33.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇪🇬 این دعوت دینی ذلیلانه است 🇪🇬
⭕️ روایت جوان مذهبی مصری از چرایی پیوستنش به گروه های سلفی جهادی بخاطر حادثه میدان رابعه؛ بخشی از مستند در هفت سال
برای دیدن نسخه کامل این مستند 👇 کلیک کنید
https://www.aparat.com/v/0jyGf
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 معرفی کتاب”اسلام متکلمین” اثر محمد بوهلال
احمد آرانی
🔹 مجموعه «الاسلام واحدا و متعددا» از پروژههای مهم فکری است که در انجمن «رابطه العقلانیین العرب» زیر نظر دکتر «عبدالمجید الشرفی» و توسط شاگردان او انتشار یافته و بازتاب های متعددی نیز داشته است به نحوی که با اعتراض شدید معتقدان به اسلام سنتی و تحسین تعدادی از روشنفکران مواجه شده است.
🔹شرفی از اساتید دانشگاه مغرب عربی و از روشنفکران معروف امروز جهان اسلام محسوب می شود که پروژه کلی او پیوند دین و مدرنیته در جهان معاصر است .
🔹فارغ از انتقاداتی که به این پروژه فکری و مبانی آن وارد است اگر بخواهیم به ایده این مجموعه نگاهی بیندازیم باید گفت این مجموعه 18 جلدی تلاش دارد تا با نگاه جامعه شناختی به جغرافیای جهان اسلام و بیان تعدد حوزه های فرهنگی تمدنی در سراسر عالم اسلامی و نیز وحدت کلی این حوزه ها نشان دهد که اسلام واحد و متعدد است و به گونه ای نوعی پلورالیسم اسلامی را ثابت کند.
🔹 پیش از این در شعوبا به چند جلد از این مجلدات پرداختیم. در این شماره به کتاب اسلام متکلمین از این مجموعه میپردازیم.
📎 مطالعه کامل یادداشت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
32.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 مجموعه #تماشا
9️⃣ زندگی شهرکنشینان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری(قسمت دوم)
◽️«اینجا آرامشی دارد وصف ناپذیر» مصاحبه یکی از اسرائیلیهای ساکن در شهرکهای غیر قانونی در کرانه باختری؛ در این قسمت با ساکنین این شهرکها صحبت و در مورد دلایلشان برای آمدن به این شهرکها پرسده میشود.
◀️ مشاهده و دانلود لینک با کیفیت
🎞 جذاب ترین مستندهای جهان اسلام را با زیرنویس فارسی در قالب "تماشا" ببینید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 پناهندگان در دیدگاه و نگرش اسرائیل؛ بیماران، جنایتکاران و تجاوزگران!
الجزیره؛ ترجمه: رامین حسین آبادیان
✂️برش هایی از متن
🔹 اسرائیلیها زمانی که میخواهند از پناهندگان سخن بگویند از عباراتی نظیر «جنایتکارانِ اشغالگر» و یا «بمبهای ساعتیِ تهدیدکننده اسرائیل» استفاده میکنند.
🔹 اشغالگران نشان دادهاند که همواره در سایه یک کابوس زندگی میکنند و این کابوس، تغییر بافت جمعیتی جامعه یهودی است. «تلآویو» از سال 1948 تاکنون از هرگونه حضور غیریهودیان در اراضی اشغالی در هراس بوده است. آنها قائلند حضور غیریهودیان در اراضی اشغالی بزرگترین خطری است که اسرائیل را تهدید میکند
🔹 هرچند که پناهندگان آفریقایی به خاطر رنگینپوست بودنشان بیشتر در معرض اقدامات نژادپرستانه قرار میگیرند، اما در وهله اول این غیریهودیبودنشان است که موجب بکارگیری سیاستهای نژادپرستانه علیه آنها میشود. هیچکس از این سیاست [اقدامات نژادپرستانه] مستثنی نیست.
🔹 پس از شعلهور شدن آتش جنگ میان روسیه و اوکراین، 18 هزار نفر از شهروندان اوکراینی، کشور خود را به مقصد اسرائیل ترک کردند. دو سومِ مهاجرانی که به اراضی اشغالی رسیدند از غیریهودیان بودند. همین مسئله جنجال زیادی را در محافل اسرائیلی به پا کرد و آنها از اینکه این تعداد از مهاجران غیریهودی به اراضی اشغالی رسیده بودند به شدت انتقاد کردند.
