سیاست بدون خط خوردگی
#عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای
✅ قبولی عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای که الحمدلله پذیرفته شد و ما جزء این سازمان شدیم .
عضویت در این سازمان از لحاظ اقتصادی چه نفعی به حال مردم دارد ؟
اولا اینکه سازمان همکاری شانگهای در تقابل اقتصادی با اتحادیه اروپا و سلطه دلار تشکیل شده که تا قبل از این فعالیتهای زیادی نداشت ولیکن بعد از اینکه در نظم نوین مدیریتی جهان تصمیم بر این شد که بر استعمار اقتصادی آمریکا و غرب پایان داده شود فعالیتهای جدی این سازمان شکل گرفت که نقش مقام معظم رهبری در این بین بسیار حائز اهمیت است.
چون بعد از دیدار ایشان با نخست وزیر چین و روسیه به یکباره شاهد تغییر رویکرد این سازمان شدیم.
در اتفاق جنگ روسیه و اوکراین ، کل اتحادیه اروپا و آمریکا روسیه را تحریم کردندو کار به جایی رسید که روسیه بالاتر از ایران در جایگاه نخست تحریمهای دنیا قرار گرفت.
از همین رو پوتین هم کمک کرد تا سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای قدرت بگیردچون این سازمان ظرفیت قابل توجه اقتصادی بازار دنیا را در اختیار دارد. در واقع با وجود این سازمان دیگر تحریم های اروپا و آمریکا تاثیری نخواهد داشت و فرو خواهد ریخت.
چون اعضای این سازمان مکلف هستند تا ازلحاظ اقتصادی و معاملات بین المللی از یکدیگر حمایت کنند . و حالا ایران هم جزء این سازمان شده است . در واقع الان ما به راحتی میتوانیم با چهل درصد دنیا مراودات تجاری داشته باشیم . از این طرف هم ما به دنبال گسترش این ظرفیت اقتصادی هستیم
یعنی با ارتباط گیری با همسایگانمان داریم بر گستره این وسعت اضافه میکنیم.
✍سجادی
———————
برای اطلاع از اخبار [خیلی] منتخب روز با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @KHABARCHII_IR
مسکو: ترکیه درحال تبدیلشدن به یک کشور غیردوست است
🔹رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه: ترکیه با تصمیمات تحریکآمیز خود درحال تبدیلشدن به یک کشور غیردوست است.
🔹آنکارا از تلاش اوکراین برای پیوستن به ناتو حمایت و برخلاف توافقات با روسیه، رهبران گروه افراطی «آزوف» را آزاد کرد.
🔸زلنسکی پس از پایان سفرش به ترکیه ۵ نفر از فرماندهان گردان اوکراینی «آزوف» که در جنوب شرق اوکراین تسلیم شده بودند و با توجه به مفاد توافق تبادل اسرای جنگی با روسیه پارسال مجبور به زندگی در ترکیه شده بودند، با خود به اوکراین بازگرداند.
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @siasiland
پس از 20 ماه بازداشت صورت گرفت؛
🔴 آزادی یک رهبر شناخته شده حماس از اسارت رژیم صهیونیستی
یکی از رهبران شناخته شده اسیر جنبش حماس، پس از 20 ماه بازداشت موقت از زندان عوفر رژیم صهیونیستی آزاد شد.
بنابر گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شیخ حسن یوسف از رهبران سرشناس حماس در کرانه باختری پس از 20 ماه اسارت سرانجام امروز از زندان رژیم صهیونیستی آزاد شد.
خانواده این رهبر حماس تاکید کردند که صهیونیست ها او را از زندان عوفر آزاد کردند و شمار زیادی از مراسم استقبال از او حضور داشتند.
🔹️حسین ابو کویک از رهبران حماس در کرانه باختری خواستار استقبال گسترده از این رهبر اسیر فلسطینی شده بود.
نظامیان اشغالگر اسرائیلی 13 دسامبر سال 2021 شیخ حسن یوسف را پس از یورش به منزلش در شهرک بیتونیا در غرب رام الله به اسارت گرفتند.
او یکی از رهبران سرشناس حماس و نماینده مجلس قانونگذاری فلسطین است و در مجموع 24 سال از عمر خود را در زندان های رژیم صهیونیستی در اسارت سپری کرده است.
@siasiland
هشدار باقری به عراق درباره گروهکهای تجزیه طلب
رئیس ستادکل نیروهای مسلح:
🔹تا شهریورماه که زمان تعهد دولت عراق است، صبر میکنیم و امیدواریم که دولت عراق به مسئولیتش عمل کند.
🔹اما اگر این زمان بگذرد و این گروهکهای تجزیه طلب، مسلح باقی بمانند و یا عملیاتی انجام دهند، قطعاً عملیاتهای ما علیه این گروهها با شدت بیشتر تکرار خواهد شد.
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
#دیپلماسی اقتصادی حلقه مفقوده در ماجرای میدان گازی آرش:
عربستان و کویت مدعی مالکیت 100 درصدی بر میدان آرش هستند حال آنکه براساس مرزبندی های بین المللی 40 درصد ساختمان میدان گازی آرش در مرزهای ایران قرار دارد.
#میدان گازی آرش، محل اختلاف ایران با کویت و عربستان است؟
میدان گازی آرش در دهه اخیر، محل اختلاف ایران با عربستان و کویت بوده است. ایران از یک سو و کویت و عربستان از سوی دیگر، همواره خود را مستحق بهرهبرداری از این میدان دانستهاند. افزایش تنش در روابط بین ایران و سعودی در سالهای اخیر به این اختلافات دامن زده بود. ریشه این اختلافات در چیست؟ آیا احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، تاثیری در حل این اختلاف خواهد داشت؟
روزنامه اینترنتی فراز: «سعد براک»، وزیر نفت و امور اقتصادی و سرمایه گذاری کویت در بیانیهای مدعی شده است که میدان گازی آرش، ثروت طبیعی کویت و عربستان است و تا زمان ترسیم مجدد مرزهای دریایی، هیچ طرف ثالثی در آن حقی ندارد. میدان گازی آرش یکی از اختلافات مهم ایران با کویت و عربستان در دهه اخیر بوده است. این میدان گازی که از سوی عربی «دورا» نامیده میشود، از سال ۱۹۶۰ تا به امروز، به جهت تعیین سهم ایران و کویت و تعیین حاکمیت بر مرزهای آبی این دو کشور، به موضوعی برای مناقشه تبدیل شده است.
#ماجرا چیست؟
میدان آرش، در شمال خلیج فارس واقع شده که در سال ۱۳۴۶ توسط یک شرکت ژاپنی کشف شد. ۲۰ تریلیون فوت مکعب گاز و حدود ۳۱۰ میلیون بشکه نفت، به عنوان ذخایر درجای این میدان به ثبت رسیده است.
#محل اختلاف کجاست؟
مذاکرات ایران و کویت پیرامون میدان آرش/دورا، از سال ۱۹۶۰ آغاز شده و تا امروز ادامه دارد. محل اصلی این اختلاف، به تعیین مرز آبهای فلات قاره بین این دو کشور بازمیگردد. مرزهای دریایی ایران در سالهای پیش از انقلاب ۵۷ و بر اساس قوانین بینالمللی تعیین شده که تا امروز مورد پذیرش حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است. با این مرزبندی، حدود ۴۰درصد ساختمان میدان گازی آرش در مرزهای ایران قرار میگیرد اما کویت، با استناد به نتایج پژوهشهای سایزمیک(لرزهنگاری) شرکت شل، مدعی مرزهای تازهای شده که تمام میدان آرش را در محدوده بی طرف کویت-عربستان قرار میدهد.
#آخرین تحول در اختلافات:
عربستان و کویت، در سوم فروردینماه سال گذشته، قراردادی برای توسعه میدان آرش امضا کردند. شرکت نفت کویت طی بیانیهای اعلام کرد که پیشبینی میشود میدان گازی دورا، روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند که این تولید به شکلی برابر میان دو شریک(عربستان و کویت) تقسیم خواهد شد. این قرارداد به اختلافات گذشته دامن زد و واکنش مقامات کشور را برانگیخت. «جواد اوجی»، وزیر نفت نیز در واکنش اعلام کرد « مطالعات جامع میدان مشترک آرش با حفاری چاه اکتشافی و انجام لرزهنگاری تکمیل شده و بزودی با نصب پایه، عملیات حفاری در این میدان آغاز خواهد شد». توافق سال گذشته عربستان و کویت البته در شرایطی صورت گرفت که روابط ایران و عربستان همچنان در تنش به سر میبرد و حالا، با احیای این روابط میتوان به نقش عربستان در تنشزدایی از این اختلاف امیدوار بود.
#ایران در سال ۱۳۸۲، با تاسیس یک حلقه چاه اکتشافی، عملیات لرزهنگاری از میدان آرش را آغاز میکند. پایه این میدان که در نزدیکی مرزهای آبی مورد قبول ایران واقع شده بود، در دست احداث بود که با سفر امیر کویت به ایران همه چیز متوقف میشود. این جکت نفتی بعدها برای استفاده در میادین دیگر مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان، توسعه این میدان در بخش کویت هنوز آغاز نشده بود و به همین دلیل، از دست رفتن منابع ایران به دلیل پدیده مهاجرت سیال در مخازن گازی نیز مورد نگرانی نبود. با عقد قرارداد بین کویت و عربستان و عقبماندگی فناوری و فرسودگی تجهیزات نفتی ایران ، توسعه این میدان از سوی همسایگان ایران به پایان رسیده و آماده بهرهبرداری می باشد. ✍گردآوری عماد ستاری
@siasiland