#بازی_در_خانه
بازی امروز ما خوردن کاهو و خیار بدون استفاده از دست(به اصطلاح خودمون ببعی بازی).....وسطاش بع بع هم کردیم😂😂😂😂😂😂 دیگه آخرای بازی یکی چوپان بود یکی ببعی تازه سگ گله هم داشتیم و کلی بهمون خوش گذشت تازه دوبار هم گرگ بهمون حمله کرد و چوپان و سگ گله ببعی ها رو نجات دادن
@shogherouyesh
#بازی_در_خانه
برای سبزی های بالکن با لباسهای کوچیک شده دخترم و یه توپ پلاستیکی مترسک ساختیم ولی از شدت علاقه ای که بهش پیدا کرده به جای مترسک شده عزیز دل😍
@shogherouyesh
به نام پروردگار یکتا
والدین گرامی سلام
🔴 در نوشتار امروز با حرف دل یکی از مادران همراه می شویم و نکاتی را با هم مرور می کنیم .
" یکی از ناراحتی های کودکیم که هنوزم یادمه این بود که مامانم مثلا سفره رو میداد من بندازم، بعد من یه کم کج مینداختم میومد اصلاحش میکرد و مثل همیشه صاف مینداخت🤦🏼♀️ یعنی قشنگ با بولدوزر از رو توانمندی من رد میشد .حالا ... هر بار دخترم سفره رو یه شکل میندازه و ماهم همونجوری میشینیم .لذت بخش ترین کار در روزم همینه😁 . "
۱- چه عالی این مادر از احساسات کودکی اش در جهت ساختن لحظات بهتر برای خود ، همسر و فرزندش بهره برده و شرایط آزمون و خطا را هر روز برای دخترش فراهم می کند و با اعتماد و احترام به آنچه فرزندش با توانایی خود فراهم می کند ، زمینه افزایش اعتماد به نفس و خلاقیت را در او ایجاد میکند .
۲- پدرها و مادرها آنچه از دانایی و آگاهی در اختیار دارند ، نثار فرزندانشان می کنند و تلاش میکنند تا بهترینها را برای آنان فراهم کنند . پس بهتر است از دلخوری خود نسبت به اتفاقات و احساسات گذشته عبور کنیم ، گذشته را به گذشته بسپاریم واز آن تجربه کنیم و درس بگیریم ، از لحظه اکنون هر گونه که هست حظ و لذت ببریم و با امید و تلاش برای آینده برنامه ریزی کنیم و به سمت آن حرکت کنیم .
۳- ایده آل گرایی و حساسیت نسبت به ایده آل بودن خود و شرایط ، فرصت رشد و شکوفایی را محدود می کند و فرصت بهره بردن از لحظه اکنون و امکانات موجود را از بین می برد ، پس به خود و اطرافیانمان فرصت اشتباه بدهیم .
http://t.me/mehrandishbazi
https://chat.whatsapp.com/D7IKftKe8ew3Dx3ZA84JdP
#بازی_در_خانه
قرار بود دوتا تیکه ظرف بشوره کل ظرفشویی و جاقاشقی رو شست. بعد هم بازی کرد😆
@shogherouyesh
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پسرم از من پرسید :
مامان چطور میتونستی زندگی کنی قبلا
بدون تکنولوژی
بدون تو اینترنت
بدون کامپیوتر
بدون بیت کوین
بدون تلفن همراه
بدون فیس بوک؟
پاسخ دادم :
همانطور که نسل تو امروز میتونه
بدون انسانیت
بدون دلسوزی
بدون خجالت
بدون احترام
بدون کاراکتر
بدون شخصیت
بدون عشق
بدون فروتنی زندگی کنه.
ما بعد از مدرسه مشقامون رو مینوشتیم و تا آخر شب مشغول بازی بودیم ، بازی واقعی .
ما با دوستان واقعی بازی میکردیم نه دوستان مجازی روی اینترنت .
ما اگر تشنه میشدیم با دست آب میخوردیم ، نه با بطری .
ما از خوردن آب در لیوان دوستمون مریض نمیشدیم .
ما خودمون با دستهامون بازیهامونو میساختیم .
ما تلفن همراه و دی وی دی و پلی استیشن و کامپیوتر شخصی و اینترنت نداشتیم
ولی دوستان واقعی داشتیم .
ما خانه ی همسایه و فامیل میرفتیم بدون اینکه دعوت شده باشیم
خانواده هامون هم بعلت ترافیک سنگین از همدیگه دیگه دور نمیافتادند..
ما نسلی منحصر بفردی بودیم چون آخرین نسلی بودیم که به حرفهای والدین گوش کردیم و اولین نسلی شدیم که حرف بچه ها رو گوش کرد ...
ما یک نسخه با تیراژ محدود هستیم.🙏🙏🙏
@shogherouyesh
به نام پروردگار یکتا
همراهان عزیز سلام
🔴 این بازیها برای چه سنی مناسب هستند ؟!
در روزهای گذشته چند بار این پرسش را از شما عزیزان دریافت کردیم و لازم دیدیم پاسخ آن را با همه دنبال کنندگان مطالب کانال در میان بگذاریم .
همانطور که مشاهده کرده اید برای هیچکدام از بازیها سن مشخصی را ارائه نکردهایم ، انتخاب این روش علتهای بینشی ، رشدی و رفتاری دارد که در این نوشتار به بخش بینشی و در نوشتار بعد به بخشهای رشدی و رفتاری آن می پردازیم .
هدف کانال اصلاح نگاه خانواده به بازی و ابزارهای بازی در خانه است . اکثر ما نسبت به بازی و اسباب بازی یک نگاه سرگرمی و مصرفی داریم و همین طرز فکر را به فرزندمان هم منتقل میکنیم یعنی یک بازی از کانال ، کتاب ، رسانه و ... دریافت میکنیم ( یا یک اسباب بازی را خریداری می کنیم ) و همان را به فرزندمان ارائه میکنیم ، در اصل به عنوان مصرف کننده ، ایده ای را از یک تولیدکننده دریافت کرده و همان را به مصرفکننده دیگر ( فرزند ) منتقل می کنیم .
رویکرد هوش متعادل بر تفکر تولید به جای تفکر مصرف تاکید دارد و ما نیز در کانال مهراندیش در تلاشیم که چنین تفکری را در ارتباط والدین با فرزندان از طریق بازیها و ابزارهای بازی خانگی منتقل کنیم .
بنابراین یک بازی را به عنوان ایده اولیه از طریق عکس یا نوشتار به شما والدین عزیز معرفی میکنیم و بسط و گسترش و چگونگی تغییر آن متناسب با سن و جنسیت فرزندتان را به تولید و خلاقیت شما می سپاریم . این روند یک تمرین برای ذهن مخاطبان است و امیدواریم در آینده ذهن شما در تولید بازی های خانگی برای خانواده خود و اطرافیانتان چنان ورزیده شود که نیازی به دریافت ایده بازی از کانال یا رسانه خاصی نداشته باشید و بتوانید بر جنبههای عمیقتری از فرآیند فرزندپروری متمرکز شوید .
در نوشتار بعد به جنبههای رشدی و رفتاری عدم مشخص کردن سن برای بازی ها اشاره می کنیم .
💥 توصیه می کنیم درس های هوش متعادل را که در قالب فایل صوتی با عنوان " عبور از نگرانی " ارائه می شود دنبال کنید .
http://t.me/mehrandishbazi
https://chat.whatsapp.com/D7IKftKe8ew3Dx3ZA84JdP
به نام پروردگار یکتا
سلام دوستان
🔴 گروه سنی بازی ها
در نوشتار قبل درباره عدم تعیین گروه سنی بازی ها بر پایه تفکر تولید ، مطالبی را ارائه کردیم ، در ادامه به دو نکته دیگر در این مورد اشاره میکنیم .
انسان از زمان لقاح در فرآیند رشد و تکامل قرار می گیرد که بعد از تولد نیز ادامه دارد و طی آن در بازههای زمانی متفاوت توانایی ها و مهارت هایی کسب میکند .
اما این بازه ها تقریبی هستند و عوامل متعددی مانند ژن ( وراثت ) ، محیط و ویژگیهای شخصیتی در زمان آغاز توانایی ها موثر هستند . این تفاوتها خوب یا بد نیستند و فقط به عنوان ویژگی قابل توجه اند .
به عنوان مثال در کارگاه بازی های خانگی ، کودکی داشتیم که در هفت ماهگی راه می رفت و توپ شوت میکرد و کودک دیگری هم داشتیم که در شانزده ماهگی برای اولین بار ایستاد ، این دو کودک اکنون به مقطع پیش دبستانی رسیدهاند و هر دو از توانمندیهای قابل قبولی در جنبه های مختلف رشدی و شخصیتی برخوردارند .
مادران بهترین منبع برای تشخیص زمان توانایی کودکان هستند به شرط آنکه به خود و آنچه از فطرت مادری در وجودشان نهاده شده اعتماد کنند . بهتر است علاوه بر مطالعه برای افزایش دانش و مهارت فرزندپروری ، صرفاً متکی به علم و کتاب نباشید و به خود و روند رشد فرزندتان اعتماد کنید .
به عنوان مثال بازی با پنبه برای چه سنی مناسب است ؟! یک مادر می داند که فرزند یک ساله هر آنچه در دست میگیرد ، آن را با زبان می چشد و در دهان گذاشتن پنبه برای سلامتی فرزندش مضر است پس بازی با پنبه برای سنی مناسب است که کودک محدودیت در دهان گذاشتن را درک کرده باشد یا با تذکر مادر متوجه عدم در دهان گذاشتن باشد ، این امر در کودکان متفاوت است و از ۱۸ ماهگی تا ۲۴ ماهگی متغیر است . در انتخاب و انجام انواع بازی ها ایمنی و حفظ سلامت جسم در اولویت است .
۲ - در انجام بازی ها به واکنش فرزندتان توجه کنید اگر تمایلی به انجام یک بازی ندارد او را مجبور به این کار نکنید ( در آینده در مورد واکنش کودکان به بازی ها مطالبی ارائه خواهیم کرد ) و فقط شرایط بازی را ایجاد کنید و به او فرصت دهید تا آنچه را که مورد توجهش قرار می گیرد بازی کند . " توجه اختیاری و بدون اجبار " ، عامل مهمی در رشد ذهنی و حافظه انسان است .
http://t.me/mehrandishbazi
https://chat.whatsapp.com/D7IKftKe8ew3Dx3ZA84JdP
به نام پروردگار یکتا
سلام 🙂
🔴 تعادل در تنوع بازی ها
برای یک زندگی سالم و رشد و شکوفایی در فرایند زندگی به خصوص در کودکان لازم است در همه بخشها به " تعادل " توجه کنیم .
بازی مهمترین ابزار رشد و شکوفایی کودکان است پس توجه به روند و کیفیت بازی ها مستقیماً بر فرایند رشد همه جانبه کودکان تاثیر می گذارد .
یک عامل موثر در کیفیت بازی و دریافت بازخورد مناسب از روند بازی های روزانه و هفتگی توجه به تعادل در انتخاب انواع بازی هاست .
کودک در طول روز به فعالیتهای مختلفی برای قرار گرفتن در فرآیند رشد نیاز دارد و در صورتی که تعادل در دریافت نیازهایش برهم بخورد ، واکنشهای متفاوتی از قبیل انفعال و کرختی ، پرتحرکی افراطی و ... از خود نشان میدهد . عوامل مختلفی در بروز چنین رفتارهایی موثر هستند که یکی از این عوامل عدم تعادل در نوع یا میزان زمان اختصاصی به این بازی هاست .
مثلاً ممکن است مادری بگوید من مرتب با فرزندم بازی های پر هیجان و شاد دارم اما هیچ وقت راضی نیست و آرام نمی گیرد . آیا همه نیاز کودک در بازیها ، تحرک و شادی دائمی است ؟! یا ممکن است مادر دیگری ادعا کند که برای حفظ آرامش فرزندش مرتب با او بازی های آرام و تمرکزی از قبیل نقاشی ، قصه و ... انجام می دهد اما هیچ وقت آرام نیست و حتی هنگام بازی های نشستنی ، در حال وول خوردن و جنب و جوش است . آیا یک کودک همیشه به آرامش و تمرکز در بازی ها نیاز دارد و آیا کودکی که همیشه آرام است ، کنجکاوی نمی کند و ... یک کودک سالم است ؟!
در نوشتار بعد بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد ...
http://t.me/mehrandishbazi
https://chat.whatsapp.com/D7IKftKe8ew3Dx3ZA84JdP