📎 مطالعه کامل یادداشت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
📺 مجموعه #تماشا 9️⃣ زندگی شهرکنشینان رژیم صهیونیستی در کرانه باختری(قسمت دوم) ◽️«اینجا آرامشی د
9.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ «رفاه در زندگی» دلیل اصلی مهاجرت به شهرک های صهیونیستی
🎞 ببینید: یک نمونه از تبلیغات برای مهاجرت یهودیان به شهرک های غیرقانونی در مناطق فلسطینی نشین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
🌐 آیا تاریخ مصرف القاعده به پایان رسیده است؟
استاد مهدی فرمانیان
⁉️ با کشته شدن «ایمن الظواهری» به دست آمریکا، چه کسی فرمان القاعده را به عهده خواهد گرفت؟
🔹 اکنون اکثر قریب به اتفاق بزرگان همراه با اسامه بن لادن در دهه هشتاد میلادی، دیگر در این دنیا نیستند. زیرا یا به وسیله پهبادها از دنیا رفته اند یا در زندان هستند. آنانی هم که در خارج زندان هستند، تعهد داده اند که کار تسلیحاتی نکنند و فقط کار فرهنگی را ادامه دهند.
🔹 لذا برهه بسیار مهمی برای القاعده است، یا فعالیت آنها کمرنگ شده و از چرخه جریان های تاثیرگذار در جهان اسلام خارج خواهند شد و یا باید تغییر روش دهند و از حوزه جنگ پارتیزانی و ترور خارج شوند و به جهاد فرهنگی بپردازند و یا فرقه فرقه شده و دیگر از رهبر جدید القاعده حرف شنوی نخواهند داشت.
🔹 پیش بینی نگارنده این سطور این است که دوره القاعده به روش سابق در جهان به اتمام رسیده است و دیگر توان ادامه روش قبل را ندارد.
منبع : مسلمنا
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
✏️ مجموعه #اندیشکده
📚 تحلیل و بررسی مهمترین اندیشکدههای عربی
3️⃣ مرکز مطالعات و پژوهشهای الزیتونه🇵🇸
🔹 یکی از اصلیترین مراکز پژوهشی، اندیشه و اندیشکدههای وابسته به تشکیلات حماس بیشک مرکز الزیتونه به ریاست محسن محمد صالح است. این مرکز در حوزه دایره المعارف فلسطین و فعالیتهای کتابخانهای و پژوهشی کمنظیر است و دارای خروجیهای جامعی در حوزه مطالعات فلسطین است.
🔹 کتابهای مرکز الزیتونه به زبانهای مختلف تا کنون منتشر شده است. برای مثال کتاب «قضیه فلسطین: پیشینه تاریخی و تحولات معاصر» از محسن محمد صالح مدیر مرکز از بهترین کتابهای ترجمه شدۀ به فارسی در مورد مسالۀ فلسطین در ایران است.
برای مطالعه،بررسی و تحلیل این مرکز اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع
بخش دوم مصاحبه با آقای دکتر هادی معصومی زارع در خصوص پیدایش و تحول جریان سلفیت جهادی
🔹 در قسمت اول، با مرور گرایشات اسلامی که بعد از مواجهه جهان اسلام با غربِ مدرن به وجود آمدند به اینجا رسیدیم که جریان سلفیت جهادی در پی ناامیدی طیفی از جوانان اسلام گرا از توانایی اخوان المسلمین در ایجاد حکومت دینی از روشهای مسالمتآمیز فرهنگی و سیاسی پدید آمده و پس از هجوم شوروی به افغانستان، رشد و توسعه یافت.
🔹در بخش دوم مصاحبه به این موضوع پرداخته شده که آیا اساساً القاعده به عنوان حرکت جهانی جهاد در تقابل با آمریکا و اسرائیل موفق بود یا به مرور درگیر نبردهای حاشیهای شد؟
🔹 در خلال بررسی اقدامات القاعده، مسأله کشتار شیعیان و مواضع رهبران آنها نیز به دقت تشریح شده و با مرور نقاط عطفِ تاریخی جریان جهاد، مواضع متفاوت طیفهای مختلف منسوب به این جریان در قبال شیعیان و جمهوری اسلامی ایران و حتی روابطشان با ج. ا. ا بحث شده است که به نظر میرسد برای مخاطبان تازه و جدید باشد.
