🔴ایمان و عمل، دو همزاد در قرآن که هیچ کدام به تنهایی فایدهای ندارد
اسلام همواره مىگويد ايمان و عمل، به طورى كه «اَلَّذينَ امَنوا وَ عَمِلُوا الصّالحات» حكم يک ترجيعبند را در قرآن پيدا كرده يعنى مكرر در مكرر در آيات قرآن اين تعبير آمده است؛ يعنى ايمان و عمل در قرآن حكم دو همزاد را دارند. قرآن با اين تعبيرِ خودش مىخواهد بفهماند كه ايمان، به تنهايى براى سعادت كافى نيست؛ عمل هم منهاى ايمان به جايى نمىرسد و اثرى براى انسان ندارد. ايمان يعنى بينش، البته بينش صحيح، بينش خاصى كه قرآن مىگويد و از شناخت خدا شروع مىشود، و عمل يعنى جنبش. بينش خاص و جنبش بر اساس آن بينش.
خيلى از اطلاعات در جهان، اطلاع است بدون اين كه به انسان ايده بدهد. ولى بعضى از علمها و اطلاعها و بينشهاست كه خودبهخود به انسان ايده و آرمان مىدهد. ايمانى كه در اسلام مطرح است چون ايمانِ به خدا و ايمانِ به معاد و ايمانِ به رسالت پيغمبر(ص) است، خود به خود به انسان آرمان مىدهد؛ يعنى ايمان مذهبى فقط علم و اعتقاد نيست، آرمان هم در آن هست.
آن وقت اين ايمان كه بينشى است توأم با يک آرمان، جنبشى مىخواهد متناسب با همان ايمان و همان آرمان، به تعبير قرآن «عَمِلُوا الصّالِحاتِ» عمل شايسته، يعنى حركت و جنبشى متناسب و بر اساس آن ايمان و آن آرمان.
📚استاد مطهری، گریز از ایمان و گریز از عمل،
151-149 (با تلخیص)
#امام_زمان
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 تحصیلات شهید کافی
شهید كافي در سال 1321، در سنّ شش سالگي، وارد دبستان شد. از ده سالگي در محضر حاج ميرزا احمد كافي يزدي به تحصيل علوم ديني پرداخت و در كسب رتبههاي عملي و علمي بسيار كوشا و موفّق بود.
وي پس از دو سال وارد مدرسة علوم ديني مشهد شد و در هجده سالگي به همراه جدّش براي ادامة تحصيلات علوم ديني، رهسپار نجف اشرف شده، در مدرسة «سيّد» زير نظر استاداني چون آيةالله خويي، آيةالله سيد اسدالله مدني تبريزي، آيةالله حسين راستي كاشاني به تحصيل علوم ديني مشغول شد.
شيخ احمد كافي كه از آغاز با محبّت اهل بيت پرورش يافته بود، علاقة زيادي به حضور در مجالس امام حسين(ع) از خود نشان ميداد همين علاقه و حضور او در اين مجالس، در پيريزي شخصيّت او به عنوان واعظ و خطيبي مشهور بسيار مؤثّر بود.
وي پس از مدّتي، از طرف آيةالله مدني، مأمور خواندن دعاي كميل در صحن امام حسين(ع) و دعاي ندبه در مدرسة سيّد شد.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مرثیهی شهید کافی در مصیبت حضرت زهرا(س)
تنها ویدئوی باقیمانده از ایشان
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 پشت کوههـــای قاف چه خبر است؟
🌕 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
همانا در پشت کوه قاف هفت دریاست که هر دریا پانصد سال راه است و پشت آن هفت زمین است که نورشان برای اهل آنها میدرخشد. و از پس آن هفتاد هزار امّت است که مانند پرندههایی که با جوجههای خود در هوا هستند خلق شدهاند، و از تسبیح یکنواخت خسته نمیشوند. و از پس آن هفتاد هزار امّت است که از باد خلق شدهاند و غذا، نوشیدنی، لباس، ظروف و حیوانات آنها از باد است. لانههای حیوانات آنها در زمین مستقرّ نمیشود تا بر پایی قیامت؛ چشمان آنها در سینهی آنهاست. هر کدام از آنها یک بار میخوابد و بیدار میشود، در حالی که روزیاش بالای سرِ او آماده است.
