📜«هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ.»
از امام باقر علیه السلام از برتری شب نیمه شعبان پرسیده شد.
«امام علیه السلام فرمودند: آن برترین شب پس از شب قدر است. در آن شب خداوند منان احسانش را به بندگان بی دریغ عطا می کند و آنان را با لطف خود می آمرزد. پس در آن شب برای نزدیکی به خدا تلاش کنید. پس به درستی که آن شبی است که خداوند به خود سوگند خورده است که هیچ درخواستگری را تا زمانی که گناهی را نطلبیده است بازنگرداند و آن شبی است که خداوند در برابر آن که شب قدر را برای پیامبر مان علیه و آله السلام قرار داد آن را برای ما مقرر فرمود. پس در دعا و ستایش خداوند منان كوشش کنید. به درستی که هر کس در آن صد بار خدا را تسبیح گوید و صدبار ستایش او را به جای آورد و صدبار او را بزرگ بدارد خداوند والا گناهان پیشین او را می بخشاید و خواسته های دنیا و آخرتش هر آنچه که از خدا می طلبد و آنچه را که خداوند منان او را بدان نیاز مند می داند هر چند که آن را طلب نکرده باشد از روی بخشش و احسان بر بندگانش برآورده می سازد»
📚منبع:
الامالی ص۲۹۷/شیخ طوسی/ناشر:دارالثقافة/قم۱۴۱۴
#حدیث
#مهدویت
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
کتابخانه شیعه
ان شاالله بنا شده برنامه جشن و بزرگداشت ولادت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تا روز جمعه ادامه داشته باشد.
دوستان عزیز همچنان می توانند کمک های مالی خودشان را برای تعظیم این ایام به شماره کارت زیر ارسال نمایند.
💳شماره کارت:
6037997700644926
به نام محمدرضا محسنی
✉️لطفا در صورت امکان فیش واریز خود را به آیدی زیر ارسال نمایید
@seyed_musavian
شماره تماس:
09354644320
#نیمه_شعبان۱۴۰۱
@shia_lib
📗درسنامه مهدویت
📝مولف:خدامراد سلیمیان
تعداد مجلدات:۴جلد
زبان:فارسی
دانلود جلد اول
🔻برخی از عناوین جلد اول:
👈اندیشه موعود در ادیان ابراهیمی
👈مهدویت در قرآن
👈مهدویت در منابع شیعه
👈مهدویت از نگاه اهل سنت
👈نام ها و القاب حضرت مهدی علیه السلام
👈شمایل و ویژگی های حضرت
👈کتابشناسی
دانلود جلد دوم
🔻برخی از عناوین جلد دوم:
👈آغاز امامت
👈غیبت حضرت مهدی علیه السلام
👈علل غیبت و فوائد آن
👈ارتباطات حضرت در عصر غیبت
👈انحرافات از مهدویت
👈منتظر، فضیلت ها و وظیفه ها
دانلود جلد سوم
🔻 برخی از عناوین جلد سوم
👈جهان در آستانه ظهور
👈شرایط ظهور حضرت
👈زمینه سازی و زمینه سازان
👈نشانه های ظهور(حتمی و غیر حتمی)
👈قیام جهانی
👈دشمنان حضرت هنگام ظهور
👈امداد های غیبی در قیام
دانلود جلد چهارم
🔻 برخی از عناوین جلد چهارم
👈گستره ی حکومت حضرت مهدی علیه السلام
👈نظام اعتقادی حکومت حضرت مهدی علیه السلام
👈حکومت حضرت مهدی علیه السلام و عدالت
👈نظام امنیتی و سیاسی حضرت مهدی علیه السلام
👈نظام تعلیم و تربیت حضرت مهدی علیه السلام
👈رجعت، رجعت کنندگان و پرسش ها و پاسخ ها
#مهدویت
🌷هزینه دانلود:صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
کتابخانه شیعه
نقد و بررسی اجمالی فرقه یمانی بصری (احمد بن اسماعیل بصری) ✏️مقدمه مهدویت ادامه نبوت و انبیا مصداق
۱.مختصری از نسب و زندگی احمد بن اسماعیل بصری
پیروان احمد بصری، شجره نامه ای خودساخته ارائه داده و نسب او را چنین بیان می کنند:
احمد فرزند اسماعیل، فرزند صالح، فرزند حسین، فرزند سلمان، فرزند حسن عسکری [مراد امام زمان علیه السلام] فرزند حسن عسکری، فرزند علی، فرزند محمد، فرزند علی، فرزند موسی، فرزند جعفر، فرزند محمد، فرزند علی سجاد، فرزند حسین، فرزند علی بن ابی طالب علیهم السلام.
این نسب نامه ساختگی، در حالی است که بنا بر نظر شیروان الوائل، وزیر امنیت دولت عراق و گروهی از طوایف بصره، او از طایفه همبوش است که یکی از طوایف «البوسويلم» می باشد و این طایفه از سادات محسوب نمیشوند.
یکی از مستنداتی که اشاره به دروغ بودن سیادت احمد بصری دارد، نامه ای از فردی به نام حیدر مشتت میباشد که در ابتدای ادعاهای احمد بصری در حمایت از او نگاشته است. حیدر مشتت که از اهالی عراق بوده و با احمد بصری ارتباط نزدیکی داشتند، با یکدیگر تبانی نموده تا یکی از آنها ادعای نیابت از حضرت مهدی علیه السلام را مطرح کند و فرد دیگر از او حمایت کند. حیدر نیز در تاریخ ۶ جمادی الثانی ۱۴۲۴ با صدور بیانیه ای حمایتش از احمد اسماعیل را اعلام کرده و او را فرستاده امام زمان علیه السلام خوانده و مدعی شد که با ارسال شیخ احمد به عنوان فرستاده امام زمان و شیخ حیدر به عنوان شاهد و گواه او حجت بر مردم تمام شده است
و در پایان نامه نیز نام خود را چنین نگاشت خادم المهدى الشيخ حيدر.
این همکاری و قرارداد مدتی دوام آورد؛ اما به اختلاف کشیده شد و حیدر ادعا کرد که یمانی خود اوست احمد بصری نیز عصبانی شد و حیدر را لعنت کرد و در بیانیه ای او را به عنوان سامری عصر ظهور، خائن در بیعت و کافر بعد از ایمان آوری معرفی کرد.
در این مرحله بود که احمد اسماعیل بر ادعاهای خود افزود و علاوه بر یمانی بودن، ادعا کرد سید و از اولاد امام زمان علیه السلام و نیز وصی آن حضرت است و بعد از ایشان حکومت خواهد کرد اما فعلا به عنوان سفیر برای جهانیان فرستاده شده است از آن روز بود که عنوان شیخ را حذف کرد و به جای آن خود را سید احمد حسن نامید1⃣
حیدر مشتت در ابتدای دعوت گروهگ احمد بصری در حمایت از او نامه ای نوشته و در آن نامه به صراحت عنوان (الشیخ) را به احمد بصری داده است. و این دلالت کامل بر عدم سیادت این فرد دارد و حتی حلقه ی اولیه ی یاران او تاکید بر (شیخ) بودن و (عدم سیادت) احمد بصری نموده اند.
جالب اینکه شیخ ناظم العقیلی هم اولین برخورد خود با احمد بصری و حیدر مشتت را این گونه توصیف کرده است که هر دو با عمامه های سفید بوده که دلالت بر شیخ بودن آنها دارد و هر دوی این مدعیان کذاب (احمد الحسن و حیدر مشتت) در ادامه ی روند ادعاهایشان تصمیم بر معرفی خود به عنوان سید می گیرند.
شگرد جعل نسب نامه و انتساب خود به خاندان اهل بیت علیهم السلام از دیرباز در میان مدعیان مرسوم بوده است برای نمونه در مورد ابن تومرت نیز چنین میگویند:
«ابن تومرت از مدعیان مهدویت برای خود نسب نامه ای علوی ساخت، تا مهـدی بودن وی با روایتی که فرموده (مهدی از عترت من است) هماهنگ باشد.
سعد محمد حسن در کتاب المهدية في الاسلام مینویسد:
«خون و گوشت ابن تومرت از بربری های شمال آفریقا است؛ از این رو ما او را در لیست مهدی هایی قرار میدهیم که از اهل بیت نبودند و ادعای مهدویت کردند»2⃣
احمد بن اسماعیل یا همان احمد الحسن در سال ۱۹۷۰م (۱۳۴۹ش) در شهر بصره عراق متولد شد و تحصیلاتش را تا لیسانس و اخذ مدرک مهندسی معماری ادامه داد. طبق ادعای وی در اواخر سال ۱۹۹۹م (۱۳۷۸ش) و در سن ۲۹ سالگی، به امر امام مهدی ، به نجف هجرت میکند و چنین میپندارد که روش تدریس در حوزه علمیه دارای خلل علمی است. او طی سالهای حضورش در نجف، با حوزه در تماس بوده، اما در آن تحصیل نمیکرده است. به زعم یارانش وی در سال ۲۰۰۲م (۱۳۸۱ ش) و پس از دیدن حضرت مهدی در رؤیا و خوابهای متعدد به اصلاح امور پرداخته است؛ همچنین پس از مدتی دعوت مخفیانه و ایمان آوردن برخی افراد، به دستور امام مهدی علیه السلام احمد بصری آشکارا به مردم اعلام میکند که فرستاده حضرت مهدی ما است. وی دعوت مردم را در ماه جولای سال ۲۰۰۲م موافق با ماه جمادی الاول سال ۱۴۲۳ق در نجف اشرف آغاز کرد.
در آغاز دعوت، بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ (۱۳۷۸ -۱۳۸۱ ش) و قبل از آشکار شدن دعوت، او در اصلاح [به گمان خود] حوزه علمیه نجف مبادرت به فعالیتهایی با عنوان اصلاح علمی و اصلاح عملی و اصلاح مالی حوزه پرداخت3⃣
📚منابع:
1⃣رجوع کنید به دجال بصره نوشته شیخ علی کورانی
2⃣قبله تزویر ص۱۲۰ نوشته امیر محسن عرفان/بنیاد فرهنگی حضرت مهدی
3⃣برای مطالعه بیشتر به کتاب جواب المنیر ج۱-۳ ص۱۷۳ نوشته احمد الحسن رجوع کنید
⏳در ادامه...
برخورد علما با احمد الحسن و واکنش وی
#فرق_ادیان
#فرقه_یمانی
#چهارشنبه_نقد_یمانی
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d