🔹 در نهایت نیز وضعیت کنونی این جریان و آینده احتمالی آن به بحث گذاشته شدهاست.
📎 متن کامل مصاحبه
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع بخش دوم مصاحبه با آقای دکتر هادی معصوم
💠 تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع
بخش دوم مصاحبه با آقای معصومی زارع در خصوص پیدایش و تحول جریان سلفیت جهادی
1️⃣ قسمت اول ( القاعده و شروع جهاد جهانی)
🔸 با شکلگیری القاعده، جریان جهادگرا، ویژگی جهانی و فرامرزی به خود گرفته و از آن حالت بسته قبلی خود فاصله گرفت. با این حال در خلال سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۱ تمام تمرکز این جریان بر حمله به منافع امریکا و غربی هاست.
🔸 حملات دسامبر ۱۹۹۲ در عدن، حمله به مرکز تجارت جهانی در ۱۹۹۳، مشارکت در جنگهای بوسنی و چچن، حمله به برجهای خُبر و کشتن سربازان امریکایی در سعودی، حمله به سفارتخانههای امریکا در نایروبی و دارالسلام در ۱۹۹۸، حمله به ناو امریکایی در عدن در اکتبر ۲۰۰۰ و در نهایت حمله ۱۱ سپتامبر (در فرضی که واقعاً القاعده را پشت این حمله بدانیم) از آن جمله است.
🔸 در واقع این جهان بینی بنلادن و قبل از او عبدالله عزّام است که به این حملات جهت و معنا داده است. ایشان معتقد بودند که ما دشمنان متعددی در سطح جهان داریم اما امروزه دشمن اصلی ما اسرائیلیها هستند که فلسطین را اشغال کردهاند و آمریکایی که در حال نابود کردن فرهنگ دینی و اعتقادی مسلمانان و اشغال ممالک اسلامی است.
🔸 بعد از آزادسازی افغانستان، نوک پیکان را به سمت آمریکا و اسرائیل نشانه گرفتند که هم در حال نابودی فرهنگ و ارزشهای اسلامی و نفوذ در جغرافیای ادراکی مسلمین هستند و هم در حال پیشروی نظامی در جغرافیای فیزیکی جوامع مسلمان.
🔸 در میان تمام رهبران جهادی، بنلادن و عزام، درک تمدنی عمیقتری از مواجهه اسلام و غرب داشتند و عمق تهدید غرب را لمس کرده بودند. برای همین است که در تمام این سالها ( تا سال ۲۰۰۴ و آغاز فعالیت ابومصعب الزرقاوی) حتی یک حمله علیه شیعیان از سوی القاعده گزارش نشده است.
📎 متن کامل مصاحبه
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ خالد مشعل، از حسرتش برای شهادت می گوید + بیتی منسوب به امام علی(ع)
📺 بخشی از برنامه الجانب الآخر از شبکه الجزیره؛ مصاحبه با خالد مشعل
پخش کامل به زودی از پایگاه شعوبا
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
📚 مجموعه #کاوش
بررسی کتابهای غیرفارسی منتشر شده؛ مناسب محققین و پژوهشگران
1️⃣ بررسی کتاب اختلافات سیاسی بین اصحاب، قداست مبانی و جایگاه اشخاص
🔹 یکی از پرچالشترین مباحث در حوزه تاریخ اسلام در میان گروه های مختلف اسلامی نگاه به اصحاب پیامبر و جایگاه ایشان در دین است. یکی از آثاری که در میان اهل سنت در سالهای اخیر در این مورد به زیور طبع در آمد، کتاب «اختلافات سیاسی بین اصحاب، قداست مبانی و جایگاه اشخاص» است که محمد مختار الشنقیطی استاد دانشگاه دوحه آن را نوشته است.
🔹 گرچه این کتاب در اوایل سده جدید نوشته شد اما با حوادث بیداری اسلامی در سال 2011 نیاز به این نگاشته بیش از پیش احساس شد و در آن سالها بود که این کتاب بیشتر بر سر زبان ها افتاد.
🔹شنقیطی قائل است امت از بحران تاریخی خود خارج نمی شود مگر این که بداند چگونه وارد آن شده است. خروج از این چالش حقوقی تاریخی بدون مطالعه اختلافات سیاسی بین اصحاب در قرن اول ممکن نیست؛ مطالعه ای که تقدس را به مبانی و مبادی ببخشد و آن را بر جایگاه افراد ترجیح دهد.
🔹 شنقیطی اگرچه از چارچوب نگاه کلاسیک اهل سنت به مساله صحابه خارج نمی شود اما از خطاانگاری برای معاویه که در کتابش بارها به آن اشاره میکند، نیز چشم نمیپوشد:
🔹«در صفین قدرت بر حق، بغی بر عدل، ملک بر خلافت پیروز شد و مسلمین همواره تا امروز از برون آمدن از این بحران حقوقی عاجز بوده اند؛ در عین حال که قرآن و سنت مبانی روشنگری در ایجاد حکومت و اجرای آن دارد و علیرغم این که تجربه انسانی معاصر در این حیطه دارای پندهای روشن است»
📎 مطالعه کامل یادداشت
⬅️ شعوبا
@shouba
شعوبا
💠 تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع بخش دوم مصاحبه با آقای دکتر هادی معصوم
💠 تحول گفتمان سلفیت جهادی؛ از مبارزه با غرب تا مبارزه با تشیع
قسمت دوم ( القاعده و جنگ با شیعیان)
🔸 روشن است که از دید القاعده شیعیان رافضی هستند. خود بنلادن هم در سخنان مکتوب شدهاش چهار بار برای اشاره به شیعیان از واژه رافضه و رافضی استفاده کرده است. طبق مبانی سلفیت نیز القاعده میبایست به کفر و شرک شیعیان باور داشته باشد.
🔸 بن لادن بعدها یکی دو توهین زشت به بنیانگذار ج اا و دبیر کل حزب الله لبنان دارد. با این حال در همه آن سالها نه فتوی و بیانیه تکفیر مآبانهای از او و القاعده مشاهده شده است و نه در عرصه میدانی، اقدام عملیاتی از سوی این سازمان علیه شیعیان صورت گرفته است.
🔸 این در حالی است که در تمام آن سالها، لایهای در درون القاعده شکل گرفته بود که درصدد اقناع بنلادن برای اولویت بخشی به نبرد با دولتهای عربی و شیعیان بود. بخشی از این تلاشها در خاطرات سیف العدل از دیدار ابومصعب الزرقاوی با بنلادن در سال ۱۹۹۶ و اظهار ناراحتی وی از انفعال القاعده در قبال شیعیان افغانستان و التقاط طالبان (مواردی نظیر زیارت قبور و… ) گزارش شده است. با این حال بنلادن به شدتایستادگی میکند و مانع غلتیدن القاعده در «نبردهای حاشیهای و فرعی» میشود.
🔸 بر اساس نامههای ردوبدل شده میان زرقاوی و ظواهری و بنلادن نیز القاعده مادر (برخلاف القاعده عراق و زرقاوی) با استناد به نظریه العاذر بالجهل باور به تکفیر عامه شیعیان ندارد و لذا بمبگذاری در اماکن عمومی و کشتار توده مردم را ممنوع میداند و در این خصوص بارها به زرقاوی تذکر میدهد. حالا این را میتوان به حساب عملگرایی بنلادن و القاعده مادر گذاشت ولی هرچه هست، این دقت نظر، بنلادن را از دیگران و نسل بعدی جهادیها متمایز میکند.
🔸 بن لادن تا زمانی که زنده بود از سوی سازمان القاعده مادر حتی یک حمله علیه شیعیان نه در افغانستان و نه در ایران گزارش نشده است.
🔸 حتی شاید برای شما و مخاطبان جالب باشد که بدانید که بنلادن در دهه هشتاد میلادی و در کوران جنگ با شوروی حتی کمکهای مالی و تسلیحاتی به برخی از گروههای شیعی در هزارستان داشته است. بر اساس گفتگویی که با یکی از فرماندهان مطلع و حاضر سازمان نصر داشتم، ایشان مدعی بود بنلادن در آن دوره به یکاولنگ در استان بامیان آمد و دو سه شبی را در مدرسه علمیه آیتالله صادقی در نَیَک مستقر شد و باایشان بحث و صحبت کرد؛ بحثهای فقهی و کلامی در موضوعات مختلف از جمله زیارت قبور و… بنلادن در این سفر که در معیت مولوی محمدنبی محمدی وزیر دفاع وقت مجاهدین بود، کمکهای مالی و تسلیحاتی به برخی از رهبران شیعی جهاد عرضه کرده بود.
📎 مطالعه کامل یادداشت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba