19.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تفاوت رویکرد فرقهگرای شیعی با رویکرد انقلاب اسلامی در تعاملات بینالمللی
#علیرضا_کمیلی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🔶قانون جدید انتخابات و آینده تحولات عراق
مهدی ازرقی
✂️برشهایی از متن:
🔹مهمترین تغییر قانون جدید انتخابات عراق مربوط به ماده 15 این قانون است که در آن سازوکار انتخابات از الگوی لیستی به فردی تغییر یافته است. این بدان معناست که واجدین شرایط رای دادن از این پس به جای رای دادن به لیستهای حزبی، به افراد رای خواهند داد.
🔹قانون جدید انتخابات چالش انتخاب نخست وزیر را حل نکرده و صرفاً تمرکز خود را بر ورود نمایندگان قرار داده که به نظر میرسد گام ناقصی برای دستیابی به اهداف بلندمدت مطرح شده از سوی معترضان برداشته است. بنابراین قانون جدید انتخابات عراق در بلندمدت نیز جوابگوی نیازهای کشور عراق نخواهد بود. ضمن اینکه چالشهای ساختاری و قانونی متعدد دیگری در حاکمیت عراق وجود دارد که اصلاح روش انتخاب نمایندگان پارلمان در برابر آن بسیار کم اهمیت است. به عنوان نمونه میتوان به تعیین استاندارها توسط شوراهای استانی و خارج از اختیار نخست وزیر این کشور اشاره کرد که عمدهای اقدامات و تصمیمات استانی را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/pStEx
#انتخابات_عراق
#عراق
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
32.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶دگردیسیهای فکر دینی در اهلسنت ایران؛ آیا سلفیت پایگاهی دارد؟
✂️برشهایی از متن:
🔹زمامداران مختلفی در این سالها بودند که وقتی از آنها سوال میشد که چرا حق و بودجه اهل سنت را در فلان مسئله نمیدهید جوابشان این بود که «جواب فاطمه زهرا را چه بدهیم». یا اینکه وقتی یک اهل سنت از ائمه شیعه تعریف و تمجید میکند، تعجب شیعیان برانگیخته میشود. ابن تیمیه را که پدر سلفی گری میدانند و وقتی صحبتهایش راجع به امام حسین را میخوانیم، باور نمیکنند. این کلیشههای غلط از دل کلیشههای هویتی برآمده است که منابع آن افرادی غیرنخبه هستند که وجهه علمی ندارند. جامعه مداحان نمونه این منابع است که دشواری های زیادی تولید کرده است.
🔹تصوف همچنان در میان اهل سنت بدنه اجتماعی قدرتمندی دارد و اقشار مختلف مردمی از جمله تحصیلکرده و عوام در مجالس سماع و وجد عارفانه آن حضور جدی دارند و دینداری خود را در قالب همین مناسک معنا میکنند. دینداران با دو رویکرد ذکر جلی بر اساس طریقت قادری و یا ذکر خفی بر اساس طریقت نقشبندی در این مجالس شرکت میکند.
🔹سلفیه در میان اهل سنت ایران بر سه گونه است. سلفیه خشن، سلفیه جامی و سلفی علمی.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/ZJuo
#اهل_سنت_ایران
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 چرا شیخ ابراهیم زکزکی برای کسی مهم نیست؟
سرباز روح الله رضوی
✂️ برشهایی از متن:
🔹 برای دنیای اهل سنت، شیخ ابراهیم زکزکی نماد شیعهسازی در پنجمین کشور پرجمعیت مسلمان دنیا است. کسی که «به زعم آنها» پول از قم میگرفته و خرج تغییر مذهب اهل سنت نیجریه میکرده و توانسته بعد از سالها، نفوذی چند میلیونی در قلب آفریقا ایجاد کند. این آدم هر چقدر هم که خوب و دوست داشتنی بوده باشد و هر چقدر هم که مورد ظلم و ستم واقع شده باشد، چون کیان مذهب مقابل را به خطر انداخته، نمیتواند جایی در دل آنها باز بکند.
🔹 در فضای عمومی بین المللی هم کشورهای غربی حرکت اسلامی نیجریه را پروژه نفوذ سیاسی جمهوری اسلامی ایران در آفریقا قلمداد میکنند که میرفت تا مدل کپی پیستی از حزب الله لبنان باشد. اگر در بعد مذهبی، اظهار نظرات پر از شوق و شعف برخی قم نشینان در قبال معجزه شیعهسازی شیخ ابراهیم زکزکی، بهانه بدست کشورهای اسلامی میداد، در بعد سیاسی، هیجان رقم زدن حزب اللهی جدید در قلب قاره سیاه، حسگرهای دستگاههای امنیتی ـ اطلاعاتی کشورهای غربی را به شدت تحریک کرد.
