🟠 دولت دوازدهم یا #سیزدهم ؟!
آقای مسیح مهاجری گفته دولت سیزدهم اقتصاد را به «انا لله و انا الیه راجعون» رسانده؟
بعید است مدیر مسئول روزنامه جمهوری تا کنون خواب بوده باشد!
🔴اونی که فروش #نفت را صفر کرد،تولید #مسکن را تعطیل کرد،هزاران #کارخانه را از مدار تولید خارج کرد دولت دوازدهم به ریاست روحانی بود نه سیزدهم !
امان از تعصب قبیله ای !!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۳۰ تیر ۱۳۸۸:
یک وقتی آقای خاتمی که از جناح چپ بود آمد پیش ما اینجا. به او گفتم ببین آقای خاتمی، امروز اگر جناح شما در کشور وجود نداشت من لازم میدانستم یک جریان مثل شما به وجود بیاورم.
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فوری / توصیه های مهم و جدی رهبر انقلاب به رئیس جمهور و منتخب و مجلس درباره انتخاب اعضای دولت جدید و رای اعتماد به آنها
رهبر انقلاب شاخصه های خود برا سکانداران دولت آینده را بیان کردند.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
❌تاکید رهبر انقلاب بر معیارهایی که آقای پزشکیان و مجلس برای تشکیل یک کابینه متدین، انقلابی و کاآرمد باید مدنظر داشته باشد
✏️ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس:
کار فوری مجلس، رأی به کابینهای است که آقای پزشکیان حفظهالله ارائه خواهند کرد؛ این کار فوری و فوتی شماست. البته هرچه زودتر کابینهی پیشنهادی، حالا بعد از کارهایی که باید انجام بگیرد تصویب بشود و دولت مشغول کار بشود برای کشور بهتر است. منتها در این زمینه، هم شما، هم رئیسجمهور منتخب محترم، مسئولیتهایی سنگینی دارید.
چه کسی میخواهد میداندار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیتهای سازندگی، میدان تولید، چه کسی میخواهد میداندار باشد؟
1⃣آن کسی را باید میداندار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد.
2⃣ایمان یک شاخص مهم است.
3⃣امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی که افق به نظرشان تاریک است، کاری نمیشود کرد، نمیشود به اینها مسئولیت داد، مسئولیتهای اساسی و کلیدی داد.
4⃣تشرّع و متشرّع بودن. یکی از معیارهای مهم است.
5⃣اشتهار به پاکدستی، به صداقت یک معیار است.
6⃣سابقه سوء نداشته باشند، این یک معیار است.
7⃣نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند، نگاه ملی به کشور داشته باشند.
⏪اینها را با تحقیق [میشود فهمید]، البته کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار میشود فهمید، اما با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق با شنیدن حرفها، میشود کارآكامدی را هم تشخیص داد.
👆 این معیارها باید رعایت بشود. هم رئیسجمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند. یعنی یک مسئولیت مشترک شما دارید در انتخاب مسئولین کشور... اینها لازم است. به نظر من این مسئولیت بسیار مهمی است. هم بر عهده شماست هم بر عهده رئیسجمهور محترم است که این کار را انجام بدهند. انشاءالله یک مجموعهی هیئت وزیران خوبی، کارآمدی، به درد بخوری ،متدینی انقلابیای بیایند سر کار و بتوانند مسائل کشور را پیش ببرند. ۱۴۰۳/۴/۳۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به بیش از ٦٤ درصد
وزیر ارتباطات در آخرین جلسه هیئت دولت:
🔹سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از ۶/۴ درصد به بیش از ۸ درصد رسیدهاست.
🔹در حوزه شبکه ملی اطلاعات، از پیشرفت ٢٠ درصدی در ابتدای دولتسیزدهم به بیش از ٦٤ درصد رسیدهایم؛ این یعنی قابلیت میزبانی از سکوهای میلیونی در کشور را داریم و تعداد کاربران و ترافیک سکوهای داخلی تا ۱۲ برابر افزایش پیدا کردهاست.
🔹یک روز در این کشور آرزو بود که پیامرسان ۲۰ میلیونی داشتهباشیم، امروز با افتخار اعلام میکنیم پیامرسانی داریم که ۴۵ میلیون نفر از آن استفاده میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴برای نخستین بار در دنیا، اجرای دقیق و مو به موی تمام وقایع جنگی روز عاشورا در کشور عراق که هر مسلمانی آرزوی دیدنش را دارد!
این صحنه آرایی باشکوه و خارق العاده روز عاشورا که منطبق بر مقاتل معتبر موجود می باشد، توسط هزاران نفر از هنرمندان زن و مرد عرب، طی شش ماه تمرین مداوم و سخت، در خاک کربلا به تصویر کشیده شده است!
حتما تماشا کنید
@mf_eslami
🔴معیارهای اعلامی رهبر انقلاب برای کابينه پیشنهادی که باید رعایت شود👇
🔹رهبر انقلاب: چه کسی میخواهد میداندار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیتهای سازندگی، میدان تولید، چه کسی میخواهد میداندار باشد؟ آن کسی را باید میداندار کرد که👇
1. امین باشد، 2.صادق باشد، 3.متدین باشد، 4. از بُن دندان به جمهوری اسلامی به نظام اسلامی معتقد باشد.
5. ایمان یک شاخص مهم است.
6. امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهایی که افق به نظرشان تاریک است، کاری نمیشود کرد، #نمیشود به اینها مسئولیت داد، مسئولیتهای اساسی و کلیدی داد.
7. تشرّع و متشرّع بودن. یکی از معیارهای مهم است.
8. اشتهار به پاکدستی، 9. به صداقت یک معیار است.
10. #سابقه_سوء نداشته باشند، این یک معیار است.
11. نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند، نگاه ملی به کشور داشته باشند.
12. اینها را با تحقیق [میشود فهمید]، البته کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار میشود فهمید، اما با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق با شنیدن حرفها، میشود کارآكامدی را هم تشخیص داد.
👆 این معیارها باید رعایت بشود. هم رئیسجمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند. یعنی یک مسئولیت مشترک شما دارید در انتخاب مسئولین کشور... اینها لازم است.
🔰 تورم، ارثیه شوم دولت تدبیر و امید بود
🔸مدعیان اصلاحات در حالی صحبت از تورم و نسبت دادن آن به دولت سیزدهم صحبت میکنند که گویا اقدامات دولت تدبیر و امید را فراموش کردهاند.
🔸روزنامه شرق در شماره دیروز خود عبارت «تورم؛ ارثیه شوم» را تیتر یک خود قرار داد و نوشت: «... حالا دولت مسعود پزشکیان میراثدار این تورم مزمن است که از نظر بسیاری از اقتصاددانان پاشنه آشیل اقتصاد کشور است.»
🔸شرق همچنین نوشت: «ریشه تورم در ایران را باید از دو منظر پولی و واقعی مورد بررسی قرار داد. رشد نقدینگی در ایران متناسب با رشد تولید نیست و سیاستهای پولی و مالی واقعبینانه تعریف نشده و در سنوات گذشته بودجه کشور با کسریهای آشکار و پنهان مواجه بوده است. دولت برای جبران کسری بودجه، چارهای جز رویآوردن به استقراض از بانک مرکزی یا صندوق توسعه ملی و حتی اسناد اوراق بهادار از مردم ندارد که در نهایت تا زمانی که کسری بودجه کاهش پیدا نکند یک منشأ تورم در اقتصاد ایران ماندگار خواهد بود.»
🔸مدعیان اصلاحات در حالی تورم را به دولت سیزدهم منتسب میکنند که انگار فراموش کردهاند این دولت تدبیر و امید روحانی بود که دولت را با تورم ۶۰ درصدی تحویل شهید رئیسی داد.
🔸دولت سیزدهم با تحویل گرفتن تورم ۶۰ درصدی، خیل عظیم کشتههای کرونا و رکود اقتصادی، طی کمتر از ۳ سال تورم را به ۳۵ درصد رساند.
🔻تورمی که به گفته کارشناسان اصلاحطلب باید در زمان شهید رئیسی به بیش از صد درصد میرسید.
🔸یا فراموش کردهاند که دولت تدبیر و امید با استقراض از بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و دست بردن در بازار بورس نهتنها اعتماد مردم را نسبت به این بازار کاهش داد، بلکه دولت را در حجم عظیمی از بدهیها رها کرد.
🔴از دیدگاه رهبر انقلاب وزرای دولت آینده چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
🔺این اولین بار است که زعیم جامعه اسلامی برای وزارت در یک حکومت اسلامی ویژگیهایی چون عدم سوء سابقه و متشرع بودن را گوشزد میشوند که به نظر میرسد بی ربط به وجود افراد سابقهدار و فعالین جنبش زن زندگی ازادی که یک جنبش شریعت ستیز از چهرهی جامعه اسلامی بود، در کارگروههای تعیین وزرا نباشد.
◀️برای پیروزی آقای پزشکیان در آزمون ولایت پذیری و فاصله گرفتن از افراد مساله دار و با سابقه دعا میکنیم.
🎥فیلم بالا خانم مولاوردی معاون زنان روحانی به خاطر حرفهای خانم شجاعی برنامه زنده تلویزیونی رو ترک کرد.
اما حرف خانم شجاعی چه بود رو در فیلم پایینی ببینید و سرانجامش در زیر بخونید.
خانم شجاعی در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۰ گفته بود:
خانم مولاوردی و دولت روحانی به دنبال رسمی کردن تن فروشی و روسپیگری در کشور بودند که باعث شد خانم مولاوردی از خانم شجاعی شکایت کنه!
اما با ارائه اسناد و مدارک به دادگاه مربوطه، ادعاهای فاطمه شجاعی منطبق با واقعیت شناخته شد و مورد تایید دادگاه قرار گرفت.
الان هم خانم مولاوردی عضو کارگروه انتخاب معاونت زنان و خانواده آقای پزشکیان شده!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌این ویدیو رو باید تک تک مردم ایران ببینن !
👈🏻خبرنگار آمریکایی بعد از سفرش به ایران و صحبت با ایرانی ها معتقده که ایرانی ها تصور فانتزی از آمریکا دادن، تصوری که برگرفته از تبلیغات آمریکاست و با واقعیت فاصله داره!
براي چه جن و شيطان از خرما بدشان مي آيد و نفرت دارند؟!
رسول الله (ص) وصيت كرده اند كه هر روز خرما بخوريم به خصوص صبح 3 و يا 5 و يا 7 دانه بخوريم.
چرا پيامبر (ص) وصيت كرده اند كه خرما را به شكل فرد بخوريم نه زوج؟
فايده ي خوردن خرما به شكل فرد چيست و چرا وصيت كرده اند به خوردن خرما و نه ميوه ای ديگر؟!!!
تحقيقات علمي نشان داده است كه خوردن خرما باعث توليد انرژي در بدن ميشود كه بصورت طيف آبي رنگ و نامرئي تمام اطراف بدن را فرا ميگيرد و بدن را از ورود جن و شيطان و سحر و چشم درامان نگاه مي دارد
؛ بشرطي كه ما خرما را بصورت فرد مصرف كنيم. ( 3 یا 5 یا 7 عدد)
اما چه اتفاقي مي افتد اگر خرما را بصورت دانه هاي زوج مصرف كنيم؟
در اين صورت خرما بصورت شكر در بدن ذخيره شده و باعث بيماري قند ميشود.
دانشمندان جهان شگفت زده اند كه پيامبر (ص) چگونه از زمان هاي قديم راه حلي برای دفاع از ورود شيطان و جن را به ما داده است.
وجود نازنین پیامبر اکرم، رحمت العالمین، خیر خلق الله صلوات
واقعا خرما دارویی عجیب است
اگر کمخونی دارید نیاز نیست قرص و کپسول های شیمیایی استفاده کنید فقط روزی چند عدد خرما بخورید، کمخونی شما برطرف خواهد شد.
کبدتان چرب یا بزرگ است روزی هفت عدد خرما صبحانه میل کنید چربی شما، قطعا آب میشود.
اگر سرد مزاج هستید حتما روزی سه عدد خرما بخورید
سرطان تهدیدی جدی برای هر مسلمانی است آیا می دانید راه پیش گیری و علاج آن خرما است.
در روایت داریم رسول الله ﷺ فرمودند: خانهای که در آن خرما نیست، قطعا آن خانواده گرسنه هستند.
تجربه نشان داده:
مصرف هفت عدد خرما قند خون را افزایش نمیدهد
نصایحی سودمند برای همه:
نصیحت اول:
ازصبح که بیدارمیشویدهرکاری. هرکاری. هرکاری چه کوچک چه بزرگ با بسم الله الرحمن الرحیم شروع کنیدکه موفق شوید
نصیحت دوم:
همواره از مایعات به انداره لازم مصرف کن زیرا خوردن آب زیاد بدن رو سرد و مستعد انواع بیماریها میکند در ضمن گول علم مدرن را نخورید که میگوید روزانه ۸ لیوان آب بخورید مصرف آب فقط به اندازه نیاز بدن،
هروقت تشنه شدی آب بنوش
نصیحت سوم:
همواره ورزش بکن اگرچه در اوج مشغولیت بودی ... بدن همواره باید تحرک داشته باشد. با پیاده روی، شنا و یا هر ورزشی دیگر.
نصیحت چهارم:
خوراک خود را کم کن
«غذا برای انسان به اندازه ای کمرش راست شود، کفایت میکند»(حدیث)
پرخوری را رها کن زیرا هیچ فایده ای برایت ندارد ... خودت را در سختی نینداز بلکه خوردن را کم بکن.
نصیحت پنجم:
تا حد امکان از ماشین فقط در مواقع ضروری استفاده بکن. سعی کن برای رفتن به مسجد، مغازه، دید و بازدید و بقیه کارهایت پیاده بروی.
نصیحت ششم:
عصبانی نشو
عصبانی نشو
عصبانی نشو
ناراحت نباش ... سعی کن چشم پوشی کنی ... خودت را در پریشانی نینداز ... همه ی این ها سلامتی ات را به خطر می اندازند و شادابی ات را از بین می برند. با کسانی مجالست کن که با آنها احساس آرامش میکنی
نصیحت هفتم:
همانطور که میگویند «مال خودت را در زیر آفتاب بزار و خودت زیر سایه بنشین» ... بر خود و بر اطرافیانت زندگی را تنگ نکن ... مال برای آن هست که با آن زندگی کنیم نه برای آن
نصیحت هشتم:
بر هیچ کس و هیچ چیزی که نمیتوانی آن را بدست بیاری حسرت نخور.
خود را به فراموشی بزن بلکه اصلا فراموشش کن. اگر قرار باشد به تو برسد حتما میرسد اگرچه در تخت خود باشی و هرچه را که تقدیر تو نیست خداوند او را از تو منع میکند. هیچ چیزی را از تو منع نمیکند مگر بخاطر ضرری که برایت دارد ... همه ی ما این ها را میدانیم اما انسان فراموش کار است لذا نیاز به همچین یادآوری هایی داریم تا از آن نفع ببریم.
نصیحت نهم:
تواضع اختیار کن... تواضع اختیار کن... مال و جاه و قوت و قدرت همه با تکبر و غرور از بین می روند.
تواضع تو را در نزد انسان ها محبوب می کند و درجه ات را نزد خداوند بالا می برد.
نصیحت دهم:
سفیدی موی سر نشانه ی پایان عمر نیست بلکه نشانه ی این هست که زندگی بهتری شروع شده. خوش بین باش، سفر کن و از مال حلال خود بخور و لذت ببر.
و یک نصیحت دیگر:
زود بخواب و شب نشینی نکن
آخرین و مهمترین نصیحت:
نمازت را به هیچ عنوان ترک نکن زیرا که نماز برگه ی سود تو در دنیا و آخرت است. آن روزی که نه فرزند فایده میدهد و نه مال
اگر از این نوشته خوشت آمد پس سبب خیر باش و آن را نشر بده، و اگر خوشت نیامد پس دیگران را محروم نکن شاید که وسیله ی نفع آن ها شدی .
خداوند نگهدارتان باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️#رهبر_فراجناحی یعنی ان اقایی که برایش اهمیت چندانی ندارد رئیس جمهور از اصلاحطلبان است یا اصولگرایان یا... و تاکید ایشان این است که باید به دولت کمک نمود و این را باور کرد که موفقیت او ، موفقیت همه ماست.
✅ما نیز باید به این دولت برای به ارامش رساندن مردم کمک کنیم و در عین حال در مقابل آنهایی که مایلند مردم ارامششان را از دست بدهند روشنگری خواهیم کرد
#ظریف
#پزشکیان
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🔴 خط نشان مذاکره نابلدها برای ملت
⏪ظریف: باید سد FATF و برجام را بشکنیم /آنهایی که از مذاکره می ترسند خود را باور ندارند /از مردم بخاطر تحمل سختی ها پوزش بخواهیم
🔹محمدجواد ظریف رئیس شورای راهبری : آنهایی که از مذاکره میترسند خودشان را باور ندارد. نگاه تهدید محور ناشی از عدم خودباوری است. دولت آقای پزشکیان دولت صلح و دولت فرصت محور است نه دولت تهدید محور.
🔹آنهایی که از مذاکره میترسند خودشان را باور ندارد. نگاه تهدید محور ناشی از عدم خودباوری است. دولت آقای پزشکیان دولت صلح و دولت فرصت محور است نه دولت تهدید محور. همه چیز باید برای ما فرصت باشد. برای اینکه مردم به فرصت تبدیل شوند باید همه جناحها پای کار باشند. همه ما اشتباه کردیم و فقط یک جناح مقصر نبوده است. همه باید خودمان را اصلاح کنیم.
✍️ مذاکره خوب است اما توسط آدمهای باهوش فرهیخته و دانا که گول لبخند طرف مقابل رو نخورد. ما از مذاکره نمیترسیم ،از ساده لوحی و کم سوادی شما بعنوان مذاکره کننده میترسیم. آقای ظریف شما در مذاکرات بارها گول خوردید و به کشور خسارت زدید و حتی خودت را هم تحریم کردند و به هواپیمایت برای برگشت از مذاکرات بنزین ندادند.
♦️علاءالدین بروجردی: رهبری حجت را در انتخاب وزرا تمام کردند/توصیههای رهبری مسئولیت نمایندگان را سنگین تر کرد
علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹با توجه به اینکه تا نهم مرداد ماه هم مراسم تنفیذ به پایان میرسد و هم مراسم تحلیف، لذا زمینه برای معرفی اعضای کابینه به مجلس آماده است، طبیعتاً با رعایت این معیارها اگر هر چه سریعتر کابینه تشکیل شود، به نفع ملت و نظام است.
🔹حضور نمایندگان در جامعه و در فضای مجازی باید آرامشبخش باشد
🔹وظیفه پزشکیان در انتخاب کابینه بسیار سنگین است
🔹در بخش دولت هم فکر میکنم رهبری حجت را در انتخاب وزرا تمام کردند، یعنی علاوه بر معیارهایی که قبلاً فرمودند با محور اینکه فردی که میخواهد وارد دولت شود باید از بن دندان معتقد به جمهوری اسلامی ایران باشد، هم امین، صادق، متدین و معروف به پاکدستی و صداقت باشد و نداشتن سوء سابقه را جزو شرایط اعلام فرمودند و اینکه فرد مورد نظر نگرش امیدوارانه نسبت به آینده داشته باشد و کارآمد باشد.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
وداع ونزوئلا با ابرتورم، خارج از میز مذاکره
🔹افت تورم ونزوئلا از حدود ۳۰۰ هزار درصد در سال ۲۰۱۹ به ۵۱.۴ درصد در ژوئن امسال با این روایت همراه بود که دلیل مهار ابرتورم، توافق ۶ ماهۀدولت مادورو و بایدن در بازۀ اکتبر ۲۰۲۳ تا آوریل ۲۰۲۴ بوده است.
🔹اما طبق نمودار ونزوئلا، مدتها قبل از اجرای این توافق ۶ ماهه از ابرتورم گذر کرده که طبیعتا نمیتواند نتیجه این توافق کوتاهمدت باشد.
🔹اویل پرایس در سپتامبر ۲۰۲۳ و پیش از امضای توافق بین دولت مادورو و بایدن در گزارشی با عنوان «U.S. Sanctions Against Venezuela Have Failed» اشاره کرده که ونزوئلا توانسته تحریمهای نفتی را با کمک بلوک شرق و ایران بیاثر کند.
🔹در واقع آنچه آمریکا را وادار به امتیازدهی و تعلیق ۶ ماهه تحریم ونزوئلا کرد این بود که ابتدا دولت مادورو با همکاری با بلوک شرق خود را از گوشه رینگ تحریمی خارج کرد و سپس در موضع مذاکره قرار گرفت.
🔹اما جالب اینکه دولت مادورو با وجود دریافت معافیت تحریمی حاضر به تایید صلاحیت مخالفان خود طبق توافق نشد، یعنی امتیاز گرفت ولی امتیاز نداد؛ دقیقا خلاف آنچه در ماجرای برجام برای ایران رخ داد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وقتی حالم خرابه و نا امیدم از همه جا این سخنرانی حضرت آقا رو میبینم و جون میگیرم 👌🏻✌🏻
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آقاتهرانی: مردم درخصوص شرایط پایتخت به شدت امیدوار باشند
🔹نمایندۀ تهران در حاشیۀ بازدید از پروژههای عمرانی تهران گفت: دید ما نسبت به مسائل شهر مثبت بود چراکه آقای زاکانی مردی فعال و اهل تلاش و جهاد است.
🔹امیدوارم بیشازپیش رفتوآمد داشته باشیم تا در جریان امور قرار بگیریم. شهروندان امیدوار باشند چراکه همکاران پای کار هستند و روز به روز شرایط بهتر میشود.
@Farsna - Link
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معاون پیگیریهای ویژۀ دفتر رئیسجمهور: حتی در یک مورد از سفرهای داخلی خاطرمان نیست که شهید رئیسی در هتل اقامت کرده باشد
🔹شهید رئیسی در تمام این سفرهای استانی در مهمانسراهای ادارهها اقامت میکرد.
@Farsna
✅چه کسی جز ظریف از قانون اقدام راهبردی مجلس یازدهم عیب جویی کرد؟
زیرکترین سیاستمداران از همه ابزار موجود برای پیشبرد اهداف ملی بهرهبرداری میکنند. تخطئه امکانات ملی در دسترس، آن هم برای خوشامد طرف مقابل در یک دعوای ملی، اگر نگوییم یک رویکرد منافقانه است، دست کم میتوان معتقد بود با تدبیر سیاسی فاصله زیادی دارد.
این رویه ناصواب، یعنی پشت پا زدن به ظرفیتهای ملی در عرصههای بینالمللی، بارها در مشی سیاست خارجی دولت سابق رخ داد. نمونه اعلای آن، بدگویی از قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی به بهانه واهی احیای برجام بود. درست برعکس، طرف مقابل ایران، یعنی امریکا به پشتوانه قانون مصوب مجلس آن کشور، توانست هم توافق با ایران را نقض کند، هم پس از امتیازگیریهای فراوان از ما، به نیمچه تعهدات نیمبند خود هم پشت پا زند.
زیر سؤال بردن قانون مصوب مجلس، در انتخابات ریاستجمهوری اخیر هم تکرار شد. محمدجواد ظریف، مجدداً قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» را مانع احیای برجام دانست. جالب آنکه وزیر خارجه وقت، به عنوان متولی اصلی برجام، به جای توضیح پیرامون نگارش و امضای قراردادی که امریکا از آن خارج شده و «خسارت محض» را بر منافع ملی ما تحمیل کرده بود، در جایگاه مدعی و طلبکار، به ظرفیتهای ملی تاخته و وکیلمدافع طرف ناقض برجام، یعنی امریکا شده است.
اجرای درست قانون اقدام راهبردی، میتوانست به مثابه یک ابتکار عمل بدیع، اقلاً جلوی بخشی از خسارتهای تحمیلی برجام را بگیرد. اما شوربختانه باید نوشت که خوشبینی مفرط مسئولان وقت به طرف غربی، فرصت بهکارگیری این ابتکار عمل را گرفت و حتی بدتر از آن، این فرصت را تبدیل به یک تهدید جدید کرد.
عیبجوییهای مدام ظریف از قانون اقدام راهبردی، یک معنای دیگر هم دارد: به حاشیه راندن نقش بینالمللی قوه مقننه. در جهانی که دولت - ملتها کارکردهای خاص و ویژهای را برای مجالس ملی تعریف میکنند و از آن بهرهبرداریهای متعددی انجام میدهند، نادیده گرفتن نقش فراملی مجلس ملی، ناشیگری سیاسی به حساب میآید.
