📜 نامه آتشین شاه طهماسب صفوی (رحمه الله) به سلطان سلیمان عثمانی
🔻شاه طهماسب صفوی پسر ارشد شاه اسماعیل صفوی و دومین پادشاه دودمان صفوی
🔻سلیمان قانونی بزرگترین پادشاه در طول تاریخ عثمانی بوده است. پدر او سلطان سلیم اول، 40 هزار شیعه را در آناتولی قتل عام کرد!
┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
✅🔚اثبات خلافت و جانشینی امیرالمؤمنین علیهالسلام در جواب نامه شاه طهماسب صفوی به پادشاه سنی مذهب عثمانی
🔸«....اما جواب آنچه در باب اعتقاد نوشتهای که خلیفه رسول الله ابوبکر بن ابی قحافه علیهاللعنه است به اجماع امت.
بدان که مفتری از دائره ایمان خارج است (انما یفتری الکذب الذین لایومنون بآیات الله/ نحل ۱۰۵). آن که گفته خلافت وی به اجماع است، اگر اعتقاد کرده که جمیع امت در خلافت وی اجماع کرده اند بر جمیع عالمیان ظاهر است که غیر واقع است.←چرا که اهل یک شهر بلکه یک محله با وی اتفاق نکرده اند الا چند فاسد معاند.
و اگر اعتقاد کرده ای که اجماع خواص امت شده، به اتفاق جمیع اهل اسلام، علی بن ابی طالب علیه السلام، امام حسن و امام حسین علیهم السلام و طلحه و زبیر و #سلمان و #مقداد و سعد بن عباده با ده هزار نفر از قبیله خزرج با وی مخالفت کردند و #بیعت نکردند و در جمیع کتب شما مسطور است و این جماعت به کرات و مرات منازعات کردند به ابی بکر علیه اللعنه و بر وی حجت ها گرفتند و الزام وی نمودند چنانچه از خوف این طایفه قوت کار او رفت...
نه اجماع خواص را ثابت توانید کرد و نه اجماع جمیع امت را بر تقدیری که اجتماع به ثبوت پیوستی و مخالف نص الهی و حدیث حضرت رسالت پناه (ص) بودی باطل است. و بر امامت حضرت علی بن ابی طالب آیات قرآنی واقع است و نص رسول صلی الله علیه و آله بی نهایت، و دلایل عقلی و نقلی آنقدر به تحریر پیوسته اند که یکی به نظر تو و علمای تو نرسیده است.
بدان که در عصر هیچ یک از انبیا و رسل خدای را خلیفه و وصی نبود که چهل سال در بت پرستی و بندگی لات و عزی بر میان جان بسته باشد و بعد از آن خلیفه و وصی شود.
و از ابتدای خلق آدم صفی تا خاتم انبیاء صلی الله علیه و آله و سلم چنان مقرر و معین بوده که از برای هر پیامبری که از دنیا رحلت میفرمودند حضرت واهب العطایا، وصی و خلیفه تعیین مینموده و وصی آن نبی به امر الهی بوده و در هیچ عصری مقرر نبوده که نبی بی امر الهی وصی تعیین نماید یا امت بی رضای خدا و رسول خدا خلیفه تعیین کنند...
هیچ یک از انبیاء متوجه عالم بقا نشده که او را وصی و خلیفه نبوده باشد و امت او ضایع و معطل مانده باشد و هر صفتی از صفات مرضیه مثل معجزات و آیات و #عصمت و طهارت و پاکی مولد و علم و شجاعت و غیر آنها داشتند، اوصیای ایشان نیز بدین صفات آراسته بودند و هیچ کس انکار این معنی نتواند کرد و پیغمبر ما که سید انبیاء و افضل رسل و بهترین موجود است، پس لازم و متحتم است که وصی و خلیفه او افضل جمیع اوصیا و انبیاء بوده باشد به حکم انفسنا (۱) و انفسکم، و من عندالله و عند رسول الله مقرر و معین بوده باشد.
اگر آنکه به چشم بصیرت تامل و تعقل نمایی که سید عالم که " لولاک لما خلقت الا فلاک " چون تواند بود که خدا جل و علا از برای وی خلیفه و وصی تعیین ننماید و مثل این رسول دین خود را بی صاحب گذاشته ، و جمیع امت را امر نماید به وصیت و خود بی وصیت متوجه عالم بقا شود؟»
۱. اشاره به آیه مباهله / ۵۴ آل عمران
📓کتاب مکاتبات شاه طهماسب. اثر دکتر عبدالحسین نوایی - صفحه ۲۱۷ و ۲۱۸
🔹در کتاب تفضیل الائمه از کتاب «تنبیه للحیرة»، از شعبی نقل میکند که عمر خدمت پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله رسید و صحیفه ای آورد که در آن تورات به زبان عربی نوشته شده بود. وقتی آنها را خواند، متوجه شد که آثار خشم در چهره پیامبر آشکار گردید.
گفت: به خدا و رسولش پناه میبرم از خشم پیامبرش! پیامبر اکرم
فرمود: از اهل کتاب چیزی نپرسید! آنها شما را راهنمایی نمی کنند، آنها گمراه شده اند، ممکن است شما را حدیث از باطلی بنمایند و شما ایشان را تصدیق بکنید، یا واقعیتی را بگویند و شما تکذیب نمایید. اگر موسی در میان شما بود، چاره ای جز پیروی از من را نداشت.
💎وَ مِنْهُ، نَقْلًا مِنْ کِتَابِ التَّنْبِیهِ لِلْحَیْرَةِ مِنَ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ رَوَی أَبُو یُوسُفَ عَنْ مُجَالِدٍ عَنِ الشَّعْبِیِّ أَنَّ عُمُرَ أَتَی النَّبِیَّ صلی الله علیه و آله بِصَحِیفَةٍ قَدْ کُتِبَ فِیهَا التَّوْرَاةُ بِالْعَرَبِیَّةِ فَقَرَأَهَا عَلَیْهِ فَعَرَفَ الْغَضَبَ فِی وَجْهِهِ فَقَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ وَ بِرَسُولِهِ مِنْ سَخَطِهِ فَقَالَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله لَا تَسْأَلُوا أَهْلَ الْکِتَابِ عَنْ شَیْ ءٍ فَإِنَّهُمْ لَا یَهْدُونَکُمْ وَ قَدْ ضَلُّوا وَ عَسَی أَنَّ یُحَدِّثُوکُمْ بِبَاطِلٍ فَتُصَدِّقُوهُمْ أَوْ بِحَقٍّ فَتُکَذِّبُوهُمْ فَلَوْ کَانَ مُوسَی علیه السلام بَیْنَ أَظْهُرِکُمْ لَمَا حَلَّ لَهُ إِلَّا أَنْ یَتَّبِعَنِی.
📖 تفضیل الائمه، نسخه خطی
📖بحارالانوار، ج۲۶،ص۳۱۶،ح۷۸
@Sibtayn
🗓24 ذی الحجه
خاتم بخشی امیرمومنان علی علیه السلام
روزی فقیری وارد مسجد پیامبر شد و تقاضای کمک کرد؛ اما کسی چیزی به او نداد. او دست خود را بهسوی آسمان بلند کرد و گفت: خدایا! شاهد باش که من در مسجد رسول تو تقاضای کمک کردم؛ اما کسی به من چیزی نداد. در همین حال، امیرالمومنین علی(علیه السلام) که در حال رکوع بود، به انگشت کوچک دست راست خود، اشاره کرد، فقیر نزدیک آمد و انگشتر را از دست او بیرون آورد.
📕حاکم حسکانی، شواهد التنزیل، ۱۴۱۱ق، ج۱، ص۲۰۹-۲۳۹.
شیخ مفید تاریخ این ماجرا را ۲۴ ذیالحجه دانسته است
📗شیخ مفید، مسار الشیعه، ۱۴۱۴ق، ص۴۱
@Sibtayn
🔸خصوصیات انگشتری که امیرمومنان علی علیه السلام به فقیر بخشید
🔹از امام صادق(علیه السلام) روایت شده که وزن حلقه انگشتری که حضرت علی (علیه السلام) به فقیر داد، چهار مثقال
و وزن نگین آن پنج مثقال
و جنس آن نگین، یاقوت سرخ بوده
و بهای آن با مالیات شام (۳۰۰ بار شتر نقره و ۴ بار شتر طلا) برابری میکرده است.
▫️این انگشتر برای مروان بن طوق بود که در جنگ به دست حضرت علی (علیه السلام) کشته شد.
حضرت علی انگشتر آن را به عنوان غنیمت جنگی نزد پیامبر (صلی الله علیه و اله) برد. پیامبر نیز آن را به او هدیه داد.
📚بحرانی، البرهان، ۱۳۷۴ش، ج۲، ص۳۲۶-۳۲۷؛
نوری، مستدرک الوسائل، ۱۴۰۸ق، ج۷، ص۲۵۹-۲۶۰
@Sibtayn
شان نزول ایه ولایت به روایت ابوذر
🔸از ابوذر روايت شده است كه گفت:
روزى با پيامبر (صلی الله علیه و آله) نماز ظهر گزارديم.
فقيرى در مسجد درخواست کمک كرد اما كسى به او چیزی نداد.
پس فقير دستهاى خود را رو به آسمان گرفت و گفت:
بار خدايا تو شاهد باش كه من در مسجد رسول (صلی الله علیه و آله) از اينان درخواست كردم ولى كسى چيزى به من نداد.
على (عليه السلام) در آن هنگام در ركوع بود. پس با انگشت كوچك دست راستش كه در آن انگشترى بود، به فقير اشاره كرد. فقير به طرف على رفت و آن انگشترى را در مقابل ديدگان پيامبر (صلی الله علیه و آله) از وى ستاند
🌹پس پيامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود:
خداوندا برادرم موسى از تو درخواست كرد
«رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي»
تا آنكه گفت
«وَ أَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي»
پس تو قرآنى ناطق فرو فرستادى كه به زودى تو را به وسيله برادرت يارى مى كنيم و براى شما دو تن نيرو و قدرت قرار خواهيم داد.
خداوندا اينك منم محمد پيامبر و برگزيده تو پس سينه مرا گشاده و كارم را آسان كن و براى من از ميان دودمانم، على را به وزيرى قرار ده و پشت مرا به وسيله او گرم كن.
🔸ابوذر گفت: به خدا سوگند پيامبر اين سخنان را تمام نكرده بود كه جبرئيل بر او فرود آمد و گفت:
يا محمد آيه
«إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ...»
را بخوان.
📚الکشف و البیان : معروف به تفسیر ثعلبی : ذیل ایات 57 تا 63 سوره مائده
@Sibtayn
🔸مقداد بن اسود كندى مى گويد:
روزى در كنار رسول الله (صلى الله عليه و آله) در مسجد نشسته بوديم، يک عرب بدوى وارد شد.
على (عليه السلام) در بين نماز ظهر و عصر در وسط مسجد به نماز ايستاده بود آن حضرت به درخواست سائل، انگشترى خود را به وى اهدا كرد.
نبى اكرم (صلى الله عليه و آله) فرمود:
يا على، بخّ بخّ بخّ و جبت الغرفات.
يعنى اى على، مبارک باد، مبارک باد، مبارک باد بر تو غرفه هاى بهشت.
در همين اثنا جبرئيل به زمين آمد و آيه
«إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ...»
را بر مصطفى (صلى اللَّه عليه و آله) خواند
📚شواهد التنزيل لقواعد التفضيل :الحاكم الحسكاني ج : 1 ص : 228
@Sibtayn
63.mp3
585.1K
🟡 حکایت خاتم بخشی حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
🎤 حجت الاسلام هاشمی نژاد
#امیرالمؤمنین
💕🌴🌴🌿🌴🌴💕
🔎 كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
╔═.💚.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.💚.═╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰أمير المؤمنين عليه السلام ميزان الأعمال
🎙مرحوم مدرس افغانی قدس سره
@Sibtayn
نزول سوره انسان در شأن اهل بیت (عليهم السلام)
امام حسن علیهالسلام و امام حسین علیهالسلام در ایام کودکی بیمار شدند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به همراه برخی از صحابه از آنان عیادت نمودند و آنگاه پیامبر صلی الله علیه و آله به پدرشان حضرت امام علی علیهالسلام فرمود: اگر برای بهبودی آنان نذری نمایی، امید است خداوند سبحان زودتر شفا عنایت کند.
حضرت علی علیهالسلام گفت: ای رسول خدا صلی الله علیه و آله! برای شفای آن دو نذر میکنم که سه روز روزه شکر به جای آورم. حضرت فاطمه سلام الله علیها و خدمتکارش فضه نیز به مانند حضرت علی علیهالسلام نذر کردند.
چند روزی نگذشت که دو ریحانه رسول خدا صلی الله علیه و آله شفا یافتند و حضرت علی علیهالسلام و همسرش فاطمه زهرا سلام الله علیها قصد کردند که به نذرشان وفا کرده و سه روز روزه شکر بگیرند. در آن زمان وضع مادی اکثر مسلمانان به ویژه خانواده حضرت علی علیهالسلام بسیار پایین بود و به سختی میگذشت. بدین لحاظ آن حضرت ناچار گردید، از شمعون بن حاریای یهودی مقداری جو قرض کند و آن را پس از آسیاب کردن، برای پخت نان استفاده کند و یا به روایتی دیگر برای شمعون یهودی مقداری پشم ریسید و اجرت آن را سه من جو دریافت کرد.
فاطمه زهرا سلام الله علیها آن جو را آسیاب کرد و به سه بخش تقسیم نمود و هر بخشی را برای افطاری یک روز جدا کرد و سپس آنها را در سه روز متوالی نان پخت. آنان از روز بیست و پنجم ذی الحجه شروع کردند به روزه گرفتن و ادا نمودن نذر خویش. حضرت علی علیهالسلام در روز اول، نماز مغرب را با پیامبر صلی الله علیه و آله به جا آورد و سپس برای صرف افطار به خانه رفت.
ولی همین که در سر سفره نشست، مستمند و بیچارهای از راه رسید و از آنان غذا طلبید. حضرت علی علیهالسلام فرمود که سهمیه وی را به آن فقیر دهند. فاطمه زهرا سلام الله علیها، فضه و امام حسن علیهالسلام و امام حسین علیهالسلام نیز به پیروی آن حضرت سهمیه اندک خود را به فقیر داده و خودشان با آب افطار نمودند و روز بعد را با همین وضع روزه گرفتند.
فاطمه زهرا سلام الله علیها در روز دوم بخش دیگر آرد را نان پخت و منتظر افطار ماند که او و همسرش و فرزندانش با آن نان افطار کنند. ولی در این شب نیز یتیمی از راه رسید و درخواست غذا نمود. جملگی سهمیه خود را به یتیم داده و خود با آب افطار کردند و روز سوم را با همان وضع روزه گرفتند.
در روز سوم نیز فاطمه زهرا سلام الله علیها باقی مانده آرد را نان پخت و در سر سفره گذاشت تا هنگام افطار، همگی از آن تناول کنند اما در این شب نیز محتاج دیگری فرارسید. وی اسیر بیبضاعت و گرسنهای بود که از فرط گرسنگی و دربدری به خانه امام علی علیهالسلام پناه آورد. در این شب نیز اهل خانه، غذای خود را به اسیر بخشیدند و تنها با آب افطار کردند.
روز چهارم حضرت علی علیهالسلام دست فرزندانش حسن و حسین علیهماالسلام را گرفت و نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله رفت، در حالی که فرزندانش از شدت گرسنگی میلرزیدند. پیامبر صلی الله علیه و آله از وضعیت آنان پرسید و حضرت علی علیهالسلام ماجرا را برای آن حضرت تعریف کرد. پیامبر صلی الله علیه و آله آن دو را در آغوش گرفت و به نزد دختر خود فاطمه سلام الله علیها آمد و دید وی در محراب عبادتش نشسته و به عبادت مشغول است ولی چهره مبارکش از گرسنگی زرد و چشمانش گود شده است و کلاً بیحال است.
پیامبر صلی الله علیه و آله از دیدن آنان بسیار متأثر و غمگین شد و دست بندگی به سوی پروردگارش بلند کرد و گفت: «واغوثاه، یا الله اهل بیت محمد یموتون جوعاً»؛ ای داد، ای خدا! اهل بیت محمد از گرسنگی میمیرند.
در همین هنگام جبرئیل امین فرود آمد و عرض کرد: ای رسول خدا، آنچه خداوند متعال درباره اهل بیت تو عنایت کرده است، بنگر. فرمود: چه چیزی را بنگرم! جبرئیل امین سوره انسان را که در شأن فداکاری حضرت علیهالسلام و همسرش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و فرزندانش حسن و حسین علیهماالسلام نازل شد، بر آن حضرت قرائت کرد: «هَل اَتی عَلَی الاِنسانِ حینٌ مِنَ الدَّهرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا *... وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا * اِنَّما نُطعِمُکم لِوَجهِ اللهِ لانُریدُ مِنکم جَزاءً وَ لاشُکوراً...».
بنا به روایتی در آن روز برای اهل بیت فداکار پیامبر صلی الله علیه و آله غذایی از آسمان فرود آمد و آن را تا هفت روز تناول کردند.[۱] بدین گونه خداوند سبحان از ایثار و خودگذشتگی حضرت علی علیهالسلام و خانواده بینظیرش تقدیر کرد و قلب پیامبر صلی الله علیه و آله را تسلی بخشید.
این واقعه در سال ۹ یا ۱۰ هجری در مدینه اتفاق افتاده است.
📚مسارالشیعه، شیخ مفید، ص ۲۳؛ الاقبال بالاعمال الحسنة، سید بن طاووس، ج ۲، ص ۳۷۴.
@Sibtayn
26.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شان نزول سوره هل اتی
استاد جباری
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نزول سوره الانسان در شان امیرالمومنین علی علیه السلام در منابع اهل تسنن
حجت الاسلام ابوالقاسمی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره انسان در مورد اهل بیت علیهم السلام نازل شد
استاد نظری منفرد
@Sibtayn
عَنْ جَابِرٍ، عَنْ أَبِیجَعْفَرٍ الْبَاقِرِ (علیه السلام)، قَالَ ... نَشَدْتُکُمْ بِاللَّهِ هَلْ فِیکُمْ أَحَدٌ أَنْزَلَ اللَّهُ فِیهِ وَ فِی وُلْدِهِ إِنَّ الْأَبْرارَ یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْسٍ کانَ مِزاجُها کافُوراً ... إِلَی آخِرِ السُّورَهًْ، غَیْرِی قَالُوا لا.
امام علی (علیه السلام)-
شما را به خدا سوگند میدهم آیا غیر از من در میان شما کسی هست که خداوند دربارهی او و فرزندانش نازل فرماید:
إِنَّ الْأَبْرارَ یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْسٍ کانَ مِزاجُها کافُوراً.
گفتند: «نه».
📗الاحتجاج، ج۱، ص۱۳۹
@Sibtayn
عَنْ مُحَمَّدِبْنِالْحَنَفِیَّهًْ عَنِ الْحَسَنِبْنِعَلِیٍّ (علیه السلام) قَال
کُلُّ مَا فِی کِتَابِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ إِنَّ الْأَبْرارَ فَوَ اللَّهِ مَا أَرَادَ بِهِ إِلَّا عَلِیَّبْنَأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام) وَ فَاطِمَهًْ (سلام الله علیها) وَ أَنَا وَ الْحُسَیْنَ (علیه السلام) لِأَنَّا نَحْنُ أَبْرَارٌ بِآبَائِنَا وَ أُمَّهَاتِنَا وَ قُلُوبُنَا عَلَتْ بِالطَّاعَاتِ وَ الْبِرِّ وَ تَبَرَّأَتْ مِنَ الدُّنْیَا وَ حُبِّهَا وَ أَطَعْنَا اللَّهَ فِی جَمِیعِ فَرَائِضِهِ وَ آمَنَّا بِوَحْدَانِیَّتِهِ وَ صَدَّقْنَا بِرَسُولِهِ.
امام حسن (علیه السلام)-
هرچه در قرآن مجید لفظ إِنَّ الْأَبْرارَ هست به خدا سوگند! جز علیّبنابیطالب و فاطمه و من و حسین (علیهم السلام) کسی دیگری را منظور نکردهاند.
زیرا ما پاکان و نیکان از نظر پدرها و مادرانیم و دلهای ما شیفتهی اطاعت خدا و نیکوکاری است و از دنیا و علاقه به آن بیزار است و در تمام فرایض و واجبات خدا را اطاعت نمودهایم و به یکتایی او ایمان داریم و پیامبرش را تصدیق نمودهایم.
بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳
@Sibtayn
شافعي امام شافعيه درباره نزول سوره هل اتى در شان امیرالمومنین علیه السلام چنين سروده است:
الى م الى م و حتى متى
اعـاتـب فـي حـب هـذا الفتى
فهـل زوجت فـاطمـة غيره
و في غيره هل أتى، هل أتى
« تا كي و تا چه وقت و تا چه زماني در راه دوستي اين جوانمرد (علي) بايد ملامت بشوم. آيا جز او كسي به همسري فاطمه (س) برگزيده شد؟ آيا سوره هل أتي درباره ديگري نازل شد؟»
📖روح المعاني: ج 29ص 157
@Sibtayn
عبدالباقی عمری فاروقی از مشهورترین شعرای قرن سیزدهم هجری و یكی از بزرگان ادباء عراق در عهد عثمانی كه نسبش با سی و شش واسطه به عمر بن خطاب می رسد این شعر را سروده است.
وسائل هل أتی نص بحق علی
اجـبـته (هـــل أتی) نـص بحق علی
فظننـی اذغدا متی الجواب له
عین السؤال صدی من صفحة الجبلٍ
ومـادری لادری جـدا و لاهذلا
انــی بـذاك اردت الــجـــد بــالــهــذل
« پرسش كننده ای پرسید: آیا آیه ای در شأن علی نازل شده است؟ جواب دادم، هل أتی نص خداوند بر فضیلت اوست. وقتی دید جواب من – درلفظ – عین سؤال اوست، تصور كرد كه كوه صدا را منعكس كرد. جدا ندانست كه من شوخی نكردم؛ بلكه به طور جدی حقیقتی را در جواب او گفتم.»
📖التریاق الفاروقی، دیوان عبدالباقی عمری ص 26. به نقل از تجلی انسان در قرآن، ص 27
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:
خداوند لعنت کند کسی را که توانگری را برای توانگری اش گرامی بدارد و خداوند لعنت کند کسی را که فقیر را برای فقرش خوار شمارد و این کار را جز منافق نمی کند هر که توانگر را برای توانگری اش گرامی بدارد و فقیر را برای فقرش خوار بشمارد در آسمانها دشمن خدا و پیامبران شمرده می شود و دعایش مستجاب نمی گردد و نیازش برآورده نمی شود
ارشاد القلوب، ص194
📌 ضرورت حضور قلب در نماز ...
حضرت امام باقر علیه السلام فرمودند :
لا يَقُومَنَّ أحَدُكُم في الصَّلاةِ مُتَكاسِلاً و لا ناعِساو لا يُفَكِّرَنَّ فی نفسِهِ فإنّهُ بينَ يَدَی رَبِّهِ عَزَّ و جلَّ و إنّما لِلعَبدِ مِن صلاتِهِ ما أقبَلَ علَيهِ مِنها بقَلبِهِ
⚡️ هيچ يك از شما با كسالت و خواب آلودگى به نماز نايستد و به خودش نيز فكر نكند ؛ زيرا در پيشگاه پروردگارِ عزّ و جلّ خويش قرار دارد .
▫️ بنده را همان مقدار از نمازش نصيب است كه با توجّهِ قلبى او همراه باشد
📚خصال، ص، ۶۱۳ ، ح۱۰
چگونه امکان دارد که دو طرف دعوا بر حق باشند ؟
ابن ابی الحدید معتزلی گوید: "ابن عالیه حنبلی" از ساکنان منطقه "قطفا" در غرب بغداد برایم ماجرایی نقل کرد که چندین شاهد عادل نیز بر صحت آن یافتم، او گفت:
من در مجلس "فخر اسماعیل بن علی حنبلی" فقیه -معروف به غلام منی- حاضر بودم. فخر، در بغداد اعلم علمای حنبلی در فقه و خلاف بود و کمی هم به علم منطق اشتغال داشت. عبارت پردازی او شیرین بود، من محضرش را درک کردم و سخنانش را شنیدم تا اینکه در سال ۶۱۰ ق از دنیا رفت.
ابن عالیه ادامه داد: ما نزد فخر نشسته بودیم و سخن می گفتیم که شخصی از حنبلی ها وارد شد. او از یکی از اهالی کوفه طلبکار بود و به کوفه رفته بود تا طلبش را بگیرد و من نیز اتفاقا در زمان زیارت (امیرالمومنین در) روز غدیر که آن شخص حنبلی در کوفه بود آنجا حاضر بودم. این زیارت روز هجدهم ذی الحجة است که جمع بسیاری از مردم که فوق حد شمارش هستند در حرم امیرالمومنین علیه السلام جمع می شوند.
ابن عالیه سخنش را چنین ادامه داد:
شیخ فخر شروع کرد به سوال کردن از آن شخص حنبلی که: چه کردی؟ آیا طلبت را گرفتی؟ آیا چیزی از آن نزد بدهکارت باقی ماند؟
و همچنین حنبلی نیز پاسخ می داد تا اینکه گفت:
آقای من! ای کاش زیارت روز غدیر را می دیدی و اعمال فضاحت بار و سخنان زشت و شنیع و سب و فحش به صحابه به صورت آشکار و با صدای بلند بدون مراقبت و ترس در کنار قبر علی بن ابی طالب را مشاهده می کردی!
شیخ اسماعیل (فخر) گفت: آنان چه گناهی دارند به خدا قسم که کسی آنان را بر این کارها جرأت نداد و درب این اعمال را به رویشان نگشود مگر صاحب آن قبر!
شخص حنبلی گفت: کدام صاحب قبر؟!
فخر گفت: علی بن ابی طالب.
حنبلی گفت: آقای من! او کسی بود که این اعمال را برای آنان سنت قرار داد و این کارها را یادشان داد و این راه را پیش رویشان قرار داد؟!
فخر گفت: به خدا قسم آری.
حنبلی گفت: آقای من! اگر حق با علی بود (که به آنان چنین یاد داد) چرا ما باید ابوبکر و عمر (فلانی و فلانی) را دوست و ولی خویش بدانیم و اگر کار علی غلط و باطل بوده چرا باید او را دوست و ولی بدانیم؟! یا باید از او برائت و بیزاری بجوییم و یا از آن دو نفر.
ابن عالیه ادامه داد: شیخ اسماعیل(فخر) به سرعت برخاست و کفشهایش را پوشید در حالی که می گفت: خدا اسماعیل زناکار را لعنت کند اگر جواب این سوال را بداند! و داخل اندرون خانه اش شد. ما نیز برخاستیم و برگشتیم.
وحدثني يحيى بن سعيد بن علي الحنبلي المعروف بابن عالية من ساكني قطفتا بالجانب الغربي من بغداد، و أجد الشهود المعدلين بها، قال:
كنت حاضرا الفخر إسماعيل ابن علي الحنبلي الفقيه المعروف بغلام بن ابن المنى، وكان الفخر إسماعيل بن علي هذا، مقدم الحنابلة ببغداد في الفقه والخلاف، ويشتغل بشئ في علم المنطق، وكان حلو العبارة وقد رأيته أنا وحضرت عنده، وسمعت كلامه، وتوفى سنة عشر وستمائة. قال ابن عالية:
ونحن عنده نتحدث، إذ دخل شخص من الحنابلة، قد كان له دين على بعض أهل الكوفة، فانحدر إليه يطالبه به، واتفق أن حضرت زيارة يوم الغدير والحنبلي المذكور بالكوفة، وهذه الزيارة هي اليوم الثامن عشر من ذي الحجة، ويجتمع بمشهد أمير المؤمنين عليه السلام من الخلائق جموع عظيمة، تتجاوز حد الإحصاء.
🔺قال ابن عالية: فجعل الشيخ الفخر يسائل ذلك الشخص: ما فعلت؟ ما رأيت؟ هل وصل مالك إليك؟ هل بقي لك منه بقية عند غريمك؟
وذلك يجاوبه،
حتى قال له: يا سيدي لو شاهدت يوم الزيارة يوم الغدير، وما يجرى عند قبر علي بن أبي طالب من الفضائح والأقوال الشنيعة وسب الصحابة جهارا بأصوات مرتفعة من غير مراقبة ولا خيفة!
🔹فقال إسماعيل: أي ذنب لهم! والله ما جرأهم على ذلك، ولا فتح لهم هذا الباب إلا صاحب ذلك القبر!
🔸فقال ذلك الشخص: ومن صاحب القبر؟
قال: علي بن أبي طالب!
قال: يا سيدي، هو الذي سن لهم ذلك، وعلمهم إياه وطرقهم إليه!
🔹قال: نعم والله،
🔸قال: يا سيدي فإن كان محقا فما لنا أن نتولى فلانا وفلانا! وإن كان مبطلا فما لنا نتولاه! ينبغي أن نبرأ إما منه أو منهما.
🔺قال ابن عالية: فقام إسماعيل مسرعا، فلبس نعليه،
🔹وقال: لعن الله إسماعيل الفاعل إن كان يعرف جواب هذه المسألة، ودخل دار حرمه، وقمنا نحن وانصرفنا.
📚 شرح نهج البلاغة، ابن ابی الحديد المعتزلي، ج9، ص 307
📚 بحار الانوار، ج 29، ص 648
@Sibtayn
🔴آیا می دانید فقداء چه کسانی هستند؟
اَلْفُقَدَاءُ قَوْمٌ يُفْقَدُونَ مِنْ فُرُشِهِمْ فَيُصْبِحُونَ بِمَكَّةَ وَ هُوَ قَوْلُ اَللَّهِ عَزَّوَجَلَّ أيْنَ مٰا تَكُونُوا يَأْتِ بِكُمُ اَللّٰهُ جَمِيعاً وَ هُمْ أصْحَابُ اَلقَائِمِ عَلَيهِ السّلاَمُ
🌕 امام سجاد علیه السلام فرمودند:
فُقَداء کسانی هستند که از بسترهایشان ناپديد میشوند و صبح در مکّه خواهند بود؛ و اين است سخن خداى عزّوجلّ: «أَیْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللهُ جَمِیعاً»(بقره/۱۴۸)؛ هر كجا باشيد خداوند همگى شما را حاضر میکند. و آنان ياران حضرت قائم عليه السّلام هستند.
📗الغيبة(للنعمانی)، ب۲٠، ح۴
📗تفسيرالبرهان، ج۱، ص۳۴۷
@Sibtayn
به گفته برخی تاریخ نویسان در بیست و ششم ذیحجه سال 23 هـ .ق عمر بن خطاب به قتل رسید
📍تفاوت گفتار حضرت امام امیرالمومنین علی -علیه السلام- و عُمر هنگام ضَربت خوردن.
امیرالمومنین صلواتاللهعلیه :
فَقَالَ علي- حين وقع بِهِ السيف-[فزت ورب الكعبة
به خدای کعبه رستگار شدم
📖انساب الاشراف للبلاذري نویسنده : البلاذري جلد : 2 صفحه : 488
عُمربن خطاب :
فَأَنَا رَأَيْتُ عُمَرَ بَاسِطًا يَدَيْهِ وَهُوَ يَقُولُ:
أَدْرِكُوا الْكَلْبَ فَقَدْ قَتَلَنِي
سگ را بگیرید مرا کشت!
📖انساب الاشراف للبلاذري نویسنده : البلاذري جلد : 10 صفحه : 417
📖الكامل في التاريخ 3 : 34 .
@Sibtayn
موافقت سوئد با آتش زدن نسخهای از تورات
🔹پلیس سوئد امروز جمعه با درخواست یک شهروند سوئدی برای آتش زدن نسخهای از تورات، فردا در برابر سفارت اسرائیل در استکهلم موافقت کرد.
🔹«اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی در واکنش به این خبر اظهار داشت: من قاطعانه تصمیم سوئد در اجازه دادن برای آتش زدن کتاب تورات را محکوم میکنم، هتک حرمت به کتب مقدس، آزادی بیان نیست.
شفقنا
⚪️ حضرت امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
✍️
إِذَا تَزَوَّجَ اَلرَّجُلُ اَلْمَرْأَةَ لِمَالِهَا أَوْ جَمَالِهَا لَمْ يُرْزَقْ ذَلِكَ فَإِنْ تَزَوَّجَهَا لِدِينِهَا رَزَقَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ جَمَالَهَا وَ مَالَهَا. 👈 هنگامى كه مرد، زن را به خاطر ثروت يا زيبايىاش به ازدواج در آورد به هدفش نخواهد رسيد 👌 ولى اگر با او به انگيزه دين و ايمانش ازدواج كرد، خداى عزوجل، هم زيبايى و هم ثروت او را روزىاش خواهد نمود. 📚 من لايحضره الفقيه، ج۳، ص۳۹۲. @Sibtayn
📌 نقش گناهان در فرود آمدن بلاها
امام صادق عليهالسلام:
هيچ رگى (بر اثر تب و بيمارى) نزند و هيچ پايى به سنگ نخورد و هيچ سردرد يا مرضى رخ ندهد، مگر در اثر گناه. اين فرموده خداى عزوجل در كتاب اوست كه
«اگر شما را مصيبتى رسد به خاطر كارهايى است كه مى كنيد و خدا بسيارى را مى بخشد»
گناهانى كه خداوند مى بخشد بيشتر از گناهانى است كه از آنها باز خواست مى كند.
عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
أَمَا إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ عِرْقٍ يَضْرِبُ وَ لاَ نَكْبَةٍ وَ لاَ صُدَاعٍ وَ لاَ مَرَضٍ إِلاَّ بِذَنْبٍ وَ ذَلِكَ قَوْلُ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي كِتَابِهِ :
«وَ مٰا أَصٰابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمٰا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثِيرٍ »
📖سورة الشورى : الاية 30
قَالَ ثُمَّ قَالَ وَ مَا يَعْفُو اَللَّهُ أَكْثَرُ مِمَّا يُؤَاخِذُ بِهِ .
📚الکافي ج۲ ص۲۶۹
@Sibtayn
اولین کسی که برای مجلس روضه حضرت سید الشهداء علیه السلام غذا آماده کرد
عمر بن علی بن حسین می گوید:
هنگامی که حسین بن علی علیهما السلام کشته شد، زنان بنی هاشم لباس سیاه عزا پوشیدند و [هنگام عزاداری] اعتنایی به سرما و گرما نداشتند
و علی بن حسین(ع) برای آنها غذا آماده می کرد تا عزاداری کنند.
عَنْ عُمَرَ بْنِ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ قَالَ:
لَمَّا قُتِلَ اَلْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ لَبِسْنَ نِسَاءَ بَنِي هَاشِمٍ اَلسَّوَادَ وَ اَلْمُسُوحَ وَ كُنَّ لاَ يَشْتَكِينَ مِنْ حَرٍّ وَ لاَ بَرْدٍ
وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ يَعْمَلُ لَهُنَّ اَلطَّعَامَ لِلْمَأْتَمِ .
📗المحاسن ج۲ ص۴۲۰
@Sibtayn