.
آدم ها کلمات را می جوند و تف می کنند -آن عبارات وحشتناک سنگی شده را- آن هم با شتابی هر چه بیشتر و با بی اعتنایی تمام در هر موقعیتی، چون ناخودآگاه (و حقا) احساس میکنند که مخاطبانشان به هر حال حرفشان را می فهمند، و فرقی هم نمی کند، چون آنچه میگویند براستی هیچ معنا ندارد و حرف مفت است.
#فقر_زبان
📚 روح پراگ/ ایوان کلیما
قیمت: ۲۶.۰۰۰ تومان
۲۳۰صفحه
@skybook_soha
بی تردید، می توانیم علت های زیادی برای انحطاط زبان محاوره ای پیدا کنیم که ریشه همه آنها البته در تحول و تکامل تمدن است. نظام و ساختار اجتماعی ما، هر روز پیچیده تر و پیچیده تر می شود، و ساختار شناختمان هر روز از ما می طلبد که وظایفمان را مکانیکی تر انجام دهیم، و این بدان معناست که زبان ما هم هر روز مکانیکی تر و اتومات تر می شود. شمار آدم هایی که در شغل و کارشان با بخش تحلیل روندهای از واقعیت سروکار دارند، روزافزون است، چون جهانشان کوچک و کوچک تر می شود، و برای همین زبانشان هم به همین میزان به تحلیل می رود. هر چه زندگی ما بوروکراتیزه تر می شود، زبانمان هم به همان میزان بوروکراتیزه تر می شود. علاوه بر این، ما در محاصره رسانه هایی جمعی هستیم که فاقد شخصیت هستند و صدای نکره شان گوشمان را کر می کند، رسانه هایی که در آنها زبان گفتاری فقیر و زبان کلیشه ای حاکم است. آیا زبانی که ما در محاورات روزمره مان به کار می بریم می تواند از آسیب همه اینها در امان بماند؟
#فقر_زبان
📚 روح پراگ/ ایوان کلیما
@skybook_soha
.
پزهای ما این طوری است! پُز تمدن مصرفی!
به شما بگویم که «تمدن مصرفی» از «وحشیگری» بدتر است! آدمی که فقط در مصرف متمدن میشود، وحشی از او متمدنتر است. چرا؟ برای اینکه وحشی، شانس متمدن شدن از طریق تولید را دارد، اما آن که مصرفکننده میشود، بی آنکه تولیدکننده باشد شانس تولیدش را بهطور طبیعی از دست میدهد.
«تجمل» یعنی چه؟ یعنی پیشرفت در مصرف، تمدن در مصرف؛ آنچه که همه ماها را در پایش قربانی میکنند تا شانس تولید را از ما بگیرند؛ هم تولید فکری و هم تولید اقتصادی و ماشینی. آری، تمام شرق قربانی تولید مصرفی است؛ به چه وسیله؟ به وسیله تقلید [از غرب]!
#علی_شریعتی
@skybook_soha
.
...این احساس فراگیر چگونه زندگی ما را دگرگون میکند؟
📰 سلطنتِ ترس...
🔺 ترجمان علوم انسانی/ فصلنامه فرهنگ و اندیشه
@skybook_soha
.
احساسات بخشی جدایی ناپذیر از حیات ما انسانها هستند، اما، در علوم انسانی، مسابقهای بی پایان برای نادیده گرفتن آنها برپا بوده است.
فیلسوفان پی در پی مرز میان عقل و احساس را مستحکم تر کردهاند و عالِمان علم سیاست و مورخان و اقتصاددانان احساسات را از دایره تحلیلی خود بیرون کردهاند. با این حال، نگاهی واقع گرایانه نشان میدهد، در دنیای انسانی، هیچ تحلیلی بدون در نظر گرفتن احساسات نمیتواند کامل باشد. شاید باید برگردیم و تاریخ احساسات را بنویسیم و سیاست احساسات را صورت بندی کنیم.
#سلطنت_ترس
#ابتکار_عمل
@skybook_soha
.
🔹پرونده اصلی این شماره درباره ترس است. در آن، ترجمه کامل فصل دوم کتاب نوسبام را خواهید خواند و در کنارش یکی از مصاحبه های او درباره همین کتاب را.
علاوه براین، نوشتاری شاخص از فیلیپه پتی بندباز مشهور را می بینید که از طعم و صدای ترس نوشته است. «چرا مغز برخی افراد از ترسیدن لذت می برد؟» و «درّه وهم: ماجرای ترس های ابهام آلود» توضیحاتی روان شناختی درباره سرچشمه و دلیل ترس به شما خواهند داد و «وقتی شجاعت این همه خون ریخته است، چرا بزدل نباشیم؟» معرفی کتابی جالب توجه درباره تاریخ شجاعت و بزدلی است.
🔺با اینکه این شماره از فصلنامه حدود یک سال پیش منتشر شده، ولی به شدت به اوضاع امروز ما مربوط میشود؛
و کمک میکند تا به مسائلمان به طور جدی فکر کنیم و راهی برای آینده بیابیم.
📰 ترجمان علوم انسانی/ فصلنامه فرهنگ و اندیشه
@skybook_soha
.
در یکی از آخرین شب های ماه آوریل سال ۱۸۴۹ #داستایفسکی، به جرم فعالیتهای سیاسی، بازداشت شد به زندان افتاد و در محاکمه به #اعدام محکوم گردید.
در دسامبر همان سال، او را با نُه نفر دیگر، به میدان اعدام بردند و چشم هایشان را بستند طبلها را نواختند و حتی فرمان آتش نیز دادند؛ اما حکم اعدام اجرا نشد.
شب بیست و پنجم دسامبر، زنجیر بر پای این زندانیان نگون بخت نهادند و آنان را برای تحمل مجازات خویش به سیبری بردند. #داستایفسکی را در زندان شهر امسک گذاشتند و نویسنده بزرگ چهار سال تمام در این زندان به سر برد و این اقامت، اثری شدید در ذهن او بر جای نهاد.
@skybook_soha
.
این کتاب را بسیاری از منتقدان شاهکار داستایفسکی و بزرگترین کتاب وی می دانند و در هر حال، تمام آنان در عظمت آن اتفاق نظر دارند.
در سراسر کتاب، درد و اندوهی کشنده و جانکاه، اندوه مردی که مجبور به زندگی در دنیایی غریب و بیگانه است، مردی که از تمام حقوق بشری محروم شده است، موج می زند.
این مرد حساس و عصبی با عطشی تسکین ناپذیر در این بیغوله مخوف به دنبال چهرههای روشن، به دنبال محبت و یگانگی میگردد و در فراق آزادی از دست رفته خویش اشک می ریزد. دیدگان نافذش از ورای پیشانیهای داغدار و عبوس زندانیان افکار تاریک و رؤیاهای دور و درازشان را می خواند و با مهارت و قدرتی بینظیر روی کاغذ می آورد.
📚 خاطرات خانه مردگان/ #فئودور_داستایفسکی
📇 علمی و فرهنگی
۳۹۸صفحه/ قیمت: ۲۰.۰۰۰ت
@skybook_soha
آسمانِ "هنر و اندیشه"
. ...این احساس فراگیر چگونه زندگی ما را دگرگون میکند؟ 📰 سلطنتِ ترس... 🔺 ترجمان علوم انسانی/ فصلنام
.
این روزها که دوباره پرسش «چه خواهد شد؟» به همان اندازه دوران انقلاب طنین یافته است، و هرجا که جمعی دور هم مینشینند، صحبت از تهدیدها و تحریمها و آینده نامعلوم پیش روست، آنچه باید از انقلاب به یاد آوریم این است که میشود به تعبیر فوکو «خطر را بی آنکه رفع شده باشد» پشت سر گذاشت و امیدوار بود.
این امید هم رسالتی اخلاقی است و هم ضرورتی سیاسی.
"سلطنت ترس و جمهوری امید"
📄آیا ممکن است آینده نامعلوم ترس نداشته باشد؟
🔺 ترجمان علوم انسانی/ فصلنامه فرهنگ و اندیشه
@skybook_soha