا + فیلم
https://iqna.ir/fa/news/4160530/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D9%85%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%D9%87-%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
45.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️سفر شهادت/ 10
🎙ارائه دهنده: دکتر شریف لکزایی
🗒نگاه تمدنی امام موسی صدر به واقعه عاشورا
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
🔰نگاه تمدنی امام موسی صدر به واقعه عاشورا
🔹شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت خبرگزاری ایکنا تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که متن جلسه دهم را در ادامه میخوانید؛
🔹یکی از درسهای بسیار مهمی که امام موسی صدر درباره واقعه عاشورا مطرح میکند موضوع تمدن است.
🔹 شاید سؤال خیلیها این باشد که امام موسی صدر در یک جامعه متنوعِ فرهنگیِ مذهبی و البته محرومی همانند جامعه لبنان در پنج دهه قبل چگونه از تمدن سخن میگوید و وارد این مقوله میشود؟
🔹اگر بخواهم به صورت فشرده اشاره کنم باید بگویم اگر نیازهای ضروری انسانها تأمین شد این جامعه مستعد است که به سمت تمدن حرکت کند و طبیعتاً اگر نیازهای ضروری تأمین نشد کار مقداری ایراد پیدا میکند.
🔹وقتی امام موسی صدر با نگاه تمدنی به واقعه عاشورا نگاه میکند این نگاه ایشان بسیار مهم است. وی در این نگاه تمدنی به واقعه عاشورا و جامعه تمدنی، سه نکته را مطرح میکند. یکی اینکه تمام معادلات با شهادت رنگ میبازد.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
سفر شهادت/ ۱۲
امام موسی صدر چگونه با تأثیر از عاشورا مشکلات شیعیان لبنان را حل کرد؟ + فیلم
امام موسی صدر برای رفع محرومیتهایی که جامعه لبنان و مخصوصا شیعیان آن دارند از همان سالهای اول حضور در این جامعه تلاشهای زیادی کردند و به نوعی از واقعه کربلا هم تأثیر پذیرفتند.
شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به مناسبت ماه محرم در سلسله مباحثی با عنوان «سفر شهادت» که به همت ایکنا و به صورت ویدیویی تولید شده است به بیان نکاتی درباره دیدگاه امام موسی صدر درباره عاشورا و نهضت امام حسین(ع) پرداخته است که فیلم و متن جلسه دوازدهم را میبینید و میخوانید؛
بخشی از مباحثی که امام موسی صدر دارند در باب تبیین و چرایی قیام عاشورا، اهداف آن، اهداف امام حسین(ع) و درسها و پیامدهایی است که این واقعه دارد اما نکته بسیار مهمی که از امام موسی صدر مشاهده میکنیم عملکرد خود ایشان در جامعه لبنان است. در فرمایشات ایشان آمده است که اگر بخواهید تجسم حسین(ع) باشید به دیگران خدمت میکنید و فداکاری و وفاداری دارید و نسبت به دیگران دارای احترام و تعاملات اطمینانآور هستید. امام موسی صدر اولین کسی است که عامل به این موارد و حسینی بودن در جامعه لبنان بوده است.
ایشان برای رفع محرومیتهایی که جامعه لبنان و مخصوصا شیعیان آن دارند از همان سالهای اول حضور در این جامعه تلاشهای زیادی کردند و به نوعی از واقعه کربلا هم تأثیر پذیرفتند لذا هدف مهمی که امام موسی صدر به دنبال آن بودند در فضای واقعی اتفاق افتاد؛ برای مثال اگر قرار بود جامعه در زمینه اقتصاد و معیشت به خودکفایی برسد در همین راستا مدرسه فنی جبل عامل را تأسیس میکنند که جوانان شیعه و جوانان محروم لبنان، مهارتی کسب کرده و معیشت آنها ارتقا پیدا کند.
امام موسی صدر همچنین برای رفع بیسوادی و کمسوادی که در جامعه لبنان وجود دارد مدارس مختلفی را تأسیس میکنند. از سوی دیگر تلاش میکنند وضعیت بهداشتی و درمانی مردم محروم لبنان ارتقا پیدا کند. ایشان حتی برای بخش امنیت و آرامشی که باید جامعه لبنان داشته باشد جنبش امل را تأسیس میکند که دارای بخش نظامی است تا در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی مقاومت کند. البته امام موسی صدر در تفسیر آیات قرآن، نظریه مقاومت را مطرح میکنند و میفرمایند با توجه به کوتاهی دولت لبنان باید برای خدمت به مردم پیش قدم شد. در این راستا جنبش نظامی جنبش امل را با بهرهگیری از جوانان شیعه لبنان شکل میدهند تا در مقابل رژیم صهیونیستی بایستند و از ستم این رژیم نسبت به مردم لبنان جلوگیری کنند.
توجه به ابعاد مختلف زیست انسان و توجه به مقاومت و تشکیل جبهه ضدصهیونیستی را به خوبی در عملکرد امام موسی صدر در لبنان شاهد هستیم. ایشان همچنین فرمایشی دارند که میفرمایند اسرائیل شرّ مطلق و باطل محض است. از سوی دیگر معتقدند یزید فعلی و حکومت نامطلوب در جهان کنونی، همین رژیم صهیونیستی است که بین انسانها تمایز قائل شده و خودش را برتر از دیگران قرار میدهد بنابراین امام موسی صدر همه تلاش خود را انجام میدهد به این نگاه تمکین نکرده و علیه آن بایستد تا جامعه لبنان را از آنچه در حال رخ دادن از سوی این رژیم است مصون بدارد.
امام موسی صدر چگونه با تأثیر از عاشورا مشکلات شیعیان لبنان را حل کرد؟ + فیلم
https://iqna.ir/fa/news/4160588/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%B1-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%A3%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D8%A7%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%DB%8C%D8%B9%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D9%84-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امام موسی صدر چگونه با تأثیر از عاشورا مشکلات شیعیان لبنان را حل کرد؟
🔻امام موسی صدر برای رفع محرومیتهایی که جامعه لبنان و مخصوصا شیعیان آن دارند از همان سالهای اول حضور در این جامعه تلاشهای زیادی کردند و به نوعی از واقعه کربلا هم تأثیر پذیرفتند.
🏴قسمت یازدهم مجموعه #سفر_شهادت با بیان شریف لکزایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از پیشگامان جنوبشرق
(( یالثارات الحسین ))
در ۲۵ محرم الحرام اولین قیام مردم سیستان در خونخواهی شهادت آقا اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش در سال ۶۱ هجری قمری اتفاق افتاد ، بدین مناسبت در روز جمعه ۲۰ مرداد ساعت ۸ شب مراسم پرده برداری از دیوارنگاره بزرگ میدان ولی عصر (عج) با همین مضمون با برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی انجام میگردد.
لطفا همه ایثارگران و رزمندگان سیستان و بلوچستان مستقر در تهران با خانواده در گردهمایی بزرگ سیستانیها در میدان ولی عصر (عج) شرکت فرمایید.
دفتر مرکزی بنیاد پیشگامان جنوبشرق ، مجمع رزمندگان سیستان و بلوچستان مستقر در تهران
یالثارات الحسین
در ۲۵ محرم الحرام اولین قیام مردم سیستان در خونخواهی شهادت آقا اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش در سال ۶۱ هجری قمری اتفاق افتاد.
بدین مناسبت روز جمعه ۲۰ مرداد ساعت ۲۰:۳۰ شب مراسم پرده برداری از دیوارنگاره بزرگ میدان ولی عصر(عج) با همین مضمون با برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی انجام می گردد.
https://eitaa.com/shariflakzaei
وقتی خبر شهادت امام حسین و اهل بیت (علیهم السلام) در اوایل سال ۶۱ هجری به مردم سیستان در شرق جهان اسلام می رسد بلافاصله اعتراض کرده و قیام هایی را به خونخواهی امام حسین (علیه السلام) علیه برادر عبیدالله بن زیاد در این منطقه انجام می دهند به طوری که در ...
مطالعه در اپلیکیشن پژوهان
https://pajoohaan.ir/document/6068-نخستین-قیام
لینک اپلیکیشن:
https://pajoohaan.ir/document/oqzle7b3jd84bjw6