اکنون قوی ترم بخاطر لحظات سختم،
عاقل ترم بخاطر اشتباهاتم
و شادترم بخاطر تجربه های اندوهناکم.
#انگیزشی
@shkhes_bors
زیباترین قسم سهراب سپهری:
به حباب نگران لب یک رود قسم، و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت،
غصه هم میگذرد،
آنچنانی که فقط خاطره ای خواهدماند..
لحظه ها عریانند.
به تن لحظه خود،جامه اندوه مـپوشان هرگز...!!
زندگی ذره كاهیست،
كه كوهش كردیم،
زندگی نام نکویی ست،
كه خارش كردیم،
زندگی نیست بجز نم نم باران بهار،
زندگی نیست بجزدیدن یار
زندگی نیست بجزعشق،
بجزحرف محبت به كسی،
ورنه هرخاروخسی،
زندگی كرده بسی،
زندگی تجربه تلخ فراوان دارد، دوسه تاكوچه وپس كوچه واندازه یک عمر بیابان دارد.
ما چه کردیم و چه خواهیم کرد در این فرصت کم ...
@shkhes_bors
در پایان بازار معاملات این هفته بازار سهام، ارزش سهام عدالت 530 هزار تومانی به 15 میلیون و 55 هزار تومان رسید و با این حساب ارزش 60 درصد سهام عدالت قابل فروش به 9 میلیون و 22 هزار تومان و ارزش 30 درصد سهام عدالت قابل فروش هم به 4.5 میلیون تومان رسید.
درباره برگههای سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز ارزش آن به حدود 30 میلیون تومان رسید که 60 درصد آن معادل 18 میلیون و 30 درصد آن معادل 9 میلیون تومان میشود.
@shkhes_bors
#خبرهای_موثر
📌 الزام سهامداران عمده به بازارگردانی سهام/ لغو ممنوعیت سرمایه گذاری بانک ها در بورس/ سرمایه گذاری بلند مدت صندوق توسعه ملی در بورس
در جلسه امروز شورای عالی بورس، آیین نامه پیشنهادی حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهام داران و سرمایه گذاران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار: مواد این آیین نامه بر ضرورت مشارکت سهام داران عمده در معاملات سهام تاکید می کند.
دکتر حسن قالیباف اصل ادامه داد: به موجب مفاد این آیین نامه، ضمانت اجرایی و اختیارات لازم به سازمان بورس و اوراق بهادار در جهت الزام سهام داران عمده به انجام عملیات بازارسازی و بازارگردانی تفویض شد. همچنین منع مشارکت بانک ها در رابطه با مفاد ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، استثنا شد و بانک ها مجاز به سرمایه گذاری در بازار سرمایه خواهند بود. در عین حال، نقش بانک ها در تاسیس نهادهای مالی در بورس تقویت می شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: با تصویب و ابلاغ این آیین نامه موضوع صیانت از بازار سرمایه طراحی و اجرایی شدن ابزارهایی مانند سهام خزانه و اوراق تبعی یعنی بیمه سهام با سهولت بیشتری صورت می گیرد.
دکتر قالیباف، تکلیف وظیفه پیگیری وصول منابع حاصل از یک درصد صندوق توسعه ملی به سازمان بورس را از دیگر مصوبات شورای عالی بورس عنوان کرد و افزود: صندوق توسعه ملی مکلف است یک درصد از منابع سالانه خود را (از سال ۱۳۹۴ به بعد) به ازای هر سال ، نزد بانک عامل در صندوق تثبیت بازار سرمایه به صورت بلندمدت (حداقل ۲۰ ساله) سپرده گذاری کند.
سخنگوی سازمان بورس در پایان تاکید کرد: مصوبات امروز شورای عالی بورس، یک گام بزرگ در جهت تقویت، توسعه و تعمیق بازار سرمایه، کاهش ریسک ، افزایش نقدشوندگی، اطمینان بخشی و تکمیل ابزارهای بازارسرمایه به شمار می رود./ سنا
@shkhes_bors
📍نتایج جلسه امروز شورای عالی بورس اعلام شد
✔️ الزام سهامداران عمده به بازارگردانی سهام
✔️لغو ممنوعیت سرمایه گذاری بانک ها در بورس
✔️سرمایه گذاری بلند مدت صندوق توسعه ملی در بورس
🔸حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس اوراق بهادار:
✔️در جلسه امروز شورای عالی بورس، آیین نامه پیشنهادی حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهام داران و سرمایه گذاران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
✔️مواد این آیین نامه بر ضرورت مشارکت سهام داران عمده در معاملات سهام تاکید می کند.
✔️ به موجب مفاد این آیین نامه، ضمانت اجرایی و اختیارات لازم به سازمان بورس و اوراق بهادار در جهت الزام سهام داران عمده به انجام عملیات بازارسازی و بازارگردانی تفویض شد. همچنین منع مشارکت بانک ها در رابطه با مفاد ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، استثنا شد و بانک ها مجاز به سرمایه گذاری در بازار سرمایه خواهند بود. در عین حال، نقش بانک ها در تاسیس نهادهای مالی در بورس تقویت می شود.
✔️ با تصویب و ابلاغ این آیین نامه موضوع صیانت از بازار سرمایه طراحی و اجرایی شدن ابزارهایی مانند سهام خزانه و اوراق تبعی یعنی بیمه سهام با سهولت بیشتری صورت می گیرد.
✔️صندوق توسعه ملی مکلف است یک درصد از منابع سالانه خود را (از سال ۱۳۹۴ به بعد) به ازای هر سال ، نزد بانک عامل در صندوق تثبیت بازار سرمایه به صورت بلندمدت (حداقل ۲۰ ساله) سپرده گذاری کند.
✔️مصوبات امروز شورای عالی بورس، یک گام بزرگ در جهت تقویت، توسعه و تعمیق بازار سرمایه، کاهش ریسک ، افزایش نقدشوندگی، اطمینان بخشی و تکمیل ابزارهای بازارسرمایه به شمار می رود./ سنا
@shkhes_bors
#تحلیل_درخواستی
#وخارزم
حمایتش رو از دست داده
حمایت بعدی در محدوده 1000
با توجه به اخبار، احتمال برگشت وجود داره
در صورت برگشت، اهداف مشخصه
تحلیل شخصی است و ملاک تصمیم گیری با خود شماست
@shkhes_bors
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیش بینی زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد افشاء الف خودروسازان :
ایران خودرو و سایپا قطعا با ۱۰ الی ۱۵ درصد #مثبت بازگشایی میشوند.
@shkhes_bors
*توصیه مهم به کسانی که در #بورس ضرر کردند
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برای کاهش افت بازار به بازارگردانها و نهادهای مالی بزرگ اجبار میکنیم تا به کمک بازار بیایند
حسن قالیباف در حاشیه جلسه وزیر اقتصاد با فعالان بازار سرمایه افزود: سازمان بورس اقداماتی از جمله، بازارگردانی در بازار را انجام خواهد داد و به سهامداران و نهادهای مالی بزرگ اجبار میکنیم که وارد بازار شوند، زیرا اگر افتی در بازار صورت گیرد، بازارگردانها میتواند جلوی افت را بگیرند یا کاهش دهند.
وی اضافه کرد: بازارگردان در بازار وجود دارد، اما سایزشان برای بازار فعلی ما کوچک است، اما قرار است بازارگردانها دائم در بازار حضور داشته باشند تا نقدشوندگی سهام تضمین شودرئیس سازمان بورس ادامه داد: یکی از اقدامات دیگر سازمان بورس، انتشار اوراق تبعی است که این اوراق ابزار اطمینان بخشی در بازار سرمایه است و در این رابطه، برخی از شرکتها اعلام آمادگی کردهاند.
قالیباف گفت: قیمتها در بازار سرمایه نوسان دارد و هر کسی که وارد بازار میشود، باید ریسک بازار را بپذیرد.
وی افزود: افرادی که قیمت #سهامشان پایین آمده، #صبر کنند تا به سود برسند و مردم باید سواد مالی و رفتاری را قبل از ورود به بازار فراگرفته باشند.
رئیس سازمان بورس گفت: افرادی که آشنایی به بازار ندارند، باید به سراغ صندوقهای سرمایهگذاری بروند، زیرا این صندوقها ریسک کمتری دارد.
وی درباره استقبال مردم از صندوق پالایش یکم افزود: تا به امروز بدون احتساب پذیرهنویسی بانکها حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
@shkhes_bors
مجمع عمومی چیست؟
مجمع عمومی شرکت سهامی، از اجتماع صاحبان سهام تشکیل میشود. مقررات مربوط به حضور عده لازم برای تشکیل مجمع عمومی و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامه شرکت معین خواهد شد، مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاصی برای آن مقرر شده باشد. براساس قانون تجارت، مجامع عمومی شرکتهای سهامی به ترتیب عبارتند از:
مجمع عمومی مؤسس
مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی فوقالعاده
مجمع عمومی چیست و انواع آن کدام است؟
آیا میتوان مجمع عمومی عادی را در غیر مواعد سالیانه دعوت نمود؟
هیأت مدیره و همچنین بازرس میتوانند در مواقع مقتضی، مجمع عمومی عادی را به طور فوقالعاده دعوت نمایند. در این صورت دستور جلسه مجمع باید در آگهی دعوت قید شود.
مجمع عمومی مؤسس چه وظایفی بر عهده دارد ؟
وظایف مجمع عمومی مؤسس به قرار زیر است:
رسیدگی به گزارش مؤسسین و تصویب آن و نیز احراز پذیرهنویسی کلیه سهام شرکت و تأدیه مبالغ لازم.
تصویب طرح اساسنامه شرکت و در صورت لزوم، اصلاح آن.
انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت.
تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که هرگونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
مجمع عمومی عادی سالیانه چیست و چه زمانی برگزار میشود ؟
مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به صورتهای مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام، سالی یکبار در زمانی که در اساسنامه پیشبینی شده است، تشکیل میشود. مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت مییابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.
مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه طبق قانون تجارت حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی شرکت میباشد. دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار، سایت رسمی سازمان بورس یا سایت شرکت به عمل آید. فاصله بین نشر آگهی و تاریخ تشکیل مجمع حداقل ۱۰ روز و حداکثر ۴۰ روز میباشد.
زمان مجمع عمومی برای تقسیم سود
سال مالی اکثر شرکتهای بورسی پایان اسفند است و چون شرکت موظف هست که مجمع عادی سالیانه را حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی برگزار کند، بنابراین اکثر مجامع شرکتها در تیر و خرداد برگزار میشود.
حد نصاب تشکیل و رأیگیری جلسات هیأت مدیره
برای تشکیل جلسات، حضور بیش از نصف اعضاء و برای تصمیمگیری، اتفاق اکثریت آراء حاضرین لازم میباشد مگر اینکه اساسنامه اکثریت بیشتری را مقرر دارد.
مجمع عمومی فوقالعاده چیست؟
موضوعات اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه شرکت، کاهش یا افزایش سرمایه و انحلال شرکت فقط در مجمع عمومی فوقالعاده قابل رسیدگی است. در مجمع عمومی فوقالعاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.
نحوه اطلاع از برگزاری مجامع عمومی
شرکتها موظف هستند که زمان، تاریخ، محل تشکیل و دستور جلسه مجامع عمومی را در روزنامههای کثیرالانتشار و سایت اینترنتی خود درج کنند و مراتب را حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع افشا نمایند.
همچنین آگهی مجمع شرکتهای بورسی در سایت کدال .
@shkhes_bors
#تحلیل_درخواستی
#فزرین
دقیقا روی حمایت استاتیک قرار گرفته
حمایت داینامیک در محدوده 1700
احتمال برگشت وجود داره (البته به وضعیت بازار بستگی داره)
اهداف در عکس مشخص هستند
تحلیل شخصی است و ملاک تصمیم گیری با خود شماست
@shkhes_bors
#تحلیل_درخواستی
#کیمیا
نزدیک به حمایت استاتیک
احتمال صعود از همین نقاط وجود داره البته بستگی به وضعیت بازار داره
شرکت از بنیاد خوبی برخوردار است
تحلیل شخصی است و ملاک تصمیم گیری با خود شماست
@shkhes_bors
#تحلیل_درخواستی
#کاما
اخيرا حمایت ابر کومو را از دست داده ولی دقیقا روی حمایت های استاتیک و داینامیک قرار داره
احتمال برگشت وجود داره ،البته بستگی به وضعیت بازار داره
تحلیل شخصی است و ملاک تصمیم گیری با خود شماست
@shkhes_bors
#مسیر_معاملاتی
زمان معاملاتی بازار را همیشه می توان به چندین دسته تقسیم کرد:
۱- ساعت ۹ تا ۹/۵ (تایم تعیین کننده): در این محدوده ی زمانی متوجه می شویم که قدرت خریداران بیشتر است یا فروشنده ها و به نوعی جهت آن روز سهم مشخص می شود.
۲-ساعت ۹/۵ تا ۱۲ (تایم نوسان):
در این محدوده ی زمانی سهم ها در یک محدوده ی خاصی نوسان می کنند و به نوعی در یک محدوده قیمتی خاصی قدرت خریدار و فروشنده به تعادل می رسد.
۳-ساعت ۱۲ تا ۱۲/۵ (تایم هیجان):
در این محدوده ی زمانی دوباره سهم ها راه تایم اول را ادامه می دهند و معمولا به سمت مثبت کامل یا منفی کامل حرکت می کنند.
@shkhes_bors
❓افزایش سرمایه شرکت چیست؟
افزایش سرمایه یکی از روش های تامین مالی شرکتهاست.شرکتها برای اینکه بتوانند فعالیت های خود را توسعه دهند و قدرت رقابت خود را حفظ و یا افزایش دهند اقدام به افزایش سرمایه می کنند.در برخی از مواقع نیز این کار به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت صورت می گیرد.این تامین منابع مالی جدید می تواند به شکل های مختلفی صورت پذیرد. هنگامی که یک شرکت در بورس اوراق بهادار بخواهد سرمایه خود را افزایش دهد باید تعدادی سهام جدید منتشر کند و به سهامداران بفروشد تا مبلغ مورد نیاز برای افزایش سرمایه را تأمین کند.تفاوت اصلی بین انواع روش های افزایش سرمایه،در محل تامین این منابع جدید است.در ادامه درباره انواع روش های آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
@shkhes_bors
انواع افزایش سرمایه
اگر بخواهیم یک دسته بندی از انواع روش های افزایش سرمایه داشته باشیم،می توان ۴ دسته کلی در نظر گرفت:
1⃣ از محل سود انباشته(سهام جایزه)
2⃣ از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران
3⃣ از محل تجدید ارزیابی دارایی ها (سهام جایزه)
4⃣ به روش صرف سهام
🗒 فرمول محاسبه افزایش سرمایه
برای اینکه بدانید قیمت و تعداد سهام شما پس از افزایش سرمایه چه تغییری می کند باید با فرمول های محاسبه قیمت سهام پس از افزایش سرمایه آشنایی داشته باشید.هر کدام از روش ها فرمول محاسباتی جداگانه ای دارد.در ادامه پس از توضیح هرکدام از این روش ها فرمول محاسبه قیمت و تعداد سهام را برای شما توضیح می دهیم.
@shkhes_bors
✅ افزایش سرمایه از سود انباشته
طبق قانون تجارت شرکت ها موظف هستند سالیانه درصدی از سود خود را نزد خود نگهداری شوند.این سود در حسابی تحت عنوان سود انباشته در صورت های مالی شرکت ثبت می شود.در مواقعی که شرکت سود انباشته مناسبی دارد ، تصمیم می گیرد که افزایش سرمایه خود را از این روش انجام بدهد و با این کار منابع جدید مورد نیاز خود را تامین کند.پس در روش سود انباشته عملا جریان نقدینگی جدید به شرکت وارد نمی شود.پس به دلیل اینکه سهامداران پولی برای سهام جدید خود پرداخت نمی کنند به سهامی که به این روش به سهامدار تعلق می گیرد، سهام جایزه هم گفته می شود.در روش سود انباشته درصد مالکیت شما در شرکت تغییری پیدا نمی کند.یعنی به همان نسبت که سرمایه شرکت زیاد می شود تعداد سهام شما نیز افزایش پیدا می کند.از نظر تئوریک میزان دارایی شما نیز تغییری نمی کند،یعنی به همان نسبت که تعداد سهام شما زیاد می شود قیمت سهام کاهش پیدا می کند.فرمول محاسبه در این روش به شرح زیر است
( درصد افزایش سرمایه ➗ 100 ) = X
( قیمت پایانی سهم قبل از افزایش سرمایه ) ➗ ( 1+ X ) = قیمت جدید سهم بعد از افزایش سرمایه
@shkhes_bors
💲 مثال برای سود انباشته و روش آورده نقدی
❇️ روش سودانباشته:
فرض کنید قیمت سهام شرکتی ۲۰۰۰ ریال است و این شرکت از محل سود انباشته ۴۰ درصد افزایش سرمایه میدهد. طبق فرمول ، قیمت هر سهم جدید به صورت زیرمحاسبه خواهد شد:
X=40/100=0.4
ریال۱۴۲۸٫۵=۰٫۴+۱/۲۰۰۰=قیمت سهم پس از افزایش سرمایه
همانطور که مشاهده می کنید اگر مثلا شما قبل از افزایش سرمایه ۱۰۰۰ سهم ۲۰۰۰ ریالی داشتید پس از آن ۱۴۰۰ سهم ۱۴۲۸ ریالی دارید که مجموع دارایی شما در این ۲ حالت یکی می شود.
❇️ روش آورده نقدی:
فرض کنید قیمت هر سهم شرکتی ۶۰۰۰ ریال است و این شرکت ازمحل مطالبات و آورده نقدی ۳۰۰ درصد افزایش سرمایه داده و به ازای هر سهم جدید ۱۰۰۰ ریال(یعنی همان ارزش اسمی) از سهامداران مطالبه میکند. قیمت هر سهم جدید و همچنین قیمت حق تقدم سهم این شرکت به صورت زیر خواهد بود:
X=300/100=3
ریال۲۲۵۰=۱+۳/(۳ *۱۰۰۰ )+۶۰۰۰=قیمت سهم پس از افزایش سرمایه
ریال۱۲۵۰=۱۰۰۰-۲۲۵۰=قیمت حق تقدم
@shkhes_bors
🔷افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سود های پرداخت نشده سالهای قبل)
بخشی از سود سالانه شرکتها در حساب سود انباشته آنها ذخیره میشود. سودهایی که در سالهای گذشته بین سهامداران تقسیم نشده است در جهت جبران و احیاء مخارج مورد نیاز برای سرمایهگذاریهای جدید و سایر عملیات شرکت به کار گرفته شده و عملاً جریان نقدینگی جدیدی به شرکت ورود پیدا نمیکند.
همانطور که مشخص است در این حالت سهامداران پولی برای خرید اوراق جدید تزریق نمیکنند، به همین دلیل اصطلاحاً به سهام تعلق گرفته به سهامداران سهام جایزه میگویند. این سهام جایزه به همه سهامداران تعلق دارد و سهامداران بدون نیاز به پرداخت هیچ گونه وجهی، مالک سهام جایزه شده به نحوی که میزان مالکیت سهامداران پس از این نوع افزایش سرمایه تغییری نخواهد کرد.
🔷افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها
زمانی که قدرت خرید پول کشورها کم شده و تورم در آن ها افزایش می یابد، شاهد افزایش تغییرات در قیمت نسبی کالا و خدمات هستیم. این امر خصوصا در زمان استفاده از سازوکار چند نرخی بودن ارز، سبب اختلاف شدید میان بهای تمام شده (ارزش تاریخی) دارایی های ثابت و سرمایه گذاریهای بلند مدت با ارزش های جدید و جاری می شود. یکی از روشهایی است که نقصان و نامربوط بودن اطلاعات را تا حدی رفع میکند. قیمتی که در تجدید ارزیابی برای ارزش ثبت شده یک دارایی تعیین می شود، مازاد تجدید ارزیابی نامیده میشود. این مازاد محاسبه شده، به عنوان درآمد (عایدی) یا چیزی شبیه آن محسوب نمیشود. زیرا این روش (تجدید ارزیابی) فقط منتسب کردن ارزشهای جدید به داراییهای موجود و اتفاقی است و مبنی بر ایجاد درآمد و یا عایدی نیست. در این روش افزایش ارزش دفتری یک دارایی ثابت مشهود که به عنوان یک درآمد غیرعملیاتی تحقق نیافته از محل تجدید ارزیابی و یا افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی خواهد بود، به صورت مستقیم و با نام مازاد تجدید ارزیابی به ثبت میرسد. به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سرمایه در ترازنامه آمده و در صورت سود و زیان نیز ذکر میشود.
در افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی، با درنظر گرفتن اینکه حساب افزایش سرمایه به روش مذکور اندوختهای غیرقابل تقسیم خواهد بود و به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سرمایه محسوب میشود، در هر دوره مالی به مقدار استهلاک ناشی از مابهالتفاوت تجدید ارزیابی به عنوان هزینه منظور شده و به حساب افزایش سرمایه منتقل میشود. سهامداران باید به این نکته توجه داشته باشند که از آنجا که مازاد تجدید ارزیابی به عنوان عایدی و چیزی شبیه به آن محسوب نمیشود، ارزش ذاتی شرکت تغییری نخواهد کرد.
@shkhes_bors
دلایل افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها
برای بررسی دلایل افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت هایی که اقدام به این نوع افزایش
سرمایه میکنند را به سه دسته طبقه بندی میکنیم:
1 )شرکت هایی با حاشیه سود مطمئن و وضعیت عملیاتی خوب
2 )شرکت های دچار بحران مالی اغلب ورشکسته)مشمول ماده 141)
3 )بانک ها و بیمه ها و موسسات مالی .
1 )شرکت هایی با حاشیه سود مطمئن و وضعیت عملیاتی خوب
گاهی شرکت هایی قدیمی که سرمایه اسمی کمی دارند به منظور استفاده از ظرفیت بدهی خود و دریافت تسهیالت
مالی بیشتر اقدام به افزایش سرمایه از این محل میکنند. افزایش سرمایه برای چنین شرکت هایی که از نظر عملیاتی
وضعیت با ثبات و مطمئنی دارا بوده و از حاشیه سود قابل توجه برخوردار هستند مطلوب است. و میتواند ظرفیت
استفاده از بدهی شرکت ها را افزایش داده و منافع بیشتری را برای سهامداران فراهم آورد.
@shkhes_bors
✅ افزایش سرمایه از محل آورده نقدی
در مواقعی که شرکت سود انباشته مناسبی ندارد و یا می خواهد که منابع مالی جدید به شرکت وارد کند از محل آورده نقدی سهامداران اقدام به افزایش سرمایه می کند. به دلیل اینکه افزایش سرمایه از این روش، نیازمند تأمین منابع جدید از سوی سهامداران فعلی شرکت است، شرکت حق استفاده و حضور در آن را ابتدا به سهامداران شرکت میدهد. به این صورت که اوراقی تحت عنوان حق تقدم سهام در اختیار سهامداران فعلی قرار می گیرد.سهامدار در مدت زمان مجاز برای معاملات این اوراق که معمولا ۲ ماه است و به آن مهلت پذیره نویسی گفته می شود،می تواند یکی از دو کار را انجام دهد:
پرداخت مبلغ اسمی سهام: در این روش شما به ازای هر سهم باید مبلغی را دراین بازه زمانی ۲ماهه به شرکت پرداخت نمایید.این مبلغ در ایران معمولا ۱۰۰۰ ریال(قیمت اسمی سهم) است.با این کار پس از طی شدن مراحل افزایش سرمایه،حق تقدم شما تبدیل به سهم عادی می شود.
فروش حق تقدم: اگرشما به هر علتی تمایل نداشته باشید که از حق تقدم های خود استفاده کنید می توانید در این بازه زمانی ۲ ماهه حق تقدم های خود را به سرمایه گذاران دیگر بفروشید.این حق تقدم ها مثل سهام عادی در بورس قابل معامله هستند.مثلا حق تقدم ایران خودرو با نماد خودرو، با نماد خودروح معامله می شود.قیمت حق تقدم به اندازه آورده شما(معمولا ۱۰۰۰ ریال) از قیمت روز سهم اصلی در بازار کمتر است.
♨️نکته:اگر شما به هر علتی مبلغ اسمی سهام را پرداخت نکنید و همچنین حق تقدم خود را نیز به فروش نرسانید،پس از اتمام مهلت پذیره نویسی حق تقدم سهام شما به فروش می رود.یعنی شرکت حق تقدم های استفاده نشده را از طریق بورس به فروش می رساند و مبلغ حاصل از فروش را بعد از کسر کارمزدها به حساب شما واریز می کند.قیمت فروش در این مواقع معمولا نزدیک به قیمت روزهای آخر پذیره نویسی حق تقدم هاست.
فرمول محاسبه در این روش به شرح زیر است:
(قیمت پایانی سهم قبل از افزایش سرمایه) + (آورده سهامداران × X ) ➗ ( 1+ X ) = قیمت جدید سهم بعد از افزایش سرمایه
@shkhes_bors
🔷افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده
شرکت اگر اندوخته و یا سود انباشتهای داشته باشد میتواند اقدام به افزایش سرمایه کند حال اگر شرکت اندوخته و یا سود انباشتهای نداشته باشد و یا نخواهد از این محل برای افزایش سرمایه استفاده کند میتواند از محل آورده نقدی سهامداران اقدام به افزایش سرمایه کند. در این حالت از سهامداران خواسته میشود که مبلغ جدیدی را برای افزایش دادن سرمایه به شرکت بیاورند و با این کار حق بهرهمندی از حق تقدم را برای خود محفوظ داشتهاند.
شرکت با تصویب مجمع عمومی فوقالعاده تصمیم میگیرد تا از محل آورده نقدی ، اقدام به افزایش سرمایه کند. بنابراین با توجه به اینکه افزایش سرمایه از این روش، مستلزم تأمین منابع جدید از سوی سهامداران فعلی شرکت است، شرکت حق استفاده و حضور در این افزایش سرمایه را ابتدا به سهامداران میدهد. به این صورت که اوراقی تحت عنوان حق تقدم سهام در اختیار سهامداران فعلی قرار می گیرد. سهامدار در مدت زمان مجاز برای معاملات این اوراق میتواند یکی از دو اقدام زیر را انجام دهد:
راه اول) پرداخت پول:
در این روش سهامداران به ازای هر سهم باید مبلغی را به شرکت پرداخت نمایند. این مبلغ ممکن است به اندازه ارزش اسمی هر سهم که در ایران برابر است با ۱۰۰۰ ریال است باشد و یا بیشتر از این مبلغ بوده و تا قیمت روز هر سهم تعیین شود. همانطور که بیان شد معمولا در ایران از سهامداران میخواهند که به ازای هر سهم ۱۰۰تومان (ارزش اسمی) به حساب شرکت واریز کنند اما اگر این عدد بیشتر از این مبلغ باشد تحت عنوان صرف سهام در قسمت حقوق صاحبان سهام در سمت چپ ترازنامه شرکت نشان داده میشود که بر طبق قانون تجارت حساب صرف سهام نمیتواند به عنوان سود بین سهامداران شرکت توزیع شود. به عنوان مثال چنانچه از سهامداران خواسته شود که بجای ارزش اسمی هر سهم، مبلغ ۱۲۰ تومان برای هر سهم واریز کنند، ۲۰ تومانی که مازاد بر ارزش اسمی از سهامدار دریافت میشود، به عنوان صرف سهام در نظر گرفته خواهد شد.
راه دوم) فروش حق تقدم:
به جز پرداخت مبلغ اسمی هر سهم، سهامدار قبلی میتواند نسبت به فروش این اوراق در مدت زمانی که برای آن تعیین میشود اقدام نماید. اگر سهامداران به هر علتی تمایل نداشته باشند که از حق تقدمهای خود استفاده کنند میتوانند این اوراق را به سرمایه گذاران دیگر بفروشند که این نقل و انتقال از طریق شرکتهای کارگزاری بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران امکان پذیر است. خریدار اوراق حق تقدم، باید علاوه بر پرداخت مبلغی که بابت حق تقدم به فروشنده میپردازند مبلغ مطالبه شده توسط شرکت را نیز به حساب شرکت واریز نماید. باید توجه داشت که معمولا مهلت استفاده از گواهی های حق تقدم در خرید سهام جدید، در یک بازه زمانی ۶۰ روزه خواهد بود.
چنانچه سهامداران در مهلت مقرر اقدام به پذیره نویسی نکنند (یعنی مبلغ مطالبه شده توسط شرکت را واریز نکنند) و یا از فروش گواهی حق تقدم خود صرف نظر کنند، شرکت پس از اتمام دوره پذیره نویسی، گواهیهای باقیمانده را به عنوان حق تقدم استفاده نشده از طریق بورس اوراق بهادار در معرض فروش عمومی (پذیره نویسی عام) قرار میدهد و پس از فروش، مبلغ حاصل از فروش را به حساب سهامداران قبلی واریز میکند. به این صورت افراد جدید میتوانند حق تقدم استفاده نشده را خریداری کرده و از این طریق جایگزین سهامداران قبلی شوند.
🔷افرایش سرمایه از محل سلب حق تقدم
۱- تقسیم نقدى صرف سهام بین سهامداران قبلى : در این ارتباط لازم است شرکت به اطلاع صاحبان سهام برساند که سود نقدى توزیع شده از محل صرف سهام یا بازده سرمایه است نه از محل فعالیت عملیاتى و بازرگانى شرکت و با توزیع نقدى صرف سهام میان سهامداران قبلى چیزى جز افزایش سرمایه به قیمت اسمى نصیب شرکت نخواهد شد.
۲- توزیع سهام جدید میان سهامداران جدید به ازاى صرف سهام : در این مورد برابر حساب صرف سهام، سهام جدید به قیمت اسمى منتشر و به سهامداران قبلى داده میشود. به نظر مىرسد پس از توزیع سهام جدید، نتیجه این نوع افزایش سرمایه براى شرکت برابر با افزایش سرمایه به قیمت اسمى است.
۳- انتقال صرف سهام به اندوخته شرکت : در این مورد صرف سهام همانند سایر حسابهاى اندوخته شرکت، ذیل حقوق صاحبان سهام قرار مىگیرد و متعلق به کلیه سهامداران اعم از قبلى و جدید مىشود. این نوع مصرف صرف سهام مورد نظر و توجه شرکتها و سازمان بورس است که با تامین مالى صرف سهام پشتوانه و بنیه مالى شرکت براى انجام طرحها و پروژهها و سرمایهگذارى قوى مىشود.
@shkhes_bors
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگیزشی ....
تصمیم درست وهدف درست دست خود ماست پس درست و سنجیده و سطح بالا تصمیم بگیریم
#تحلیل_درخواستی
#پترول
روی حمایت قرار داره
به خاطر مجمع بسته شده و به زودی بدون دامنه نوسان باز میشه
احتمال رشد وجود داره ولی باید دید بازیگر چی کار میکنه
تحلیل شخصی است و ملاک تصمیم گیری با خود شماست
@shkhes_bors
✅ رضوانیفر مدیرعامل #شستا گفت: این شرکت حدود 2 هزار میلیارد تومان در صنایع مس سیستان و بلوچستان سرمایهگذاری میکند.
@shkhes_bors