🔹 فارغ از نگاه ریشهای وزارت خارجه کنونی جمهوری اسلامی ایران که جای نقد جدی دارد، مجموعه انتقادات مطروحه از سوی جریانات مختلف داخل کشور به وزارت خارجه، در خصوص پرونده حرکت اسلامی نیجریه مبنائا بیاساس است. کسانی که توقع دارند وزارت خارجه در قبال آزادی شیخ ابراهیم زکزکی موضعی صریح و آشکار بگیرد، کمتر توجه و اطلاعی نسبت به شرایط کشور نیجریه و نیز تبعات چنان موضع رسمیای از سوی وزارت خارجه ایران دارند.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/IoI
#نیجریه
#شیخ_زکزاکی
#آفریقا
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
پاکستان سرزمین سانسورشده.mp3
34.17M
هدایت شده از مجمع اسلامی حبلالله 🇵🇸
🔴 پاکستان سرزمینی که بیشترین قرابتهای فرهنگی تاریخی را با ما دارد
🔸 آقای #میثم_مرادی (مدیر حوزه هنری خراسان رضوی) در هشتمین پاتوق جهان اسلام با عنوان «پاکستان؛ سرزمین سانسور شده» اظهار کرد: شنایی با پاکستان برای من به ۶ یا هفت سال قبل برمیگردد، این کشور از جهات مختلف با ایران عقد اخوت بسته و دانستن اطلاعات اندکی در خصوص آن برای ما خسران است.
🔹 ما در این سالها با پاکستان خوب برخورد نکردیم و دلیل آن هم این است که رسانه و مسؤولان ما نگاه دیپلماتیک را نشان دادند، اما در این حوزه چیزی عنوان نشده که پاکستان اولین کشوری بود که در مجمع عمومی سازمان ملل به ایران آری گفت و #استقلال ایران را پذیرفت. پاکستان سرزمینی است که بیشترین قرابتهای فرهنگی تاریخی را با ما دارد، اما متأسفانه ما آن را از زاویه درستی به مردم نشان ندادیم.
🔸 کامیون نوشتههای پاکستانی و نقوش آن را مسئلهای است که این کشور به آن شهرت پیدا کرده و نقش طبیعی در آن بسیار است، نقوش مرتبط با جغرافیا و شرایط طبیعت کشورشان، نام ائمه و اهل بیت(ع) هم در داخل ماشینها دیده میشد.
🔹 ایشان با اشاره به قوالیخوانیهای کشور پاکستان، در خصوص فاصله گرفتن ایران از موضوعات فرهنگی، موسیقی و تولیدات تلویزیونی ارزشی گلایه کرد و گفت: دهه ۶۰ تلویزیون ما در مناسبتها گروه قوالی نصرت علیخان را نشان میداد، اما اکنون بندهای مختلف را نشان میدهد!
🔸 پاکستان ۱۰۰ سینما دارد و ۳۰ درصد آن توسط هالیوود و بالیوود اشغال شده است، اما ۷۰ درصد آن خالی است، ما برای آنها چه برنامهای داریم؟ باید برای آن تولید اثر کنیم که سبب قوام آن میشود، مقصودم فیلمهایی که فروش ۳۰ میلیاردی دارند، نیست، بلکه فیلمی همچون یتیمخانه ایران جای دارد در خصوص آن فعالیت کنیم، اما اکنون شاهدیم که بت وجود نزدیکی فرهنگ و جغرافیای ما به پاکستان، ترکیه به این حوزه ورود کرده است.
🔺 گزارشی مختصر از برنامه «پاکستان؛ سرزمین سانسور شده» برای مطالعه بیشتر کلیک کنید. (https://www.farsnews.com/printnews/13981010000027)
📍 مجمع اسلامی حبل الله
🆔 @Hablollahir
هدایت شده از مجمع اسلامی حبلالله 🇵🇸
🔴 صدا و سیما بزرگترین سانسورچی در ارائه تصویری غلط از پاکستان
🔸 آقای #حسین_کمیلی در هشتمین پاتوق جهان اسلام با عنوان «پاکستان؛ سرزمین سانسور شده» با اشاره به سفر اخیر گروهی از فعالین فرهنگی به پاکستان و ویژگیهای آن از تفاوت آنچه از پاکستان در دهن داریم و مغایرت آن با واقعیت سخن گفت و اظهار کرد: این مسئله به جز سانسورچی بزرگ که صدا وسیما است، دلایل بسیاری دارد، تصویری که از این کشور ارائه میشود، تصویر ناقصی است، تجربههای اجتماعی ما نیز تجربههای خاصی از حیث مواجهه با پاکستانیها است و دید جامعی از پاکستان نداریم.
🔹 اسلامآباد یک شهر نوساز و #مدرن است که در هند قدیم نبوده و بعد از تشکیل حکومت پاکستان تشکیل شده و کاملا بر اساس اصول شهرسازی ساخته شده است. همه چیز در آنجا نوساز است، برندهای مختلف در آنجا مشاهده میشد که توسعهیافتگی و سطح رفاه را نشان میداد و علاوه بر برندهای جهانی، برندهای پاکستانی هم بهچشم میخورد. در مقایسه با هند در فروشگاههای پاکستان محصولات پاکستانی بیشتر بهچشم میخورد و استفاده از #تولیدات_ملی در پاکستان بیشتر بود.
