May 11
سلام بر همه برادران و خواهران دینیم
دعاگوی همه شما.
💠این کانال در راستای روشنگری علمی نسبت به شبهات فرقه یمانی ایجاد شده است. و من الله التوفیق و علیه الالتکان.
🔘هر شیعه ای باید از مسایل کلیدی مهدویت اطلاع داشته باشد تا در دوره غیبت و غربت و فتنه و انحراف با سلامت اعتقادی و عملی سفر این دنیا را به پایان برساند
#هدف_از_تاسیس_کانال
💠یکی از آن مسایل، اطلاع از تاریخچه انحراف مهدوی است تا با شناخت نقاط آسیب پذیر شیعه سعی کند دوبار از یک سوراخ گزیده نشود.
🔘بزرگترین انحرافی که نسبت به مهدویت شیعی اتفاق افتاد جریان بابیت و بهاییت بود که با شاخصه های اخباریگری، باطل شمردن تقلید و فاسق خواندن علما، تمسک فراوان به روایات متشابه و بی سند، تفسیر به رای آیات، تحریف الفاظ روایات، خوابگرایی، انکار ضروریات مثل ختم نبوت، و... توانست عده زیادی از افراد ساده یا کم سواد و یا احساسی و متوهم را در ایران و اقصی نقاط جهان جذب خود نموده و از سرمایه های مالی، جسمی، روحی و اجتماعی آن بیچاره ها کمال بهره را ببرد.
💠علت گرایش آن روز مردم ایران به فرقه بهاییت علت اینروز گرایش مردم به فرقه یمانی است.
🔘کسی که فراید ابو الفضل گلپایگانی بهایی را بخواند و با نوشتجات فرقه یمانی تطبیق دهد از شباهت عجیب این دو فرقه در حرفها و ادعاها و استدلالها و روشهای تبلیغی شگفت زده می شود.
💠یعنی مردم ما چقدر در فقر اعتقادی و مذهبی به سر می برند و چقدر فراموشکارند که می شود بعد از گذشت کمتر از دویست سال دوباره با عین همان حرفها و عین همان حیله ها گمراهشان کرد و از پول و جان و آبرویشان کمال بهره را گرفت؟!!!
🔘یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به مردم ما تعلیم داده شود تفاوت اسلام حقیقی با اسلام التقاطی است.
اسلام التقاطی مخلوطی از حق و باطل است که به علت انحراف در روش برداشت از متون دینی و نیز انحراف در روش استنباط صحیح به وجود آمده است.
💠مناشی اسلام التقاطی عبارتند از:
🔹 ۱. قرآنگرایی و بی توجهی به روایات
🔸۲. تفسیر به رای آیات
🔹۳. روایت گرایی و بی توجهی به قرآن.
🔸۴. افراط در قبول روایات یا نفی آنها و به عبارت دیگر: اخباری گری مطلق یا رجال گرایی مطلق.
🔹۵. بی اعتنایی به متسالمات مذهب.
🔸۶. عمومی گرایی و نفی مراجعه به متخصص دین شناس.
🔹۷. جدا افکنی بین مردم و علما.
🔸۸. اجتهاد در مقابل نص.
🔹۹. تمسک به متشابهات
🔸۱۰. عالم گرایی افراطی و شخصیت زدگی. و...
کسی که به این موارد وقوف داشته باشد با هیچ باد مسمونی از پای در نمی آید در حالیکه تمام فرقه های منحرف با آلوده شدن به همه یا بعضی از این موارد دچار انحراف شده اند.
🔘بعضی از مسایل نقش مهمی در عدم انحراف توسط فرقه های مدعی دارند، از جمله:
🔹 ۱. اثبات ختم نبوت که اسماعیلیه با انکار آن مهدویت انحرافی خود را پایه نهادند و آخرش سر از شرب خمر و ترک نماز و رهبانیت و ترورهای وحشتناک در آوردند
🔸 ۲. اثبات حصر عدد امامان که زیدیه با انکار آن دچار انحراف عقیدتی و فقهی گسترده شدند
🔹 ۳. اثبات ختم نیابت خاصه از حضرت مهدی علیه السلام که بابیه با انکار آن دعوت ضلالت خود را آغاز نمودند
🔸 ۴. اثبات شخصیت قائم علیه السلام که یمانی ها با انکار آن قائل به قائم دیگری شدند
🔹 ۵. اثبات علایم ظهور به صورت تحقیقی و دوری جستن از تطبیق گرایی که بسیاری آلوده بدان شدند.
💠مهدویت شیعی در طول تاریخ خود دچار آسیب ها و چالش هایی شده که باید اصلاح شود و گرنه هر از چند گاهی شاهد یک انحراف و یک فرقه جدید در مهدویت خواهیم بود.
مهمترین چالش، ورود، وجود و رسوخ احادیث فرقه های باطل به کتب حدیثی و مهدویت شیعه است.
🔳 فرقه هایی مثل زیدیه، واقفیه، فطحیه، اهل سنت و غلات. در این میان سید بن طاووس رحمه الله با تالیف کتاب الملاحم و الفتن بیشترین نقش را در ترویج احادیث اهل سنت داشت.
🔘چالش دوم توهم زدگی در مهدویت است و به عبارت دیگر:
🔹 غلبه مهدویت وهمی یا احساسی بر مهدویت حقیقی و تحقیقی.
مردم چه بسیار که با خوابها و مکاشفات و تشرفات بی پایه و غیر ثابت توهم زده شده اند و با بی اطلاعی از مبانی عرفان اسلامی فکر می کنند هر کسی می تواند رویای معصوم و خواب صادقه ببیند، هر کسی ممکن است مکاشفه روزیش شود و هر فردی می تواند به شرف دیدار نایل آید.
چنین توهماتی به وفور در پیروان فرقه یمانی نمود دارد.
💠چالش سوم تطبیق گرایی و تفسیر به رای نمودن علایم ظهور است که در کنار تعجیل گرایی عامل قدرتمندی در انحراف مهدوی تشکیل داده است.
عده ای کارشان این شده که مدام با تطبیق های غلط در مورد علایم ظهور، نزدیک بودن شدید ظهور را در میان عوام الناس شیوع می دهند و بارقه های امید دروغین در قلوب ناس ایجاد می کنند.
اما چون ظهوری رخ نمی دهد به سراغ تطبیق و وعده ای دیگر می روند تا خواسته و ناخواسته برای بار صدم با احساسات منتظران پاک بازی کنند.
🔘چه بسیار که با ایجاد توهم قطعی بودن ظهور در فلان سال و فلان ماه، احساسات دهها و صدها و گاهی هزاران عاشق دلباخته از دختر و پسر و مرد و زن را به گونه ای جریحه دار کردند که پس از عدم رخداد ظهور در زمان مذکور حال عده ای از آن بیچاره ها به شدت وخیم شده و حالات روحی شان بهم ریخته.
این همه علامت که برای ظهور گفته اند را ول می کنیم و می چسبیم به خواب فلان شخص یا مکاشفه فلان فرد یا اخبار غیبی فلان عالم و آن را در بوق و کرنا می کنیم به این هدف که محبت جامعه را معطوف صاحب غیبت کنیم غافل از آنکه این نویددادن های بی پایه و اساس در طولانی مدت ریشه اعتقادات متدینین را می جود و بستر ژرفی برای انکار اصل مهدویت ایجاد میکند.
💠چالش چهارم ورود افراد غیر متخصص به جوانب مختلف مهدویت است
که به علت عدم آشنایی با مبانی تفسیری و رجالی و نیز کلامی چه بسیار آیاتی که تفسیر به رای می کنند و چه روایت های ضعیف و غیر ثابت را که ترویج می دهند و چه ابهاماتی که در بعضی مسایل روشن مهدوی ایجاد می نمایند.
اینگونه افراد به سخن و منبر اکتفا نکرده که نوعا حرفهای خود را به صورت کتاب چاپ کرده و کف جامعه شیعه رواج می دهند.
🔸در همین راستا کثرت گرایی در قالب کپی کردن مطالب دیگران، کتابهای مهدوی را چنان لوث کرده که حد ندارد.
به راستی مگر ما چند کتاب درباره قصه های تشرفات لازم داریم؟
مگر ما چند کتاب درباره پاسخ به شبهات مهدوی نیازمندیم؟
به چند کتاب در مورد فواید دعا برای حضرت قائم و وظیفه انام در غیبت امام علیه السلام محتاجیم؟
آخر چقدر رونویسی؟
چقدر کپی برداری؟
چقدر حرفهای تکراری؟
🔳این در حالی است که خیلی از مسایل مهدوی نیاز به کارهای جدی و تحقیقات گسترده دارد ولی قرنهاست که روی زمین مانده و کسی به آنها توجهی نمی کند.
🔘من با تمام وجود معتقد به مهدویت تحقیقی هستم.
مهدویت تحقیقی یعنی اینکه با دارا بودن مبانی منطقی در اصول فقه، اصول تفسیر، اصول رجال و حدیث، و علم کلام به سراغ میراث مهدوی خود برویم
که شامل آیات قرآن، روایات فراوان و برداشت های علمای ربانی در طول تاریخ تشیع است.
آنگاه تمام سعی خود را مبذول بر این کنیم که با دوری از تعصب و تقلید نا آگاهانه آنچه نقل معتبر و منطق سلیم بدست ما می دهد به عنوان مهدویت شیعی خالص به مردم عرضه نماییم.
و در کنار این خدمت بزرگ و زحمت مهم، آسیب های مهدوی در طول تاریخ تشیع را وارسی نموده پادزهر آن را برای نسل حاضر و نسلهای آینده تامین کنیم.
همچنین توجه ویژه به فتنه های آخر الزمان و فهم و تقسیم بندی و مرتب کردن آنها و تعلیم شان به جامعه هدف، راهگشای بسیاری از مشکلات مهدویت صحیح است.