34.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 پرسش و پاسخ کلیپی
🖇 شماره : ۳۰
🗣 پرسش :
وجه تشبیه حضرت زهرا سلام الله علیها به شب قدر چیست ؟
🎙 پاسخ را از زبان استاد زرین بشنوید.
#کلیپی
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
@soalvajavab
@AmirGral
❓ پرسش متنی
📑 شماره : ۲۴۶
🗣 پرسش :
وجه تشبیه امام زمان علیه السلام به خورشید پشت ابر چیست ؟
✍ پاسخ:
علامه مجلسی در بحارالانوار ۸ وجه را بیان میکنند :
❶ اول اینکه نور عالم هستی و علم و هدایت، به توسط آن حضرت به خلق خدا میرسد؛ زیرا با اخبار مستفیضه ثابت شده که ذوات مقدسه (ائمه اطهار علیهم السلام) علت غایی ایجاد مخلوق عالمند؛ و اگر آنها نبودند، نور عالم، به غیر آنها نمی رسید. و نیز ثابت شده که به برکت و وساطت و توسل به آنها، علوم و معارف حقه برای مردم آشکار میگردد و گرفتاریها از آنها برطرف میشود. و اگر آنها نبودند، مردم به دلیل ارتکاب اعمال زشت، مستحق انواع عذاب الهی بودند، چنان که خداوند فرموده است: «وَ ما کانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِیهِمْ»، {و[لی] تا تو در میان آنان هستی، خدا بر آن نیست که ایشان را عذاب کند. } -. انفال / ۳۳ - ما پس از تجربه زیاد به این نتیجه رسیده ایم که در امور پیچیده و مسائل مشکله و هنگام دوری از ذات حق و بسته شدن درهای فیض الهی به روی خلق، هر وقت ائمه اطهار علیهم السلام را واسطه قرار داده ایم و متوسل به آنها شده ایم، به میزانی که در آن وقت ارتباط معنوی با آنها پیدا کرده ایم، آن کارهای پیچیده و مشکل برای ما حل شده و به مقصود رسیده ایم. چنان که این موضوع برای کسانی که خداوند چشم دل آنها را به نور ایمان روشن کرده است، معلوم و مشهود است.
❷ دوم اینکه همان طور که آفتاب پوشیده در ابر با همه انتفاعی که مردم از آن میبرند، در هر آن انتظار دارند که ابر برطرف گردد و قرص آن پیدا شود تا بیشتر از آن منتفع گردند. همین طور در ایام غیبت امام زمان نیز شیعیان با اخلاص، در همه اوقات انتظار آمدن و ظهور او را دارند و از این نظر مأیوس نمی گردند.
❸ سوم اینکه کسانی که وجود آن حضرت را با همه آثار و علائمی که دارد انکارمی کنند، مثل انکارکنندگان وجود خورشید به وقت ناپدید شدن در ابرهاهستند.
❹ چهارم اینکه گاهی پنهان گشتن خورشید در میان ابرها، از آشکار بودنش برای بندگان خدا، بر مبنای مصالحی بهتر است. همچنین غیبت امام زمان علیه السلام برای مردم در طول غیبت، نظر به مصالحی بهتر است و به همین جهت هم از نظرها غایب گردید.
❺ پنجم اینکه هر کس به خورشید مینگرد، قادر نیست آن را بیرون از ابرها ببیند، بلکه گاهی ممکن است به واسطه ضعف قوه دید، اگر در قرص آفتاب نگاه کند، بینایی خود را که نمی تواند خورشید را احاطه کند هم از دست بدهد. همین طور آفتاب وجود مقدس امام زمان علیه السلام نیز، بسا هست که اگر همه او را ببینند، زیانبار به حال مردم باشد و موجب کوری دل آنها از دیدن آفتاب حقیقت گردد. در صورتی که در غیبت آن حضرت، چشم بصیرتشان قادر است متحمل ایمان به او گردد، چنان که انسان میتواند از لابلای ابر به خورشید نگاه کند و ضرری هم نبیند!
❻ ششم اینکه گاهی آفتاب از میان ابرها بیرون میآید، یکی به آن مینگرد و دیگری توجه ندارد، همین طور ممکن است آن حضرت در ایام غیبت برای عده ای آشکار شود، ولی دیگران او را نبینند.
❼ هفتم اینکه اصولا ائمه اطهار علیهم السلام از لحاظ نفعی که برای عالم وجود دارند، همانند خورشید هستند و تنها آنها که کوردلند، نمی توانند از اشعه جمال آنان بهره مند گردند، چنان که در اخبار آیه شریفه: «مَنْ کانَ فِی هذِهِ أَعْمی فَهُوَ فِی الْآخِرَةِ أَعْمی وَ أَضَلُّ سَبِیلًا»، {و هر که در این [دنیا] کور [دل] باشد، در آخرت [هم] کور [دل] و گمراه تر خواهد بود} -. انفال / ۷۲ -، تفسیر به این معنی شده است.
❽ هشتم اینکه همان طور که شعاع خورشید به میزان روزنهها و شبکههای خانهها وارد آن میشود و به قدر ارتفاع موانع خانه ها، در آن میتابد، همچنین مردم نیز به اندازه موانع حواس و مشاعرشان که عبارت است از شهوات نفسانی و علائق جسمانی و خود روزنهها و شبکههای دلهای آنها، و هم به قدری که پردههای کثیف هیولایی را از دلهای خود به کنار میزنند، از انوار هدایت و راهنمایی ائمه طاهرین علیهم السلام استفاده میکنند و (وقتی پردههای هواپرستی و موانع را از پیش خود بردارند)، مانند کسی میشوند که در زیر آسمان قرار گرفته و نور آفتاب، بدون مانع از هر سو او را احاطه کرده باشند.
ایشان پس از بیان این ۸ وجه میفرمایند :
ای خواننده! من با این بیان، هشت در از این بهشت روحانی را به روی تو گشودم. خداوند با تفضل خود هشت در دیگر هم به روی من گشوده است؛ ولی اگر ذکر کنم، سخن به درازا میکشد. امیدوارم خداوند متعال در راه شناسایی و معرفت ائمه اطهار علیهم السلام، هزار در به روی ما و شما بگشاید که از هر دری، هزار در دیگر گشوده گردد.
📓 بحارالانوار جلد ۵۲ صفحه ۹۳
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
● @AmirGrali
❓ پرسش متنی
📑 شماره :۲۴۷
🗣 پرسش :
نام حضرت زهراء(سلام الله علیها) در آسمان،چیست؟ و چرا به این اسم نامیده شده اند ؟
✍ پاسخ؛
پیامبراکرم(صلوات الله علیه و آله)از جبرئیل پرسیدند :
لِمَ سُمِّیَتْ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةَ وَ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ ؟
چرا دخترم،در آسمان به " منصوره " نامیده شده اند و در زمین به " فاطمه " ؟
جبرئیل در پاسخ عرض کرد:
سُمِّیَتْ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ لِأَنَّهَا فُطِمَتْ شِیعَتُهَا مِنَ النَّارِ وَ فُطِمَ أَعْدَاؤُهَا عَنْ حُبِّهاَ وَ هِیَ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةُ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ یَعْنِی نَصْرَ فَاطِمَةَ لِمُحِبِّیهَا
در زمین فاطمه نامیده شده است چرا که شیعیان او از آتش جهنم و دشمنان او از محبت او ممنوع و بریده شده اند.
و در آسمان منصوره نامیده شده است و این همان فرمایش خداوند است درقرآن که میفرماید " در آن روز مومنان به سبب یاری خدا خوشحال خواهند شد" که مراد از آن یاری رساندن حضرت زهرا(سلام الله علیها)به دوستان خود است.
📚 بحار جلد43 صفحه3
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
● @AmirGrali
چرا فاطمه سلام الله علیها(1).pdf
745.1K
❓ پرسش متنی
📑 شماره :۲۴۸
🗣 پرسش :
چرا حضرت زهرا سلام الله علیها به « فاطمه » نام گذاری شده اند ؟
✍ پاسخ:
در اینکه چرا حضرت زهرا سلام الله علیها به چنین نامی ، نامگذاری شده اند با مراجعه به روایات دست کم به ۶ وجه رسیدیم که تفصیل آنها با ذکر روایات را در فایل پی دی اف مشاهده بفرمایید.
عنوان آن وجوه شش گانه بدین ترتیب است:
① جدایی از شرّ و بدی
② انقطاع از جهل و نادانی
③ جدایی آن حضرت و شیعیانش از آتش جهنم
④ جدایی از حیض
⑤ بریدن طمع طمعورزان به خلافت
⑥ جدایی خلق از معرفت حضرتش
روایات مرتبط با هر یک از این وجوه را در فایل pdf مشاهده بفرمایید
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
🎞 پرسش و پاسخ کلیپی
🖇 شماره : ۳۱
🗣 پرسش :
نمونه ای از فرمایشات پیامبر اکرم علیه و آله السلام درباره شخصیت والای حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها را بیان کنید ؟
🎙 پاسخ را از زبان استاد عدالتیان و در قالب دو کلیپ کوتاه بشنوید.
#کلیپی
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
@soalvajavab
@AmirGral
📥 مطالب ارائه شده در کانال مرتبط با فاطمیه و حضرت زهرا سلام الله علیها
📝 عایشه در تاریکیِ شب، با نور حضرت زهرا «سلاماللهعلیها » خیاطی و بافندگی میکرد.
🎞 شخصیت منحصربه فرد حضرت زهراء علیهاالسلام (مصاحبه اختصاصی ویژهنامه تعظیم شعائر فاطمیه با آیتالله شیخ مهدی مروارید )
📓 لینکدانلود ۱۲ کتاب با موضوع حضرت محسن بن علی علیهما السلام
📝 حاجت خاص در توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها
📓 لینک دانلود کتاب فاطمه الزهرا سلام الله علیها نوشته علامه امینی
📝 نور ماه کجا و نور حضرت زهرا سلام الله علیها کجا
📝 نام حضرت زهرا سلام الله علیها در آسمان و وجه تسمیه آن
🎞 وجه تشبیه حضرت زهرا سلام الله علیها به شب قدر
📓 معرفی دو کتاب در زمینه سخنان نورانی حضرت زهرا سلام الله علیها
📝 مشکات ، از القاب حضرت زهرا سلام الله علیها
📝 نمازهای حضرت زهرا سلام الله علیها
🎞 گریه های جانسوز مرجع احیاگر فاطمیه ، مرحوم آیت الله میرزا جواد تبريزي در مصیبت حضرت زهراء سلام الله علیها
📝 وجوه شش گانه تسمیه حضرت زهرا سلام الله علیها به « فاطمه »
🎞 نمونه ای از فرمایشات پیامبر اکرم علیه و آله السلام درباره شخصیت والای حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها
📝 روضه خرد شدن گوشواره
🎞 و الداخلين على البتلول بيتها
و المسقطين لها اعز جنين
🎙 صلوات خاصه حضرت زهرا سلام الله علیها
📓 کتاب " ظَلَامَاتُ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ علیها السلام "
⏳ بروزرسانی خواهد شد ...
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
● @AmirGrali
❓ پرسش متنی
📑 شماره :۲۴۹
🗣 پرسش :
آیا مصائبی که بر حضرت زهرا سلام الله علیها وارد شد امتحانی از طرف خداوند بود که از پیامبر اکرم علیه و آله السلام گرفته شد؟
✍ پاسخ:
امام صادق علیه السلام میفرمایند:
زمانى كه نبى اكرم صلّى اللّٰه عليه و آله و سلّم را به آسمان سير دادند به حضرتش عرض شد:
خداوند تبارك و تعالى مىخواهد شما را در سه چيز بيازمايد تا صبر شما را ببيند.
حضرت عرض كرد: پروردگارا من تسليم امر تو هستم، من توان صبر را ندارم مگر به كمك تو، آن سه چيز كدامند؟ به حضرتش گفته شد:
اوّل آنها جوع و گرسنگى و ضيق بر خودت و بر اهلت. حضرت عرض كرد: پروردگارا آن را پذيرفته و راضى شده و تسليم بوده و از تو توفيق و صبر مىخواهم.
و امّا دوّم:
آنكه تكذيب شده و خوف شديد بر تو عارض گشته و در محاربه با اهل كفر مال و نفس خويش را بذل كرده و بر اذيّت و آزارى كه از ناحيه ايشان و اهل نفاق به تو مىرسد صبر كرده و درد و جراحاتى كه در حرب بر تو وارد مىشود را تحمّل كنى.حضرت عرض كرد: پروردگارا آن را پذيرفته و راضى شده و تسليم بوده و از تو توفيق و صبر مىخواهم.
و امّا سوّم:
عبارت است از آنچه بعد از تو به اهل بيتت متوجه مىشود و آن قتل و كشته شدن ايشان است.
امّا برادرت على: از ناحيه امّتت، فحش و درشتى و سرزنش و حرمان از حق و انكار و ظلم به او متوجّه شده و در آخر او را خواهند كشت. عرض كرد: پروردگارا آن را پذيرفته و راضى شده و تسليم بوده و از تو توفيق و صبر مىخواهم.
و امّا دخترت: مورد ستم قرار گرفته، حقش را غصب مىكنند، او را مىزنند در حالى كه حامل و باردار است به حريم و منزلش بدون اذن وى داخل شده و افراد پست و فرومايه او را رنجور مىنمايند و وى مانع و دافعى نيافته و بدنبال ضرب و كتكى كه مىخورد حملش سقط شده و از ناحيه آن فوت و رحلت مىكند
حضرت عرض كرد:
« إِنّٰا لِلّٰهِ وَ إِنّٰا إِلَيْهِ رٰاجِعُونَ »، پذيرفتم و راضى شده و تسليم آن بوده و از تو توفيق و صبر مىخواهم
لَمَّا أُسْرِيَ بِالنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِلَى اَلسَّمَاءِ قِيلَ لَهُ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَخْتَبِرُكَ فِي ثَلاَثٍ لِيَنْظُرَ كَيْفَ صَبْرُكَ قَالَ أُسَلِّمُ لِأَمْرِكَ يَا رَبِّ وَ لاَ قُوَّةَ لِي عَلَى اَلصَّبْرِ إِلاَّ بِكَ فَمَا هُنَّ قِيلَ لَهُ أَوَّلُهُنَّ اَلْجُوعُ وَ اَلْأَثَرَةُ عَلَى نَفْسِكَ وَ عَلَى أَهْلِكَ لِأَهْلِ اَلْحَاجَةِ قَالَ قَبِلْتُ يَا رَبِّ وَ رَضِيتُ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْكَ اَلتَّوْفِيقُ وَ اَلصَّبْرُ وَ أَمَّا اَلثَّانِيَةُ فَالتَّكْذِيبُ وَ اَلْخَوْفُ اَلشَّدِيدُ وَ بَذْلُكَ مُهْجَتَكَ فِي مُحَارَبَةِ أَهْلِ اَلْكُفْرِ بِمَالِكَ وَ نَفْسِكَ وَ اَلصَّبْرُ عَلَى مَا يُصِيبُكَ مِنْهُمْ مِنَ اَلْأَذَى وَ مِنْ أَهْلِ اَلنِّفَاقِ وَ اَلْأَلَمِ فِي اَلْحَرْبِ وَ اَلْجِرَاحِ قَالَ قَبِلْتُ يَا رَبِّ وَ رَضِيتُ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْكَ اَلتَّوْفِيقُ وَ اَلصَّبْرُ وَ أَمَّا اَلثَّالِثَةُ فَمَا يَلْقَى أَهْلُ بَيْتِكَ مِنْ بَعْدِكَ مِنَ اَلْقَتْلِ أَمَّا أَخُوكَ عَلِيٌّ فَيَلْقَى مِنْ أُمَّتِكَ اَلشَّتْمَ وَ اَلتَّعْنِيفَ وَ اَلتَّوْبِيخَ وَ اَلْحِرْمَانَ وَ اَلْجَحْدَ [وَ اَلْجُهْدَ] وَ اَلظُّلْمَ وَ آخِرُ ذَلِكَ اَلْقَتْلُ فَقَالَ يَا رَبِّ قَبِلْتُ وَ رَضِيتُ وَ مِنْكَ اَلتَّوْفِيقُ وَ اَلصَّبْرُ وَ أَمَّا اِبْنَتُكَ فَتُظْلَمُ وَ تُحْرَمُ وَ يُؤْخَذُ حَقُّهَا غَصْباً اَلَّذِي تَجْعَلُهُ لَهَا وَ تُضْرَبُ وَ هِيَ حَامِلٌ وَ يُدْخَلُ عَلَيْهَا وَ عَلَى حَرِيمِهَا وَ مَنْزِلِهَا بِغَيْرِ إِذْنٍ ثُمَّ يَمَسُّهَا هَوَانٌ وَ ذُلٌّ ثُمَّ لاَ تَجِدُ مَانِعاً وَ تَطْرَحُ مَا فِي بَطْنِهَا مِنَ اَلضَّرْبِ وَ تَمُوتُ مِنْ ذَلِكَ اَلضَّرْبِ قُلْتُ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ - قَبِلْتُ يَا رَبِّ وَ سَلَّمْتُ وَ مِنْكَ اَلتَّوْفِيقُ وَ اَلصَّبْرُ [لِلصَّبْرِ
📓کامل الزیارات صفحه ۳۳۲
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
● @AmirGrali
❓ پرسش متنی
📑 شماره :۲۵۰
🗣 پرسش :
چرا عمر ابن الخطاب از همه کارگزارانش اموالی را به عنوان غرامت گرفته است ولی از قنفذ هیچ مالی را غرامت نگرفته است؟
✍ پاسخ:
عباس (عموی پیامبر) به امیر المومنین علی علیه السلام گفت:
عمر از همه کارگزارانش اموالی را به عنوان غرامت گرفته است ولی از قنفذ هیچ مالی را غرامت نگرفته است، چه علتی دارد که او را از بین همه استثناء کرده و از او غرامت نگرفته؟
در این هنگام امیرمؤمنان علیه السلام به کسانی که در آن حلقه نشسته بودند نگاهی انداختند، سپس چشمان مبارکش پر از اشک شد و فرمود:
عمر با این کار خواسته از شلاقهایی که قنفذ به فاطمه زد تشکر کند و پاداش آن ضربات و شلاقهایی که به امر عمر به فاطمه زد را بدهد.
فاطمه از دنیا رفت درحالی که اثر آن شلاقهای قنفذ بر بازوی او همچون دستبندی باقی مانده بود.
قَالَ أَبَانٌ: قَالَ سُلَیْمٌ: انْتَهَیْتُ إِلَی حَلْقَةٍ فِی مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ لَیْسَ فِیهَا إِلَّا هَاشِمِیٌّ غَیْرَ سَلْمَانَ وَ أَبِی ذَرٍّ وَ الْمِقْدَادِ وَ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی بَكْرٍ وَ عُمَرَ بْنِ أَبِی سَلَمَةَ وَ قَیْسِ بْنِ سَعْدِ بْنِ عُبَادَةَ.
فَقَالَ الْعَبَّاسُ لِعَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلَامُ: مَا تَرَی عُمَرَ مَنَعَهُ مِنْ أَنْ یُغَرِّمَ قُنْفُذاً كَمَا غَرَّمَ جَمِیعَ عُمَّالِهِ؟
فَنَظَرَ عَلِیٌّ عَلَیْهِ السَّلَامُ إِلَی مَنْ حَوْلَهُ، ثُمَّ اغْرَوْرَقَتْ عَیْنَاهُ، ثُمَّ قَالَ: شَكَرَ لَهُ ضَرْبَةً ضَرَبَهَا فَاطِمَةَ عَلَیْهَا السَّلَامُ بِالسَّوْطِ فَمَاتَتْ وَ فِی عَضُدِهَا أَثَرُهُ كَأَنَّهُ الدُّمْلُجُ.
📓بحار الانوار، ج۳۰، ص۳۰۳
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┅══••𑁍❀𑁍••══┅┄
● @soalvajavab
● @AmirGrali