💠نگاهی به وضعیت دموکراسی در فلسطین؛ در تقلای مردمسالاری در میانه مقاومت
✂️برشهایی از متن:
🔹اگر کشورهای عربی اجازه میدادند در همان محدوده 1948 مردم فلسطین دولت تشکیل دهند و بعد به اسرائیل حمله میکردند حداقل فلسطین صاحب دولت میشد و امروز ما با این وضع در فلسطین مواجه نبودیم و دیگر نیازی نبود که دولتهای مصر، سوریه و یا اردن بخواهند نیابت مردم فلسطین را بر عهده داشته باشند. البته نباید فراموش کرد که تصمیم انگلیس بر این بود که مردم فلسطین به این توانایی نرسند که دولت خود را تشکیل دهند.
🔹دولت خودگردان هم مثل بسیاری از دولتهای عربی سرشت خودکامهای دارد و هیچ قطب دیگری را برنمیتابد. مصداق بارز این ادعا هم ماجرای انتخابات 2006 و پیروزی حماس است که به بهانهی اینکه حماس قادر به اداره حکومت نیست، نتیجه انتخابات را نپذیرفت و حوزه اقتداری حماس را از کرانه حذف کرد. تا پیش از آن نیز انتخابات به نحوی مهندسی میشد که باب طبع جناح حاکم یعنی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) باشد.
🔹در فلسطین عملا دولتی وجود ندارد که بخواهیم به دنبال دموکراسی باشیم چه برسد به اینکه رضایت از دموکراسی در آنجا سنجیده شود. با همین دولت نیمبند هم وقتی 16 سال است که اساسا انتخاباتی برگزار نشده است مردم حرفی برای گفتن ندارند. قطعا خواستار انتخابات هستند اما اصلا زورشان نمیرسد کاری انجام دهند وقتی اسرائیل و آمریکا و خودگردان با هم مانع میشوند. پس فرایند دموکراتیک معطل است پس سنجش هم معنا ندارد. اما قطعا مردم از احیاء مجلس و تشکیل دولت ملی حمایت میکنند و خواستار آن هستند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#فلسطین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📚 پرونده: وضعیت انتخابات و دموکراسی در جهان اسلام
🔺 جایگاه انتخابات و دموکراسی در مصر؛ اینجا همه چیز نمایشی است!
🔺 درباره وضعیت دموکراسی در یمن؛ پدیده «قبیله» مانع مهم دموکراسی
🔺 نگاهی به وضعیت دموکراسی در آسیای میانه؛ قرقیزستان آزادترین و ترکمنستان بستهترین کشورها
🔺 نگاهی به وضعیت انتخابات و دموکراسی در ترکیه؛ انتخابات واقعا آزاد و فضای سیاسی واقعا باز!
🔺 درباره وضعیت دموکراسی در عراق؛ حکایت یک دموکراسی بدون زیرساخت!
🔺 درباره وضعیت دموکراسی در سوریه؛ اینجا هیچ نشانهای از دموکراسی نیست!
🔺 بررسی وضعیت دموکراسی در عربستان؛ حتی اپوزوسیون هم دنبال دموکراسی نیست!
🔺 درباره وضعیت دموکراسی در پاکستان، داستان یک دموکراسی ناقص
🔺 بررسی سرنوشت انتخابات و دموکراسی در افغانستان؛ از یک دموکراسی پویا تا تجزیهطلبی
🔺 درباره وضعیت دموکراسی در لبنان؛ حکایت یک استثنا در جهان عرب!
🔺 نگاهی به وضعیت انتخابات و دموکراسی در آذربایجان؛ اقتدارگرایی محبوب!
🔺 بررسی وضعیت انتخابات و دموکراسی در سودان؛ دموکراسی گروگان نظامیان!
