9862-ar-sahefeh-kazmeh-a.pdf
1.37M
❓ پرسش متنی
📑 شماره :۴۱۱
🗣 پرسش :
آیا از امام کاظم علیه السلام دعا یا ادعیه ای به دست ما رسیده است ؟
✍ پاسخ:
مرحوم آیت الله محمد باقر الموحد الابطحی،دعاهای امام کاظم علیه السلام را جمع آوری کرده اند که عدد آنها تقریبا به «۲۰۰» دعا میرسد و آنها را در قالب کتابی تحت عنوان " الصحیفه الکاظمیه الجامعة "چاپ کرده اند.
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
💐 به مناسبت روز ولادت آقا موسی ابن جعفر علیه السلام 💐
✨لینک دسترسی به پرسش و پاسخ های مرتبط با آن حضرت تقدیم می شود ؛
❓پرسش متنی شماره ۵۵
سه روایت مهم از امام کاظم علیه السلام در باب تربیت فرزند
❓پرسش متنی شماره ۱۷۲
نقش انگشتر امام کاظم علیه السلام
❓پرسش متنی شماره ۲۹۹
حاجت خاص در توسل به باب الحوائج
❓پرسش متنی شماره ۴۱۱
آیا از امام کاظم علیه السلام دعا یا ادعیه ای به دست ما رسیده است ؟
44.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 پرسش و پاسخ کلیپی
🖇 شماره : ۵۸
🗣 پرسش :
شرط مطرح شده توسط مسیحیان برای شرکت در مباهله چه بود؟{ شرطی که بین خودشان گذاشتند }.
🎙 پاسخ را از زبان آیت الله شیخ حسین وحید خراسانی بشنوید.
💐 ۳ روز تا عید بزرگ مباهله ، « بزرگترین فضیلت امیرالمومنین علیه السلام در قرآن » 💐
#کلیپی
╭┅──🌺─┅╮
@soalvajavab
╰┅──🌸─┅╯
❓ پرسش متنی
📑 شماره : ۴۱۲
🗣 پرسش :
آیا خود امیرالمؤمنین علیه السلام به آیه مباهله احتجاج کرده است؟
✍ پاسخ:
عالم بزرگ اهل تسنن ابن حجر هیتمی (م ۹۷۴) در کتاب خودش مینویسد:
علی علیه السلام در روز شورا فرمود:
شما را قسم میدهم، آیا در این جمع کسی از من به رسول الله صلی الله علیه و آله نزدیک تر هست، که پیامبر او را نفس خودش قرار داده باشد؟!
همه گفتند: نه!
« يَوْم الشورى احْتج على أَهلهَا فَقَالَ لَهُم أنْشدكُمْ بِاللَّه هَل فِيكُم أحد أقرب إِلَى رَسُول الله صلى الله عَلَيْهِ وَسلم فِي الرَّحِم مني وَمن جعله صلى الله عَلَيْهِ وَسلم نَفسه .... قَالُوا اللَّهُمَّ لَا»
📚 الصواعق المحرقة 2/ 454
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💐 ۲ روز تا عید بزرگ مباهله ، « بزرگترین فضیلت امیرالمومنین علیه السلام در قرآن » 💐
╭┅──🌺─┅╮
@soalvajavab
╰┅──🌸─┅╯
❓ پرسش متنی
📑 شماره : ۴۱۳
🗣 پرسش :
یکی از مهمترین سؤالات مطرح شده دربارهی آیهی مباهله، تعبیر جمع در این آیه شریفه و عدم مطابقت آن با احادیث و روایات موجود در منابع فریقین است که در آنها مصادیق این آیه افراد معیّن نه جمع معرفی میشوند.
طبق احادیث و روایات موجود در منابع فریقین، منظور از «ابناءنا» پسران ما امام حسن و حسین علیهماالسلام ، منظور از «نسائنا» زنان خویش حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و منظور از «انفسنا» نفوس خود پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) و امام علی (علیه السلام) است. از طرف دیگر در زبان عربی کلمه «نسائنا» زنان ما بر دختر شخص و نیز «انفسنا» نفوس ما بر یک نفر (امام علی) اطلاق نمی شود.
✍ پاسخ:
در پاسخ به این سؤال مطرح شده باید بگوییم:
1. پیامبر عظیم الشأن اسلام (صلی الله علیه و آله) مبیّن و مفسر آیات نورانی قرآن کریم است. خداوند متعال در همین خصوص می فرماید: «وانزلنا الیک الذکر لتبیّن للناس ما نزل الیهم و لعلهم یتفکرون؛ ما این ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آن چه را به سوی مردم نازل شده است، برای آنها روشن سازی و شاید اندیشه کنند.» بنا بر این بر امت اسلامی فرض است که پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) را مفسر و مبیّن حقیقی قرآن کریم بدانند و بیانات آن حضرت (صلی الله علیه و آله) را در این باره بدون چون و چرا بپذیرند.
۲. بر اساس روایات و احادیث صحیح و مورد قبول مذهب اهل بیت (علیه السلام) و اهل سنت، پس از نزول آیه مباهله، پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) جهت انجام مباهله با هیأت مسیحی نجران، علی بن ابی طالب (علیه السلام)، فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، حسن و حسین (علیه السلام) را همراه خود آورده و آنها را اهل بیت خود معرفی نموده است. به همراه آوردن این اشخاص در واقع نوعی تفسیر و تبیین کلمات به کار رفته در آیهی مباهله (ابنائنا، نسائنا، و انفسنا) است و اگر کسی در این خصوص اعتراضی داشته باشد، در واقع به شخص پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) اعتراض می کند.
۳. قرآن کریم مملو از چنین مواردی است که در آنها به جای یک فرد ضمیر یا صیغه جمع به کار رفته است که در این جا به دو مورد آن اشاره می کنیم:
➖سوره آل عمران، آیه 173
«الذین قال لهم الناس قدجمعوا لکم فاخشوهم فزادهم ایماناً و قالوا حسبنا الله و نعم الوکیل؛ اینها (مومنان واقعی) کسانی بودند که (بعضی از) مردم به آنان گفتند: (لشکر دشمن) برای (حمله به) شما اجتماع کردهاند. از آنها بترسید، اما این سخن بر ایمان آنها افزود و گفتند: خدا ما را کافی است و او بهترین حامی ماست.» براساس دیدگاه عدهای از مفسران، قائل این سخن نعیم بن مسعود الاشجعی بود که وی به دستور ابوسفیان، قصد ترساندن مسلمآنان از مشرکان را داشت.
➖سوره آل عمران، آیه 181
«لقد سمع الله قول الذین قالوا ان الله فقیر و نحن اغنیاء...؛ همانا خداوند سخن آنها را که گفتند: خدا فقیر است و ما بی نیازیم، شنید.» بر اساس اعتراف عدهای از مفسران فریقین، قائل این سخن بی اساس، حیّ بن احطب و یا غنحاص (از یهودیان) بوده است.
اگر به آیات نورانی قرآن کریم و شأن نزول آنها توجه بیشتری کنیم، روشن خواهد شد که در موارد متعددی، به جای یک فرد از ضمیر و یا صیغهی جمع استفاده شده است که همهی اینها نشانهی بی اساس بودن سؤال مورد بحث است.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💐 ۱ روز تا عید بزرگ مباهله ، « بزرگترین فضیلت امیرالمومنین علیه السلام در قرآن » 💐
╭┅──🌺─┅╮
@soalvajavab
╰┅──🌸─┅╯
❓ پرسش متنی
📑 شماره : ۴۱۴
🗣 پرسش :
مأمون -لعنت الله علیه- چه اشکالی به دلالت آیه مباهله بر خلافت امیرالمومنین علیه السلام کرد و امام رضا علیه السلام در پاسخ او چه فرمودند ؟
✍ پاسخ:
مأمون به امام رضا عليه السلام گفت :
دليل بر خلافت جدّتان [على بن ابى طالب ] چيست ؟
امام فرمود :
كلمه «خودمان»
مأمون گفت :
البتّه اگر كلمه «زنانمان» نبود !
امام رضا عليه السلام فرمود :
البتّه اگر كلمه «پسرانمان» نبود !
مأمون، سكوت كرد .
إنَّ المَأمونَ قالَ لِلرِّضا عليه السلام : مَا الدَّليلُ عَلى خِلافَةِ جَدِّكَ [عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ] ؟ قالَ عليه السلام :«أَنفُسَنَا»، فَقالَ المَأمونُ : لَولا«نِسَاءَنَا»! فَقالَ الرِّضا عليه السلام : لَولا«أَبْنَاءَنَا»! فَسَكَتَ المَأمونُ
➖ توضیح حدیث :
• مراد امام عليه السلام از اين كه فرمود : «كلمه خودمان »، اين است كه :
خداوند، خودِ على عليه السلام را همانند خودِ پيامبرش قرار داده است.
• و مراد مأمون از جمله : «اگر كلمه زنانمان نبود» اين است كه كلمه «زنانمان» در آيه دليل آن است كه مراد از «خودها» مردان اند بنا بر اين ، فضيلتى در آن براى امير مؤمنان نيست.
• و جمله امام عليه السلام كه : «اگر كلمه پسرانمان نبود» ، معنايش اين است كه وجود «پسرانمان» در اين آيه، بر خلاف نظر مأمون دلالت دارد ؛ زيرا اگر مراد از «خودها» مردان باشند ، آوردن كلمه «پسرانمان» مورد نداشت [چرا كه كلمه «خودمان» در صورتى كه به معناى مردان باشد ، شامل حسنين هم مى شود و ديگر ذكر «پسرانمان» لزومى نداشت.]
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
╭┅──🌺─┅╮
@soalvajavab
╰┅──🌸─┅╯
✨ لینک دسترسی به پرسش و پاسخ های مرتبط با « مباهله »
📝 پرسش و پاسخ متنی شماره ۴۱۴
مأمون -لعنت الله علیه- چه اشکالی به دلالت آیه مباهله بر خلافت امیرالمومنین علیه السلام کرد و امام رضا علیه السلام در پاسخ او چه فرمودند ؟
🎙پرسش و پاسخ صوتی شماره ۵
بالاترین فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن چیست؟ و چه کسی این مطلب را بیان کرده است؟
📝 پرسش و پاسخ متنی شماره ۴۱۳
یکی از مهمترین سؤالات مطرح شده دربارهی آیهی مباهله، تعبیر جمع در این آیه شریفه و عدم مطابقت آن با احادیث و روایات موجود در منابع فریقین است که در آنها مصادیق این آیه افراد معیّن نه جمع معرفی میشوند؟
🎞 پرسش و پاسخ کلیپی شماره ۵۸
شرط مطرح شده توسط مسیحیان برای شرکت در مباهله چه بود؟
📝 پرسش و پاسخ متنی شماره ۴۱۲
آیا خود امیرالمؤمنین علیه السلام به آیه مباهله احتجاج کرده است؟
📝 پرسش و پاسخ متنی شماره ۴۱۵
آیا میتوان از آیه مباهله ، برتری امیرالمومنین علیه السلام بر انبیا را ثابت کرد ؟
╭┅──🌺─┅╮
@soalvajavab
╰┅──🌸─┅╯