🔸منش والای امام حسن علیه السلام در مقابل مرد شامی
مردی شامی امام حسن علیه السلام را دید که سوار بر مرکب بود. شروع به ناسزا گفتن نمود. حضرت سکوت کرد و پاسخ او را نداد. وقتی فارغ شد، حضرت به او سلام نموده و لبخندی زد و فرمود : ای پیرمرد! به گمانم غریبی! گویا دچار اشتباهی شده ای! اگر از ما رضایت و حلالیت بطلبی تو را عفو و اگر چیزی بخواهی عطایت می کنیم؛اگر طالب رشد و هدایت باشی ارشادت می کنیم؛ اگر مرکبی بخواهی آن را به تو می بخشیم؛ اگر گرسنه هستی غذایت می دهیم؛اگر برهنه باشی تو را می پوشانیم؛اگر حاجتمندی حاجتت را روا می سازیم؛ اگر از وطن رانده شده باشی پناهت می دهیم؛اگر نیازی داشته باشی نیازت را برآورده می سازیم؛ بهتر است وسایلت را به خانه ی ما بیاوری و تا پایان سفرت با ما زندگی کنی، زیرا وسیع است و آسایش در آن فراهم می باشد ، وقتی کلام امام را که شنید گریست و گفت:
شهادت می دهم تو خلیفه ی خدا بر زمین هستی و حقیقتا خداوند بهتر می داند رسالت خود را در کدام خاندان قرار دهد. تو و پدرت مبغوض ترین خلق خدا در نزد من بودید اما از این پس کسی را بیشتر از شما دوست ندارم. و اسبابش را به منزل امام برد و تا در مدینه بود مهمان ایشان بود و از محبین شد.
#حدیث
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
کتابشناسی_امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام.pdf
302.2K
📗کتابشناسی امام مجتبی علیه السلام
📝مولف:ناصرالدین انصاری قمی
تعداد صفحات:۸
زبان:فارسی
🔹توضیح:
این مقاله به معرفی ۱۳۰ کتاب پیرامون امام مجتبی علیه السلام و حدود ۴۰ کتاب درباره حسنین عليهما السلام پرداخته است.
این فهرست نتیجه استقصاء کامل نیست و نمی تواند معرف تمام کتابهای نوشته شده در این موضوع باشد.
لینک دانلود مستقیم
#امام_حسن_علیه_السلام
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
📗الحیاه السیاسیة للامام الحسن علیه السلام
📝مولف: علامه سیدجعفرمرتضی عاملی
تعداد صفحات:۲۲۴
زبان:عربی
دانلود نسخه عربی
📗تحلیلی از زندگانی سیاسی امام حسن مجتبی علیه السلام
📝مولف:سید جعفر مرتضی عاملی
تعداد صفحات:۲۶۲
زبان:فارسی
دانلود نسخه فارسی
🔹توضیح:
مولف محترم در این کتاب به شرح زندگانی امام حسن مجتبی علیهالسلام "از ولادت آن حضرت تا پایان خلافت عثمان" پرداخته است.
👈برخی فضایل امام مجتبی (علیهالسلام) از جمله در واقعه مباهله
👈موضع حضرت درباره واقعه غصب خلافت
👈موضع اهل بیت و امام حسن علیه السلام نسبت به فتوحات خلفا و آثار منفی آن در امت اسلامی
👈موضع آن حضرت در وقایع پایان خلافت عثمان و قتل او
#امام_حسن_علیه_السلام
#فضائل_اهل_بیت_علیهم_السلام
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
⁉️چه رابطه ای میان بقای اهل زمین و وجود امام و حجت است؟
موضوع اینکه وجود ،امام امان از فنا و پایان دنیا و اهل زمین باذن الله تعالی و تقدیره میباشد برحسب اخبار متواتره از طرق عامه و خاصه از جمله «اخبار امان» ثابت و مسلّم است و اخبار از این امور مانند اخبار از ملاحم و اوضاع مستقبل دنيا و تکویر شمس و انکدار نجوم و انشقاق سماء و امتداد و انبساط زمین و سیر جبال و تسجير بحار و.... فقط از طریق وحی و اخبار پیغمبر صادق مصدق قابل قبول و باورآور است و از اموری که مستقیماً با برهان عقلی قابل اثبات باشد نیست.
و اگر صاحبان بعضی مسالک و اهل علوم عقلیه یا مدعیان کشف و شهود بر حسب نگرشهای خود خصوص دخل وجود امام را در بقای عالم ثابت بدانند و بر آن استدلال عقلی هم بنمایند چون خارج از فهـم عامه و بلکه اکثر خواص است و نیاز به اثبات مقدمات دیگر دارد و از نظر آنهایی که در این مسالک سیر نمی نمایند و اثبات این امور را با ،عقل مقبول نمی شمارند راه صواب همان اتکای به وحی و اخبار مخبر عن الله است که وساطت و سفارت او بين الخلق و الخالق به دلیل و معجزه ثابت شده باشد؛ بنابراین همین که در عالم ثبوت و واقع این موضوع امکان داشته باشد با اخبار نبی ثابت النبوة و وصى ثابت الوصایه ثابت میشود و هر انسان مستقيم الذهن آن را می پذیرد و باور می کند و خلاصه مسائلی مثل:
«يَوْمَ تُبَدِّلُ الْأَرْضُ» «وَتَرَى الْجِبَالَ تَحْسَبُهَا جَامِدَةً وَهِيَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ»
از اموری نیستند که عقل بتواند از آنها خبر دهد.
