💠امام علی(ع)میفرمایند:
💷هر که میخواهد بدون داشتن مال و ثروت بی نیاز باشد و بدون داشتن ایل و تبار عزتمند و بدون برخورداری از قدرت فرمانش برده شود پس باید از خواری معصیت خدا به عزت طاعت او در اید دراین صورت همه انها را می یابد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نبض_حیات
مولانا امیرالمؤمنین علیهالسلام
.
هیچ چیز مانند یاد خدا، گرهگشایی نمیکند.
. 📚غررالحکم، ح۴۹۷۰
. «اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُم وَالعَنْ اَعدَائَهُم اَجمَعیٖن»
.
خاطره جالبی از محمد تقی جعفری که خیلی شنیدنی و جالب است!
علامه جعفری می گفت: در یکی از زیارت هام که مشهد رفته بودم، به امام رضا گفتم: یا امام رضا، دلم میخواد تو این زیارت خودمو از نظر شما بشناسم که چه جور منو میبینی! نشونه اش هم این باشه که تا وارد صحنت شدم از اولین حرف اولین کسی که با من حرف میزنه، من پیامتو بگیرم! وارد صحن که شدیم، خانممو گم کردم، اینور بگرد، انور بگرد! یه دفعه دیدم داره میره، خودمو رسوندم بهش و از پشت سر صداش زدم، که کجایی خانم!؟ روشو که برگردوند، دیدم زن من نیست، بلافاصله بهم گفت: "خیلی خری"! حالا منم مات و مبهوت شده بودم که امام رضا عجب رک حرف میزنه!
همین جور که نگاش میکردم و تو فکر بودم، فکر کرد دست بردار نیستم، دوباره گفت: "هم خودت خری، هم هفت جد و آبادت"!
علامه می گفتند این داستان رو برای شهید مطهری تعریف کردم، ایشان تا بیست دقیقه می خندید!😂
🌿سخن امام علی(ع) با جمجه انوشیروان
💠علی(ع) به مداین نزول اجلال فرموده به ایوان کسری و در خدمت آن حضرت جماعتی از اهل ساباط مداین و از جمله آنها شخصی بود به نام دلف که پسر منجم کسراء بود چون ظهر شد فرمود: ای دلف بلند شو و همراه من باش. پس آن حضرت در غرفه های اطراف ایوان کسری تشریف می برد و می فرمود: دلف این مکان برای چنین چیز و آن غرفه دیگر برای چیز دیگر بوده است. دلف جواب می داد: به خدا قسم واقع همین است که می فرمایید گویا شما در زمان کسری بوده اید و مشاهده نموده اید که از آنها خبر می دهید.
سپس به یک جمجمه ای نگاه کردند (یعنی سر مرده ای کهنه که گوشت های آن ریخته و استخوان آن مانده باشد) سپس به بعضی از حضار دستور داد که این جمجمه را بردارید و خود در ایوان کسری تشریف آورد و در آن مکان نشست، سپس دستور فرمود طشتی آوردند آب ریخت و در آن طشت و فرمود: جمجمه را بگذارید در طشت و گفت: قسم می دهم تو را ای جمجمه که مرا و خودت را معرفی بنمایی. پس آن جمجمه به زبان فصیح گفت:( ادامه حکایت بزن رولینک پایین نمایش سریع👇👇)
https://telegra.ph/سخن-امام-علی-ع-با-جمجنه-انوشیروان-04-16
بیچاره بنیآدم! شکمی دارد که همواره میگوید مرا پُر کن و اِلاّ رسوایت میکنم، وقتی که پرشد میگوید: مرا خالی کن وگرنه تو را مفتضح میکنم و او همیشه میان (این) دو رسوایی به سر میبرد!
(مواعظ عددیه، ص ۵۴)
انسان به چه چیز خود می نازد
اولش نطفه است
و آخرش مرده
.
🌿تصویر هیچ!
✍ابن شهر آشوب در کتاب مناقب خویش می نویسد:
پادشاه روم نامه ای به معاویه نوشت که در آن سؤالاتی بود از جمله این که معنای لا شی ء چیست؟ معاویه متحیر ماند. عمرو عاص به معاویه گفت:
فرمان بده تا اسب خوبی را به میان لشکر علی بن ابی طالب (ع) بفرستند و بگویند این را می فروشیم. هرگاه بپرسند که به چند می فروشید؟ بگویید به لاشی ء**به قول عربها بلاش)). * (به قیمت هیچ) در این هنگام مسأله بر تو روشن خواهد شد. معاویه به گفته عمروعاص عمل کرد. خریدار چون قیمت اسب را سؤال کرد، فروشنده گفت:
آن را به لاشی ء می فروشم. در این وقت، حضرت علی (ع) به قنبر فرمودند: بگیر این اسب را.
فروشنده گفت:
لاشی ء را بده که قیمت این اسب است. حضرت علی (ع) دست وی را گرفته، به طرف صحرا رونمودند در این حال سرابی به نظر فروشنده آمد حضرت فرمود:
این، قیمت اسب توست آن را بگیر. فروشنده گفت:
این چگونه می شود؟
حضرت فرمود:
مگر این آیه را قرائت نکرده ای که خداوند متعال می فرماید:
کسراب بقیعه یحسبه الظمئان مآء حتی اذاجآءه لم یجده شیئاًنور/ 39***. یعنی: (کسانی که کافر شدند اعمالشان) همچون سرابی است در یک کویر که انسان تشنه از دور آن را آب می پندارد اما هنگامی که به سراغ آن می آید چیزی نمی یابد.
📚 قضاوت های حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام)/ 134
از سید مرتضی اعلی الله مقامه نقل است که عمار یاسر گفت: در حضور امیرالمؤمنین علی(ع) بودم ناگاه صدایی برخاست پس فرمود: ای عمار ذوالفقار مرا بیاور.
سپس فرمود: بیرون برو و این مرد را از ظلم کردن به زنش بازدار. عمار گفت: از مسجد خارج شدم ناگهان دیدم یک زن و یک مرد زمام زمام شتری را گرفته اند زن می گوید: مال من است.
عمار گفت: به آن مرد گفتم حضرت امیر(ع) می فرماید در حق این زن ظلم مکن.
جواب داد علی(ع) مشغول به شغل خود باشد و دستش را از خون مسلمانهایی که در بصره کشته است بشوید.
عمار رضی الله عنه گفت: برگشتم تا این که به مولای خود خبر دهم وقتی داخل مسجد شدم دیدم آن حضرت را که می آید و آثار غضب در صورتش ظاهر است، به آن مرد فرمود: وای بر تو، شتر این زن را بده.
جواب داد: این شتر مال من است.
امیر(ع) فرمود: دروغ می گویی.
گفت: چه کسی شهادت می دهد که این شتر از آن زن است؟
علی(ع) فرمود: شاهدی شهادت بدهد که احدی از اهل کوفه تکذیب آن ننماید.
پس علی(ع) فرمود: ای شتر صاحب تو کیست؟
آنگاه شتر به زبان فصیح گفت: یا امیرالمؤمنین و یا سید الوصیین من از آن این زن هستم.
و در بعضی از روایات آمده است که گفت: نوزده سال است که من از آن این زن هستم.
پس به آن زن فرمود: بگیر شتر خود را آنگاه علی(ع) پیش آمد و آن شخص را ذوالفقار به دو نیم کرد.(چون حکم ناصبی قتل است).
ابَوُالصّلت هَروى روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان به خدمت حضرت امام رضا (علیه السّلام) رفتم.
حضرت فرمود: که اى ابوالصَّلْت اکثَر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است پس تدارک و تلافى کن در آن چه از این ماه مانده است تقصیرهایى را که در ایّام گذشته این ماه کرده اى و بر تو باد که بر آنچه نافع است براى تو رُو آورى و دعا و استغفار بسیار کن و تلاوت قرآن مجید بسیار کن و توبه کن به سوى خدا از گناهان خود تا آنکه چون ماه مبارک درآید خالص گردانیده باشى خود را براى خدا و مگذار در گردن خود امانت و حق کسى را مگر آنکه ادا کنى و مگذار در دل خود کینه کسى را مگر آنکه بیرون کنى و مگذار گناهى را که مى کرده اى مگر آنکه ترک کنى و از خدا بترس و توکّل کن بر خدا در پنهان و آشکار امور خود و هر که بر خدا توکّل کند خدا او را بس است .
و بسیار بخوان در بقیّه این ماه این دعا را:
اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ
خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان.
به درستى که حقّ تعالى در این ماه، بنده هاى بسیاری را از آتش جهنّم به حرمت ماه مبارک رمضان آزاد مى گرداند.