eitaa logo
میرمحمدیان | مردم، محله و مسجد
1.4هزار دنبال‌کننده
639 عکس
209 ویدیو
5 فایل
گفتگو درباره ارزش مردم‌، اهمیت محله‌‌، کارکرد مسجد و نقش امامِ محله یادداشتهای تبیینی | روایت شبکه امامت مدیر عامل بنیاد هدایت @hedayat_news ارسال پیام، انتقاد و پیشنهاد: @snm_media
مشاهده در ایتا
دانلود
راه حلی برای کاهش آسیبهای روانی زلزله! . بعد از وقوع زلزله یا سیل یکی از اولین مشکلات، اسکان موقت کسانیست که خانه‌هاشون خراب شده یا ایمنی آن کم شده و قابل استفاده نیست. در اولین قدم، دولتها برای تامین چادر، کانکس و مواد غذایی تلاش و هزینه زیادی انجام می‌دن. ممکنه در این حالت برخی از افراد که اهل اون منطقه نیستند، امکانات و خدمات بگیرند یا افراد کم توان و کم تجربه دیده نشن یا امکانات دیر به دستشان برسه. اما شاید بشه بعضی از این هزینه‌ها را به نحو دیگری انجام داد و مشکل را به شکل بهتری حل کرد. چطوری؟ شاید این راه حل بهتر باشه! در بعضی از مناطق که سیستم سنتی‌تر و روستایی‌تر است، خیلی از مردم فامیلهایی در جاهای دیگر دارند یا آشنایانی دارند که می‌توانند موقتاً از منزل آنها استفاده کنند. در این مناطق، دولت سرانه‌هایی که بابت اسکان و غذا و سایر نیازهای آنها هزینه میکنه رو مستقیما به خودشون پرداخت کنه تا بهتر بتونن مکان برای استقرار و تامین نیازمندی‌ها پیدا کنند. اینجوری هم پیوندهای خانوادگی و همسایگی تحکیم میشه، هم خانواده‌ها با سرعت و دقت بیشتری جابجا می شوند و هم اگر کسی جا موند براش کانکس تهیه می‌کنند تا خونش آماده بشه. کلا در خیلی از مواقع سازماندهی و حل مسئله در محله و توسط مردم خیلی بهتر از سازماندهی‌های کلی، جواب میده! ✳️ در اینستاگرام ببینید: https://www.instagram.com/p/CLj2D-tBj1k/?igshid=wqkjqsdg6lf5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تشکل‌های فرهنگی فراگیر یا مسجد و محله‌محوری؟ گفت: حاج آقا خیلی کارِتون رو جدی گرفتید! گفتم: چون جدیه گفت: یعنی به نتیجه میرسه؟ گفتم: ان شاءالله گفت: واقعیتش منم به نظرم میاد این کار از همه کارهای دیگه واجب‌تر و اصولی‌تره و به جامعه‌پردازی نزدیکتر. حالا چه کار کنم؟ من که یک مجموعه فرهنگی و تربیتی موفق دارم، باید رها کنم و برم توی مسجد و امام یه محله بشم؟ گفتم: اینکه بری توی یک مسجد و امام محله بشی خیلی خوبه، ولی مجموعه خودتو رها نکن و به هم نریز، چون یه ظرفیت، فرصت و اعتماد ایجاد شده و حیفه خراب بشه اما بیا به جای اینکه از همه جای شهر و به صورت پراکنده متربی جدب کنی، برو و با امامان یک یا چند محله متناسب با توان خودت صحبت کن و بگو من به شما خدمات فرهنگی و تربیتی میدم. اینجوری، هم سابقه و تجربه خودت را رها نکردی و هم در مسیر ارتقای امام محله و مدل محله‌محور پیش میری و کارهای ماندگارتر و عمیق تری را با تمرکز بر یک یا چند نقطه خاص انجام میدی. تشکل‌های شاخص و محوری که فعالیت های مختلفی از جمله هیات داری و طرح تربیتی و فعالیت های نوجوانان و جوانان و این سال‌ها فعالیت‌های اجتماعی را به صورت خودجوش و جهادی در نقاط مختلف کشور داشته اند، یکی از ظرفیت های ارزشمند انقلاب اسلامی هستند.
امامت محله، امامت عام در لایه میانی! از وقتی که استاد عزیزم حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ترابی دغدغه‌های بنده رو شنیدند و درباره امامت عام و امامت در لایه میانی نکاتی را نوشتند، گویا گمشده خودم را در بحث امامت پیدا کردم. بله امامت محله، امامت عام در لایه میانی است. وقتی با این نگاه به بحث امامت نگاه می‌کنم گویا همه آیات و روایات برای من معنای دیگری پیدا می‌کنند. تعجب می کنم که چطور پیش از این، همین مطالب را می‌دیدم و متوجه نمی‌شدم توصیفاتی که درباره پیامبر و امامان می‌شنوم برایم در شناخت مدل امامت و تطبیق آن بر امامت در لایه میانی بسیار راهگشاست! یکی از روایاتی که اخیراً وقتی دیدم گویا به شکل دیگری متوجه شدم، روایتی از امام صادق علیه‌السلام است، درباره امام زمان علیه‌السلام که می‌فرمایند: «لو ادرکته لخدمته ایام حیاتی؛ یعنی اگر او(امام زمان) را می‌یافتم، تمام عمر به او خدمت می‌کردم.» به نظرم این روایت غیر از مصداق بارزش، می‌خواهد نکته دیگری را هم گوشزد کند و آن اینکه: هر کس امام را یافت به او خدمت کند. می‌توان با رعایت سلسله مراتب و شدت و ضعف، گفت که اگر مردم واقعا امامی را در اطراف خود بیایند حتی اگر در حد امام محله باشد، به او خدمت خواهند کرد. مهم این است که واقعا امام باشد نه عنوان امام داشته باشد. یعنی این روایت درباره امام محله انشایی نیست و اخباری است و خبر می‌دهد که مردم اگر امام بیابند، ولو در حد محدود، به او خدمت می‌کنند. تصویر: استاد عزیزم حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر ترابی مدیر و موسس آکادمی اسلام شناسی اروپا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وظیفه مهم روحانیت! به نظرم مناسبه هر یک از افراد قشر روحانیت، به این جملات استاد عزیز شهید مطهری بیشتر فکر کنیم... .
🌹 استوری‌های اینستاگرام چند خطی برای فردا...
✳️ *مرکز داوری هدایت* روایت افتتاح مرکز داوری هدایت دیروز ۲ تیر ۱۴۰۰ سالن همایشهای صداوسیما
🌎پیشرفت یا توسعه؟ یک برای پاسخ به سوالاتی که قبلا مطرح شده بود باید به مقوله ای به نام توسعه پرداخت. مقوله ای که در تمام جهان، سالها و قرنهاست مورد توجه دانشمندان و سیاست مداران است. یعنی همه به دنبال خوشبختی هستند و خوشبخت کردن مردم جهان! البته، چند سالیست حضرت آقا اصرار دارند به جای توسعه از کلمه پیشرفت استفاده شود زیرا این کلمه ادبیات خودش را در قرن‌های اخیر تولید کرده و ممکن است در مسیر برای ما رهزن باشد. بررسی این مقوله به ما نشان می‌دهد که یک موضوع با سابقه و پر دامنه است و اگرچه در این قرنها مکاتب مختلفی برای آن ایجاد شده و هر کدام هم تلاش خود را کرده‌اند ولی هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده و دانشمندان این عرصه در جهان دائم به دنبال ارتقای آن هستند. "آدام اسمیت" معتقد بود روند توسعه خود به خود شکل می‌گیرد اما در سال هزار و نهصد و هفده و با انقلاب سوسیالیستیِ شوری، ورود دولت‌ها در توسعه به نحو زیادی آغاز و در ابتدا با قدرت طی شد.
🌎توسعه یا پیشرفت؟ / دو مفهوم توسعه تقریبا به اندازه تمدن بشریت قدمت دارد. این مفهوم در جوامع غربی از تمدن‌های یوناانی و رومی تا اواخر قرن نوزدهم، به معنای بهتر شدن مداوم وضعیت زیست بشر مطرح بوده اما برای درک ماهیت و مفهوم امروزین آن باید به قرن هفدهم رفت. در آن زمان با وجود حضور این مفهوم در جامعه اما گسترش آن محدود به دایره تفکرات سنتی افراد و دایره فهم آنها محدود بود. سرانجام با پیروزی کسانی که تفکر مدرن داشتند، مانند لایپ نیتس و دیگر متفکران همانند کوندورست، کانت، هگل و مارکس و... مفهوم پیشرفت بی‌نهایت و حرکت بی‌توقف به سمت رفاه بشر آغاز شد. این مسیر تا قرن بیستم ادامه یافت و در این قرن سرعت بسیاری گرفت. در ابتدا و بعد از انقلاب هزار و نهصد و هفده شوری ورود این کشور به توسعه با مدل یکپارچه و دولتی موفقیتهایی را به دست آورد اما در ادامه مشکلات فراوانی بوقوع پیوست. بعد از مشخص شدن مشکلاتی که نوع راهبری توسعه در شوروی سابق(یکپارچه و دولتی) از خود نشان داد، شاید مهمترین کسی که مسیر توسعه را تقویت کرد ترومن رئیس جمهور آمریکا بود. اصطلاح توسعه از طرف ترومن به طور مداوم برای توسعه اقتصادی بکار برده می‌شد. پی‌نوشت: در این یادداشتها(توسعه یا پیشرفت) از مقاله‌ای که برادر عزیز جناب آقای ابوالحسن صفرپور به سفارش معاونت راهبردی سازمان تبلیغات آماده کرده‌اند بهره برده می‌شود.
🌍پیشرفت یا توسعه؟ سه در اواخردهه شصت میلادی، آرام آرام تولید ناخالص ملی به عنوان شاخص توسعه برای سنجش خوشبختی مردم ناکافی به نظر می‌آمد و کم‌کم مفهوم توسعه از یک مفهوم صرفا اقتصادی به یک مفهوم اقتصادی-اجتماعی تغییر کرد. در این مفهوم جدید، معیارها و سنجه‌های پیچیده‌تری از تولید ناخالص ملی مد نظر قرار گرفت. مفاهیمی همچون سطوح تعلیم و تربیت، کمک‌های درمانی، مسکن، خدمات و کالاهای دیگر. در حقیقت مفهوم رفاه و آرامش گسترش پیدا کرد. در سالهای دهه هشتاد میلادی به بعد، مفهوم توسعه باز هم وسعت پیدا کرد و مسائل زیست محیطی، آلودگی، تغییرات جوی، آلودگی صدا، آب و غیره در ملاکهای توسعه وارد شدند. یعنی اگر فعالیت اقتصادی باعث از بین رفتن یا آلوده شدن برخی از این ظرفیتها بشود توسعه محقق نشده است و اگر هم شروع خوبی داشته باشد در دراز مدت زندگی بشر را به خطر می‌اندازد. نهادهای بین المللی، توسعه را اینگونه تعریف میکنند: طیف وسیعی از گزینه‌ها برای بشر که اجازه می‌دهد، توسعه دموکراتیک و مشارکت پذیر، دسترسی به درآمد بیشتر، مشارکت در تصمیم گیری‌ها بیشتر و انسان از آزادی های اقتصادی و سیاسی لذت ببرد!
🌍پیشرفت یا توسعه؟ / چهار رسیدیم به یادداشت چهارم با رویکرد توصیف، توضیح و مقایسه دو اصطلاح پیشرفت و توسعه. به طور کلی باید گفت: از یک منظر سه برداشت متفاوت از مفهوم توسعه وجود دارد. گروهی در تعریف اول، توسعه را مترادف رشد اقتصادی می‌دانند. در حقیقت آنها معتقد هستند که توسعه، نتیجه طبیعی رشد اقتصادیست و یک مفهوم جداگانه نیست. یعنی رشد اقتصادیست که فقر را از بین می‌برد. بعد از گذشت چند دهه، حالا دیگر بانک جهانی هم معتقد شده، لزوما رشد اقتصادی باعث رفع فقر نمی‌شود! . گروهی در تعریف دوم، توسعه را انکار می کند و آن را چیزی جز توهم، دخالت ایدئولوژیک و داستان و افسانه نمی‌داند. آنها می‌گویند بشر در تاریخ به صورت طبیعی رشد داشته است و توسعه معنا ندارد. اما گروهی تعریف سومی دارند که دشوارترین و چالش برانگیزترین برداشت است! . این گروه معتقدند توسعه امری یک بعدی و موقت نیست و نمی‌توان آن را منحصر در توسعه اقتصادی دانست. توسعه یا پیشرفت؟ مسئله چیست؟ آیا با کدام یک از این تعاریف می‌توان برای یک محله‌ی مسجدمحور، نسخه‌ی تحول اجتماعی نوشت؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایده‌ای برای سیاه‌پوش کردن محله خیلی وقتها برای اقدامات فرهنگی، بیشتر از بودجه و امکانات به فکر و ایده‌پردازی نیاز داریم. این ایده ساده و رایگان یا کم را در همایش مجازی شبکه امامت کشور مطرح کردم که با اجتماع امامان محله و مبلغان شاخص در سراسر کشور برگزار شد. اگر این تجربه یا تجربه مشابه را در محله انجام دادید، مطرح کنید.