۱۸ دی
۱۸ دی
۱۹ دی
🔔 نشست علمی «عدالت به منزله قاعده و پارادایم در شریعت مطهر»
🎙ارائه: استاد ابوالقاسم علیدوست
🗓 زمان: چهارشنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ الی ۱۷
🔗 لینک حضور در نشست: feqh.olgou.ir
۱۹ دی
📕انتشار شماره جدید فصلنامه «دین و قانون»
✔️ چهل و چهارمین شماره فصلنامه «دین و قانون» به مدیر مسئولی حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی و سردبیری دکتر محمود حکمت نیا به جامعه اساتید، فضلا و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی عرضه گردید، در این شماره، شش مقاله ارائه شده است.
🔹انعطافپذیری فقه و نقش آن در حکمرانی و قانونگذاری/ اسماعیل آقابابائی بنی
🔸تکالیف الزامیه نمایندگان در مرحله قانونگذاری/ محمد متقیان تبریزی
🔹کارکردهای تقنینی مقاصد و مذاق شریعت اسلامی به مثابه اصول حکمرانی دینی در ساخت مسکن/ محمدمهدی سعیدی، علی سعیدی
🔸حدود مصلحت و نوع مداخلات دولت در نظام اداری اسلامی/ علی آقا پیروز و غلامرضا مظلوم
🔹حکم به خسارات بازدارنده، واکنشی قانونی به نقض عامدانه قرارداد (مطالعه تطبیقی در نظام کامن لا، رومی ـ ژرمنی، ایران و مبانی فقهی)/ روح الله رضایی، ابراهیم عبدی پورفر
🔹شرطیت معلوم بودن عوضین در معامله کار و خدمات/ زهرا سادات سرکشیکیان، سید علی علوی قزوینی
🔗مطالعه مقالات: https://qjrl.parliran.ir/
۱۹ دی
دربارۀ مناظرۀ اخیر آقایان سروش و علیدوست، در نسبتِ شریعت و عقلانیت
👤 #اردشیر_منصوری
مهرماه 1403 عبدالکریم سروش و ابوالقاسم علیدوست، به ابتکار “مدرسۀ آزاد” (مدرسۀ آزادفکری) طی سه نشستِ غیرهممکان (اینترنتی) با هم گفتگویی داشتند که نظیر آن طی حدود سه دهۀ اخیر سابقه نداشته است. این یادداشت مجال بررسی و نقد مبسوط مواضع دو سوی مناظره نیست، و در پاسخ به لطف و پرسش عزیزان صدانت، در حد گزارشی مروری دربارۀ جایگاه و اهمیت احتمالی این مناظره تقریر شده است.
– مجموع سه جلسه، جمعاً حدود 5 ساعت و 45 دقیقه، از رسانههایی مانند یوتیوب، و گروه تلگرامی آزاد (اینجا) قابل دستیابی است.
– عبدالکریم سروش، 79 ساله، اکنون مقیم آمریکا، پژوهشگر فلسفه و مدرس سابق فلسفۀ علم و متون ادبی و عرفانی در دانشگاههای ایران، در دهۀ شصت تا میانۀ دهۀ هفتاد، بوده است. او از میانۀ دهۀ هفتاد، ابتدا از تدریس در دانشگاههای ایران منع شد، سپس فضا برای سخنرانیهای آزاد و غیردانشگاهی او، و حتی انتشار عمومی و رسمی آثارش به شدت تنگ شد. با شدت یافتن تنگناها که به تهدیدهای عنیف نیز انجامید، این مفسر نهجالبلاغه و مدرس دانشگاه و نظریهپرداز کلام جدید و معرفتشناسی دین، نهایتاً جلای وطن کرد و در یک مهاجرت اجباری، نزدیک به دو دهه است که دور از ایران به سر میبرد. بدینسان محرومیتی دو سویه رقم خورد؛ او از مواهب موطِن مألوف و فضای فرهنگی و مصاحبت مخاطبان مشتاق داخل کشور، و جامعۀ علمی ایران از دانش و آموزش پر نیروی او.
– ابوالقاسم علیدوست، 63 ساله، مقیم قم، عالم دینی و محقق حوزوی که نامی نسبتاً نو در میان اهالی فقه و کلام و فلسفۀ اسلامی است. نوشتهها و نظرات منتشرۀ او نشان از آن دارد که میکوشد علاوه بر علوم حوزوی، با دانشهای مدرن و معارف دانشگاهی هم آشنا باشد و با آگاهی از نظریههای علمیِ جهان جدید، علوم دینی را به اصطلاح روزآمد کند. عزم او بر فربهسازیِ فقه است تا علاجیِ برای مسئلۀ کارآمدی شریعت در دنیای امروز بیابد...
🔗 برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید
۱۹ دی
دیدار مسئول انجمن فقه و حقوق اسلامی با آیت الله العظمی شبیری زنجانی دامت برکاته
#دیدار_با_علما
۲۰ دی
📍 کتاب «تفسیر قانون اساسی» منتشر شد
🔻 کتاب در یک نگاه:
🔹کتاب «تفسیر قانون اساسی» که به همت جمعی از نویسندگان نگاشته شده است، شامل مجموعه مقالاتی در زمینه مبانی، اصول و روشهای تفسیر قانون اساسی است و در آن به موضوعاتی از جمله مبانی نظام حقوقی و تأثیر آن در تفسیر قانون اساسی، رویکردهای مختلف تفسیر قانون اساسی، نقش مقدمه قانون اساسی در شناخت اهداف و رسالتهای قانون اساسی، ضابطهمندی فهم و تفسیر قانون اساسی، مقایسه جایگاه تفسیر رسمی و متن قانون اساسی و … پرداخته شده است.
🔹مطالعه این اثر به دانشجویان و پژوهشگران حقوق و علوم سیاسی کمک میکند تا ضمن تسلط نسبت به اهداف، رسالتها و اصول قانون اساسی و مبانی فکری نظام جمهوری اسلامی ایران، شناخت جامعی نسبت به رویکردهای مختلف تفسیری پیدا کرده و جایگاه و نقش شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی را درک کنند.
۲۰ دی
#کرسی_ترویجی
⬅️ معنای فقهی تمتع در روایات باب نکاح
ارائه دهنده:
🎤حجتالاسلاموالمسلمین مهدی سجادی امین
ناقد:
🎤حجتالاسلاموالمسلمین محمدهادی فاضل
دبیر علمی:
✍️حجتالاسلاموالمسلمین امیر مهاجرمیلانی
🗓یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۰
🖇 حضوری و مجازی
🏢بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، پلاک ۵، پژوهشکده زن و خانواده، طبقه ۶، سالن جلسات
💻 پخش زنده از طریق:
http://live.wfrc.ac.ir
۲۰ دی
مفهوم فقهی تمتع در روایات باب نکاح.pdf
404.6K
#مقاله
مفهوم فقهی تمتع در روایات باب نکاح
حجتالاسلاموالمسلمین سجادی امین
۲۰ دی