🔺 نگاهی به وضعیت دموکراسی در فلسطین؛ در تقلای مردمسالاری در میانه مقاومت
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠پیشنهاداتی به دولت منتخب در حوزه دیپلماسی فرهنگی؛ دیپلماسی فرهنگی نباید دولتمحور باشد
✂️برشهایی از متن:
🔹بهجای تأکید بر فرهنگ، تأکید را بر «نگاه فرهنگی» میگذاریم؛ یعنی فرهنگ بهجای آنکه موضوع باشد، رویکرد میشود.
🔹برخی معتقدند فرهنگ حوزهای است که بیشتر باید بر روی آن سرمایهگذاری کرد و نباید توقع پول درآوردن از آن را داشت، من از اساس با این حرف مخالفم.
🔹یکی از سیاستهای کلان ما باید این باشد که در دیپلماسی فرهنگی دولتمحور پیش نرویم. دیپلماسی عمومی نوین اساساً «مردممحور» است.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠آیا تعرض جنسی در فرهنگ جهان عرب به حقّی برای مردان تبدیل شده است؟
✂️برشهایی از متن:
📮ما شاهد وضعیتی هستیم که در آن، زنان متأسفانه تحت مالکیت مَردان قرار میگیرند و به وسیلهای برای ارضای تمایلات درونیشان تبدیل میشوند. این پدیده نه تنها در جوامع غربی که در تمامی جوامع دیگر نیز به چشم میخورد.
📮در فرهنگ دینیِ رواجیافته نیز شاهد کاسته شدن از ارزش و اعتبار زنان در جوامع عربی هستیم. در این فرهنگ دینی، ما میبینیم که به زنان و جسم آنها اهانت میشود. این تفسیری است که از دین در جوامع شرقی ترویج شده است. با این حال، زمانی که به اصول دینیِ اصیل مراجعه میکنیم، با چیزی که کاملا با فرهنگِ دینی حاکم در تعارض است، مواجه میشویم.
📮حیاء و پاکدامنی ازجمله ویژگیهای مشترک زنان و مردان است. این ویژگی تنها منحصر به زنان نیست. با این حال، در فرهنگ امروز جهان عرب ما شاهد هستیم که تنها از زنان خواسته میشود تا به اصولِ حیاء و پاکدامنی پایبند باشند. در این میان، مطالبهای از مَردان برای رعایت حیاء و پاکدامنی وجود ندارد.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#جامعه_شناسی_کشورهای_اسلامی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠اوضاع پیچیده «آنروا» در فلسطین پس از جنگ 11 روزه
محمدجواد اصغری
✂️برشهایی از متن:
📮خانواده هایی که امروز در محله شیخ جراح در قدس شرقی ملاقات کردم با ترس دائمی از جابجایی و از دست دادن خانههای خود زندگی میکنند. آنها همچنین تحت فشارهای روحی شدید به خاطر افزایش خشونت توسط شهرک نشینان با حضور و حمایت نیروهای امنیتی اسرائیل هستند. برای جلوگیری از تشدید تنش های حاکم در کرانه باختری، لازم است که آوارگیها و تخریب ها که با قوانین بینالمللی مغایرت دارد پایان یابد.
📮کودکان در غزه از ابتدای جنگ در یک وضعیت روانشناختی دشوار به سر می برند. آنها نمیتوانند به راحتی به زندگی عادی خود بازگردند. آنها در طول روز و شب از سرگردانی ذهنی و سایر موارد اضطراب رنج می برند. این خود موجب افزایش حضور آنها در مدارس به عنوان پناهگاه می شود. زیرا آنها بیرون از آن احساس امنیت و آرامش نمیکنند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#فلسطین
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠درباره نگاه لبنانیها به دکتر شریعتی؛ بولد نقدهای درونشیعی و حذف رویکردهای ضداستعماری!
✂️برشهایی از متن:
📮در طی ۵ سال گذشته از طریق کار میدانی با گروههای شیعی در لبنان با طبقات، تحصیلات، سن و جغرافیای مختلف در ارتباط بودم. مسالهای که من را به تعجب واداشت این بود که اگرچه علی شریعتی برای آنها چهرهای شناخته شده است اما او را نه به عنوان فردی ضد حکومت پادشاهی و ضد استعمارگر میشناختند و نه جامعهشناس و نظریه پرداز اجتماعی. از نظر آنها علی شریعتی یک متفکر اسلامی غیرتقلیدی و در جدل با جریان حاکم بود که آثارش در بین جوامع شیعی هم علاقهمندان بسیاری دارد و هم منتقدان زیادی.
