🎯سیری در زندگانی سید عباس موسوی، اولین دبیرکل حزب الله
🔹برشهایی از متن:
پس از آن که وی دبیرکل شد، اینگونه برنامهریزی کرد که در کنار جهاد نظامی و مقاومت، خدمات اجتماعی نیز به جامعۀ همراه با مقاومت ارائه شود و همانگونه که همگام مجاهدین در جبهههای جنگ بود، با زندگی روزانۀ مردم نیز همراه میشد و به امور اجتماعی و نیازهای روزمرۀ مردم هم توجه داشت. سید اصرار داشت که به مناطق مسکونی برود، بطور مستقیم در جریان نیازها و مشکلات مردم قرار بگیرد و شعارش این بود که «نخدمکم بأشفار عیوننا؛ با مژههای چشممان هم به شما خدمت میکنیم»
🔹در سال 1983 تصمیم گرفت به ایران سفر کند تا در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی صدام و نظام بعث شرکت کند. از تهران به اهواز رفت و از آنجا تصمیم داشت که با فاو برود… جنگ بالا گرفته و اوضاع خوب نبود. ناگهان شیخ عباس کعبی از طرف شخص امام خمینی خودش را به سید عباس میرساند و به او میگوید که فاو را رها کرده و به لبنان بازگردد، چرا که مسئولیتی که در لبنان بر عهدۀ اوست، مهمتر از وجودش در جبهههای ایران است.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/ErRZ
#سیدعباس_موسوی
#حزب_الله
@shouba
🎯نگاهی به وضعیت رسانههای عراق؛ دکانهای رسانهای!
✂️برشهایی از متن:
🔹اما وقتی همان کانال را دیدی که با همان لوگو، یک شبه بهدلیل تغییر ائتلافهای سیاسی به توجیه کارهای همان افراد میپردازد تعجب نکن. همچنین اگر دیدی رسانهای که در گذشته نه چندان دور، دشمن درجه یک دولت بود، مفتضحانه و بدون خجالت به پشتیبانی از دولت میپردازد، تعجب نکن. حالا میتوانی یک سئوال پرسی: آیا از شرافت این حرفه چیزی باقی میماند؟
🔹اینها چیزی از ویژگیهای موسسه بودن را ندارند؛ نه راهبرد واضحی دارند، نه شخصیت رسانهای دارند. نه رویکرد ثابتی دارند، نه بسته میشوند، چون به پشتیبانی خارجی متصل هستند، نه خط خبری روشنی دارند و نه روش کاری مشخصی را دنبال میکنند. چون هدف از افتتاحشان فقط سود بوده است. مانند همه دکانهایی که در آنها کالا فروخته میشود.
🔹از مجموع اموالی که دولتها و طرفهای خارجی به بعضی موسسات رسانهای پرداخت میکنند تنها یک چهارم آن هزینه میشود و الباقی به جیب مالکان میرود. به همین دلیل است که حتی رسانهای که از طرف احزاب مسلط بر چند وزارتخانه پشتیبانی مالی میشود، رسانهای بیمحتوا است.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/RajE
#عراق
#رسانه_های_عراق
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯چگونه زنان پیشرو اعتراضات علیه حکومت نژادپرست هند شدند؟
✂️برشهایی از متن:
🔹خاتون به گاردین میگوید: «من پیرزنم، سرما در استخوانهایم نفوذ میکند، فرزندانم نگران سلامتی من هستند، اما من اینجا مینشینم چون نمیتوانم در مقابل تلاش مودی برای از هم پاشیدن هند، دست روی دست بگذارم تا بعد از 90 سال به من بگوید اینجا وطن تو نیست.»
🔹بلندترین صدای اعتراضات تا حد زیادی از سوی زنان است. زنان هندی نه تنها در راس مقاومت در برابر آزمون هویت شهروندی که با نام لایحه شهروندی هند(NRC) شناخته میشود قرار دارند بلکه زنان از فعالین و حقوقدانان گرفته تا دانشجویان و زنان خانهدار و پیرزنان، اعم از مسلمان و هندو هستند که در صدر جنبش مقاومت ضد قانون شهروندی جدید(CAB) و لایحه شهروندی (NRC) در سراسر هند قرار دارند. لایحهای که ممکن است به موجب آن میلیونها مسلمان در کشور خودشان که در آن بزرگ شده اند، به مهاجران غیرقانونی تبدیل شوند. بسیاری از این افراد اولین باری است که در یک حرکت سیاسی مشارکت میکنند.
🔹طبق نظر کارونا ناندی یکی از وکلای هندی که آشکارا با اصلاح قانون شهروندی مخالفت میکند و در تجمعات متعددی علیه این قانون سخنرانی کرده است، مساله زنان در هند ریشه دارتر از این حرفها است. کارونا گفت: «زن بودن در هند کافیست تا ظلم و مقاومت را تجربه کرده باشد. و ما زنان هندی به حاشیه رانده شدن را بهخوبی درک میکنیم.»
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/cpW12
#قانون_تابعیت_هندوستان
#هند
@shouba
💠بازگشت به سنت افغانی لویه جرگه پس از 4 دهه
علیرضا صالحی
✂️برشهایی از متن:
🔹انتخابات به نوعی پیشانی ارزشهای لیبرال دموکراسی در افغانستان بود. وضعیت اخیر نشان دهنده افول شدید این گفتمان در افغانستان است. دیگر، آرای بدست آمده از داخل صندوقها مشروعیت بخش نیست. نتیجه عملی انتخابات اخیر نشان از شکست تلاشهای 20 ساله جامعه جهانی در افغانستان دارد. در این میان گفتمان رقیب نیز جایگاهی ندارد. اسلام طالبانی که بر شورای اهل حل و عقد تاکید میکند نتوانسته است جایگاه ویژه ای برای این شورا تعیین کند.
🔹در سنت تاریخی افغانستان، این گونه مشکلات مربوط به مشروعیت های سیاسی با «لویه جرگه» حل میشده. سنتی که از دل ساختارهای قومی و قبیلهای افغانستان سربرآورده بود و سالهای سال یگانه منبع مشروعیت بوده است. در نیم قرن اخیر گفتمانهای مختلفی آمدند تا این مدل را برهم بزنند و مدلهای مترقی و جدیدتری ارائه دهند اما امروز میبینیم همه آنها شکست خوردند و در حال از بین رفتن هستند.
🔹نظام بین الملل پس از سالها جنگ در افغانستان باز به نقطه اول رسیده است: «گفتگوهای بین الافغانی» که همان «لویه جرگه» قدیم است. یعنی افغانستان پس از چند دهه جنگ و خونریزی باز به مدل سنتی خود بازگشته است. بالاخره آمریکا و ناتو نیز در تار عنکبوت نظام روابط افغانستان درماندند و راه خروج پیش گرفتند.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/7BIzr
#افغانستان
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 بنزاید رهبر بنسلمان است! / امارات ایدئولوژیکتر از سعودی
✂️برشهایی از متن:
🔹امارات نسبت به موج بهار عربی نفرت شدیدی دارد و از همان ابتدا از مخالفان شدید همه این تحرکات بود. مخصوصا اینکه اخوان المسلمین به عنوان حساسیت اول و خط قرمز امارات، بیشترین ثمره را از این موج به دست میآورد. این آن چیزی است که پروژه سیاسی امارات را متمایز میکند.
🔹قطر و امارات دو کشور بسیار شبیه به هم هستند. جز اینکه دو انتخاب مختلف را در دهه 90 انجام دادند. قطر شبکههای اخوان المسلمین را به عنوان بازوی سیاست خارجی خود به کار گرفت. اگر چه اسلام رسمی در این کشور سلفیت وهابی است. یعنی همان اسلامی که در سعودی هست با این تفاوت که اسلام مورد تایید قطر در سطح بینالمللی اسلام نزدیک به اخوان است. این یک استراتژی است که قطر بهطور کلی در دهه 90 اتخاذ کرد. امارات بر عکس قطر با اسلام سیاسی ابتدا مخفیانه و سپس علنا اعلام جنگ نمود.
🔹رابطه محمد بن سلمان و محمد بن زاید به شدت قوی است و بن زاید در این رابطه نقش رهبر و هدایت کننده را دارد. او بیست سال از همتای سعودی خود مسنتر است و تقریبا او بود که بن سلمان را به عرصه سیاست وارد کرد و بن سلمان به برکت ارتباطات بن زاید جایگاه خود را در سطح بین الملل تثبیت کرد.
🖇متن کامل:
http://rizy.ir/tw0r1
#امارات
@shouba
📚خلاصه کتاب «فقه سیاسی» اثر شیخ یوسف قرضاوی
🔶 کتاب «فقه سیاسی» کتابی است که شیخ یوسف قرضاوی چکیده ای از آرای خود درباره نسبت اسلام و سیاست و حکومت اسلامی را در آن آورده است.
📍 خلاصه این کتاب را از لینک زیر دانلود کنید:
http://rizy.ir/MS9w
#یوسف_قرضاوی
#اخوان_المسلمین
@shouba
هدایت شده از شعوبا
🔶 زمینههای اجتماعی اعتراضات اخیر مردم هند؛ نقطه عطفی دیگر در تاریخ معاصر شبه قاره
✂️ برشهایی از متن:
🔹کسانی که با ان.آر.سی از رده شهروندی خارج میشوند، با سی.ای.ای دوباره تابعیت میگیرند، جز مسلمانان که از این قانون استثنا شدهاند. تجربه آسام نشان داده وقتی این برنامه در بقیه هند اجرا میشود، بسیار محتمل است که عذاب اثبات تابعیت در انتظار همه مردم مستضعف باشد، ولی پس از آن، عذاب بزرگتر سلب تابعیت و شاید حبس در زندان، متوجه فقط مسلمانان هند خواهد بود.
🔹 از این به بعد، جریان فاشیست هندو شروع میکند به بی پرده و با سرعت عمل کردن. ایجاد التهاب و دوگانگی در جامعه و بویژه تحریک و هدایت عصبانیت و نارضایتی هندوها علیه مسلمانان، در فضای رسانه ای و اجتماعی هند عادی سازی میشود. اسمهای اسلامی یا فارسی بسیاری از شهرهای هند تغییر میشوند. حتی تاجمحل دیگر از بروشورهای گردشگری دولت حذف میشود. مسلمانان ضعیف را به اتهام بیحرمتی به مقدسات هندو مانند گاو، به طور فجیعی در خیابانها میکشند و پلیس هم مانع نمیشود. از این جرایم فیلمبرداری نیز میشود و با پخش عمدی آن، رعب و وحشت وسیعی ایجاد میشود. غالبا مجرمان این قضایا محاکمه نمیشوند که هیچ، حتی گاهی از طرف مقامات رسمی دولت هم مورد تعظیم قرار میگیرند. در شبکه های تلویزیونی خشم و نفرت از مسلمین میبارد. اقتصاد مسلمانان به بهانه اجرای مقررات بهداشتی و امثال آن، مورد هجمه قرار میگیرد.
🔹 ناامیدی، افسردگی و وحشت، مسلمانان کشور را بیش از پیش فراگرفت. آنها فقط حیرت زده در انتظار بلاهای بعدی و شدیدتری، بدون هیچ برنامه دفاعی نشستند. به نظر میرسد هند جدید، جایی برای مسلمانان ندارد؛ ولی این جمعیت 200 میلیونی جای دیگری هم ندارد.
🖇 متن کامل:
http://rizy.ir/5lXyW
#مسلمانان_هند
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
🎯نگاهی به نوآوریهای ابوالاعلی مودودی در اندیشه سیاسی اهلسنت
✂️برشهایی از متن:
🔹مودودی مانند بسیاری دیگر از مصلحان مسلمان، علت عقبماندگی مسلمین را انحطاط معرفت دینی میدانست. لذا سعی کرد معرفت دینی موجود را به چالش کشیده و تحولی در آن به وجود آورد. نقطه آغاز این تحول، تحول در فهم معنای اصطلاحات اساسی قرآن کریم و به دنبال آن پیریزی نظریهای سیاسی بدیع در فضای فکری اهلسنت بود.
🔹تمام حرف مودودی این بود که انبیا آمدهاند تا مردمان را از بندگی انسانها آزاد کرده و به بندگی خداوند برسانند. این همان اصلی است که ستون نظریه سیاسی اسلام بر آن نهاده شده است. یعنی نظامی که در آن تمامی وجوه سلطه، قدرت و قانونگذاری از دست بشر – چه به صورت فردی و چه به صورت اجتماعی – خلع شود و هیچ کس حق نداشته باشد که بشری مثل خود را مطیع خود گرداند و یا اینکه به وسیله ایجاد قانون او را برای تبعیت از خود رام کند.
🔹از دیگر نوآوریهای مودودی، تحول در مفهوم «خلافت» است. او به آیه شریفه «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الأرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ» (نور، 55) استناد کرده و معتقد است که خطاب خداوند در این آیه به شخص، طبقه و یا قشر خاصی نیست، بلکه به تمامی مومنان است. لذا خلافت متعلق به همه مومنین است و همه آنها واجد مقام خلافت بوده و هریک سهمی در خلافت مسلمین دارند. در این دیدگاه «مومنین»هستند که خلیفه پروردگارند نه یک شخص خاص.
🖇متن کامل:
https://rizy.ir/CwHz
#ابوالاعلی_مودودی
#اندیشه_سیاسی_اهل_سنت
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠به یاد استاد مکتب تقریب؛ مروری بر خاطرات سیدهادی خسروشاهی
✂️برشهایی از متن:
📍درموقع خداحافظی، حسنی مبارک دست مرا گرفت و گفت: برای تکمیل کادر اداری که درخواست کرده اید نیروی اضافی بیاورید، مواظب باشید که «متطرفین»! ـ تندروان ـ را نیاورید... از اصلاح طلبان بیاورید! من گفتم: حتماً از نیروهای اسلام گرای معتدل استفاده خواهیم کرد.. مبارک افزود: آخر می دانید! در کشور شما، عده زیادی معتدل و اصلاح گرا هستند، ولی «بَرد مجانین»! یعنی بعضی ها هم دیوانه هستند!.. این جمله را من بر نتافتم و بلافاصله گفتم: فخامة الرئیس! مثل بلادکم! ارض الکنانة! و خداحافظی کردم.. در دیدار بعدی، چند ماه بعد، حسنی مبارک با سردی مطلق با من روبرو شد و برخورد محترمانه ای نداشت و حتی بنظرم احوالپرسی هم نکرد... و من هم از ته دل گفتم: الحمدالله ربّ العالمین»
📍ملاقات های خصوصی مکرری با وی در «مشیخه الازهر» داشتم و محترمانه به او یادآور می شدم که استقلال کامل الازهر آبرویی برای اسلام و مسلمین خواهد بود و موقعیت پیشین آن در جهان اسلام زنده خواهد شد.. و او سعی می کرد محترمانه توضیح دهد که الازهر همچنان استقلال دارد! اما ما می دیدیم که او مجبور است در جلسات رسمی دولتی و حتی حزبی ـ حزب الوطنی الدیمقراطی! ـ شرکت کند.
📍آقای عمرو موسی، ضمن اظهار تأسف، به صراحت به من گفت: الأمن العام می ترسد که شما تحت پرچم فرهنگی، همان نوع فعالیت هایی را که در لبنان و سوریه دارید، در مصر هم پیاده کنید!… ولی من تلاش خودم را می کنم… که البته تلاش او نتیجه بخش نبود؛ چون اصولاً به اعتقاد من «ملف علاقه ایران و مصر» در اختیار وزارت امور خارجه مصر نبوده و نیست بلکه در دست رئیس اداره الامن العام و آقای عمر سلیمان است! (بعد از او هم به وراث او واگذار شده است)
🖇متن کامل:
https://rizy.ir/RKt
#سید_هادی_خسروشاهی
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 شاخص بیکاری در کشورهای عربی از 1991 تاکنون
📗 شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba