معلمی که نخستین فرماندارشهیدکشورشد
شهید قربانعلی کوچری فرزند مصطفی از سلاله پاکان بود و از دیار محبت، چاوشانه عشق را جار می زد و بذر دوستی و صداقت می افشاند. از پیش گامان نیکی ها بود و آنجا که صمیمیت کیمیا بود او دریا، دریا زلالیت بود و صمیمیت، در آینه دلش می شد خدا را دید و در نگاهش می شد ایمان را فهمید.
نگاهی گذرا به زندگی شهید والامقام کوچری
شهید کوچری در تاریخ ۲۲/۱۰/۱۳۱۹ در شهرستان خوی دیده به جهان گشود. در خانواده ای که خدا را در عمل باور داشتند. هنوز بیش از پنج بهار از عمرش نگذشته بود که مادرش در سن ۲۱ سالگی و در شکوفائی عمر چشم از دنیا بست و او بی مادر شد. سپس در نزد مادربزرگش به سرپرستی پدرش دوران کودکی خود را پشت سر گذاشت.
تحصیلات ابتدائی خویش را در محله امامزاده و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان خسروی، حکیمه امروز به پایان رساند و وارد دانشگاه شد و پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی به استخدام اداره فرهنگ درآمد. هشت سال در قریه تمر صادقانه خدمت کرد و به ارومیه منتقل گردید. دردآشنایی وارسته بود و خداطلبی خستگی ناپذیر. در هر جلسه و اجتماع درس تجوید قرآن در نزد حضرت آیت ا… قریشی و قره باغی و سایر علماء آن زمان شرکت می کرد و از جلسه درس آنان کسب فیض می کرد. بعد از آن به خوی انتقال یافت و در دانشسرای این شهرستان به امر تعلیم و تربیت همت گماشت.
در جریان انقلاب اسلامی همگام با مردم مبارز این شهرستان از پیشروان انقلاب بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در اثر ذکاوت و هوشیاری و درستکاری و دارا بودن استعداد سرشار و پشتکار بی نظیر و لیاقت فوق العاده به سمت فرماندار خوی منصوب شد
در گفتار و عمل و تقوای بی نظیر و با ویژگی های روحی و اخلاقی نظر مردمان به انقلاب و وحدت و یکپارچگی جلب می کرد. به طوری که هم اکنون عموم مردم از آزاده مردی و استعداد سرشار و صداقت او صحبت می کنند و هیچگاه فراموشش نخواهند کرد چرا که او نمونه کامل یک انسان فرهیخته و مسلمان بود.
یازدهم دی ماه سال58 بود که جهت آگاهی بخشی به ملت از جریانات تلخی که بر آنان می گذشت و افشای نقشه های شوم و ماهیت پلید عناصر ملعون ضدانقلابیون که منطقه قطور را جولانگاه خویش ساخته بودند به این منطقه عزیمت کرد و بعد از دیدار با مردم و سخنرانی های متعدد هنگام مراجعت در بین راه توسط اشرار منطقه و ضدانقلاب از خدا بی خبر به رگبار مسلسل بسته می شود و زخمی و اسیر این گروهک ظالم می شود.
زمان اسارتش تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار می گیرد و با آن بدن زخمی و خون آلود به یکی از سران ضدانقلاب که معروف به ممد دماغ بود و به رهبر انقلاب ناسزا می گفت؛ سیلی محکمی می نوازد و بعد از چند ماه تحمل شکنجه و زندان در اول تیر ماه سال 59 به دستور سنار مامدی و سرهنگ قرنی قادری به فیض شهادت نائل می گردد.
در وصیت نامه اش به فرزندان خویش چنین نوشته است:
(( اگر من می روم خدا همیشه در همه جا هست و بهترین حافظ است. من چکاره ام، من سببم، شما با خدا باشید، خدا با شما خواهد بود. هیچوقت و در هیچ حال خدا را فراموش نکنید. … باز مرا ببخشید و برایم با آن دست ها و دل های پاکتان دعا کرده و آمرزش بخواهید… از مصاحبت بدان دور باشید. نسبت به بزرگان احترام و نسبت به کوچکان محبت نمائید.))
روحش شاد و یادش
وصیتنامه شهید والا مقام پرویز بقائی
بسم ا... الناصر المظلومین
ربّنا افرغ علینا صبرا و ثبت اقدامنا و انصرنا علی القوم الكافرین
بنام ا... حافظ خون جوشان و مطهّر شهدای بخون تپیده و در گل نشسته از هابیل تا امروز و با عرض سلام به پیشگاه با اقدس حضرت ختمی مرتبت(ص) و جانشینان معصوم و مظلومش و با امید تعجیل در فرج مولا و امام عصر(عج) و طول عمر برای نائب برحقش بنیانگذار انقلاب كبیر اسلامی.
توصیه به امت حزب الله درحفظ وپاسداری ازسنگرمساجد:
سخنی با امت حزب ا... دارم من بعنوان یك پاسدار اسلام و پاسدار خون شهیدانمی خواهم كه سنگرهای مساجد و نمازجمعه ها را همیشه مقاوم و مستحكم نگهدارند چرا كه دشمنان منتظر خارج شدن شما از صحنه هستند.
خطرنفوذی ها وعوامل ضدّانقلاب:
از مسئولین محترم تقاضا دارم كه عوامل ضد انقلاب را كه هر كدام پشت میزی را اشغال كرده اند و مردم را ناراضی می كنند و به دردهای مردم رسیدگی نمی كنند تحت نظر داشته باشند چرا كه پشتوانه انقلاب ما مردم است از دوستان و هم سنگری ها تقاضا دارم كه حرمت پاسداری خود را حفظ كنند و همیشه كار خود را برای خدا و در راه خدا انجام دهند.
قدردانی اززحمات معلمین ومربیان تربیتی
در این مدت بعد از پدر و مادر، زحمات زیادی به معلمین و مربیان خود داده ام كه امیدوارم آنها مرا حلال كنند از كلیه معلمین محترم و زحمتكش كه در راه پیش برد اهداف انقلاب اسلامی رنج های زیادی را متحمل می شوند در این دنیا ممكن است چیزی برای آنها نباشد اما اجر آنها با خداست ان شاءا... ادامه دهنده راه شهداء خواهند بود.
🌹معرفی شهدای شهرستان خوی🌹
وصیتنامه شهید والا مقام پرویز بقائی بسم ا... الناصر المظلومین ربّنا افرغ علینا صبرا و ثبت اقدامنا و
اما پدر و مادر عزیزم كه نتوانستم برای شما فرزندی مفید باشم ولی این را نباید فراموش كرد كه من برای حفظ اسلام به جبهه آمدم و از شهید شدن من هرگز ناراحت نباشید شهادت تولد دیگری است برای عاشقان خدا.
اگر شهادت برایم نصیب شد و اگر جنازه ام بدستتان رسید بگذارید در روز جمعه صبح، دعای ندبه ای بخوانید و برای ظهور آقا امام زمان(عج) مهدی مهدی بگوئید در شهادت من ای پدر و مادرم گریه ضعف نكنید چرا كه هر فرزند ایرانی فرزند شما و پاسدار اسلام و این مرز و بوم است و سعی كنید گریه تان برای اباعبدا... و مظلومیت علی اكبر و علی اصغر و دیگر اصحاب و انصار او باشد. شهادت اگر برای ما قسمت شود، روزی خواهد بود كه حسین و حسینیان شهید شدند آری!
روز عاشورا كه حسین(ع) و72 تن از یاران باوفایش به گل نشستند هر كسی كه مكتبش حسینی است و رهبرش خمینی، مرگ برای او معنی ندارد پس در تشییع جنازه من نقل و نبات بپاشید مادر جان هنگام نوشتن این وصیتنامه در این فكر هستم كه آیا زینب وار و مثل زینبیان زمانه رسالتت را بطور كامل انجام خواهی داد. مطمئنم كه مادر من از سایر مادران شهداء كمتر نیست.
انقلاب، انقلاب مستضعفین است و هركس اگر بخواهد در مقابل این انقلاب بایستد باید هلاك شود. از دوستان حزب الهی می خواهم در صورت امكان2 هفته در خانة ما دعای كمیل بخوانند مادر جان تو زینبی، باید زینب واقعی باشی. پدر جان تو حسینی باید مانند حسین باشی كه72 تن از یاران را داد و بر باطل تسلیم نشد. همه اینها امتحان است و هر كس به نوبه خویش، امیدوارم من و شما از این امتحان قبول شویم.
از برادرانم و تنها خواهر گرامی كه نتوانستم حق برادری را انجام دهم پوزش می خواهم.
سیاهی حجاب برترازسرخی خون شهید:
خواهرم حجابت را حفظ كن كه سیاهی حجاب تو از سرخی خون من كه بنده تر است و خود نیز توصیه كننده باش به این امر مهم. اگر لیاقت شهادت نصیبم گشت استوار باش و گریه مكن كه اگر ناراحت و محزون باشی روحم را آزرده خواهی كرد. سعی كن فرامین مادر را هر چند بیشتر اطاعت كنی و در همه كارها یار و یاور او باشی در دعاهایتان امام را فراموش مكنید. هر چه بیشتر قرآن بخوانید. در ضمن امیدوارم كه بی مهریها و اذیت های مرا ببخشی و حلالم كنی از برادرانی كه بخواهند راه مرا ادامه دهند باید از نماز شروع كنند و به فرامین قرآن عمل كنند و حافظ این انقلاب باشند.
در آخر از تمام دوستان و عموم عزیزانی كه مرا می شناختند طلب حلالیت می كنم. ضمناً هر چه دارم به مادرم دهید و حدود یك ماه نماز و یك ماه روزه قضا دارم آنها را انجام دهید.
التماس دعا ـ پرویز بقائی
🌹معرفی شهدای شهرستان خوی🌹
🌹معرفی شهید رضا حسین زاده @Shohadaye_khoy
شهید رضا حسین زاده اول به تاریخ 30/6/1350 در شهرستان بشرویه در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود. دوران طفولیت و خردسالی را در خانه پدری و سراسر دوران کودکی را با شور و نشاط و مهر و محبت در کنار خانواده سپری کرد. در سن 7 سالگی وارد دبستان شد ودوران ابتدایی را در شهرستان زادگاهش آغاز و تا سال سوم راهنمایی تحصیل نمود. به درس علاقه وافری داشت و به احکام و قوانین واعتقادات دین مبین اسلام بسیار پایبند بود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وتشکیل بسیج مستضعفین به عضویت بسیج در آمد و شبها به نگهبانی مشغول شد. همیشه در انجام امور محوله، کارها را به درستی پیگیری می کرد و به نحو احسن امورات را انجام می داد. عشق وعلاقه زیادی به بسیج و انقلاب اسلامی داشت. بنابه نقل برادران بسیج، او شبهای متوالی را نگهبانی می داد و در این راه کوچکترین خستگی را به خود راه نداده و با جان و دل از عهده اینکار برمی آمد.
شهید رضا حسین زاده اول درانجام فرائض دینی و برپایی نماز سستی نمی کرد وهمیشه نمازهایش را سر وقت به جا می آورد. در طول 15 سال عمر پر برکتش، مرتکب عملی نشد که ناخواسته پدر ومادر و اعضا خانواده را برنجاند و یا از او ناراضی شوند. دستگیری از محرومان و تهیدستان به عنوان یکی از برنامه های مهم محسوب می شد که سرلوحه زندگی خویش قرار داده بود. با افرادی که از نظر اعتقادی و دینی ضعیف یا منحرف بودند، برخاست و نشست نمی کرد و گاهی علناً تنفر خویش را از این گروهها اعلام می کرد. برای بزرگترها احترام قائل می شد و نصیحت و انتقادشان را قبول می کرد. حتی برای انجام کارها، از نامبردگان مشورت می گرفت. با کوچکترها هیچموقع بلند و تند صحبت نمی کرد و درخور شأن و مقامشان احترام می گذاشت.
شهید رضا حسین زاده اول دوبار به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و پس از رشادتهای فراوان، علیرغم اینکه سن کمی داشت، حین عملیات کربلای 5 درتاریخ 8/11/1365 خاک شلمچه را باخون خویش نیلگون کرد و به فیض عظیم شهادت نائل شد. روحش شاد و یادش گرامی.
@Shohadaye_khoy
🌷شهید حضرتقلی شافعی
نام پدر: محمدعلی
تاريخ تولد: 7-1-1341 شمسی
تاريخ شهادت : 16-3-1361 شمسی
محل شهادت : چزابه.
+از همان سن کم در یک کارگاه کوچک مشغول کار گردید و با همان درآمد کم به خانواده در گذران زندگی کمک میکرد
+به علت نبودن استعانت تا کلاس دوم ابتدایی درس خواند
+با اوج گیری انقلاب در تظاهرات و راهپیمایی ها شرکت می جست
+درمجلس وسخنرانی های مذهبی شرکت میکرد
+صبر ایوبانه در بین تمام اهل خانواده داشت
+بعد از پيروزی انقلاب برای خدمت بيشتر در بسيج مرند ثبت نام نمود
و بعد از طی كردن دوره آموزش به تبريز اعزام شد
و از آن جا راهی اروميه و برای نبرد با بعثيون كافر به مهاباد و بانه اعزام گرديد و مدت هفت ماه در ان منطقه به نبرد
بی امان پرداخت.
بعد از مدتی به خدمت سربازی خواسته شد.
وي پس از طی دوره آموزش مقدماتي دوباره به جبهه بستان برای دفاع از كيان اسلامی شتافت.
پس از مدتی رزم و پيكار با صداميان به تاريخ ۱۳۶۱/۳/۱۶ در تنگه چزابه بر اثر تركش خمپاره به درجه رفيع شهادت نائل گرديد.
روحشان شاد🌷
@Shohadaye_Khoy
🌷شهيد عبدا ... جباری مقدم
در پاييز سال ۱۳۳۵ در يك خانواده مذهبي و روشن به مسائل ديني و اجتماعي چشم به جهان گشود و در دامان پرمهرش پرورش يافت و در هفتمين بهار زندگي براي علم اندوزي پاي به مدرسه گذاشت و در اثر هوش و ذكاوتش ديپلم را با موفقيت اخذ كرد و خدمت سربازيش را با عنوان سپاهي بهداشت با خدمت به محرومين طي كرد .🍃 سپس تحصيلات عاليه خود را در رشته علوم تندرستي يا بهداشت روستائي در دانشگاه آزاد اسلامي خوي ادامه داد .
🍃 او جواني پاك و مؤمن و معتقد بود و امام را عاشقانه دوست مي داشت و اعتقاد عميقي به ولايت فقيه داشت . لذا در دوران نهضت اسلامي با شور و شوق فراوان در كليه تظاهرات و راهپيمائي ها شركت مي كرد و اكثراً نهج البلاغه و تفاسير قرآن و كتاب هاي استاد مطهري و دكتر شريعتي را مطالعه مي كرد و برادرش را نيز تشويق به اين امر مي كرد . او پس از پيروزي انقلاب اسلامي و آغاز تجاوز ددمنشانه رژيم بعثي عراق خود را براي نبرد آماده مي كند و با عنوان سرباز احتياط به جبهه هاي نبرد عازم مي شود و هنگام خداحافظي مي گويد : « دوستان و همرزمان من در همه جبهه هاي جنگ با كفار مي جنگند . من نيز بايد بروم .»
و همواره مي گفت « شهيد هميشه زنده است ، ما بايد در راه اسلام و دين شهيد شويم و شهادت افتخار ماست .»
🕊وي پس از ابراز رشادت و شجاعت در عرصه هاي پيكار در تاريخ ۶۰/۲/۱۲ در جبهه دزفول به آرزوي ديرينه اش ( شهادت ) نائل گرديده و نامش را جاودانه تاريخ اسلام مي نمايد .
🗞قسمتی از وصيت نامه اش
چنين دارد :
💎« مرد آن است كه در جبهه هاي جنگ بميرد نه در رختخواب گرم و نرم.»
روحشان شاد🌷
@Shohadaye_Khoy
شهيد🌷بايرامعلی سرداری، از لشكريان مخلص خداست كه در جرگه بسيجيان پاكباز و سلحشور در ميدانهاي نبرد حق عليه باطل پيكار كرد و براي دفع تجاوز اقدام و در راه دفاع از اسلام خستگي را به پاهايش راه نداد و همچنان با قامتي استوار در نبرد با خصم زبون عاشقانه پايداري كرد و با نثار خون خويش دين خود را نسبت به اسلام و قرآن ادا نمود.🍃وی در سال۱۳۴۶ در خانواده اي مذهبي چشم به جهان گشود و سپس در كنار تحصيل از كسب معارف ديني نيز غافل نشد و به همراه پدر در محافل و مجالس مذهبي حاضر و در نمازجماعت شركت مي نمود و حتي در سنين كودكي چند سوره از قرآن مجيد را حفظ كرده بود و🔺با شكل گيري انقلاب اسلامي به همراه پدر در تظاهرات عليه نظام طاغوت شركت نمود و ضمن تحصيل در كسوت يك بسيجي خود را وقف انقلاب كرد و به كرات در جبهه هاي نبرد حاضر شد و با دشمن بعثي مبارزه كرد.🍃شهید بزرگوار شيفته اسلام و انقلاب بود و به رهبر كبير انقلاب ارادتي خالصانه داشت و پيروي از ولايت فقيه را ضامن سعادت و خوشبختي مي دانست و جبهه را مكاني مقدس مي شمرد و✨ اظهار مي داشت:در آنجا از هر طرف صداي قرآن و معنويت به گوش انسان مي رسد.
🍃هميشه در هنگام اعزامش به جبهه ها اصرار داشت كه كسي بدرقه اش نكند و اكثراً مخفيانه اعزام مي شد و در ميدان نبرد نيز با شجاعت پيكار مي كرد. در عمليات كربلای پنج كه از ناحيه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود و حتي يكي از دوستانش به كمك او مي شتابد تا او را به پشت خط منتقل كند، شهيد سرداري ناراحت شد و اظهار داشت، برگرد پيش همرزمانت چون به كمك تو نيازمند هستند.
@Shohadaye_khoy