🌏 ایران، عزم و راهبردِ نامنسجم آمریکا در سوریه را محک می زند.
گونِی ییلدیز .... فوربس
❇️ تهران عزم سیاسی دشمن قَدَر خود در سوریه را محک زده و تا به اینجا، به نظر نمی رسد که نتیجه این کار، تهران را از انجام حملات نیابتی تازه منصرف کرده باشد.
❇️ ناتوانی سامانه های دفاع هوایی پایگاه های آمریکا در جلوگیری از حمله پهپادهای انتحاری ایران، پرسش هایی را پیش می آورد.
❇️ زمان بندی این حملات هم قابل توجه است؛ درست پس از دیدار سطح بالای مقام های نظامی آمریکایی از منطقه و آشتی دیپلماتیک ایران و عربستان.
❇️ چه بسا که راهبردگران ایران، این برداشت را داشته باشند که رخدادهای مورد اشاره، نشان از ضعف آمریکا در خاورمیانه و در سوریه دارد.
❇️ این حمله تاکیدی است بر این ضرورت که آمریکا، راهبردش را انطباق داده، سازگار سازد و به دگرگونی موازنه های قدرت در منطقه واکنش نشان دهد.
❇️ در حالی که آمریکا بدون یک راهبرد منسجم، در حالت دفاعی قرار دارد، می توان انتظارت حملات بیشتر ایران در سوریه را داشت.
❇️ رفع آشفتگی و پراکندگی موجود در رویکرد آمریکا در سوریه، یک نیاز اساسی دولت بایدن است چرا که نهادهای مختلف، راهبردهای پراکنده ای را دنبال می کنند.
منبع
https://www.forbes.com/sites/guneyyildiz/2023/03/27/iran-tests-us-resolve-and-fragmented-strategy-in-syria-causes-and-consequences/?sh=7f38fe5454dd
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤🌤
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ اعترافات شنیدنی افسر سابق #سازمان_سیا
➖آنچه رسانههای دنیا برایمان روایت میکنند، چقدر به واقعیت نزدیک است؟
📌جان استاکوِل؛ افسر سابق سازمان سیا:
🔹چهارصد #روزنامهنگار با سازمان سیا همکاری داشتند. ما داستانهایی که میخواستیم را مینوشتیم و منتشر میکردیم. سپس همان داستان را برای خبرنگارانی در اروپا که از ما حقوق میگرفتند میفرستادیم تا پوشش دهند.
🔸سیا به بعضی از نویسندگان پول میداد که برایش #کتاب بنویسند!
@shatranjsiasat
9.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️سفیر سابق اسرائیل در آمریکا:
🔻به نظرم آمریکا که همین اخیرا یک شورش و براندازی را تجربه کرد در جایگاهی نیست که به اسرائیل یا دیگران در مورد رعایت دموکراسی توصیه کند!
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺در سر تا سر قاره ی سبز، نمایندگان مردم حالشان هزار برابر بیشتر از روسیه از زلنسکی و اوکراین به هم میخورد
جالب است بدانید که حتی در آمریکا هم دارند به دولت فشار می آورند که ادامه ی کمک به اوکراین را مشروط به پذیرفتن آتش بس از سوی اوکراین کند.
اینجا هم مجلس اتریش است. تا صحبت های زلنسکی شروع میشود همه میروند.
نمایندگان مجلس اتریش هنگام شروع سخنرانی زلنسکی، جلسه رو ترک کردند...
@shatranjsiasat
☔️ چین نشان داد که میتواند میانجی و امنیتزا باشد، کارکردی که از آمریکا انتظار نمیرود.
🈶 چین، این بازیگر کلان عرصه بین الملل، پس از سالها تلاش برای تقویت اقتصاد خود و قبضه بازارهای جهانی، اکنون به نقشآفرینیهای سیاسی، امنیت منطقهای میشود. از سفر «شی جینگ پینگ» به ریاض در ۱۶ آذر ۱۴۰۱ و استقبال بی سابقه مقامات سعودی و رهبران عربی از وی و سپس همکاری های اقتصادی و نظامی چین با امارات و مصر و پیش از آن سرمایه گذاری کلان در بندر بصره و سایر پروژه های اقتصادی در عراق. تا اعلام آمادگی پکن برای میانجیها میان مسکو و کییف، همه نشان میدهند که چین ماحصل سالها سیاست نفوذ اقتصادی بدون حضور در امور داخلی کشور و بدون تنشآفرینی و لشکرکشی را میخواهد کند کند.
🈶 ماهیت و نوع نقشآفرینی چین و ایالات متحده آمریکا در منطقه به گونهای است که عمده آن منطقه است که اکنون به این نتیجه رسیده است که رابطه با چین در عین حال همه چیزهایی است که در پی دارد، میتواند عاملی برای ثبات و امنیت باشد، ثباتی که رشد و توسعه اقتصادی داشته باشد. را تضمین میکند. دولت و بازیگران دولتی و غیر دولتی به سالها حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا نگاه میکنند، ماحصلی جز نا امنی و جنگ نمیبینند.