📮الگوی استقبال لبنانیها از تفکرات شریعتی این گونه بود که یا آن را میپذیرفتند یا به هیچ وجه عقاید او را قبول نداشتند. در حال حاضر نیز افکار شریعتی در برنامههای درسی جامعهشناسی در تمام دانشگاههای بزرگ لبنان از جمله دانشگاه «لبنان»، دانشگاه «آمریکایی بیروت» و دانشگاه «سنت جوزف» از هیچ جایگاهی برخوردار نیست.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 درباره فعالیتهای نهاد آمریکایی USAID در خاورمیانه؛ خیریه در خدمت استعمار!
✂️ برشهایی از متن:
🔹بخش کاهش باروری، عقیم سازی و همجنس بازی و سقط جنین به USAID سپرده میشود و از سال 1977 آژانس یک برنامه عظیم کنترل جمعیت را در کشورهای بنگلادش، پاکستان، هند، اندونزی، تایلند، فیلیپین، ترکیه، نیجریه، مصر، اتیوپی، مکزیک، کلمبیا و برزیل راه اندازی میکند. در خیلی از این کشور ها این برنامه ها همچنان جاریست.
🔹آژانس نشان داد که بخش بزرگی از دیپلماسی، مبتنی بر دیپلماسی عمومیست و فعالیت هایی مانند USAID میتوانند بخش پوششی دیپلماسی امنیتی را هم در برگیرد. همچنین ارتباط مستقیم با مردم در جوامعی که آسیب دیده هستند از این طریق، میتواند شبکه انسانی عظیمی برای کشور هدف ایجاد بکند و بهره برداری از این شبکه عظیم انسانی در راستای اهداف کشور هدف قطعا مطلوب و کم هزینه خواهد بود. تصوری که وجود دارد این است که برای خیریه باید سرمایه گذاری زیادی صورت بگیرد، در حالی که بازگشت این سرمایه قطعا میان مدت، دراز مدت و کم هزینه خواهد بود.
🔹هلال احمر ج.ا.ا و NGO های ما باید فعال باشند. متاسفانه ما این قدرت تحرک را از NGO ها گرفته ایم که نمیتوانند خوب عمل کنند. پیشنهاد من این است که NGO های تخصصی شکل بگیرید. همچنین خوب است که اردوهای جهادی بین المللی ایجاد شوند، همانطور که این دانشجویان به مناطق محروم کشور خودمان رسیدگی میکنند، با یک سری آموزش ها و ضوابط به عنوان نماینده ایران به سایر کشورها هم خدمت رسانی کنند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
@shouba
💠آنچه درباره طالبان باید دانست
🔹درباره ماهیت گروه طالبان نظرات مختلفی وجود دارد، بعضی نگاه خوشبیانه به این گروه دارند [برای آشنایی با نظرات این گروه اینجا کلیک کنید]
🔹و بعضی دیگر نگاهی بدبینانه [برای آشنایی با نظرات این گروه اینجا کلیک کنید].
📮درباره اینکه آیا طالبان نسبت به گذشته تغییر کرده یا خیر نیز نگرشهای متفاوتی وجود دارد. برخی با رفتن در میان طالبان مستند ساخته اند و از شکل گیری تغییرات در طالبان گفته اند [برای مشاهده این مستند اینجا کلیک کنید]
📮و برخی دیگر اما معتقد به تغییر طالبان نیستند. [برای مشاهده اینجا کلیک کنید]
📮و در فیلم مستندی دیگر نظریه بینابینی به میان آمده است. [اینجا].
📚با این همه برای فهمی عمیقتر از پدیده طالبان مطالعه این کتاب توصیه میشود.
