✨﷽✨
🔰 لجاجت در قرآن کریم
✨سوره مومنون آيه ۷۵ در اين آيه ميگويد
: للجو ميفرمايد: اگر ما به اين مشركين رحم كنيم و سختی آنها را بركنار كنيم، اينها باز در ظغيان و سركشی لجاجت می ورزد. بعضی ها خدمت پيامبر(ص) رسيدند و گفتند كه اگر از كوه آب جاری كنی ما مسلمان می شويم. حضرت آب جاری كردند و آنها گفتند كه تو جادوگر هستی. مثلا تقاضای باران می كردند، باران می آمد در قرآن می فرمايد: بعضی ها وقتی گرفتاری می آيد جزع ميكنند وميگويند بچه من را شفا بده. اين لجاجت اعتقادی است. يعنی در اعتقادات باطل شان لجاجت دارند.
✨سوره مُلك آيه ۲۱
خدا در قرآن ميفرمايد: چه كسي به شما روزی ميدهد؟ خوب معلوم است خدا ولی شما بت را می پرستيد. اصحاب پيامبر(ص) پرسيدند كه نجات در چيست؟ پيامبر (ص) فرمود: نجات اين است كه با خدا خدعه نكنيد، كلاه سر خدا نگذاريد. يكی پرسيد مگر می شود كه كسی با خدا خدعه كند؟ فرمود: بله كاری كه خدا امر كرده را براي ديگری انجام بدهی . خدا می گويد: مسجد برای من بساز، شما برای چشم و هم چشمی می سازی، خدا می گويد: برای من نماز بخوان، برای بت نماز می خوانی. خدا می گويد: من را بخوان، شما بنده ی او را می خوانی. خدا به شما روزی ميدهد. اگر روزی شما قطع بشود، آيا اين بت به شما روزی ميدهد؟ خير. اگر الطاف الهی قطع شد، باز اين ها لجاجت ميورزند.
#قسمت_دوم
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
۸۰۲.mp3
8.09M
🎙ماجرای آتش زدن حضرت ابراهیم علیه السلام
🔰 تفسیر سوره انبیاء آیه ۶۸ و ۶۹
📆تاریخ: ۱۳۹۹/۲/۸
🕌حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
#تفسیر_سوره_انبیاء
#رمضان_۹۹
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸 سلسله بحث آفت زبان 🌸
بهتان(قسمت اول)
بهتان در لغت و عرف
((بهتان )) در لغت ، به معناى ((متحیر شدن )) یا ((متحیر کردن )) است و نزد عرف ، در معناى ((دروغ بستن به افراد به گونه اى که مایه تحیر شود)) به کار مى رود.
ابوذر غفارى (ره ) مى گوید: از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) پرسیدم :
غیبت چیست ؟ فرمود: این که برادر دینى ات را به چیزى که موجب ناخشنودى او است یادآور شوى . عرض کردم : اى رسول خدا! اگر نقصى که یادآور شدیم ، در او باشد چه ؟
پیامبر فرمود: اگر نقصى را که در او وجود دارد، بازگویى ، غیبت کرده اى و اگر نقصى را که در او نیست ، یادآور شوى ، ((بهتان )) زده اى .
شخصى که پشت سر کسى آن چه را که در او هست و مردم نمى دانند، یادآور شود، غیبت کرده و کسى که آن چه را در او نیست ، یادآور شود، ((بهتان )) زده است .
اقسام بهتان
بهتان بر دو قسم است
۱ – گاه در غیاب کسى به او دروغى مى بندند و رفتار ناپسندى را که مرتکب نشده است ، به او نسبت مى دهند. در این قسم از بهتان ، دو گناه بزرگ نهفته است : یکى دروغ و دیگرى غیبت ؛ زیرا مطلب نسبت داده شده غیر واقعى است و در غیاب شخص هم ابراز شده است .
۲ – گاه رفتار یا صفتى از صفات زشت نفسانى را که در شخص وجود ندارد، پیش رویش به او نسبت مى دهند که در این قسم از بهتان فقط گناه دروغ نهفته است ؛ ولى از نظر درجات دروغ ، شدیدترین نوع دروغ به شمار مى رود.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🔷#چکیده_سخنرانی
✨✨
🌹تخریب قبور ائمه بقیع تخریب شناسنامه اسلام است 🌹
💠در آغاز سخنرانی با اشاره به آیه 35 سوره مائده اظهار کرد: تفکری که امروزه جهان اسلام را درگیر کرده مربوط به پس از قرن هفتم است زیرا ریشه تمامی مطالب انحرافی جهان اسلام احمد بن عبدالحلیم بن تیمیه است؛ او متولد شهری در دمشق به نام تیما است که وهابیت شاخه کوچکی از تفکرات او به شمار می رود.
📎کارشناس مذهبی با تصریح بر این که علمای جهان اسلام حتی علمای عامه تفکرات ابن تیمیه را تکفیر کرده اند، افزود: ابن تیمیه نه تنها مورد تکفیر علمای جهان اسلام قرار گرفته بلکه به سبب تفکراتش زندانی شده است؛ او دارای تألیفات فراوانی است به گونه ای که حتی در زندان تفسیر قرآن به نام البحرالمحیط را نوشته است.
🔰وی تدوین کتاب منهاج السنه را دلیل شهرت ابن تیمیه دانست و گفت: مهم ترین تألیف ابن تیمیه منهاج السنه النبویه فی نقض شیعه القدریه است که حتی در نام آن به شیعه نسبت دورغ داده شده است زیرا در نام این کتاب شیعیان طرفدار مکتب قدریه، که در روایات مورد مذمت قرار گرفته اند معرفی شده است.
💠 شهید مطهری در کتاب قضا و قدر خود روایتی در زمینه قدریه مبنی بر این که قدری مجوس امت است بیان می کند که می توان گفت ابن تیمیه همین روایت را برا انتخاب نام کتاب خود ملاک قرار داده است تا بگوید که شیعه مجوس است در حالی که شیعه نه جبری است و نه مفوضه و تمام این مواد را نهی می کند بنابراین ابن تیمیه در نام کتاب خود نیز به شیعیان تهمت زده است.
📎وی خاطرنشان کرد: ابن بطوطه که جوانی هم معاصر ابن تیمیه است به بسیاری از مناطق آسیایی مسافرت کرده و مشاهده های خود را در کتابی به نام رحله ابن بطوطه جمع آوری کرده است که در این کتاب در معرفی ابن تیمیه می گوید هنگام وارد شدن به دمشق به مسجدی رفتم که مشاهده کردم فردی که نامیزان است در بالای منبر مشغول سخنرانی است و می گوید همان گونه که من از پله این منبر پایین می آیم خداوند نیز در محشر پایین خواهد آمد که مردم به سخنان او اعتراض کردند.
✔️کارشناس مذهبی ادامه داد: همچنین ابن بطوطه در زمینه قبرستان بقیع می گوید پس از ورود به بقیع به زیارت قبر امام حسن(ع) رفتم و در ادامه می گوید افرادی همانند عباس بن عبدالمطلب، عبدالله بن جعفر، عثمان، و صحابه دیگر پیامبر دارای قبر مشخص بوده اند که سخنان او نشان می دهد وهابیت تنها حرم ائمه بقیع را ویران نکرده بلکه قبرهای تمامی صحابه را تخریب کرده است.
🔰وی با بیان این که قبور ائمه بقیع (ع) شناسنامه اسلام است، گفت: امروزه بسیاری از مسیحیان بیان می کنند که حضرت عیسی(ع) وجود نداشته است و اگر وجود دارد دلایل وجودش چیست؟ اما ما می گوییم تاریخ اسلام پیش از تولد پیامبر اکرم(ع) لحظه به لحظه ثبت شده است و این قبور ائمه(ع) و صحابه دلیل این مطلب است اما متأسفانه وهابیت تمامی آنها را تخریب کرده است.
دشمنی ابن تیمیه تنها با شیعه نیست؛ ابن بطوطه در کتاب خود می گوید ابن تیمیه نماز زائران قبر پیامبر اکرم(ص) را کامل می داند یعنی زیارت قبر ایشان معصیت است.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸 سلسه بحث آفات زبان 🌸
بهتان(قسمت دوم)
زشت ترین قسم بهتان
گاه بهتان زننده ، آن چه را به دروغ نسبت داده ، خود مرتکب نشده است ؛ اما گاهى رفتار ناشایستى را که از خودش سر زده ، به دیگرى نسبت مى دهد که این زشت ترین و ناپسندترین نوع بهتان به شمار مى رود. خداوند متعالى همان طور که گذشت ، در قرآن کریم به همین قسم اشاره دارد؛ آن جا که مى فرماید:
کسى که ((خطا)) یا ((گناهى )) مرتکب شود، سپس بى گناهى را متهم سازد، بار ((بهتان )) و گناه آشکارى را بر دوش گرفته است .
((حال و ملکه )) بهتان
بهتان نیز مانند رفتارهاى زشت دیگر، گاه به صورت رفتارى اتفاقى و ناپایدار از انسان سر مى زند که با هوشیارى اندک مى توان به رفع آن پرداخت و به آسانى از تکرار آن جلوگیرى کرد؛ اما این رفتار بر اثر غفلت ، تکرار شده ، به صورت عادت و رفتارى ریشه دار در مى آید تا آن جا که مایه خشنودى بهتان زننده و وسیله اى براى خارج کردن رقیبان از صحنه هاى اجتماعى مى شود، و به صورت ابزارى تبلیغاتى مورد بهره بردارى قرار مى گیرد.
این جا است که شخص از ولایت الاهى خارج ، و در ولایت و سرپرستى ابلیس داخل مى شود؛ همان گونه که امام صادق (علیه السلام ) فرمود:
هر کس بر ضد مؤ منى سخنى نقل کند و قصدش از آن ، زشت کردن چهره او و از بین بردن وجهه [اجتماعى ]اش باشد و بخواهد او را از چشم مردم بیندازد، خداوند او را از ولایت خویش خارج مى کند، و تحت سرپرستى شیطان قرار مى دهد، و شیطان هم او را نمى پذیرد.
(۴): ریشه هاى درونى بهتان
۱ – دشمنى
گاه انسان براى فرو نشاندن آتش دشمنى و کینه خویش ، به دیگرى دروغ بسته ، نسبت هاى ناپسند مى دهد.
۲ – حسد
گاهى انسان به رتبه ، شان و کمالات دیگرى حسادت کرده ، براى از بین بردن وجهه اش به او بهتان مى زند.
۳ – ترس و فرار از مجازات
گاه انسان از ترس مجازات خطایى که مرتکب شده یا بر طرف کردن نسبت ناروایى که ممکن است به او داده شود، به دیگرى بهتان زده ، دروغ مى بندد.
شجره خبیثه این رذایل در مساءله بهتان ، میوه اى به مراتب تلخ تر از غیبت مى دهد؛ چرا که در غیبت ، عیب و نقص واقعى و موجود در شخص ، به او نسبت داده مى شود؛ در حالى که در بهتان ، آن چه را در او نیست ، به او مى بندند.
📚اخلاق الاهی
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
༻﷽༺
🗓حدیث روز
⚠️نادانی را اینگونه پشتسربگذاریم
🌹رسول اکرم صلياللهعليهوآله:
💎مَن لَم يَصبِر عَلى ذُلِّ التَّعَلُّمِ ساعَةً بَقِيَ
في ذُلِّ الجَهلِ أبَدا
🔻آنكه ساعتى، خوارىِ فراگرفتن علم را تحمّل نكند، براى هميشه در خوارى نادانى خواهد ماند.
📚 بحارالأنوار، ج ۱، ص ۷۷
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
کانال موعظ عدديه`3.mp3
2.51M
3⃣🔺تکریم فرزندان
🎙استاد رفیعی
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
💎پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله:
آنکه کار آخرتش را درست کند،
خداوند کار دنیایش را سامان می دهد.
📖بحارالانوار،ج۷۲،ص۳۰۵
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
✨﷽✨
🔰لجاجت در قرآن
سوره مُلك آيه ۲۱
خدا در قرآن ميفرمايد: چه كسی به شما روزی ميدهد؟ خوب معلوم است خدا ولی شما بت را می پرستيد. اصحاب پيامبر پرسيدند كه نجات در چيست؟ پيامبر فرمود: نجات اين است كه با خدا خدعه نكنيد، كلاه سر خدا نگذاريد. يكي پرسيد مگر ميشود كه كسی با خدا خدعه كند؟ فرمود: بله كاري كه خدا امر كرده را براي ديگري انجام بدهی. خدا ميگويد: مسجد برای من بساز، شما براي چشم و هم چشمي ميسازی، خدا ميگويد: براي من نماز بخوان، برای بت نماز ميخوانی. خدا میگويد: من را بخوان، شما بنده ی او را میخوانی. خدا به شما روزی ميدهد. اگر روزي شما قطع بشود، آيا اين بت به شما روزی ميدهد؟ خير. اگر الطاف الهی قطع شد، باز اين ها
لجاجت می ورزند.
سوره ي نوح آيه ۵ و ۶ و ۷:
نوح از پيامبرانی بود كه خيلی اذيت شد و در آخر می گفت: خدايا من خسته شده ام. حضرت نوح ۹۵۰ سال تبليغ كرد و آن يكی ميگفت بيكاری مگر يا شدی فرتوت و عقلت شد به سر. مسخره اش می كردند و او را ساحر می خواندند. نوح گفت: خدايا من شب و روز اينها را دعوت كردم، هر چي اصرار كردم فرار كردند، هر چی من اينها را دعوت به خدا كردم و گفتم كه خدا شما را می بخشد، انگشت در گوششان كردند كه صحبتهاي من را نشنوند و پارچه روی صورتشان گرفتند كه من را نبينند و لجاجت كردند.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
کانال موعظ عدديه`1.mp3
9.3M
1⃣🔺بیان خوبی ها و بدی ها
🎙استاد رفیعی
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
💠نگذارید این انقلاب بدست نااهلان و نامحرمان بیفتد.
من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت و سفارش می کنم که نگذارید انقلاب بدست نا اهلان و نامحرمان بیفتداکیداً به ملت عزیز ایران سفارش می کنم که هشیار و مراقب باشید.
📚صحیفه نور ، جلد ۲۰ ، صفحه ۲۴۰
🔹 ۱۴خرداد سالروز ارتحال معمار کبیر انقلاب حضرت #امام_خمینی (ره) تسلیت و گرامی باد
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
rafiee 98-03-14.mp3
8.84M
🔖منبر کامل🔖
#استاد_رفیعی
🔸 موضوع : سالروز رحلت امام خمینی رحمت الله علیه
14 خرداد 1398 حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
#امام_خمینی {ره}
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸 سلسله بحث آفات #زبان 🌸
بهتان(قسمت سوم)بخش اول
(۵): پیامدهاى زشت بهتان
بهتان ، آثار و عواقب زشت و شومى را هم در دنیا و هم در سراى آخرت به بار مى آورد که دامن گیر بهتان زننده مى شود.
الف – پیامدهاى زشت بهتان در دنیا
آثار و عواقب زشت بهتان در دنیا، هم فرد و هم اجتماع را در بر مى گیرد.
۱ – پیامد فردى بهتان :
کسى که به دیگرى بهتان مى زند، از مکر الاهى مصون و سالم مى ماند و سرانجام رسوا مى شود؛ چرا که خداوند آبروى مؤ من را حفظ مى کند و او را از آسیب بهتان دیگران مى رهاند. در روایات هم آمده است : خداوند، کسى را که به دنبال عیب هاى مسلمانان باشد حتى در داخل خانه اش رسوا مى کند.
این فرد در اجتماع نیز به سرعت شناسایى ، و از ارزش و اعتبارش کاسته مى شود.
۲ – پیامد اجتماعى بهتان :
بهتان بذر دشمنى را در جامعه بشرى پاشیده ، دوستى ها را به دشمنى تبدیل مى کند. بهتان ، حس اعتمادى را که محور تشکیل دهنده واحدهاى کوچک و بزرگ اجتماعى است از بین مى برد و مایه متلاشى شدن آن ها مى شود. این صفت ناپسند مى تواند همه روابط را تحت تاءثیر قرار دهد. ازدواج ها را تبدیل به طلاق ، روابط پدر و فرزند را تیره ، و در موارد حاد و شدید، موجب وقوع جنایاتى چون قتل شود.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸سلسله بحث آفت زبان 🌸
بهتان (قسمت سوم )بخش دوم
ب – پیامدهاى آخرتى بهتان
در مورد آثار بهتان در سراى آخرت ، روایات بسیارى وجود دارد که از جمله مى توان به آن چه حضرت رضا (علیه السلام ) از پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) نقل فرموده است اشاره کرد:
هر کس به مرد یا زن با ایمانى بهتان زند یا چیزى را به او نسبت دهد که در او نیست ، خداوند او را روز قیامت بر تلى از آتش به پا مى دارد تا از آن چه [درباره برادر یا خواهر مؤ منش ] گفته است خارج شود.
امام صادق (علیه السلام ) نیز در این زمینه مى فرماید:
بهتان زدن به شخصى که از آن [بهتان ] برى است ، از کوه هاى محکم و استوار هم سنگین تر است .
(۶): راه هاى درمان بهتان
اندیشه در پیامدهاى شوم بهتان ، و یاد آورى مستمر آن ها، نقش مهمى در باز داشتن انسان از این رفتار ناپسند دارد که سرانجام ریشه کن شدن این آفت از درون نفس انسانى را در پى خواهد داشت .
شخص مبتلا به بهتان باید در صدد تقویت نیروى تقوا و بازدارندگى در خویش باشد؛ از این رو به ذکر همیشگى عواقب بیمارى خویش نیازمند است . دقت و تفکر در احادیثى که به بیان اهمیت فراوان آبروى افراد با ایمان پرداخته است نیز مایه تقویت نیروى تقوا در او شده ، وى را از ریختن آبروى دیگران باز مى دارد.
از حضرت صادق (علیه السلام ) نقل شده است :
حرمت مؤ من از کعبه عظیم تر است ؛
البته درمان حتمى و قطعى تمام بیمارى هاى رفتارى انسان به برطرف کردن ریشه هاى درونى آن ها بستگى دارد؛ از این رو باید در ابتدا بیمارى بهتان را ریشه یابى کرد و پس از یافتن آن ، به از بین بردنش پرداخت . اگر حسد سرچشمه این رفتار ناشایست است ، باید به نابود کردن آن پرداخت و اگر رذیله اى دیگر، ریشه این بیمارى است ، باید در زوال آن کوشید.
پایان بحث بهتان
کانال کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
✨﷽✨
🔰در باره ي اخلاقيات قرآن بگوييم.
💬پاسخ - ما در مباحث اخلاقي، اجتماعي و معارف اسلامي نيازمند تكرار و مراجعه هستيم. چطور وقتي كه ما ظهر ناهار بخوريم باز دوباره هم غذا ميخوريم؟ روح ما هم اين طور است. چنين نيست كه كسي بگويد خوب ما يكبار به قرآن مراجعه كرديم، بالوالديناحسانا، تمام شد. از همديگر غيبت نكنيد، خوب فهميدم. مسائل اخلاقي آنقدر مهم است كه خود خدا هم در قرآن بعضي مواقع رو به تكرار ميآورد. در سوره الرحمن، بيش از سي مرتبه آيه فباي الاء ربكما تكذبان را ميآورد. بعضي مواقع داستانهايي را بصورت متعدد نقل ميكند البته با تفاوتهايي. ما براي چه پاي سخنرانيها ميروييم؟ مطالبي كه اين آقا ميگويد، شبيه مطالبي است كه سال گذشته هم شنيده ايد. ما وقتي دور هم مينشينيم، بهم تذكراتي ميدهيم. در اصول تربيتي تكرار يك اصل است. ارتباط مستمر هم خيلي مهم است. قرآن غذاست. روايت داريم كه قرآن سفره گسترده ي الهي است. اين سفره اين طور نيست كه اگر كسي يك بار سر آن سفره نشست، بگويد: من سير شده ام. خير روح مثل جسم، نياز به استمرار و تكرار با قرآن را دارد. نكته ي ديگر اينكه آيات قرآن سطوح متعددي دارد كه با تكرار در
مراجعه، به اين سطوح دست پيدا مييابيم. دليلش هم اين است كه الان هر روز يك تفسير ميآيد و هر كدام يك رويكردي به قرآن دارد. كتابهايي آمده كه آيات اجتماعي، اخلاقي و ديگر را از هم جدا كرده است. يكي از مهمترين مطالب در قرآن مباحث اخلاقي است. ما ميخواهيم درباره ي اخلاقيات قرآن توضيح بدهيم زيرا هدف اصلي تزكيه و آموزش قرآن است. كتاب اخلاق در قرآن زياد نوشته اند كه يكي از آنها كتاب آيت الله مكارم شيرازي است. مفصل تر آن پيام قرآن نام دارد. اين قلم بسيار ساده اي دارد، شبيه تفسير نمونه است. بيشتر از آيات قرآن است و كمي روايت هم درآن هست. آيه را تفسير كرده، دسته بندي كرده و جمع بندي كرده است، بيشتر هم به فضايل و رذايل ميپردازد. مثلا امانتداري بعنوان يك فضيلت و خيانت بعنوان يك رذيله اخلاقي معرفي شده است. اين يك منبع تفسيري قابل فهم است و معلمين ميتوانند از اين استفاده كنند. براي انتخاب موضوع، ببينيم كه بيشترين گرفتاري در جامعه چيست؟
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
♥️ #امام_علی (ع) فرمودند:
🌴 الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَير؛
🍃 فرصت، مانند ابر(از افق زندگی) میگذرد، پس فرصتهای خير را غنيمت بشماريد و از آنها استفاده كنيد.
فرصتها همچون ابـ☁️ـر مىگذرند
🌹 #قدر_جوانیت_را_بدان 🌹
زندگی ما حکایت یخ فروشیست
که از او پرسیدند: فروختی؟
گفت: نه ! ولی تمام شد ! ! !
📖 نهج البلاغه، حکمت20.
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ : انواع گناه....
حجت الاسلام و المسلمین #دکتر_رفیعی
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸سلسله بحث آفت زبان 🌸
تهمت : قسمت اول(بخش اول)
(۱): تعریف تهمت
((تهمت )) از ریشه ((وهم ))، به معناى اظهار گمان بدى است که به دل انسان راه یافته است .
هر رفتارى از مجموعه رفتارهاى انسان که در جامعه پدیدار مى شود، به دو گونه قابل تفسیر و برداشت است : برداشتى((خوب و مثبت ))، و برداشتى ((بد و منفى )). در تهمت ، انسان از رفتار، گفتار یا حالت دیگرى ، برداشت ((بد و منفى ))مى کند که البته این برداشت ، گاه به خود رفتار باز مى گردد به این معنا که خود رفتار، ناپسند و ناشایست تلقى مى شود، و گاه از آن رفتار، صفات درونى و ویژگى هاى ناپسند برداشت مى شود بى آن که خود رفتار بد و ناپسند باشد که در این صورت ، رفتار، فقط به منزله آینه و نماى آن صفت درونى گرفته مى شود؛ یعنى گاه ((تهمت )) درباره زشتى ذات عمل و خود رفتار است ، و گاه عمل و رفتار پلى قرار داده مى شود تا برخى از زشتى هاى درونى به شخص نسبت داده شود.
تفاوت سوءظن با تهمت
هر گاه کسى از رفتار، گفتار یا حالات دیگران برداشت بدى داشته باشد، ولى این برداشت ، فقط در درونش پنهان بماند و آشکار نشود، به ((سوءظن )) (بدگمانى ) مبتلا شده است ؛ ولى اگر برداشت ناشایستش را اظهار کرد، به رفتار او((تهمت )) گفته مى شود؛ پس تفاوت ((سوءظن )) و ((تهمت )) در آشکار کردن گمانى است که از رفتار دیگرى برداشت شده است.
اخلاق الاهی جلد چهارم
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸سلسله بحث آفت زبان 🌸
تهمت : قسمت اول(بخش دوم)
تفاوت بهتان با تهمت
در ((بهتان )) انسان مى داند کسى که به او نسبت ناروا مى دهد، کار نادرستى انجام نداده است ؛ ولى از روى اغراض و خواسته هاى نفسانى ، همانند دشمنى ، کینه و حسد، صفت یا رفتار ناشایستى را به او نسبت مى دهد؛ اما در تهمت ، انسان برداشت خویش از رفتار دیگرى را مدنظر قرار مى دهد و او را متهم مى سازد؛ در حالى که نمى داند این رفتار از او سر نزده است ؛ براى نمونه اگر انسان ، شخصى را با سلاح گرم در کنار مقتولى مشاهده کند و به او نسبت قتل بدهد؛ در حالى که مى داند قاتل نیست ، رفتارش ((بهتان )) نامیده مى شود و اگر نداند او قاتل نیست ، به رفتار او((تهمت )) گفته مى شود.
سرچشمه تهمت ، ((سوءظن )) است . بدگمانى به کردار، گفتار یا حالات دیگران ممکن است موجب شود شخص چه در حضور و چه در غیاب ایشان تهمت بزند؛ پس سوءظن مى تواند به تهمت بینجامد؛ به این گونه که در سوءظن ، برداشت انسان از عمل ، سخن یا حالت دیگرى ، برداشتى بد در درون خود او است و ممکن است به سبب عواملى از درون انسان به بیرون تراوش کند؛ یعنى به دیگران اظهار شود که در این صورت به تهمت تبدیل مى شود.
اخلاق الاهی جلد چهارم
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
#حدیث_عشق
✍رسول خدا (ص) فرمود :
هر دو مسلمانی که از همدیگر قهر کنند و سه روز بر آن حالت بمانند و با هم آشتی نکنند، هر دو از اسلام بیرون روند. میان آنان پیوند و دوستی دینی نباشد، پس هر کدام در دوستی سبقت بگیرند، در روز قیامت زودتر به بهشت خواهد رفت
📚الكافی ج ۲، ص ۳۴۵
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
@madahi - حجت السلام میرزا محمدی.mp3
4.81M
🎧 #صوت شنیدنی و زیبا❣
🎼 یکی از نشونه های کریم همینه ...
🎤 #استاد_میرزامحمدی
🌙 #رزق_حسنی
🌸 لطفا برای یک نفر ارسال کنید 🌸
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
#سهچیزنفرتایجادمیکنه
امام صادق عليه السلام :
ثلاثةٌ مَكْسَبةٌ للبَغْضاءِ: النِّفاقُ، والظُّلمُ، والعُجْبُ
سه چيز نفرت مى آورد:
1⃣🔹دورويى،
2⃣🔹ستمگرى
3⃣🔹و خودپسندى
📚تحف العقول ۳۱۶
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
@sokhanrani110....mp3
3.88M
#سهدستهنسبتبهاماممعصوم
🎙 استاد رفیعی
1⃣🔸محبت زبانی بدون قلب
2⃣🔸محبت قلبی بدون زبان
3⃣🔸محبت زبانی و قلبی باهم
#پیشنهادویژه_دانلود👌
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸 سلسه بحث آفت زبان 🌸
تهمت قسمت دوم(بخش اول)
اقسام تهمت
آشکار کردن گمان نادرست و اظهار آن ، به دو صورت ممکن است :
۱ – اظهار حضورى
گاه تهمت زننده ، رفتار یا ویژگى زشتى را در حضور خود متهم ، به او نسبت مى دهد و مدارک و اسناد این نسبت که مى تواند شامل عمل ، سخن یا حالتى از او باشد را نیز ارائه مى کند.
۲ – اظهار غیابى
گاه تهمت زننده در حضور فرد چیزى بیان نمى کند؛ بلکه در غیابش به او رفتار یا صفت ناپسندى را نسبت مى دهد که این امر دو حالت دارد:
الف . تهمت زننده فقط نتیجه برداشت خود را از رفتار شخص در غیابش به او نسبت مى دهد و از خود رفتار، سخنى به میان نمى آورد به این معنا که تهمت زننده نمى گوید به دلیل دیدن چه رفتارى از متهم ، چنین برداشتى از او داشته است ؛ البته تفاوتى نیست بین آن که برداشت او از رفتار متهم در برخورد با خود او باشد یا دیگران ؛ زیرا در هر دو صورت ، اظهار بدگمانى شده و حقیقت تهمت پدید آمده است .
ب . خود آن رفتار، گفتار یا صفات را نقل مى کند؛ سپس برداشت خود از آن را به دیگران ارائه مى دهد.
اخلاق الاهی جلد چهارم
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313