🈶 اما در مقابل ماهیت رقابت چین در غرب آسیا به گونهای است که پکن نه تنها به دنبال نا امنسازی نیست، بلکه ناامنی را خطری برای خود میبیند. پکن به خوبی افول قدرت آمریکا در جهان و منطقه غرب آسیا را مشاهده میکند، اما نمیخواهد با نیرو و ایجاد پایگاههای نظامی و نظامی ناوهای هواپیمابر مسیر آمریکا را برود. مسیری که نه تنها توفیقی در امنیت منطقه وجود ندارد، بلکه شرایط را ملتهبتر کرده است. بنابراین برای غرب آسیا و شمال آفریقا یعنی یک مرکز مهم برای همکاری اقتصادی که ارتباطی به نیروهای نظامی و ناوهای هواپیمابر وجود ندارد.
🈶 چین در روند خود، بر خلاف آمریکا قصد دارد سیاستها و خواستههایی را داشته باشد که ناقص حاکمیت و استقلال کشورها را ندارد. یکی از مواردی که عربی برای کار با پکن بالا دارند، همین عدم وجود در امور داخلیشان است. در رابطه با ریاض و ابوظبی با پکن، خبری از خواستهها و دستورالعملهای دیکته شده نیست و اصول چینیها به هیچ مقولهای برای اطمینان از همکاری اقتصادی مهم نمیدهند.
بنابراین نقشآفرینی پکن در توافق ایران و عربستان سعودی، بیش از پیش از این پیام را به دیگر منطقه داد که اگر دو کشور سالها در تخاصم به سر میبردند، یکی از اصلیترین عوامل آن آمریکا بوده است. کشوری که ۷۸ سال پیش به «عبدالعزیز آل سعود» قول داد که در برابر دسترسی به چاههای نفتی امنیت امنیت این کشور را کند، بنابراین اگر نا امنی در کار نباشد، آمریکا نیز بی معنا خواهد بود. اما چین نشان داد که میتواند میانجی و امنیتزا باشد، کارکردی که از آمریکا انتظار نمیرود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست☁️☁️☁️🌨
@shatranjsiasat
🟧 دموکراسی بهانه ای برای دخالت آمریکا
🟠 ایالات متحده آمریکا از دموکراسی دروغین و جعلی خود به عنوان ابزاری برای فریب جهان و سرپوش گذاشتن به چهره واقعی خود استفاده میکند، اما در حقیقت آمریکا یک کشور سلطهجو به معنی واقعی کلمه است.
🟠 «واشنگتن به منظور مهار رقبا و بهرهمندی از منافع آن، در سالهای اخیر اقدام به تشکیل به اصطلاح "ائتلاف ارزشها" کرده است و همچنین اتحادهای نظامی خود را تقویت و دست به تحریک درگیریهای بلوکی زده و نظم جهانی و صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته است».
🟠 «وقتی آمریکا از دموکراسی صحبت میکند، در واقع این به معنای دموکراسی به سبک آمریکایی یا دموکراسی آمریکایی است که مبتنی بر هژمونی و استبداد است». دموکراسی آمریکایی در وهله اول نه بر مبنای مساوات بلکه بر اصل هیمنه و استبداد بنا شده است و واشنگتن با هر کشور مخالفی با تحریم اقتصادی یا دخالت نظامی مقابله میکند.
🟠 در این راستا «ویلیام بلوم» نویسنده آمریکایی در کتاب خود به نام «دموکراسی؛ مرگبارترین صادرات آمریکا» مینویسد که از پایان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده به دنبال سرنگونی بیش از ۵۰ دولت خارجی بوده است که اکثر آنها به صورت دموکراتیک انتخاب شده بودند. آمریکا همچنین آشکارا در انتخابات دموکراتیک ۳۰ کشور دخالت کرده و دست به ترور بیش از ۵۰ رهبر خارجی زده است.
🟠 آمریکا در طول سالها دست به ناآرامی سیاسی در آمریکای لاتین زد، همچنین در ناآرامیهای موسوم به «بهار عربی» نقش داشت و انقلابهای رنگی را در اوراسیا برانگیخت. این دخالتها نه تنها موجب فجایع انسانی عظیم شد، بلکه تروریسم و افراطگرایی را به وجود آورد.
💊آمریکا اکنون نیز با وادار کردن متحدان خود برای شعلهورتر کردن آتش درگیری در اوکراین، به دنبال چیدن میوههای خود ازین کارزار است.💊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست 🌧🌧🌧
@shatranjsiasat
🔴مقام سابق وزارت خزانهداری #آمریکا:
اگر کشورهای بریکس و عربستان همانطور که اعلام کردهاند بجای دلار از یوان چین استفاده کنند:
۱-اقتصاد آمریکا از درون فرومیپاشد.
۲-آمریکا تورم سرسامآور در سطح تورم جمهوری وایمار را تجربه میکند.
۳-آمریکا جایگاه ابرقدرتی خود را از دست میدهد.
«فواد ایزدی»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌧🌦☁️
@shatranjsiasat
📣 نکته تحلیل
📝 آمریکا از یکسو از کاهش تنش در منطقه خشنود است و آن را در راستای منافع خود میبیند ولی از برخی جهات نیز با حضور و نقشآفرینی قویتر چین در منطقه و کمرنگ شدن اهرم ایرانهراسی ناخشنود است. درواقع در حوزههایی همسویی و منافع مشترک بین ایران و آمریکا دیده میشود که مهمترین آن، کاهش تنش در منطقه بهویژه در بحث یمن است؛ یعنی در این حوزه آمریکا میتواند از توافق استقبال کند اما مساله مهم این است که آمریکا از جنگ سرد به بعد به ترتیبات امنیتی منطقه شکل داده و امروز چین بین دو قدرت اصلی منطقه یعنی ایران و عربستان میانجیگری کرده است که این نقش چین میتواند به منزله چالش ژئوپلیتیک برای آمریکا مطرح شود. هرچند برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که شاید آمریکا خیلی هم از حضور چین در منطقه ناخشنود نباشد زیرا به عقیده این تحلیلگران چین هنوز نسبت به پیچیدگیهای این منطقه آگاه نیست و اگر بخواهد حضور جدی در منطقه خاورمیانه و خلیجفارس داشته باشد ممکن است از رقابت اقتصادی با آمریکا عقب بماند. مساله دیگری که ممکن است منجر به عدمرضایت واشنگتن از آشتی ریاض و عربستان باشد، بحث کمرنگ شدن اهرم ایرانهراسی در منطقه است. زیرا اگر ایران و عربستان برخی مشکلاتشان را بهویژه در یمن حل کنند، ایران دیگر تهدید شماره یک کشورهای عربی نخواهد بود و کاخ سفید نمیتواند با تکیه بر این ابزار پای رژیم اسرائیل را روز بهروز بیشتر به ترتیبات امنیتی و نظامی خلیج فارس باز کند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌧🌦🌧
@shatranjsiasat
✨ ﴾﷽﴿✨
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
@shatranjsiasat
🟤 خیز برای نفوذ در حیاط خلوت آمریکا / پکن هژمونی واشنگتن در خاورمیانه را به چالش میکشد؟
نشریه دیپلمات
🔶 چین با تکیه بر سرمایهگذاری استراتژیک در بخشهای حیاتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به یکی از شرکای اصلی اقتصادی چندین کشور این منطقه تبدیل شده است. در همین راستا ناظران میگویند در آینده انتظار میرود همزمان با کمرنگ شدن نقش ایالات متحده، پکن حضور خود در خاورمیانه را برجستهتر کند. نشریه دیپلمات در این باره نوشته که به واسطه رویکرد اقتصاد محور پکن، حجم تجارت میان چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس در طول سالها افزایش یافته و از همین رو پکن به بزرگترین سرمایهگذار منطقه و شریک تجاری پیشروی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تبدیل شده است.
🔶 از منظری دیگر چین دارای ویژگی متمایز کننده ای است که موجب شده این کشور از دیگر شرکای تشنه انرژی متمایز شود. برخلاف نگرش قطبی ایالات متحده به منطقه، پکن با تمرکز بر تفاهم مبتنی بر اصل برد- برد و نگرشی غیر مداخله گرایانه توانسته روابط دیپلماتیک آرامی را با بسیاری از کشورهای خاورمیانه تعریف کند.
🔶 تحلیلگران بر این باورند که تحول اخیر، یعنی خیز چین برای میانجیگری میان ایران و عربستان، دو قدرت رقیب در منطقه که با ابتکار عمل مستقیم «شی» اجرایی شد نشان از آن در که پکن از لاک خود بیرون آمده به آرامی تلاش دارد تا نقش خود را نه قالب متحد اقتصادی، بلکه در قامت قدرتی برتر در خاورمیانه تثبیت کند.
🔶 پکن در خاورمیانه انگیزه های پنهان داشته باشد یا نه، پس از دو رخداد، یعنی نشست رهبران چین و اعراب و میانجیگری پکن جهت احیای روابط یپلماتیک میان تهران و ریاض، عصر تازه ای از قدرت نمایی چین در خاورمیانه کلید خورده است؛ عصری که از آن تحت عنوان کودتای چینی هم یاد می شود؛ کودتایی که می تواند روابط پکن و کشورهای حوزه خلیج فارس را متحول کرده و همزمان روابط اقتصادی شان را ارتقا دهد.
منبع
https://thediplomat.com/2023/01/beyond-oil-a-new-phase-in-china-middle-east-engagement
@shatranjsiasat
✳️ این کشور با استبداد مبارزه نمیکند؛ خودِ استبداد است!
📌کیم داتکام، فعال سیاسی آلمانی:
🔹از زمان جنگ جهانی دوم، دولت ایالات متحده بیش از ۲۰ میلیون نفر را در ۳۷ کشور کشته است. این به استثنای کشتارِ جمعیِ میلیونها نفر از طریق تحریم است. ایالات متحده از سال ۱۷۷۶ تاکنون ۹۰ درصد از عمر خود را درگیر جنگ بوده است. این کشور با #استبداد مبارزه نمیکند؛ خودِ استبداد است!
@shatranjsiasat