⭕️ چهار کاری که خداوند به پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود بندگان با آن به بهشت میروند
امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام- در حدیث معراج - فرمودند:
خداوند در شب معراج به پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: ای احمد! به عزّت و جلالم سوگند، هیچ بنده ای برایم چهار چیز را تضمین نمی کند، مگر این که او را به بهشت در می آورم: زبان فرو بندد و آن را جز بدانچه به وی مربوط است، نگشاید؛ دلخویش را از وسواس حفظ کند؛ آگاهی من از او و این را که او در زیر نگاه من است، پاس بدارد؛ و نور دیده اش، در گرسنگی باشد.
متن حدیث:
الإمام علیّ علیه السلام- فی حَدیثِ المِعراجِ: إنَّ النَّبِیَّ صلی الله علیه و آله و سلّم سَأَلَ رَبَّهُ سُبحانَهُ لَیلَةَ المِعراجِ فَقالَ : . . . یا رَبِّ ، دُلَّنی عَلی عَمَلٍ أتَقَرَّبُ بِهِ إلَیکَ...
یا أحمَدُ، و عِزَّتی و جَلالی، ما مِن عَبدٍ ضَمِنَ لی بِأَربَعِ خِصالٍ إلاّ أدخَلتُهُ الجَنَّةَ: یَطوی لِسانَهُ فَلا یَفتَحُهُ إلاّ بِما یَعنیهِ، و یَحفَظُ قَلبَهُ مِنَ الوَسواسِ، و یَحفَظُ عِلمی ونَظَری إلَیهِ، و یَکونُ قُرَّةُ عَینَیهِ الجوعَ.
📖 إرشاد القلوب، صفحه 199 و 200 ، بحار الأنوار، جلد 77 ، صفحه 22 ، دانش نامه احادیث پزشکی: 2 / 34
#حدیث_روز
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹درمان ضعف عضلات
🎤 آیت الله تبریزیان
#طب_اسلامی
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
💠 امام جواد (علیه السلام) از نگاه مخالفین
◽️ابن صبّاغ مالکی
عظمت و شکوه مقام ولایت و منصب الهی امامت، آن چنان بلندمرتبه و پرجاذبه است که حتی دانشمندان غیرشیعی را به تواضع واداشته است.
ابن صبّاغ مالکی یکی از اندیشمندان اهل سنت دربارۀ حضرات جواد علیه السلام نهمین پیشوای مسلمانان چنین می نویسد: «ابوجعفر محمد جواد در سال 195 ق. در شهر مدینه متولد شد. او از نظر نَسَب برترین تبارها را داراست؛ چون که او فرزند موسای کاظم، فرزند جعفر صادق، فرزند محمد باقر، فرزند علی، فرزند حسین، فرزند علی بن ابی طالب می باشد. (1)
چه بگویم در جلالت و مقام امام جواد علیه السلام و فضیلت، کمال، عظمت و جلال او. حضرتش در میان طبقات ائمه، سنش کمتر از همه و قدر و شأنش اعظم است. او در اندک مدتی از عمر شریفش، کراماتی بسیار و معجزاتی بی شمار از خود نشان داده و معارج فضیلت و کمال را طی کرده است». (2)
◽️ابن تیمیه
ابن تیمیه (احمد بن تیمیه حرانی) از علمای اهل سنت دربارۀ امام جواد علیه السلام چنین اظهار نظر می کند: «محمد فرزند علی ملقب به جواد از اعیان و بزرگان بنی هاشم است و در سخاوت و بزرگواری شهرت تمام دارد». (3)
◽️کمال الدین شافعی
شافعی که از پیشوایان اهل تسنن است؛ وی دربارۀ امام جواد علیه السلام سخنان زیبا و ارزنده ای دارد. وی در این باره می گوید: «امام جواد علیه السلام ارزش و مرتبه عالی دارد و نامش بر زبان ها جاری است. سعه صدر، وسعت نظر و شیرینی سخن او، همه را جذب کرده است... . سخنان وی بسیار ارزنده و عالی است و هر کس به وی می رسد، بی اختیار سرِ تعظیم خم می کند.... او سرچشمه ای است که همه از او مشتعل می شوند و عقل و هوش آدمی از امام جواد علیه السلام علم و معرفت می یابد. (4)
◽️مأمون الرشید
مأمون الرشید، خلیفۀ عباسی هم عصر امام جواد علیه السلام، آن گاه که در مورد ازدواج دختر خود «امّ فضل» به همسری حضرت جواد علیه السلام مورد اعتراض بنی عباس قرار گرفت، در پاسخ چنین گفت: «من بدین جهت او را برای دامادی خود برگزیدم، زیرا در گستردگی علم و فضیلت، با وجود کمی سن و سال بر همۀ اهل فضل و دانش برتری دارد. او در علم و کمال، اُعجوبه و فوق العاده است». (5)
◽️سبط بن جوزی
سبط بن جوزی دربارۀ امام جواد علیه السلام می گوید: «او در علم و تقوا و زهد و بخشش بر روش پدر بود.
◽️ابن حجر هیثمی
ابن هجر هیثمی می گوید: مأمون او را به دامادی انتخاب کرد، زیرا با وجود کمی سن از نظر علم و آگاهی و حلم بر همۀ دانشمندان برتری داشت.
◽️شبلنجی
شبلنجی می گوید: «مأمون پیوسته شیفته او بود؛ زیرا با وجود کمی سن، فضل و علم و کمالِ عقل خود را نشان داده، برهان (عظمت) خود را آشکار ساخت.
◽️جاحظ عثمانی
جاحظ عثمانی معتزلی که از مخالفان حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام بوده، امام جواد علیه السلام را در شمار دَه تن از «طالبیان»ی آورده که دربارۀ آنان چنین گفته است «هر یک از آنان، عالم، زاهد، عبادت پیشه، شجاع، بخشنده، پاک و پاک نهادند». (6)
📋 پی نوشت :
(1)- الفصول المهمه، ص 248.
(2)- سرور الفؤاد، ص 41.
(3)- منهاج السند، ص 127.
(4)- کشف الغمۀ فی معرفۀ الأئمۀ (علیه السلام)، ج 3، ص 186.
(5)- اعیان الشیعه، ج 3، ص 131.
(6)- سیرۀ پیشوایان (علیه السلام)، ص 556-555.
منبع : کتاب «دریای سخاوت» امام جواد (علیه السلام)، دفتر پژوهش های کاربردی
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
💠 شریک شدن در خیر و شر دیگران
امام جواد علیه السلام فرمودند: هر که حاضر و ناظر کاری باشد و آن را ناپسند دارد، مانند کسی است که (آن هنگام) غایب بوده، و هر که در کاری حاضر و ناظر نباشد، ولی بِدان راضی باشد، مانند کسی است که خود در آن حضور (و مشارکت) داشته است.
متن حدیث:
مَن شَهِدَ أمرا فَکَرِهَهُ کانَ کَمَن غابَ عَنهُ ومَن غابَ عَن أمرٍ فَرَضِیَهُ کانَ کَمَن شَهِدَهُ.
تحف العقول، صفحه ۴۵۶
#حدیث_روز
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
14.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بحثی پیرامون اثبات علم غیب
حجت الاسلام ابوالقاسمی
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛
✅ ظهور شیعه به روایت علمای اهل تسنن
◽️ ابن خلدون در باره مبدأ ظهور شیعه می گوید :
بدان مبدأ تشکیل شیعه این است که وقتی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم وفات یافتند ،اهلبیت علیهم السلام، خلافت را حق مُسلَّم خود می دانستند و معتقد بودند خلافت سزاوار مردان بنی هاشم است و دیگر مردان قریش حقی درخلافت ندارند .
در قضیه شورا هم گروهی ازصحابه از شیعیان علی (علیه السلام ) محسوب می شدند و معتقد بودند غیر از علی (علیه السلام ) هیچ کس استحقاق خلافت را ندارد و زمانی که خلافت را فردی غیر از علی علیه السلام به دست آورد از این امر اظهار بیزاری نمودند و تأسف خوردند. مثل زبیر و عمار بن یاسر و مقداد بن اسود و افراد دیگر .(تاریخ ابن خلدون، ج 3، ص 171)
◽️محمد عبدالله عنان می گوید :
اشتباه است کسی بگوید شیعه اولین بار در زمان ایجاد فتنه خوارج به وجود آمد
بلکه ===» ابتدای ظهور شیعه در زمان حیات و ابتدای بعثت رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) بود.
یعنی در آن زمانی که خداوند به رسولش امر نمود:( نزدیکان خود را ارشاد كن و از عذاب آخرت بترسان) آنگاه پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) به ندای حق لبیك گفته و نزدیکانشان را در خانه خود جمع نمودند و در حالی که (با دست) به علی علیه السلام اشاره می نمودند به آنها فرمودند: این شخص برادر ، وصی و جانشین من پس از من در میان شماست پس هرچه می گوید از او بشنوید و اطاعتش کنید .(روح التشیع لعبد الله نعمة : ص 20 عن الجمعیات السریة .)
◽️أبو حاتم رازی سهل بن محمد بن عثمان سجستانی از علماء لغت وعلوم قرآنی ـ ساكن بصرة ـ (متوفى 205 هجری) در كتابش که الزینة نام دارد می گوید :
شیعه لقب کسانی بود که با أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب صلوات الله علیه در زمان حیات رسول الله صلى الله علیه وآله و سلم الفت داشتند و به محبت علی(علیه السلام) شناخته می شدند، مثل سلمان فارسی ، و أبی ذر غفاری ، و مقداد بن اسود ، و عمار بن یاسر ، و به آنها شیعه علی(علیه السلام) ، و اصحاب علی(علیه السلام) می گفتند(كتاب الزینة : 259 تحقیق عبد اللّه سلوم السامرائی، نشأة الشیعة لعبد المنعم داود، ص 65، ط. بغداد 1968، الشیعة فی مصر، لصالح الوردانی المستبصر، ص 10.)
◽️زبیر بن بکار می گوید :
عموم مهاجرین و انصار هیچ گونه شکی نداشتند که بعد از رسول خدا خلیفه و صاحب امر علی (علیه السلام) است. (الأخبار الموفّقیات لابن بكار (ت 272): 580، ومثله فی تاریخ الیعقوبی: 103/2.)
🌷☀️☀️♦️☀️☀️🌷
✅كانال رسمی مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام در ایتا
🆔 @Sibtayn
┗━🍃🌺━━━┛