✳️ شفاف سازی در مورد آنچه شورای نگهبان درباره FATF تایید کرد!
🔸برخی رسانهها پس از تائید نهایی لایحه قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم توسط شورای نگهبان ، جریان سازی وسیعی انجام دادند تا زمینه لازم برای تصویب سه لایحه دیگر درخواستی FATF فراهم کنند.
•┈••✾••┈•
💠 #رهبران_شیعه
🔰 @shia_leaders
http://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1
رَهبـرانِ شیـعِه (کانون ولائیون بصیرت افزا)
✳️ شفاف سازی در مورد آنچه شورای نگهبان درباره FATF تایید کرد! 🔸برخی رسانهها پس از تائید نهایی لای
🔹دیروز صبح عباسعلی کدخدایی،سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود از تاییدلایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم که یکی از لوایح چهارگانه درخواستی کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) از ایران بود، در شورای نگهبان خبر داد.
🔹چند ساعت بعد از برگزاری این نشست هم خبر ابلاغ این قانون به وزارتخانه ها توسط حسن روحانی، رئیس جمهور منتشر شد.
👈* ذوق زدگی رسانههای حامی دولت و زمینهسازی برای تصویب سه لایحه دیگر
🔹رسانههای حامی دولت، با برجسته نمودن این خبر سعی کردند زمینه لازم برای تصویب سه لایحه دیگر درخواستی FATF را فراهم کنند. به عنوان مثال، روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «گام نخست برای خروج از حصر بانکی» که تیتر اول امروز این روزنامه بود، نوشت: «قانون جدید که به تصویب شورای نگهبان رسیده است، دیگر بهانهای برای مخالفت منتقدان باز نمیگذارد. پیش بینی میشود در هفته آینده سر نوشت سه لایحه دیگر دولت یعنی لایحه اصلاح مبارزه با قانون پولشوئی، لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم و لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو، مشخص شود.
🔸تصویب کامل این لوایح میتواند به خروج نظام بانکی ایران از حصر پولی و مالی منجر شود و ارتباط دوباره بانکهای ایرانی با بانکهای جهانی را به دنبال داشته باشد».
🔸همچنین روزنامه اعتماد با انتشار گزارشی با عنوان «نیمی از راه FATF» نوشت: «حال باید ببینیم باتوجه به مذاکرات صورت گرفته در جلسات سران سه قوه درباره اهمیت پیوستن به FATF و خروج از لیست سیاه این گروه ویژه اقدام مالی، تایید دومین لایحه از لوایح چهارگانه نشانی است از همراهی بیشتر شورای نگهبان برای هموار کردن تحقق این مهم یا در ادامه همچنان باید منتظر ناهمواریها در این مسیر باشیم». روزنامه آرمان نیز در تیتری با عنوان«چراغ سبز به حل بحران»، اقدام شورای نگهبان را امیدوار کننده خواند.
🔹اقدامات جریانات حامی دولت را میتوان زمینه سازی برای تسریع در تصویب سه لایحه دیگر درخواستی FATF و به طور ویژه، لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم خواند زیرا به گفته کمال دهقانی فیروزآبادی، نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این کمیسیون هفته آینده وارد بررسی مجدد این لایحه میشود. گفتنی است مجلس در جلسه علنی 20 خردادماه بررسی لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را با هدف مشخص شدن نتایج مذاکرات ایران و اروپا پیرامون حفظ برجام بدون آمریکا، به مدت 2 ماه مسکوت گذاشت.
•┈••✾••┈•
💠 #رهبران_شیعه
🔰 @shia_leaders
http://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1
رَهبـرانِ شیـعِه (کانون ولائیون بصیرت افزا)
🔹دیروز صبح عباسعلی کدخدایی،سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود از تاییدلایحه اصلاح قانون مبارزه با
🔹اما داستان لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم چه بود و چه ارتباطی بین تایید این لایحه با تایید سه لایحه دیگر درخواستی FATF وجود دارد؟
👈پیامدهای منفی اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم
🔸کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) در تیرماه سال 95، از قبول یک «برنامه اقدام» از جانب ایران خبر داد. در بخشی از این برنامه اقدام 42 بندی، ایران را متعهد مینمود تا ایجاد و اصلاح زیرساختهای حقوقی و قانونی را دستور کار خود قرار دهد.
🔹بر این اساس دولت، 4 لایحه مجزا به مجلس فرستاد. این 4 لایحه عبارت بودند از:
1⃣ لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم که آبان ماه 96 به مجلس ارسال شد،
2⃣ لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشوئی که آذرماه پارسال به مجلس ارسال گردید،
3⃣ لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو که تیرماه 95 به مجلس ارسال شد
4⃣ لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (TF) که آذرماه پارسال به مجلس ارسال گردید.
FATF، در زمینه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم از ایران خواسته بود که تبصره 2 ماده 1 قانون مصوب سال 94 را حذف نماید. در این تبصره آمده بود:
🔸 «اعمالی که افراد، ملتها یا گروهها یا سازمان های آزادی بخش برای مقابله با اموری از قبیل سلطه، اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی انجام می دهند، از مصادیق اقدامات تروریستی موضوع این قانون نمی باشد. تعیین مصادیق گروهها و سازمان های مشمول این تبصره برعهده شورای عالی امنیت ملی است».
🔹به همین دلیل، دولت هم در لایحه ارسالی خود به مجلس، این تبصره را حذف کرده بود. این در حالی بود که با حذف این تبصره، زمینه پذیرش تعریف تروریسم که از جانب سازمانهای بین المللی همچون FATF ارائه میشود، آماده میشد و نهایتا کشور مجبور میشد که قرائت کشورهای غربی از تعریف تروریسم را قبول کند. پیامد این قضیه، این بود که ایران، مجبور می شد متحدین منطقهای خود همچون حزب الله لبنان را به عنوان تروریسم شناسایی کند و در نتیجه، تداوم حمایت کشورمان از این گروه ها، بسیار سخت تر و پرهزینه تر بشود. با مراجعه به گزارشات دورهای FATF در رابطه با پولشوئی و تروریسم، احتمال این موضوع بیشتر تقویت میشد زیرا مثلا در گزارش FATF در اکتبر 2015 با عنوان «خطرات در حال ظهور تامین مالی تروریسم» (Emerging Terrorist Financing Risks) و همچنین گزارش این گروه در اکتبر 2016 با عنوان «تامین مالی تروریسم در غرب و مرکز آفریقا» (Terrorist Financing in West and Central Africa)، حزب الله لبنان صراحتا به فعالیت در زمینه پولشویی متهم شده بود.
🔹اما مجلس با این خواسته دولت مخالفت و یک تبصره جدید جایگزین این تبصره حذف شده کرد. در مصوبه مجلس آمده است: «تعیین مصادیق اعمال، افراد و گروهها و سازمانهای تروریستی این قانون، با لحاظ اصل 154 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با تاکید بر حق افراد، ملتها، گروهها و یا سازمانهای آزادی بخش با هدف مقابله با سلطه و اشغال خارجی و استعمار و نژادپرستی، بر عهده شورای عالی امنیت ملی است». هرچند که همین مصوبه مجلس نیز صراحت لازم برای مستثنی کردن گروهها و نهضتهای آزادی بخش از شمول جرم تامین مالی تروریسم را نداشت اما یک گام روبه رو جلو نسبت به خواسته FATF و اقدام دولت بود. این مصوبه مجلس در قالب لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» به شورای نگهبان ارسال شد و نهایتا به تصویب رسید.
🔸به عبارت دقیقتر آنچه از تایید شورای نگهبان گذشته است نه متن پیشنهادی دولت در مورد یکی از لوایح و نه خواسته مستقیم FATF بوده است. نه حتی به مهمترین بخشهای لوایح چهارگانه یعنی دو لایحه پالرمو و FATF پرداخته شده است.
👈آنچه از تایید شورای نگهبان گذشته است در واقع لایحه تغییر شکل یافته دولت و آن هم کماهمیتترین لایحه از میان لوایح چهارگانه بوده است. چنانکه این مصوبه به آنچه رهبر معظم انقلاب پیش از این درباره تصویب قوانین داخلی به جای پیوستن به معاهدات الزامآور خارجی درباره موضوعات حساس اشاره کرده بودند نزدیکتر است.
•┈••✾••┈•
💠 #رهبران_شیعه
🔰 @shia_leaders
http://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1
تحليل سياسي.mp3
6.06M
💠 مشکل اصلی ما کجاست؟ چرا با استیضاح و استعفای روحانی مخالفیم؟
#چگونه_تحلیلگر_سیاسی_شویم؟
✅ مصطفی امینی
•┈••✾••┈•
💠 #رهبران_شیعه
🔰 @shia_leaders
http://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1
رَهبـرانِ شیـعِه (کانون ولائیون بصیرت افزا)
✳️ روحانی رفوزه کلاس درس غربگرایان و بحران طلبان 🔹«عبدا... ناصری»، فعال بحران طلب و عضو شورای مشور
🔹"متوسط و میانگین نمره عملکردی #روحانی از سوی نخبگان و کنشگران #سیاسی جامعه رأی خود متوسط ۱۵ بوده اما اکنون در بسیاری از زمینهها نمره وی و ارزیابی کنشگران و نخبگان به نمره لب مرز رسیده و تازه در برخی از عرصهها نیز نمره مردودی گرفته از جمله مدیریت بحران ارز و افکار عمومی و جامعه پس از تحولات اخیر.»
👈او در ادامه تصریح میکند:
🔸اگر آقای روحانی در این چارچوب جدی عمل نکند و هماهنگ با گفتمان انتخاباتی خود یا گفتمان اصلاحات پیش نرود حتما در ۱۴۰۰ و پایان ۸ سال شرایطی به مراتب سختتر و پر مسالهتر از آقای #احمدینژاد پیدا خواهد کرد. آقای روحانی حتی اگر به فکر ظرفیت اصلاحطلبی برای انتخابات آینده نباشد، باید برای آینده سیاسی و اجتماعی خود به طور جدی فکر کند.
🔹*برخی تحلیلگران #اصولگرا از جمله مرحوم حسن #شایانفر ،مدیر دفتر پژوهشهای #کیهان، از سالها قبل تأکید کرده بودند که صدای «عبور از روحانی» یک روز شنیده خواهد شد.
🔸دقت شود که مرحوم شایانفر در زمانی این حرف را زده بود که اصلاحطلبان میگفتند ما «فدائیان روحانی» هستیم، تمام کارهای روحانی قانونیست، او از خود ما هم بهتر عمل کرده و ما تضمین روحانی هستیم.
🔹البته مشخص نیست که آقای روحانی و اعضای ستاد دولت که روزگاری دلخوش به « #تَکرار_میکنم » #لیدر_اصلاحات بودند، فکرش را میکردند که روزی نمره مردودی و احتمالاً رفوزگی آنها نیز اعلام شود یا نه!؟ اما هرچه هست به نظر نمیرسد که اظهارات ناصری و صحبتهای مشابه کسانی دیگر در ستاد اصلاحات؛ پایان ماجرا باشد.
🔹به سخن دیگر اینکه روحانی روزهای سختتری را هم با بحران طلبان در پیش رو دارد زیرا چپها هرگز قصد ندارند با #کارنامه_روحانی که به نام آنها نوشته شده در انتخاباتهای ۹۸ و ۱۴۰۰ گام بگذارند.
🔹اظهارات عجیب این روزهای چهرههای چپ مبنی بر #رفوزگی روحانی و یا عدم وابستگی آنها به روحانی از روز اول! اما در حالیست که برخی معتقدند هیچکدام از این رفتارها نخواهد توانست منجر به جدایی این دو جریان سیاسی در ذهن مردم و در ساحت #افکار_عمومی شود.
🔸از نظر مردم، مسببالاسباب وضع موجود، بیش از روحانی، بحران طلبان هستند و این کارنامه افت کرده، تا ابد در سجلّ چپ ایرانی غربگرا حک خواهد بود.
🔹گفتنیست، یکی از فعالان اصلاحطلب به تازگی گفته است: امروز من هر کجا که میروم مردم میخواهند من را #سنگسار و تکهپاره کنند که تو – و امثال تو- باعث شدی که ما به آقای روحانی رأی بدهیم.
⭕️انتهای پیام
•┈••✾••┈•
💠 #رهبران_شیعه
🔰 @shia_leaders
http://eitaa.com/joinchat/1155334144Cf760c8fad1
رَهبـرانِ شیـعِه (کانون ولائیون بصیرت افزا)
✳️ روحانی رفوزه کلاس درس غربگرایان و بحران طلبان 🔹«عبدا... ناصری»، فعال بحران طلب و عضو شورای مشور
♻️ در این رابطه بخوانید🔰
🔄 https://eitaa.com/shia_leaders/3290
🔄 https://eitaa.com/shia_leaders/2433
🔄 https://eitaa.com/shia_leaders/2277
🔄 https://eitaa.com/shia_leaders/1948