May 11
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
🔮 ما بر آنیم که الگوی جدیدی از تبلیغ بینالملل تشیع ارائه دهیم...
🌎 تبلیغ جهانی اسلام همزمان با ظهور اسلام آغاز شد، لکن نشر حقایق و معارف اسلامی همواره با مشکلات و محدودیتهایی همراه بوده است.
🌎 در سدههای اخیر، مبلغان شیعی همواره تلاش خود را برای نشر معارف قرآن و اهل بیت و تقویت جوامع شیعی بهکار گرفتهاند، اما بیشک این تلاشها همانند دیگر فعالیتهای بشری به آسیبشناسی و بهروزرسانی قالبها و روشها نیازمند است.
🌎 مؤسسه اطلس جامعه شیعی در سال ۱۳۹۹ توسط جمعی از طلاب حوزه علمیه قم بهعنوان یک نهاد مستقل تأسیس شد. در ماههای منتهی به تأسیس، ما ضمن بررسی مناطق مختلف جهان، پژوهش درباره مراکز شیعی سرتاسر جهان و گفتگو و مشورت با بیش از صد چهره فعال در سطوح مختلف مدیریتی و تبلیغی، به آسیبشناسی تبلیغ بینالملل پرداختیم.
🌕 نتیجه این پژوهشها این بود که مهمترین علل ناکارآمدی تبلیغ بینالملل سه چیز است:
🔻 عدم ثبت تجارب مبلغان و بیتوجهی به آنها در تصمیمسازیها و برنامهریزیها؛
🔻 عدم تناسب فعالیتهای تبلیغی با نیازهای جوامع هدف؛
🔻 عدم توجه به آمارهای جمعیتی، پراکندگیهای قومی-مذهبی و دهها شاخص دیگر برای مدیریت بهینه منابع.
🔮 در گام بعد، پروژههایی را برای رفع این کاستیها، تسهیل ارتباط شیعیان و مراکز شیعی با یکدیگر، افزایش کیفیت تبلیغ بینالملل تشیع و روزآمدسازی ذهنیت فعالان این حوزه تعریف کردیم و بر آن شدیم تا با همکاری فعالان حوزه بینالملل (فرهیختگان حوزوی و غیرحوزوی) این پروژهها را بهپیش ببریم.
🌐 وبسایت ما
👈مؤسسه اطلس شيعه
💐با عرض خالصترین تحیتها به ساحت قدس منجی عالم بشریت، حضرت مولی الموالی، حجتبنالحسن ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء،
و با سلام به پیشگاه شما مخاطبان عزیز💐
بدین وسیله آغاز فعالیت مؤسسه اطلس جامعه شیعی در بستر پیامرسان ایتا را اعلان مینماییم.
🔅الهی چنان کُن سرانجامِ کار
🔅تو خشنود باشی و ما رستگار
👈مؤسسه اطلس شيعه
✳️ آنچه در کانال خواهد آمد...
🔺اطلاعاتی درباره پروژههای مؤسسه، اهداف و روند پیشرفت آنها؛
🔺نکتههایی از سیره تبلیغی بزرگان و نامداران تبلیغ تشیع در کشورهای غیراسلامی؛
🔺اطلاعات لازم درباره دورههای آموزشی و تربیتی مؤسسه، زمان و شرایط ثبتنام و مزایای آنها؛
🔺اطلاعاتی درباره مراکز شیعی و شیعیان در اقصینقاط جهان؛
🔺اطلاعاتی درباره دورههای شیعهشناسی در دانشگاههای و آکادمیهای کشورها؛
🔺و...
👈مؤسسه اطلس شيعه
🔰آیتالله بروجرودی؛ احیاگر تبلیغ منسجم و ساختارمند در کشورهای غیراسلامی در جهان معاصر (۱)
🔅از اقدامات بزرگ آیتالله بروجردی، اعزام نمایندگان ثابت و دائمی به برخی کشورهای جهان، برای رسیدگی به امور شیعیان و پاسخگویی به مسائل شرعی آنان بود.
🔅مراجع سلف به این نوع اقدامات توجه چندانی نمیکردند؛ مثلاً گرچه آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی نمایندگانی را به مناطق شیعهنشین هندوستان، مَسقط و زنگبار گسیل داشت، اما اعزام آنان موقت و به مناسبتهای خاص بود، درحالیکه برنامههای آیتالله بروجردی بلندمدت و ساختاری بود. هرچند ایشان در محیطی سنتی و مذهبی رشد و نمو یافته بود، فردی باتدبیر و آگاه از مسائل جهانی بود و این خصوصیت، از وی شخصیتی واقعبین و آیندهنگر ساخته بود. او آیندۀ مذهب تشیع و حوزۀ علمیه را در تعامل با مناسبات جهانی تعریف میکرد.
🔅وی بهخوبی بر این نکته واقف بود که لازمۀ ارتباط و تماس با سایر ملل جهان، مجهز شدن به ابزار، علوم و زبان ملل است، و برای این منظور طلاب سطوح عالی را به یادگیری زبان و دانشهای روز در کنار دروس حوزوی تشویق میکرد.
🔅گروهی از طلاب حوزۀ علمیۀ قم، به تشویق آیتالله بروجردی تعطیلات چندین تابستان را برای تحصیل دروس غیرحوزوی و زبان انگلیسی در تهران سپری میکردهاند.
🔅علامه کرباسچیان، از نوگرایان عرصۀ آموزش دینی که با تأسیس «مدرسۀ علوی» و آموزش برخی رشتههای علمی از پیشگامان این حوزه بود، ارتباطی تنگاتنگ با آیتالله بروجردی داشت و از آموزش طلاب در مدرسهاش استقبال میکرد.
#افاده_تبلیغی
👈مؤسسه اطلس شيعه
✳️ پروژههای اطلس
🔰تاریخ شفاهی تبلیغ بینالملل
🔸دستاندرکاران مؤسسه اطلس جامعه شیعی، از سال 1397 با انگیزه رسیدن به بینشی صحیح از فضای تبلیغ و نشر جهانی معارف اهل البیت، تا کنون با بیش از 200 چهره شناخته شده در این حوزه به گفتوگو نشستهاند.
🔹از مهمترین یافتههای این جلسات این بود که تجارب ارزشمند چهرههای شاخص و اثرگذار عرصه تبلیغ جهانی تاکنون بهصورت تخصصی و مدون، ثبت و ضبط نشده است.
🔸در ادامه با انجام پژوهشهایی پیرامون روشهای روز تجربهنگاری و تاریخ شفاهی، بر آن شدیم تا به تفکیک مناطقی که مبلغان بینالملل در آن حضور داشتهاند، در قالب مصاحبههای تصویری و صوتی، تجارب و گزارشهای چهرههای پیشکسوت در این عرصه را جمعآوری کنیم.
🔹از اقتضائات تاریخنگاری این است که مصاحبهکنندگان، بدون درنظر گرفتن چارچوبهای فکری و عقیدتی و سیاسی خود، با شخصیتهای گوناگون به مصاحبه بنشیند، و درنهایت بدون اعمال سلیقه و با امانتداری، دیدگاههای مصاحبهشونده را ارائه کنند.
🔸مؤسسه اطلس جامعه شیعی، با در نظر داشتن ملاحظات اخلاقی و حرفهای و کسب رضایت مصاحبه شونده، نسبت به انتشار محتوای جلسات تاریخ شفاهی جهت مخاطب عام، یا برای گروه خاصی از مخاطبان، به صورت صوتی، تصویری یا مکتوب اقدام خواهد کرد،تا به اندازه خود بتواند با انتقال تجریبات نسلهای گذشته به مبلغین و کنشگران تازه نفس و آیندگان، قدمی در راه افزایش بینش و مهارتهای آنان برداشته و از تکرار اشتباهات جلوگيری نماید.
#پروژههای_ما
👈مؤسسه اطلس شيعه