هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
30.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معنی امر به معروف و نهی از منکر که حضرت سید الشهدا برای ان قیام کردند چیست
حجت الاسلام بندانی
این بار کلام عمرو عاص پلید از دهان رائفی پور خارج شد
🔺جواب مولانا امیرالمومنین علیه السلام به عمرو عاص :
-آن حضرت در پاسخ به مطلبى كه عمرو عاص در بارهاش گفته بود فرمود:
شگفتا بر پسر آن زن بدنام، كه در ميان مردم شام نشر مىدهد كه من اهل مزاح هستم، مردى شوخ طبع كه مردم را سرگرم شوخى مىكند، حرفى باطل گفته و سخنى به گناه انتشار داده است!
آگاه باشيد كه بدترين گفتار؛ دروغ است، او سخن مىگويد و دروغ مىگويد، وعده مىدهد و تخلّف مىنمايد،
اگر از او چيزى درخواست شود بخل مىكند،
امّا خود سؤال مىكند و اصرار مىورزد،
به پيمان خيانت مىكند، و پيوند خويشاوندى را قطع مىكند،
به هنگام نبرد سر و صدا راه مىاندازد و تهييج و تحريص مىنمايد
⚔️(امّا اين سر و صدا) تا هنگامى است كه دست به شمشيرها نرفته،
در اين هنگام براى رهايى جانش بهترين نقشۀ او بالا زدن جامه و آشكار ساختن عورتش مىباشد.
آگاه باشيد كه به خدا سوگند ياد مرگ مرا از شوخى و سرگرمى باز مىدارد ولى او را فراموشى آخرت از گفتن سخن حقّ بازداشته است، او حاضر نشد با معاويه بيعت كند جز اينكه از او مزدى به دست آورد، و در برابر از دست دادن دينش بهاى اندكى بگيرد.
وقال عليه السلام - في عمرو جوابا عما قال فيه -: عجبا لابن النابغة يزعم لأهل الشام أن في دعابة وأني امرء تلعابة أعانس وأمارس لقد قال باطلا ونطق آثما، أما وشر القول الكذب، إنه يقول فيكذب ويعد فيخلف ويسأل فيحلف، ويسأل فينجل ويخون العهد، ويقطع الإل فإذا كان عند الحرب فأي زاجر وآمر هو ما لم تأخذ السيوف ما أخذها، فإذا كان ذلك كان أكبر مكيدته أن يمنح القوم أسته أما والله إني ليمنعني من اللعب ذكر الموت وإنه ليمنعه من قول الحق نسيان الآخرة، وإنه لم يبايع معاوية حتى شرط له أن يؤتيه على البيعة آية ويرضخ له على ترك الدين رضيخة
📖الاحتجاج ج۱ ص۱۸۲
جناب اقای رائفی پور مراقب باش عورتت اشکار نشود
@Sibtayn
حضرت مولانا علی علیه السلام در بیانی نورانی، درباره پرگویی و لغزش های حاصل از آن، چنین هشدار می دهد:
مَن کثُرَ کلامُهُ، کثُرَ خَطاؤُهُ
وَمَن کثُرَ خُطاؤُهُ، قَلَّ حَیاؤُهُ
وَ مَن قَلَّ حَیاؤُهُ، قَلَّ وَرَعُهُ.
وَ مَنْ قَلَّ وَرَعُهُ، ماتَ قَلبُهُ
و مَن ماتَ قَلبُهُ دَخَلَ النّارَ.
آن که کلامش زیاد باشد، لغزشش زیاد خواهد بود
و آن که لغزشش بسیار باشد، حیایش کم می شود.
هر که حیایش کم شود، پارسایی اش اندک می شود
و هر کس که پارسایی اش اندک شود، قلبش خواهد مُرد
و آن کس که قلبش بمیرد، گرفتار دوزخ خواهد شد.