🔸 پاکستان حدود ۲۰۰ میلیون جمعیت دارد و ۲۵ درصد تشیع و مابقی اهل سنت هستند که بیشتر آنها سنی صوفی یا قادری و محب اهل بیت هستند. اهل سنت آنها ۱۲ امامی هستند و این مسئلهای است که ما نسبت به آن غفلت کردیم، چرا که حدود ۱۵۰ میلیون محب اهل بیت در آن کشور وجود دارد.
🔹 کمیلی به اشتراکات ایران و پاکستان از قبیل هم خانواده بودن زبان فارسی و اردو، شاعر بزرگی همچون اقبال که ۷۰ درصد اشعارش فارسی است و سرود ملی کشور که تماما فارسی است، اشاره کرد و گفت: متؤسفانه ما نسبت به این اشتراکات بیتوجه بودیم.
🔸 دیگران اما بسیار فعال هستند، بهطور مثال نماد اسلامآباد مسجد فیصل است و علاوه بر پلاک خودرو آن نماد هم پشت پلاک نصب میشود، این نکته حائز اهمیت است که در کشوری که همه محب اهل بیت هستند، جریانی برای خود نماد ایجاد کرده که غفلت ما و فعالیت ویژه دیگران را نشان میدهد.
🔺 گزارشی مختصر از برنامه «پاکستان؛ سرزمین سانسور شده» برای مطالعه بیشتر کلیک کنید(https://www.farsnews.com/printnews/13981010000027)
📍 مجمع اسلامی حبل الله
🆔 @Hablollahir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 46 درصد استفتائات مصریها درباره احکام طلاق!
🔹دارالافتای مصر آمار استفائاتی که در سال 2019 از این نهاد شده است را منتشر کرده است. در این گزارش آمده 46 درصد سوالات رسیده درباره احکام طلاق بوده . این مسئله نشان از گسترش طلاق در میان اقشار متدین این کشور دارد.
🔹گفتنی است مصر در زمینه طلاق رتبه اول جهانی را از آن خود کرده و آمار طلاق سال به سال در این کشور رو به تزاید است. به طوری که هر 4 دقیقه یک طلاق در مصر ثبت میشود.
#مصر
#شمال_آفریقا
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯اخوانالمسلمین نزدیکترین جریان تشکیلاتی به ایران؛ عطش نخبگان مصری برای تبادلات علمی با ایران
مصاحبه با مجتبی امانی، رییس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر
✂️برشهایی از متن:
🔹این عطش در بین جامعه دانشگاهی دو کشور کاملا موجود است، اگرچه فضای امنیتی حاکم بر مصر مانع بروز آن است. این را با توجه به تجربه حضور در مصر و تعامل با مصریها عرض میکنم که مردم و نخبگان دو کشور به شدت خود را نیازمند گفتگو میبینند. اما در دوره بعد از انقلاب تاکنون تنها در دوره انقلاب مصر(از 1389 تا 1393) این ظرفیت، امکان ظهور و بروز یافت و تعامل بین مردم مصر و ایران و ارتباط نخبگانی برقرار شد که شاهد مثالی برای ادعای وجود این علاقه و نیاز به گفتگو بین دو ملت در سطح نخبگان و مردم عادی بود.
🔹شاید بدون اغراق بتوان گفت نزدیکترین جریان سیاسی متشکل و سازمان یافته به ما در جهان اسلام همین اخوان المسلمین است. روحیه مردم مصر روحیه تسامحی و توام با فرهنگ معنویت است که مجموع آنها باعث شده همچون جوامع افراطی دیگر به ایران نگاه نکنند؛ همانطور که مستحضرید نحلههای فکری مختلفی در جهان اسلام داریم که با ایران و تشیع تضاد زیادی دارند به حدی که دشمنی با ایران را مقدم به دشمنی با استعمارگران میدانند، و معتقدند که اول باید تکلیف دشمن داخلی را روشن کرد! اما در مصر به خاطر روحیه صوفیانه و محبتی که نسبت به اهل بیت علیهم السلام دارند، اشتراکی را با ایران و انقلاب میبینند که مانع ایجاد روحیه تهاجمی نسبت به ما میشود.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/JB4Co
#مصر
#اخوان_المسلمین
#شمال_آفریقا
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
15.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 نگاهی به وضعیت اسلام و مسلمانان در #اسپانیا
#مسلمانان_اسپانیا
#مسلمانان_در_غرب
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 نگاهی به تغییرات اجتماعی ترکیه در سالهای اخیر؛ کاهش دینداری در کنار افزایش شهرنشینی
✂️برشهایی از متن:
🔹جمعیت روستایی از 34 درصد به 16 درصد کاهش پیدا کرده است.
🔹میزان افراد مالک خانه از 74 درصد به 66 درصد کاهش یافته و به ازای آن زندگی مستاجری از 21 درصد به 29 درصد افزایش پیدا کرده است.
🔹آمار کسانی که خود را مذهبی تلقی میکنند از 32 درصد به 25 درصد کاهش پیدا کرده است.
🔹درصد جمعیتی کشاورزان از 10 درصد به 3 درصد نزول کرده است.
🔹تعداد کسانی که معتقد بودند در 5 سال آینده وضعیتشان بهتر خواهد شد از 27 درصد به 40 درصد رسیده.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/p84bW
#ترکیه
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯حاج قاسم را تحریف نکنید!
علیرضا کمیلی
از دیروز دهها نفر از کشورهای مختلف جهان با من تماس گرفته و عرض تسلیت داشته اند بعد با کمال تعجب می بینم که صاحبان اذهان بسيطه و عقول متوسطه بنحوی #حاج_قاسم را مطرح می کنند که گویی همان شهید کاظمی است و در یک سانحه هوایی به شهادت رسیده است!
کاری به قالبهای فعالیت یا ایده های میدانی ندارم ولی نادیده گرفتن وجوه #تمایز این شهید عزیز یک تحریف آشکار اوست. آری او هم یک شهید انقلابی و ولایی بود ولی وجه تمایزهای دارد که شهدای بزرگ دیگر نداشتند.
او مطرح ترین و فعال ترین چهره #بین_المللی انقلاب اسلامی بود و این افتخار را یافت که مستقیما توسط خود آمریکایی ها به شهادت رسید. همین دو ویژگی کافی است که به کلیه اقدامات مربوط به تکریم و #تشییع و توصیف او را جهت بدهد.
آرمان حاج قاسم آزادی #فلسطین و #قدس بود و از همین رو است که از دیروز دهها فلسطینی عزادار او شدند. پیام هایی همراه با اشک و ناله از فلسطینی ها به دست من رسیده که دل را آتش می زند. شاید هیچ کس باندازه آنها او را شهید امت اسلامی و شهید راه ازادی اقصی نداند چنانچه فرماندهی شاخه #قدس سپاه هم نشانگر آن بود.
او به همین اندازه هم در #افغانستان مظلوم و #کشمیر مجروح و بوسنی و هرزگوین و پاکستان و #عراق و حتی جنبش های آزادی بخش اروپا و آمریکا محبوبیت داشت چرا که #نماد_عزت و مقاومت در برابر استکبار بود.
او در دوره ای ثابت کرد که تنها راه موجود در شرایط کنونی جهان، سر خم کردن نیست که همه سران نظامی و سیاسی جهان باور داشتند نمی توان در مقابل این قدرت ها ایستاد و ما مجبور به همراهی با مستکبران هستیم.
او قطعا در شکستن هیمنه اسرائیل از سال 2000 تا جنگ 33 و 22 و 8 روزه نقش مستقیم بازی کرده است و این یعنی که او عامل اصلی #تغییر_معادله از ذلت به #عزت و بعبارتی مجری ارزشهایی بود که امام گفته بود.
بعلاوه او یک #مربی بزرگ بود. او اینک هزاران جوان شیردل آماده #جهاد را از کشورهای مختلف تربیت کرده و آیا این حجم کار به جز برکت برای یک نفر معنای دیگری دارد؟! پس بیاییم حاج قاسم واقعی را روایت کنیم نه شهیدی موهوم در ذهن مان را...
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯لحظه سرنوشتساز انقلاب اسلامی؛ آیا بر محافظهکاری غلبه خواهیم کرد؟
حامد رضایی
🔹بیاغراق در یکی از حساسترین و مهمترین لحظات تاریخ نه تنها انقلاب اسلامی که تاریخ ایران ایستادهایم. جنس واکنش ما به جنایت ترور سردار سلیمانی چیزی خواهد بود که تاریخ به کرات از آن یاد خواهد کرد. ما در لحظهای هستیم که اگر بر ترس خود غلبه کرده و از محافظهکاری در واکنش حذر کنیم، میتوانیم بخش بسیار عمدهای از عمق راهبردی خود در جهان اسلام را که درپی حوادث بیداری اسلامی، و مشخصا بحران سوریه، از دست دادهایم، بازگردانیم. میتوانیم اسلامگرایی و انقلابیگری را بار دیگر احیا کرده و حتی نمونههای فیک آن را به کناری بیندازیم. میتوانیم به جایگاهی که پس از جنگ 33 روزه در جهان اسلام – و حتی در تمام دنیا – داشتیم بازگردیم. همان مقطعی که سیدحسن نصرالله ما محبوبترین شخصیت جهان عرب میشود و قلوب قریب به اتفاق مسلمانان جهان در کنار ایران و انقلاب اسلامی بود. میتوانیم به دوران حکم ارتداد سلمان رشدی که همه جای جهان اسلام اسم خمینی بر سر زبانها بود بازگردیم. تاریخ نشان داده که هرچه انقلابیتر و بیباکتر بودهایم، بیشتر نتیجه گرفتهایم و هرچه محافظهکارتر منزویتر. اگر جمهوری اسلامی پاسخ نظامی مستقیم سنگین و در سطح بالا به نیروهای آمریکایی وارد نکند، درواقع سند مرگ خود به عنوان یک «نظام انقلابی» را امضا کرده است. در این صورت ما رسما تبدیل میشویم که به حکومتی که اسما انقلابی است ولی رسما با سایر دولتها هیچ تفاوتی ندارد. و آمریکا نیز دقیقا دنبال فهم همین مساله است که آستانه تحمل ما تا کجاست. اگر این ترور پاسخ قاطعی نگیرد شک نکنید که آمریکاییها عملیات بعدی را در داخل خاک ایران انجام خواهند داد.
🔹همه چیز در گرو یک تصمیم درست اما به غایت جسورانه و بیباکانه است. تاریخ قضاوت خواهد کرد که آیا ایران بر محافظهکاری غلبه و بیپروا به دل دشمن خواهد زد یا نه. تمام دنیا ما را به نظاره نشسته است. امر دائر بر صفر و صد است. باید انتخاب کنیم و هیچ چارهای جز این نیست.
🔹مهم این است که نترسیم. نترسیم و بزنیم، محکم هم بزنیم. محکم اگر بزنیم دشمن خود را کنار میکشد، شل زدن اما این سگ هار را هارتر میکند. نزنیم خیلی بدتر از اینها خواهیم خورد. آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست. مضاف بر اینکه قدرت ایران اساسا قابل مقایسه با عراق و افغانستان نیست و جنگ با آن آمریکا را در باتلاقی وحشتناک گرفتار خواهد کرد، خود آمریکا هم در استراتژی بلندمدت خود از اساس تصمیم بر ماندن در خاورمیانه ندارد و اتفاقا به دنبال راه فرار است. لذا عقلای آمریکایی هرگز شروع جنگ با ایران را تجویز نمیکنند. پس نباید از زدن ترسید.
🔹اما اگر بترسیم و نزنیم و یا محکم نزنیم، نه تنها ابهت نمادین آمریکا بار دیگر تثبیت میشود که امیدهای انقلابی نیز خواهند مرد. و ناامیدی انقلابیون راه را بر جنایتهای پیاپی بعدی باز میکند. آمریکا دست به قمار بزرگی زده. او پیش از این نیز توان اطلاعاتی و لجستیکی چنین تروری را داشته، اما نکته این است در این لحظه تاریخی گمان برده ایران در نهایت موضع ضعف است و بهترین وقت است برای زدن. و لذا ما اگر با قوت نزنیم به ضعف خود اقرار کردیم و رسما اعلام کردیم که باز هم بزن!
🔹جهان اسلام خیره به ماست. اگر دوباره اثبات کنیم که همان انقلاب خمینی را نمایندگی میکنیم، شک نکنید حتی آنهایی که تا چندی پیش فحشمان میدادند دوباره میآیند در تیم ما. همانهایی هم که بعدها داعشی و یا چیزی شبیه به آن خواهند شد با ما خواهند بود. مگر نه آنکه وقتی ما فیتیله انقلابیگری را پایین کشیدیم، این گروهها از گوشه و کنار روئیدند؟
🔹بهترین فرصت برای بازگشت به دامان یک میلیاردونیم مسلمان دنیا و حتی تمام مستضعفین عالم است. این فرصت طلایی را از دست ندهیم. بر محافظهکاری خود غلبه کنیم و به وعده آن کتاب الهی ایمان بیاوریم که «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ».
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
📗شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯اگر انتقام سخت و پشیمانکننده نگیریم…/عبرتهایی از تاریخ سستی مسلمین برابر طاغوت
حجت الاسلام مهدی محمدآبادی
✂️برشهایی از متن:
🔹پس از این جنایت بود که حضرت امیر (ع) در خطبهی 27 نهجالبلاغه، یاران سستعنصرشان را «أشباه الرجال» خواندند و فرمودند: «هرکس جهاد را از روی بیرغبتی ترک کند، خداوند به او جامهی ذلت میپوشاند و او را غرق بلا نماید و به ذلت و پستی گرفتار شود و دستگاه محاسباتیاش از کار میافتد.» ایشان در ادامهی این خطبهی جانسوز، دلیل جسارت معاویه در دست زدن به «غارات» را سستی مردم در جهاد دانسته و فرمودند: «به شما گفتم که با اینان بجنگید پیش از اینکه با شما بجنگند؛ به خدا قسم هیچ ملّتى در خانهاش مورد حمله قرار نگرفت مگر اینکه ذلیل شد. اما شما مسئولیت جهاد را به یکدیگر حواله کردید و به یارى یکدیگر برنخاستید تا دشمن از هر سو بر شما تاخت، و شهرها را از دست شما گرفت.»
🔹در اواخر جنگ تحمیلی که آمریکا علنا وارد درگیری شد، به امام خبر دادند که آمریکاییها آمدهاند پشت تنگهی هرمز؛ بنا به نقل تعدادی از مسؤلان، امام فرمودند: «اولین ناو آمریکایی را که وارد خلیج فارس شد، بزنید!» گفتند آقا این خطرناک است، آمریکا موشکهای کروز دارد، بمباران میکند. امام فرمودند «آخرین کاری که آمریکا میکند، میآید جماران را میزند و مرا از بین میبرد؛ بگذار ببرد. اولین ناو را بزنید، بگذارید ما در دنیا سربلند باشیم». گفتند آقا از محالات است، اگر مرکز از بین برود، شما از بین بروید، دیگر چیزی نمیماند به عنوان انقلاب و نظام… امام فرمودند «نظر من این است. شما خودتان بروید با مقامات نظامی و… مشورت کنید، به هر نتیجهای که رسیدید من قبول دارم». که آقایان آمدند مشورت کردند، بدین نتیجه رسیدند که نزنند. این نزدن همان و جری شدن آمریکا همان؛ تا جاییکه در روز روشن، هواپیمای مسافربری ما را با 270 مسافر غیرنظامی بیگناه سرنگون کردند و به خلبانش مدال افتخار دادند و آب از آب تکان نخورد!
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/tngz
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 مقصد بعدی پاستور و فلسطین است، میفهمید؟!
حامد رضایی
🔹روز گذشته نامهای از سوی جمعی از فعالین سیاسی اصلاحطلب منتشر شد که با القای ترس از وقوع جنگ، مقامات جمهوری اسلامی را از انتقامگیری جنایت ترور شهید سلیمانی برحذار میداشت.
🔹چنین واکنش بزدلانهای البته از این جماعت سیاسی دور از انتظار نبوده و نیست. در این نوشتار اما به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که آیا انقلابیگری و مقاومت سرسختانه دربرابر استکبار کار را به جایی رسانده که به صورت علنی یک مقام رسمی بلندپایه ایرانی ترور میشود یا اینکه محافظهکاریهای پیاپی آقایان اصلاحطلب و اعتدالی جرات جسارتی به این وسعت را به دشمن بخشیده است؟
🔹برخلاف آنچه پنداشته میشود، ترور سردار سلیمانی اتفاقی دفعی نبوده، بلکه در ادامه یک سلسله عملیاتهای نظامی است که طی سالهای اخیر علیه ایران و حامیان منطقهای آن انجام شده و پاسخ درخوری نگرفته است. این سلسله عملیاتها گام به گام و از کوچک به بزرگ انجام شد تا جایی که پاسخ ندادنهای ایران کار را به جایی رساند که دشمن در محاسبات خود به این نتیجه رسید که وقت ترور خود سردار سلیمانی است. وگرنه پیش از این اساسا جرات چنین اقدامی را نداشت.
🔹نقطه آغاز حملات نظامی ضدایرانی، حمله به نیروهای غیرایرانی حامی انقلاب اسلامی در سوریه بود. پس از اینکه پاسخ درخوری به این تجاوز داده نشد، نوبت به خود نیروهای ایرانی در سوریه رسید. شهید مهدی لطفی نیاسر در حمله مستقیم اسرائیل به نیروهای ایرانی در سوریه به شهادت رسید. ولی باز هم محافظهکاری آقایان سبب شد که این نیز زیرسبیلی رد شود. پس از آن چند حمله دیگر به نیروهای ایرانی و غیرایرانی در سوریه و عراق انجام شد ولی باز هم اجتناب از عکسالعمل متوازن انقلابی، دشمن را جریتر کرد. حمله اسرائیلیها و آمریکاییها به مواضع ایران و همپیمانانش یکی از پس دیگری ادامه پیدا کرد و هیچکدام پاسخ محکمی دریافت نکرد. در چنین شرایطی شما اگر جای آمریکا میبودید، به ترور شاه مهره انقلاب اسلامی طمع نمیکردید؟!
🔹محافظهکاریهای نابخردانه آقایان کار را به این جا رسانده که مهمترین سرمایه بینالمللی انقلاب اسلامی توسط آمریکا ترور میشود. بخشی از اصلاحطلبان و اعتدالیون چونان موجوداتی هستند که از شدت ترس و بزدلی قوه عاقله خود را از دست دادهاند. آنها با اینکه با چشم غیرمسلح هم تبعات وحشتناک عقبنشینیهای پی درپی خود را میبینند، باز هم بزدلانه عقبنشینی مکرر را تجویز میکنند. این همه حماقت از انسانهای سلیمالعقل توقع نمیرود. آنها فقط میلرزند و انسانی که مدام در حال لرزه است امکان اندیشیدن ندارد.
🔹ذرهای شک وجود ندارد که ترور سردار سلیمانی آخرین حلقه این سلسله حملات نیست و مقصد بعدی داخل ایران و شخصیتهایی در سطوح بالاتر هستند. اگر این بار نیز محافظهکاری گریبانگیر ما شود، بعید نیست که فرداروزی پاستور و انتهای خیابان فلسطین هم امنیت نداشته باشد.
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯رسانههای صهیونیستی درباره «ترور سردار سلیمانی» چه گفتند؟
محمد محسن فایضی
✂️برشهایی از متن:
🔹اگرچه اسرائیل بارها ایران و نزدیکان آن مانند حزبالله در لبنان و شبهنظامیان طرفدار ایرانی در سوریه را هدف قرار داده است اما باید از هرگونه نزدیکی و وابسته کردن خود با اقدام آمریکا فاصله بگیرد.
🔹اسماعیل قاآنی همانند سلف خود، در دهه 1980 با جنگ هشتساله ایران با عراق روبرو شد و بعداً به نیروی قدس پیوست. نگاهی به لیست تحریمهای غربی نشان میدهد باآنکه وی مدت طولانی یکی از مقامات در سازمان (سپاه قدس) بوده است اما هنوز ناشناخته مانده است!
🔹کمک اطلاعاتی اسرائیل به آمریکا برای هدف قرار دادن قاسم سلیمانی به این معنا است که او در تیررس جاسوسان این کشور و احتمالاً پهپادهای اسرائیلی قرار داشته ولی به دلایلی این ترور در پایتخت سوریه انجام نشده است. اگر این ادعا درست باشد، اسرائیل ترجیح داده تا جای ممکن خود را از عواقب ناشی از کشته شدن قاسم سلیمانی مصون نگاه دارد و اجرای این برنامه خطرناک را به شریک امنیتی ابرقدرتش بسپرد.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/iOaNc
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
#اسرائیل
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯وعده نسیه ندهید لطفا! / آیا سنگ بزرگ نشانه نزدن است؟
سیدرضا حسینی
🔹حدود پنج روز از جنایت آمریکا در شهادت سردار سلیمانی میگذرد ولی متاسفانه تاکنون از طرف ایران هیچ اقدامی درجهت انتقام این جنایت صورت نگرفته است. بسیاری از مقامات رسمی در این چند روز سخن از آن راندهاند که انتقام اصلی خارج کردن آمریکا از منطقه است. این سخن هرچند درست و منطقی به نظر میرسد ولی بعضا بوهای خطرناکی نیز از آن استشمام میشود.
🔹در بعضی مواضع - خاصه از طرف نیروهای حاضر در دولت - بوی توجیه برای بیعملی و عدم انتقام نظامی سریع از آمریکا به مشام میرسد. گویی آنان بهانه خوبی پیدا کردهاند تا انتقام نگرفته و ما را با یک وعده زیبا ولی نسیه و طولانی مدت فریب دهند.
🔹مهمترین خطر اینجاست که این دست دست کردن و بلوف بر بلوف افزودن و البته هیچ عمل واقعی و عینی انجام ندادن، بغض انتقامی که در گلوی این مردم انباشت شده را به یأسی عمیق بدل کند. یأسی که غرور ملی و هویت ملی را خدشهدار کرده و «ما نمیتوانیم» را دیکته و تثبیت میکند. و چه اتفاق وحشتناکی است این اتفاق!
🔹وقتی جامعه ای مورد ظلم آشکار دشمن قرار میگیرد حس انتقام جویی و مقابله در آن ایجاد میشود. حال اگر به این حس پاسخ داده شود تبدیل به غرور ملی و احساس عزت و عدم ظلم پذیری و تقویت روح استکبار ستیزی میشود. اما اگر به این حس پاسخ داده نشود موجب تضعیف هویت ملی و رشد تفکر «ما نمی توانیم» و «کد خدا» پنداری استکبار میشود، حتی اگر در طول زمان انتقام سختتری هم بر دشمن تحمیل شود. بنابراین انتقام طولانی مدت لازم است ولی از انتقام در لحظه کفایت نمیکند.
🔹از سوی دیگر دشمن هم اگر پاسخ در لحظه به جنایت خویش دریافت نکند جریتر و مغرورتر میشود و بار دیگر به خود اجازه میدهد که جنایت خود را تکرار کند. چرا که احساس میکند پاسخی_حد اقل در کوتاه مدت_ دریافت نخواهد کرد.
🔹از طرف دیگر عدم واکنش نظامی سریع به این جنایت در افکار عمومی منطقه تعبیر به ضعف و شکست جمهوری اسلامی خواهد شد و این مساله علاوه بر ناامید کردن سمپات های انقلاب اسلامی، از جذب بسیاری از بدنه جهان اسلام – که اکنون به شدت منتظر اقدام انقلابی ایران هستند – جلوگیری میکند.
🔹لذا اخراج آمریکا از منطقه حتما باید در دستور کار قرار بگیرد ولی به هیچ نافی لزوم واکنش سریع و قاطع نظامی نیست.
🔹مرد باشید و سریعا پاسخ نظامی محکم بدهید. و البته در بلندمدت سیاست اخراج آمریکا از منطقه را هم درپی بگیرید. اخراج آمریکا از منطقه که بیات نمیشود. وقت برای آن هست. آنچه بیات شدنی است انتقام درلحظه است.
🔹پس آقایان! به ما وعده نسیه ندهید؛ مرد باشید و بزنید!
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد / آیا شهادت حاج قاسم جزو الطاف خفیه الهی است؟
✂️برشهایی از متن:
🔹شهید شدن سردار عزیزمان توسط خود آمریکا و به دستور مستقیم رئیس جمهور آمریکا کلیشههای ذهنی را عوض کرد. البته حضور رئیس دفتر سیاسی حماس در مراسم تشییع و سخنرانی او علی رغم اختلاف نظر با ایران، در این تغییر تصویر ذهنی موثر بود.
🔹بعد از حضور گروههای مردمی و نظامی روبروی این سفارت و تلاش برای نشان دادن اعتراضات خود به دخالتهای آمریکا و حماقت و جنایت شقیترین اشقیاء در شهادت سرداران اسلام در واقعه اخیر، برای اولین بار در حرم امام حسین(ع) ندای «مرگ بر آمریکا» بلند شد و این گفتمان با تشییع های با شکوه در بغداد، کاظمین، کربلا و نجف قوت گرفت. همچنین تصویب قانونی برای بسترسازی جهت خروج آمریکا از عراق در مجلس این کشور نقطه عطفی در روابط بغداد و واشنگتن بود.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/V5Z
#قاسم_سلیمانی
#انتقام_سخت
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯 بی توجهی به معیشت مردم عامل سرخوردگی از اخوان در مصر
🔹اخوان المسلمین از زمان پیدایش، راهی طولانی به قدمت یک قرن را پیمود تا در نهایت توانست ریاست جمهوری مصر را در دوران مُرسی به دست گیرد اما این به اوج رسیدن موجب سقوط سهمگین آنها هم شد. برای بررسی ویژگی های اخوان المسلمین مصر و سیر تطورات آن با حجت الله جودکی رایزن اسبق فرهنگی ایران در قاهره و کارشناس مسائل جهان اسلام به گفتگو نشستیم. وی روند تحولات این گروه را با شرایط تاریخی مصر همزمان بررسی کرده و اخوان را به چند دوره تقسیم می کند که مهمترین آنها دوران حسن البنا، سید قطب و در نهایت مرسی است. جودکی گریزی به چرایی ناکامی روند اسلامگرایی در مصر می زند و در خصوص دور شدن مردم از گروه های اسلامی دلایلی را مطرح می کند.
🖇 این مصاحبه را در لینک زیر بخوانید:
http://rizy.ir/Qdmhv
#مصر
#اخوان_المسلمین
#اخوان_المسلمین_مصر
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 10 ارتش بزرگ منطقه از نظر تعداد نظامیان، از 1989 تاکنون
@shouba
🔶 نتایج تحقیقات موسسه پیو: عامل محدودیتهای آموزشی زنان مسلمان اقتصادی است نه مذهبی
📍 یکی از تصورات عمومی و رسانه ای رایج این است که رویکردها و رویههای دینی در جوامع اسلامی در قبال مسئله «آموزش و تحصیل زنان» باعث شده تا زنان جوان بسیاری دچار محرومیت تحصیلی شوند.
📍 اما طبق بررسی های جدید موسسه تحقیقاتی پیو مهمترین عامل تعیینکننده در سرنوشت تحصیلات زنان یک کشور، ثروت ملی آن کشور است، نه قوانین و فرهنگ آن. از جمله کشورهایی که بوسیله اقتصاد نفتی توانسته اند جهش قابل توجهی در زمینه آموزش زنان صورت بدهند، کشورهای خلیج فارس هستند.
🖇 ادامه این مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://rizy.ir/LZV
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تولسی گابارد، نامزد ریاست جمهوری آمریکا: ترامپ ارتش آمریکا را سرافکنده کرده / او مدل استعمارطلبی قرن 19 و 20 را درپیش گرفته
@shouba
🎯 داعش تمامشدنی نیست/ تا استبداد و جنگ داخلی هست داعشها هم هستند!
✂️ برشهایی از متن:
🔹رهبران شورشی و شهروندان میانهرو برای پذیرفتن یک ایدئولوژی نیاز ندارند تا به آن ایدئولوژی ایمان داشته باشند. گروههایی مثل داعش، القاعده و جبهه النصره در کشورهای مسلمان پدیدار شدند اما نه بخاطر این که متوسط مسلمانان این کشورها نسبت به بقیه کشورهای مسلمان از لحاظ اعتقادی افراطی هستند بلکه به این خاطر که شهروندان این کشورها در تلاش اند تا رژیم استبدادی دیرینه حاکم خود را سرنگون کنند.
🔹علت اصلی رشد گروهایهای جهادی از سال ۲۰۰۱ به بعد را میتوان افزایش شدید جنگهای داخلی در کشورهای مسلمان دانست. تاریخ ثابت کرده است که جنگهای داخلی بستر مناسبی برای این گونه افراطیگری میباشد. در حقیقت تا زمانی که درگیریهای داخلی جاری در کشورهای چاد، عراق، لیبی، مالی، نیجریه، پاکستان، سومالی و سوریه ادامه داشته باشد، شورشیان اسلامگرایی که در بستر همین جنگها به وجود آمدهاند نیز همچنان دوام خواهند داشت.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/6s9z
#داعش
#سلفیت_جهادی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba