🖌 #نکات_تفسیری :
🔰اهمیت مسائل مربوط به عفاف
آیه اول سوره نور مخصوصاً با تعبیر «سورَةٌ انْزَلْناها» و بعد هم با کلمه «فَرَضْناها» این مطلب را میفهماند که مسائل مربوط به #عفاف مسائلی بسیار جدی است؛
👈یعنی درست در جهت عکس آنچه بشر امروز فکر میکند که در جهت سهل کردن و ساده کردن و ناچیز شمردن روابط جنسی حرکت میکند و به غلط اسمش را #آزادی میگذارد و به اصطلاح در جهت «#آزادی_جنسی» گام برمی دارد،
♻️قرآن برعکس، آنچه تحت عنوان حریمهای عفاف مطرح میکند و آنچه تحت عنوان مجازاتهای بی عفتی بیان میکند و آنچه تحت عنوان مجازات لکه دار کردن زنهایی که عفیفهاند و به دروغ متهم میشوند بیان میکند و آنچه در باب ترغیب به ازدواج بیان میکند و بالأخره هرچه در باب مسائل مربوط به عفاف گفته است،
🔹میخواهد بگوید اینها مسائل بسیار بسیار جدی و «فرض» است و نمیشود اینها را کوچک شمرد، و یکی از بدبختیهای دنیای امروز تحقیر کردن اصول عفاف و تقوای در امور جنسی است، که درباره اینها بحث میکنیم.
⭕️«سورَةٌ انْزَلْناها» سوره ای است که فرود آوردهایم و رعایت مقررات این سوره را فرض و حتم کردهایم، یعنی مهم میشماریم، کوچک
نمیشماریم. «وَ انْزَلْنا فیها ایاتٍ بَیناتٍ» و ما در این سوره یک سلسله آیات بینه (آیات بزرگ روشن) فرستادهایم.
📚آشنایی با قران ج۴ ص ۱۴
#شهید_مطهری #ماه_مبارک_رمضان #حجاب
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
227016_723.mp3
5.51M
🎧 #بشنوید
🔰اراده انسان در کلام شهید مطهری (بخش اول)
⬅️روشهای تقویت اراده
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
⁉️اسلام دین خشونت و شمشیر است یا محبت؟؟
🔸پاسخ را در پست بعد در کلام شهید مطهری ببینیم:👇
https://eitaa.com/joinchat/2767650840Cd17f406221
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری :
اشخاصی که با منطق اسلام آشنا و به آن وارد نیستند، غافلند که اسلام منطق محبت را در جای خود در حد اعلی به کار برده است.
💠 مسیحیها منتشر کردهاند که دین مسیح دین محبت است، دین نیکی کردن و گذشت است، چرا؟
◀️میگویند چون حضرت مسیح گفته است اگر کسی به یک طرف صورتت سیلی زد آن طرف دیگر را جلو بیاور، بگو به این طرف هم بزن، اما دین اسلام دین خشونت است، دین سختگیری است، دین شمشیر است، دینی است که به هیچ وجه گذشت و محبت در آن وجود ندارد. مسیحیها روی این قضیه خیلی تبلیغ کردهاند و مرتب تبلیغ میکنند.
این اشتباهی است بسیار بزرگ.
❌اسلام، هم دین شمشیر است و هم دین محبت، هم دین خشونت است و هم دین نرمی، خشونت را در جای خود تجویز میکند و نرمی را در جای خود، و عظمت و اهمیت اسلام به همین است.
♻️ اگر اسلام اینچنین نمیبود، یعنی اگر نمیگفت «زور را با زور جواب بدهید، منطق را با منطق جواب بدهید، در مورد محبت، محبت کنید و حتی در جایی در مورد بدی هم محبت کنید» آن وقت قبولش نداشتیم.
اسلام هرگز نمیگوید اگر یک قلدر به یک طرف صورتت سیلی زد، آن طرف دیگر را بیاور. میگوید: فَمَنِ اعْتَدی عَلَیکمْ فَاعْتَدوا عَلَیهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدی عَلَیکمْ ، آن که به شما تجاوز میکند، به همان اندازه حق دارید تجاوز او را جواب دهید. اگر چنین نگفته بود، در آن نقص بود.