آیا عقل توانسته و میتواند از واقعه ای مثل قتل عمّار به دست فئه باغيه ده ها سال قبل خبر بدهد؟
آیا دلیل عقلی میتوانست مثل انبیای سلف بشارت از ظهور پیغمبر آخر الزمان محمد بن عبدالله علیه و آله السلام بدهد؟
آیا عقل می تواند مثل وحی خبر از خروج عایشه و سگان حوئب بدهد؟
یا از جنگ جمل و معارضه زبیر با امیرالمؤمنین یا از شهادت امیرالمؤمنین و حضرت سیدالشهداء علیهما السلام و صدها وقایع غیبیه دیگر خبر دهد؟ هیچ عقلی نمی تواند از این امور غیبیه خبر بدهد ولی با خبر نبی ثابت النبوه و وصى ثابت الوصایه پذیرفته میشود و رد آن به عنوان اینکه دلیل عقلی ندارد جایز نیست؛ بلی اگر در جایی دلیل قاطع عقلی بر عدم وقوع باشد مسئله دیگری است.
بنابراین برحسب این روایات معتبره و متواتره که از آن جمله در نهج البلاغه نیز از حضرت امیرالمؤمنین نقل شده که فرمود: «اللَّهُم بَلَى لَا تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمِ لِلَّهِ بِحُجَّةِ إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً أَوْ خَائِفاً مَعْمُوراً»
و محدثان بزرگ اهل سنت نیز آن را روایت کرده اند، این فایده وجود امام غائب که وجودش امان اهل ارض است و بقای آن وابسته به بقای اوست قابل انکار و تردید نیست.
اما نقض و رد این دلیل نقلی به وقوع جنگها، ویرانی ها، زلزله ها، آتشفشانها، سیلها، طاعونها، وباها و امور دیگر در طول دوازده قرن بلکه چهارده قرن و بلکه در تمام ادوار و اعصار و هر دور و کور، جوابش این است که از این اخبار و احادیث، نفی کلی این حوادث که طبیعت عالم و زمین مقتضی آن است و علاوه سنت الله بر آن جاری شده است، استفاده نمی شود. اینها اموری است که بر حسب نظام مقرر در این عالم طبیعت حدوث آنها طبیعی است و غرض از اینکه امام امان است این نیست که با وجود امام کسی بیمار نمیشود یا جنگی واقع نمیشود یا زلزله و حوادث دیگر اتفاق نمیافتد؛ همۀ این امور در اعصار حضور انبیا و ائمه اتفاق افتاده و بعد از این هم اتفاق خواهد افتاد.
غرض این است که امام وجودش در بقای اهل ارض، مؤثر است و آنگاه که زمین خالی از حجت باشد زمین و نظامات آن به هم میخورد یا عوض می شود
مع ذلک چون اسرار قضا و قدر بر ما معلوم نیست تأثیر وجود امام در منع از بروز همین حوادث طبیعی در مواردی مسلّم است؛ چنان کـه اعـمـال مـردم و خوب و بد در بروز و عدم بروز این حوادث مؤثر است و صدقه و دعا دافع بليات عمومی و خصوصی است؛ حتى استغفار سبب نزول باران و برکات می شود و وجود سالمندان و کودکان و چرندگان نیز مانع از دفع بلا است.
مسئله فايده وجود امام را با این دید ایمانی باید بررسی کرد و در بیان این فایده هم با کسانی که به عالم غیب و قضا و قدر الهی معتقدند حرف میزنیم وجود پیغمبر به صریح قرآن امان از عذاب است؛ وجود قائم مقام او نیز امان است؛ استغفار نیز امان است
«وَمَا كَانَ اللهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِيهِمْ وَمَا كَانَ اللَّهُ
مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ»
📚منبع:
کتاب پاسخ به ده پرسش :پیرامون امامت،خصائص،و اوصاف حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه ص۹۷-۱۰۱/آیت الله صافی گلپایگانی /ناشر:دفتر تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله صافی گلپایگانی/قم۱۳۹۳
#امام_عصر_علیه_السلام
#مهدویت
#پرسشهای_مهدوی
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
هدایة الامة الی معارف الائمه.pdf
24.34M
📗هدایة الأُمّة إلی معارف الأئمة
📝مولف:مرحوم شیخ محمد جواد خراسانی
تعداد صفحات:۸۹۶
زبان:عربی
🔹شامل مباحث:
👈راه های إثبات صانع و پاسخ به شبهات منکرین آن
👈إبطالِ أزلیّتِ عالَم
👈إمتناع إدراک ذات إلهی،حدّ معرفة اللّه
👈نقدی بر کشف و شهود و تجلّی قلبی
👈إثبات تباین تامّ بین خالق و مخلوق و نقد بر حلول و إتّحاد
لینک دانلود مستقیم
#عقائد_کلام
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
اعمال و ادعیه شبهای قدر.pdf
2.1M
📗اعمال و ادعیه لیالی قدر
📝مولف: امین اوحدی
تعداد صفحات:۹۳
زبان:فارسی
🔹توضیح:
مولف محترم در این کتابچه به ذکر ادعیه شب ها و سحرهای ماه مبارک رمضان، اعمال شب های قدر و ادعیه مشترک برای شبهای دهه آخر ماه مبارک رمضان پرداخته است.
لینک دانلود مستقیم
#رمضان
#شب_قدر
#دعا_زیارت
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
⭕️ با دقت بخوانید و برای افراد سست، نسبت به "احیاء شبهای قدر" ارسال کنید!
(آثار و پاداش احیاء در شبهای قدر)
1️⃣ برطرف شدن عذاب:
🔹عنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله أَنَّهُ قَالَ: مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْقَدْرِ حُوِّلَ عَنْهُ الْعَذَابُ إلَى السَّنَةِ الْقَابِلَةِ.
🔸رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: هرکس در شب قدر احیا بگیرد، تا سال بعد عذاب از او برداشته میشود(۱).
2️⃣ آمرزش گناهان:
🔹عنِ الْحَسَنِ بْنِ الْعَبَّاسِ بْنِ الْجَرِيشِ الرَّازِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا علیه السلام عَنْ آبَائِهِ عَنِ الْبَاقِرِ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ علیهم السلام قَالَ: مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْقَدْرِ غُفِرَتْ لَهُ ذُنُوبُهُ وَ لَوْ كَانَتْ ذُنُوبُهُ عَدَدَ نُجُومِ السَّمَاءِ وَ مَثَاقِيلِ الْجِبَالِ وَ مَكَايِيلِ الْبِحَارِ.
🔸حضرت جوادالائمه علیه السلام از پدران گرامیشان از حضرت باقر علیه السلام نقل میکنند که فرمودند: هرکس شب قدر را احیا بگیرد، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند تعداد آنها به تعداد ستارگان آسمان، به وزن کوهها و به مقدار پیمانههای آب از دریا باشد(۲).
🔹قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله: مَنْ قَامَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَاناً وَ احْتِسَاباً غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ.
🔸رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: هركس از روى ايمان و براى رضاى خدا شب قدر را شب زنده دارى و عبادت كند، خداوند خطاهاى گذشتهاش را مىآمرزد(۳).
🔹عنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهأَنَّهُ قَالَ: مَنْ وَافَقَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فَقَامَهَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّر.
🔸حضرت باقر علیه السلام فرمودند: هرکس شب قدر را درک کرد و در آن شب (به عبادت) برخیزد، خداوند گناهان گذشته و آیندهاش را میآمرزد(۴).
🔹قالَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ علیه السلام: مَنِ اغْتَسَلَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ أَحْيَاهَا إِلَى طُلُوعِ الْفَجْرِ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ.
🔸حضرت کاظم علیه السلام فرمودند: هركس شب قدر غسل كند و تا طلوع سپيده، شب زنده دارى كند، از گناهان خود بيرون مىرود(۵).
3️⃣ قرب الهی:
🔹عنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله قَالَ: قَالَ مُوسَى: إلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ، قَالَ: قُرْبِي لِمَنِ اسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ.
🔸رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: موسی به خداوند عرض کرد: خدای من، قرب تو را میخواهم، فرمود: قرب من برای کسی است که شب قدر بیدار باشد(۶).
📜منابع:
۱- بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۴۵
۲- بحارالأنوار، ج۹۸، ص۱۶۸
۳- روضة الواعظين، ج۲، ص۳۴۹
۴- بحارالأنوار، ج۹۷، ص۹
۵- روضة الواعظين، ج۲، ص۳۴۸
۶- بحارالأنوار، ج۹۸،
#شب_قدر
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
🔸تنها راه شناخت خدای تعالی، صراط اهل بیت علیهم السلام است
قَالَ أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ:«إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَوْ شَاءَ لَعَرَّفَ اَلْعِبَادَ نَفْسَهُ وَ لَكِنْ جَعَلَنَا أَبْوَابَهُ وَ صِرَاطَهُ وَ سَبِيلَهُ وَ اَلْوَجْهَ اَلَّذِي يُؤْتَى مِنْهُ فَمَنْ عَدَلَ عَنْ وَلاَيَتِنَا أَوْ فَضَّلَ عَلَيْنَا غَيْرَنَا فَإِنَّهُمْ «عَنِ اَلصِّرٰاطِ لَنٰاكِبُونَ» فَلاَ سَوَاءٌ مَنِ اِعْتَصَمَ اَلنَّاسُ بِهِ وَ لاَ سَوَاءٌ حَيْثُ ذَهَبَ اَلنَّاسُ إِلَى عُيُونٍ كَدِرَةٍ يُفْرَغُ بَعْضُهَا فِي بَعْضٍ وَ ذَهَبَ مَنْ ذَهَبَ إِلَيْنَا إِلَى عُيُونٍ صَافِيَةٍ تَجْرِي بِأَمْرِ رَبِّهَا لاَ نَفَادَ لَهَا وَ لاَ اِنْقِطَاعَ»
آقا امیرالمومنین علیه السلام:
بدرستی که خداوند تبارک و تعالی اگر بخواهد خودش را به بندگان می شناساند اما ما را درها و مسیرها و راه خودش و جهتی قرار داده است که از آن طریق (معرفت خداوند) گرفته شود. پس کسی که از ولایت ما سرپیچی کند یا غير ما را بر ما برتری دهد، بدرستی که از راه درست فرو غلطیده است پس کسانی که مردم به آنان متمسک می شوند با هم برابر نیستند. و برابر نیست آن گاه که مردم به سوی چشمه های گل آلودی که در هم آمیخته می روند و کسی که به سوی ما می آید به سوی چشمه سارانی زلال و پاک می آید که به امر پرودگارشان جاری هستند و هرگز نابودی و پایانی ندارند.
📚منابع:
1️⃣البرهان فی تفسیر القرآن ج۲ ص۵۴۷/سید هاشم بحرانی/ناشر:موسسة البعثة-قسم للدراسات الاسلامیة/قم
2️⃣الکافی ج۱ ص۱۸۴/مرحومکلینی/مصحح:علی اکبر غفاری/ناشر:دارالکتب الاسلامیة/تهران۱۴۰۷
#حدیث
#قرآن_و_عترت_تنها_راه_شناخت_خدا
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
افضلیت علی علیه السلام.pdf
876.7K
📗افضلیت علی علیه السلام
📝مولف: عبدالفتاح عبدالمقصود
تعداد صفحات«
زبان:فارسی
🔹توضیح:
مولف محترم در این کتاب به ویژگی های اخلاقی و معنوی آقا امیرالمومنین علیه السلام از جمله زهد، تقوا، گذشت، سخاوت، دانش، فصاحت و بلاغت، شجاعت و... پرداخته است.
لینک دانلود مستقیم
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#فضائل_اهل_بیت_علیهم_السلام
🌷هزینه دانلود:صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
مداحی _آقای حاج #حسن_جمالی.mp3
15.01M
شب شهادت مولی الموحدین علی علیهالسلام
مداح: مرحوم حاج حسن جمالی
(🌷التماس دعا)
📅 یکشنبه ۵ خرداد ماه ۱۳۹۸
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#بیست_یکم_رمضان
#شب_قدر
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
28.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 دستهی عزای علوی بسمت حرم رضوی
در عصر شهادت حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام)
🔹باسخنرانی:
آیتالله سیدجعفرسیدان حفظه الله
چهارشنبه ۲۳فروردین ۱۴۰۲- ساعت۱۵:۳۰
مکان:
مشهد، چهارراه خسروی، مدرسه حضرت آیتالله العظمی خویی رحمه الله
#ماه_رمضان
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
🔥 دروغ بستن مولوی صوفی به امیرالمومنین علیه السلام و تبرئهی ابن ملجم لعنت الله علیه !!
🔹 مولوی که یکی از بزرگترین شاعر طایفه صوفیه و جبری مذهب هم هست "ابن ملجم ملعون” را آلت حق مىشمارد ، و جنایت او را غیر قابل طعن و ملامت مىداند.!!
مولوی به دروغ از زبان امیرالمؤمنین صلوات الله عليه خطاب به ابن ملجم لعنت الله علیه می نویسد:
هیچ بغضی نیست در جانم ز تو!
زآنکه این را من نمی دانم ز تو
آلت حقی تو فاعل، دست حق!
چون زنم بر آلت حق طعن و دق1⃣
و همچنین در جای دیگر می نویسد:
باز آمد کای علی زودم بکش
تا نبینم آن دم و وقت ترش
من حلالت میکنم خونم بریز
تا نبیند چشم من آن رستخیز
گفتم ار هر ذرهای خونی شود
خنجر اندر کف به قصد تو رود
یک سر مو از تو نتواند برید
چون قلم بر تو چنان خطی کشید
لیک بی غم شو شفیع تو منم!!
خواجه روحم نه مملوک تنم2⃣
🔺 مولوی از زبان امیرالمومنین علیه السلام این چنین افترا و دروغی میسازد و میگوید امیرالمومنین علیه السلام معتقد است ابن ملجم مجبور به کشتن او بوده و آلت حق و دست حق بوده است!! و شک نیست این عقیده جبری مذاهب و صوفیه کفر است.
✅مرحوم ملامحمد طاهر قمي از مشايخ اجازه علامه مجلسي و شیخ حر عاملی رضوان الله عليهم می نویسد:
و دلیل دیگر بر بدی اعتقاد ملای روم این بیت مثنویست:
غم مخور فردا شفیع تو منم
خواجه روحم نه مملوک تنم
این بیت را از زبان حضرت مرتضی علیه السلام گفته و مخاطب به این کلام ابن ملجم [لعنة الله علیه] است.
پس بگمان و زعم ملای روم حضرت مرتضی(علیه السلام) شفيع ابن ملجم خواهد بود و این رأی فاسد و مخالف اجماع اهل بیت است و مخالف روایت مشهوره است که شیعه و سنی در کتابهای خود روایت کرده اند...
دلیل دیگر بر بدی اعتقاد ملای روی این ابیات مثنویست:
هیچ بغضی نیست در جانم زتو
زانکه اینرا من نمیدانم زتو
آلت حقی تو فاعل دست حق
چون زنم من آلت حق طعن ودق
شك نیست که این حکایت محض كذب و افتراست هرگز حضرت رسول الله (ص) بابن ملجم نگفته که تو قاتل على خواهی بود و هرگز على (علیه السلام) باين عدو الله نگفته که بغض تو در دلم نیست.
چرا که این مذهب جبر است و حضرت مرتضی تصریح کرده که جبری کافر و مشرکست.3⃣
مولوی روایتی را از قول امیرالمومنین علیه السلام نقل می کند که پیامبر علیه و آله السلام ماجرای شهادتشان را به ابن ملجم خبر داده و فرمودند که او در ارتکاب آن جنایت مجبور بوده است.
ولی این داستان با کیفیت مذکور در هیچ یک از منابع روایی معتبر یافت نمی شود.
📚 منابع:
1⃣مثنوی معنوی دفتر اول/بخش۱۶۷
2⃣همان بخش۱۷۰
3⃣تحفه الاخیار فی شرح مونس الابرار، ص۱۷۹-۱۸۰-۱۸۱/مولا محمد طاهرقمی/ناشر: کتابفروشی طباطبایی
بر دشمن)
#فرق_ادیان
#تصوف
#شب_قدر
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راه های شناخت امیرالمومنین علیه السلام
سخنران: امام موسی صدر
تهران/۱۳۵۰
#شب_قدر
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
زندگی مهدوی.pdf
1.14M
📗زندگی مهدوی
📝مولف:جواد محدثی
تعداد صفحات:۱۰۰
زبان:فارسی
🔹توضیح:
مولف محترم در این کتاب به بررسی اخلاق فردی، اجتماعی و اوصاف منتظران حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف پرداخته است.
لینک دانلود مستقیم
#امام_عصر_علیه_السلام
#مهدویت
🌷هزینه دانلود:صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
فضائل_امیرالمومنین_علیه_السلام_و_مطاعن_غاصبین_خلافت.pdf
6.21M
📗فضائل امیرالمومنین علیه السلام و مطاعن غاصبین خلافت
📝مولف:حیدر قمی
تعداد صفحات:۳۰۷
زبان:
🔹توضیح:
اولجایتو پس از آنکه به مذهب تشیع گروید از علامه حلی رضوان الله علیه برای حضور در مقر
حکومت دعوت کرد، از او درخواست نمود کتابی برایش بنویسد و در آن ادله عقلی
و نقلی(۸۴ آیه و ۲۷ روایت) شیعه بر امامت بلافصل امیرالمؤمنین را بیان کند. علامه نیز در اجابت سلطان کتاب «نهج الحق و کشف
الصدق» را تألیف و به سلطان هدیه کرد.
علامه حلی رضوان الله علیه پس از اثبات امامت امیرالمومنین علیه السلام و فضائل آن حضرت بخشی از مطاعن خلفای
ثلاثه، معاویه، عایشه و بعضی دیگر از صحابه به آن ضمیمه نمودند.
کتاب حاضر متن و ترجمه بخش فضائل و مطاعن از مسئله پنجم از کتاب نهج
الحق و کشف الصدق علامه حلی است.
لینک دانلود مستقیم
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#فضائل_اهل_بیت_علیهم_السلام
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
🔶ماه رمضان چو بیست و هفتش کَم شد
🔶تاریخ وفات باقر اعلم شد
۲۷ماه رمضان، سالروز عروجِ ملکوتی إحیاگر مذهب حقه تشیّع،مرحوم شیخ الإسلام علامهٔ مجلسی (رضوان الله علیه)
🔴بروح مطهر ایشان سه صلوات و یک حمد قرائت فرمایید
#ماه_رمضان
#علامه_مجلسی
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
🔹علامه مجلسی رضوان الله علیه از نگاه برخی اعلام شیعه
🔸آیت الله خامنه ای:
نظر بنده مرحوم مجلسی یکی از علمای بزرگِ مظلومِ تاریخ ماست. عالم بزرگی است، برای خاطر اینکه از لحاظ علمی، مرد بسیار بلند پایهای است. خبرهی فنِ حدیث است. خبرهی فنِّ رجال است. فقیه است. حدیث فهم است. شما ملاحظه بفرمایید بیانهایی که ایشان در «بحار» دارد، جزو علمیترین حرفهای دینی است که اگر کسی بخواهد روی «بحار» کار کند ده کتاب زبدهی بزرگ، از آن بیرون میآید. یعنی اگر کسی بیانهای مجلسی را بهعنوان حل مشکلات اخبار و بیان اخبار مشکله جمع کند...اولین قرآنِ تفصیلیِ موضوعی را ایشان نوشته و به همان مناسبت، این آیات مفصّله را تفسیر کرده است. همچنین ایشان اوّل کسی است که «نهجالبلاغه» را تقسیم و فصلبندی کرده است. احادیث را ایشان فصلبندی کرده است؛ آن هم یک فصلبندی وسیع. کار مجلسی، واقعاً فوقالعاده است و قابل بیان نیست. اصلاً عظمت کار مجلسی در «بحار» و در کارهای حاشیهایاش در کلمات نمیگنجد...مجلسی سالهای متمادی پنجاه، شصت سال حیات علمی داشته است و باید آن حیات علمی زنده شود
(بیانات در دیدار اساتید دانشگاههاى اصفهان، به مناسبت بزرگداشت علّامه مجلسى در ۱۳۷۲/۳/۲۴)
🔸شیخ محمد حسن نجفی(صاحب جواهر):
علّامه نورى از بعضى از شاگردان صاحب جواهر نقل مىكند كه گفت: استاد ما روزى در مجلس بحث و تدريس خود فرمود: ديشب در عالم رؤيا مجلس عظيم و با شكوهى را ديدم و جماعتى از علماء در آن حضور داشتند و دربانى كنار درب آن مجلس بود، من از او اذن گرفتم و او مرا وارد مجلس نمود، ديدم تمام علماء از متقدمين و متأخرين در آن مجلس جمع بودند و علّامه مجلسى در صدر آن مجلس بود، من در شگفت شدم و از آن دربان سؤال كردم از علّت تقدّم علّامه مجلسى بر ديگران، او در پاسخ گفت: او نزد ائمّه عليه السّلام معروف است(الكنى و الالقاب ج۳ ص۱۵۰)
🔸آیت الله مرعشی نجفی:
من در ميان علماي شيعه تا كنون كسي را مانند علامه مجلسي نديدم كه به تمام آداب شرع از واجب و مستحب، مقيد و عامل باشد و اين تقيد ايشان سبب روي آوردن جامعه خويش به اجراي آداب و سنن گرديد(خدمات علمى و اجتماعى علامه مجلسى ج۱ ص۲۱۱)
🔸محقق اردبیلی:
محمدباقر بن محمدتقي بن مقصود كه خداوند سايه اش را مستدام دارد ـ استاد و شيخ ماست. بزرگ اسلام و مسلمين، خاتم مجتهدين، پيشوا، علامه محقق مدقق، جليل القدر، عظيم الشأن، بلندمرتبه، يگانه دوران و نادره روزگار خويش، شخصيت بسيار موثق، داراي دانشي سرشار و مصنفات بسيار. كار او گواه بزرگي قدر و منزلت و والايي جايگاه اوست. تبحّر وي در دانش هاي عقلي و نقلي و دقّت ديدگاه و درستي رأيش، موثق بودن، امانت داري و عدالت او پرآوازه تر از آن است كه بيان گردد و والاتر از آن كه عبارت پيرامون وي به گردش درآيد. فيض وجود او و پدر بزرگوارش همه را در برگرفته است(اسوه محدثان/ويژه نامه زندگي علامه مجلسي)
🔸آیت الله وحید خراسانی:
علامه مجلسی با بحارش دین و مذهب را زنده کرد. كوچک شمردن زحمات علامه مجلسی در تأليف بحارالانوار، نشانهی جهالت است!
(بیانات در ۱۳۹۷/۲/۴)
🔸آیت الله مکارم شیرازی:
علامه مجلسى در علم و دانش و زهد و تقوا و جامعيت، برتر از آن است كه نياز به معرفى داشته باشد. از افتخارات او همين بس كه دائرة المعارف وسيعى را به نام بحار الانوار را تأليف كرد كه پيش از آن چنين كارى انجام نشده بود(دائرة المعارف فقه مقارن، ج۱ ص۱۲۰)
بحارالانوار که اقیانوس عظیم از روایات اهل بیت علیهم السلام است دلیل روشن بر ابتکار و نوآوری آن محدث بزرگ در علم الحدیث به شمار می آید؛ ارادۀ ایشان بر این بود که در این کتاب، تمام احادیث را اعم از صحیح و ضعیف گردآوری کند و نقادی آن را به کتاب های دیگرش واگذارد، لذا ایشان در کتاب مرآة العقول بسیاری از روایات کافی را از نظر سند مورد بحث قرار می دهد.موشکافی و دقت بسیار فوق العادۀ ایسان در نقادی احادیث کتاب کافی؛ آن کتاب پر اهمیت ستودنی است(بیانات در ۱۳۹۰/۱۲/۲۲)
🔸آیت الله مصباح یزدی:
مرحوم مجلسي رضواناللهعليه چه خدمت عظيمي کرده، و چه سهم بزرگي در گسترش فرهنگ تشيع در ايران داشت؟! من و شما غافليم. ايشان تقريباً تمام معارف شيعه را با قلم خود به زبان فارسي نوشته است. تاريخ انبيا، تاريخ پيغمبر اسلام، تاريخ کربلا و حلية المتقين از جمله آثار ايشان است. کسي که اهتمام کرد تا تمام معارف شيعه را به زبان فارسي درآورد ايشان بود(بيانات در جلسه کانون طلوع در۱۳۹۲/۶/۲۴)
ايشان با عهدهدار شدن مقام شيخالاسلامي فرصت را براي ترويج شيعه غنيمت شمرد و علاوه بر تنظيم بحارالانوار که دايرهالمعارف حديث شيعه است، در تمام بخشهاي معارف، از تاريخ انبيا و اهلبيت گرفته تا آداب و رسوم و مستحبات و آداب زندگي به قلم خود کتابهايي به زبان فارسي نوشت.(بيانات در جلسه شرکتکنندگان در دوره آموزشي کوثر ولايت در ۱۳۹۱/۱۲/۳)
#علامه_مجلسی
@shia_book
✅علامه مجلسی و حفظ تشیع از اسلام مخالفین
🔸 در پایگاه اطلاع رسانی مرحوم آیتالله العظمی صافی گلپایگانی مطلبی تحت عنوان «نقش محدّثان در نجات مردم در عصر غیبت کبری» منتشر شده است.
ایشان با تاکید بر جایگاه والای علامه محمد باقر مجلسی در احیاء علوم و معارف اهلبیت علیهم السلام، حفظ شیعه از تصوف و اسلام مخالفین را مرهون زحمات آن عالم بزرگوار میداند.
🔻تفصیل بیانات ایشان به شرح ذیل است:
«پس از عصر ائمّه (علیهم السلام) همواره حاملان حدیث بودند که میتوانستند سره را از ناسره، و بدعت را از سنّت تشخیص دهند، و مردم را از گمراهیهایی که در نتیجه غور در
فلسفه، و گرایش به عرفان مصطلح، و مکاتبالحادی مطرح میگردید نجات دهند، و بالأخره تا این اواخر، یعنی عصر صفویه (که در آن رسمیت تشیّع تجدید گردید) اعلان میشد بهواسطه عوامل خاصّی که بعد از سلطنت شاهطهماسب اوّل پیش آمد، رفته رفته گرایش به فلسفه، و افکار صوفیانه و مشارب غیر شرعی قوّت گرفت، تا حدی که در اصفهان، خانقاه ها برپا شده، و مثل عالم جلیل آقاحسین خوانساری را به جای القاب اسلامی، به عقل حادیعشر میخواندند، و نهایت ظهور علوم اهلبیت (علیهمالسلام) آن بود که محقق داماد در قالب اصطلاحات فلسفی مطرح میکرد، و خلاصه، زبان اهلبیت (علیهمالسلام)، و احادیث آنها، در غربت افتاده بود،
🔹 که به إذن الله تعالی شخصیتی مثل علامه مجلسی (رحمهالله) ظاهر شد، و حدیث را دوباره چنان احیاء و مطرح کرد که احادیث اهلبیت (علیهمالسلام) را نه فقط در مدارس و در معرض توجّه و دقّت علما قرار داد، بلکه شاید خانهای در بلاد ایران نماند که از خواندن کتاب بهره نداشته باشد، مگر آنکه احادیث اهلبیت (علیهمالسلام) به صورتی و زیر عنوانی، در آن وارد شد.
🔹خانقاههای اصفهان، همه تعطیل شد و افکار متصوفه از میان رفت و زبان حدیث و استدلال به ظواهر قرآن و احادیث و زبان ائمّه معصومین (علیهمالسلام)، زبان علماء و حوزهها شد.
🔹بدون شکّ، باید گفت: ظهور علامه مجلسی در آن عصر، موجب بازگشت تشیع به عصر ائمّه (علیهمالسلام) و اصحاب آنها، امثال زرارة بن اعین ها، و محمد بن مسلم ها، و صاحبان اصول گردید.
🔹نمیخواهم بگویم عصر قبل از آن، همانند عصر ائمّه (علیهمالسلام) نبود، ولی این را هم نمیتوانم بگویم که همانند عصر آنان بود، زیرا اصطلاحات و الفاظ اسلامی کم و بیش عوض شده بود و بحث درس و تألیف و تصنیف چنان که باید، بر محور قرآن و سنت و احادیث اهلبیت (علیهمالسلام) دور نمیزد.
🔹هر طور بود و هر گونه بود، به ظاهر اگر مجلسی (رحمهالله) ظهور نکرده بود، و وضع حوزهها به آنگونه که داشت، جلو میرفت، شریعت ارسطویی و اسلام ابنسینایی و صدرایی و ابنعربی پابرجا میشد، و خدا میداند که باب تأویل و توجیه آیات و احادیث، و حمل آنها با تکلّف بر بیانی خاصّ تا کجا گسترده میگشت!
🔹این علامه مجلسی بود که حوزه ها را به معارف اصیل دین، و تشیّع بازگرداند، و قرآن و سنّت را مافوق همه مکتبها قرار داد. شکر الله سعیه وجزاه الله عن هذا الدّین والکتاب والسنّه خیر جزاء المحسنین.»
منبع: سایت معظم له
#علامه_مجلسی
#فرق_ادیان
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
جلاء العیون.pdf
32.75M
📗کتاب جلاء العیون
📝مولف:علامه محمد باقر مجلسی
زبان:فارسی
تعداد صفحه: ۱۰۸۹
🔹توضیح:
این کتاب درباره تاریخ زندگانی چهارده معصوم(علیهم السلام) است که در چهارده باب نگاشته شده و هر باب شامل فصول متعددی است.
جلاء العیون با توجه به نگرش مؤلف آن کتابی اعتقادی - کلامی نیز قلمداد می گردد.
لینک دانلود مستقیم
#فضائل_اهل_بیت_علیهم_السلام
#تاریخ
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
هدایت شده از آیت الله بحرالعلوم میردامادی
29.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ احترام به طلبه
🟩 سلسله مباحث عرفان عترت علیهمالسلام
🌙 رمضان المبارک ۱۴۴۴ ه.ق (شماره ۱۳)
#کلیپ_تصویری
{ @AyatollahBahrololom }
درسنامه فقهی زکات فطره.pdf
4.35M
📗درسنامه فقهی زکات فطره
📝مولف:جمعی از نویسندگان
تعداد صفحات:۴۱
زبان:فارسی
توضیح:
در این کتابچه به
👈شرایط وجوب زکات فطره
👈زمان وجوب و پرداخت
👈کسانی که پرداخت زکات فطریه آنها واجب است
👈جنس و مقدار زکات فطره
👈موارد مصرف فطریه
و مسائل مرتبط به آنها پرداخته شده است
لینک دانلود مستقیم
#ماه_رمضان
#عید_فطر
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
🔸این ذکر را آخرین جمعه ماه مبارک رمضان بگو...
«بِإِسْنَادِهِ إِلَى جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ اَلْأَنْصَارِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فِي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَلَمَّا بَصُرَ بِي قَالَ لِي يَا جَابِرُ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَوَدِّعْهُ وَ قُلِ اَللَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْهُ آخِرَ اَلْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إِيَّاهُ فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لاَ تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً فَإِنَّهُ مَنْ قَالَ ذَلِكَ ظَفِرَ بِإِحْدَى اَلْحُسْنَيَيْنِ إِمَّا بِبُلُوغِ شَهْرِ رَمَضَانَ مِنْ قَابِلٍ وَ إِمَّا بِغُفْرَانِ اَللَّهِ وَ رَحِمَتِهِ»
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به جابر بن عبدالله انصاری فرمودند:
همانا کسی که این ذکر را بگوید، یکی از این دو نتیجه نیکو شامل حالش خواهد شد:
۱- یا ماه رمضان سال بعد را درک میکند،
۲- یا به غفران الهی و رحمتش میرسد.
🌙اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِيَامِنَا إيَّاهُ، فَإنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِي مَرْحُوماً وَ لَا تَجْعَلْنِي مَحْرُوماً
#ماه_رمضان
#حدیث
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
عیدسعید فطر بررسی نکات،آداب و اهداف در آیینه روايات ائمه معصومین.pdf
2.66M
📗عیدسعید فطر بررسی نکات، آداب و اهداف در آیینه روايات ائمه معصومین
📝مولف: ستاد اقامه نماز
تعداد صفحات:۲۱
لینک دانلود مستقیم
#عید_فطر
🌷هزینه دانلود:صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
مائة مسألة مهمة حول الشيعة.pdf
10.14M
📗کتاب : مائة مسئلة مهمة حول الشيعة
📝مولف : السيد مهدي السويج
زبان:عربی
تعداد صفحات:۳۵۹
🔹توضیح:
مولف محترم در این کتاب با استفاده از منابع اصیل شیعی و بعضاً سنی به بررسی و پاسخ از صد شبهه ای که به شیعه شده است می پردازد.
لینک دانلود مستقیم
#ردشبهات
🌷هزینه دانلود: صلوات
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d