…
🔸 من نمیتوانم بگویم که تفکر چگونه و کی میآید؛ اما نشانههای آن را کموبیش میشناسم. اهل تفکر تنها هستند و به غوغا و شهرت اعتنا نمیکنند. آنها سودای سود و زیان ندارند و زندگیشان درخدمت تفکر است، نه آنکه تفکرشان تابع مقتضیات و مصالح و منافع باشد. متفکران با یکدیگر همزباناند، ولی صرفاً از دیگران نمیآموزند و گوششان از جای دیگر چیزهایی میشنود و این شنیدن مایۀ جدایی آنان از خلق میشود، ولی این جدایی آغاز وصلی تازه است. اینکه میگویند اهل تفکر و نظر باید با مردم باشند از جهتی درست است، ولی از جهت دیگر به دشمنی با تفکر میانجامد، زیرا معمولاً با مردم بودن بهمعنی مراعات مصالح و منافع زودگذر گرفته میشود، و چهبسا این نزدیکبینی متضمن زیان باشد و اگر مدتزمانی دوام یابد ممکن است قومی را به درماندگی و فلاکت بکشاند. به این معنی، متفکران از خلق جدا هستند اما از آنجا که راهگشای آیندهاند و نوری در راه آینده میافکنند، دوست مردمان و خادم آنانند.
🔹 آنها عاشقانه به حق رو میکنند و ناچار پروای خلق ندارند. ولی باید پرسید اگر پروای حق نباشد خلق چه میکند و به کجا میرود؟ حقدوستی و مهر و محبت و دردمندی از نشانههای تفکر است که درست در مقابل خودپرستی و بیمهری و بیدردی است اما در این زمانه این نشانهها را نمیبینیم. در این بازار خودنمایی، هیچکس دل شکسته نمیخواهد و نمیخرد. اصلاً شکستهدلی کجاست؟ راه بازار خودفروشی پیداست. این دیگر چیز پوشیدهای نیست که من کشف کرده باشم و دیگران ندانند. هر فرقهای فرقۀ دیگر را ملامت میکند و رسم و راه خویش را موجه میداند و این در بازار سود و سوداگری عجب نیست. تا وقتی این بساط برپاست، تفکر مجالی ندارد.
🔶 آیا باید تصمیم بگیریم آن را برچینیم تا خیل متفکران از در درآیند؟ ما از این بساط جدا نیستیم که بتوانیم تصمیم بگیریم و هیچچیز را نمیتوانیم تغییر بدهیم، مگر آنکه تغییر در وجود ما پدید آمده باشد و نسبت تازهای با حق پیدا کرده باشیم. مپرسید که حق چیست، زیرا حق را با آن نسبت و در آن نسبت میتوان یافت.
@skybook
نشر چرخ منتشر کرد
«اخلاق نهتنها همهی وسایل هراساندن دستهای منتقد و همهی ابزارهای شکنجه را در اختیار دارد، بلکه امنیت آن بسی بیشتر متکی به بهرهمندی از هنرِ سحر کردن است ــ یعنی میداند چهطور ”اغوا“ کند.»
سپیدهدم کتابی است که برای نخستینبار مسئلهی مربوط به خاستگاه ارزشهای اخلاقی را مطرح میکند، و این مسئلهای است که نیچه در دانش شاد پی میگیرد و در فراسوی خیر و شر و در باب تبارشناسی اخلاق بار دیگر با عزمی راسخ به سراغ آن میرود. مهمترین نکته دربارهی سپیدهدم این است که، به گفتهی خود نیچه، کتابی است که «کارزار بزرگ» او علیه اخلاق در آن و با آن آغاز میشود؛ کارزاری که پایهایترین مدعای اخلاق را به چالش میکشد ــ یعنی این مدعا که در عمل اخلاقی از هرگونه نیت خودخواهانه مبراییم.
📗 سپیده دم
اندیشههایی در باب پیش داوریهای اخلاقی
#فردریش_نیچه
سفارش از طریق👇
@aseman_book
#اخبار_نشر
#تازه_های_نشر
@skybook
آغاز به کار اولین انتشارات تخصصی طنز؛
مدیر انتشارات میخ با اشاره به آغاز به کار این انتشارات گفت: برای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برنامه ویژه داریم.
وی افزود: حوزه فعالیت انتشارات تخصصی طنز، هم کتاب و محصولات طنز است و هم کتاب و مطبوعاتی که درباره طنز، محتوا یا محصولی را به مخاطب ارائه میدهند. از منظر گونه (ژانر) یا قالب نوشتاری هم محدودیتی در طنز نداریم و فعالیت انتشارات تخصصی طنز، آثار مکتوب درباره همه گونههای ادبی و نقد ادبی و حتی گونههای مختلف و متنوع سایر رشتههای فرهنگی و هنری در ارتباط با طنز را شامل میشود. چنانکه هماکنون در پنج کتاب نخست منتشرشده، سفرنامه، داستان و رمان، ترجمه، نمایشنامه، نقدفیلم و بازنویسی داریم. پنج کتاب دیگر ما هم در حال گذراندن مراحل فنی چاپ هستند.
#اخبار_نشر
#تازه_های_نشر
@skybook
🔰نمایشگاه نقاشیهای ویکتور هوگو در لندن
🔹 به تازگی نمایشگاهی از نقاشیهای ویکتور هوگو، نویسنده برجسته فرانسوی در شهر لندن افتتاح شده است
🔸 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دیلی صباح، نقاشی و طراحیهای ویکتور هوگو، نویسنده فرانسوی که برای نوشتن شاهکارهایی چون «گوژپشت نتردام» و «بینوایان» در سراسر دنیا شناخته میشود کمتر میان عموم مردم شناخته شده و در میان محافل ادبی و هنری نیز به ندرت حرفی از آنها در میان آمده است.
🔸این نقاشیها که به رابطه بین آثار هنری و ادبی او میپردازد حالا موضوع نمایشگاهی جدید در نمایشگاه آکادمی سلطنتی لندن تحت عنوان «چیزهای شگفتانگیز، نقاشیهای ویکتور هوگو» قرار گرفته است.
🔹 در یادداشت نمایشگاه آمده این نقاشیها محصول لحظات خلوت نویسنده فرانسوی و پناهگاه او در زمانی بوده که انتشار آثار ادبی او در فرانسه از ویکتور هوگو یک چهره سرشناس و برجسته در قرن نوزدهم ساخته بوده و در سالهای مابین ۱۸۵۰ تا ۱۸۷۰ میلادی و در دورهای خلق شدهاند که هوگو به دنبال کودتای ناپلئون سوم در جزیره گرنزی و در تبعید به سر میبرده و در همین دوران نیز بوده که برخی از مهمترین آثار ادبیاش همچون «بینوایان» و مجموعه «مجازاتها» را تکمیل کرده است.
🔸 گفتنی است آثار او الهامبخش نویسندگان و شاعران رمانتیک و سمبولیست از جمله ونسان ونگوگ بوده است.
@ibna_official
@skybook
بینوایان از صفحه ۴۲۹ تا پایان فصل سیزدهم.mp3
22.95M
امروز بعد از مدتها خواندن بینوایان را از سر گرفتیم و حدود سه فصلِ آن را یک بند خواندیم. این ۲۳ دقیقه شروع آن تا پایان فصل سیزدهم را گوش بدهید. فوق العاده است. هزار و ششصد و پنجاه صفحه از کتاب گذشته و هنوز کتاب در سربالایی صعود قرار دارد و یک صفحه هم افت نکرده... واقعا فکر میکنم عقل و احساس بشر بهتنهایی توان نوشتن چنین چیزی را ندارد...
#گرم_کتاب
🎙...بینوایان...
#ویکتور_هوگو
ترجمه #محمدرضا_پارسایار
#نشر_هرمس
🔸 ماریوس به تاریکی گام مینهد
🔹 جلد دوم کتاب از صفحه ۴۲۹ تا پایان فصل سیزدهم
@skybook
او که بهار آمد و بهار رفت؛
«سید حسن» شاعرها را میشناسید؟
🔹در کُشتی مقام سومی تهران را به دست آورد، اما وقت کُشتی گرفتن، اولین شعرش را سرود و گفت: «در تمام روزگار، زیر باید گرفت» و همین یک مصراع او را از کشتی انداخت و شعر و شور و شعور و کلمه دست او را گرفت، بلند کرد و به وادی شعر و شاعری آورد و «گنجشک و جبرئیل»، «برادهها»، «در ملکوت سکوت» تنها بخشی از ارمغان ورودش به این عرصه بود.
🔹حال، شاعر پرشور شعرهای به یادماندنی، #سید_حسن_حسینی در نهم فروردین صفر چهار خورشیدی، بیست سال است که در میان ما نیست، اما همچنان شعرهایش به جای او حرف میزنند و کتابهایش زبان سلیسی دارند برای دفاع از جایگاه ادبیات و هنر.
📌 مشروح یادداشت
#ادبیات_و_هنر
@skybook
پاتوق کتاب آسمان
او که بهار آمد و بهار رفت؛ «سید حسن» شاعرها را میشناسید؟ 🔹در کُشتی مقام سومی تهران را به دست آو
یوسفعلی میرشکاک در وصف آن میگوید: «حالت جلال آل احمدوار داشت؛ چکشی و با دل نازک و خوشباور. آن هم بدون اینکه در دوران جلال باشد. به ندرت در هنر میتوانید کسی را پیدا کنید که در دو سه ساعت از درونش هنر بجوشد و سیدحسن این گونه بود.»
#یوسفعلی_میرشکاک
#سید_حسن_حسینی
#ادبیات_و_هنر
@skybook
پاتوق کتاب آسمان
او که بهار آمد و بهار رفت؛ «سید حسن» شاعرها را میشناسید؟ 🔹در کُشتی مقام سومی تهران را به دست آو
شفیعی کدکنی میگوید: «در مجموعه کامل شعرهای سیدحسن حسینی- که بالغ بر هفت دفتر است- تنها یکی دو دفتر نخست، شامل شعرهایی است که مقیّد به زمان و تقویم هستند و از شعرهای دیگر او، سطرها و بیتهای بسیاری به حافظه شعرخوانان جدی این روزگار راه یافته است. شعرهایی که هرکس آن را با دل خویش هماهنگ میبیند و در این روزگار و همه روزگاران، خوانندگان و خواهندگان فراوان خواهد داشت».
#شفیعی_کدکنی
#سید_حسن_حسینی
#ادبیات_و_هنر
@skybook
...أَنْتَ الَّذِی دَلَلْتَهُمْ بِقَوْلِکَ مِنْ غَیْبِکَ وَ تَرْغِیبِکَ الَّذِی فِیهِ حَظُّهُمْ عَلَى مَا لَوْ سَتَرْتَهُ عَنْهُمْ لَمْ تُدْرِکْهُ أَبْصَارُهُمْ
بار خدایا، تویى که به وسیله وحیى که از عالم غیب فرستادى و به ترغیب خویش، آدمیان را به چیزهایى راه نمودى که اگر پنهان مى داشتى، از دیدگانشان پنهان مى بود.
وَ لَمْ تَعِهِ أَسْمَاعُهُمْ وَ لَمْ تَلْحَقْهُ أَوْهَامُهُمْ فَقُلْتَ (اُذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لِی وَ لاَ تَکْفُرُونِ)
گوششان از شنیدن آواز آن ناتوان و اندیشه هایشان از تصور آن عاجز مى آمد، که تو خود گفته اى: «مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم. مرا سپاس گویید و ناسپاسى من مکنید.»
📙 کتاب صحیفه سجادیه
(فرازی از دعای چهل و پنجم)
🔹 دعایی که امام سجاد(ع) به هنگام
وداع با ماه مبارک رمضان میخواندند.
#صحیفه_سجادیه
@skybook
پاتوق کتاب آسمان
...أَنْتَ الَّذِی دَلَلْتَهُمْ بِقَوْلِکَ مِنْ غَیْبِکَ وَ تَرْغِیبِکَ الَّذِی فِیهِ حَظُّهُمْ عَل
من به شما عزیزان توصیه میکنم که با #صحیفه_سجادیه انس بگیرید، دعای پنجم صحیفهی سجادیه را مکرر در مکرر بخوانید! این دعای پنجم صحیفهی سجادیه مال ماست. همهی ادعیهی صحیفهی سجادیه همین طور است. آنجائی که ما را به یاد مرگ میاندازد، آنجائی که ما را از لغزشها برحذر میدارد، آنجائی که عظمت معنویت دستگاه الهی را، از پیغمبر و یاران و ملائکهی الهی را به رخ ما میکشد، اینها همهاش برای ما استحکامبخش است. در هر میدانی، استحکام درونی برای ما تعیین کننده است. اگر ساخت درونی - چه درون شخصیِ خود ما، درون روحی و فکری خود ما، چه درون کلیت جامعهی ما - ساخت مستحکمی بود، هیچ چیز نمیتواند در مقابلش بایستد. این، مهمترین و اولین توصیهی من به شماست.
(۱۳۹۰/۱۰/۰۷ رهبر معظم انقلاب)
#صحیفه_سجادیه
@skybook
اوضاع روزگار به وفق مراد نیست
بر میل بادبان جهت سیر باد نیست
یک روز با مداد به دنبال کاغذیم
روزی که کاغذ است مهیا مداد نیست
فریاد اعتراض خموشانه میکشیم
در عرش حال وحوصلۀ جیغ و داد نیست
اینجا به غیر کاهش و کمبود و کاستی
کوچکترین نشانهای از ازدیاد نیست
ناخوانده مانده از چه سبب دردنامهها
البته ذات اقدس او بیسواد نیست
...
دستی بکش به درهمی زلف خلقتت
این مایه خرده بر تو گرفتن زیاد نیست!
#سیدحسن_حسینی
(تولد: ۱۳۳۵.۰۱.۰۱
درگذشت: ۱۳۸۳.۰۱.۰۹)
🌷🌷🌷
@skybook
بینوایان فصل چهاردهم کامل.mp3
41.34M
#گرم_کتاب
🎙...بینوایان...
#ویکتور_هوگو
ترجمه #محمدرضا_پارسایار
#نشر_هرمس
...شکوه نومیدی...
🔹 فصل چهاردهم
@skybook