📖تحف العقول ج۱ ص۹۲
📖بحار الأنوار ج۷۴ ص۲۸۰
@Sibtayn
📔 تقویم شیعه
🗓 بیست و نهم جمادی الثانی
💠 وفات (شهادت) حضرت ام کلثوم علیها السلام
🔹 جناب ام کلثوم علیها السلام، چهار ماه پس از بازگشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند. پدرشان مولی الموحدین امیر المؤمنین علیه السلام و مادرشان حضرت زهرای مرضیه علیها السلام است. صاحب ریاحین الشریعة به نقل از اعیان الشیعة میفرماید: امیر المومنین علیه السلام آن مخدره را به عون بن جعفر طیار تزویج نمودند. آنچه در مورد ازدواج ام کلثوم علیها السلام با غیر عون بن جعفر نقل شده از بافتههای مخالفین است. آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین علیه السلام و اهل بیت و اصحابشان در کنار خواهرشان حضر زینب علیها السلام از بانوان و یتیمان محافظت مینمود، و اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است. پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند. خطبهی آن حضرت در شهر کوفه و مجلس ابن زیاد، اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین، اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک، کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثیه های حضرت در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدره دارد. سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا بالأخص شهادت سید الشهداء علیه السلام رحلت نمود و در مدینه منوره دفن شد. به قولی رحلت آن حضرت در ۲۱ ماه جمادی الثانی بوده است.
💠 ۲- وفات حضرت سید محمد فرزند امام هادی علیهما السلام
🔹 حضرت سید محمد فرزند امام هادی علیه السلام در سال ۲۵۲ هجری قمری در سامراء از دنیا رفت. آن حضرت را ابو جعفر و ابو عیل و سید محمد بعاج نیز میگفتند. جلالت قدر و منزلت او به حدی بود که عدهای از شیعیان گمان میکردند بعد از امام هادی علیه السلام آن بزرگوار امام خواهد بود، ولی با رحلت ایشان در زمان پدر بزرگوارش بر همه معلوم شد که امام حسن عسکری علیه السلام امام پس از ایشان است. امام عسکری علیه السلام به جناب سید محمد علیه السلام علاقه وافری داشت، به حدی که هنگام رحلت او گریبان چاک کرد. بعد از رحلت، آن حضرت را در آبادی به نام بلد، در شش فرسخی سامراء دفن نمودند، که هم اکنون قبر او در آنجا معروف است. کرامات زیادی از آن حضرت مشاهده شده، و هم اکنون دارای گنبد و صحن و غرفه های متعدد است، و دوستان اهل بیت علیهم السلام به زیارت آن بزرگوار مشرف می شوند. نسب سادات آل بعاج در عراق و خوزستان به علی و احمد فرزندان سید محمد بعاج منتهی میشود.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد حجت الاسلام عبد الحسین بندانی، صفحه ۱۷۷-۱۷۹
@Sibtayn
حضرت ام کلثوم علیهاسلام ، بندانی.mp3
1.85M
پاسخی کوتاه به شبهه ازدواج حضرت ام کلثوم (علیهاالسلام) با عُمَر
حجت الاسلام بندانی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر زیبای صابر خراسانی در وصف حضرت ام کلثوم
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصائب حضرت ام کلثوم
حجت الاسلام بندانی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بهانه سالروز وفات حضرت ام کلثوم
تاملی کوتاه بر زندگی حضرت ام کلثوم عليهاالسلام
@Sibtayn
آیا می دانید ام کلثومی که عمر بن خطاب با او ازدواج کرد دختر ابوبکر بود ؟
أبو زکریا یحیی بن شرف النووی (۶۳۱ قمری - ۶۷۶ قمری) مشهور به امام النووی عالم، مجتهد و محدث برجستهٔ شافعی در مورد ازدواج ام کلثوم با عمربن الخطاب در کتاب تهذیب الاسماء و اللغات می نویسد :
دو خواهر عایشه ، همان دو نفری که مقصود ابوبکر صدیق از سخنانش به عایشه بودند ، که به او گفت : دو برادرت و دو خواهرت از من ارث می برند .
عایشه گفت : این دو نفر برادران من هستند اما دو خواهر من چه کسانی هستند ؟
در پاسخ گفت : آن کسی که در شکم دختر خارجه است ، من گمان دارم که او نیز دختر است .
این ماجرا را در باب هبه کتاب مهذب اورده است و سخن درباره آن دو در اسماء الرجال در باب چهارم در خواهران گذشت .
