هدایت شده از مجتبی فرهنگ
⚠️سوراخ های بودجه فرهنگی کشور
#قسمت_دوم
🏬سازمان های غیر رسمی حوزه فرهنگ
54 سازمان و نهاد اصلی در کشور به صورت مسقیم و مبتنی بر سرفصل ها و وظایف، ردیف بودجه دارند اما دستگاه های غیر رسمی دیگری نیز در حوزه فرهنگ؛ چه به صورت دولتی و چه به صورت غیر دولتی در حال نقش آفرینی هستند که مجموع آنها به130 سازمان خواهد شد.
برای مثال بیش از 20 وزارت خانه در دولت دارای معاونت فرهنگی هستند که بودجه های قابل توجهی دارندبرای مثال معاون فرهنگی وزارت بهداشت دارای دو بودجه دانشگاهی و ستادی می باشد. در سال 1399 بودجه فرهنگی این معاونت چیزی حدود 70 میلیارد تومان خالص برای کارهای فرهنگی بوده است؛ در حالی که نهاد رهبری در دانشگاه فاقد همچین بودجه ای خالص برای فعالیت های فرهنگی بوده است یا برای مثال وزارت نفت دارای بودجه های چند صد میلیاردی در حوزه فرهنگ می باشد و متاسفانه با برگزاری برنامه های پر هزینه فاقد هر گونه اثر گذاری می باشند
📡اپراتورها
وجود دو اپراتور غول آسای همراه اول و ایرانسل در کشور با توجه به مصوبات مجلس و دولت ملزم به اختصاص درصدی از درامد خود به امورات فرهنگی و تولید محتوا رسانه ای شده اند.مبلغ این بودجه در آمار های غیر رسمی چیزی بیش دو هزار میلیارد تومان می باشد. امروزه اسم نوجوان دهه هشتادی مهرشاد سهیلی را زیاد شنیده اید.یکی از منباع تغذیه این شخص از اپراتور صدا و سیما و پیامک های تبلغی می باشد که توانسته است 2 میلیارد ناقابل را از اپراتور همراه اول بگیرد
📡صندوق های مالی
این صندوق ها توسط مرکز ریاست جمهوری تاسیس شده است مانند صندوق های بنیاد ملی نخبگان و یا صندوق ملی امید که زیر نظر خود ریاست جمهوری می باشد که یکی از این صندوق ها ذیل ریاست جموری دارای 60 هزار میلیارد تومان پول می باشد.غالبا این واریزی صندوق ها به تیم ها و هسته های کنشگر حوزه اجتماعی می باشد که در قالب گروه های استارتاپی و یا مردمی تخصیص صورت می پذیرد
♻️باتوجه با توضیحات داده شده میتوانیم اصلی ترین آسیب های بودجه را در حوزه فرهنگ موارد زیر شمارد
🔸عدم داشتن مدل منطقی جهت رگولاتری مالی،شتابدهی و ارزیابی تیم های مردمی
🔸پول پاشی های بی حساب و کتاب به اسم حمایت از گروه های مردمی
🔸وجود تعدد زیاد دستگاه های غیر رسمی در حوزه فرهنگ
🔸الزام داشتن کانال و رابطه برای گرفتن بودجه
🔸عدم ارزیابی از میزان اثر بخشی براساس هزینه کرد
🔸نبود ساختار الزام آور جهت حسابرسی فرهنگی
🔸تقسیم نمودن بودجه در مراکز شهری کلان و عدم عدالت مالی در بودجه ریزی فرهنگی
📌ایا اساسا تجمیع بودجه های فرهنگی درست است؟ یا باید برای این قضیه تنظیم گری نمود و شورا حسابرسی فرهنگی را ایجاد نمود
✍️مجتبی فرهنگ
🌐کانال حکمرانی فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
کم حجم دورهمی با مخاطبین اینستاگرام دی 1400.mp3
52.24M
فایل صوتی اولین جلسه دورهمی با مخاطبین اینستاگرام و کانال ساخت ایران در دیماه برگزار شد.
موضوع این جلسه گزارشی بود که بنده از پروژه اصلی ام «از نظریه اجتماعی تا فضای اجتماعی» تقدیم کردم و در ضمن این توضیح، مفاهیمی مثل «دو قطبی اجتماعی» هم مفصلا گفتگو شد.
در آخر این جلسه بخشی از ایده «زیست شهرهای آینده ایرانی» که دو سال است با دوستانم در اندیشکده مطالعات راهبردی زیست شهر آن را دنبال می کنیم هم معرفی شد که پیش از این از آن صحبتی در کانال و اینستاگرام مطرح نکرده بودم
@social_theory
نقش حکومت در تولید آزادی:
هر جامعه ای بر اساس طرحش و به وسیله حکومتش، آزادی را در قالب ساختارها و مناصب و روندهای دستیابی به انها و سیر از یکی به دیگری از آرزو و آرمان به تحقق تبدیل میکند.
جمهوری اسلامی چهل سال پیش، به مدت کوتاهی، مقداری ساختار و منصب و روند بر اساس طرح انقلابی خودش تولید کرد و بعد تا حد زیادی همه چیز متوقف شد. این تعداد محدود از آزادی اجتماعی بین خودی تر ها تقسیم شد و چون زیادی تولید نشده بود، بخش زیادی از ازادی تولید شده توسط انقلاب بی نصیب ماندند.
✅نقش حکومت در تولید آزادی
🖌️حسین مهدیزاده
هر جامعه ای بر اساس طرحش و به وسیله حکومتش، آزادی را در قالب ساختارها و مناصب و روندهای دستیابی به انها و سیر از یکی به دیگری از آرزو و آرمان به تحقق تبدیل میکند.
جمهوری اسلامی چهل سال پیش، به مدت کوتاهی، مقداری ساختار و منصب و روند بر اساس طرح انقلابی خودش تولید کرد و بعد تا حد زیادی همه چیز متوقف شد. این تعداد محدود از آزادی اجتماعی بین خودی تر ها تقسیم شد و چون زیادی تولید نشده بود، بخش زیادی از ازادی تولید شده توسط انقلاب بی نصیب ماندند.
هر سال در مناصبتهای انقلابی، عده ای که طعم این ازادی های جدید و متناسب با #رویای_اجتماعی بر آمده از انقلاب را چشیده اند به رادیو و تلویزیون میایند و از #صعود_چهل_ساله میگویند که درست هم هست.
بقیه انقلابی ها اما باید به آزادی حداقلی اکتفا کنند، به همین دلیل است که امروز بخشی از بسیجی ها و مذهبی ها هم به منتقدین وضع موجود تبدیل شده اند و از جدا شدن نظام از نهضت میگویند.
انهایی که برای یک زندگی خوب با انقلاب همراه شده بودند، حتی همین سطح از آزادی بر آمده از ایمنی را هم درک نمیکنند و این مشکل بزرگی است که توقف تولید آزادی به بار آورده است
@social_theory
هدایت شده از همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده
#پژوهشکده_شهید_صدر برگزار میکند:
✅ پنل کارگروه #تربیت_زمامدار وحکمرانی تمدنی
💠 ارائه مقاله برتر
💠 گفتگوی علمی با موضوع:
قاعده دینی پرداخت حقوق به مدیران
با حضور:
👤 دکتر #محمدحسین_رجبی_دوانی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام)
👤 دکتر #حسین_عرباسدی؛ معاون سازمان اداری و استخدامی کشور
👤 حجت الاسلام #حسین_مهدیزاده؛ پژوهشگر فقه حکومتی
👤 دبیر علمی نشست: دکتر مهدی خزاعی؛ مسئول اندیشکده تربیت زمامدار پژوهشکده شهید صدر
🗓 یک شنبه، ۲۴ بهمن ماه ⏰ ۹:۳۰ تا ۱۲
🏢 مکان: تهران، تقاطع بزرگراه شهید سلیمانی شرق و شهید باقری، کوچه شهیدان صادقی، پ ۱۱۲، ساختمان شهید اسدالهی
🔸لینک حضور در جلسه مجازی:
🌐 https://www.skyroom.online/ch/sadr/irhfc
🔹🔸🔹🔸
📣 همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده
🌐 http://irhfc.ihu.ac.ir/
🆔 @irhfcconf
تاملی درباره علل و عواملی که باعث شد رهبر انقلاب اسلامی در جهاد تبیین، ماموریت «روایت» انقلاب اسلامی و حوادث ذیل آن را به عنوان یک فریضه فوری و همگانی برای طرفداران انقلاب اسلامی مطرح کنند.
گمان بر این است که ما برای انجام این ماموریت خلاء هایی فراتر از آنچه فکر می شود داریم.
@social_theory