record_۲۰۲۱-۱۲--AudioConverter.mp3
10.31M
#نیم_نگاهی_به_سوره_یونس
وَمَا كَانَ النَّاسُ إِلاَّ أُمَّةً وَاحِدَةً فَاخْتَلَفُواْ وَلَوْلاَ كَلِمَةٌ سَبَقَتْ مِن رَّبِّكَ لَقُضِيَ بَيْنَهُمْ فِيمَا فِيهِ يَخْتَلِفُونَ (19)
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 #حکمت_پانزدهم :
🛑 يه خورده حق بدیم
مَا کُلُّ مَفْتُون یُعَاتَبُ
هر شخص گرفتارى را نمى توان سرزنش کرد (چه بسا بى تقصیر باشد)
♻️ شرح حکمت
سرچشمه گرفتارى ها و مشکلات و مصائبى که دامن گیر انسان مى شود کاملاً مختلف است; گاه نتیجه مستقیم اعمال انسان است که بر اثر ندانم کارى ها، سستى ها، تنبلى ها و استفاده نکردن به موقع از فرصت ها دامان او را گرفته است.
به یقین چنین شخصى درخور سرزنش است; ولى گاه مى شود که این مشکلات کفاره گناهان انسان است و خداوند مى خواهد او را به این وسیله در دنیا پاک کند.
چنین کسى گرچه به سبب گناهش درخور سرزنش است ولى چون مشمول لطف الهى شده سزاوار ملامت نیست و گاه سرچشمه آن آزمایش هاى الهى است که خدا مى خواهد با آن مشکل و گرفتارى بنده خود را پرورش دهد که همچون فولاد آبدیده در کوره حوادث مقاوم سازد و یا همچون طلاى ناخالصى را که به کوره مى برند تا خالص گردد او را خالص سازد در اینجا نیز جاى سرزنش نیست، بنابراین همه گرفتاران و بلا دیدگان را نمى توان سرزنش کرد و حتى در آنجایى که انسان خود سرچشمه آن گرفتارى باشد باز گاهى جاهل قاصر است و گاه مقصر; تنها اگر مقصر باشد در خور سرزنش است.
این سخن تفسیر دیگرى نیز دارد و آن این که «مفتون» از ماده «فتن» و «فتنه» در اصل به معناى آزمایش کردن است; مثلا هنگامى که مى خواهند طلا را آزمایش کنند آن را به کوره مى برند تا وضع آن روشن شود و به همین جهت هر نوع فشار و گرفتارى و مشکلات و گمراهى به عنوان فتنه از آن یاد مى شود و مفتون در عبارت بالا به معناى فریب خورده باشد; همان گونه که درباره شخص گرفتار اشاره شد این حالت گاهى بر اثر تقصیر و گاه بر اثر قصور و گاه بدون اختیار دامان انسان را مى گیرد به همین منظور امام مى فرماید: تمام کسانى که مفتون هستند سزاوار سرزنش نیستند.
#حکمت_پنجم #حکمت_ششم
#حکمت_هفتم #حکمت_هشتم
#حکمت_نهم #حکمت_دهم
#حکمت_یازدهم #حکمت_دوازدهم
#حکمت_سیزدهم #حکمت_چهاردهم
🌱 بِسْمِ اللّٰه الرَّحْمٰنِ الرَّحيم 🌱
❇️ احكام تقليد
[مسائل تقليد از رساله حضرت امام]
📌مسأله ۸
🛑 احتياط مستحب
اگر مجتهد اعلم بعد از آن كه در مسألهاى فتوى داده (1) احتياط كند مثلاً بفرمايد: ظرف نجس را كه يك مرتبه در آب كر بشويند پاك مىشود، اگر چه احتياط آن است كه سه مرتبه بشويند مقلد او نمىتواند در آن مسأله به فتواى مجتهد ديگر رفتار كند (2) ، بلكه بايد يا به فتوى عمل كند، يا به احتياط بعد از فتوى كه آن را احتياط مستحبّ مىگويند عمل نمايد (3) ، مگر آن كه فتواى آن مجتهد نزديكتر به احتياط باشد.
📍براى دانستن نظرات ديگر مراجع در ذیل همین مسأله به این 👇 آدرس مراجعه کنید :
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/21
record_۲۰۲۱-۱۲--AudioConverter1.mp3
11.33M
#نیم_نگاهی_به_سوره_یونس
وَ يَقُولُونَ لَو لا أُنزِلَ عَلَيهِ آيَةٌ مِن رَبِّهِ فَقُل إِنَّمَا الغَيبُ لِلّهِ فَانتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُم مِنَ المُنتَظِرِينَ «20»
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 #حکمت_شانزدهم :
🛑 پيشى گرفتن تقدير و تدبير
تَذِلُّ الاُْمُورُ لِلْمَقَادِیرِ، حَتَّى یَکُونَ الْحَتْفُ فِی التَّدْبِیرِ.
حوادث و امور، تسلیم تقدیرهاست تا آنجا که گاه مرگ انسان در تدبیر (و هوشیارى او) است.
♻️ شرح حکمت
امام(علیه السلام) در اینجا به نکته مهمى اشاره مى فرماید و آن این که چنان نیست که همیشه انسان هاى مدیر و مدبر پیروز گردند; گاه تقدیرات همه تدبیرات آنها را برهم مى زند.
هدف از بیان این نکته آن است که گرچه انسان باید در همه امور هوشیارانه و مدبرانه عمل کند; اما چنین نیست که از لطف خدا بى نیاز باشد.
خداوند براى بیدار ساختن انسان و شکستن غرور و غفلت او گهگاه امورى مقدر مى کند که بر خلاف تمام تدبیرها و پیش بینى ها و مقدمه چینى هاى انسان است تا به او بفهماند در پشت این دستگاه، دست نیرومندى است که هیچ کس بى نیاز از لطف و محبت او نیست.
در طول تاریخ گذشته و در زندگى خود بسیارى از این صحنه ها را دیده ایم که گاه افراد بسیار هوشیار و قوى و صاحب تدبیر ضربه هایى از تدبیر و هوشیارى خود خورده اند و دست تقدیر مسیرى جز آنچه آنها مى خواستند برایشان فراهم ساخته است.
تنها مطلبى که در اینجا تذکر آن لازم است این است که هرگز مفهوم این سخن آن نیست که انسان دست از تدبیر و دقت و بررسى لازم در کارها بردارد و همه چیز را به گمان خود به دست تقدیر بسپارد، بلکه شعار «(وَأَنْ لَیْسَ لِلاِْنْسانِ إِلاّ ما سَعى); بهره انسان تنها با سعى و تلاش او ارتباط دارد»(۱) را نباید هرگز فراموش کند و به تعبیر دیگر انسان نباید از اراده و تقدیرات الهى و این که همه چیز به دست اوست غافل شود و نیز نباید دست از تلاش و کوشش بردارد.
-----------------
(۱). نجم ۳۹
#حکمت_هفتم #حکمت_هشتم
#حکمت_نهم #حکمت_دهم
#حکمت_یازدهم #حکمت_دوازدهم
#حکمت_سیزدهم #حکمت_چهاردهم
#حکمت_پانزدهم
🌱 بِسْمِ اللّٰه الرَّحْمٰنِ الرَّحيم 🌱
❇️ احكام تقليد
[مسائل تقليد از رساله حضرت امام]
📌مسأله ۹
🛑 تقليد ابتدایی از میت
تقليد ميّت ابتداءً جايز نيست، ولى بقاء بر تقليد ميّت اشكال ندارد و بايد بقاء بر تقليد ميّت به فتواى مجتهد زنده باشد و كسى كه در بعضى از مسائل به فتواى مجتهدى عمل كرده، (1) بعد از مردن آن مجتهد مىتواند در همۀ مسائل از او تقليد كند.
📍براى دانستن نظرات ديگر مراجع در ذیل همین مسأله به این 👇 آدرس ها مراجعه کنید :
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/21
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/22
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/23
🌷 امام رضا (عليه السلام) فرمود هفت چيز بدون هفت چيز ديگر مسخره است :
1️⃣ كسى كه به زبان استغفار كند و در دل پشيمان نباشد خود را مسخره كرده.
2️⃣ كسى كه توفيق از خدا بخواهد و كوشش نكند خود را مسخره كرده.
3️⃣ كسى كه بهشت خواهد و بر سختيها صبر ننمايد خود را مسخره كرده.
4️⃣ كسی كه از آتش به خدا پناه برد و از لذت دنيا دست نكشد،خود را مسخره كرده.
5️⃣ كسی كه مرگ را ياد كندو آماده آن نشود خود را مسخره كرده.
6️⃣ كسى كه خدا را ياد كند و مشتاق ديدار او نباشد ، خود را مسخره كرده.
7️⃣ كسی كه در گناه اصرار ورزد و بدون توبه از خدا طلب عفو و بخشش كند خود را مسخره كرده
📚 تحرير المواعظ العددية ، ص470
record_۲۰۲۱-۱۲--AudioConverter2.mp3
11.13M
#نیم_نگاهی_به_سوره_یونس
وَ إِذا أَذَقنَا النّاسَ رَحمَةً مِن بَعدِ ضَرّاءَ مَسَّتهُم إِذا لَهُم مَكرٌ فِي آياتِنا قُلِ اللّهُ أَسرَعُ مَكراً إِنَّ رُسُلَنا يَكتُبُونَ ما تَمكُرُونَ «21»
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 #حکمت_هفدهم :
🛑 تغییر حکم یا تغییر شرایط
وَسُئِلَ(علیه السلام) عَنْ قَوْلِ الرَّسُولِ(صلى الله علیه وآله): «غَیِّرُوا الشَّیْبَ وَلاَ تَشَبَّهُوا بِالْیَهُودِ»
إِنَّمَا قَالَ(صلى الله علیه وآله) ذَلِکَ وَالدِّینُ قُلٌّ، فَأَمَّا الاْنَ وَقَدِ اتَّسَعَ نِطَاقُهُ، وَضَرَبَ بِجِرَانِهِ، فَامْرُؤٌ وَمَا اخْتَارَ..
✳️ شرح لغات
غَيِّرُوا الشَيْبَ: پيرى را (با خضاب) تغيير دهيد، يعنى سفيدى موها را با خضاب كردن تغيير دهيد تا دشمن شما را پير و ناتوان نپندارد.
قُلٌّ: اندك، كم، يعنى پيروان اسلام اندك بودند.
النِطَاق: كمر بند پهن.
اتَّسَعَ نِطَاقُهُ: كنايه از گسترش و توسعه است.
الجِران: جلو گردن شتر كه به هنگام استراحت بر زمين مى گذارد، مجازا به معناى ثبوت و استقرار است.
♻️ ترجمه و شرح حکمت
📍 قسمت اول :
این سخن حکمت آمیز در واقع پاسخى است به سؤالى که بعضى از یاران امام درباره تفسیر یکى از سخنان پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) کرده اند به این ترتیب که: «از امام درباره این گفتار پیامبر(صلى الله علیه وآله) سؤال شد که فرموده است: موهاى سفید خود را تغییر دهید (رنگ و خضاب کنید) و خود را شبیه یهود نسازید»; (وَسُئِلَ(علیه السلام) عَنْ قَوْلِ الرَّسُولِ(صلى الله علیه وآله): غَیِّرُوا الشَّیْبَ، وَلاَ تَشَبَّهُوا بِالْیَهُودِ).
امام(علیه السلام) فرمود: «این سخن را پیامبر(صلى الله علیه وآله) زمانى فرمود که پیروان اسلام کم بودند اما امروز که اسلام گسترش یافته و آرامش و امنیت برقرار گشته (و اسلام استقرار یافته است) هر کسى مختار است (که رنگ و خضاب بکند یا نه)»; (فَقَالَ(علیه السلام): إِنَّمَا قَالَ(صلى الله علیه وآله) ذَلِکَ وَالدِّینُ قُلٌّ، فَأَمَّا الاْنَ وَقَدِ اتَّسَعَ نِطَاقُهُ، وَضَرَبَ بِجِرَانِهِ، فَامْرُؤٌ وَمَا اخْتَارَ).
«نطاق» در اصل به معناى کمربند و یا کمربندهاى خاصى است که زنان به کمر مى بستند; ولى در اینجا به معناى محدوده و قلمرو است، بنابراین جمله «اتَّسَعَ نِطاقُهُ» یعنى قلمرو اسلام گسترش یافته است.
«جِران» به معناى قسمت پایین گردن شتر است که به هنگام استراحت آن را به زمین مى نهد و تعبیر به «ضَرَبَ بِجِرانِهِ» کنایه از حاکمیت امنیت بر محیط اسلام است.
در آغاز اسلام که عدد مسلمانان کم بود و در میان آنها گروهى از پیران نیز وجود داشتند پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) اصرار داشت که پیران چهره جوان به خود بگیرند تا مایه ترس و وحشت دشمن شوند و نشانى از ضعف در آنها دیده نشود به همین دلیل دستور خضاب و رنگ کردن صادر شد. منتها براى این که دشمنان اعم از یهود و مشرکان، از نکته این کار باخبر نشوند و دوستان نیز احساس ضعف نکنند پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) این دستور را مستند به عدم شباهت با یهود کرد که این کار را به خود اجازه نمى دادند.
امام(علیه السلام) به این نکته دقیق اشاره مى کند که هر حکمى تابع موضوع خود است; اگر موضوع تغییر یابد آن حکم نیز عوض مى شود، همان گونه که اگر شراب سرکه شود و یا کافر مسلمان گردد حکم آن تغییر پیدا مى کند.
امام(علیه السلام) مى فرماید: موضوع این حکم رعب افکندن در دل دشمنان از طریق جوان نمایى پیران بوده و این مربوط به زمانى است که عدد مسلمانان کم بود اما در عصر امام که اسلام سراسر منطقه را فرا گرفته بود و حکومت اسلامى تثبیت یافته بود نه ترسى از مشرکان وجود داشت و نه خوفى از یهود، دیگر موضوعى براى رعب افکندن در دل دشمن از طریق رنگ کرد موهاى سفید باقى نمانده بود.
#حکمت_هفتم #حکمت_هشتم
#حکمت_نهم #حکمت_دهم
#حکمت_یازدهم #حکمت_دوازدهم
#حکمت_سیزدهم #حکمت_چهاردهم
#حکمت_پانزدهم #حکمت_شانزدهم
🌱 بِسْمِ اللّٰه الرَّحْمٰنِ الرَّحيم 🌱
❇️ احكام تقليد
[مسائل تقليد از رساله حضرت امام]
📌مسأله ۱۰
🛑 چگونگی رجوع به مجتهد میت بعد از عمل به فتوای مجتهد زنده
اگر در مسألهاى به فتواى مجتهدى عمل كند و بعد از مردن او در همان مسأله به فتواى مجتهد زنده رفتار نمايد، دوباره نمىتواند آن را مطابق فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته است انجام دهد. ولى اگر مجتهد زنده در مسألهاى فتوى ندهد و احتياط نمايد و مقلد مدّتى به آن احتياط عمل كند، دوباره مىتواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته عمل نمايد. مثلاً اگر مجتهدى گفتن يك مرتبه « سُبْحٰانَ اللّٰهِ وَ الْحَمْدُ للّٰهِ وَ لاٰ إِلٰهَ اِلاّ اللّٰهُ وَ اللّٰهُ اَكْبَرُ» را در ركعت سوم و چهارم نماز كافى بداند و مقلد مدتى به اين دستور عمل نمايد و يك مرتبه بگويد، چنانچه آن مجتهد از دنيا برود و مجتهد زنده احتياط واجب را در سه مرتبه گفتن بداند و مقلد مدتى به اين احتياط عمل كند و سه مرتبه بگويد دوباره مىتواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته برگردد و يك مرتبه بگويد. (1)
📍براى دانستن نظرات ديگر مراجع در ذیل همین مسأله به این 👇 آدرس ها مراجعه کنید :
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/23
👉 https://lib.eshia.ir/10369/1/24
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
⬅️🌹 اهمیت آب در زندگی :
💦💧 وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ
💦💧و هر چیز زنده اى را از آب پدید آوردیم؟ آیا[باز هم ] ایمان نمى آورند؟
💦💧and We have made of water everything living, will they not then believe?
(قرآن کریم سوره انبیاء 30)
🟩💦 پیام ها و نکته ها :
💧⬅️ 1. آیا می دانید :
💦👈🏾_ هم نزولات آسمانی کم شده
و هم آب های زیر زمینی نشست کرده به عنوان مثال : شهریار تهران 300 متر و در رفسنجان 450 متر و در جهرم 570 متر
💦👈🏾_تا 5 سال آینده، نزاع ها بر سر کمبود آب است.؟!؟!
💦👈🏾_ اگر فقط یک لیوان، کمتر مصرف کنیم
روزی 17000000 لیتر آب ذخیره می شود.؟!؟!
💦👈🏾_ ایرانیان فرهنگ مصرف آب را، در گذشته بیشتر رعایت می کردند.؟!؟
💦👈🏾_ پس می توانیم باز هم، با مصرف بهینه ی آب، این کمبود را، مدیریت کنیم؟!؟
💦👈🏾_ الگوی مصرف برای یک خانواده ی متوسط، 15000 لیتر در ماه است؟!؟
💧⬅️ 2. پیشنهاد هایی برای کم کردن مصرف آب :
🌹_ جدا سازی آب شرب از آب شستشو
🌹_اصلاح و کم مصرف کردن شیرهای آب
🌹_ کنترل مصرف آب در حمام
با استفاده از لگن
🌹_ کم کردن مصرف آب هنگام غسل و وضوء
🌹_ شستن لباس با پر کردن ماشین لباسشویی و کم کردن دفعات شستشو
🌹_ کم کردن مصرف آب در شیوه ی شستن ظرفها
🌹_ جارو کردن پارکینگ بجای شستشو
🌹_ تمیز کردن ماشین بجای شستشو
🌹_ تعطیل کردن موقت استخرهای شخصی
و استفاده از استخرهای عمومی
🌹_ توسل به امام زمان عج و دعا و نماز باران جهت نزول رحمت الهی
🌹_ نشر این مطلب در راستای کم کردن مصرف آب در جامعه
🟩💖 نتیجه گیری :
پس بیاییم در بسیج عمومی جامعه
به یاد هم وطن های محروم از آب،
مصرف آب را بهینه و کم کنیم.
⭕️ 💧💦 سلام عزیز
روزگار تان سیراب از بندگی و معنویت
🟩💖🟢💖🟢💖🟢🟩
record_۲۰۲۱-۱۲--AudioConverter3.mp3
14.43M
#نیم_نگاهی_به_سوره_یونس
هُوَ الَّذِي يُسَيِّرُكُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ حَتَّي إِذَا كُنتُمْ فِي الْفُلْكِ وَجَرَيْنَ بِهِم بِرِيحٍ طَيِّبَةٍ وَفَرِحُواْ بِهَا جَاءتْهَا رِيحٌ عَاصِفٌ وَجَاءهُمُ الْمَوْجُ مِن كُلِّ مَكَانٍ وَظَنُّواْ أَنَّهُمْ أُحِيطَ بِهِمْ دَعَوُاْ اللّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ لَئِنْ أَنجَيْتَنَا مِنْ هَـذِهِ لَنَكُونَنِّ مِنَ الشَّاكِرِينَ (22)