⛔️چطور یک دروغ بزرگ را باور می کنیم؟
#خطای_تائیداجتماعی
#خطای_انسجام
یکم. برخی به خودشان آمدند و متوجه شدند در سالگرد دوم شلیک به هواپیمای اوکراینی یک فرضیه جدید مطرح شده است و آن هم اینکه جمهوری اسلامی از عمد هواپیمای اوکراینی را ساقط کرده است.
دوم. عده ای به خودشان آمدند و متوجه شدند در آبان 98 جمهوری اسلامی انسان های بی گناهی را به رگبار بسته است.
سوم. به خود آمدند و متوجه شدند در زندان های جمهوری اسلامی آدم می کشند مثل آب خوردن.
چهارم. به خود آمدند و متوجه شدند میخواهند بخشی از خاک ایران را به روسیه و چین بفروشند و این گلشیفه فرهانی است که با افشاگری توافق 25 ساله اجازه نداده است.
پنجم. متوجه شدند جمهوری اسلامی سیاست اش تغییر کرده است و حاضر است با دشمن تعامل و همراهی کند.
و ....
بازهم فهرست کنم؟
اما چطور می شود برخی باور می کنند؟ بعد تکرار می کنند؟ و بعد ترویج می کنند؟
این بحث مناسب سوادرسانه ای است و بیش از این کارکردی ندارد. غرضم پرداختن به این دست موضوعات نیست.
سوال اصلی و مساله متن اینست: در چه فرآیندی آنچه باور نداشتیم را باور کردیم و دروغ بزرگ را حقیقت مسلم دانستیم؟
1⃣یکم. خطای انسجام
فرآیند باور کردن یک دروغ بزرگ از خطای انسجام شروع می شود. خطای انسجام چیست؟
خطای انسجام دو بخش دارد.
🔸بخش اول. در بخش اول کافیست رسانه، پازل های یک دروغ بزرگ را به صورت قطره چکانی به شما منتقل کند؛ به نحوی که شما این قطعات ظاهرا نامرتبط را دارای انسجام ببینید. مثلا این چند خبر را ببینید: مسئولین به خانواده کشته شده ها سر نمی زنند/ متهمین با وثیقه یا بدون آن آزادند/ کانادا درخواست دادگاه بین المللی کرده و ایران مخالف است/ ایران به دنبال فرار از پرداخت غرامت است/ سپاه باقی مانده های هواپیمای اسقاطی را فورا جمع کرده است....
این اخبار فارغ از درستی یا نادرستی به صورت جداگانه اهمیت ندارد. مهم نیست هرکدام را به تنهایی باور کنید یا نه. حتا اگر تکذیب شود هم اثرش را روی شما خواهد داشت. به چه نحو؟ این اخبار در کنار هم یک پازل را کامل می کند و آن ایجاد شک است. گویا خبری است در نهان که جمهوری اسلامی نمی خواهد انرا بگوید. این اخبار نه جداگانه و بلکه در کنار هم یک پیام منسجم می سازد و آن همان دروغ بزرگی است که ممکن است روز اول گفته نشود و دو سال بعد شکل بگیرد.
🔸بخش دوم. بخش دوم انسجام چیست؟ انسجام دروغ با شما. رسانه رصد می کند تا ببیند سمت و سوی مخاطب وجامعه به چه نحوی است. به هر سمتی کشش بیشتر پیدا کند اخبار فیک خود را متناسب با همان زمینه اجتماعی می سازد. اینجاست که فرد احساس می کند بین آنچه اعتقاد دارد با اخبار منتشر شده انسجام وجود دارد. ولو خبر دروغ باشد. او از این انسجام درونی و بیرونی لذت می برد. بنابرین به باور خود یقین پیدا می کند. حال آنکه، هم زمینه درونی اولیه و هم اخبار تزریقی بیرونی، همه اش در یک سناریوی منسجم فرد را مسخ کرده است.
2⃣ دوم. خطای تائید اجتماعی
بعد از خطای انسجام نوبت به خطای تائید اجتماعی می رسد. خطای تائید اجتماعی چیست؟ شما در آن چیزی که نه زمان و نه انگیزه و نه مهارت لازم برای بررسی اش را داشته باشید تلاش می کنید به نظردیگران توجه کنید. اینکه دیگران چه می گویند. تعداد نظرات هم شکل و هم راستا نیز است. شاید این ادعای مرا تکذیب کنید اما شما در برخی از موارد، واقعا از کامنت های یک دست و یک شکل یک پست اینستاگرامی اثر می گیرد و این تاثیر کاملا ناخودآگاه است. وقتی همه یک حرف می زنند، مخالفان نیز دچار مارپیچ سکوت می شوند و همین باعث می شود توهم باور اکثریت ایجاد و مسلط شود. اینجاست که رسانه ها تلاش می کنند نشان دهند خبر دروغ شان باور اکثریت است و شما اگر می خواهید مورد تائید اجتماعی قرار بگیرید و منزوی نشوید باید با اکثریت همراهی کنید. حال آنکه نه تنها خبر دروغ است، بلکه باور اکثریت به خبر نیز، دروغ است و تنها توهمی از اکثریت نمایی است.
رسانه در این مدل اولا یک پیام را به شیوه های گوناگون از زبان دیگران تکرار و سپس تلاش می کند با اخبار جهت دار نظر مخاطبین را یک دست و هم راستا نشان دهد. خطای تائید اجتماعی عجیب مسخ کننده است.
✅اما چه باید کرد؟
یک جمله: هوشیار باشیم. در رسانه های اجتماعی، ما تنها از رسانه های مرجع اثر نمی گیریم. از یک کامنت و لایک و ریت هم اثر می گیریم. از سویی دیگر اگر هوشیار بودیم، باید فعال باشیم. یک کامنت و لایک و ریت شما، روی باور دیگران اثر گذار است. شاید تا به حال توجه نکرده باشیم، اما یک وقت هایی سکوت هم در ترویج دروغ های بزرگ موثر است؛ پدیده مارپیچ سکوت.
پس راوی حقیقت باشیم که در یوم تبلی السرائر برای یک لایکی که زدیم و یا حتا نزدیم باید جوابگو باشیم.
✍ محسن مهدیان
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...
👈پاسخبهشبهات مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو دهنی محکم حاج قاسم سلیمانی به کسانیکه با حرفهای کلیشه ای بدنبال بر رسمیت شناختن بد حجابی هستند شهید حاج قاسم سلیمانی :بر محفوظ بودن دختر خودمان حریص باشیم اما بر ولنگاری جامعه بی تفاوت باشیم ؟ که کسی جرات نکند در جامعه امر به معروف ونهی از منکر بکند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدن این فیلم از نون شب واجب تره خطای شتاختی چیست ؟ ازمارپیج سکوت چه می دانید ؟ 👈 پاسخ به شهات مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا حجاب با وجود مشکلات اقتصادی هنوز مسئله مهمی است
@khodaiiii
آشنایی با انواع #مغالطه (4)
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
این روزها برای ضریب دادن به اعتراضات، این جمله تکرار می شود که «جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک به سرکوب زنان می پردازد!!»
اینکه لزوم حجاب آیا سرکوب محسوب می شود یا خیر را کاری ندارم، فرض کنید سرکوب است (فرض محال که محال نیست!) اما اینکه از این مسئله، "سرکوب سیستماتیک زنان" را نتیجه گیری می کنند عجیب است. در این شانتاژ از مغالطه «کنه و وجه» استفاده شده است که قبلاً درباره آن توضیح دادهام (به اینجا مراجعه کنید). خلاصه اینکه بازیگران افکار عمومی برای تخریب جمهوری اسلامی در ذهن افراد کم حجاب، این مسئله را پاشنه آشیل کرده و تمام ماهیت جمهوری اسلامی در رابطه با زنان منفی جلوه می دهد. این در حالی است که اگر به کارنامه جمهوری اسلامی در رابطه با زنان مراجعه شود، معلوم می شود که نه تنها سرکوبی در کار نبوده است، بلکه جمهوری اسلامی ده ها برابر بیش از رژیم سابق (و حتی هر نظام دیگری) به حقوق زنان توجه داشته است.
✅مختصری از خدمات جمهوری اسلامب به زنان به روایت آمار را ببینید
🔹تحصیل
در دوره ابتدایی در سال 1355 از هر 100 نفر 57 نفر موفق به تحصیل می شدند، در دوره متوسطه اول 27 نفر و در متوسطه دوم 19 نفر اما این اعداد در سال 95 تغییر جدی داشته به گونه ای كه در دوره ابتدایی 96،9 نفر، دوره متوسطه اول 73 نفر و دوره متوسطه دوم نیز 52 نفر موفق به تحصیل شدند.
🔹تحصیلات دانشگاهی
از هر یك هزار زن 18 ساله و بالاتر 9 نفر دانش آموخته دانشگاهی در سال 1355 بودند كه در سال 95 این رقم به 162 نفر رسیده است. این آمارها نشان می دهد كه تعداد زنان تحصیلكرده در این مدت 17 برابر اما مردان هفت برابر شده است.
🔹امید به زندگی
در سال 55 امید به زندگی در زنان 52،6 سال و در سال 95 نیز این رقم 72،5 سال است.
🔹مشاركت اقتصادی
از هر 100 شاغل زن در سال 1355، 12 نفر بیمه بودند كه این آمار در سال 95 به 77،4 نفر رسیده است. از میان هر 100 زن شاغل 5 نفر در سال 55 تحصیلات تكمیلی داشتند و در سال 95 به 46،9 نفر با تحصیلات تكمیلی هستند.
🔹زنان دارای همسر
در سال 55 حدود 58،5 درصد زنان دارای همسر و در سال 95 تعداد زنان دارای همسر 64،4 درصد است.
🔹ورزش
در سال 59 فقط یك فدراسیون فعال ورزشی در حوزه زنان وجود داشت. در سال 97 تعداد فدراسیون ها های زنان 49 مورد است، مربیان زن نیز از 32 مربی در سال 55 به 115 هزار و 455 مربی در سال 95 رسید. همچنین تعداد رشته های ورزشی زنان در اوایل انقلاب 10 رشته بود و اكنون 49 رشته است.
🔹مشارکت سیاسی و اجتماعی
منتخبان مجلس شورای اسلامی در سال 58 از هر 100 نفر 1،3 درصد زن بودند. در سال 94 نیز این آمار 5،9 درصد از زنان رسیده است. همچنین تعداد سازمان های مردم نهاد در سال 75 نسبت به اول انقلاب با رشد 49 برابری رو به رو است و اكنون به 2 هزار و 722 سازمان مردم نهاد در حوزه زنان رسیده است.
👈 پاسخبهشبهات مجازی
•┈✾🍃♥️🍃✾┈•
👇حکایتی در مورد #حجاب 👇
✅ﯾﮏ ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺍﺯ ﻋﺎﻟمی ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺩﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺯﻥ ﺑﺎ ﻣﺮﺩ ﻧﺎﻣﺤﺮﻡ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ⁉️
ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ: ﺁﯾﺎ ﺗﻮ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺍﻟﯿﺰﺍﺑﯿﺖ ﺩﺳﺖﺑﺪﻫﯽ❔
ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﮔﻔﺖ : ﺍﻟﺒﺘﻪ ﮐﻪ ﻧﻪ، ﻓﻘﻂ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺩﺳﺖ بﺩﻫﻨﺪ.
ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ:
بانوان ما ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻣﺮﺩﺍﻥ ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ ﺩﺳﺖ ﻧﻤﯿﺪﻫﻨﺪ.
ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺳﻮﺍﻝ ﮐﺮﺩ : ﭼﺮﺍ ﺯﻥ ﻫﺎﯼ ﺷﻤﺎ ﻣﻮﻫﺎ ﻭ ﺑﺪﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﯿﭙﻮﺷﺎﻧﻨﺪ⁉️
ﻫﻤﺎﻥ ﻋﺎﻟﻢ ﺗﺒﺴﻤﯽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﻭ ﻋﺪﺩ ﺷﮑﻼﺕ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺖ، ﯾﮑﯽ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﻭﻣﯽ ﺭﺍ ﻫﻤﺎﻥ ﻃﻮﺭ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﺎﻗﯽﮔﺬﺍﺷﺖ. ﺑﻌﺪﺍ ﻫﺮﺩﻭﯼ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﺧﺎﮎ ﺁﻟﻮﺩ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖﻭ ﺑﻪ ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﮔﻔﺖ: ﺍﮔﺮ ﻣﻦ ﺑﮕﻮﯾﻢ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺭ ﮐﺪﺍﻡ ﯾﮏ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﯿﮑﻨﯽ؟
ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﮔﻔﺖ: ﻫﻤﺎﻥ ﺷﮑﻼﺕ ﺭﺍ ﮐﻪ ﭘﻮﺷﺶ ﺩﺍﺭﺩ.
ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ:
ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ بانوان ﻣﺎ ﺣﺠﺎﺏ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﯾﺖ مي كنند.
#زن_زندگی_آگاهی
#لبیک_یا_خامنه_ای
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃
┗╯\╲
حاج قاسم (ره)
╔═•۰۰•۰⚬🇮🇷⚬۰۰•۰•══╗
╚══۰۰•۰•⚬🌍⚬•۰۰•۰═╝
🥀ـبنام خدا
#تجربهٔ_نزدیک_به_#مرگ
نگرشی به مرور زندگی پس از مرگ ۱
💢 برخی از انسان ها، آنچه را که از تجربیات نزدیک به مرگ می شنوند، به تمام زندگی تعمیم داده و می گویند: جز عشق و خوبی و نور و زیبایی چیز دیگری نیست و بر این اساس می گویند مرگ یک انتقال ساده به دنیای نور و زیبایی است.
💢 باید اشاره کرد که تمام تجربه کنندگان مرگ تقریبی، کسانی بودند که هنوز مدت زندگیشان در دنیا به پایان نرسیده و فرشته مرگ برای انتقال آنها اقدام نکرده است. بلکه آنها برای لحظات یا دقایقی از وجود مادی خود خارج شده و توانایی یافتند تا برخی از زیبایی ها و یا سختیهای برزخی را نظاره کنند. با این وجود کم نیستند کسانی که متوجه عذابها و سختی عقوبت اعمال شده و با التماس می خواستند که برگردند. اما در کل شنیدن آنچه این افراد در تجربه خود کسب کردند، خالی از لطف نبوده و می تواند تا حدودی گره گشای برخی مشکلات معنوی ما باشد.
💢 برخی از آنان، آنچه را که ما در زبان آیات و روایات شنیده ایم، به گونه ای امروزی و زیباتر تفسیر می کنند. مثلا یکی از بزرگترین سؤالات این است که اعمال ما چگونه و با چه معیاری بازبینی خواهد شد و مورد قضاوت قرار خواهد گرفت؟
💢 در بسیاری از تجربه های نزدیک به مرگ، به بازبینی اعمال و رفتار انسان برخورد می کنیم. از مطالعه این تجربه ها می توان واقعیت های مهمی را در مورد بازبینی زندگی فهمید:
1⃣. ما خود قاضی اعمال خود خواهیم بود. ما از دیدگاه حقیقت و نور، و جدای از منیت ها و ترس هایی که معمولا عامل تصمیمات اشتباه ما در زندگی هستند، واقعیت اعمال و تصمیمات خود و نیت های پشت آن را ارزیابی خواهیم کرد.
یکی از تجربه گران می گوید: «مرور زندگی من، مانند این بود که در یک سینما نشسته و فیلمی از کل زندگی گذشته خود می بینم. این سخت ترین و دردناک ترین قسمت تجربه ام بود!
واقعیت این است که هیچ کس مرا مورد
قضاوت قرار نمی داد. خودم بودم که باید قاضی اعمالم می شدم، آن هم در زمانی که در هالهای از عشق الهی احاطه شده بودم. من فهمیدم که ما اعمال خود را مورد ارزیابی قرار می دهیم، آن هم نه از زاویه دید خود، بلکه از زاویه وجود الهی که از منیت و احساسات خالی است. آنجا شرمندگی انسان به خاطر اشتباهات گذشته اش خیلی دردآور است. من سخت گیرترین قاضی در مورد خود بودم...»
2⃣. مرور زندگی به منظور تنبیه ما نیست، بلکه برای یادگیری و رشد روحی ماست تا دریابیم چگونه تصمیمات ما روی زندگی دیگران و خود ما تأثیرگذار بوده و کجا می توانستیم بهتر عمل کنیم.
بسیاری مرور زندگی را بیدار کننده ترین و یکی از مهم ترین قسمت های تجربه خود خوانده اند.
در مرور اعمال، آنچه از همه مهم تر به شمار می رود اثری است که این اعمال و تصمیمات روی زندگی سایر انسانها گذاشته است. ما خواهیم دید که چگونه حتی با یک مهربانی ساده یا کمکی کوچک توانسته ایم بذر نیکی را درون انسانی بکاریم و باعث شویم که او نیز به نوبه خود در جایی به موجودی دیگر محبت و احسان نماید و چگونه یک احسان کوچک می تواند موجی از نیکی را پدید آورد که تا بی نهایت در جهان
منتشر گردد و روی کسانی که حتی آنها را نمی شناسیم اثری مثبت به جای گذارد.
به همین شکل، چگونه اعمال خودخواهانه ما که در آن به دیگران آسیب می زنیم می تواند اثری عمیق تر از آنچه فکر می کنیم روی بسیاری داشته باشد.
یکی از تجربه کنندگان می گوید: «مردی را به خاطر اینکه به ماشین من برخورد کرد، به شدت کتک زدم. تمام این صحنه را در مرور زندگی دوباره تجربه کردم؛ ولی از دو دیدگاه مختلف! یکی از دید شاهدی بی طرف که باعث شرمندگی ام شد، و دیگر از دید مردی که کتک خورده بود.
من هر یک از ضربات مشتی را که به آن مرد وارد نمودم را خودم حس کردم، تک تک ۳۲ ضربه ای را که زده بودم. تا وقتی که بیهوش در پیاده رو افتاد.
شاید مهم ترین بصیرتی که از مرور زندگی برای ما حاصل میشود دیدی کاملاً متفاوت به دنیاست. بیشتر ما می گوییم: باید با دیگران همان گونه رفتار کنیم که می خواهیم آنها با ما رفتار کنند... ولی واقعیت این است که آن طور که ما با دیگران رفتار می کنیم، در حقیقت با خود رفتار می کنیم.»
🖌 ادامه دارد... منتظر باشید
#لبیک_یا_خامنه_ای
#امام_زمان #ایران
💠 🇮🇷مکتب حاج قاسم (ره)
@khodaiiii
پنجشنبه ها ویاد شهدا به امیدی که دل خسته هوایی بخورد و تبرک شود از گرد و غبار #شهدا ۰۰۰۰ پنجشنبه و یاد شهدا با ذکر صلوات
@khodaiiii
🔴 توسل دائم و روزانه به امام زمان (عج)
🔵 حجت الاسلام حاج شیخ جعفر ناصری:
🌕 چطور ما این قدر از توجه به امام زمان علیه السلام غافل شدیم؟! چطور این قدر دور شدیم و توانستیم بدون توسل به آن حضرت زندگی کنیم؟! آیا این سفرهای که برای ما پهن کردهاند، کم است؟ چه کسی بهره میبرد؟ چطور روزگار ما را به غفلت انداخت و از این بخش غافل شدیم؟
🔹 روزانه باید متوسل بود، گرچه افق این فکر خیلی بلند است و افق این ارتباط خیلی راقی است؛ اما دائم باید ملتزم به توسل بود. تجربه بین علما نشان داده است که توسل و توجه به حضرت بقیه الله ارواحنا فداه، خیر دنیا و آخرت میآورد که ثبات قدم و مراعات میخواهد، ادب و گذشت میخواهد، سحر میخواهد، نماز اول وقت و قرائت قرآن میخواهد. آن زمان است که انسان احساس میکند یک باب دیگر هم در زندگی او باز شد که نسلهای آینده او هم بهره خواهند برد.
#توسلات_مهدوی
#امام_زمان
@khodaiiii
🌹کوچک ترین #شهید شاهچراغ اسمش "#اصغر" بود۰ پدرت چطور بدون تو به خانه برگردد اصغر جان؟ #ایران # شاهجراغ
@khodaiiii