صبح نزدیک
در روز 21 آگوست 2019 چهار روز پس از حمله به پالایشگاه الشیبه، نفتکش ایرانی Helm متعلق به شرکت ملی ن
سوپر تانکر هلم نیز به ماننند هپینس، ساخت کمپانی HHI کره جنوبی در بندر اولسان در سال 2008 است که در ابتدا با نام هیرمند وارد خدمت شد و به مرور زمان طبق جدول زیر تغییر نام داده است.
این کشتی با ظرفیت 317 هزار تن ،333 متر طول و 60 متر عرض دارد.
صبح نزدیک
سوپر تانکر هلم نیز به ماننند هپینس، ساخت کمپانی HHI کره جنوبی در بندر اولسان در سال 2008 است که در
خدمه نفتکش هلم در روزهای نخست پس از حادثه شرایط دشواری را پشت سر میگذارند تا اینکه کشتی یدک کش ایرانی از راه رسیده و آن را به سمت مسیر بازگشت یدک میکند و همزمان نفتکش Sabiti نیز در مسیر خود به سمت دریای سرخ برخی ملزومات هلم را به همراه میبرد که البته خود دچار حادثه مشابه میشود
در ادامه حادثه نفتکش سبیتی را نیز خدمت شما شرح خواهم داد.
متاسفانه در مورد نفتکش هپینس تصاویری از وضعیت موتورخانه ، خدمه و شرایط کلی کشتی پس از حادثه تصاویری در اختیار نداشتم اما در مورد نفتکش هلم این تصاویر را از دست ندهید که در چند بخش قرار خواهم داد :
صبح نزدیک
خدمه نفتکش هلم در روزهای نخست پس از حادثه شرایط دشواری را پشت سر میگذارند تا اینکه کشتی یدک کش ایرا
بخش اول تصاویر هلم از بارگیری در جزیره خارک تا رسیدن به محل حادثه
صبح نزدیک
بخش اول تصاویر هلم از بارگیری در جزیره خارک تا رسیدن به محل حادثه
بخش دوم تصاویر نفتکش هلم پس از وقوع حمله
صبح نزدیک
بخش دوم تصاویر نفتکش هلم پس از وقوع حمله
بخش سوم تصاویر پس از کنترل اوضاع و نجات کشتی هلم
صبح نزدیک
بخش سوم تصاویر پس از کنترل اوضاع و نجات کشتی هلم
کشتی Helm با سرعت بسیار کم در مسیر بازگشت به ایران یدک میشود تا حدودا 2 ماه بعد که نفتکش سبیتی همراه با پاور پک خود را به محدوده این کشتی میرساند و اقدام به تحویل پاور پک جدید به هلم میکند. حادثه کشتی سبیتی را با جزئیات بسیار دقیق و تصاویر منتشر نشده تشریح خواهم کرد.
صبح نزدیک
کشتی Helm با سرعت بسیار کم در مسیر بازگشت به ایران یدک میشود تا حدودا 2 ماه بعد که نفتکش سبیتی همرا
عربستان چهارمین ضربه خود را وارد کرده است و حالا باید به انتظار انتقام ایران بنشیند.
اما این انتقام و این حمله ذره ای با موارد قبلی از نظر شدت و تاثیر شباهتی ندارد. حمله 14 سپتامبر 2019 به دو پالایشگاه نفتی شرکت آرامکو با مجموع ظرفیت 8 و نیم میلیون بشکه در روز !
ابقیق و الخریص
صبح نزدیک
عربستان چهارمین ضربه خود را وارد کرده است و حالا باید به انتظار انتقام ایران بنشیند. اما این انتقام
انتشار نخستین تصاویر و ویدئوها از تاسیسات نفتی هدف قرار گرفته موجب بهت تمام رسانههای دنیا شد.
اگرچه در حمله به الشیبه نیز سومین پالایشگاه بزرگ نفتی عربستان هدف قرار گرفت اما حمله در حجم بسیار کمتر بود و تفاوت های اساسی با حمله فوق داشت.
صبح نزدیک
انتشار نخستین تصاویر و ویدئوها از تاسیسات نفتی هدف قرار گرفته موجب بهت تمام رسانههای دنیا شد. اگرچ
نخست اینکه اینبار حمله نه از عراق بود نه دریا!
تصمیمگیری در سطح بالاترین مقامات موجب میشود تا دستور حمله مستقیم از خاک ایران برای نشان دادن خشم شدید از حملات دریایی عربستان و اراده ایران حتی برای آغاز نبرد تمام عیار با عربستان صادر شود (اراده ای که در شخص بن سلمان وجود نداشت)
صبح نزدیک
نخست اینکه اینبار حمله نه از عراق بود نه دریا! تصمیمگیری در سطح بالاترین مقامات موجب میشود تا دستور
طبق اطلاعاتی که مقامات سعودی بر اساس بررسی لاشه پرتابهها اعلام کردند 18 فروند پهپاد انتحاری به سوی ابقیق و 7 فروند موشک کروز به سوی الخریص شلیک میشود.
کلیه پرتابه ها از دو پایگاه در جنوب ایران شلیک شد و علی رغم اینکه پدافند و نیروی هوایی عربستان کوچک ترین واکنش موثری نداشتند
اما از ساعات نخست حمله به خوبی از مبدا آن آگاه بودند اما به هر دلیلی (ترس، نبود اراده، عقلانیت، تنش زدایی!!! یا ...) از پاسخ متقابل به ایران عاجز نشان دادند.
در مورد کیفیت و تاثیر حمله در یک سال گذشته کارشناسان منصف به حد کافی توضیحاتی دادند اما چند نکته ناگفته را عرض میکنم
صبح نزدیک
طبق اطلاعاتی که مقامات سعودی بر اساس بررسی لاشه پرتابهها اعلام کردند 18 فروند پهپاد انتحاری به سوی
حمله به ابقیق و خریص حداقل(تاکید میکنم حداقل) دومین حمله از مبدا شمال خاک عربستان (پس از حمله العفیف و الدوادمی) بود و توجیه عدم آمادگی پدافند و نیروی هوایی عربستان برای جهت حمله خنده دار و غیر قابل پذیرش است.
صبح نزدیک
حمله به ابقیق و خریص حداقل(تاکید میکنم حداقل) دومین حمله از مبدا شمال خاک عربستان (پس از حمله العفیف
عربستان حدود 1 سال گشت هوایی دائم بر فراز جنوب این کشور برقرار کرده است و موفقیت نزدیک به 100 درصد نیز در برابر حملات پهپادی یمن داشته است. این گشت های هوایی البته در سراسر مناطق حساس خاک سعودی برقرار است و در واقع آنها بایستی ضربه ای مهلک در حد حملات ابقیق و خریص دریافت میکردند تا به فکر استفاده مناسب از تجهیزات خود بیفتند اگرچه گشت مداوم رهگیر_آواکس در کشوری با مساحت بیش از 2 میلیون کیلومتر مربع بسیار هزینه بر و پرفشار بر ناوگان هوایی خواهد بود اما کشوری که نه توان سیاسی پایان جنگ را دارد، نه ارتش توانای زمینی برای از بین بردن تهدید در عمق یمن را دارد و نه جرات و اراده مقابله مستقیم با ایران را دارد محکوم به قبول شکست یا فرار موقت از آن به قیمت میلیاردها دلار هزینه گشت هوایی، شلیک و در واقع هدر دادن صدها تیر موشک پاتریوت و امرام برای جنگ با شبه نظامیان یمنی است در حالی که ذخایر این موشک ها بایستی برای نبردی احتمالی و بزرگتر در آینده نگهداری میشد !