🔴 شیوه عاشقی خدا
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرحیم
شیخ رجبعلی خیاط برای احسان به خلق نقش ویژهای در ایجاد انس به خدا و محبت به او قائل بود. وی معتقد بود که راه محبت خدا، محبت به خلق خداوند و خدمت به مردم، بخصوص انسانهای مستضعف و گرفتار است.
در حدیث است که رسول خدا (ص) فرمودند: مردم خانواده خدا هستند، محبوبترین مردم نزد خدا کسی است که برای خانواده خود سودمند باشد و خانوادهای را شاد کند.
کافی، ج ۲، ص ۱۶۴
یکی از شاگردان شیخ میگوید: با معرفی جناب شیخ، مدتها به خدمت آیتالله کوهستانی به نکا میرفتم. تا اینکه یک روز صبح که برای رفتن به نکا به گاراژ رفتم جناب شیخ را دیدم فرمودند: کجا می روی؟
عرض کردم به نکا نزد آیتالله کوهستانی. فرمودند: شیوه ایشان زاهدی است بیا برویم تا من روش عاشقی خدا را یادت دهم. بعد دست مرا گرفت و به خیابانی برد. در جنوب خیابان در کوچهای، در منزلی را زد، دخمهای نمایان شد که تعدادی بچه و بزرگ و فقیر و بیچاره در آن جا بودند. جناب شیخ به آنها اشاره کرد و فرمود: رسیدگی به این بیچارهها انسان را عاشق خدا میکند. درس تو این است.
نزد آیتالله کوهستانی درس زاهدی بود و حالا این درس عاشقی است.
منبع: کیمیای محبت، محمدی ری شهری، ص ۱۷۲و١٧٣
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهارده حدیث درباره خواص شگفت انگیز میوه ( به )
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 ماجرای سکونت شهید کافی در مشهد بر اثر کرامتی که از امام رضا علیه السلام دیدند
مرحوم میرزا احمدکافی از بزرگان و علمای آن عصر یزد بودند؛ مردم آن زمان کاروانی تشکیل می دهند تا به مشهد بروند و از ایشان هم تقاضا می شود که کاروان را همراهی کنند اتفاقا ایشان چشم درد شدیدی هم داشتند و با اصرار مردم به سمت مشهد حرکت می کنند و با ورودشان به مشهد نابینا می شوند و این مسئله ایشان را خیلی منقلب و ناراحت می کند و به زحمت به حرم امام علیه السلام مشرف می شوند و با حالت انقلاب و انکسار قلب می گویند: همه نابینا می آیند و بینا می روند اما من چرا بینا آمدم و نابینا می روم؟ سر بر دیوار حرم می گذارد و در بین خواب بیداری شخصی می گوید: میرزا احمد دستت را باز کن! و دستشان را باز کردند و بسته ای میان دست ایشان گذاشته می شود و به ایشان امر می شود محتویات این بسته را به چشمانت بمال! و بعد از انجام این دستور العمل، بینایی ایشان به کرامت ثامن الائمه (ع) بازگردانده می شود و پس از آن دیگر به یزد بر نمی گردد و تا آخر عمر در کنار مضجع امام رئوف زندگی می کنند به برکت این کرامت رضوی چشم ایشان تا آخر عمر دچار ضعف نگردید و حتی از عینک هم استفاده نکردند و بزرگانی مانند آیت الله مرواید از ایشان استفاده ها بردند.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🟣آنچه پیامبر از آن بر امت خود می ترسید سوء تدبیر بود
اگر بپرسید که جامعه اسلامی چگونه از داخل خودش آسیب می پذیرد، من آن را برایتان تا اندازه ای توضیح می دهم. یک حدیث این است:
پیغمبر اکرم فرمود:
که من بر امت خودم از ناحیه فقر اقتصادی بیم ندارم، فقر، امت من را از پا در نمی آورد ولی از یک چیز دیگر بر امت خودم بیمناکم و آن کج فکری، بد فکری، بد اندیشگی، جهل و نادانی است.