🌀دین مسیح به همین دلیل یک دین غیرعملی از آب درآمد که اتباع آن خونخوارتر از همه مردم دنیا از آب درآمدند. همانهایی که روزی علیه اسلام تبلیغ میکردند و انجیل را به دست میگرفتند که این کتاب کتاب محبت است، امروز میبینیم هر روز دهها تُن «محبت» روی ویتنام میریزند!
اینها همان محبتی است که انجیل به آنها گفته است!
این محبتها به صورت بمبها و حتی بمبهای ناپالم درآمده است که همین قدر که فرود آمد نه تنها سربازها بلکه بچهها و پیرها و زنها آتش میگیرند و لباسها و گوشتها از بدنشان میریزد.
💥اسلام در درجه اول محبت را به کار میبرد؛ آنجا که محبت مفید نبود، دیگر ساکت نمینشیند. گفت: «چون پند دهند نشنوی، بند نهند.»
📚آشنایی با قرآن ، ج۴ ، ص۶۲
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
#خاطره
#شهید_صیاد_شیرازی
🔰 *صیاد* را به خاطر خواندن نماز شب تنبیه کردم؟؟!!
🔸قبل از انقلاب یکی از روشهای آموزشی در ارتش این بود که کسانی را تربیت کنم که هر وقت لازم باشد بتوانند با هلیکوپتر یا هواپیما و با چتر در میان افراد دشمن فرود بیایند در بین آنها نفوذ کنند و به آنها ضربه بزنند.
🔸دانشجویان سال سوم دانشکده افسری آمده بودند. سال ۱۳۴۵ برای همین آموزش، برای گذراندن دورههای رنجر و هوابرد. به من گفتند که ارشد این بچهها کسی است به نام علی صیاد شیرازی که خیلی مذهبی است، هوایش را داشته باشید. مذهبی بودن آن زمان، یعنی اینکه این آدم مشـکوک اسـت، این را که درباره صیاد گفتند من به او حسـاس شده بودم، میخواستم ببینم او کی هسـت، چه کار میکند.
🔹دوره رنجر و هوابرد در مرکز پیاده شـیراز شـروع شد. میبایست پیادهرویهای طولانی میکردیم. از ساعت ۳ صبح این پیادهروی شروع میشد، آنقدر پیاده با کوله و تجهیزات سنگین میبردیمشان که عرق از چهار ستون بدنشان راه بیفتد. میخواستم پیادهروی را شروع کنم که دیدم ارشـد دانشجوها نیسـت، یعنی همان علی صیاد شیرازی، پرسیدم کجاست این ارشد؟ نفر دوم بعد از او که معاونش بود، گفت: استاد، توی مسجد پادگانه!
🔹رفتم مسجد، دیدم ایستاده و نماز میخواند، نمازش هم نماز عادی نبود. انگار اصلا ندید که ما آمدیم توی مسجد. ایستادم تا نمازش تمام شد، گفتم «دانشجو صیاد شیرازی». زود بلند شد، سلام نظامی داد و خبردار ایستاد. گفتم «زود توضیح بدید، شما نماز صبح میخوندید؟ الان که وقت نماز صبح نیست». گفت: خیر استاد، من نماز شب میخوندم.
🔸گفتم نماز شـب؟ سـر در نیاوردم و شـروع کردم داد و فریاد. شما چه طور ارشدی هستید؟ زود بیست حرکت پا انجام بدید و خودتون رو به بقیه برسونید. تنبیهی را که برایش در نظر گرفته بودم، انجام داد و آمد و خودش را به گروه رساند. توی تمرین میدیدم که همه دانشـجوها دوسـت دارند او کنار سـتون دانشجوها بدود و شعار بدهد، با شعارهای او روحیه میگرفتند، شعارهایی که میداد بیشـتر جنبه دینی داشت، شـعارهای مذهبی بود.
🔸یـک روز تـوی همین پیادهرویها از دور دیدمش، نزدیکتر که رسـید، دیدم از سـر و رویش بخار بلند شـده، احسـاس کردم دارد ذوب میشود. گفتم: «دانشجو شیرازی شما میتوانید کارتون را آرامتر انجام بدید». این کار با قواعد آموزش تکاوری هم مطابقت داشت. جوابم را نداد، همینطور میدوید. یکی از دوسـتهایش از پشـت سـر رسـید، اجازه گرفت و گفت: اسـتاد ایشـون روزهاند، هفده روزه که روزه میگیرد. با تعجب گفتـم «روزه هم میگیرد، الان تـوی آموزش؟» بقیه دانشجوها با جیره غذایی قویای که داشتند به سختی میتوانستند تحمل کنند، بعضیها نتوانستند ادامه بدهند و بُریدند، حالا مانده بودم که این بچه با زبان روزه چطور میتواند طاقت بیاورد.
🔹بعد از تمام شدن دوره خواستمش، توی این دوره سخت که این همه با زحمت و تلاش کار میکرد و آخرش هم بالاترین نمره را آورده بود، کارش را دیده بودم، میخواستم فکرش را هم ببینم. آمد و روبروی من ایستاد و محکم پا کوبید. گفتم: «دانشجو شیرازی، شما که در این دوره سخت بیشترین نمره را آوردهاید از این دوره چه درسی گرفتید؟» جوابی را داد که هنوز یادم اسـت، چون جا خوردم، هر چند که به روی خودم نیاوردم. گفت:ایستادگی در برابر مشکلات و معرفت بـه خـدا در عمـق سختیهاسـت.
🖋️خاطرات امیر غضنفر آذرفر
📚 برشی از "کتاب فرمانده شجاع" اثر سرتیپ دوم بازنشسته دکتر ابوالقاسم کیا
✨۲۱ فروردین سالروز شهادت شهید صیاد شیرازی✨
#شهید
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
227021_672.mp3
5.57M
🎧 #بشنوید
🔰اراده انسان در کلام شهید مطهری (بخش دوم)
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
📣مرکز #گفتمان_توحید با همکاری موسسه #بینش_مطهر برگزار میکند:
♨️سلسله نشست های #طرح_کلی_زندگی در قرآن
🌀بر اساس اندیشه رهبر معظم انقلاب و #شهید_مطهری (ره)
🎙با ارائه اساتید حجج اسلام: علی فرحانی، عالم زاده نوری، سیدمهدی موسوی، سیدمحمد هاشمی، رضا خانجانی، سیدمجتبی امین جواهری، سیدعلی موسوی، امین اسدپور، رحمانی، میثم قاسمی، فلاح شیروانی، محسن ابراهیمی
🕰زمان: هر روز از سهشنبه ۰۱/۲۳ الی سهشنبه ۰۲/۰۶ (مصادف با ۱۰ الی ۲۴رمضان) بهجز شبهای قدر، ساعت ۱۷:۳۰
🏢مکان حضوری: مصلّی قم، پژوهشکده باقرالعلوم، سالن جلسات
📲#پخش_زنده جلسات👇👇
🅾اسکایروم: b2n.ir/g37614
🅾ایتا: @shmotahari
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
بینش مطهر || مطهَرین
📣مرکز #گفتمان_توحید با همکاری موسسه #بینش_مطهر برگزار میکند: ♨️سلسله نشست های #طرح_کلی_زندگی در ق
🔹سلام علیکم
💠جلسه فوق تا دقایقی دیگر آغاز خواهد شد و به صورت زنده در کانال پخش می شود.
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#اولین جلسه از سلسله جلسات #طرح_کلی_زندگی در قرآن
🎙استاد: حجتالاسلام والمسلمین #استاد_علی_فرحانی
👈موضوع: نیاز، آغاز خضوع
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
📣امروز ساعت ۱۷:۳۰
🔴#دومین جلسه از سلسله جلسات #طرح_کلی_زندگی در قرآن
🎙استاد: حجت الاسلام میثم قاسمی
👈موضوع: اطاعت، بندگی، پرستش
🏢مکان حضوری: مصلّی قم، پژوهشکده باقرالعلوم، سالن جلسات
📲#پخش_زنده جلسات👇👇
🅾️اسکایروم: b2n.ir/g37614
🅾️ایتا: b2n.ir/b56076
------------------•[]💠[]•---------------
@shmotahari
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
هدایت شده از مکتب امام
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا