مالك بن انس و امام صادق عليه السلام
مالك بن انس (97 - 179 ه .ق) يكي از پيشوايان چهارگانه اهل سنت و جماعت و رئيس فرقه مالكي است كه مدتي افتخار شاگردي امام صادق عليه السلام نصيب وي شد.
او در باره عظمت و شخصيت علمي و اخلاقي امام صادق عليه السلام چنين مي گويد:
«و لقد كنت آتي جعفر بن محمد و كان كثيرالمزاح و التبسم، فاذا ذكر عنده النبي(ص) اخضر و اصفر، و لقد اختلفت اليه زمانا و ما كنت اراه الا علي ثلاث خصال: اما مصليا و اما صائما و اما يقراء القرآن. و ما راءيته قط يحدث عن رسول الله(ص) الا علي الطهاره و لا يتكلم في ما لا يعنيه و كان من العلماءالزهاد الذين يخشون الله و ما رأيته قط الا يخرج الوساده من تحته و يجعلها تحتي.»
«مدتي به حضور جعفر بن محمد مي رسيدم. آن حضرت اهل مزاح بود. همواره تبسم ملايمي بر لب هايش نمايان بود. هنگامي كه در محضر آن حضرت نام مبارك رسول گرامي اسلام به ميان مي آمد، رنگ رخساره هاي جعفر بن محمد به سبزي و سپس به زردي مي گراييد. در طول مدتي كه به خانه آن حضرت آمد و شد داشتم، او را نديدم جز اين كه در يكي از اين سه خصلت و سه حالت به سر مي برد، يا او را در حال نماز خواندن مي ديدم و يا در حالت روزه داري و يا در حالت قرائت قرآن.
من نديدم كه جعفر بن محمد بدون وضو و طهارت از رسول خدا حديثي نقل كند. من نديدم كه آن حضرت سخني بي فايده و گزاف بگويد. او از عالمان زاهدي بود كه از خدا خوف داشت. ترس از خدا سراسر وجودش را فراگرفته بود.
📚ابن تيميه، التوسل و الوسيله، ص 52/ جعفريان، حيات فكري و سياسي امامان شيعه، ص 327.
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جود و کرم بی پایان اهل بیت علیهم السلام
ایت الله سیدان
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستخط محتمل از امام صادق(ع) چه پیامی برای ما دارد؟
✅چندی پیش، یک پژوهشگر حوزه سنگنبشتههای کهن در عربستان، ویدئوی سنگی در دشتهای اطراف مکه را منتشر کرد و گفت که باور میرود متن بر روی این سنگ، متعلق به امام صادق(ع) باشد(ویدئوی بالا) که بر روی آن نوشته شده:
"من جعفر بن محمد هستم. همه مومنان را به تقوای الهی توصیه می کنم و عمل به اطاعت او و رضایت به تقدیر او و صبر بر بلای او و شکر بر عطای او و توکل بر او. نگاشته شده به تاریخ دهم شعبان سال ۱۱۰ ه. ق"
پس از انتشار این فیلم در سعودی، شیخ العويناتي از مولفان تاریخ اسلام، در مقالهای بیان کرد که مضمون این سنگ با احادیث امامان شيعه در انطباق است و دلیل محتوایی برای جعلی بودن آن وجود ندارد و احتمالاً ایشان این را در حاشیه یکی از سفرهای حج خود نگاشتهاند.
برای پاسخ، باید جایگاه سنگنبشته به عنوان یک رسانه را شناخت. پژوهشگران بیان میدارند که این نوع کتابت بر سنگ، یا متعلق به اتفاقاتی نظیر پیروزیها بودهاند یا توصیههای تاریخی از سمت بزرگان اخلاق و دانش هر زمان، چرا که احتمال نابودی و تحریف این رسانه، از کتابها به مراتب کمتر بودهاست.
🔸سماعه،گويد:
نزد امام صادق عليه السّلام رفتم و با من آغاز سخن كرد و فرمود:
اى سماعه!اين چه جنجالى بود كه ميان تو و شتردارت ظاهر شده،مبادا دشنامگو و بدزبان و لعنتفرست باشى،
🔸در پاسخ گفتم:به خدا كه چنين بوده است،(كه فرمودى)ولى او به من ستم كرد،
🔹فرمود:اگر او به تو ستم كرد تو جلو افتادى،راستش اين است كه اين كردار از كردارهاى من نيست و من به شيعيان خود چنين دستورى ندادهام،از پروردگارت آمرزش بخواه و به آن كار باز مگرد عرض كردم از خداوند آمرزش مىخواهم و ديگر هرگز به اين كار باز نمىگردم.
🔸عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ:
دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَ لِي مُبْتَدِئاً
يَا سَمَاعَةُ مَا هَذَا اَلَّذِي كَانَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ جَمَّالِكَ إِيَّاكَ أَنْ تَكُونَ فَحَّاشاً أَوْ صَخَّاباً أَوْ لَعَّاناً
🔸فَقُلْتُ وَ اَللَّهِ لَقَدْ كَانَ ذَلِكَ أَنَّهُ ظَلَمَنِي
🔹فَقَالَ إِنْ كَانَ ظَلَمَكَ لَقَدْ أَرْبَيْتَ عَلَيْهِ إِنَّ هَذَا لَيْسَ مِنْ فِعَالِي وَ لاَ آمُرُ بِهِ شِيعَتِي اِسْتَغْفِرْ رَبَّكَ وَ لاَ تَعُدْ قُلْتُ أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ وَ لاَ أَعُودُ .
📚الکافي ج۲ ص۳۲۶
@Sibtayn
راه میانبر ثواب کردن
روزی در حالى كه فاطمه(سلام الله علیها) نزدیک من نشسته بود و من عدس پاک میکردم، پیامبر صلی الله علیه و اله وارد شدند و فرمودند:
ای اباالحسن!
عرض كردم لبيك يا رسول اللَّه!
فرمود: آنچه ميگويم بشنو زیرا من هیچ حرفی نمیزنم مگر اینکه به امر پروردگار است:
-مردى كه به زن خود در خانه کمک كند، خداوند به ازای هر موی بدنش ثواب یک سال عبادتی را که روزها روزه باشد و شبها به قیام و نماز ایستاده باشد به او میدهد.
عن عَلِيٍّ(ع) قَالَ
دَخَلَ عَلَيْنَا رَسُولُ اللَّهِ ص وَ فَاطِمَةُ جَالِسَةٌ عِنْدَ الْقِدْرِ وَ أَنَا أُنَقِّي الْعَدَسَ قَالَ يَا أَبَا الْحَسَنِ قُلْتُ لَبَّيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ اسْمَعْ مِنِّي وَ مَا أَقُولُ إِلَّا مَنْ أَمَرَ رَبِّي مَا مِنْ رَجُلٍ يُعِينُ امْرَأَتَهُ فِي بَيْتِهَا إِلَّا كَانَ لَهُ بِكُلِّ شَعْرَةٍ عَلَى بَدَنِهِ عِبَادَةُ سَنَةٍ- صِيَامٍ نَهَارُهَا وَ قِيَامٍ لَيْلُهَا
📚جامع الأخبار ج۱ ص۱۰۲
@Sibtayn
🔘 نمونهای از وحشیگریها و ستمهای منصور دوانیقی (لعنت الله علیه) در حق سادات و خاندان پیامبر(صلی الله علیه وآله)
علامه مجلسی رضوان الله علیه نوشته است که ، شیخ صدوق رضوان الله علیه روایت کرده :
چون منصور (لعنت الله علیه) در بغداد عمارتی بنا میکرد اولاد حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را تفحص میکرد، هر که را مییافت در میان ستونهای آجر میگذاشت تا به این زجر شهید میشدند.روزی کودک خوش روی خوش مویی از فرزندان حضرت امام حسن علیه السلام را آوردند و به بنا دادند که آن امام زادهی مظلوم را در میان ستون گذارد، مردی را بر او موکل گردانیدند که در حضور او این را واقع سازد.
چون نظر بنا بر جمال بیمثال آن خورشید اوج رفعت و جلال افتاد، بر او ترحم نمود، و تاب نیاورد که آن نونهال چمن آمال و امانی را از برگ و بار زندگانی عاری گرداند، پس آن جوان را در میان ستون گذاشت و فرجهای برای نفس کشیدن او قرار داد و گفت: ای نور دیده غمگین مباش که به زودی نزد تو میآیم و تو را از این مهلکه نجات میدهم. چون شب در آمد، و مردم در جاهای خود آرام گرفتند، آن بنا به نزد آن ستون آمد و آن جوان عربی را بیرون آورد و گفت: ای جوان من بر تو رحم کردم، تو نیز بر من رحم کن و در خون خود و سایر عملهای که با من کار میکردند شریک مشو، و خود را از نظر خلق پنهان ساز و و هیأت خود را تغییر ده که کسی تو را نشناسد، و من در این شب تار نزد تو آمدم و تو را نجات دادم و خود را در خوف و بیم افکندم برای آنکه جد تو در روز قیامت با من خصمی نکند، پس به آن آلتی (وسیلهای) که گچکاران را میباشد گیسوهای آن سید عربی را برید و گفت: از این دیار بیرون رو و به سوی مادر خود برنگرد که مبادا من رسوا شوم.
امام زادهی مظلوم گفت: چون مصلحت نمیدانی که من به نزد مادر خود بروم و بر من منت نهادی و مرا از مردن نجات دادی، بر مادر من نیز منت گذار و او را خبر ده که حیات من باقی است، شاید جزع و زاری و ناله و بی قراری او بر من تسکین یابد، و این گیسوهای مرا به نشانه برای او ببر که سخن تو را باور کند.پس در آن شب آن امام زاده گریخت و کسی ندانست که کجا رفت، بنا گفت که: بعد از آن من رفتم و خانهی مادر او را جستم، چون نزدیک آن غم خانه شدم، صدای گریه و نوحه آن سیده را شنیدم، پس خبر حیات پسرش را به او رساندم، و او را شاد گردانیدم و برگشتم.
📃جلاء العیون، علامه مجلسی، ص۷۲۷ چاپ انتشارات راز توکل
🌸💫💫☀️💫💫🌸
🔶 كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
╔═.🍃.══════╗
🆔 @Sibtayn
╚══════.🍃.═╝
آیا می دانید فتوت به چه معناست ؟
✨ عبد الکریم قشیری روایت کرده است که شقیق بلخى از حضرت امام صادق علیه السلام راجع به فتوت (جوانمردی) پرسيد.
آن حضرت فرمودند: «تو خود راجع به فتوت چه میگویی؟».
شقیق گفت: اگر به ما عطا شود، شکر میگزاریم و اگر از ما دریغ گردد، شکیبایی میورزیم.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «سگهای مدینه نیز چنین میکنند!».
شقیق گفت: اى پسر دختر پیامبر خدا صلی الله علیه و آله! به نظر شما فتوت چیست؟
آن حضرت فرمودند: «اگر به ما عطا شود، ایثار میکنیم و اگر از ما دریغ گردد، شکر میگزاریم».
📗(الرسالة القشیریة، تالیف عبد الکریم قشیری، صفحه ۳۴۱، چاپ انتشارات بیدار)
📖 سأَلَ شَقيقٌ البَلخِيُّ جَعفَرَ بنَ مُحَمَّدٍ عليهما السلام عَنِ الفُتُوَّةِ ،
فَقالَ : ما تَقولُ أنتَ؟
فَقالَ شَقيقٌ : إن اُعطينا شَكَرنا ، و إن مُنِعنا صَبَرنا.
فَقالَ جَعفَرُ بنُ مُحَمَّدٍ عليه السلام : الكِلابُ عِندَنا بِالمَدينَةِ تَفعَلُ كَذلِكَ !
فَقالَ شَقيقٌ : يَا بنَ بِنتِ رَسولِ اللّه ، مَا الفُتُوَّةُ عِندَكُم؟
فَقالَ : إن اُعطينا آثَرنا ، و إن مُنِعنا شَكَرنا.
@Sibtayn
عبدالله بن مسعود گوید:
رسول خدا صَلی الله علیهِ و آله را در حالی دیدم که دست در دست علی بن ابی طالب علیه السّلام گذاشته بود و او آن را میبوسید، پس عرض کردم: یا رسول الله، منزلت علی نزد شما چگونه است؟
فرمود: به مانند منزلت من نزد خدا.
عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مَسْعُودٍ قَالَ:
رَأَیْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ کَفُّهُ فِی کَفِّ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام وَ هُوَ یُقَبِّلُهُ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا مَنْزِلَةُ عَلِیٍّ مِنْکَ
فَقَالَ:
کَمَنْزِلَتِی مِنَ اللَّهِ.
📖الأمالي (للطوسی) ج۱ ص۲۲۶
@Sibtayn
امام رضا عليه السلام می فرمایند :
🔸هر کس در تعامل با مردم به آنها ستم نکند،
و در گفتههایش به آنها دروغ نگوید،
و در وعدههایش به آنها خلف وعده نکند،
چنین کسی مروّتش کامل و عدالتش آشکار است.
🔹من عامَلَ النّاسَ فَلَم یَظْلِمْهُم، وحَدَّثَهُم فَلَم یَکْذِبْهُم، ووَعَدَهُم فَلَم یُخْلِفْهُم، فَهُو مِمَّن کَمُلَتْ مُرُوَّتُهُ وظَهَرَتْ عَدالَتُهُ.
💠Whoever does not oppress people in connection with them, does not lie to them in his words, and does not break his promises, thus the chivalry of such a person is complete and his justice is obvious.
📗عیون أخبار الرضا، جلد 2، صفحه 30
@Sibtayn
خطر سرزنش مؤمنين
✔️حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمودند : رسول خدا صلّى الله عليه و آله فرمودند :
🔹عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ صلوات الله علیه قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ :
مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً كَانَ كَمُبْتَدِئِهَا
وَ مَنْ عَيَّرَ مُؤْمِناً بِشَيْءٍ لَمْ يَمُتْ حَتَّى يَرْكَبَهُ
🔸هر كه كار زشتى را فاش كند چون كسى است كه آن را انجام داده،
و هر كه مؤمنى را بچيزى سرزنش كند نميمیرد تا آن را مرتكب شود!!!!!
📚الکافي، ج۲، ص۳۵۶
@Sibtayn
دعای چهار نفری که رد نمی شود
انس بن محمد از پدرش و او از امام رضا(عليه السّلام)و او از پدرانش از على بن ابى طالب(عليه السّلام)نقل مىكند كه پيامبر خدا(صلّى الله عليه و آله)در وصيتى به من فرمود:
يا على چهار نفرند كه دعاى آنان رد نمىشود:
1️⃣رهبر عادل،
2️⃣و دعاى پدر به فرزند،
3️⃣و دعاى مردى كه در غياب برادر دينى خود او را دعا مىكند،
4️⃣و دعاى مظلوم.
خداوند مىفرمايد:سوگند به عزت و جلالم كه تو را يارى خواهم كرد اگر چه پس از گذشت مدتى باشد.
عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عليه السلام عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه و اله أَنَّهُ قَالَ فِي وَصِيَّتِهِ لَهُ
يَا عَلِيُّ أَرْبَعَةٌ لَا تُرَدُّ لَهُمْ دَعْوَةٌ
1️⃣إمَامٌ عَادِلٌ
2️⃣و وَالِدٌ لِوَلَدِهِ
3️⃣و الرَّجُلُ يَدْعُو لِأَخِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ
4️⃣و الْمَظْلُومُ
يَقُولُ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي لَأَنْتَصِرَنَّ لَكَ وَ لَوْ بَعْدَ حِينٍ.
📙الخصال : الشيخ الصدوق ج : 1 ص : 197
@Sibtayn
#قوامدینبهچهارنفر
🔰 زراره از امام باقر عليهالسّلام نقل مىكند كه امير المؤمنين عليهالسّلام فرمود:
🔹 پايدارى دين با چهار نفر است:
1️⃣ عالمی كه دانش خود را اظهار مىكند و آن را به كار مىبرد
2️⃣ و ثروتمندى كه در بخشش به اهل دين خدا بخل نمىورزد
3️⃣ و فقيرى كه آخرتش را به دنيا نمىفروشد
4️⃣ و جاهلى كه از طلب علم تكبر نمىكند.
🔸 پس چون عالم علم خود را پنهان سازد و ثروتمندى در مال خود بخل ورزد و فقير آخرتش را به دنيايش بفروشد و جاهل از طلب علم تكبر كند،👈 دنيا به عقب بر مىگردد. پس شما را زياد بودن مساجد و رفت و آمد اجساد مردم در آنها فريب ندهد. ⁉️ گفته شد: يا امير المؤمنين زندگى در اين زمان چگونه است؟ فرمود: با آنان در ظاهر در آميزيد ولى در باطن مخالفت كنيد، براى مرد همان مىماند كه كسب كرده و او با كسى است كه دوستش دارد و با اين حال همواره منتظر فرج از سوى خداوند باشيد. 📚 الخصال، ج۱، ص۱۹۷. @Sibtayn
✅ دشمنی با فقها، از صفات غُلات و منحرفین
🔸جناب جميل بن دراج - از بزرگان اصحاب - گوید: روزی بر امام صادق ع وارد شدم،
🔹امام بمن فرمودند: آن شخصی که از پیش من رفت را دیدی؟
🔸گفتم بله، از شیعیان اهل کوفه است.
🔹فرمودند: خداوند متعال روح او و آنکه مثل او باشد را پاک نگردانَد! او بدخواه افرادی است که پدرم آنان را امین در حلال و حرام میدانست، آنان از علوم پدرم بهره فراون بردند، و الان نیز برای من چنینند، آنان محرم اسرار من هستند، یاران پدرم بودند،
براستی که خداوند متعال هرگاه بخواهد بر اهل زمین بلایی فرستد، بخاطر آنان از نزول بلا منصرف میگردد،
آنان ستارگان شیعیان ما هستند، چه زنده باشند چه نباشند، یاد پدرم را زنده میکنند،
بوسیله آنان خداوند متعال بدعت را از میان میبرد، و دین را از انحراف و کوتاهی و زيادهروی حفظ میکند! سپس امام گریست
🔸و من گفتم: آنان کیستند⁉️
🔹فرمودند: کسانی که سلام و رحمت خداوند بر زنده و مُردهشان باد، یعنی "بُرید عِجلي، زراره، محمد بن مسلم، ابوبصیر.
" ای جمیل، بزودی حال آن شخصی که از نزد من رفت و تو او را دیدی، برایت روشن میگردد.
🔸جمیل گوید: بخدا سوگند چیزی نگذشت که دیدم آن شخص از طرفداران ابوالخطاب شده است!
با خود گفتم: خداوند میداند امر دین را به چه کسانی واگذار کند. ( کلام امام بواقعیت پیوست) سپس من اصحاب ابوالخطّاب را به بُغض و دشمنی زراره و محمد بن مسلم و برید عجلي و ابوبصیر میشناختم.
➖..عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ، قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فَاسْتَقْبَلَنِي رَجُلٌ خَارِجٌ مِنْ عِنْدِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ مِنْ أَهْلِ الْكُوفَةِ مِنْ أَصْحَابِنَا، فَلَمَّا دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ لِي لَقِيتَ الرَّجُلَ الْخارِجَ مِنْ عنْدِي فَقُلْتُ بَلَى هوَ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِنَا مِنْ أَهْلِ الْكُوفَةِ، فَقَالَ لَا قَدَّسَ اللَّهُ رُوحَهُ و لَا قَدَّسَ مِثْلَهُ، إِنَّهُ ذَكَرَ أَقْوَاماً كَانَ أَبِي ائْتَمَنَهُمْ عَلَى حَلَالِ اللَّهِ وَ حَرَامِهِ وَ كَانُوا عَيْبَةَ عِلْمِهِ وَ كَذَلِكَ الْيَوْمَ هُمْ عِنْدِي، هُمْ مُسْتَوْدَعُ سِرِّي أَصْحَابُ أَبِي حَقّاً إِذَا أَرَادَ اللهُ بِأَهْلِ الْأَرْضِ سُوءاً صَرَفَ بِهِمْ عَنْهُمُ السُّوءَ، هُمْ نُجُومُ شِيعَتِي أَحْيَاءً وَ أَمْوَاتاً يُحْيُونَ ذِكْرَ أَبِي بِهِمْ يَكْشِفُ اللَّهُ كُلَّ بِدْعَةٍ يَنْفُونَ عَنْ هَذَا الدِّينِ انْتِحَالَ الْمُبْطِلِينَ وَ تَأَوُّلَ الْغَالِينَ ثُمَّ بَكَى فَقُلْتُ مَنْ هُمْ فقَالَ مَنْ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ رَحْمَتُهُ أَحْيَاءً وَ أَمْوَاتاً، بُرَيْدٌ الْعِجْلِيُّ وَ زُرَارَةُ وَ أَبُو بَصِيرٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ مُسْلِمٍ أَمَا إِنَّهُ يَا جَمِيلُ سَيُبَيَّنُ لَكَ أَمْرُ هَذَا الرَّجُلِ إِلَى قَرِيبٍ، قالَ جَمِيلٌ فَوَ اللَّهِ مَا كَانَ إِلَّا قَلِيلًا حَتَّى رَأَيْتُ ذَلِكَ الرَّجُلَ يُنْسَبُ إِلَى آلِ أَبِي الْخَطَّابِ، قلْتُ اللهُ يَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ، قَالَ جَمِيلٌ: وَ كُنَّا نَعْرِفُ أَصْحَابَ أَبِي الْخَطَّابِ بِبُغْضِ هَؤُلَاءِ رَحْمَةُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ.
📚 اختیار معرفة الرجال ١/١٣٧
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منزلت مسلمان فقیر نزد خداوند متعال
دکتر رفیعی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه فحش داد جوابشو نده
حجت الاسلام حسینی قمی
عَنْ جَابِرٍ قَالَ:
سَمِعَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ رَجُلاً يَشْتِمُ قَنْبَراً وَ قَدْ رَامَ قَنْبَرٌ أَنْ يَرُدَّ عَلَيْهِ
فَنَادَاهُ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
مَهْلاً يَا قَنْبَرُ دَعْ شَاتِمَكَ مُهَانًا
▫️ترْضِي اَلرَّحْمَنَ
▫️و تُسْخِطُ اَلشَّيْطَانَ
▫️و تُعَاقِبُ عَدُوَّكَ
➖فوَ اَلَّذِي فَلَقَ اَلْحَبَّةَ وَ بَرَأَ اَلنَّسَمَةَ مَا أَرْضَى اَلْمُؤْمِنُ رَبَّهُ بِمِثْلِ اَلْحِلْمِ
➖و لاَ أَسْخَطَ اَلشَّيْطَانَ بِمِثْلِ اَلصَّمْتِ
➖و لاَ عُوقِبَ اَلْأَحْمَقُ بِمِثْلِ اَلسُّكُوتِ عَنْهُ .
جابر گويد:
امير المؤمنين(عليه السّلام)شنيد كه مردى به قنبر دشنام مىداد و قنبر نيز مىخواست باو جواب گويد،حضرت او را صدا زد:
آى قنبر!آهسته،
ناسزا گوى خود را در زبونى رها كن تا خداى رحمان را خشنود سازى،
و شيطان را به خشم آوردى،
و دشمنت را كيفر و شكنجه دهى.
سوگند به آن كس كه دانه را شكافت و جانداران را بيافريد
شخص با ايمان خداى خويش را به چيزى مانند حلم و بردبارى خرسند نسازد،
و شيطان را به چيزى مثل سكوت و خموشى بخشم نياورد،
و هيچ احمق و نادانى به عكس العمل مانند سكوت در مقابل او كيفر و شكنجه نگردد.
📖الأمالي (للمفید) ج۱ ص۱۱۸
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان جالب مسلمان شدن همسر شان کینگ نویسنده و فعال مشهور آمریکایی
شان و همسرش در رمضان سال ۲۰۲۴ مسلمان شدند
@Sibtayn
#مواعظحضرتباقرالعلومعليهالسلام
💠 حضرت امام صادق عليهالسلام فرمودند:
🔰 پدرم باقرالعلوم علیهالسلام مرا به سه چيز ادب آموخت و از سه چيز نهی فرمود:
👈 سه نكته ادب اين بود كه:
فرزندم
1⃣ هركس با دوست بد بنشيند سالم نمىماند
2⃣ هركس گفتارش را كنترل نكند پشيمان مىشود
3⃣ و هركس به جايگاههاى بد وارد شود،
مورد بدگمانى قرار مىگيرد
⛔️. و آن سه چيز كه نهى فرمود:
1⃣ دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد
2⃣ و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد مىشود
3⃣ و دوستی با سخن چين
📚تحفالعقول ص۳۷۶
@Sibtayn
زرعه گويد به امام صادق عليه السّلام عرض كردم:
🔸پس از شناخت،بهترين كردار چيست؟
🔹فرمود: پس از شناخت چيزى برابر اين نماز نيست،
پس از شناخت و نماز چيزى معادل زكات نيست
و پس از اينها چيزى همطراز روزه نيست
و پس از آن چيزى برابر با حج نيست
و آغاز همۀ اينها شناخت ما و فرجامشان شناخت ماست.
عَنْ زُرْعَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) ، قَالَ:
🔸قُلْتُ لَهُ: أَيُّ اَلْأَعْمَالِ هُوَ أَفْضَلُ بَعْدَ اَلْمَعْرِفَةِ ؟
🔹قَالَ: مَا مِنْ شَيْءٍ بَعْدَ اَلْمَعْرِفَةِ يَعْدِلُ هَذِهِ اَلصَّلاَةَ،
وَ لاَ بَعْدَ اَلْمَعْرِفَةِ وَ اَلصَّلاَةِ شَيْءٌ يَعْدِلُ اَلزَّكَاةَ،
وَ لاَ بَعْدَ ذَلِكَ شَيْءٌ يَعْدِلُ اَلصَّوْمَ،
وَ لاَ بَعْدَ ذَلِكَ شَيْءٌ يَعْدِلُ اَلْحَجَّ،
وَ فَاتِحُةُ ذَلِكَ كُلِّهِ مَعْرِفَتُنَا، وَ خَاتِمَتُهُ مَعْرِفَتُنَا
📙الأمالي (للطوسی) ج1 ص694
@Sibtayn
♨️لعن منکرین ولایت اهل بیت علیهم السّلام در نماز توسط خداوند
✍️شیخ صدوق رضوان الله علیه روایت کرده است:
🔸۲۱- أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنِي سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْفَضْلِ بْنِ كَثِيرٍ الْمَدَائِنِيِّ عَنْ سَعْدِ بْنِ أَبِي سَعِيدٍ الْبَلْخِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ (عليه السّلام ) يَقُولُ إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي كُلِّ وَقْتٍ صَلَاةً يُصَلِّيهَا مُصَلِّيهَا أَرْسَلَ اللَّهُ رَحْمَةً لِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُعْتَقِدِينَ وَ فِي بَعْضِ هَذَا الْخَلْقِ يَلْعَنُهُمْ قَالَ جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ لِمَ قَالَ بِجُحُودِهِمْ حَقَّنَا وَ تَكْذِيبِهِمْ إِيَّانَا.
🔹ابی سعید بلخی گفت: از امام کاظم علیه السّلام شنیدم که میفرمودند: همانا خداوند عز و جل در وقت هر نماز برای بندگان مؤمن و معتقد خود رحمت الهی میفرستد و عدهای دیگر را لعنت میکند. عرض کردم: بر چه کسانی لعنت میفرستد؟ آن حضرت فرمودند: بر افرادی که حق ما را منکر شدند و ولایت ما راتکذیب کردند.
📚عقاب الاعمال، تألیف شیخ صدوق، صفحه ۱۹-۲۰، حدیث ۲۱
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد عربی آبروی هر دو سراست
کسی که خاک درش نیست خاک بر سر او
شنیدهام که تکلم نمود همچو مسیح
بدین حدیث لب لعل روحپرور او
که من مدینهٔ علمم، علی درست مرا
عجب خجسته حدیثیست! من سگ در او
هلالی جغتایی
@Sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 عظمت زیارت حضرت فاطمهی معصومه سلاماللهعلیها
🎙 بیان آیت الله العظمی وحید خراسانی
@Sibtayn
🌿 "یا فاطمة اشفعی لنا في الجنة"
ای بانوی قم! بهشتِ ما دستِ شماست
➖ عَنِ الصَّادِقِ علیهالسلام قَالَ:
أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ، تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى، وَتُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ.
📝 حضرت صادق علیهالسلام فرمودند:
بدانید که بهشت هشت درب دارد که سه درب آن از قم باز میشود.
و زنى از فرزندان من در قم از دنیا مىرود که اسمش فاطمه بنت موسى (علیهماالسلام) است و بهشفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مىشوند.
📚 بحارالأنوار، ج۶۰، ص۲۲۸
@Sibtayn
◽️سید شرف الدین استرآبادی قدس سره مینویسد:
و تأیید اینکه تأویل آیه «وكل شيء أحصيناه في إِمام مبين / و همه چیز را در امام مبین برشمردهایم» امیر المومنین علیه السلام میباشد روایت کتاب مصباح الانوار است که مفضل میگوید:
«بر امام صادق علیه السلام داخل شدم پس به من فرمودند: ای مفضل آیا به کنه معرفت محمد و علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام معرفت داری؟
🔸پس پرسیدم: ای سید من کنه معرفت آنان چیست؟
🔹 فرمودند: ای مفضل هر که به کنه معرفت آنان عرفان پیدا کند مومن است در درجات اعلی،
ای مفضل بدان که علم دارند به آنچه خدا آفریده و رویانده و روح در آن دوانده و آنان کلمه تقوا و خزینهدار سماوات و ارضین و کوهها و خاکها و دریاها میباشند و تعداد نجوم سماء و فرشتگان و وزن کوهها و کیل آب دریاها و رود و چشمهها در علم آنان است و برگی نمیافتد و دانهای در ظلمات زمین و هیچ تر و خشکی نیست مگر در علم آنان و آن را میدانند.
🔸 پس گفتم: ای سید من این مطلب را آموختم و بدان اقرار کردم و ایمان آوردم؛
🔹فرمودند: طیب گشتی و بهشت برای تو و هر که به این ایمان آورد طیب گردد.»
اَلشَّيْخُ أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ اَلطُّوسِيُّ رَحِمَهُ اَللَّهُ فِي كِتَابِهِ مِصْبَاحِ اَلْأَنْوَارِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ رِجَالِهِ مَرْفُوعاً إِلَى اَلْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ:
دَخَلْتُ عَلَى اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ ذَاتَ يَوْمٍ
🔹 فَقَالَ لِي يَا مُفَضَّلُ هَلْ عَرَفْتَ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً وَ فَاطِمَةَ وَ اَلْحَسَنَ وَ اَلْحُسَيْنَ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ كُنْهَ مَعْرِفَتِهِمْ
🔸قُلْتُ يَا سَيِّدِي وَ مَا كُنْهُ مَعْرِفَتِهِمْ
🔹قَالَ يَا مُفَضَّلُ تَعْلَمُ أَنَّهُمْ فِي طَرَفٍ عَنِ اَلْخَلاَئِقِ بِجَنْبِ اَلرَّوْضَةِ اَلْخَضِرَةِ فَمَنْ عَرَفَهُمْ كُنْهَ مَعْرِفَتِهِمْ كَانَ مُؤْمِناً فِي اَلسَّنَامِ اَلْأَعْلَى
🔸قَالَ قُلْتُ عَرِّفْنِي ذَلِكَ يَا سَيِّدِي
🔹قَالَ يَا مُفَضَّلُ تَعْلَمُ أَنَّهُمْ عَلِمُوا مَا خَلَقَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ ذَرَأَهُ وَ بَرَأَهُ وَ أَنَّهُمْ كَلِمَةُ اَلتَّقْوَى وَ خُزَنَاءُ اَلسَّمَاوَاتِ وَ اَلْأَرَضِينَ وَ اَلْجِبَالَ وَ اَلرِّمَالَ وَ اَلْبِحَارَ
وَ عَرَفُوا كَمْ فِي اَلسَّمَاءِ نَجْمٌ وَ مَلَكٌ وَ وَزْنَ اَلْجِبَالِ وَ كَيْلَ مَاءِ اَلْبِحَارِ وَ أَنْهَارِهَا وَ عُيُونَهَا وَ مٰا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلاَّ عَلِمُوهَا وَ لاٰ حَبَّةٍ فِي ظُلُمٰاتِ اَلْأَرْضِ وَ لاٰ رَطْبٍ وَ لاٰ يٰابِسٍ إِلاّٰ فِي كِتٰابٍ مُبِينٍ وَ هُوَ فِي عِلْمِهِمْ وَ قَدْ عَلِمُوا ذَلِكَ
🔸فَقُلْتُ يَا سَيِّدِي قَدْ عَلِمْتُ ذَلِكَ وَ أَقْرَرْتُ بِهِ وَ آمَنْتُ
🔹قَالَ نَعَمْ يَا مُفَضَّلُ نَعَمْ يَا مُكْرَمٍ نَعَمْ يَا مَحْبُورُ نَعَمْ يَا طَيِّبُّ طِبْتَ وَ طَابَتْ لَكَ اَلْجَنَّةُ وَ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ بِهَا .
📖تأويل الآيات ج۱ ص۴۷۸
@alsibtayn
از کریمان سنگ می خواهیم ما ، زر می رسد
در حرم از آنچه می خواهیم بهتر می رسد
لطف و احسان کریمان را شمردن مشکل است
وقت احسان پشت آن احسان دیگر می رسد
اى که دستت می رسد کارى کنى ، کارى بکن
عمر دارد می رود ، دارد اجل سر می رسد
در طلب خوب است حاجات مکرر داشتن
وقتی از این ناحیه دارد مکرر می رسد
شب به شب در می زنم ، چون در زدن مال من است
دست سائل ها فقط تا حلقه ی در می رسد
گر به ما کم می رسد از خصلت کم بینى است
ورنه دارد ده برابر ده برابر می رسد
من فقط یک نوکرم ، کار خودم را می کنم
او خودش هر وقت لازم شد به نوکر می رسد
خادمان آنقدر بى اصل و نسب هم نیستند
نسبت ما یا به فضه یا به قنبر می رسد
فقر آمد می رود ایمان ، ولى پیش شما
می شود ایمان من فقرى که از در می رسد
رزق در بین الطلوعین است ، بین طوس و قم
رزق از دو سفره ی موسى بن جعفر می رسد
هم به زیر دین قم ، هم زیر دین مشهدم
گاه به دادم برادر ، گاه خواهر می رسد
فاطمه را خواستم معصومه را زائر شدم
فیض قبر مادرى از قبر دختر می رسد
نیستند این دو براى من ، فقط پیش منند
سر به سرور می رسد ، دل هم به دلبر می رسد
پیش تو محتاج ها در حال رفت و آمدند
تا که آهو می رود پشتش کبوتر می رسد
آب پاى میوه اى که ریختم بهتر رسید
میوه ی ما هم فقط با گریه بهتر می رسد
علی اکبر لطیفیان
@Sibtayn
✳️ آیا هرکس ولایت اهل بیت (سلام الله علیهم) را داشت می تواند گناه کند؟
آیا محبت و معرفت اهل بیت علیهم السلام مجوز گنهکاری ماست ؟
🔸محمّد بن مارد گوید : به حضرت امام جعفر صادق سلام الله علیه عرض كردم : برای ما حدیثی روایت شده كه شما فرموده اید : چون معرفت (به ولایت و امامت ما) پیدا كردی پس هرچه خواهی بكن؟
🔹حضرت فرمودند : آری ، من این حدیث را گفته ام .
🔸گوید عرض كردم : اگرچه زنا كنند ، یا دزدی كنند یا شراب بنوشند؟
🔹حضرت به من فرمودند : «إنّا الله و إنّا إليه راجعون» به خدا سوگند با ما به انصاف رفتار نكردهاند (كه با كج فهمی مفهوم كلام ما را عوض كرده اند زیرا) كه خود ما به كردارمان اخذ شويم، ولی تكلیف از آنها (به سبب ولایت ما) برداشته شده باشد؟
همانا من گفتم : چون معرفت (به ولایت و امام حقّ) پیدا كردی هرچه خواهی كم یا زیاد كار خیر (و عمل صالح) انجام ده كه از تو پذیرفته شود.
👈 (یعنی : بدون ولایت ما عمل نیک تو قبول نمی شود)
🔸عنْ مُحَمَّدِ بْنِ مَارِدٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ حَدِيثٌ رُوِيَ لَنَا أَنَّكَ قُلْتَ إِذَا عَرَفْتَ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ
🔹 فقَالَ قَدْ قُلْتُ ذَلِكَ
🔸قالَ قُلْتُ وَ إِنْ زَنَوْا أَوْ سَرَقُوا أَوْ شَرِبُوا اَلْخَمْرَ
🔹فقَالَ لِي «إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ» وَ اَللَّهِ مَا أَنْصَفُونَا أَنْ نَكُونَ أُخِذْنَا بِالْعَمَلِ وَ وُضِعَ عَنْهُمْ إِنَّمَا
👈قلْتُ إِذَا عَرَفْتَ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ مِنْ قَلِيلِ اَلْخَيْرِ وَ كَثِيرِهِ فَإِنَّهُ يُقْبَلُ مِنْكَ .
📚الکافي ج۲ ص۴۶۴
@Sibtayn