مثالهای متعددی وجود دارد که دولتها، در مفهوم قوه مجریه، با یک تقسیم کار داخلی، از تصمیمات سایر قوای ملی برای خود یک پشتوانه مستحکم منطقهای و بینالمللی میسازند. فراتر از این، اکنون دولتها خودشان مبتکر ارائه پیشنهادات منطقهای و بینالمللی به مجالس نمایندگان هستند تا بتوانند به کمک تصمیمات برخاسته از مجالس، گزینههای خارجی خود را از انحصار خارج کنند.
علاوه بر صیانت از منافع ملی، دوراندیشی سیاسی هم اقتضا دارد از کوچکترین ابزارهای روی میز، بیشترین بهرهبرداریها را کرد. نتیجه دوری از این تدبیرهایِ لازم، نه فقط شکست در سیاست خارجی، بلکه دچار شدن به تجربههای تلخ داخلی هم هست. بدنامی و شهره شدن به وادادگی با فشار خارجی، از جمله این عواقب ناگزیری است که میتوان جلوی رخداد آنها را پیشاز وقوع گرفت. وزیر خارجه وقت، به این بدیهیات سیاسی در آن مقطع توجهی نکرد و با تکرار آنها در انتخابات اخیر، نشان داد از این عواقب درس عبرت نگرفته است.
نادیده گرفتن این ابزارهای موجود در عرصه سیاست، ضربههای جبرانناپذیری را به منافع ملی تحمیل میکند. تأکید بر این رویههای ناصواب، میتواند یک اشتباه موردی را به خطای راهبردی دائم تبدیل کند. تذکر روز گذشته رهبر معظم انقلاب در این رابطه، هوشمندانه و اصلاحکننده باور نادرستی است که آقای ظریف چندبار آن را تکرار کرده است: «یک نمونه از کارهای خوب [مجلس]همین قانون اقدام راهبردی است، یکی از کارهای بسیار خوب، البته بعضیها اعتراض کردند و عیبجویی کردند، مطلقاً این عیبجویی وارد نیست؛ کار بسیار درستی بود.»
▫️ ضریب جینی در سال ۱۴۰۲ به کمترین رقم طی نیم قرن اخیر کاهش یافت
*⭕️ پایینترین شکاف طبقاتی تاریخ ایران*
🔹 بر اساس آمار بانک مرکزی، شاخص ضریب جینی در سال ۱۴۰۲ به کمترین رقم ۵۵ سال گذشته کاهش یافت. بر اساس اطلاعات مقدماتی بانک مرکزی ضریب جینی ۰.۳۶۱۴ در سال ۱۴۰۲ پایین ترین ضریب جینی در اقتصاد کشور بوده است.رئیس کل بانک مرکزی در شصت و چهارمین اجلاس سالانه مجمع عمومی این بانک گفت: اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ رشد ۵ درصدی بر اساس قیمتهای بازار را تجربه کرد در حالیکه نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی و رشد پول با روندی نزولی به روندهای بلندمدت بازگشته است و تورم مصرف کننده و تولیدکننده نیز با تداوم روند کاهشی کنترل شده است. همچنین بر اساس اطلاعات مقدماتی بانک مرکزی ضریب جینی در سال ۱۴۰۲ با رقم ۰.۳۶۱۴ به کمترین میزان حداقل در یک دهه اخیر رسیده است. مدیریت بازار ارز نیز به گونهای انجام شده که کمترین میزان ضریب تغییرات در سالهای اخیر در حوزه نوسانات بازار ارز در سال گذشته ثبت شده است.
روش تحلیل سیاسی.pdf
2.75M
کتاب روش تحلیل سیاسی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صفری: شاید چینیها زیاد دوست نداشته باشند تاکید کنیم ولی قطار از ایران به سمت اروپا هم خواهد رفت
🔸معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه: در خصوص قطاری که دیروز که از تهران به سمت چین راه افتاد که یکی از مفاد قرارداد ۲۵ ساله ما بود، تعرفهها با چهار کشور چین، ترکمنستان، قزاقستان و ایران هماهنگ شده است یعنی قطار که وارد قزاقستان میشود باید همان پولی را بدهد که وارد ترکمنستان، چین و ایران میشود.
🔸یک قطار هم حدود ۷ روز پیش از چین به سمت ایران راه افتاده است.
🔸چینیها اینجا هستند شاید هم زیاد دوست نداشته باشند ما تاکید کنیم ولی این قطار به سمت اروپا هم خواهد رفت.