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
15.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 طالبان در یک نگاه
🔹در ویدئوی بالا که توسط شبکه الجزیره انگلیسی تولید شده است، به صورت خلاصه به تاریخچه شکل گیری، حکومت و مبارزات طالبان علیه آمریکا و دولت افغانستان پرداخته شده و در نهایت درباره نگاه مردم افغانستان نسبت به طالبان سخن به میان آمده است.
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠درباره اتفاقات اخیر افغانستان؛ دلیل پیشروی شوکآور طالبان چیست؟
علیرضا صالحی
✂️برشهایی از متن:
🔹آنچه که در این سلسله تصرفات مهم بوده و در رسانهها بازتاب داده شده است، سقوط بسیاری از این شهرستانها بدون جنگ و مقاومت نیروهای ارتش بودهاست. در برخی از مناطق، طالبان بدون شلیک گلولهای مناطقی را تصرف کرده است. علت اصلی این تصرفات، مداخله ریشسفیدان منطقه در وساطت میان دو طرف جنگ بوده است.
🔹برخی شهرستانهای سقوط کرده، نه تنها در این 20سال بلکه در دوره حکومت طالبان نیز سقوط نکرده بود.
🔹عملکرد ضعیف دولت در امر حکومتداری در مناطق شمالی باعث بروز نارضایتیهای بسیاری در شمال کشور شده بود. عدم همکاری دولت با بدنه مردم و اقوام در شمال کشور سبب شد تا هم گرایشات و تعصبات قومی تقویت شود و هم نارضایتی از دولت افزایش یابد. این رشته بیتوجهیها موجب شد تا زمینه افزایش فعالیتهای شبهنظامی اعم از طالبان و داعش و گروههای دیگر افزایش یابد و افراد زیادی از اقوام مختلف به صفوف این گروهها بپیوندند.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
#طالبان
#افغانستان
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
📌سلسله نشستهای نقد کتاب در حوزه فکر معاصر عربی اسلامی(4)
🔺مرکز مطالعات راهبردی اسلامی(وابسته به عتبه عباسیه علیه السلام) – دفتر قم، برگزار میکند:
📚نقد کتاب: «تجدید الفکر العربي» - زکي نجیب محمود
📍نقد : حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی میرزایی (عضو هیأت علمی جامعۀ المصطفی العالمیة)
📍دکتر هادی بیگی (مدیر گروه فکر معاصر)
📍دبیر علمی: دکتر مسلم طاهری (عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دبیر گروه فکر معاصر)
📍ارائه: آقای زاهد شاد (پژوهشگر حوزه فکر معاصر)
📆زمان: دوشنبه، 7 تير 1400(ساعت 17 الی 19)
(حضور در برنامه به صورت محدود و با هماهنگی قبلی انجام میشود)
🔺نشانی پخش آنلاین:
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/icssiran
آپارات:
https://www.aparat.com/icssiran/live
🔺نشانی مرکز(دفتر قم): خیابان معلم، مجتمع فرهنگی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، المرکز الإسلامي للدراسات الإستراتيجية.
تلفن: 37731133-025
وبسایت مرکز: http://www.iicss.iq
کانال تلگرام:https://t.me/icssiran
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 مستند: جماعت اسلامی و ابوالاعلی مودودی
🔹ابوالاعلی مودودی از بزرگترین اندیشمندان معاصر جهان اسلام است که علیرغم عربنبودن، اسلامگرایان بسیاری از اعراب را متاثر کرده است. عدهای مثل سیدقطب مفاهیم او را در خدمت پرورش سلفیت جهادی قرار دادند و عدهای دیگر که از مباحث او نوعی دموکراسی اسلامی استخراج کردند.
🔹در این مستند به آرا و اندیشه های ابوالاعلی مودودی و عملکرد سیاسی او و جماعت اسلامی پرداخته میشود.
🖇برای مشاهده و دانلود این مستند اینجا کلیک کنید.
#پاکستان
#جماعت_اسلامی
#ابوالاعلی_مودودی
#مستند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba