بَسْطُ الزّمان وَ طيُّ الزّمان براي يكي از رفقاي حاج سيّد هاشم حدّاد
🔰علامه طهرانی (ره)
🔅روح مجرد ص ۵۷۸
بالجمله در اوقاتيكه به معيّت ايشان در نجف أشرف مشرّف بوديم، يكي از شاگردان و ارادتمندان نجفي ايشان روزي براي حقير كه با وي تنها به حرم مطهّر حضرت أميرالمؤمنين عليه السّلام مشرّف ميشديم در ضمن بيان احوال خصوصي خود ميگفت: در آن حالات تحيّر و شدّت واردات روحي كه داشتم، دو قضيّه براي من اتّفاق افتاد كه در آن زمان هم نفهميدم، بعدها فهميدم كه غيرعادي بوده است:
اوّل آنكه: يك روز با جميع فرزندان از پسر و دختر و عيال تصميم گرفتيم به مدينۀ منوّره از راه بيابان برويم و چند روزي را در آنجا به زيارت مشغول باشيم. حركت كرديم و تا مرز سعودي كه متّصل به خاك عراق از ناحيۀ خشكي و بيابان رَمْلزار نجف است رفتيم و چندين روز بطول انجاميد تا بدانجا رسيديم. در وقت عبور، مرزداران از دادن اجازۀ عبور امتناع كردند، چون بدون گذرنامه بوديم و چندين روز هم همۀ ما را توقيف نمودند و سپس آزاد كردند، و ناچار به نجف أشرف مراجعت نموديم. چندين روز هم طول كشيد تا به نجف و منزل خود رسيديم؛ و مجموع اين ايّام قريب چند هفته شد، ولي وقتي به نجف رسيديم ديديم فقط يك روز گذشته است.
حركت ما از نجف روز فلان بوده است، و بر حسب تاريخ و تقويم بازگشتمان در فرداي آن روز بوده است.
دوّم آنكه: وقتي تنگي معيشت بقدري بر من غلبه كرد؛ و شدّت واردات حالي بطوري بود كه ابداً قدرت بر حركت و تنظيم امور منزل نداشتم. چيزي از مايحتاج در منزل نبود؛ و زوجۀ ما در آن روز فقط با آب گرم شده بر روي چراغ، أطفال را نويد ميداد و سعي ميكرد تا ايشان را ساكت نگهدارد. و احساس ميكردم كه براي آنها اين مسأله مشكل و دوامش غير قابل تحمّل است، تا حال من إفاقه حاصل نمود و به هوش و گوش باز آمدم، و براي تهيّۀ غذائي به بيرون از خانه آمدم. و معلوم شد كه: اين مدّت، يك ماه تمام بطول انجاميده است.
واقعۀ دوّم معلوم است كه طَيُّ الزّمان است، يعني در هم پيچيدن و متراكم شدن زمان كه يك ماه يا چند هفته را يك روز كرده است. و حقير تا به حال در جائي نديدهام كه از كيفيّت و خصوصيّت آن بحثي شود، و خودم هم فكر نكردهام كه با موازين قوانين طبيعيّه وفق ميدهد يا نه؟
و امّا واقعۀ اوّل بر عكس آن، بَسْطُ الزّمان است يعني گستردن و وسعت بخشيدن زمان كوتاه را كه يك روز را به چند هفته پهن و گسترش داده است. و دربارۀ اين مسأله نيز حقير فكري ننمودهام، ولي مسلّماً با قوانين طبيعيّه تطبيق ندارد، و بالاخره بايد آنرا از جهت سيطرۀ تجرّد نفس بر زمان توجيه كرد. امّا يك حكايت شنيدني را دربارۀ اين موضوع، سعيد الدّين فَرَغاني در كتاب «مَشارِقُ الدَّراريّ» كه شرح «تائيّۀ ابن فارض» است در شرح يكي از أبيات وي نقل كرده است كه شايان ذكر است:
▪️وَ فيساعَةٍ أوْ دونَ ذلِكَ مَنْ تَلا
▪️بِمَجْموعِهِ جَمْعي تَلا ألْفَ خَتْمَة
.....و
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1218904066C99ddcc9bf0
هدایت شده از مدرسه تعالی
مدرسهی تعالی به مناسبت عید سعید غدیر تقدیم میکند؛
"بر مدار امیرالمؤمنین"
🔰گفتمانی پیرامون سیره، مملکت داری و تاریخ زندگی حضرت علی علیه السلام؛
🔖 تاریخ حیات امیرالمؤمنین علیه السلام
👤استاد دوره :دکتر میثم مطیعی
🔖شه شناس
👤 استاد دوره : حجت الاسلام مصطفی امینی خواه
🔖مسلک ابوتراب
👤استاد دوره : استاد امین جواهری
(این دوره به مناسبت عید سعید غدیر خم با ۵٠ درصد تخفیف🎇 ارائه میگردد)
نسخه جدید مدرسه تعالی را از طریق لینک زیر دانلود کنید:
https://taalei-edu.ir/download/
#مدرسه_تعالی
✅@Taalei_edu
ان شاءالله فردا همه با نیت انجام تکلیف در انتخابات شرکت کنیم و در درجه اول به نظام اسلامی رأی دهیم و شکر این فرصت تاریخی را بجا آوریم و در درجه دوم فرد اصلح را انتخاب کنیم.
"فأن يداللَّه علي الجماعه و اياكم والفرقه".
♦️ @sm_javaheri
https://virasty.com/smojtabaamin/1719927638978057726
گفت و گوی صوتی امشب در گروه کافه دین درباره انتخابات بلافاصله پس از مناظره.
♦️ لینک گروه روبیکا👇
https://rubika.ir/joing/EJFAJACE0KJPUBCMURMEUCREEGIMZFUV
{ویراست}
باور می کنید ملتی که بیش از هزار سال است امام خود را ندیده با آموزه های او حکومت بزرگی را در جهان تشکیل می دهد تا از میراث معنوی او محافظت کند؟!
دست این مردم مؤمن را باید بوسید وخدا روشکر کرد.
من روزهای انتخابات یاد حضرت ولی عصر(عج) هستم که چگونه توجه دائمی بر این امت دارند.
♦️آقاجان رأی ما به شماست هرچه بنویسیم...
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1218904066C99ddcc9bf0
♦️از تله امر مقدس تا نهیلیسم نیچه
(به بهانه مطالعه رمان «دِمیان» اثر هرمان هسه)
🔰سید مجتبی امین جواهری
دمیان: «قابیل مرد قوی و شریفی بود که هابیل ترسو را کشت»
رهایی انسان غربی با تغییر روایت بشر ازکتاب مقدس آغاز شد. دمیان پیغامبر همین رهایی است
🔹رمان دمیان ماجرای گذار انسان از تله امر مقدس به نهیلیسم است.
«امیل سینکلر» نوجوانی است که با یک سوگند دروغ خود را در اسارت گناهی می پندارد که آن را انجام نداده ولی ناچار باید پاسخگو باشد و این چنین است که دمیان در شمایل یک منجی او را از این تله رها می کند.
🔹نقطه آغاز این #رهایی تردید در کتاب مقدس و داستان های آن است. دمیان به او یاد می دهد قوی باقی است و ضعیف را از میان بر میدارد. این سنت طبیعت داروینی است که نیچه نظریه ابرمرد خود را با آن بازسازی می کند.
ردپای نیچه در آثار هرمان هسه به روشنی دیده می شود و می توان او را در شمار رمان نویس های پست مدرن قرن20 دسته بندی کرد.
من هنوز کتاب سیذارتا را نخواندم ولی می دانم تمایل شدیدی به معنویت شرقی داشت.
🔹دمیان هرمان هسه را بخوانید تا این حالت انسان غربی را عمیقا حس کنید. این رمان را با داستان «گناه» جلال آل احمد مقایسه کنید. دو تجربه متفاوت که می توان ساعتها درباره خواستگاه هر کدام صحبت کرد. پایان بندی هر دو تجسمی از نگاه سنت شرقی و غرب مدرن به معنای #آزادی است.
➕لینک رمان دمیان هرمان هسه
➕لینک داستان گناه جلال آل احمد
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 @sm_javaheri
♦️تعریض امام خمینی (ره) به ابداعات #دکارت در فلسفه غرب و عظمت سنت فلسفه اسلامی
🔰 کشف الاسرار اثر گرانبهای امام خمینی (ره) در پاسخ به کتاب اسرار هزارساله حکمی زاده و نقد روشنفکری معاصر ایران
🔹 و شیخ الرئیس اعجوبه روزگار در پیش تعالیم این بزرگ مرد {ارسطو} زانو به زمین زده و زمین ادب بوسیده و بگفته شیخ الرئیس تاکنون به قواعد منطقیه که ارسطو بنا نهاده احدی را یارای اشکال نبوده و آراء متین او دستخوش نقض و ابرام نشده گو که #دکارت فرانسوی به پندار خود و بعض نویسندگان محترم ما انقلابی در منطق کرده ولی کسانیکه از روی دانش و بینش وارد این میدان شوند می دانند پایه معلومات دکارت در این باب و در الهیات به چه اندازه سست و بچه گانه است.
🔹 فسوسا که ما از اروپائیان چنان وحشت کردیم که یکسره خود را باخته و علومی که خود در او تخصص داریم و اروپائیان تا هزار سال دیگر نیز به او نرسند به سستی تلقی میکنیم کسیکه منطق الشفا و حكمة الاشراق و حکمت متعالیه صدرای شیرازی دارد بمنطق و حکمت اروپائیان که باز در کلاس تهیه است چه احتیاج دارد اینها گمان کرده اند که اگر مملکتی در سیر طبیعی پیشرفت کرد در سیر حکمت الهی نیز پیش قدم است و این از اشتباهات بزرگ ما است و یکی از تبهکاری های نویسندگان مشرق اسلامی باید دانست.
👈🏻برای آشنایی بیشتر می توانید به مباحث دکارت جلسه 13تا17 غرب شناسی در اینجا رجوع کنید.
——-
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 @sm_javaheri
♦️انقلاب اسلامی مولود نهضت عاشورا
🔰 مدرس: سید مجتبی امین جواهری
🔹پنج جلسه
▪️سرفصل های بحث:
➕شهید مطهری واقعه عاشورا را یک پدیده تاریخ ساز در حیات بشر معرفی می کنند
➕گذر از دلالت های تاریخی به ماهیت فرا زمانی قیام امام حسین (ع)
➕انقلاب اسلامی نتیجه زایش معانی از واقعه عاشورا
👈 در این جلسات سعی کردم نگاه متفاوتی به قیام حضرت اباعبدالله داشته باشیم و درس های آن را با عصر حاضر و زندگی بشر امروز و جامعه اسلامی تطبیق دهیم.
🔘 جلسه اول
🔘 جلسه دوم
🔘 جلسه سوم
🔘 جلسه چهارم
🔘 جلسه پنجم
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1218904066C99ddcc9bf0
01-marhale3-000805.mp3
زمان:
حجم:
50.81M
▪️صوت جلسه اول کتاب #نهضتحسینی شهید مطهری
▪️ مرحله سوم بینش مطهر استان قم
🔰 مدرس: سیدمجتبی امین جواهری
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1218904066C99ddcc9bf0