🔶 سپاه خودرو ساخت، وزیر اعتراض کرد / دستور رهبری درباره منع ورود سپاه به حوزه خودروسازی
🔸اسماعیل کوثری از فرماندهان ارشد دوران دفاعمقدس و نماینده فعلی مجلس:
🔸سپاه در سال۷۱یا۷۲ به صنعت خودروسازی ورود کرد و در این سال خودرویی را ساخت که در نمایشگاه بینالمللی در آن سال به نمایش درآمد. مقام معظم رهبری سوار بر آن خودرو شدند اما، بهزاد نبوی وزیر وقت صنایع آن زمان از ورود سپاه به صنعت خودروسازی انتقاد کرد و از مقام معظم رهبری خواست سپاه به این صنعت ورود نکند و کار ساخت خودرو را خودروسازان انجام دهند.
🔸رهبر انقلاب نیز تأکید کردند که براساس قانون سپاه، کار ساخت خودرو به خودروسازان واگذار شود. اگر گذاشته بودند مسئله تولید خودروی ملی، باکیفیت و ارزان اکنون در کشور برطرف شده بود و مشکلاتی که امروز گریبان مردم را گرفته است، نداشتیم.
🔸درست است که دولت، دولت جمهوری اسلامی است اما تفکر و عملکردها آنطور که باید و شاید خالصانه و صادقانه نیست. حداقل در این سالها ما چنین چیزی را ندیدیم. هنوز تفکری در کشور وجود دارد که دنبال منافع شخصی خود است و این منافع را بر منافع ملی ارجح میداند. امیدواریم با تغییر شیوهها و عملکردها شاهد پایان دادن به این تفکر در عرصههای مختلف کشور باشیم./روزنامه همشهری
🔰 #ثامن_رامسر
☑️از تویوپت تا لکسوس!
🔹 سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
🔸 و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ خودروی تویوپت را تولید کرد.
✅ این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
🔹 اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
🔸 تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند.
✅ یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند".
🔹 امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند.
🔸 یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
✅ مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
🔹 این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
🔸 ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
✅ پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
🔹 ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود، برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت خودروسازی ما منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
💢 مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
✍سید یاسر جبرائیلی
🔰 #ثامن_رامسر
✅ سلام خدمت مدیران و سرشبکه های محترم ثامن
🔷 آغاز رزمایش ثامن۲۱
🔺از ۸ اردیبهشت الی ۲۰ اردیبهشت
🔶 انشاالله در این جهاد تبیین سربلند باشیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ویژه سالگرد شکست آمریکا در طبس
📹 ببینید | رهبر انقلاب: هرکس به جمهوری اسلامی و ملت ایران تعرّض بکند ممکن است ضربه بزند، امّا ضربهی بزرگتر را خودش خواهد خورد.
👈 آمریکاییها یک بار هم اینجا حمله کردند به #طبس -یادتان هست- خودشان را نجس کردند، برگشتند رفتند!
🔺️ درست است که خیلی چیزها را ممکن است نفهمند، امّا به نظرم میآید اینقدر هم چیز نیستند که این را نفهمند!
🔰 #ثامن_رامسر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خیانت بنی صدر در عملیات طبس (عملیات پنجه عقاب)
🔻با اینکه هلیکوپترهای آمریکایی در صحرای طبس زمین گیر شده بودند، بنی صدر در اقدامی عجیب دستور بمباران آنها را داد!
ظاهرا اسنادی در این هلیکوپترها بود که آمریکاییها نمیخواستند افشا شود ...
" برشی از مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل»
🔰 #ثامن_رامسر
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | از غرب تا شرق زیر تیغِ غارتگران پاریسی
🍃🌹🍃
🔻فرانسه از آغاز سدهٔ ۱۷ میلادی تا دهه ۱۹۶۰ دارای مستعمراتی به اشکال گوناگون بود. و در سدههای ۱۹ و ۲۰ امپراتوری جهانی فرانسه به دومین امپراتوری بزرگ پس از بریتانیا بدل شد.
🔹 همه یا بخشي از سرزمینهای زیر برای سالیانی، تحت اشغال فرانسویها بودهاند.
برزیل، مراکش، الجزایر، تونس، بنین، بورکینا فاسو (ولتای علیا)، ساحلعاج، گینه، مالی، موریتانی، نیجر، سنگال، توگو، کامرون، چاد، گابون، کنگو برازاویل، هند، ویتنام، لائوس، کامبوج، گویان، کانادا (بخش خاوری و میانی)، سن پیر و میکوئلون، آمریکای فعلی (حوضه آبریز رود میسیسیپی و ...)، لبنان، سوریه، ماداگاسکار، جیبوتی
🔸 سلطه غیرمستقیم فرانسه هنوز هم بر بخشي از مستعمرات آفریقایی خود ادامه دارد.
🔺 گروه مطالعات فرانسه مدتی قبل، گزارشی تکاندهنده از استمرار استعمارگری فرانسه در قاره آفریقا منتشر کرد. به گفته این گروه مطالعاتی، مستعمرات سابق فرانسه در آفريقا بايد نيمی از ذخاير ارزی خود را در فرانسه نگهداری كنند و هر سال میتوانند فقط به ١٥٪ آن دسترسی داشته باشند. در صورت نياز بيشتر، بايد پول خود را بصورت وام از فرانسه بگيرند.
🔰 #ثامن_رامسر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ| ترورهای هدفمند رژیم صهیونیستی
🔰 #ثامن_رامسر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 قطب نما 227 | عاقبت دولت دیوار
🔻سه سال از جنگ جهانی اول سپری شده بود و بریتانیا بر دولت عثمانی حاکم شده بود، آرتور جیمز بالفور، وزیر خارجه اسبق بریتانیا برای خوشخدمتی به یهودیان سرمایه دار از جمله والترروتشیلد عضو مجلس عوام بریتانیا نامه ای ۶۷ حرفی به اندازه یک پیامک می نویسد که «دولت بریتانیا نسبت به ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین موضعی مثبت دارد» همین یک جمله باعث می شود که یهودیان در طول ۳۱ سال به مسافرکشی از اروپابه فلسطین اقدام کنند.
🔗دریافت با کیفیت اصلی👇
https://basirat.ir/fa/news/337111
🔰 #ثامن_رامسر
⭕️ صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2022 با 22 % رشد به 1740میلیارد دلار برسه بالاتر از سعودیها و ترکیه در منطقه
از دیو تحریمها فقط بوی گند لاشه اش برای غرب موند
🔰 #ثامن_رامسر
🔻 خبر: جریان سیاسی اصلاحات در دوران چهارساله اول دولت تدبیر و امید، بهمنظور فرار از پاسخگویی، موضوع «دولت آواربردار» را مطرح کرد؛ اما در دوران دولت انقلابی و درحالیکه کمتر از یک سال از به قدرت رسیدن این دولت میگذرد، منتقد شدید دولت فعلی شده و تلاش میکند دولت را از هماکنون ناکارآمد جلوه دهد.
🍃🌹🍃
🔹گزارههای خبری:
1⃣مرحوم هاشمی رفسنجانی در سالروز تشکیل دولت تدبیر و امید گفته بود: «الحمدلله در یک سال گذشته، با آواربرداری از بخشهای مختلف کشور، مخصوصاً اصلاح سیاست خارجی بر اساس عزت، حکمت و مصلحت، جوانههای امید را در کشور نشان داد. این کلیدواژه در ادامه از طرف شخص روحانی و دیگر اصلاحطلبان، بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفت، بهطوریکه در رقابتهای انتخاباتی دور دوم دولت روحانی، آنها از این کلیدواژه برای توجیه ناکارآمدی دولت بهره بردند.
2⃣ جریان سیاسی اصلاحات که فرصت چهارساله برای پاسخگویی عملکرد دولت سابق در نظر گرفته بودند، از اولین ماههای شروع به کار دولت جدید، انتقادات شدیدی بر عملکرد دولت وارد کردهاند و انتظار حل تمام مشکلات کشور توسط دولت در کوتاهمدت را دارند؛ مسعود پزشکیان با پیشگویی زودهنگام به استقبال دستاوردهای سال جاری دولت رئیسی رفته و میگوید: «راه اداره کشور به این سادگی که دولت فکر میکند، نیست. تصور من بر این است که در سال جاری، وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور خیلی بدتر از سال قبل خواهد شد!».
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ اصلاحطلبان که تا دقایق پایانی دولت روحانی، نقد عملکرد دولت را برنمیتابیدند، امروز با نگاه سیاسی، شدیدترین انتقادات را به دولت رئیسی ابراز میدارند؛ جهتگیری این انتقادات، معرفی دولت بهعنوان «بیبرنامه»، «غیرکارشناس»، «بیتجربه» و درنهایت «ناکارآمد» است تا مجدداً به قدرت بازگردند.
2⃣ دولت انقلابی در همین چندماهه ابتدایی مسئولیت، گامهای مهمی همچون کنترل شیوع ویروس کرونا و واکسیناسیون عمومی، عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای، افزایش فروش نفت، سیاست نگاه به شرق، حضور در میدان برای حل مشکلات کشور برداشته است؛ به همین علت، به دور از نگاه سیاسی، باید فرصت بیشتری به دولت داد تا تأثیر این اقدامات در زندگی مردم ملموس شود.
✍ فرهاد کوچکزاده
🔰 #ثامن_رامسر
68.mp3
4.56M
🇮🇷
🎙#صدای_ثامن(۶۸ )| هدف آمریکا از اصرار بر باقی ماندن تحریم های #سپاه چیست؟
🍃🌹🍃
🎙 دکتر فواد ایزدی
🔰 #ثامن_رامسر
6475694693.pdf
549K
#رزمایش
📝#سخنواره | #فلسطین، مهمترین مسئله راهبردی جهان اسلام
🍃🌹🍃
⛔️ ویژه سرشبکهها و ادمین کانالها
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🔰 #ثامن_رامسر
665.3K
#صوت
✅ موضوع: فلسطین و آزادی قدس
🔶 هادی سیاسی: جواد احمد معظم
🔰 #ثامن_رامسر
PTT-20220427-WA0035.opus
710.8K
#صوت
✅ موضوع: فلسطین و آزادی قدس
🔶 هادی سیاسی: خانم قنبریان
🔰 #ثامن_رامسر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
✅ موضوع: فلسطین و آزادی قدس
🔶 هادی سیاسی: سید عرفان میرطالبیان
🔰 #ثامن_رامسر
PTT-20220427-WA0028.opus
1.23M
#صوت
✅ موضوع: فلسطین و آزادی قدس
🔶 هادی سیاسی: حسین سَلمی
🔰 #ثامن_رامسر
قدس ۱۴۰۱.mp3
5.74M
#صوت
✅ موضوع: فلسطین و آزادی قدس
🔶 هادی سیاسی: رامین ذبیحی
🔰 #ثامن_رامسر
#رزمایش
#یادداشت_تحلیلی
🔻 خبر: حل مشکلات اقتصادی- معیشتی مهمترین مسئله امروز کشور است. اکنون که حدود نُه ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم میگذرد، چرا مشکلات اقتصادی هنوز پابرجاست و روند افزایش قیمتها همچنان ادامه دارد؟
🍃🌹🍃
🔹 نکات تحلیلی:
1⃣ هرچند نقش متغیر روابط خارجی و به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای #برجام در اقتصاد ایران، نقش تعیینکنندهای نیست، اما از حدود یک دهه گذشته، به دلایل روانی و نه واقعی، تأثیر متغیرهای روانی و خارجی بر اقتصاد ایران تقویت شد.
2⃣ عامل دیگری که در گرانیهای هفتههای اخیر تأثیر بیشتری دارد، بحث حذف ارز ۴۲۰۰ است که از این ناحیه نیز هم شوک روانی و هم شوک واقعی بر وضعیت اقتصادی وارد شد. برخی ضعفها در کنترل، نظارت و مدیریت بر نظام توزیع هم بر گسترش دامنه این شوک مؤثر بود.
3⃣ افزایش قیمت برخی اقلام در تراز جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین؛ بنابراین، اگرچه در اثر جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت بالا رفته، اما در نقطه مقابل، قیمت برخی کالاهای وارداتی هم افزایش یافته است.
4⃣ بخشی از افزایش قیمتها به دلیل تورم انتظاری است؛ یعنی برخی صنفها و حوزهها انتظار دارند که با افزایش قیمت برخی کالاها، آنها نیز نرخ کالاهای خود را افزایش دهند.
5⃣ اساساً دولت در شرایطی اداره اقتصاد را به دست گرفت که وضعیت متغیرهای کلان اقتصاد کشور، نامطلوب بود؛ تورم بالای ۴۰ درصد، میزان نقدینگی بالای ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان، کسری بودجه حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، فروش نفت زیر یکمیلیون بشکه در روز؛ و علاوه بر این دولت گذشته بدهیهای کلان بانکی و فروش اوراق قرضه نیز برای دولت کنونی به ارث گذاشته است. بااینحال، در حدود نه ماه گذشته، از میزان سرعت رشد نقدینگی کاسته شده (اکنون رقم آن حدود ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان است)، تورم تا حدودی کنترل شده (اکنون زیر ۴۰ درصد است)، کسری بودجه تا حدودی نسبت به قبل کمتر شده، فروش نفت افزایش یافته و...؛ بنابراین، دولت در تلاش است تا متغیرهای کلان تأثیرگذار بر اقتصاد کشور را کنترل کند.
✍ مصطفی قربانی
🔰 #ثامن_رامسر
#رزمایش
#یادداشت_تحلیلی
⁉️ چرا از پیچ مشکلات عبور نمیکنیم؟!
📝 حسین حسینی نژاد
⁉️ سئوالی که همیشه در اقتصاد ما مطرح بوده این است که چرا از مشکلات عبور نمیکنیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، برای عبور از رودخانه مشکلات، در ابتدا باید شناگر خوبی باشید و متأسفانه دولتها تاکنون شناگران خوبی نبودهاند؛ شناگر نبودن یعنی اینکه:
1⃣ _ هم راه، هم پهنای راه: ما هنوز در اقتصاد در مورد آنچه که هستیم و آنچه که باید باشیم، به فهم مشترک نرسیدهایم. ازاینرو دائم از این پارادایم به آن الگو و از این شاخه به آن شاخه میپریم و اقتصاد سالهاست که در کشاکش دست مرئی دولت و دست نامرئی بازار قرار گرفته و در انقباض و انبساط سیاستها و قطع و وصل یارانهها دستوپا میزند.
2⃣ _ رفتار باری به هر جهتی: همانگونه که نشانههای جهان کنونی در گـذشته قـابل شـناسايی بودند، نشانههای جهان آينده نيز در زمان حال، پیدا و قابلدیدن هستند؛ اما باز غافلگیر میشویم و بهجای کنش، دائماً در حال واکنش هستیم و دقیقاً «باری به هر جهتی» رفتار میکنیم.
3⃣ _ شنا با یک دست: مدیریت اقتصادی به سبک دولتی و با تکیه بر یک محصول، مثل شنا کردن در رودخانه با یک دست است؛ به زبانی ساده، دولتها اصرار دارند تا بهتنهایی و بدون توجه به بخش خصوصی و ظرفیتهای مردمی و تنها با اتکا به فروش نفت از مشکلات عبور کنند؛ کاری تقریباً ناشدنی! دولت باید بپذیرد تنها در اموری که مردم نمیتوانند انجام بدهند و یا بخش خصوصی مایل به سرمایهگذاری نیست، باید ورود کند و در بقیه موارد فقط و فقط باید نظارت کند.
✅ لذا در شرایط امروز، تنها راه برای دولت نوپای رئیسی، عبرت از گذشته و تکیه بر توانایی داخلی برای خلق ثروت است. خلق ثروتی که بدون تولید شدنی نیست؛ تولید خوب، نیازمند دانش است و دانش از ذهن انسانها بیرون میآید؛ بنابراین کافی است دولت سیزدهم علفهای هرز را حرص کند و خاک را مرطوب نگه دارد، خواهید دید که دانهها خیلی زود به جوانه تبدیل میشوند.
🔰 #ثامن_رامسر