اگر مردم مسلمان، روشن بینی و دوربینی و آینده بینی و عمق بینی و ژرف بینی را از دست بدهند و ظاهربین بشوند آن وقت است که برای اسلام خطر پیدا می شود. خوارج چه کسانی بودند؟ خوارج مردمی بودند ظاهربین، مردمی بودند که اساساً عمق را نمی دیدند، آینده را درک نمی کردند، شعاع دیدشان بسیار کوتاه بود ولی متعبد و متدین و معتقد و عابد و زاهد بودند. علی علیه السلام آنها را ریاکار نمی دانست. این همه انتقادی که از آنها کرده است نگفته اینها در عبادت شان ریاکار بودند، می گوید اینها کج فهم و کج اندیشه بودند.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 آیا جهان در آستانه ظهور قرار دارد؟
🟢 برخی از علايم و نشانههای ذکر شده در احاديث، تطابق عجيب و نزديکی دارد با اوضاع و احوال عصر کنونی که در آن زندگی میکنيم! البته قصد تطبیق یا تعیین مصداق نداریم که در این مورد بسیار سختگیر هستیم!! اما روایتی که آقا رسولالله صلیالله علیه وآله در آخرین حج: «حجه الوداع»، فرمودهاند را بخوانید. متوجه میشوید که انواع و اقسام فسادها و علایم آخرزمانی که فرمودهاند در زمان ما رخ داده است. انواع گناهان بزرگ و کوچک در جوامع بشری و در بین مسلمین هم عادی و کاری روزمره شده و امروزه اگر کسی صبح را به شب برساند ولی یک گناه نکند شب احساس میکند چیزی کم دارد. شیطان پرستی علنی، هم جنس بازی، زنا، ربا، قتل و دروغ و ... را هم کنار اینها بگذارید؛ اصلا شما اوضاع و نشانهها را که دنبال میکنید، بررسی کنید ببینید احوالات و علایم عمومی آخرزمانی کدام یک رخ نداده؟!
«فَهَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ السَّاعَةَ أَنْ تَأْتِيَهُمْ بَغْتَةً فَقَدْ جاءَ أَشْراطُها فَأَنَّى لَهُمْ إِذا جاءَتْهُمْ ذِكْراهُمْ»
«آيا كافران جز اين انتظارى دارند كه قيامت ناگهان بهسراغشان آيد، درحالىكه هماكنون نشانههاى آن آمده است» (محمد/ ۱۸)
→ @sheikh_kafi
چشم گردون در عزای
موسی جعفر گریست
دیده ی خورشید
بر آن ماه خوش منظر گریست
او که خود مظلوم و
در بند ستمگر بود اسیر
بر غریبی شهید
کربلا یک سر گریست
شهادت امام کاظم(ع) تسلیت باد
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
#دولتکریمهیامامعصر ۱۲
💠گسترش عدالت پس از ظهور
در خصوصيات حکومت امام زمان هيچ ويژگی به اندازه عدالت روشنی ندارد.
آن قدر که در روايات بر ويژگی عدالت گستری ايشان تاکيد شده، بر ساير مسائل اين چنين نبوده است:
امام صادق علیهالسلام فرمودند:
حتما و قطعا عدالت آن حضرت در ميان خانه های آنان (مردم) وارد ميشود، همانگونه که گرما و سرما وارد ميشود.
پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند:
اگر از عمر دنيا فقط يک روز باقی بماند، خداوند آن روز را آن قدر طولانی می کند تا اينکه مردی از اهل بيت من قيام کرده و زمين را پر از عدالت کند، همانطور که از ظلم پر شده باشد.
📚الغيبه نعمانی۲۹۷ - الغيبه طوسی ح۱۳۹
#امام_زمان
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
✅مبادا فکر کنی حضرت امام زمان علیه السلام به دعای تو محتاج است
✍️سید بن طاووس به فرزندش محمد مینویسد: مبادا فکر کنی حضرت امام زمان علیه السلام به دعای تو محتاج است، هرگز چنین نیست و هرکس چنین فکری کند بیمار است، این که میگویم برای او دعا کن، فقط برای این است که او حق بزرگی بر تو دارد و بسیار در حق تو احسان نموده است و اگر قبل از دعا برای خودت برای او دعا کنی، ابواب اجابت زودتر به رویت گشوده میشود.
زیرا تو با گناهت باب دعا را بر روی خود بستهای، ولی هنگامی که برای آن مولایی دعا کنی که از خواص درگاه خداوند متعال ست، به احترام او باب اجابت به رویت گشوده میشود و آنگاه خود و همه کسانی که در حقشان دعا میکنی بر خوان احسان او مینشیند و مشمول رحمت، کرم و عنایت الهی میشوید، چون خود را به او مرتبط کردهاید! «اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم»
📚فلاحالسائل، سید بن طاووس
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 با عدالت بر دشمن پیروز شد
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
بنا به دستور المعتضد بالله (خلیفه عباسی ) امیر احمد سامانی بر سر عمرولیث از بخارا لشکر کشید هنگامیکه از کوچه باغهای بخارا می گذشت شاخه میوه داری که از باغ بیرون آمده بود توجه او را جلب نمود خواجه نظام الملک در سیر الملوک مینویسد که امیر احمد با خود گفت اگر سپاه دادگری مرا منظور نموده دست به میوه این شاخه نزدند و آنرا نشکستند بر عمرو لیث پیروز خواهم شد چنانچه شکستند از همینجا برمیگردم .
یکی از معتمدان را گماشت و به او دستور داد هر کس این شاخه را شکست او را پیش من بیاور سپاهیکه دوازده هزار سرباز و فرمانده داشت از آن کوچه گذشته و هیچکدام از بیم عدالت امیر احمد به شاخه میوه توجهی ننمودند، گماشته پیش امیر آمده توجه نکردن سپاهیان از بعرض رسانید، امیر از اسب پیاده شده سر بسجده نهاد، نتیجه اش این شد که در هنگام روبروشدن دو لشکر، عمرو لیث با اینکه هفتاد هزار سرباز داشت شکست خورد اسبش او را بمیان لشکر امیر احمد آورد و اسیر گشت .
دادگری امیر احمد بطوری بود که در روزهای برفی سواره بر سر میدان می ایستاد تا اگر بینوائی را در بانان مانع از عرض و نیاز و درخواست در این روز سرد شوند، او را ببیند و تقاضایش را انجام دهد
نقل از تاریخ بحیره ص 20
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 کاری حکیمانه
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
«گویند اسکندر وارد شهری شد، و روی سنگ قبرها را خواند، دید همه در سن جوانی مرده اند و مرده ها بیش از سی سال نداشتند.
پیرمردی را پیدا کرد و گفت: من با همه جهانگردی که داشتم، شهری مثل شهر شما ندیده ام، بگو چرا در این شهر همه جوان مرده اند؟
پیرمرد گفت: ما دروغ و تظاهر در زندگی نداریم و چون کسی که شصت سال عمر کرده، 30 سال آن را خواب بوده، پس در واقع 30 سال عمر مفید داشته است و ما نیز همان واقعیت را می نویسیم!».1
1. سید مهدی شمس الدین، جوانه های جوان، ص 482.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🟣#یک_داستان_یک_پند
پیرمردی که پشتش خمیده بود، پایش آبله زده بود و چرک و خون از پایش سرازیر بود. که برای مهمانی در میان قوم خود آمده بود.
نبی مکرم اسلام (ص) هم در آن مهمانی، برای طعام دعوت شده بودند. پیرمرد، نزد هر کسی که مینشست، از کنار او برخواستند و کناری میرفتند. اما نبی مکرم اسلام (ص) به پای او برخواستند و نزد خود نشاندند و با او در کاسهای هم غذا شدند.
فرمودند: چرا حال عبادت را در شما نمی بینم؟! گفتند: حال عبادت در چیست؟فرمودند: در تواضع، هرگاه انسان متواضع و مظلوم دیدید با او تواضع کنید و چون متکبری دیدید با او تکبر کنید تا تحقیر شود. به خدا قسم (در عالم الست) خدای تعالی مرا اختیار داد که بندهای رسول باشم، یا فرشتهای نبی (مانند جبرییل) باشم. سکوت کردم و دوست من از ملائکه جبرییل بود او را نگریستم، جبرییل گفت: خدای را تواضع کن، گفتم میخواهم بنده و رسول باشم.
جبرئیل کارش به مراتب از پیامبر (ص) آسانتر بود و مشکل شماتت و درد و رنج و... مردم را نداشت.
#امام_زمان
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🖤نیکی به پسرعمو در لباس قهر از او
امام کاظم علیه السلام سوگند یاد کرده بود که با محمد بن عبدالله (پسرعموی خویش) سخن نگوید.
ابراهیم بن مفضل نقل کرده است: خدمت امام کاظم علیه السلام رفتیم و به ایشان گفتم شما مردم را به نیکی و صله رحم تشویق می کنید؛ در حالی که خودتان سوگند خورده اید با پسرعموی خویش سخن نگویید.
حضرت فرمود: اینکه من با او سخن نمی گویم به سبب نیکی به اوست؛ زیرا او مرتب درباره من سخن می گوید و از من غیبت می کند.
زمانی که مردم متوجه شوند من با او سخن نمی گویم حرف او را درباره من نمی پذیرند و او مجبور می شود از غیبت من صرف نظر کند و این کار، نیکی در حق اوست.
(زمانی، 1378: 63)
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی