✨﷽✨
🌼کمک به مردم
✍ يكى از دستورهاى مؤكد شيخ رجبعلى خياط، احسان به مردم بود و براى اين مهم ارزش زيادى قائل بود. وى احسان به خلق را يكى از راههاى بسيار خوب و مؤثر در سير الى الله میدانست، به طورى كه اگر كسى از سير و سلوك عاجز بود، به او توصيه میكرد: «از احسان كوتاهى نكن و تا میتوانى احسان كن».
يكى از شاگردان شيخ میگويد: مرحوم سهيلى [از ياران بسيار نزديك شيخ] ـ رضوان الله تعالى عليه ـ میگفت:... روزى در هواى گرم تابستان ديدم كه شيخ نفسزنان به مغازه من آمد و ضمن دادن مبلغى پول گفت: «معطل نكن، فورا اين پول را برسان به سيد بهشتى.» او امام جماعت مسجد حاج امجد در خيابان آريانا بود. من به هر نحو شده، فورا خود را به منزل ايشان رساندم و پول را به ايشان دادم. بعدها از ايشان پرسيدم كه جريان آن روز چه بود؟ پاسخ داد: آن روز مهمان برايم آمده بود و هيچ چيزى در منزل نداشتم. رفتم در اتاق ديگر و به حضرت ولى عصر عليهالسلام متوسل شدم كه اين حواله به من رسيد. جناب شيخ هم گفت: حضرت ولى عصر عليهالسلام به من فرمودند: «زود به سيد بهشتى پول برسانيد.»
📚 برگرفته از کتاب کیمیای محبت؛
شرح حال شيخ رجبعلى خياط
🆔 @sokhanangoharbar
✨همسر پادشاه دیوانهی عاقلی را دید؛ که با کودکان بازی میکرد و با انگشت بر زمین خط میکشید.
پرسید: چه میکنی؟
گفت: خانه میسازم…
پرسید: این خانه را میفروشی؟
گفت: میفروشم.
پرسید: قیمت آن چقدر است؟
دیوانه مبلغی را گفت. همسر پادشاه فرمان داد که آن مبلغ را به او بدهند. دیوانه پول را گرفت و میان فقیران قسمت کرد.
هنگام شب پادشاه در خواب دید که وارد بهشت شده، به خانهای رسید. خواست داخل شود اما او را راه ندادند و گفتند این خانه برای همسر توست.
روز بعد پادشاه ماجرا را از همسرش پرسید. همسرش قصهی آن دیوانه را تعریف کرد.
پادشاه نزد دیوانه رفت و او را دید که با کودکان بازی میکند و خانه میسازد.
گفت: این خانه را میفروشی؟
دیوانه گفت: میفروشم.
پادشاه پرسید: بهایش چه مقدار است؟
دیوانه مبلغی گفت که در جهان نبود!
پادشاه گفت: به همسرم به قیمت ناچیزی فروختهای!
دیوانه خندید و گفت: همسرت نادیده خرید و تو دیده میخری.
میان این دو، فرق بسیار است…
دوست من! خوبی و نیکی که تردید ندارد!
حقیقتی را که دلت به آن گواهی میدهد بپذیر هرچند به چشم ندیده باشی!
گاهی حقایق آنقدر بزرگاند و زیبا که در محدودهی تنگ چشمان ما نمیگنجند...
✍
#حکایت
🆔 @sokhanangoharbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #كليپ_تصویری
🎙🌸حضرت استادآيت الله مشکینی (ره)
🔵 موضوع: جبران گناهان
🆔 @sokhanangoharbar
✅مواظب غیبت کردن و تکبر ورزیدن، باشیم...
✍ امام رضا(ع) از جدشان حضرت امام صادق (عليهماالسّلام) چنين نقل كردند: خداوند تبارك و تعالى گوشت و گوشت پرچرب را دشمن می دارد . يكى از اطرافيان حضرت پرسيد: يابن رسول اللَّه! ما گوشت دوست داريم و خانه هايمان از گوشت خالى نيست، پس چطور مى شود؟
حضرت فرمودند: اين طور كه فكر كرده اى نيست، منظور از گوشت، خانهاى است كه در آن خانه گوشت مردم با غيبت كردن خورده مى شود.و گوشت پرچرب، راه رفتن انسان جابر متكبّر است".
📚عیون أخبار الرضا علیه السلام ، ج۱
باب۲۸ ، ص ۴۹۱ ، ح۸۶
🆔 @sokhanangoharbar
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام على عليه السلام
إِنَّ الدُّنْيَا مَشْغَلَةٌ عَنْ غَيْرِهَا وَ لَمْ يُصِبْ صَاحِبُهَا مِنْهَا شَيْئاً إِلَّا فَتَحَتْ لَهُ حِرْصاً عَلَيْهَا وَ لَهَجاً بِهَا وَ لَنْ يَسْتَغْنِيَ صَاحِبُهَا بِمَا نَالَ فِيهَا عَمَّا لَمْ يَبْلُغْهُ مِنْهَا
براستى كه دنيا آدمى را به كلّى سرگرم خود مى سازد و دنياپرست به چيزى از آن نرسد، مگر آن كه باب حرص و شيفتگى به آن بر رويش گشوده شود و به آنچه از اين دنيا دست يافته اكتفا نمى كند تا در پى چيزى كه بدست نياورده نرود.
نهج البلاغه(صبحی صالح) ص 423 ، نامه 49
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🆔 @sokhanangoharbar
✨﷽✨
🔴 وای بر غیبتکنندگان
✍از سوى خدا به موسى وحى شد: هر غيبت كننده اى كه با توبه از دنيا برود، آخرين كسى است كه به بهشت وارد مى شود .هر غيبت كننده اى كه بر آن اصرار داشته باشد (غیبت کردن عادت او شده باشد) و با اين حال از دنيا برود و توبه نكند، اوّلين كسى است كه داخل دوزخ مى گردد.
وَ أَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى علیه السلام:
مَنْ مَاتَ تَائِباً عَنِ الْغِيبَةِ فَهُوَ آخِرُ مَنْ يَدْخُلُ إِلَى الْجَنَّةِ وَ مَنْ مَاتَ مُصِرّاً عَلَيْهَا فَهُوَ أَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ النَّار
📚إرشاد القلوب إلى الصواب ج۱ص۱۱۶
جالب اینجاست که اگر غیبت کننده توبه کند و خدا هم او را ببخشد باز ننگ غیبت کردن کاملا از بین نمیرود و او از جمله کسانی است که آخرین نفر وارد بهشت میشوند، پس به امید اینکه بهش میگیم رضایتش رو میگیریم! یا غیبتش نیست صفتشه! یا جلو روشم میگم! یا میخواست نکنه! یا... غیبت نکنید که اینها همه بهانه است و خدا قبول نمیکند و اگر روزی توبه کنید باز صحرای قیامت معطلید تا جزو آخرین افراد وارد بهشت شوید.
🙏پس با آبروی مومن بازی نکنید...
🆔 @sokhanangoharbar
💠 حدیث خوش زبانی وکنترل زبان💠
امام باقر عليه السلام:فى قَوْلِهِ «قُولُوا لِلنّاسِ حُسْنا» قال: قُولوا لِلنّاسِ أحْسَنَ مَا تُحبّونَ أنْيُقالَ لَكُمْ، فَاِنَّ اللّه َ عزَّوَجلَّ يُبْغِضُ اللَّعّانَ السَّبّابَ الطَّعّانَ عَلىَ الْمُؤمِنين، اَلفاحِشَالْمُتَفَّحِشَ السّائَلَ الْمُلْحِفَ، وَ يُحِبُّ الحَيّى الْحَليمَ اَ لْعفيفَ الْمُتعَفِّـفَ
درباره اين گفته خداوند كه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: بهترين سخنى كه دوست داريد مردم به شما بگويند، به آنها بگوييد، چرا كه خداوند لعنت كننده، دشنام دهنده ، زخم زبان زن بر مؤمنان، زشت گفتار، بدزبان و گداى سمج رادشمن مى دارد و با حيا و بردبار و عفيفِ پارسا را دوست دارد.
📚📚 منبع
امالى صدوق ص ۳۲۶
شخصیت هر کسی را با اخلاقش می توان سنجید و نمایانگر اخلاق انسان زبان اوست، انسان می تواند با این زبان دلی را بدست بیاورد یا خدای نکرده می تواند با انواع گناهان زبانی راه جهنم را در پیش بگیرد
💠حکایت کنترل زبان و نذر کردن💠
مرحوم آیت اللّه بروجردی زمانی که در بروجرد بودند، در بعضی موارد زود ناراحت می شدند وشاید برخورد این عالم بزرگوار در هنگام عصبانیت دور از انتظار ایشان در مسیر بندگی بود.
به همین خاطر ایشان نذر کردند که اگر نتوانستند خشم خود را کنترل کنند و با مردم با زبان نرم صحبت نمایند، یک سال تمام پشت سر هم روزه بگیرند.
نقل می کنند که حضرت آیت الله بروجردی روزی هنگام مباحثه علمی با یکی از شاگردان خود، که مطالب درسی را به خوبی متوجه نمیشد، طاقت نیاوردند و به او تندی کردند و از مسیر مورد انتظار خود خارج شدند و چون نذر کرده بودند که روزه بگیرند، بدون هیچ عذر و بهانه ای یک سال کامل بدون روزهای حرام پشت سر هم روزه گرفتند تا هم به نذری که کرده بودند عمل نمایند و هم برخوردشان با مردم با نرمی بیشتری باشد
📚📚 منبع
با اقتباس و ویراست از کتاب صائمان صالح
🍃🍃🍃✨✨✨✨🍃🍃🍃
🆔 @sokhanangoharbar
✨﷽✨
🔴خوردن ریزه های سفره
✍روزی رسول خدا (ص) ابو ایوب انصاری را دیدند که ریزه های سفره را می خور.د به وی فرمودند: بهره مند باشی از برکت و سرشار از برکت باشی. ابو ایوب عرضه داشت برای دیگران هم این دعا هست؟ حضرت فرمودند: بله هرکس آن چه تو خوردی ( منظور ریزه نان ها و غذاهای فروریخته بر سفره است. ) بخورد، آن چه را من به تو گفتم برای او نیز هست. سپس فرمودند: هر کس چنین کنید ( خداوند ) او را از ابتلا به جنون و جذام و پیسی و آب زرد و ساده لوحی نگاه دارد.
📚 بحارالانوار، ج ۶۶،ص ۴۳۱
💢 امام صادق عليه السلام فرمودند:
هنگام خوردن غذا در منزل، آن چه که اطراف سفره و ظرف مى ریزد، جمع کنید و میل نمائید که در آن ها شفاى دردهاى درونى است، ولى چنان چه در بیابان سفره انداختید، اضافه هاى آن را رها کنید براى جانوران.
📚 مستدرک الوسائل، ج ۱۶، ص ۲۸۸
رسول اکرم به حضرت علی (ع) فرمودند:
اضافه های ریخته شده از سفره را بخور؛ همانا آن فقر را از تو دور می کند. هرکس آن را بخورد، قلبش از علم، حلم، ایمان و نور مملو می شود.
💥امام صادق علیه السلام می فرمایند:
آن چه را از سفره بر روی زمین می ریزد، بخورید؛ زیرا کسی که به قصد شفا این کار را انجام دهد، به اذن خدا موجب می شود از هر دردش بهبود یابد.
🆔 @sokhanangoharbar
🌸شرح خطبه ۴۳نهج البلاغه توسط استاد محمد علی انصاری
🔆 شرح خطبه۴۳_ بخشاوّل
🌸 معرفى خطبه
از سخنان آن حضرت است پس از آنكه جرير بنعبداللّه بَجَلى را براى بيعتگرفتن از معاويه به شام فرستاد و ياران حضرت آمادگى خود را براى جنگ با اهل شام مطرحكردند.
#شرح_خطبه_۴۳
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
🆔 @sokhanangoharbar