7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸تایم لپس زیبا از حرم حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام)
🌹اللهم عجل لولیک الفرج🌹
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
⭕️ سفارش به زيارت سالار شهيدان
از شيوه هايی كه امامان (علیهم السّلام) برای احيای نهضت عاشورا به كار گرفتند، توجه فراوان به زيارت امام حسين(علیه السّلام) بود. سفارش های فراوانی كه از خاندان عترت و طهارت در باب بزرگداشت مقام آن حضرت و زيارت آن امام مظلوم در اوقات مختلف به ما رسيده است، عمق و ميزان مقام الهی سالار عشق را به وضوح بيان میكند.
امام سجاد(علیه السّلام) در سخنان گهر بار خويش، سفارش زيادی به زيارت امام حسين(علیه السّلام) داشت. ايشان بعد از بازگشت به مدينه در بيرون شهر خيمهای برپا كرد و چندين سال در آن اقامت گزيد تا ملاقاتی با دشمنان عترت نداشته باشد. حضرت پيوسته در طول اين مدت به قصد زيارت پدر و جدّ خويش به عراق میآمد، ولی كسی متوجّه نمیشد.(1)
امام صادق(علیه السّلام) فرموده اند: «لو يعلم النّاس ما فی زيارة قبر الحسين(علیه السّلام) من الفضل لماتوا شوقاً؛(2) اگر مردم فضيلت زيارت قبر امام حسين(علیه السّلام) را می دانستند از شوق جان می باختند».
سدير صيرفی میگويد: امام صادق(علیه السّلام) به من فرمود: ای سدير! آيا هر روز حسين(علیه السّلام) را زيارت میكنی، عرض كردم فدايت شوم نه، فرمود: چقدر جفاكار هستی! سپس فرمود: آيا هر جمعه او را زيارت میكنی؟ عرض كردم نه، فرمود: آيا هر ماه او را زيارت میكنی؟ عرض كردم نه. فرمود: آيا هر سال او را زيارت میكنی؟ عرض كردم گاهی. حضرت فرمود: شما به امام حسين(علیه السّلام) چقدر جفا میكنيد! آيا نمیدانی كه خداوند عزّ و جلّ دو ميليون فرشته دارد كه پريشان حال بر حسين گريه میكنند و او را زيارت میكنند و خسته نمیشوند؟
چه مانعی دارد كه قبر امام حسين(علیه السّلام) را در هر جمعه پنج بار و يا در هر روز يك بار زيارت كرده باشی؟ عرض كردم: فدايت شوم. ميان ما و قبر امام حسين(علیه السّلام) بسيار فاصله است. حضرت فرمود: زيارت را از راه دور انجام بده و آن بدين گونه است: برو بالای پشت بام و به راست و چپ توجه كن. آن وقت سر به طرف آسمان بلند كن سپس به طرف قبله توجه كن و بگو: «السلام عليك يا اباعبداللّه الحسين. السلام عليك و رحمة اللّه و بركاته» اگر چنين كنی برای تو يك زيارت مینويسند معادل يك حج و يك عمره.(3)
امام رضا (علیه السّلام) فرمودند: «من زار قبر ابی عبداللّه بشطّ الفرات كان كمن زار اللّه فوق عرشه؛(4) هر كس قبر امام حسين(علیه السّلام) را در كنار رود فرات زيارت كند، مانند كسی است كه خداوند را در بالای عرش زيارت كرده است».
آری از سياست های ثابت و تغييرناپذير امامان معصوم(علیهم السّلام) بعد از شهادت سالار شهيدان احياء اين نهضت بود. تأكيد آنان بر عزاداری، گريه، فضايل، زيارت و... از عاشورا مشعلی جاويدان ساخت و كربلا را به صورت بزرگترين دژ مقاومت امت اسلامی در برابر كفر و نفاق و بيداد د ر آورد. امروزه با استفاده از سيره ائمه هدی(علیهم السّلام) عاشورای حسينی سمبل ظلم ستيزی و عدالت خواهی و راه رهايی مظلومان جهان از سلطه مستكبران شناخته میشود. اگرچه در طول تاريخ از سوی كوردلان تلاشهايی برای فراموش شدن نام امام حسين(علیه السّلام) و خاموشی اين مشعل هدايت صورت گرفته ا ست، امّا همه اين تلاشهای مذبوحانه نشان وحشت آنان از جوشش خون پاك حسينی در رگهای نسل جوان است و علیرغم همه اين كوشش ها هر روز گرايش دل های صالحان و مؤمنان به سوی عاشورا و محرم افزونتر و گستردهتر میگردد و محبت حسينی دلهای مظلومان جهان را شيدای فرزند حضرت فاطمه (سلام الله علیها) میكند. والسلام...
📖 پی نوشت :
1- الامام زين العابدين، علّامه مقدم، ص 42.
2- ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 319.
3- وسايل الشيعه، ج 10، ص 386.
4- مأخذ قبل، ص 183.
#امام_حسین
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
11.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️عزاداری زیر بارش شدید باران در حرم امیرالمومنین علیه السلام
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
♦️ آیا شمر، جانباز جنگ صفين بود ؟!
بحث جانبازی شمر در صفین بحثی است که این روزها زیاد میشنویم. بحثی که به دنبال خود این هشدار را هم دارد که آنچه شمر را شمر کرد اخلاقش بود و بپرهیزید ای شیعیان که مبادا شما هم شمر بشوید‼️
پیرامون این بحث نکاتی رو عرض میکنم.
حقیر به صورت جزم، عنوان مقدس جانبازی را از شمر نفی کرده و میکنم. البته مشارکت او در جنگ صفین قابل کتمان نیست.
برخی روایتی را گواه میآورند که شمر در جنگ صفین ضربهای به صورتش خورده است و جانباز (با همان تقدسی که این واژه دارد) شده است.
نکاتی به ذهنم میآید تقدیم دوستان میکنم.
1⃣ نکته اول:
سرگذشت شمر پس از جنگ صفین تا پایان عمرش تقریباً روشن و خالی از ابهام است و کسی در دشمنیاش با خدا و اهل بیت (علیهمالسلام) تردیدی ندارد.
2⃣ نکته دوم :
سرگذشت شمر از ابتدای ولادت تا قبل از جنگ صفین نیز روشن است. اینکه او از قبیله هوازن بود که پدرش و قبیلهاش تا به جنگ با مسلمانان و تحمل شکست در آن نرسیدند مسلمان نشدند. نسب او و حرام زادگیاش هم که در تاریخ و در کلام امام حسین علیهالسلام آمده است.
3⃣ نکته سوم :
نقش او در جنگ صفین است.
قطعا او در جنگ صفین حضور داشته است. همراه با قبیلهاش هوازن و تیرهاش بنی ضباب.
اما مورخین علت حضورش را نه نصرت امام که پیروی از سنت قبیله گرایی دانستهاند. چرا که او در آن هنگام از بزرگان قبیله نبوده و تاریخ میگوید وی به دنبال تصمیم بزرگان قبیله مبنی بر حضور در جنگ صفین، مانند سایر مردان قبیله این کار را ولو قلبا دوست نمیداشت، پذیرفت.
البته از کلام خود شمر و عملکردش بعد از عاشورا نیز میتوان فهمید حضورش در صفین از باب قاعده " الأمر لمن غلب" بوده است که اتفاقاً قاعده ایست اموی.
شمر در توجیه کشتن امام حسین علیه السلام میگوید: طاعت امیر بر ما واجب است و اگر اطاعت نمیکردیم از شتر آب کش پست تر بودیم.
شاهد دیگر اعتقاد وی به قاعده الأمر لمن غلب، نامهای است که وی پس از حاکمیت بنی زبیر به مصعب بن زبیر مینویسد که در آن خطاب نامه را به امیر مصعب بن زبیر قرار میدهد و مفادش آمادگی برای خدمت در رکاب امیر است.
هم چنین شاهد دیگر بیعت وی پس از جنگ صفین با معاویه است. حال آنکه سپاه مولا بعد از صفین دو گروه شدند گروهی وفادار به مولا و گروهی خوارج که هم زمان به مولا و معاویه معترض بودند اما شمر راه سومی را در پیش گرفت و با معاویه بیعت کرد و همواره هم به این بیعت با " امیر غالب " باقی ماند. تا جایی که وقتی زیاد بن ابیه از جانب معاویه مأمور شد تا شیعیان مولا را بکشد، شمر در کوفه علیه شیعیان استشهاد جمع میکرد و برای وی می فرستاد.
مشهورترین استشهاد وی که در کتب تاریخی به استشهاد امویین کوفه مشهور است استشهاد شمر و عمر سعد و شبث بن ربعی و محمد ابن اشعث علیه حجر بن عدی است.
پس وی در زمره امویان کوفه است و روشن است که امویان از لحاظ اعتقادی عثمانی بودهاند و عثمانیها نه تنها اعتقادی به ولایت مولا ندارند بلکه مولا را مسلمان نیز نمیدانستند.
حجت الاسلام معماريان
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
🔺تفاوت میزبان کربلایی و میزبان آنتالیایی
◽️میزبان کربلایی : خاک پایتان را سرمه چشمم کنید
◽️میزبان آنتالیایی : ورود ایرانی ممنوع وگرنه لگد میخورید
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
💠 سفرههای بهشتی زائر صاحب کربلا در جوار اهل بیت(علیهم السلام)
ابی بصیر می گوید:
از حضرت ابا جعفر امام محمّد باقر (علیه السلام) شنیدم که می فرمودند:
کسی که دوست دارد محل سکنا و منزلش بهشت باشد پس زیارت مظلوم (کربلاء) را ترک نکند.
عرض کردم: مظلوم کیست؟
حضرت فرمودند: مظلوم حسین بن علی (علیهما السلام) که صاحب کربلاء است می باشد، کسی که بخاطر شوق به آن حضرت و محبّت به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و فاطمه (علیهاالسلام ) و حبّ به امیرالمؤمنین (صلوات اللّه و سلامه علیهم اجمعین) حضرتش را زیارت کند، خداوند او را بر سر سفره های بهشتی نشانده که با آن سروران هم غذا باشد، در حالی که مردم در حساب می باشند.
📖 بحار 101: 66 - وسائل 14: 496- کامل الزیارات ۲۷۰
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواص شير شتر
دکتر محمد دریایی
#طب_اسلامی
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
⭕️ تحقیر بزرگان اهل تسنن، به روش بزرگان مذهب امامیّه
از حكايت هاى شيرين سفرِ پر ماجراى حجت الاسلام (لقب مرحوم آیت الله سید محمّد باقر شفتی) به مكّه معظّمه، داستانى است كه مرحوم انصارى در كتاب: «تاريخ اصفهان ورى: ص 104، نقل كرده؛ چنانچه استاد جلالالدين همايى نيز همان را به عبارتى ديگر، در كتاب: «تاريخ اصفهان» آورده به شرح زير:
معروف است در سفرى كه مرحوم سيد در حدود سال 1232 قمرى، با شكوه و كوكبه شاهانه، به زيارت بيت اللَّه مشرّف شد ويادگارهاى نامدار از قبيل: استرداد فدك به بنی فاطمه، و نصب منارهها، و اعلام احرام وطواف، از خود در آن حدود گذارد، حاجى آبادهاى كه آن تاريخ از طلّاب فاضل محسوب میشد، در جزو ملازمان واصحاب سيّد بود.
به سبب شهرتى كه سید به عنوان رياست مطلقه اثنا عشريّه (شیعه دوازده امامی) در تمام ممالك اسلامى داشت، همه جا حكّام وامرا وعلما و قضات به ديدن وى می آمدند . در ملاقات با علماى اهل تسنن، مباحثات مذهبى پيش بينى می شد؛ اتّفاقا جمعى از بزرگانِ اين طايفه پيش خود مسائل مهمّ انتخاب واعلام مناظره و محاجّه علنى در حضور جمعيّت فريقين كرده بودند.
حاجى آبادهاى تدبيرى انديشيده، قبل از يوم موعود لباس آشپزى پوشيده، خود را به صورت خدمه مطبخ سيد درآورده بود، كه چون سؤالى طرح شد بگويند جواب اين گونه مسائل را نوكرها وآشپزهاى شيعه هم میدانند، چه جاى علما و رؤساى مذهبى !
اتّفاقا تدبير حاجى بی اندازه مؤثّر واقع گرديد. علماى سنّى با جمعيّت كثير آمدند ومناظره شروع شد.
يكى از اصحاب سید گفت: بسم اللَّه، مسائل و مشكلات مذهبى را طرح كنيد و همه را بگوييد تا يكايك جواب گفته شود. آقايان چند سؤال مهمّ مربوط به اختلاف شيعه و سنّى بيان كردند و داد سخن دادند.
چون نوبت جواب رسيد، سيد با ابهّتى كه مخصوص او بود، گفت: تصوّر كردم راستى مسائل مهمّ معضل طرح خواهيد فرمود، جواب معضلات شما را اصاغر شيعه، حتّى نوكرها وآشپزهاى ما هم می دانند!
در اين موقع گفت: جعفر آشپز را بخوانيد تا جواب آقايان را عرض كند. فورا حاجى آباده اى با كلاه و كفش و پيش بند طبّاخان و اطوار مطبخى حاضر شد؛ هيأت ومنظره اين مجلس تماشاچيان را به حيرت انداخت. جعفر آشپز شروع به مباحثه كرده، چندان داد تحقيق داد كه همه حضّار او را تحسين كردند.
پيداست كه آوازه مناظره آشپز شيعى با اكابر علماى سنّى چه تأثيرى در روح مردم آن زمان داشته است!
تاریخ اصفهان، ص 299
#جالب_و_خواندنی
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
22.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 فوائد زیارت سیدالشهداء علیه السلام
🔊 آیت الله موسوی اصفهانی
#امام_حسین #اربعین
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
⚪️ ١٤ صفر
شهادت « محمد بن ابى بكر »
روز چهاردهم صفر سال 38 هـ .ق. محمد بن ابی بکر، یکی از یاران باوفای امیرمؤمنان (علیه السلام) در مصر به شهادت رسید. مادرش اسماء بنت عمیس، پس از ابوبكر با حضرت امیر(علیه السلام) ازدواج كرد. محمد در دامان پرمهر علوی تربیت یافت و از كودكى در خانه امیرمؤمنان علیه السلام پرورش یافت و مرام و منش امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) را به شایستگى آموخت.
او از اصحاب خاص مولاى متقیان علی (علیه السلام) بود و در حوادث گوناگون حیات آن حضرت در كنار ایشان چون فرزندى دلسوز و مریدى باوفا حضور داشت. به ویژه در جنگ جمل، در ركاب امیرمؤمنان (علیه السلام) بود و تلاشهاى بسیارى كرد تا خواهرش عایشه را از این فتـنه بر حـذر دارد؛ اما سودى نداشت.
نامه نگارىهاى او براى معاویه مبنى بر حقانیت امیرمؤمنان على (علیه السلام) و دفاع از حضرت در كتابهای تاریخى موجود است که همه، حاكى از ارادت و معرفت او نسبت به خاندان نبوت(علیهم السلام) مىباشد.
محـمد بـن ابى بكر از سـوى امیـرمؤمنان(علیه السلام) ـ پس از این كه «قیس» نتوانست امارت مصر را سامان بخشد ـ به حكومت آنجا منصوب شد. همزمان معاویه نیز عمروعاص را به حكومت مصر منصوب كرد و او را به آن جا فرستاد.
محمد بن ابی بکر در تلاش براى سامان بخشیدن به اوضاع مصر بود؛ ولى دسیسههاى عمروعاص از یك سو و اعتراض و شورش مردم كه از جانب عمروعاص تحریك شده بودند از سوى دیگر، باعث شد تا این سردار رشید نتواند در برابر سپاه عمروعاص مقاومت كند و در نتیجه شكست خورد.
محمد را در محلى به نام « كوم شریك» در حوالی مصر محاصره كردند و پس از دستگیرى، ناجوانمردانه در پوست حمارى كردند و آتش زدند.
امیرمؤمنان(علیه السلام) پس از شنیدن خبر شهادت دلخراش او به شدت محزون شدند و تأسف خوردند. بى تابى امیرمؤمنان(علیه السلام) در فراق او در خطبه 68 نهجالبلاغه آمده است:
« از زمانى كه وارد این جنگ شدم (جنگ با معاویه) براى هیچ كشتهاى مثل محمد محزون نشدم؛ همانا محمد فرزند همسرم و مانند اولاد من بود و با من به نیكویى رفتار مىكرد».
🌺🌟🌟🌲🌟🌟🌺
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