🔻 حضور و بازدید آیت الله ابوالقاسم علیدوست از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه کشور
📅 19 دی ماه 1402
🔹بازدید حضرت آیت الله اعرافی رییس حوزه علمیه و حضرت آیت الله محسن فقیهی دامت برکاته از غرفه موسسه دارالثقلین امام عصر ( عج ) در نمایشگاه کتاب و دستاورد های علمی مراکز پژوهشی حوزوی
📣#اطلاعیه_پذیرش_دانشجوی_فقه_سیاسی
🔻به اطلاع طلاب و روحانیون محترم حوزه علمیه خراسان می رساند:
🌀شعبه مشهد دانشگاه حوزوی باقرالعلوم(ع)
▫️از طریق #آزمون_اختصاصی
▫️در رشته #فقه_سیاسی
▫️برای مقطع #کارشناسی_ارشد
▫️از طلاب #سطح_دو حوزه علمیه های علمیه ثبت نام به عمل می آورد
🖌شرایط ثبت نام:
▫️داشتن مدرک علمی سطح ۲ حوزههای علمیه و یا اشتغال به تحصیل در سال آخر مقطع سطح ۲ که تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۳۱ فارغ التحصیل میشوند.
▫️داشتن مدرک کارشناسی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه گواهی پایه ۷ حوزههای علمیه
🔗 مزایا:
▫️اعطای مدرک رسمی وزارت علوم، تحققیات و فناوری
▫️بورس رایگان تحصیل طلاب
▫️اولویت پذیرش در دوره دکتری فقه سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع)
📅 زمان ثبتنام :از شنبه ۲۳ دی تا پنجشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۲
📝 زمان آزمون اختصاصی: روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۸
🔺اطلاعیه تکمیلی و دفترچه راهنمای ثبتنام هم زمان با شروع ثبتنام از طريق درگاه اطلاع رساني دانشگاه منتشر می گردد .
🔹 ثبت نام از طریق پرتال دانشگاه باقرالعلوم:
http://www.bou.ac.ir
☎️ #هماهنگی، مشورت و #کسب_اطلاعات بیشتر از طریق:
@andishetamadoni
🔹فرهیختگان گرامی
🔹 سلام علیکم
🔹مقدم شما را به غرفه #انجمن_های_علمی_حوزه
گرامی می داریم.
💎 نمایشگاه مشکات
💎 سالن همکف غرفه شماره 2
💎 مجتمع فرهنگی امام خمینی ره
(جنب گلزار شهدا)
⏪ #انجمن فقه و حقوق اسلامی
روز چهار شنبه ۲۰ دیماه؛
ساعت ۹ الی ۱۱:۳۰
با حضور استادمعظم حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر محمد عشائری منفرد برنامه خود را ارائه میدهد.
📸 تصاویر / حال و هوای نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی
با حضور استاد معظم جناب آقای دکتر عشائری منفرد عضو محترم هیأت مدیره انجمن فقه و حقوق اسلامی
انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه
نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی با عنوان «مشکات» در مجتمع امام خمینی(ره) گلزار شهدای قم افتتاح شد.
در حاشیه این نمایشگاه آیت الله «ابوالقاسم علیدوست» استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و مسئول محترم انجمن فقه و حقوق اسلامی اظهار داشتند: بازدیدی که من به صورت مختصر از این نمایشگاه داشتم، مشخص است که الحمدلله حسابشده، وزین، نفیس و مرتب است، همهی بزرگوارانی که پشت این کار بودند انشاءالله مأجور هستند.
حضرت آیت الله علیدوست مسئول انجمن فقه و حقوق اسلامی درباره ضرورت پژوهش در مکتب اسلام گفت: میدانید که اصل پژوهش در اسلام، پدیدهی عجیبی تلقی شده است. «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُونَ» (القلم: 1)؛ قسم به قلم. حالا شما بگویید که این قلم شاید معنای دیگری هم دارد، خب داشته باشد، ولی مسلّم همین قلم را هم دربرمیگیرد. «وَ ما يَسْطُرُونَ»، اگر این «ماء»، موصول حرفی باشد، به معنای نوشتن است، یعنی قسم به قلم و نوشتن، اگر هم موصول اسمی باشد به معنای نوشته و چیزی است که وجود دارد. در هر صورت عرضهی کتابها و پژوهشها به جامعه کار بزرگی است. یعنی محققان و بزرگانی که نوشته و نوشتن را مطرح میکنند، کار بسیار بزرگ و ارزشمندی انجام میدهند. نیازی به گفتن هم ندارد. یعنی اگر من توضیح هم دهم، توضیح واضحات است.
استاد سطوح عالی حوزه درباره آثار ارائه شده به نمایشگاه اظهار داشت: درباره کتابها قضاوت قدری سخت است، یعنی کسی میتواند قضاوت کند که همه را دیده باشد، ولی به یقین لابهلای این آثار منتشر شده، آثار فاخری وجود دارد و به یقین آثاری وجود دارد که ای کاش چاپ و عرضه نمیشدند ولی جدا کردن آنها سخت است. مخصوصا در دورهای قرار داریم که میدانید متأسفانه حجاب معاصرت خیلی سنگین است لذا آثار معاصران کمتر دیده میشود و کمتر عرضه میشود. من یکی از غرفهها را دیدم که پایاننامهها را کتاب کرده بودند. این کار از یک جهت ممکن است پدیدهی مبارکی نباشد که پایاننامه، کتاب شود. اما از این جهت که بالأخره تلاشی دیده میشود. نسلی که هنوز به اثبات نرسیده، از این طریق به اثبات میرسد، و ارزشمند است.
مسئول محترم انجمن فقه و حقوق اسلامی درباره فعالیتهای مجمع جهانی اهل بیت(ع) و خبرگزاری ابنا گفت: من از کار و تلاش مجموعه شما بیخبر نیستم، فقط میتوانم بگویم «علی الله اجرکم و لله درّکم».
آیتالله علیدوست در پاسخ به این سوال که این آثار چه مقدار رنگ و بوی قمی دارد؟، گفت: مطلقاً نمیتوان گفت آثار رنگ و بوی قمی دارد. الان در اطرافمان میبینید که کتبی قرار دارند که به زبانهای مختلف منتشر شدهاند. مجمع جهانی اهل بیت(ع) به زبانهای مختلف آثاری عرضه کرده است. بنابراین نمیتوانم بگویم که هیچ رنگ محلی یا ایرانی و یا حتی رنگ شیعی ندارد، ولی نگاهها، نگاههای متفاوتی است و ای کاش مجمع جهانی اهل بیت(ع) که زحمت میکشید و میدانم کار میکنید، آن بخشی از معارف دین که معارف انسانی دین هستند را مطرح کنید. چون ما سه نوع معارف مذهبی، دینی و انسانی داریم که معارف انسانی از دین است و مجمع جهانی اهل بیت(ع) روی قسمت سوم کار ویژه انجام دهد.
🔺هیچ مکتبی به اندازه اسلام به علم، دانش، تعلیم و تعلم اهمیت نداده است
🔹آیت الله نکونام در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی اظهار کرد: کتاب پر ارزش ترین اشیاء برای انسان است.وی با اشاره به اینکه بهترین رفیق و معلم کتاب است، مطرح کرد: آثار علماء و دانشمندان بزرگ مانند سید بن طاووس، علامه حلی، خواجه نصیرالدین طوسی و… از طریق کتاب به ما رسیده است.
🔸عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه معلومات از طریق کتب به دیگر نسلها منتقل شده است، عنوان کرد: از همین جهت نمیتوان ارزش و قیمتی برای کتاب معین کرد.
🔹هیات موسس انجمن فقه و حقوق اسلامی با بیان اینکه هیچ مکتبی به اندازه اسلام به علم، دانش، تعلیم و تعلم اهمیت نداده است، تصریح کرد: اهمیت اسلام به علم و دانش فوق العاده است.
🔸وی با اشاره به اینکه باید قدر این زحماتی که در نمایشگاه کشیده شده دانسته شود، یادآور شد: تولید آثار این چنینی برای حوزه و دانشگاه اهمیت بسیاری دارد.
ــــــــــــــــ