📗بحارالأنوار، ج۵۴، ص۳۴۸
🌕 به قرینه دیگر روایات، این مخلوقات نیز منتظر ظهور امام هستند. با ظهور حضرت مهدی علیهالسلام دروازه عجایب و شگفتیها به روی مردم گشوده خواهد شد و امکان سفر به عوالم و سرزمینهای ناشناخته برای مردم به همراه حضرت مهیا میشود.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
به بزرگی آرزویت نیندیش
به بزرگى کسى بیندیش
که میخواهد آرزویت رابرآورده کند
براى برآورده شدن آرزوهایتان
خـــدا را براى شما آرزو میکنم
شب همگی بخیر❤️
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
ســـلـام
صبح بخیر
الهی
با طلوع خورشیدِ امروز
خوشیها و زیبایهای
زندگیتون
پر رنگتر و
با طراوتتر از همیشه باشه
شاد و خوشبخت باشید
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
❤️ اهمیت نماز صبح و عواقب قضاشدن آن
از امام صادق(علیه السلام) پرسیدند:که چرا کسانی که در آخر زمان زندگی می کنند رزق و روزیشان تنگ است؟ فرمودند : به این دلیل که غالبا نمازهایشان قضا است.(۱)
مردی به خدمت امام صادق(علیه السلام) آمد و عرضه داشت : من مرتکب گناهی شده ام.
امام فرمود :خدا می بخشد.
آن شخص عرضه داشت :گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگ است.
امام فرمود: اگر به اندازه ی کوه باشد خدا می بخشد.
آن شخص عرضه داشت: گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگتر است.
امام فرمود : مگر چه گناهی مرتکب شده ای؟
وآن شخص به شرح ماجرا پرداخت.
پس از اتمام سخن امام رو به آن مرد کرد و فرمود: خدا می بخشد، من ترسیدم که نمازصبح را قضا کرده باشی!(۲)
همچنین مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید:
اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک بار نمازصبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش (نابود) خواهد شد...
📒(۱)وسایل شیعه/ج۳/ص۱۵۶
📗(۲)بحار/ج۸/ص۷۳
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
👺شیطان کجاست ؟
واقعا شيطان را در شهر نمی بينی؟ اينجاست و بیداد میکنه ما نمیبینیم
_لابلای كم فروشی های بقال محل!
_توی فحش های ركيك همسایه به همسایه
_روی روسری بادبرده ی دختركان شهر!
_روی ساپورت های بدن نما
_مردانی که خودشان را مثل زن آرایش میکنند.
⬅️تو واقعا صدای خنده هايش را نمیشنوی؟
_لای موسيقی های تند ماشين ها
_توی دعواهای بی انتهای پدر و پسر
_توی بی احترامی به پدر ومادر
_ بين جيغ های پيرزن مال باخته!
⬅️تو واقعا جولان دادنش را ميان زمين و آسمان نمی بينی؟ نمی بينی دنيا را چقدر قشنگ رنگ آميزی كرده و بی آنكه من و تو بدونیم"جاهليت مدرن" را برايمان سوغات آورده است؟ توی وجود من و تو چقدر شك و شبهه انداخته است؟ توی رختخواب گرم و نرمت موقع نماز صبح؟ زمان قايم كردن اسكناس هايت وقت ديدن صندوق صدقات؟ موقع باز كردن سايت های ناجور اينترنت؟ نفوذش را نمی بینی؟ میان تغییر لب و بینی و چهره انسانها و دست بردن در کار خدا
⬅️او همين جاست. هر جا كه حق نباشد. هر جا كه از یاد خداغافل باشیم چقدر به شيطان نخ می دهيم...!؟
ای مردم از گام های شیطان پیروی نکنید ،همانا او برای شما دشمنی آشکار است. (سوره بقره:آیه168)
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
10.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تشرف خدمت امام زمان
سخنران شهید کافی
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 راه غلبه بر نفس، محاسبه است
بعضی اولیای خدا یک دفتری همراه خود داشتند
و هر کاری که می کردند می نوشتند، در آخر روز
هم نشسته و حساب کارهای خود را می کردند
که ما در این روز چه کردیم،چه مقدار اطاعت
خداوند متعال را نمودیم، چه مقدار سرپیچی
و نافرمانی کردیم.
امام موسی کاظم (علیه السلام) فرمودند:
از ما نیست کسی که هر روز به حساب نفس خود
نرسد؛ پس اگر کار خوبی انجام داده بود خــدا را
شـکـــر کند و از خدا بخواهد که آن کار را بیشتر
و بهتر بتواند انجام دهد و اگر کار بدی انجام داده
بود استغفار و توبه نماید.
📚بحار الأنوار، ج۷۲
حضرت رسول اکرم (ص ) فرمودند:
انسان مؤمن نخواهد بود، تا این که به حساب
نفسش برسد؛ شدیدتر از حسابرسی شریک با
شریکش و مولی با بنده اش
📚بحار الأنوار، ج۷۲
→ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴 پیرمرد قفل ساز
قفل ساز نشسته و با او گرم گرفته بودند و سخن می گفتند.در همین حال می بیند پیرزنی ناتوان و قد خمیده ،عصا زنان آمده و با دست لرزان قفلی را نشان داد و گفت: «برای رضای خدا این قفل را به مبلغ سه شاهی از من بخرید. من سه شاهی پول نیاز دارم.»
پیرمرد با کمال سادگی گفت: «این قفل دو عباسی و هشت شاهی ارزش دارد، من آن را به هفت شاهی می خرم زیرا در معامله دو عباسی بیش از یک شاهی منفعت بردن بی انصافی است.»
پیرزن با ناباوری گفت: «من التماس کرده ام اما هیچ کس راضی نشد این قفل را به سه شاهی از من خریداری کند.»
سرانجام پیرمرد هفت شاهی پول به آن زن داد و قفل را خرید هنگامی که پیرزن رفت امام عصر (عج) به من فرمود: «آقای عزیز! دیدی؟ اینطور باشید تا ما به سراغ شما بیاییم. چلّه نشینی لازم نیست، علم جفر سودی ندارد، علم سالم داشته باشید و مسلمان باشید.
در تمام این شهر من این پیرمرد را انتخاب کرده ام چون دین دارد و خدا را می شناسد، هفته ای بر او نمی گذرد مگر اینکه من به سراغ او می آیم و از او دلجویی و احوال پرسی می کنم”
نتیجه ای که من ازاین ماجرا برداشت کردم این است که هرکس به نحوی آزمایش می شود ..مثلا مغازه دار با انصافش، قاضی با عدلش و هر کس با توجه به کار و بارش.
جوان باهوای نفسش آزمایش می شود…اگر اسب سرکش نفس و شهوت را رام کرد…آن وقت می تواند بگوید خدایا امام را به من نشان بده…گرچه فقط دیدن کافی نیست…شمر هم امام زمانش رادید…اللهم اعرفنی حجتک…
. …السلام علیک یابقیه الله فی الارضه…
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
🔴گفتگوی عجیب اژدها با امیرالمومنین علیهالسلام
جابر از حضرت باقر علیه السلام نقل میکند که آن حضرت فرمود: روزی امیرالمؤمنین علیهالسلام در مسجد کوفه سرگرم سخنرانی بود، که ناگاه ملاحظه کرد، اژدهای بزرگی از دَرِ فیل وارد شد!
مردم از دیدن آن به وحشت افتادند و میخواستند آن را بکشند، ولی مولای متّقیان از بالای منبر دستور داد: با او کاری نداشته باشید و راه را باز کنید تا او پیش من بیاید. مردم مشاهده کردند که اژدها مستقیم به حضور علی علیهالسلام رفته و بر او سلام کرد.
حضرت به او اشاره کرد که آرام باشد تا سخنرانی خود را به پایان رساند. چون حضرت از صحبت خود فارغ شد، از اژدها پرسید: تو کیستی و چه کار داری؟
او گفت: من «عَمرو» خلیفهی شما در میان جنّها هستم، و چون پدرم چندی پیش از دنیا رفت، به من وصیت کرد که به حضور شما مشرّف شده و کسب تکلیف کنم و اینک در حضور شما هستم و هر دستور و سفارشی دارید، بیان فرمائید.
امام علی علیه السلام به عمرو بن عثمان که به صورت اژدها بود، فرمود: «سفارش میکنم که پیوسته پرهیزگار بوده و در جای پدرت در میان جنّها به نمایندگی از سوی من انجام وظیفه کنی».
چون امام باقر علیه السلام این حدیث و داستان را نقل فرمود، جابر جعفی میگوید: من از آن حضرت پرسیدم: فدایت شوم! آیا عمرو در زمان شما نیز به حضور شما میرسد؟ و آیا آمدن او و کسب تکلیف برای او واجب است؟ آن حضرت در جواب من فرمود: بلی.
📕اصول کافی، ج۱، ص۳۹۶، حدیث ۶
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی