.....مهمان باغ کسی بودیم
🔶مهمان باغ کسی بودیم. همراه حاج شیخ عباس قمی.
دیدیم که شروع به نوشتن کرد، بعد از سلام و احوالپرسی!
.
🔶گفتند:
امروز، روز تفریح است.
تألیف را کنار بگذارید.
.
🔶صاحب مفاتیح الجنان فرمود:
روا نیست!
سهم امام خوردن و تلف کردن عمر به تفریح!
.
🔶میزبان گفت: سهم امام نیست، مال شخصی است، این میوهها و غذاها!
.
امروز را مهمان سفره و باغ منید! استراحت کنید! .
🔶فرمود: نامردی نیست؟
.
🔶بعد عمری کار نکنم برای مولا، چون مهمان سفره دیگری بوده ام؟! عمر، از خدا بگیرم و برای حجّت او کار نکنم؟! ترک نخواهم کرد، هیچ وقت و هیچ کجا، خدمت به امام زمانم را!
.
🔶به نقل از آیتالله میرزا حسنعلی مروارید، از علمای نامدار مشهد
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دست شما رو می بوسم ........
🔺بوسه امام جمعه محترم شهرستان ملایر بر دستان غواصان هلال احمر
تشکر و قدردانى امام جمعه محترم شهرستان ملایر حجت الاسلام برقرارى از غواصان هلال احمر و آتش نشانی در خصوص پیدا کردن دختر ١٠ ساله غرق شده در رودخانه حرم آباد.
دست شما رو می بوسم بخاطر اینکه یک خانواده را از نگرانی نجات دادید.
@sireolama
...چه کسی این غلط راکرده است؟
🔶آقای حاج سید مرتضی کتابچی می گفتند:
در پشت یکی ازچاپ های رساله آیت الله العظمی بروجردی -بدون اجازه ایشان- نوشته بودند: (افضل المتقدمین و المتاخرین) وقتی ایشان آن رادیدند، آن قدر ناراحت شدند و فرمودند:
.
🔶چه کسی این غلط راکرده است؟
.
🔶هرچه بزرگان مجلس خواستند قضیه را رفع و رجوع و آن را توجیه کنند، ایشان نپذیرفته و بیشتر ناراحت شده و فرمودند:
.
🔶می فهمید معنی این جمله چیست؟ یعنی من از شیخ مفید و شیخ طوسی افضل هستم؟ این حرف ها چیست؟
.
🔶فردا ۱۰ فروردین سال ۱۳۴۰ سالروز رحلت آیت الله العظمی بروجردی رضوان الله تعالی علیه
.
🔶زعیم حکیم
(خاطراتی ازآیت الله العظمی بروجردی)
عبدالحسن بزرگمهرنیا
کانال سیره علما @sireolama
🔺روزنامه اطلاعات شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۴۰
.
🔸عزای عمومی در دنیای شیعه
.
🔸شاهنشاه در عزای پیشوای
شیعیان شرکت کردند شاهنشاه برای شرکت در مجلس ختم پیشوای فقید شیعیان تعطیلات خود را در شمال قطع کرده و با هواپیما تهران آمدند.
.
🔸در مراسم تدفین و عزاداری حضرت آیت اله در قم علما، طلاب علوم دینی و مردم قم سر و پای برهنه شرکت کردند.
.
🔸مفاد وصیتنامه حضرت آیت الله بروجردی
.
🔸ثلث ما ترک به مصرف عزاداری ایام عاشورا اختصاص یافته است.
.
🔸شهریه طلاب تا دو ماه آینده از محل موجودی فقید سعید حضرت آیت الله بروجردی پرداخت می شود.
کانال سیره علما @sireolama
🔺روزنامه اطلاعات دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۴۰
.
🔸دیروز در قم مراسم سیزده بدر انجام نگرفت
.
🔸در عزای پیشوای بزرك شیعیان
هنوز از شهر قم صدای تلاوت قرآن بلند است ضریح مطهر حضرت معصومه سیاهپوش شده و مجالس ختم در مسجد اعظم و سایر مساجد برپاست.
.
🔸عصر امروز مهر موم اطاق دفتر آیت الله فقید برای رسیدگی بدفاتر بیت المال مسلمین باز می شود.
.
🔸پس از رحلت آیت الله در حضور علمای اعلام مهر امضای حضرت آیت الله بروجردی شکسته شد.
.
🔸طبق فتوای آیت الله سید عبدالهادی شیرازی تا تعیین مرجع تام تقلید شیعیان می توانند طبق رساله آیت الله العظمی بروجردی عمل کنند.
کانال سیره علما @sireolama
🔺روزنامه اطلاعات سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۴۰
.
🔸امروز بمناسبت شب هفت حضرت آیت الله سیل جمعیت بجانب قم سرازیر بود
.
🔸مسافرخانه های قم امشب از واردین مجانا پذیرائی میکنند
.
🔸بعلت کثرت رفت و آمد از ظهر امروز تا ساعت شش بعد از ظهر راه قم یکطرفه اعلام شد و از خروج اتومبیلها بطرف تهران جلوگیری میشود.
.
🔸از صندوق بیت المال صورت برداری شد.
.
🔸شب گذشته وصیت نامه حضرت آیت الله بروجردی باز و خوانده شد
.
🔸عزاداری در قم همچنان ادامه دارد و پیش بینی میشود که تا روز چهلم این عزاداری بطول انجامد.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴روضه حضرت آیت الله میرزا احمد سیبویه (ره) در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) و برداشتن عمامه از سر شب شهادت امام موسی کاظم (سلام الله علیه)
@sireolama
🔺روزنامه اطلاعات چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۴۰
.
🔸امروز شهر قم سیاه پوش شد.
🔸مراسم شب هفت حضرت آیت الله بروجردی دیروز و دیشب در قم برگزار شد.
.
🔸موجودی صندوق بیت المال تعیین گردید در صندوق سه میلیون ریال پول نقد و مقداری طلا آلات و سکه های طلای زمان فتحعلیشاه موجود بوده است موجودی کل صندوق بیت المال بچهار میلیون ریال تخمین زده میشود که مصرف آن از طرف آیت الله تعیین شده.
.
🔸صندوق بیت المال در مقابل این موجودی مبلغ ۱۸ هزار دینار عراقی بابت مستمری طلاب حوزه علمیه نجف به آقای خلخالی باید پرداخت کند و حدود هفتصد هزار ریال بابت ساختمان مسجد اعظم بدهی دارد.
.
🔸طبق حسابهای موجود
صندوق بیت المال بدهکار است، ولی ممکن است از نمایندگان حضرت آیت الله در شهرستانها مطالباتی وجود داشته باشد که هنوز به آنها رسیدگی نشده است.
.
🔸و حضرت آیت الله در زمان
حیات خود گفته بودند:
من دیون مرحوم آیت الله(سیدابوالحسن)اصفهانی را پرداختم ولی نمیدانم کسی هست که بعد از من دیون مرا پرداخت کند؟
کانال سیره علما @sireolama
...بی بی شطیطه
🔶«شیعیان نیشابور، در زمان امام کاظم(علیه السلام)جمع شده و شخصی به نام محمّدبنعلی نیشابوری،معروف به ابوجعفر خراسانی را انتخاب کردند تا به مدینه برود و حقوق شرعی و هدایای شیعیان آن سامان را خدمت امام هفتم(سلام الله علیه) تقدیم کند.
.
🔶آنها سی هزار دینار، پنجاه هزار دِرهم،مقداری جامه و پارچه را به همراه دفتری مُهر و موم شده که در آن هفتاد ورق که در هر یک صورت مسئلهای شرعی نوشته شده بود، به او سپردند.
.
🔶و به وی گفتند:هرگاه خدمت امام رسیدی،سؤالات و دفتر را به آن حضرت تسلیم نما و فردا صبح آنها را بازپس گیر.
.
🔶اگر دیدی که مُهر و مُومِ دفتر شکسته نشده، خودت مُهر آنها را بشکن و ببین که آیا امام بدون شکستن مُهر و مُوم،پاسخ سؤالات را داده است یا خیر؟
.
🔶اگر پاسخ آنها را بدون شکستِ مُهر و موم دفتر، داده و نوشته است،بدان که او همان امام است و ایشان شایسته اَخذ اموال است وگرنه اموال را به ما برگردان.
.
🔶(شیعیان خراسان با این آزمون میخواستند امام حقیقی را شناخته و به او یقین کنند و بدین وسیله فریب مدّعیان دروغین امامت را نخورند).
.
🔶در هنگام حرکت نماینده نیشابوریان، محمّدبنعلی نیشابوری، بانوی بزرگواری به نام شطیطه که از پارسایان و زاهدان زمان خود بود، به نزد وی آمده، مبلغ یک درهم به همراه یک پارچه خام که به دست خود رشته و بافته بود و چهار درهم بیشتر ارزش نداشت آورد. وگفت:«ای اباجعفر! در حالِ من، از حقِّ امام، این مقدار تعلّق گرفته، این را خدمت امام برسان».
.
🔶محمّدبنعلی نیشابوری به او گفت: «من خجالت میکشم که این وَجه ناقابل را خدمت امام دهم».
.
🔶شطیطه گفت: اللَّهُ لا يَسْتَحْيي مِنَ الْحَق ( سوره احزاب آیه پنجاه و سه) (یعنی:خدا از بيان حق خجالت نمی كشد) (منظور آنکه حقوق امام را، اگر چه اندک، باید پرداخت).
.
🔶آنچه بر ذمّة من است، همین است. میخواهم در حالی خدا را ملاقات کنم که چیزی از حقِّ امام، در گردن من نباشد».
.
🔶نماینده نیشابوریان وجه اندک شطیطه را گرفت و به مدینه رفت. در آنجا پس از امتحانِ «عبدالله اَفْطح»(پسر امام صادق-سلام الله علیه- و مدّعی امامت پس از وی)
.
🔶دانست که او شایستگی مقام امامت را ندارد، لذا نومیدانه از خانه او بیرون آمد، در این هنگام کودکی او را به خانه امام کاظم(سلام الله علیه)هدایت کرد.
.
🔶تا چشم حضرت بر او افتاد فرمود: «ای اباجعفر! چرا نا امید هستی…به من روی کن که حجّت و ولّیِ خدا هستم. من سؤالات شما را دیروز جواب دادم، آنها را نزد من بیاور. همچنین درهمِ شطیطه را که وزنش یک درهم و دو دانق است را بیاور».
.
🔶علیبنمحمّد نیشابوری میگوید: از سخنان و نشانههای درست امام حیران شدم و فرمان او را انجام دادم.
.
🔶امام کاظم(سلام الله علیه) یک درهم و پارچه شطیطه را برگرفت و مابقی اموال را برگرداند و روی به من کرده، فرمود: «اللَّهُ لا يَسْتَحْيي مِنَ الْحَق » ای اباجعفر! سلام مرا به شطیطه برسان و این کیسه پول را که چهل درهم در آن است و همچنین این قطعه پارچه را که قطعهای از کفن من است به او بده و بگو: «آن را کفن خود قرار دهد که پنبه این پارچه از مزرعه خود ماست و خواهرم آن را رشته است».
.
🔶ضمنا به شطیطه بگو: از هنگام وصول پول و پارچه کفن، نوزده روز بیشتر زنده نیستی، شانزده درهم از چهل درهم اهدایی را برای خود خرج کن و بیست و چهار درهم آن را جهت صدقه و تجهیز و تکفین خود نگاه دار و به او بگو «من بر جنازه او نماز خواهم گذارد».
.
🔶سپس امام کاظم(سلام الله علیه) فرمودند: «این اموال را به صاحبانشان برگردان و مُهر سؤالات را بگشای و ببین آیا جواب سؤالات را پیش از دیدن آنها دادهایم یا خیر»؟!
.
🔶محمدبنعلی نیشابوری میگوید: «به مُهرها نگاه کردم، آنها را دست نخورده دیدم و بعد از شکستِ مُهر و موم، دیدم پاسخ سؤالات داده شده است».
.
🔶آنگاه فرمود: ای ابوجعفر، هر گاه مرا دیدی کتمان کن، زیرا که آن بهتر نگاه میدارد تو را. پس از پایان اعمال حج به خراسان برگشتم.
.
🔶هنگامي که نماینده نیشابوریان به خراسان بازگشت با تعجب دید کسانی که امام، اموالشان را نپذیرفته به مذهب «فَطحیّه» وارد شدهاند امّا بی بی بی شطیطه همچنان بر مذهب حقّ خود باقی مانده است.
.
🔶مردم از من استقبال کردند. از جمله آنها همان شطیطه بود در بین استقبال کنندگان. سلام حضرت موسی بن جعفررا به او رساندم و پارچه و پولی را که داده بودند،با پیام حضرت به او رساندم. نزدیک بود از فرط شادی روح از بدنش پرواز کند و هر کس که آنجا بود،به حال او غبطه میخورد و میگفت ای کاش ما به جای او بودیم.
.
🔶چون نوزده روز گذشت،آن زن صالحه از دنیا رفت. شیعیان ازدحام کردند و برای نماز بر جنازه او حاضر شدند.
.
🔶ناگاه دیدم حضرت موسی بن جعفر بر اسبی رسید و پیاده شد و بر جنازه شطیطه نماز گزارد و ماند تا آن زن را وارد قبر کردند.
کانال سیره علما @sireolama
سیره علما:
.
🔶دیدم که حضرت قدری از تربت سیدالشهداءاز جیب خود بیرون آورد و در قبر او گذاشت و چون قبرش را پوشیدند.
.
🔶آن حضرت رو به من کرده فرمود: به شیعیان ما سلام برسان و بگو هر کس از شما مانند این زن باشد، یعنی نسبت به ما اهلبیت اخلاص داشته باشد و حقوق ما را برساند، به ناچار در هر شهری باشد، به نزد جنازه آنها حاضر می شویم. پس تقوی و پرهیزگاری به جای آورید تا ما در راه نجات دادن شما از آتش دوزخ کمک کرده باشید؛ یعنی کاری کنید تا از شفاعت ما محروم نباشید.
.
🔶آنگاه حضرت سوار بر اسب خود شد و حرکت کرد. من به مردم اطلاع دادم که این آقا حضرت موسی بن جعفر بود، اما وقتی گفتم که مردم آن حضرت را از دور می دیدند و دیگر دسترسی به آنحضرت نداشتند.
@sireolama
...طلب صدقه کنند
🔶آیت الله شیخ محمدباقر زند کرمانی(ره) که از شاگردان آیت الله العظمی سید محمد باقر درچه ای(ره) بود می فرمود: یک توطئه بود که شایع کردند عقیده درچه ای نسبت به معجزات خداگونه ائمه اطهار -علیهم السلام- ضعیف است.
.
🔶اینها گاهی به بعضی از افراد یاد می دادند که بر سر راه علامه قرار بگیرند و طلب صدقه کنند و قبل از تکدی یا بعد از آن به عنوان تشکر مثلاً بگویند که: ابوالفضل تو را به سلامت بدارد. یا ابوالفضل طول عمرت دهد و چون می دانستند علامه تحمل این الفاظ را ندارد و پرخاش می کند، به صورت تصنعی این صحنه ها را درست می کردند.
.
🔶و افراد حاضر را شاهد می گرفتند که ببینید و بشنوید که ایشان می گوید: ابوالفضل نمی تواند طول عمر بدهد... علامه درچه ای بلافاصله می فرمود: چرا نمی گویید خدایا به حق ابوالفضل به ما طول عمر بده.
.
🔶چرا نسبت الوهیت به او می دهید و چرا این بزرگان را که بنده خدا هستند در ردیف خدا می خوانید؟
.
🔶آقا سید حسن مدرس (شهید مدرس) از شاگردان وی که عمری طولانی کرد می گوید، از استاد درباره مقام اهل بیت پرسیدم. ایشان فرمودند، شب قدر در این باره در منبر مطالبی خواهم گفت. آن شب ابتدا درباره توحید به تفصیل سخن گفت و از آنجا بود که سخن را به مقام و عظمت ائمه اطهار(علیهم السلام) رساند.
.
🔶آقا سید حسن مدرس افزود: « به عقیده مرحوم درچه ای محبت اهل بیت در سایه توحید معنا می یافت و الا ایشان قصد نداشت مقام محبت را ذره ای کم رنگ کند.
.
🔶تأکید کردند که عقیده به محبت اهل بیت باید خیلی مستدل عمیق و خالصانه باشد. بعد از سخن ایشان من هم توجهم به مسئله توحید قوی تر شد»
.
🔶و باز همین مدرس نقل می کند « که علامه از فرط رعایت جوانب توحید، توسل به ائمه -علیهم السلام- را با توحید بیان می کرد که یک وقت کسی ضمن توسل و طلب حاجت از ائمه -علیهم السلام- توحیدش کم رنگ نشود».
.
🔶آقا سید حسن مدرس همچنین می گفت: « علامه درچه ای یک عبارتی داشتند که چندین مرتبه گفته بودند و آن این بود. در بعضی مواقع که گوینده-ای کمتر از توحید سخن به میان می آورد و بیشترین تکیه و توجهش به ائمه – علیهم السلام- بود می فرمودند: یک چیزی هم میخواستی برای خدا باقی بگذاری».
کانال سیره علما @sireolama