🔰امام رضا عليه السلام:
لا يستَكمِلُ عَبدٌ حقيقةَ الايمانِ حَتَّى تَكونَ فيهِ خِصالُ ثَلاثٍ: اَلتَّفقُّهُ فِى الدّينِ وَحُسنُ التَّقديرِ فِى المَعيشَةِ، وَالصَّبرُ عَلَى الرَّزايا
هيچ بنده اى حقيقت ايمانش را كامل نمى كند مگر اين كه در او سه خصلت باشد: دين شناسى، تدبر نيكو در زندگى، و شكيبايى در مصيبتها و بلاها.
📗بحار الانوار، ج ۷۸، ص ۳۳۹، ح۱
☑ @ostadrafiei
2017_10_20-08_41_56AM_nckmi4cb9a.mp3
4.87M
🎙 اکرام میهمان...
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
#شرح_حدیث
✅ موضوع: موانع آرامش در قرآن و حديث
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
🔹🔹🔹🔹
یکی از رذایل اخلاقی، حقد و کینه است که به معنای به دل گرفتن و دشمنی نمودن است؛ قلب شخص کینه توز همواره متوجه و مشغول کسی است که مورد کینه او واقع شده است، از این رو آرامش و اطمینان از او سلب میشود و در روایات یکی از عوامل ناآرامی انسان شمرده شده است؛ در روايات يكی از آفات قلب، عداوت و كينه شمرده شده است،
چنانكه حضرت علی (علیهالسلام) میفرمایند: العداوة شغل القلب: دشمنى ورزيدن موجب بازداشته شدن دل از كارهاست؛ يعنی وقتی انسان دشمنی كسی را در دل داشته باشد، گويا اسير دشمن خود شده است؛ زیرا قلب و فكرش متوجه انتقام گرفتن از اوست، بر این اساس با رها كردن عداوت و دشمنی و پاك كردن دل و قلب از اين صفت رذيله، از آرامش دنيوی و سعادت اخروی برخوردار خواهد شد.
حضرت علی (علیهالسلام) در روایتی میفرمایند: مَن أطرَحَ الحقد إستراحَ قَلبه و لُبه (1): هر کس کینه و دشمنی را کنار بگذارد، قلب و فکرش راحت میشود؛
همچنین در روایت دیگری از امام حسن عسکری (علیهالسلام) آمده است که: أَقَلُّ النَّاسِ رَاحَةً الْحَقُودُ (2): کمترین آرامش را انسانهای کینه توز دارند؛ جایگاه کینه در قلب انسان میباشد، از این جهت قلب شخص کینه توز همواره مشغول و متوجه کسی است که مورد کینه او واقع شده است، از این رو بهره کمی از آرامش دارد؛ کینه توزی سبب میشود فرد کینه جو بهجای تفکر در زندگی خود و تفکر برای پیشرفت و تعالی مادی و معنوی خود، در صدد ضربه زدن و انتقام از دیگران باشد. چنین فردی همواره در ذهن خود به دنبال راهی برای انتقام از دیگران است و هیچگاه به فکر عواقب کار و کینهی خود نیست؛ اگر در اتفاقات و حوادث روزمره، افراد با صبر و حوصله و گذشت رفتار کنند، هیچگاه ناآرامی و عملکرد نادرست به سراغ افراد نمیآید.
پینوشت:
1) غررالحکم، حدیث 8584.
2) بحارالانوار، جلد 78، صفحه 373.
#دکتر_رفیعی
☑ @ostadrafiei
🔰وَ قَالَ ( علیه السلام ) :
أَزْرَی بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ وَ رَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ وَ هَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ .
و درود خدا بر او فرمود: آنکه جان را با طمع ورزی بپوشاند خود را پست کرده، و آنکه راز سختی های خود را آشکار سازد خود را خوار کرده، و آن که زبان را بر خود، حاکم کند، خود را بی ارزش کرده است.
📒 نهج البلاغه ح ۲
☑ @ostadrafiei
نگرانی بر امت.mp3
875.9K
🎙 نگرانی پیامبر بر امت
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓❗️ برای با حجاب کردن دخترامون چه کار باید بکنیم؟
#استاد_رفیعی
☑ @ostadrafiei
📜امام على عليه السلام ميفرمايند:
هر كه بسم اللّه الرحمن الرحيم را با اعتقاد و دوستى محمد و آل پاكش و با تسليم در برابر دستوراتشان و با ايمان به ظاهر و باطنش بخواند خداوند عزيز و جليل در مقابل هر حرف آن، چيزى برتر از دنيا و آنچه در آن است، از ثروت و خوبىها را به او مى بخشد.
📒عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج ۱، ص ۲۷۰.
☑ @ostadrafiei
#حدیث_کوتاه
✅ موضوع: داخل شدن در دوزخ
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
✨رسول اکرم (ص):
سِتّةٌ يَدْخُلونَ النّارَ بغَيرِ حِسابٍ ; الاُمَراءُ بالجَورِ ، و العَرَبُ بالعَصَبيَّةِ ، و الدَّهاقِينُ بالكِبْرِ ، و التُّجّارُ بالكِذْبِ ، و العُلَماءُ بالحَسدِ ، و الأغْنياءُ بالبُخْلِ
🔰پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
شش گروه بدون حسابرسى به دوزخ مى روند:
1⃣ فرمانروايان به سبب ستمگرى
2⃣ عربها به سبب تعصب [قبيله اى و نژادى]
3⃣ ملاّكان به سبب تكبّر
4⃣بازاریان به سبب دروغگويى
5⃣علما به سبب حسادت
6⃣ و ثروتمندان به سبب بخل
📙كنز العمّال : 44030
☑ @ostadrafiei
2017_11_10-08_55_13PM_ppc4b8t1s7.mp3
3.12M
🎙 ریشه گناه ...
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
🔰پيامبراكرم صلى الله عليه و آله ميفرمايند:
✨مَنْ قَرَأ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ كَتَبَ اللّهُ لَهُ بِكُلِّ حَرفٍ أربَعَةَ آلافٍ حَسَنَةً و مَحا عَنهُ أربَعَةَ آلافِ سَيِّئَةٍ و رَفَعَ لَهُ أربَعَةَ آلافِ دَرَجَةٍ؛
📜هر كس بسم اللّه الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند به ازاى هر حرفِ آن چهار هزار حسنه برايش مى نويسد و چهار هزار گناه از او پاك مى كند و چهار هزار درجه او را بالا مى برد.
📗بحارالأنوار، ج ۹۲، ص ۲۵۸.
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ: نکاتی قرآنی در مورد فرزند
استاد رفیعی
#تربیت_فرزند
☑ @ostadrafiei
1_18231821.mp3
2.73M
🎙 عجله در کارها
#استاد_رفیعی
☑ @ostadrafiei
🔰قال الامام علي - عليه السّلام -:
الله الله بالقرآن لا يسبقكم بالعمل به غيركم.
📖امام علي - عليه السّلام - فرمود:
توصيه ميكنم شما را به قرآن، نبايد در عمل به قرآن ديگران بر شما پيشي گيرند.
📒«نهج البلاغه، نامه ۴۷»
☑ @ostadrafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ : اصلاح بین مردم
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
تواصع.ogg
2.9M
🎙 از صفات عباد الرحمان : تواضع...
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
💬 قَالَ امیر المومنین علی ( علیه السلام ) :
🔰أَزْرَی بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ وَ رَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ وَ هَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ .
✨و درود خدا بر او فرمود:
آنکه جان را با طمع ورزی بپوشاند خود را پست کرده، و آنکه راز سختی های خود را آشکار سازد خود را خوار کرده، و آن که زبان را بر خود، حاکم کند، خود را بی ارزش کرده است.
📒 نهج البلاغه ح ۲
☑ @ostadrafiei
قصر بهشتی.ogg
4.52M
🎙 نعمت بهشتی برای مومنی که چهار ویژگی داره...
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
💬قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله -:
🔰 من تعلم القرآن فلم يعمل به و اثر عليه حب الدنيا و زينتها استوجب سخط الله و كان في الدّرجة مع اليهود و النصاري الذي ينبذون كتاب الله وراء ظهورهم.
✨پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود:
كسي كه قرآن را بياموزد و به آن عمل نكند و دنيا و زينت آن را بر قرآن ترجيح دهد، سزاوار خشم خدا است و در رديف يهود و نصاري قرار خواهد داشت كه كتاب خدا را پشت سر انداخته اند.
📒«جامع الاخبار، ج ۱، ص ۲۲۱»
☑ @ostadrafiei
محبوب خدا ۴.ogg
2.11M
🎙 اگر خدا کسی رو دوست داشته باشه چهار چیز بهش میده...
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
#نکات_معارفی
✅ موضوع: پاداش خداوند برای ذاکرین
📝گزیده سخنرانی #حجت_الاسلام_رفیعی
🔹🔹🔹🔹
🔷پاداش خداوند برای ذاکرین
🔸هُوَ الَّذي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ كانَ بِالْمُؤْمِنينَ رَحيماً (۴۳) تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلامٌ وَ أَعَدَّ لَهُمْ أَجْراً كَريماً (۴۴) (سوره احزاب)
🔸ترجمه : او را در هر صبح و شام تسبيح بگوييد. او همان است كه بر شما درود مى فرستد رحمت خاص خود را بر شما میبخشد و فرشتگانش نيز براى شما آمرزش مى طلبند تا شمارا از تاریکیهای جهل و كفر و فسق بهسوی نور علم و ايمان و تقوا بيرون بیاورد و او همواره با اهل ايمان مهربان است. تحيّت و درود خدا بر آنان در روزى كه با او ديدار كنند (در وقت مرگ يا در قيامت يا در وقت ورود به بهشت) سلام است و براى آنها پاداشى گرامى و پرارزش آماده نموده است.
🔸یکی از لطف ها و پاداش های خداوند در مقابل ذاکر بودن و محدودیتی که مؤمن برای خود ایجاد میکند، این است که خداوند و فرشتگان، بر ذاکرین و مؤمنین درود میفرستند.
🔷تفاوت فرستادن درود خداوند و فرشتگان
🔸 درود خداوند بر شخص ذاکر، رحمت است ولی درود ملائکه، تقاضای رحمت است.
🔷فایدهی درود خداوند چیست؟
1- براثر توجه خداوند، تاریکی گناه، در زندگی از بین میرود. لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ.
2- نازل شدن، رحمت الهی است. بِالْمُؤْمِنينَ رَحيماً.
3- سلام ملائکه تا روز قیامت. تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلامٌ.
4- اجر و ثواب کریمانه و بدون منت نصیب او میشود. أَعَدَّ لَهُمْ أَجْراً كَريماً.
🔸وقتی یک دانشآموز به خاطر اهمیت دادن به درس و بحث مورد توجه معلم خود، واقع میشود. معلم او را یاری میدهد این کمک کردن گاهی با پاسخ به سؤالات او است، گاهی با نمرهی خوب او را کمک میکند، بههرحال معلم به گونهی شاگرد ممتاز خود را موردتوجه قرار میدهد و او را یاری میکند،
🔸خداوند نیز برای بندهی مؤمن خود پاداش وامدادی در نظر میگیرد.
🔸اگر بنده برای خدا گامی بردارد خداوند او را یاری میکند، الَّذِينَ جاهَدُوا فِينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا (عنکبوت ۶۹).
☑ @ostadrafiei
💬امام على عليه السلام:
ألا لا خَيرَ في قِراءةٍ ليسَ فيها تَدَبُّرٌ، ألا لا خَيرَ في عِبادَةٍ ليسَ فيها تَفَقُّهٌ ؛
📜بدانيد كه در قرآن خواندنى كه با تدبّر همراه نباشد، خيرى نيست ؛ بدانيد كه در عبادتى كه با فهم و انديشه توأم نباشد، خيرى نيست.
📒بحار الأنوار: ۹۲ / ۲۱۱ / ۴
☑ @ostadrafiei
نفوذ و جنگ نرم - رفیعی.mp3
1.02M
🎙 نفوذ و جنگ نرم
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
🌹 حجت الاسلام رفیعی: معامله امام رضا(ع) با زائرانشان🌹
شرح زيارت امين الله:
🔹زيارت قبور اهل بيت(ع) پاك كننده و حركت دهنده از شرك به سوي توحيد است.
🔹زيارت بهترين وسيله براي درك محضر ائمه معصومين(ع) است، انسان از طريق زيارت و توسل به اهل بيت(ع) امنيت روحي و رواني خود را به دست مي ورد.
🔹زیارت حضور آگاهانه و قلبی است كه انسان به وسيله آن از عالم مادي جدا مي شود و به معنويت حقيقي متصل مي كند، حضور در اماكن مقدسه، پیوند قلبی و تاثیرات ژرف در انسان به وجود می آورد كه موجب اصلاح اخلاق مي شود.
🔹امام رضا (ع) كه فرمودهاند: «هر کس به زیارت من بیاید من در سه جا به دیدن او میروم هنگامی که نامه اعمال به دستهای راست و چپ داده میشود، در وقت نهادن اعمال در میزان و در هنگام عبور از صراط.»، محال است کسی به امامت علی بن موسیالرضا(ع) اعتقاد داشته باشد، اما نبوت و معاد و توحید که اصول دین هستند را نپذیرفته باشد.
🔹جريان زيارت از امام شروع مي شود و پايانش لقاءالله است، حضور مسلمانان در حرم ائمه اطهار(ع) در اصل تبيلغ دين اسلام و ابراز بيزاري از دشمنان دين است.
🔹امام رضا(ع) به تمام زائرانش توجه دارد، اولین امری که زائر بایستی به آن توجه کند آن است که در زیارت، تسلیم امر امامت باشد و نسبت به حقوق امام معرفت داشته باشد.
🔹 زیارت انسان را از سرگردانی نجات میدهد و به دارالسلام میرساند، ائمه معصومین(ع) نورهای خدا در تاریکی هستند که مردم به برکت و یمن حضور آنها راه دین و سعادت را پیدا میکنند.
♦️از سلسه سخنرانی های حجت الاسلام رفیعی در حرم رضوی♦️
@ostadrafiei