این دو خواهر ، اسماء دختر ابوبکر و ام کلثوم دختر ابوبکر هستند و او است که در شکم مادرش بود و در آنجا توضیح ماجرا گذشت و
همین ام کلثوم است که عمر با او ازدواج کرده است .(1)
🔹آیت اللّه العظمی مرعشی نجفی رحمه الله در این باره می فرمایند:
«امّ کلثوم که با عمر ازدواج کرد، ربیبه علی علیه السلام و دختر اسماء بنت عمیس از ابوبکر بود. او کودک بود و با ازدواج اسماء با علی علیه السلام پس از مرگ ابوبکر به خانه علی علیه السلام آمد و بزرگ شد و با عمر ازدواج کرد. او را همه جا امّ کلثوم بنت علی علیه السلام می گفتند. او با پسرش زید بن عمر در زمان امام مجتبی علیه السلام فوت کردند. امام علیه السلام بر او و پسرش یک نماز میّت خواند و همین دلیل بر جواز نماز بر دو میّت در یک نماز شد.(2)
📚1-أبو زكريا يحيى بن شرف الحزامي النووي الشافعي (631هـ-1233م / 676هـ-1277م) المشهور باسم "النووي" هو مُحدّث وفقيه ولغوي ، وأحد أبرز فُقهاء الشافعية يكتب في كتابه :
أختا عائشة:
اللتان أرادهما أبو بكر الصديق، رضى الله عنه، بقوله لعائشة:
إنما هما أخواك وأختاك،
قالت: هذان أخواى، فمن أختاى؟
فقال: ذو بطن بنت خارجة، فإنى أظنها جارية.
ذكر هذه القصة فى باب الهبة من المهذب، وقد تقدم بيانهما فى أسماء الرجال فى النوع الرابع فى الأخوة، وهاتان الأختان هما أسماء بنت أبى بكر، وأم كلثوم، وهى التى كانت حملاً، وقد تقدم هناك إيضاح القصة، وأم كلثوم هذه تزوجها عمر بن الخطاب، رضى الله عنه.
تهذيب الاسماء واللغات نویسنده : النووي، أبو زكريا جلد : 2 صفحه : 369
2-احقاق الحق، ج 2، ص 490
@Sibtayn
📆 1رجب
ولادت امام باقر علیه السلام
روز جمعه اول رجب سال ۵۷ هـ .ق.، پنجمین خورشید تابناک امامت و ولایت حضرت امام باقر(علیه السلام) از افق مدینه طلوع کرد . نام مبارک آن حضرت، محمد، کنیه ایشان، ابوجعفر و القابشان: باقرالعلوم، الشاکر لله، هادی، امین و شبیه است. لقب اخیر به علت شباهت آن حضرت به پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) بود .
پدر بزرگوار ایشان حضرت زین العابدین علی بن الحسین(علیه السلام) و مادر آن حضرت ام عبدالله دختر امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود که امام صادق(علیه السلام) درباره ایشان می فرمایند: «او از زنهای با ایمان و پرهیزکار و نیکوکار بود». در نقلی دیگر میفرمایند: «در میان فرزندان امام حسن(علیه السلام) مثل او نبود» .
از امام باقر(علیه السلام) چنین روایت شده است که فرمودند: « مادرم کنار دیواری نشسته بود که ناگاه دیوار شکاف خورد و صدای آن به گوش رسید. مادرم با دست خود به دیوار اشاره کرد و فرمود: "به حق مصطفی، خداوند به تو اجازه فرود آمدن ندهد". آن گاه دیوار به همان حالت باقی ماند تا مادرم از آنجا گذشت» .
ابن حجر یکی از علمای اهل تسنن، در مورد شخصیت آن حضرت چنین میگوید: « او را از این جهت باقر گویند که همچنان که زمین را میشکافند تا گنجها و معادن و منابع و جواهر ارزشمند را کشف و استخراج کنند، او نیز علم را شکافت و دقایق و حقایق احکام را آشکار ساخت. از این رو او را باقر علم و جامع و ناشر علم و اعتلا دهنده آن گفتند و این نکتهای است واضح که جز بر کوردلان مخفی نماند»
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا به امام محمد بن علی علیهماالسلام باقر می گویند؟
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
فضایل امام محمدباقرعلیه السلام
از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمودند:
🔸لو وجدت لعلمی الّذي آتانی اللَّه عزّوجلّ حمله لنشرت التوحید والإسلام والدین والشرائع من الصمد، وکیف لی ولم یجد جدّي أمیرالمؤمنین علیه السلام حمله لعلمه.
🔸اگر براي علم و دانشی که خداوند به من عنایت فرموده حاملینی می یافتم یعنی کسانی بودند که ظرفیّت پذیرش و تحمّل قبول انتشار می دادم و چگونه « صمد » آن را داشتند هر آینه توحید و اسلام و دین و آئین را از کلمه براي من ممکن است و حال آنکه جدّم امیرالمؤمنین علیه السلام چنین اشخاصی را نیافت .
قتاده فقیه اهل بصره به آن حضرت عرض کرد : بخدا قسم ! در مقابل فقهاء و پیش روي ابن عبّاس نشسته ام ، در برابر هیچکدام از آنها قلب من دچار اضطراب و پریشانی مانند اضطرابی که در حضور شما پیدا می کنم نگشته است .
امام علیه السلام به او فرمود :
🔸آیا می دانی کجا جاي گرفته اي ؟ تو در پیشگاه بیت رفیع ولایت ، همان بیتی که قرآن کریم درباره اش فرموده است در خانه هائی که خدا خواسته است رفعت یابد و در آنها نام خدا و عظمت او قرار گرفته اي.
و نیز جابر بن عبداللَّه انصاري وقتی در مقابل آن حضرت قرار گرفت بندهاي بدنش به لرزه درآمد و موهاي او از ترس راست شد .
📚کتاب نفیس القطره ، جلد اول، صفحه ۵۱۲
💠 اعتراف ذهبی به شایستگی امام باقر علیه السلام برای خلافت
🔹 ذهبی از علمای بزرگ اهل سنت عمری در مورد امام باقر علیه السلام مینویسد:
✍️ وكَانَ أَحَدَ مَنْ جَمَعَ بَيْنَ العِلْمِ وَالعَمَلِ، وَالسُّؤْدُدِ وَالشَّرَفِ، وَالثِّقَةِ وَالرَّزَانَةِ، وَكَانَ أَهْلاً لِلْخِلاَفَةِ....وَشُهِرَ أَبُو جَعْفَرٍ: بِالبَاقِرِ، مِنْ: بَقَرَ العِلْمَ، أَيْ: شَقَّهُ، فَعَرَفَ أَصْلَهُ وَخَفِيَّهُ.
🔸 او از کسانی است که علم و عمل و سیادت و شرافت و وثاقت و متانت را یکجا جمع کرده و او واقعا شایسته خلافت بود.
او به این علت به باقر مشهور شد چون دریای علم را شکافت و آن را گسترش داد و اصل علم و علوم مخفی را میشناخت.
📚 سیر اعلام النبلاء، تالیف ذهبی، جلد ۴، صفحه ۴۰۲، چاپ موسسة الرسالة
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬ای به سینه ات پنهان گنج های قرآنی
🎤حاج حسن خلج
🔸میلاد امام باقر علیه السلام
#حاج_حسن_خلج
#میلاد_امام_باقر_علیه_السلام
🔎 كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
╔═.❤️.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.❤️.═╝
☀️🌷 اوّل ماه رجب، سال روز میلاد حضرت باقرالعلوم
علیه السلام
قَالَ أبُو مُحَمَّدٍ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ الثَّانِي عَلَیهِ السَّلامُ:
وُلِدَ أبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدٌ البَاقِرُ بِالْمَدينَةِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ غُرَّةَ رَجَبٍ سَنَةَ سَبْعٍ وَ خَمْسِينَ مِنَ الهِجْرَةِ.
(دلائل الإمامة ، ص94)
حضرت عسکری
علیه السلام فرمودند:
ابوجعفر محمدٌ الباقر علیه السلام در روز جمعه ،
اوّل رجب سال 57 هجری به دنیا آمد.
رَوَى جَابِرٌ الْجُعْفِيُّ قَالَ:
وُلِدَ الْبَاقِرُ علیه السلام يَوْمَ الْجُمُعَةِ غُرَّةَ رَجَبٍ سَنَةَ سَبْعٍ وَ خَمْسِينَ.
(بحارالأنوار ،ج 46 ،ص 213/ مصباحالمتهجد، ص801/ مسارّالشیعۀ،ص56-57)
جناب جابر جُعْفی گفت:
حضرت باقر علیه السلام در روز جمعه ، اوّل رجب سال 57 هجری به دنیا آمد.
مرحوم علامه مجلسی در «زادالمعاد» می نویسد:
«در حدیث معتبر وارد شده است که حضرت امام محمد باقر علیه السلام در روز جمعه اوّل ماه رجب متولد شده است.»
(زادالمعاد، ص18)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
@Sibtayn
هدایت شده از مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همخوانی دعای ماه رجب
دعای یا من ارجوه لکل خیر
گروه تواشیح تسنیم
@Sibtayn
یکی از دعاهای ارزشمند ماه رجب که مضامین بسیار بلندی دارد و از نظر بعضی از جامع ترین دعاها است.
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای بعد از هر نماز در ماه رجب
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙ادعیه ماه رجب
🎬خاب الوافدون علی غیرک
🎤شیخ ربیع البقشی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙ادعیه ماه رجب
⭐️دعای حضرت امام سجاد علیه السلام :يا من یملک حوائج السائلین
🎤 حاج عامر کاظمی
@Sibtayn